tisdag 21 juni 2011

56% av ”flyktingarna” fortfarande arbetslösa efter nio år « Politiskt Inkorrekt

56% av ”flyktingarna” fortfarande arbetslösa efter nio år « Politiskt Inkorrekt: "56% av ”flyktingarna” fortfarande arbetslösa efter nio år

MASSINVANDRINGEN En färsk rapport från Länsstyrelsen visar att så många som 56 procent av de så kallade flyktingarna i Sverige fortfarande inte har lyckats hitta en försörjning efter nio år i landet.

I genomsnitt har 44 procent av de som kommit till Sverige under det senaste decenniet skaffat jobb efter nio års tid i landet. Tittar man på Stockholm enskilt är motsvarande siffra 54 procent. Medan något fler invandrare lyckas finna jobb i Stockholmsområdet jämfört med resten av landet är betydligt fler arbetslösa än befolkningen i stort.

– Det finns inga specifika mål för hur många invandrare som borde vara anställda, men dessa siffror jämfört med befolkningen i stort är naturligtvis väldigt dåliga, säger Luiza Jastrzebska på Länsstyrelsen till The Local.

Trots att situationen som sagt är något bättre i huvudstaden anser man i Stockholms län att mer måste göras för att hjälpa nysvenskarna att finna jobb.

– Vi måste förbättras betydligt då det kommer till att skapa möjligheter för en snabb etablering i det svenska samhället. Stockholmsregionen behöver alla som kan bidra till tillväxt och utveckling, säger Stockholms landshövding Per Unckel (M) i ett uttalande.

Särskilt invandrade kvinnor har enligt rapporten svårigheter med att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden.

Jastrzebska poängterar att det är svårt att jämföra Sveriges siffror med andra europeiska nationer av flera skäl, bland annat på grund av hur man använder definitionen ”flykting” – som felaktigt används för nästan alla invandrare till Sverige trots att blott fem procent av de som årligen kommer är riktiga flyktingar med skyddsbehov (PI:s anm.). Vidare berättar hon att utrikesfödda svenska medborgare inte är inkluderade i studien, utan bara så kallade flyktingar.

The Local
Länsstyrelsen
PrintFriendlyShare
2011-06-21, 02:43 (uppdaterat 2011-06-21, 02:44) | Kategori(er): Asyl Migration, Inrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 10 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
38 kommentarer 436 gillar received
Dela på
Visar 30 av 219 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Nascor 9 minuter sedan
Men då måste de som ändå jobbar tjäna 2-3 ggr mer än genomsnittsvensken, och betala skatt därefter. Ty nyanlända är en ekonomisk vinstaffär för oss enligt vad jag har hört.

MrSmaland 22 minuter sedan
Jag skulle vilja veta hur många procent av den skatt jag betalar som går till dessa och alla andra utgifter som är relaterade till den sanslösa massinvandringen.
Och får svensken i gemen veta detsamma så lär SD vara bland de två största partierna efter nästa val.
Ja, förutom vänster(feminister) då som den här bloggaren (ang danmarks ide om utvisning av kriminella)
http://hatchetface.wordpress.c...
1 person gillar det här.

Langga 47 minuter sedan
Om det vore så att 44% av invandrarna har jobb efter 9 år tror jag det hade varit väldigt bra. Tyvärr så döljs det väl en hel del bakom denna statistik - nyckelfrågan är hur en arbetslös definieras. Hade varit betydligt lättare om man hade fått svar på frågan: hur många av årets 100.000 invandrare har ett fast vanligt jobb om nio år - hur många tror ni att det är?? Ja, inte är det 44.000 - det kan ni vara lugna för.
1 person gillar det här.

candylove 53 minuter sedan
'Det finns inga specifika mål för hur många invandrare som borde vara anställda' Oj då, så väl som vi behöver dessa duktiga, företagsamma, ambitiösa 'invandrare' enligt Maud Olofsson, så skulle ju inte en enda behöva gå arbetslös...

Vanthemanfromsweden 1 timme sedan
Omtenta för Anders Borg..... Egentligen borde han även gå om samtliga mattekurser med tanke på hur långt fr¨ån det verkliga resultatet hans prognoser hamnar!!!

Periskop 1 timme sedan
Bra att Unkel kommit till insikt om att fler invandrare bör arbeta. Än bättre är det om han kommer till insikt om hur det skall gå till. Vem anställer en lågutbildad som inte kan svenska? Vem anställer en åttabarnsmamma? Hur många analfabeter har (M) anställda i partiet och i statlig förvaltning?
Så ser bilden ut för de som Maud Olofsson kallar Sveriges nybyggare.
Dårskapen tycks sakna gränser.
3 people gillar det här.

dahlem 1 timme sedan
Inget jobb, ens efter nio år?

Jamen, sånt bryr sig inte Erik Ullenhag om! Han är som Jönssonligan!

Han har en plan!
Han ska sätta flyktingarna i arbete!
Han ska fixa jobb!
Han ska till och med fixa jobb som inte finns!
Han ska ordna med...hokus pokus....instegsjobb!
Han är suverän han, Ullenhag!

Och om sådär en tio år, så kommer vi att få se två av tidernas kassasuccéer inom svensk film;

'Ullenhag & Billström hoppar över sin egen skugga'.
'Ullenhag & Billström hoppar hage i Kumlabunkern'.
6 people gillar det här.

PKLX112 8 minuter sedan som svar till dahlem
Skillnad mellan Jönssonligan och Ullenhag & Billström är Jönssonligan lyckas med några planer, hittills har man bara failat totalt vad det Svensk massinvandring. Det enda massinvandringen ge Svenskarna är sky högkriminalitet och sociala problem.

Svensk_Rondellhund 1 timme sedan
Nu vet jag var mina skattepengar tar vägen...
1 person gillar det här.

argveteran 1 timme sedan
Endast de eventuella invandrare som arbetar i ett företag som är exportbaserat ger 'bidrag' till sverige!!! ALLT annat är en utgift. Även svenskar som jobbar med flykting/ invandrar relaterade arbeten är en utgift!!

LÄR ER DETTA !!!!!!
8 people gillar det här.

Askguden 1 timme sedan som svar till argveteran
Ja, vem vet inte det?
Det är privat sektor som betalar för hela kalaset.
1 person gillar det här.

Northern_Fire 1 timme sedan
Inte förvånande.

Mats K 1 timme sedan som svar till Northern_Fire
En rakt igenom fantastisk arbetskraftsinvandring. Sverige fungerar som ett avskräckande exempel för andra länder.
Svenska politiker är en skam. Deras IQ är i samma nivå som en påse med sopor.
2 people gillar det här.

Erik Andeman 2 timmar sedan
Det är bara att gratulera framtida generationer av arbetande svenskar som kommer att få betala för denna politik i generationer framöver. Sverige importerar idag uteslutande fattigdom, bidragsberoende samt utbredda bidragsbedrägerier.

Framtida svenskar kan glömma att få en vettig pension.
Framtida svenskar kan glömma att få en vettig sjukvård.
Framtida svenskar kan glömma att leva i ett tryggt samhälle.

De enda som kan tycka detta är spännande och bra är de som kan sitta i sina gated communities och titta ut på eländet. Framförallt politiker och journalister.
17 people gillar det här.

PKLX112 1 minut sedan som svar till Erik Andeman
Du har så rätt. För 5-6 år vad många förorter trygga runt Stockholm, idag efter man ha tömt några latrin tunnor med somalier över förorterna , så glöm inte att låsa dörren. Inte ha en för dyr bil på parkeringen, för den kan brinna upp. Välkommen till de mångkulturella samhället Dark Editionen. Dagens förorter har många likheter med filmer som Flykten från New York. Att bygga en stor mur runt dem och sedan har total ut och in passerings kontroll, är det enda som hjälper.

Salenko 2 timmar sedan
När man ser dessa siffror hur klockren är då inte denna video? http://www.youtube.com/watch?v...
Hur kan folk inte förstå sambanden?
4 people gillar det här.

Argusögat 2 timmar sedan
'Finns inget specifikt mål för hur många invandrare som borde vara anställda' - nej, tacka Hin Håle för det när det är valboskap vi importerar...! Målet borde självklart finnas och vara ligga i nivå med vad etniska svenskars arbetslöshet ligger på - allt annat vore ju fruktansvärt korkat...

Sjukt, var ordet...!
5 people gillar det här.

Patrik 2 timmar sedan
Med dagens
 system ger varje barn under 8 år rätt till 480 dagars 
föräldrapenning. Detta är rena guldgruvan för invandrade storbarnsfamiljer. I många fall har de tre barn inom 0-8 år och med dagens system ger det dem rätt att vara 'mammalediga' i 1460 dagar (3 barn). Att garantiersättningen 'bara' är 180kr/d är inga problem, socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag täcker upp till en skälig nivå. Lever de sen som 'ensamstående' finns det bidrag att få även för detta.Alla dessa skattefinansierade bidrag får man utan att ha bidragit med en enda skattekrona innan.Det skulle inte förvåna mig om även barnbidraget betalas ut...
show more
7 people gillar det här.

Patrik 2 timmar sedan
Att en invandrad kvinna kan få beviljat betald föräldrapenning för sina barn födda utomlands är fullständigt horribelt.

Detta måste SD ta upp i riksdagen.
11 people gillar det här.

Observanten 3 timmar sedan
Sjuhundra svenskar drabbad av ohälsa, blir helt utan försörjning enligt nyheterna,medan man hela tiden öser på med folk som aldrig kommer att jobba.Det är åt helvete att moderaterna fick hand om arbetslivet, som att be Bostonstryparen massera nacken! Det är egentligen otroligt vilken hygglighet svenska folket besitter, eller är det hjärntvätt? Vänstern sitter i rävsax börjar man demonstrera kommer obehagliga sanningar fram och facket!!!???? Själv håller jag på att koka över av ilska!
25 people gillar det här.

Cavatus 4 timmar sedan
Vill verkligen invandrade kvinnor arbeta? Vad jag nu har förstått så kan en somalisk kvinna med många barn få upp till 3000 föräldrapenningdagar efter ankomsten, vilket gör att hon kan vara hemma och försörjd i drygt åtta år!

Detta var något ytterligare jag inte visste, nämligen att invandrare får föräldrapenningdagar när de anländer. Beror på vilken dagspenning de uppbär. Som svensk är den ju väldigt låg om man inte arbetat x antal månader före barnets nedkomst. Beror på då om den invandrade kvinnan som inte jobbat ett dugg i Sverige före sin ankomst får den lägsta nivån eller någon...
show more
21 people gillar det här.

Peacemaker999 2 timmar sedan som svar till Cavatus
1 miljard om dagen! Är rädd för att du har rätt. Man borde trycka upp klistermärken med detta budskap på och sprida.
2 people gillar det här.

Askguden 2 timmar sedan som svar till Cavatus
Angående dina beräkningar så skulle jag tro att du inte är så fel ute alls. Ingen orimlig siffra.
Möjligtvis så är den betydligt större än så.
Riksdagens expertgrupp har gjort en utredning som heter ESO2009:3 som inne fattar invandrare och utgifter.
Se: http://www.eso.expertgrupp.se/...

När du läser denna rapport så tänk på att den redovisades 2009 och inte nu. Om du inte vill läsa hela på en gång så kan du scrolla ned till sidan 74 där det finns en tabell.
Men kostnaden idag är nog betydligt större med tanke på att det har kommit hit 100.000/år...
So, do the math....
show more
10 people gillar det här.

Lasselito 2 timmar sedan som svar till Askguden
Det är nästan synd att vi är mitt i en historisk högkonjunktur vilket inneburit att många invandrare fått jobb. När konjunkturen vänder neråt om något år kommer det se betydligt värre ut.
1 person gillar det här.

Askguden 1 timme sedan som svar till Lasselito
Det känns om all denna invandring är som en bubbla som är på väg att spricka.
Såsom bostadsbubblan på 90-talet och IT-bubblan på 00-talet.
Fast när denna bubbla spricker så kommer svenskarna och Sverige gå under...
...och vilka tror du får ta smällen? Inte är det våra kulturberikare i alla fall...
1 person gillar det här.

Cavatus 2 timmar sedan som svar till Askguden
Herrejisses, jag ligger långt i underkant, om jag tolkat siffrorna rätt. Kan nästan tredubbla siffran. Inte undra på att politikerna för ALLT I DERAS MAKT för att hindra befolkningen från att få reda på vad asylinvandringen kostar skattebetalarna. Detta gränsar till högförräderi, särskilt som de aldrig fått folkets mandat att skänka bort så mycket pengar.
6 people gillar det här.

Askguden 1 timme sedan som svar till Cavatus
Yes, det är helt galet.
Dessa siffror är klart i underkant gentemot dina beräkningar. Att SD inte har gjort en större affär angående detta förstår jag inte!
Svenska folket måste få reda på detta.
Möjligtvis att SD väntar på rapporten som kommer i höst....men vad vet jag. Visserligen är jag partimedlem men är inte aktiv i partiet.
Men jag funderar på att bli det, för denna galenskap måste stoppas nu!
1 person gillar det här.

konstaninswe 4 timmar sedan
Se nu till att jobba över i helgen kambrater så har vi råd med några berikare till!
9 people gillar det här.

KarlAndersson2 4 timmar sedan
Regeringen mörkar kostnader för Invandringen och ger dessa bistånd i stället för social pengar.
6 people gillar det här.

Patrik 4 timmar sedan
Nämen Maud, dina nybyggare bygger visst inte landet så mycket som du påstår att dom gör...
16 people gillar det här.

Reactions

henkeunlimited 10 timmar sedan
From twitter
http://bit.ly/lUCeKo #svpol inte ens efter 9 år har massinvandringen blivit lönsam. Varför hatar sosse-eliten oss svenskar?
frokensverige 13 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: