onsdag 15 juni 2011

Experterna: Utomeuropeisk invandring till Sverige ekonomisk katastrof - Fria Tider

Experterna: Utomeuropeisk invandring till Sverige ekonomisk katastrof - Fria Tider: "Experterna: Utomeuropeisk invandring till Sverige ekonomisk katastrof
Publicerat 14 juni 2011 kl 19:21
En ny rapport bekräftar det som invandringskritiker länge hävdat - att massinvandring från länder väldigt olika Sverige leder till arbetslöshet, segregering och dåliga skolresultat.
Gilla på Facebook

År 2009 utgjorde utrikes födda 14,3 procent av Sveriges samlade befolkning, en siffra som ökar hela tiden.

Forskarna bakom rapporten Sysselsättning för invandrare – en ESO-rapport om arbetsmarknadsintegration menar att invandringen till Sverige skiljer sig jämfört med invandringen till jämförbara länder.

”Vad som däremot utmärker Sverige är att vi har en förhållandevis hög andel skyddsbehövande och deras anhöriga bland invandrarna, en invandring som inte är matchad mot en omedelbar efterfrågan på arbetsmarknaden utan har sin grund i en önskan att hjälpa människor i behov av en fristad.”

Sverige är inte fokuserat på att ta emot invandrare som kan bidra till samhället, utan invandringen har under årtionden utmärkts till stor del av så kallad skyddsinvandring. Först från Sydamerika under 1970-talet till länder i Afrika och Mellanöstern idag. Invandrare från dessa områden kommer av olika anledningar inte in på arbetsmarknaden och skolorna i invandringstyngda områden uppvisar mycket svaga resultat, avslöjar rapporten. Nästan hälften av den permanenta invandringen till Sverige år 2008 bestod av anhöriga.

För att råda bot på de dåliga skolresultaten vill forskarna att Skolverket satsar än mer resurser på invandrarskolor.

Rapporten visar att arbetslösheten för utrikes födda idag är 65 procent och i den gruppen är kvinnor de med lägst sysselsättningsgrad. Utrikes födda drabbas särskilt hårt vid lågkonjunkturer.

”Även om sysselsättningen ökar med vistelsetiden i Sverige, når den inte upp till samma nivåer som hos inrikes födda ens 25 år efter invandringstillfället. Hälften av de som invandrat från Irak, Iran och länderna kring Afrikas horn har inte haft ett reguljärt jobb efter nio år i Sverige.”

Vad den utomeuropeiska invandringen till Sverige kostar per år undersöktes inte i rapporten.
Skribent

Rickard Asplund
08 559 24 558
rickard.asplund@friatider.se
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Disqus

Login
Skriv en ny kommentar

Image

Visar 20 kommentarer

Handskakning
De ekonomiska förlusterna är fortfarande ringa i jämförelse med förlusterna i trygghet, oskyldiga liv och framtidstro. Det enda bra med invandringen är att den håller på att återuppväcka vårt stamtänkande och vår gruppsammahållning (prata en längre stund med en grupp 90-talister så förstår ni vad som avses). Möjligen står invandrinen till viss del bakom den konservatism som utmärker den etniskt svenska generation Ordning (f. ca 1985-1995), även om det interna samhällsförfallet snarare är en troligare anledning.

Klart är i varje fall att saker och ting kommer att bli oerhört osvenskt smutsiga och blodiga om inte ett mirakulöst massuppvaknande sker i förtid.

Handskakning
Gilla
Svara
49 minuter sedan
Crazy_Bob
Så problemet är till slut identifierat från PK-elitens sida SENT OMSIDER... men ingen lösning presenteras utan man kommer bara med det gamla vanliga politiskt korrekta dravlet som bara kommer fortsätta förvärra situationen: fler flyktingblattar i svenska skolor innebär ökad otrygghet för lärare, ökad otrygghet för svenska och andra vita elever och omöjliggör därmed studiero vilket leder till fördumning även bland de sistnämnda eleverna samt sist men inte minst enorma kostnader för skattebetalarna.

Hur svårt ska det vara för de professionella PK-hjärnorna att identifiera den uppenbara lösningen som är : UT MED PACKET! NU!
Gilla
Svara
3 timmar sedan
2 Likes
bowlaren
men dom har ju aldrig kommit för att jobba, det har ju varit bidragen som lockar.
http://svenssonsfunderingar.wo...
Gilla
Svara
3 timmar sedan
3 Likes
Ben Dover
Sverige är förlorat och 94% av Sveriges befolkning vill ha det så. Rapporten om att Sverige blir ett u-land runt 2030-2040 ter sig alltmer sannolik.

Skrämmande är ordet!
Gilla
Svara
13 timmar sedan
12 Likes
Varangian Rus, Varangian Rus was vikings from now a days Sweden who went east during the viking age and founded the earliest Russia and also founded the Varangian guard. The Varangian guard was the Byzantines elite troops and the Byzantines emperors personal bodyguard. More info about this subjekt: http://www.youtube.com/watch?v=bwKNdt8sJ38&feature=channel_video_title
Ja som sagt det räcker att förstå sig på en simpel hushålls ekonomi för att fatta att det inte utvecklar I -länder plus gynnar den ekonomiska utvecklingen att mass importera U-landsfolk.
Gilla
Svara
13 timmar sedan
8 Likes
mysmackan
'Experterna' föreslår dock aldrig att vi ska slopa invandringen. Istället ska det alltid satsas mer pengar på invandrarna för att få dem lönsamma.
Gilla
Svara
14 timmar sedan
10 Likes
Matti Josefsson
Skälet till detta totala haveri av invandringspolitiken är att finna i försök med mångkultur och försök med integration i stället för en klar och tydlig linje om assimilaton.Då är det lätt för de som anländer till vårt land att förstå vad som önskas av dem och den inhemska befolkningen och vad som gäller.
Gilla
Svara
14 timmar sedan
6 Likes
invandrare1957
Det blir ju inte lättare för att dom bor i ett samhälle i samhället där dom bor och lever helt i sin egen kultur. Det gör ju inte saken bättre för deras del.
Gilla
Svara
14 timmar sedan
6 Likes
vanlade
Massrepatriera eller avgrunden har vi att välja mellan tyvärr.
Gilla
Svara
14 timmar sedan
19 Likes
per22
Sid 32 i ESO rapporten'Den utrikes födda befolkningen är förhållandevis stor' Man behöver nödvändigtvis inte vara överbetald forskare för att komma fram till ovanstående skrämmande resultat.
Vi är många här på Fria Tider som är fullt kapabla att göra detta konstaterande utan att få betalt.
Problemet är bara det att vi då kallas rasister.
Gilla
Svara
15 timmar sedan
28 Likes
butrix
Slutsatserna förvånar nog ingen med basala kunskaper om svensk samhällsutveckling. Det är däremot mycket glädjande att de publiceras av Expertgruppen för Studier i Offentlig Ekonomi inom Finansdepartmentet. Tyvärr har problemet redan blivit så stort och komplext att Sverige kommer att få betala ett oerhört högt ekonomiskt och socialt pris under de kommande decennierna. Det gäller även vid det orealistiska antagandet att vi får ett omedelbart stopp på invandring från Mellersta Östern och Afrika. De hade knappast varit fel om ansvar utkrävts av de politiker och anarkiliberaler som med hjälp av mörkning och vilseledande information under de senaste tjugo år kunnat driva denna vettlösa och destruktiva invandringspolitik.
Gilla
Svara
15 timmar sedan
29 Likes
Sverige_Sverige_fosterland
Det säger ju sig självt för t-san, att de framgångsrika i Sydamerika, Mellanöstern och Afrika inte flyttar till Sverige!
Gilla
Svara
15 timmar sedan
16 Likes
Elefantmannen
Jo, det är mest apor som kommer hit. (märk väl detta är inte en rasistisk kommentar, jag (och många andra) kallar de för apor som är dåliga på något, t ex sport, skolan, arbete mm. Ibland är man själv en jävla apa, t ex är meningsuppbyggnaden och parenteserna i detta inlägg på ap-nivå.) Så jag säger, sluta ta hit aporna. Börja skicka hem dem istället. Locka med lite pengar, det blir en jättevinst för Sverige på sikt.
Gilla
Svara
12 timmar sedan
som svar till Sverige_Sverige_fosterland
5 Likes
Jeff Jensen
Nu man önskar att man kunde trycka ctrl-z när det gäller invandringen.
Gilla
Svara
16 timmar sedan
20 Likes
Schpupel
Snart är det nog 'escape' som gäller istället. ;)
Gilla
Svara
15 timmar sedan
som svar till Jeff Jensen
19 Likes
Red
Eller varför inte 'avsluta processträdet'
Gilla
Svara
13 timmar sedan
som svar till Schpupel
2 Likes
Torxen
killall process-id -9

Fungerar bra i linux och fullkomligt tvingar fram en avslutning utan pardon
Gilla
Svara
12 timmar sedan
som svar till Red
2 Likes
gotiskaklubben
Allt sker enligt plan.
Gilla
Svara
16 timmar sedan
14 Likes
SM811
Sedan detta eviga tjat om att invandringen måste va ha för att behålla världsfärden. Hjärnsläpp.
Gilla
Svara
16 timmar sedan
23 Likes
Daniel Hammarberg
Föga förvånande. Och något säger mig att den invandring vi har gör det än svårare att få till stånd den arbetskraftinvandring de säger att vi behöver för att kompensera för den demografiska utvecklingen, med en ökande andel pensionärer. Driftiga och välutbildade människor vill inte flytta till ett land i sönderfall, vilket är vad den faktiska invandringen orsakat.
Gilla
Svara
16 timmar sedan
39 Likes

M Prenumerera via e-post
S RSS


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: