söndag 5 juni 2011

Dömda AFA:iter ångrar inte Göteborgskravallerna « Politiskt Inkorrekt

Dömda AFA:iter ångrar inte Göteborgskravallerna « Politiskt Inkorrekt: "Dömda AFA:iter ångrar inte Göteborgskravallerna

GBG-KRAVALLER 2001 P1 Kaliber har granskat alla domarna och sökt upp de dömda AFA:iterna och icke politiska kriminella som deltog 10 år senare för att höras deras inställning idag. Var tredje person har även efter kravallerna begått nya brott och blivit straffade igen.

SR Kaliber – för den som vill läsa istället.

AFA:iten Jonathan Pye nämns i Kaliber-reportaget:

Enligt åklagaren var Jonathan Pye anstiftare av upploppet på Avenyn då gatstenarna regnade, kafémöbler brann och människor slogs blodiga. Han stod bakom den s k Sambandscentralen där ett gäng satt i en lägenhet med polisradio, tv och radio och sms:ade ligisterna på gatan hur de skulle röra sig.

Tingsrätt dömde Jonathan Pye till fyra års fängelse, ett av de strängaste som någonsin utdömts i Sverige. Senare mildrades straffet. I högsta domstolen fick han ett år och åtta månaders fängelse. Jonathan Pye har dömts för våldsamt upplopp tre gånger, två gången i Sverige och en gång i Tyskland.

En del av de dömda huliganerna
Alla domar

Göteborgs Tingsrätt
B 6687-01
B 6691-01
B 6692-01
B 6704-01
B 6707-01
B 6754-01
B 7521-01

Hovrätten för västra Sverige
B 1551-01
B 1687-02
B 2475-02
B 2806-01
B 3104-02
B 3408-02 60
B 3475-01
B 3476-01
B 3477-01
B 3490-01
B 3492-01
B 3516-01
B 3523-01
B 3557-01
B 3558-01
B 3565-01
B 3598-01
B 3563-01
B 3655-01
B 3662-01
B 4328-01

NJA
NJA 1995 s 311
NJA 1989 s 308
NJA 2002 s 198

HD
B 1055-02
B 4580-01

RH
1994:112
1996:4
2000:106
PrintFriendlyShare
2011-06-05, 17:43 (uppdaterat 2011-06-05, 17:43) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

and 2 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 22 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Borgaren 1 timme sedan
Bottenskrapet från vänster behöver man aldrig bli besviken på. Det är hur lätt som helst att förutspå deras agerande. Alltså ett solklart exempel på när “profilering” fungerar. Om vi nu bara kunde påverka poliserna att använda sig av det.
1 person gillar det här.

GustafHorn 1 timme sedan
Ett år och åtta månaders fängelse? Han kom lindrigt undan det lilla avskumet. Löske som denne (S)Pye hade i ett land som inte styrdes utav ynkryggar fått ett riktigt straff.
3 people gillar det här.

Beeetlejuice 1 timme sedan
Det förekom mycket kritik mot polisen i media, stenkastarna framfördes som 'hjältar'. Töllborg uttalade sig i alla möjliga sammanhang, han underbyggde kritiken som media framförde. Jaha, Sveriges journalister - nu vet vi att ni till stor del försvarade och glorifierade kriminella anarkister. Vad säger det om er?
6 people gillar det här.

lagbas 1 timme sedan
Uppmaning: ni som betalar licens till denna Nordkoreanska propagandamaskin. säg upp TV-innehavet. här framträder SR i ren och skär J Gobbles anda. SR & (S)(V)T = Pravda och Hitlertysklands propagandamaskineri. SD 2014
4 people gillar det här.

Micketheone 1 timme sedan
Dessa förvirrade kriminella människor har bara hittat en övertygelse som ger dom existensberättigande, galen eller inte spelar inte, är för dom egalt. Skulle inte förvåna mig alls ifall många av dagens AFA- anhängare är morgondagens Islamister, efter att dom konverterat till Islam......
7 people gillar det här.

Odalmannen 1 timme sedan
AFA-slöddret viftade med en röd flagga som hade porträtt av Karl Marx, Vladimir Ilyich Lenin och Mao Zedong på. Dessa asociala och sociopatiskt störda individer är, förutom att vara ett stort hot mot det öppna och civiliserade samhället med sitt hänsynslösa förstörande av andras egendom och mycket allmänfarliga beteende, uppenbarligen en hop simpla tjuvar. I första videon när de kastade stenar på bl.a. sportbutiken, så stal de massa sportutrustning. I andra videon stal de dyr kravallutrustning ur en av de sönderslagna polisbilarna. AFA är en vänsteranfrätt och urspårad banditliga med tjuvar och kriminella våldsverkare! De är ett farligt hot mot vanliga människors säkerhet och måste låsas in i fängelse där de hör hemma! Det...
show more
12 people gillar det här.

JakeJammer 2 timmar sedan
Varför har inte AFA blivit terroriststämplat?
13 people gillar det här.

JohnnyBoy222 2 timmar sedan
*sigh* är SÄ (A utan prickar) också ett ord i censur listan....
1 person gillar det här.

vahns 2 timmar sedan
Nu förstår vilka som svarade på enkäten om : Sverige skull vara en demokati eller diktatur.
4 av 10 vill ha diktatur.
Skulle passa dessa herrar som handsken.
Tack alla politiker, det är dessa huliganer ni har stött och fortfarande stöder.
5 people gillar det här.

JohnnyBoy222 2 timmar sedan
Jag var på Avenyn minuterna efter.... har numera inga som helst sympatier för vänsterpacket, vare sig de i riksdagen eller Ohlys SA-folk....

men tydligen vill en stor majoritet av Sveriges befolkning att detta pack skall få fortsätta så....
4 people gillar det här.

MikaelKarlsson 2 timmar sedan
Otäcka människor/djur.
3 people gillar det här.

bagera 2 timmar sedan
Det är väl själva f.....an att sådana här arbetsskygga individer som aldrig gjort ett vettigt handtag skall få härja hur dom vill, ett långt fängelsestraff är enda raka.
4 people gillar det här.

AnnaF3 2 timmar sedan
Fantastisk journalistik insats! En sympatisk porträtt av en fascistisk våldsverkare som står bakom flera mordförsök. Inga kritiska frågor eller konfrontation med våldsoffer i bästa svensk public service tradition!
3 people gillar det här.

lasse1 2 timmar sedan
Borde vem som helst förstå....En våldsvänster är alltid en våldsvänster.... tills de lägger kistlocket på.

Bara en politisk korrekt har svårt att ta till sig faktumet, och då självklart Reinfeldt med den församlade 7 - klövern...
5 people gillar det här.

wimarg 2 timmar sedan
Jag har inte sett detta förut och jag blir alldeles chockad och stum..................................
2 people gillar det här.

Cavatus 2 timmar sedan
Här ser vi resultatet av flumskolan, som Palme såg till att införa. Total laglöshet och total okänslighet inför hyfs och allmänt uppförande. Dessa ungdomar har inte lärt sig att visa hänsyn, de är egotrippade och hjärntvättade av samhällspropagandan i skolan. De är barn av sin tid, helt enkelt. Så här bli egoistiska kollektivister när de ska agera politiskt. De finner inte ord och kan inte argumentera, för de har ingen ordkunskap, sådant larv behöver man ju inte lära sig i skolan, enligt dagens pedagogik.
8 people gillar det här.

MaxPayne2 [Moderator] 2 timmar sedan
Jag älskar mitt land, jag är stolt över vår fana och jag är lokalpatriot. Med andra ord så älskar jag min stad, Göteborg. Det var med stor bedrövelse jag såg hur dessa huliganer rev upp och förstörde min stad. Krossade skyltfönster, rev upp gatsten, satte eld på att som kunde brinna. För vad? Att Bush råkade vara i krokarna. För att de inte kan protestera på ett moget sätt och debattera utan måste använda sig av sina utomparlamentariska metoder, som numer är mer eller mindre sanktionerat av Reinfeldt. I alla fall så länge det sker mot den enda grupp som...
show more
15 people gillar det här.

Goja 2 timmar sedan
Det går bra att förstöra annans egendom och kasta sten på poliser. Men om någon hade tyckt att det var politiskt motivierat att förstöra hans hem och egendom hade han säkert inte tyckt det var lika kul längre. Dessutom hade han säkert skriket efter polis för att skydda honom.

Sådana här fega våldsaktivister som anser att de har rätt att ta lagen i egna händer har jag inte mycket till övers för.

17 people gillar det här.

Bimbo D. 2 timmar sedan
Milda makter vilken pajas den där Pye verkar vara. Han säger i radioinslaget att han var nere på Tahrirtorget i Kairo och kastade sten också, för att hjälpa 'demokratiprojektet' i Egypten. Till höstens val i Egypten får vi alla se hur mycket demokrati det kommer att bli frågan om... Muslimska Brödraskapet är säkert tacksamma för din hjälp, Jonathan!
13 people gillar det här.

LtHornblower 2 timmar sedan
Det värsta är SRs positiva hållning! Clownen får inte en enda kritisk fråga, men får god tid att propagera för sin sjuka våldsideologi! Lägg ner SVT och SR!
26 people gillar det här.

frihetforalla 39 minuter sedan som svar till LtHornblower
sluta betala tvlicens!

MysteriousPhantom 3 timmar sedan
Jag minns detta så väl då jag såg hela förloppet på tvn den dagen,jag minns stenkastningen bränderna skjutningen,allt som om det vore igår.

Må detta aldrig upprepas igen.
9 people gillar det här.

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: