tisdag 14 juni 2011

Anders Borg: Över 50 % av invandrarna får socialbidrag - Fria Tider

Anders Borg: Över 50 % av invandrarna får socialbidrag - Fria Tider: "Anders Borg: Över 50 % av invandrarna får socialbidrag
Publicerat 11 juni 2011 kl 18:00

Invandringen. Förra onsdagen anordnade finanspolitiska rådet en paneldebatt där bland annat Anders Borg medverkade. Bakgrunden till paneldebatten var finanspolitiska rådets senaste rapport där det bland annat framgår att över 50 procent av invandrarna i Sverige erhåller socialbidrag.

Anders Borg medger nu att allt inte är frid och fröjd vad gäller massinvandringen. Däremot ifrågasätter han inte själva invandringen som sådan:

– Ska vi ha så pass mycket invandring som vi har i Sverige och den ska fungera väl så måste vi få upp sysselsättningsgraderna, kommenterar finansministern.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Disqus

Login
Skriv en ny kommentar

Image

Visar 32 kommentarer

Elefantmannen
Borg ger SD legimitet nu. Han tar upp SD's kärnfråga och erkänner Johnny Skalins fråga om högkonjunkturens längd som relevant. Många andra frågeställare blir rejält tillrättavisade med tunga argument av finansministern, inte minst Vänsterpartiets frågeställare. Jag tycker han flörtar med SD och delar deras problembeskrivning. Mycket positivt. Borg erkänner stora problem och att något måste göras, de har nu vidtagit steg i integrationspolitiken, ännu har det inte fungerat, frågan är hur mycket tid integrationsminister Ullenhag får av finansminister Borg innan det uppenbara måste göras. Klicka Elefantmannen för blogg.
Gilla
Svara
5 timmar sedan
nuvetvi
Varför sa han inte det innan valet? AxessTV visar nu dolda kameror från moskeer i England. Hemska avslöjanden om islamiska hatpredikanter med penningsstöd från SaudiArabien.

Det visades bara på youtube och diskuterades på bannlysta hemsidor före valet. Kallades skumma...ja, och sån´t alla vet.
Gilla
Svara
21 timmar sedan
2 Likes
lasse1
Frågan är om Reinfeldt har gett Borg tillstånd att yttra sig i asyl/flyktingfrågan, och överhuvudtagit nämna socialbidrag/sysselsättningsgrad?...
Blir nog rättarting bakom lykta dörrar....
Gilla
Svara
1 dag sedan
7 Likes
IngridAgnes
Det är uppenbart att det är en dold agenda någonstans...

Borg säger:' Ska vi ha så pass mycket invandring som vi har i Sverige och den ska fungera väl så måste vi få upp sysselsättningsgraderna '

Det är bestämt ( förmodligen i någon hög instans i EU ) att Sverige av någon anledning skall ta emot en stor invandring, av någon anledning.

Det 'bör' ha varit en bra 'deal' i politikernas ögon i riksdagen av någon anlednig...

Men frågan som bör ställas är ,
- Vad handlar 'dealen' om ??????
Gilla
Svara
1 dag sedan
9 Likes
dartanjang
Spännande att se hur lång tid det tar innan tidningarna kommer basunera ut att borg är nazist !
Gilla
Svara
1 dag sedan
4 Likes
filadifeii
Anders Borg:
'Vi måste bli bättre på att sätta de invandrade i arbete, om vi ska ta emot så här mycket invandrare'

Logik:
'Om vi inte blir bättre på att sätta de invandrade i arbete, så ska vi inte ta emot så här mycket invandrare'
Gilla
Svara
1 dag sedan
16 Likes
Danneskaning
Helt otroligt att få se detta klippet.
Och han tar upp ämnet som det relativt självklart.
Dvs. under bakom vilka gardiner som sjuklövern har gömt sig i snart 40 år.

Btw. Någon mer än jag som inte kommer in på Frida Tider via mobilen?
Server error eller liknande sägs det.
Gilla
Svara
1 dag sedan
1 Gilla
Bollfrans
Kalla mig konspiratorisk om ni vill, men jag kan inte undgå att frukta att Anders 'Riksdagens löjligaste frisyr' Borg har en baktanke med detta uttalande. Inte kan de väl vilja fiska i grumligt vatten och ge oss bloddrickande dödsknarknazistrasistfascister vatten på kvarn?
Gilla
Svara
1 dag sedan
17 Likes
Odalmannen
Vad det handlar om är att han vill stjäla kraft och momentum från SD och passa på att rida lite på vågen av nyvaknad europeisk nationalism. Han är ingenting annat än ett billigt politiskt luder som gör precis allt han kan för att sitta kvar vid makten, även om det innebär att han kanske måste ta själve djävulen i säng också. Han är en kappvändare som gör allting för att behaga den för dagen rådande opinionen. Det spelar ingen som helst roll: en dag ska han och andra landsförrädare bland landets ruttna sjuklöver-gäng släpas inför Den Svenska Folkdomstolen för att få sina rättfärdiga domslut.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Bollfrans
18 Likes
Bollfrans
Precis, Folkpartiet kanske har givit honom äran att ta över röstfisket från de 'främlingsfientliga krafterna i samhället'.

Innan Borg ställs inför Folkdomstolen tycker jag dock att vi bör skalpera honom och trycka ner hans hästsvans i halsen på hycklaren.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Odalmannen
1 Gilla
Talibananas
Detta lite skenbart yrvaket valhänta uttalande är en historisk händelse, detta är nämligen ett första erkännande av regeringen över den ekonomiska bördan som invandringen till Sverige innebär.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
13 Likes
Varangian Rus, Varangian Rus was vikings from now a days Sweden who went east during the viking age and founded the earliest Russia and also founded the Varangian guard. The Varangian guard was the Byzantines elite troops and the Byzantines emperors personal bodyguard. More info about this subjekt: http://www.youtube.com/watch?v=bwKNdt8sJ38&feature=channel_video_title
Haha ett moment 22.
Invandrarna är till största delen här ju för bidragen mm.
Och vilka jobb ska man skicka ut dess invandrare i när Sverige har bland Europas högsta ungdoms arbetslöshet på 26%?
Vilken kompetens tror sig Sverige finna i en grupp som Somalierna tex där över 50% är analfabeter osv?

Jag kan då inte se hur Sverige ska kunna överleva som ett I-land länge till om man inte börjar sända tillbaka folk till U-länderna.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
26 Likes
Grem
Jan Helin har motbevis!
Gilla
Svara
2 dagar sedan
9 Likes
Tomas O'Maely, Grinig gammal man
Aftonbladet kan säkert bortförklara det och visa att Borg har fel.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
17 Likes
filadifeii
Men herregud. Det är ju därför de kommer hit!

Det säger till och med mina vänner som är invandrare och har gått SFI med 'somliga' typer.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
18 Likes
Handskakning
Nu när svensken börjar inse att det känns i plånboken, så drar han öronen till sig. Bättre hade varit ifall om stamtänket och gruppsammanhållningen hade suttit i förarsätet istället. Då hade vi haft massdemonstrationer för 15-20 år sedan för att få vansinnet att sluta.

Men kontrollerar man massmedia så kan man bända folks tankar. Illusionskonsterna håller dock inte i all evighet.

Handskakning
Gilla
Svara
2 dagar sedan
12 Likes
invandrare1957
En lugn o fin arbetskraftsinvandring i lagom takt så skola o samhälle orkar med. Det är vad som fungerar. Resten är bättre att hjälpa dom i hemländerna det är billigare o effektivare och bättre för människan.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
18 Likes
filadifeii
Ja, förmodligen har du rätt i detta. Det är bättre för Sverige och samtidigt hjälper man fler människor.

Men varför går det inte hem i sveriges riksdag? Vad är det som är fel?
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till invandrare1957
9 Likes
Karl_the_swede
Lösningen enligt Borg & co är vilket redan genomförts bl a att man redan har plockat bort ca 300 miljoner från övriga anslag inom Arbetsmarknadsverket för hjälp till arbetslösa oavsett etnicitet för att istället lägga dessa resurser på att utbilda platsförmedlare till att bli mer inriktade på att hjälpa invandrare m fl svenskfientliga åtgärder.
Det handlar om att visa oss svenskar, att invandrare minsann arbetar, de skall in på arbetsmarknaden, erhålla köpkraft och därefter slå sig in och få fäste på mer attraktiva orter. För de svenskar som är arbetslösa får därmed klara sig själva. Genom att hålla en kärve med '75% av lönen betald' framför arbetsgivarna så lär de även få ut än fler invandrare på arbetsmarknaden till nackdel för svenskar som då utkonkurreras.
Rättvist? Allas lika värde? Ej ställa grupp mot grupp?
Förklaras bl a av Mona Sahlin: 'Om ett företag skall anställa och de redan har för få invandrare, ja då skall Mohammed ha jobbet'.
Instegsjobb är att slå undan benen på pursvenskar! Förrädaren Borg talar sig varm för detta, som den landsförrädare han är.
Hörde att sommarjobben som lottades ut i Göteborg, tilldelades invandrare, drygt 95% av listan bestod av utomeuropeiska namn. Svenska ungdomar har inte råd att flytta hemifrån. Drygt 100 000 ungdomar bor nu hemma hos sina föräldrar för att det inte finns bostäder. Hörde från en god vän att de lägenheter som nu byggs i centrala Göteborg delas ut till somaliska invandrare och övriga berikare.
Förräderiet genomsyrar nu hela vårt samhälle. Takten ökas för att krossa Sverige och svenskarna. 2010 var ett ödesval. 2014 är det förmodligen för sent att rädda landet. Fredrik vet detta och därför är hans och sjuklöverns mål att öka takten och införa olika slags barriärer för att en räddning av riket aldrig skall vara möjligt efter valet 2014
Gilla
Svara
2 dagar sedan
26 Likes
thrilled
Undrar just om det inte är betydligt värre. Tittar man på invandrare från vissa länder är sannolikt bidragsberoendet mellan 80-90%, till exempel Somalier, medans det inom andra grupper råder rent motsatt förhållande.

Till exempel lär invandrare från västländer såsom Tyskland eller Finland i mycket hög grad vara självförsörjande. Problemet är ju att den statistik Borg tar upp inte alls tar hänsyn till detta utan sannolikt klumpar ihop alla och man får då siffran 50% som i sig är extrem men ändå inte visar hela sanningen.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
18 Likes
Erik Hellsborn
Sprid det här klippet till folk ni känner. Alla måste få veta sanningen om hur 'välfärdsräddningen' är direkt kontraproduktiv.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
15 Likes
Reginn
Vad menar han med invandrare?
Gilla
Svara
2 dagar sedan
3 Likes
bloggo
Ärligt talat är jag skeptisk till att socialbidragsberoendet bland invandrare är så högt som över 50%. Jag kan köpa att invandrare är bidragsberoende i betydligt större utsträckning och att invandringen är en enorm ekonomisk börda. Men över 50%? Är det verkligen så stort bidragsberoende bland regeringens 'pensionsräddare' så är det extremt alarmerande. Jag hoppas innerligt att Anders Borg har läst fel i sina papper, men jag inser på samma gång att han antagligen har rätt...
Gilla
Svara
2 dagar sedan
5 Likes
Slasher2
Anders Borg är väl en av de få som tänker praktiskt i regeringen. Han måste ju faktiskt få räkenskaperna att gå ihop. De andra gör som politiker gör mest, har storslagna visioner men aldrig några lösningar.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
16 Likes
Jeff Jensen
Vilken chock detta är att Sveriges framtid kostar så mycket!
Gilla
Svara
2 dagar sedan
12 Likes
nilsanders
Sen är det av intresse om det är 50% av ALLA invandrare eller om vissa grupper och dessa som kommit hit sista 15 åren har nån annorlunda statistik....tex Mena och Afrikaner...Också hur mycket kostar dessa Soc bidrag och vad kostar alla konstlade arbetstillfällen som arrangerats för våran reservarbetskraft...vad kostar samhällsservicen för dessa människor...OCH när kan dom tänkas bli självförsörjande???? I dagens samhälle med alla möjliga spaningshjälpmedel kan man säkert få fram hur mycket dessa personer skickar hem/utomlands i reda kontanter...
Gilla
Svara
2 dagar sedan
17 Likes
lundabo58
Plockar du bort civiliserad invandring från exempelvis Danmark, Norge, Finland, Tyskland o resten av västvärlden så hamnar det förmodligen på 75-85% socialbidragstagande.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till nilsanders
28 Likes
tystnadvardet
Detta 'är från 1998... Det måste vara högre nu?

http://www.regeringen.se/conte...


Statens bidrag till arbetslöshetsersättning 32,6 miljarder kr
Kostnader för arbetsmarknadspolitiska åtgärder 21 miljarder kr
Kostnader för socialbidrag 11,4 miljarder kr


Arbetsmarknadsåtgärder är låtsasjobb betald av soc va?

Hur tror ni den är idag i siffror?
Gilla
Svara
2 dagar sedan
11 Likes
OLIRC
Etableringstid = minst 7 år varav kommunerna får statsbidrag i 3 = 4 år som kommunens invånare får betala för invandrarens uppehälle och därmed får kommunen dra in på annan service = förlust för alla förutom invandraren!

Ska vi verkligen ha det så här? Är för övrigt förvånad att Anders Borg ens vågar yppa detta för nu stödjer han ju SD och det vill han väl ändå inte?

Ingenting i tidningarna dock om detta vilket jag inte är förvånad över för vilka vänsterjournalister vill gå ut med detta budskap?
Gilla
Svara
2 dagar sedan
13 Likes
tystnadvardet
Länkarna är från google cache.... SANNINGEN om invandringen

Arbetslösa invandrare kostar 34 + 46 miljarder per år

http://webcache.googleusercont...

Sysselsätta arbetslösa invandrare med låtsasjobb kostar 60 miljarder per år

http://webcache.googleusercont...

107.000 jobb i år - vilka får jobben?

http://webcache.googleusercont...

Timbro: Sänk löner på dyra svenskar - höj billiga invandrarlöner

http://webcache.googleusercont...

Barnfattigdom - dumpa invandrarlöner till 12.000

http://webcache.googleusercont...

Detta är FAKTA, ALL nödvändig fakta finns!

Sprid dessa till era vänner!
Gilla
Svara
2 dagar sedan
17 Likes
BaconPiskan
Spar ner all denna info innan den försvinner även från Googles cache!

Mycket bra info att sprida vidare!
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till tystnadvardet
4 Likes
per22
Att det är så här många procent har pålästa svenskar påtalat för länge sedan.
Tyvärr blev de rasiststämplade i vanlig ordning när sanningen lyftes fram.
Kan det vara de på statistik duktiga SD politikernas närvaro i riksdagen som fått herr Borg att känna sig tvingad att dra ner på alltför uppenbara lögner och hålla sig till fakta ?

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: