fredag 24 juni 2011

Fler asylsökande söker vård – kostnaderna skenar « Politiskt Inkorrekt

Fler asylsökande söker vård – kostnaderna skenar « Politiskt Inkorrekt: "Fler asylsökande söker vård – kostnaderna skenar

MASSINVANDRINGEN En färsk enkät visar att asylsökande i allt högre grad får vård på sjukhus, vårdcentral, tandvård och inom psykiatrin. Den största ökningen har skett inom den slutna barn- och ungdomspsykiatrin där antalet vårddagar ökat med 35 procent, något som förklaras med det stora mottagandet av så kallade ensamkommande flyktingbarn.

– Det är en stor ökning och kan bero på att vi tar emot många ensamkommande asylsökande barn och unga, säger Göran Stiernstedt, chef, avdelningen för vård och omsorg på SKL.

Alla asylsökande som kommer till Sverige ska erbjudas en hälsoundersökning för att bland annat tidigt kunna upptäcka sjukdomar och kolla så att vederbörande inte bör på någon smittsam sjukdom. Under 2010 erbjöds 42 procent, av knappt 32 000 asylsökande – 38 procent kvinnor och 62 procent män, en sådan undersökning. En ökning med fyra procent jämfört med 2009.

– Det kan vi inte vara nöjda med, säger Göran Stiernstedt. En orsak är att landstingen har svårt att få fram var de asylsökande finns. Under våren har ett arbete med att förbättra informationen mellan Migrationsverket och landstingen påbörjats.

Projektet är ett samarbete mellan Smittskyddsinstitutet, Migrationsverket, Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och landsting, SKL. Kostnaderna för de asylsökandes vård står staten för, skattebetalarna med andra ord.

För 2010 hade 91 miljoner kronor budgeterats för landstingens extrakostnader, vilket nu inte ser ut att räcka till.

– Vi kommer därför att påbörja överläggningar med staten för att höja ersättningen, säger Göran Stiernstedt.

Man är dock noga med att även poängtera att den totala kostnaden för vård av asylsökande uppgår till 0,04 procent av den totala sjukvårdskostnaden.

SKL
PrintFriendlyShare
2011-06-24, 02:27 (uppdaterat 2011-06-24, 02:28) | Kategori(er): Asyl Migration, Inrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 2 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
38 kommentarer 437 gillar received
Dela på
Visar 30 av 90 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


virtuliserad 32 minuter sedan
Borg måste riva sitt hår, eller? Jag tror att det kommer att vara Borg som snart sätter stop för dessa tokerier, han om någon måste se att detta inte är ekonomiskt gångbart eller hållbart.
3 people gillar det här.

hobbe72 57 minuter sedan
Det är ju detta som är problemet... 'Flyktingarna' är ett stort problem för sjukvården... Först och främst förstår de inte språket, trots att man bott här i många år, hur skall de då kunna förstå instruktioner, ordinationer och hur de skall ta mediciner? Sedan tror de att de bara har rättigheter utan några skyldigheter. De förstår inte konceptet 'sjukast först'. Sjukvårdspersonalen betraktas som rasister när 'flyktingarna' inte får hjälp direk (ivrigt påhejade av pkfanatiker). De söker oftare hjälp för banala åkommor, vilket belastar belastar akutsjukvården i onödan. Hur många gånger har man inte suttit på en akutmottagning eller jourcentral och det är fullt...
show more
5 people gillar det här.

1Bohuslanforever1 1 timme sedan
Visst - precis som att vid en invalidiserande olycka är de omedelbara vårdkostnaderna närmast försumbara, jämfört med de efterföljande; fortsatt vård vård och rehabilitering, personligt och offentligt inkomstbortfall, uteblivna insatser i arbetslivet.

Vore kostnaderna verkligen låga, skulle dessa ha redovisats för länge sedan. Vore intressant att ta del av hur andra länder beräknat dessa kostnader och sedan använda de metoderna och fylla på med svenska data...
6 people gillar det här.

Van Tomen 1 timme sedan
Jag håller med Peacemaker999.
Jag tror att invandringsprojektet kostar oss en miljard om dagen.

Och det kommer jag att betrakta som sanningen tills en opartisk utredning redovisar andra siffror.

Med samtliga kostnader inräknade. Inte bara vårdkostnader för asylsökande.
Nerbrända skolor. Brända bilar (ger höjda försäkringar). Ensamkommande barns fritidsaktiviteter, assistenter, tolkar och gode män m.m. Förstörda polis- och brand-bilar. Polis och advokatkostnader.
Listan kan göras hur lång som helst...

Låt svenska folket se de verkliga kostnaderna och se hur mycket skattesänkningar och 'skola-vård-och-omsorg' vi kunde fått för pengarna.
15 people gillar det här.

hollandska 22 minuter sedan som svar till Van Tomen
Tipsa Reinfeldt om ditt förslag. Redovisar de kostnaderna för detta vansinne, trillar svenskarna av pinn. Hjärtattack! Blir han av med dom och kan fullt ut satsa på de nya svenskarna.
1 person gillar det här.

fdSJ_77 1 timme sedan
Kan man söka asyl i Sverige om man är svensk? Jag menar efteråt man har gömt det svenska passet
5 people gillar det här.

niklasr 1 timme sedan
Det är inte vårdkostnaden under tiden som de är asylsökande (vilket är ett par månader) utan kostnaden de tär från samhället när de väl fått PUT som är den som kommer att knäcka oss.
8 people gillar det här.

getingblandhumlorna 1 timme sedan
Varför över huvud taget ha en nation om inte nationens egna medborgare (och skattebetalare) är de som prioriteras först när det kommer till vård och omsorg?
15 people gillar det här.

surkart 1 timme sedan
Håller med om att tandkontroller bör göras ! Men vad ska vi göra med alla batik och pk-tanter sedan? Då får vi skicka alla stackars batikhäxor på terapi om de skulle förlora sina gullepluttar att ösa sina moderskänslor övér ! Men det kanske blir billigare än att vårda dessa bastarder i 20 årsåldern för ett par tusen per dygn !
5 people gillar det här.

PetronellaP 1 timme sedan
Att sjukvårdskostnader för flyktingar och många av de andra invandrarna kostar skjortan har staten/samhället känt till mycket länge. För det första är tolkkostnaderna mycket höga. Dessutom tar sjukvårdsbesöket 2-3 ggr så lång tid att genomföra (tolkning tar tid).

Denna patientgrupp är ofta multisjuk i flera - inte sällan livshotande sjukdomar. Många av dessa patienter är unga.
Innan den stora 'invandarvågen' från MENA-länderna kom, hade vi inte sett något liknande inom sjukvården.
7 people gillar det här.

Anna Svensson 1 timme sedan
ingenting är för dyrt för mångkulturen, i gengäld kan svenska vårdtagare ställas längre bak i vådkön, vad gör det om svenskarna har ont, när man kan hjälpa 'ensamma flyktingbarn' och andra 'ömmande' fall?
13 people gillar det här.

LSSAH 1 timme sedan
Nu för tiden är stora delar av beslagtaget knark mediciner som blivit utskrivna av läkare.
Vågar man sig på en gissning att dessa läkare inte helt sällan är av utländsk härkomst ?
7 people gillar det här.

AnnaF3 2 timmar sedan
'Den totala kostnaden för vård av asylsökande uppgår till fyra promille (0,04 procent)'

Här kan vi INTE räkna, fyra promille är 0,4 procent.
5 people gillar det här.

Patrik 2 timmar sedan som svar till AnnaF3
Inte undra på att kostnaderna skenar.
9 people gillar det här.

Kollen 1 timme sedan som svar till Patrik
Ja,men med det räknesättet så skenar de ju väldigt lååångsamt!.
1 person gillar det här.

prillan 2 timmar sedan
ja vad ska man göra om dagarna, träffa doktorn och träffa landsmän i väntrummet, allt för att fördriva tiden.....nybyggarna behöver omsorg och kurer, om de skall bygga landet....
10 people gillar det här.

Kollen 1 timme sedan som svar till prillan
Min fd kollega drogs med sjukdomar mest hela tiden. Och ibland hände det,att hon åkte till akuten. Ofta var hon förbannad eftersom 'hela väntrummet var fullt av svartingar' som hon uttryckte det!. Och med en massa ungar som sprang omkring. Hon verkade nästan sämre efter ett besök på akuten!.
1 person gillar det här.

Sauroums 2 timmar sedan
Är det ingen som har lust att pröva

1. Nästa gång ni ska betala för ert frikort för 900. Fråga om du får vård gratis. Om du får svar nej

2. Fråga om asylsökande får vård gratis

3. Om svaret är ja. DO anmäla!
10 people gillar det här.

ElWoodPeckeroLoco 2 timmar sedan
I dagens SMP finns även där en artikel om vad 'flyktingmottagandet' kostar:

http://www.smp.se/nyheter/vaxj...

'En orsak är helt enkelt att regeringen har en alltför ljus bild av hur lång tid det tar för nyanlända att skaffa sig en egen försörjning.'

Då räknar man bara in kommunens kostnader, inte vad det kostar resten av samhället i form av vård, polisiär verksamhet, snatterier mm.
7 people gillar det här.

Sauroums 2 timmar sedan
Läste på SVT TEXT igår att kommunerna går back 331 miljarder. Många kommuner tar emot flyktingbarn och flyktingar och får miljoner i statligt bistånd. Dalarnas landsting ska spara 300 miljoner. Kommunerna i Dalarna tar emot 1000 tals flyktingar. Undrar var alla miljoners landstinget och dalarna får i bistånd tar vägen?
8 people gillar det här.

Patrik 2 timmar sedan
Man är noga med att poängtera precis som vid alla andra offentliga ekonomiska redovisningar att den totala kostnaden för asylturister är låga. Allt för att som sagt inte ge oss massinvandringskritiker vatten på våra kvarnar.

Jag ger mig den på att det skulle låta likadant om utgifterna hade överstigit 45% av dom totala utgifterna.
11 people gillar det här.

Bo77 2 timmar sedan
0,04% av sjukvårdskostnaden! Jaså. Det tror jag inte på ? Dom har i alla fall inte bidragit med 5 öre i skatt.
Och vad skall vi ha psykvraken till? Jag tror inte att en enda av dom som behöver psykhjälp när dom kommer hit
någonsin kommer att bli arbetande skattebetalare. Det är svårt nog att acklimatisera sig i ett nytt land om man är frisk. Sjuk när man kommer hit ! inte en chans. Dom 'nybyggare' som har psyk-problem skall skickas hem omgående. Bara i en välkänd miljö har dom en chans att bli bättre. Tack fredrik och mona för...
show more
15 people gillar det här.

Peo50 2 timmar sedan
Det är obegripligt att nån går på myten om att Borg är så sparsam. Förr sa man att det gavs med ena handen och togs med den andra. Nu är det tvärtom det tas med ena och ges med den andra. Det dras in pengar på alla möjliga håll men när det gäller invandringen, som alla med sunt förnuft inser kostar massor, så sparar de inte. Sverige är i en högkonjunktur tack vare lågt värderad krona och det ger mycket intäkter för staten, dock utan Borgs förtjänst. Till nåt så viktigt som tex. järnvägar finns det dock inte pengar, staten satsar bara...
show more
16 people gillar det här.

Peacemaker999 2 timmar sedan
Amatörekvation:
Om invandringen kostar en miljard om dagen, låt oss ponera att vi stoppar all invandring och skickar hem alla berikare som inte kan försörja sig själva och har miljarden att leka med.
500 milj. till vård, skola och omsorg. I princip all problem skulle försvinna.
250 milj till att betala på statsskulden.
250 milj skulle vi helt enkelt kunna dela ut till svenskarna så att de kan förverkliga drömmar, starta eget osv. Och detta är VARJE DAG! (förlåt för caps) svindlande tanke, eller hur?
29 people gillar det här.

foxel 2 timmar sedan
Socialdemokraterna stängde gränserna genom sitt decemberbeslut av år 1989. Bengt Westerberg tvingade regeringen Bildt att öppna dem igen.Och en oerhörd invandring tog vid!Och pågår än. Vår enda hopp är om Johult med stöd av SD vågar fatta ett sådant beslut igen. Men detta är föga sannolikt. Att Reinfeldt skulle görs så är uteslutet!


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: