måndag 16 maj 2011

William Petzäll: Skolan måste stoppa antidemokratiska elever « Politiskt Inkorrekt

William Petzäll: Skolan måste stoppa antidemokratiska elever « Politiskt Inkorrekt: "William Petzäll: Skolan måste stoppa antidemokratiska elever

SDU-ATTACKERNA I kölvattnet efter de upprepade attackerna på Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, på diverse skolor runtom i landet står det klart att föraktet för demokratin är ett stort samhällsproblem som skolorna måste ta tag i. William Petzäll (SD), riksdagsman och aktiv i SDU, berättar själv på Newsmill om sina upplevelser.

Jag har som aktiv i Sverigedemokratisk Ungdom gjort över ett hundratal skolbesök och fått utstå det mesta. Men veckans händelse som utspelade sig i samband med ett tillståndsgivet skolbesök på hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, där en elev kastade en sten mot passagerarsidans fönster, i den bil där jag själv satt i och som resulterade i att hela rutan small och att jag fick såväl stenen som glassplitter i ansiktet, är utan tvekan den allvarligaste händelse som drabbat mig.

Redan från början var stämningen hätsk och polisen borde redan då ha varit införstådda med det föreliggande riskläget. Men polisens presstalesman i Göteborg väljer istället att nonchalant besrkiva skolbesökt som ”lugnt”, vilket inte kan ses som något annat än en direkt lögn är inget annat än och måste tolkas som ett indirekt erkännande av ännu en i raden av misslyckade insatser.

Det överfall som jag utsattes för är tyvärr bara det sista i en lång rad av attacker som drabbat sverigedemokrater i samband med skolbesök bara de senaste veckorna. Flera av mina partikamrater har den senaste tiden utsatts för bland annat olaga hot, misshandel, ofredande och försök till grov misshandel.

[...]

Inget annat parti skulle acceptera de vidriga antidemokratiska övergrepp vi gång på gång tvings utstå och där lärarna passivt eller uppmuntrande hejar på och där polisen inte ens kan garantera säkerheten. I en sund demokrati som präglas av verklig tolerans med fritt meningsutbyte borde detta vara en självklarhet. Våld mot politiskt aktiva är inte bara ett övergrepp mot den enskilde, utan mot hela det demokratiska samhället.

[...]

Om Sverige över huvudtaget ska kalla sig en fullvärdig demokrati kan inte antidemokratiska strömningar längre accepteras med samhällets tysta medgivande. Vad som krävs nu är handlingskraft från både polis, lagstiftare och inte minst från skolan. Verklig tolerans och mångfald handlar om respekt för människors olika politiska uppfattningar, det innebär inte att man måste gilla det man hör, men våld, hot eller trakasserier får aldrig under några som helst omständigheter legitimeras bara för att de inte överensstämmer med de av etablissemangets heliga politiskt korrekta budord.

Newsmill
PrintFriendlyShare
15 maj, 2011 | Category: Inrikes, Politik, Skolan
Gilla Dislike

and 13 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 388 gillar received
Dela på
Visar 28 av 50 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Mr Spadrig 3 timmar sedan
Även om det hade varit så att jag INTE hade gillat SD's åsikter så är detta inget man unnar något parti. Och precis som Petzäll beskriver det, så hade detta aldrig hänt/accepterats av något annat riksdagsparti och Polisen hade garanterat arbetat hårt för att ge de partierna det skydd de behöver.

Det är helt otroligt hur människor kan göra något sådant. Människor som ofta talar om frihet, demokrati och yttrandefrihet. Människor som med sitt handlande gör det största snedsteget i dubbelmoralens namn, som man bara kan göra.
9 people gillar det här.

Jan Sunner 12 timmar sedan
Det svenska politiska etablissemanget stöder indirekt, genom sitt tysta medgivande, dessa attacker.
Det är värt att noterara att deras brist på lojalitet med demokratiska procedurer, tjänar deras egenintresse, dvs deras plats vid grytorna. Men det är nog också så att många tror på sin egen propaganda, att kritik mot invandringspolitiken är, av definition, odemokratisk och främlingsfientlig. Detta är givetvis felaktigt och dessutom antiintellektuellt. Ingen vågar längre ens försöka förklara. Tänk om Reinfeldt försökte, vilken saftig måltavla det vore!! I vilket fall som helst är det ingen ursäkt för försumlighet. Riskerna för allvarliga skador är uppenbara.

Men det faktum att det är förenat med en betydligt högre risk att företräda SD än att tillhöra en invandrar-minoritet, tillsammans med det faktum att SDs representanter uppträder lugnt och sansat och med klara, ofta ovedersägliga argument, utgör ett enormt politiskt problem för etablissemanget. Varje dag förlorar man lite mark. Men det går så när man envist håller fast vid en omöjlig och misslyckad politik, i varje fall i ett samhälle med demokratiska val.

Det är enormt glädjande att SD också attraherar invandrare. Det är en viktig spik i kistan för en idiotisk politik.
12 people gillar det här.

Allanoskar 14 timmar sedan
Våra ledande politiker i etablissemanget är snabba att fördöma andra länder som de anser vara odemokratiska. Men hur ser det ut i deras eget land, Sverige? Inte alls bra. Demokratiska partier, som SD, utsätts för antidemokratiska handlingar och våld snart sagt varenda dag. Så min uppmaning blir: Städa upp i ert eget hus, innan ni lägger era vassa näsor i blöt utomlands!

För övrigt är jag imponerad av Petzäll och andra SD:are. Maken till modiga personer har inte setts på minst hundra år i Sverige. De inger hopp!
23 people gillar det här.

Kaffeburk 14 timmar sedan
Att vara nationalistisk har stämplats med misstänksamhet här i landet. I grunden är dock all demokrati och alla partier nationalistiska, åtminstone på riksnivå per definition. Vill man arbeta på kommunnivå, gör man det i kommunpolitiken och vill man hjälpa hela värden finns FN och annat. Politik på riksnivå handlar dock om riket, dvs folket, dvs svenskarnas intressen. Att sätta andra folks intresse före det egna folket är därmed odemokratiskt, förutom då att man också förråder sitt folk och sitt land. Genom någon sorts konstig våldtäkt på logik och sunt förnuft har starka krafter i detta landet försökta göra demokrati liktydigt med att ta andra folks parti mot sitt eget folk.
9 people gillar det här.

Sanningen vinner 15 timmar sedan
'Sverige är ett tolerant samhälle', men inte mot dom som tycker annorlunda än makthavarna.

Känns det igen?

Kanske dags att döpa om oss till 'Oliktänkande' eller 'Dissident' eller liknande?
16 people gillar det här.

Anna Svensson 15 timmar sedan
det är äckligt som SD och SDU behandlas, oavsett var man står politiskt, så är detta helt oacceptabelt
18 people gillar det här.

Verkligheten 15 timmar sedan
Att William Petzäll ens fick in detta hos åsiktspolisen Newsmill är väl ett smärre mirakel.
13 people gillar det här.

Erikus 16 timmar sedan
Jag är mycket imponerad av denne unge William Petzäll - all heder till honom! Tänka sig, han är bara 22 år gammal, men har mer ryggrad än hela för det mesta gubb- och kärringberget 7-klövern tillsammans!

Med tanke på hans ringa ålder, hoppas jag att vi får se honom sopa mattan med landsförädarna under många år framöver, för den mannen kommer att gå långt!...
33 people gillar det här.

maminka 12 timmar sedan som svar till Erikus
William Petzäll är mer hederlig och patriot än landsförräddare Bengt Westerberg och andra i PK gänget.
10 people gillar det här.

Erikus 12 timmar sedan som svar till maminka
Ja, det verkar som att 80-talisterna är förståndigare än min egen 70-talsgeneration när det gäller Sveriges framtid. Samtidigt som många i min ålder är patrioter, är det fortfarande en skrämmande stor del som är verklighetsfrånvända..!?

Får en känsla av att när muren föll och hotet från öst försvann så är allt frid och fröjd bland folk som minns den tiden..
3 people gillar det här.

maminka 10 timmar sedan som svar till Erikus
Erikus, både vi 40-talister, ni 70-talister och de ännu yngre får förena oss och samarbeta och öppna svenska folkets ögon för att inse vad som väntar om de inte vaknar upp.




----Ursprungligt meddelande----
Från:
Datum: 2011-05-16 00:00
Till:
Ärende: [politisktinkorrekt] Re: William Petzäll: Skolan måste stoppa antidemokratiska elever

Erikus wrote, in response to maminka:

Ja, det verkar som att 80-talisterna är förståndigare än min egen 70-talsgeneration när det gäller Sveriges framtid. Samtidigt som många i min ålder är patrioter, är det fortfarande en skrämmande stor del som är verklighetsfrånvända..!?

Link to comment: http://disq.us/1yps5j
2 people gillar det här.

Kaffeburk 16 timmar sedan
Demokratifobin är utbredd här i landet. Att störa demokratiska arrangemang borde jämställas med terrorism och ge långvariga fängelsestraff - då kan åklagare också ge polisen tillstånd till telefonavlyssning och annat som denna grova brottslighet förtjänar.
8 people gillar det här.

dödsknarkarnazist 16 timmar sedan
Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och
dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan
människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

4 people gillar det här.

lasse1 16 timmar sedan
Tror någon att Reinfeldt med Juholt skulle visa handlingskraft, och ge polisen ett kraftfullt mandat mot störande element o. diverse slödder som förstör det demokratiska forumet
.......
Det räcker väl med att kolla på, vad som händer inom fotbollssporten...

.Nej...Glöm det!
6 people gillar det här.

Svenskastavalla 17 timmar sedan
Det är väl viktigare att skolan stoppar antidemokratiska lärare!
14 people gillar det här.

Wargen_kommer 17 timmar sedan
Helt OT. Är det bara jag som har problem med Disqus på Chrome?

I övrigt vill jag bara ha sagt att min demokratiska rättighet är utförd, helt enligt föregiven plan :-)
2 people gillar det här.

u28903094 18 timmar sedan
Det skall bli mycket intressant att se om folket vaknat i västra götaland efter alla kravaller och bilbränder där det visa sig i valet idag!
Eller majoriteten fortfarande sover och röstar på alliansen och s,v och mp?
Jag tycker att SD skall ta upp i en debatt i riksdagen om våldet och hotet mot SD från 7-klöverns sympatisörer hur det kan vara accepterat i Sverige?
Det William Petzell tog time out för gör inte honom till någon sämre riksdagsledamot det har stärkt honom och han sköter sina politiska uppdrag alldeles utmärkt.
32 people gillar det här.

SM811 17 timmar sedan som svar till u28903094
Petzell är fantastisk riksdagsledamot. Än minns jag duellen med Gunnar.
http://www.youtube.com/watch?v...
http://www.youtube.com/watch?v...
16 people gillar det här.

Guest 19 timmar sedan
Kommentaren är borttagen.

Per jonas 18 timmar sedan som svar till Guest
Du har precis gjort bort dig och borde enligt dig själv inte få skriva här något mer
3 people gillar det här.

subarulegacy 19 timmar sedan som svar till Guest
Du är nog inne i fel forum Tycker du passar bättre att skiva i
Politären Flammman eller Pravda Lycka till där istället
3 people gillar det här.

wilmerxy 19 timmar sedan som svar till Guest
Jag förstår att du pratar om mona sahlin, men misstog dig på person.
4 people gillar det här.

Blofeldsweden 19 timmar sedan som svar till Guest
Göra bort sig? Utveckla gärna.
2 people gillar det här.

Seselj 19 timmar sedan
Om muslimer hade utsatts för samma hat och våld lika öppet lika ofta, hade det varit ett ramaskri i pressen. Det hade tillsats div olika grupper i riksdagen för att motverka islamofobi. Pengar hade inte saknats utan hade formligen östs ut till olika islamska föreningar för att motverka islamofobin.

Sist men inte minst hade åtskilliga personer dömts till såväl fängelsestraff som skadestånd.

Nu när det gäller SD verkar det vara helt legitimt att göra nästan vad som helst utan någon som helst påföljd.
33 people gillar det här.

Tor-Stein Fransson 19 timmar sedan
Så totalt sinnessjukt som Sverige blivit skulle det inte förvåna mig ett ögonblick ifall det bildades ett nytt parti med namnet

Gatstensdemokraterna (GD)

under ivrigt påhejande från Fredrik Reinfeldt, Håkan Juholt och övriga 7-klöverpolitiker.

Speciellt statsminister Fredrik Reinfeldts förakt för demokratin är helt sinnessjuk!
38 people gillar det här.

svenne42 19 timmar sedan
Reinfeldt och sjuklövern vill inte att dessa främlingsfientliga personer som inte har samma åsikter som dom i sjuklövern, skall få något skydd från säpo/polismyndigheten,det säger det mesta om demokratin i detta land.
Men hota/gapa/skrika, kasta ägg/stenar,elda upp bilar, våldta kvinnor,råna åldringar som skall hämta ut pengar,
samt mord nästan varje dag i Göteborg,det är demokrati för vår käre statsminister och sjuklövern.
En stor heder till alla i SD,SDU som kämpar mot förtryckarna ni kommer att få utdelning i framtiden det är jag säker på.
Gruppen som ni SD måste nå ut bättre till är alla pensionärer som ej kan del av er information idag pga att många ej har data/internet,
Jag tror ni med någon form av informationsblad vad regeringen har gjort mot dessa pensionärer med höjda skatter,sjukvård,inte ägg eller kaffetår,där kan SD få många röster vid nästa val 2014.
Det är ej de äldre som ej byggt upp detta samhälle som är idag med våld,laglöshet och misslyckad integration.




27 people gillar det här.

mittmotto 20 timmar sedan
Bra att SD insett att Sverige inte är ett demokratiskt samhälle. Kanske det skall bli uttligare en fråga för SD att driva fram, hur skall vi återta demokratin i Sverige.

Och jag har mycket tro på SDU deras mod och drivkraft kan räcka mycket långt.
24 people gillar det här.

Guest 20 timmar sedan
Kommentaren är borttagen.

u28903094 19 timmar sedan som svar till Guest
Att man i Sverige inte skall kunna tala öppet om att man stöder SD utan att förlora jobbet det säger allt någon måste bryta detta mönster annars kommer vi aldrig att få ett demokratiskt Sverige igen!
Låt dom sparka dig om enda anledningen är att du stöder SD då är det diktatur i Sverige och det måste man kunna tala öppet om.
15 people gillar det här.

Torxen 20 timmar sedan
Det är mao av nödvändighet att använda sig av oberoende valobservatörer 2014.Redan för dagens extraval där allt inte verkar gått rätt till och pågående PK-legitima hataktioner gör sitt så kommer det behövas valobservatörer en tid framöver.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: