tisdag 14 juni 2011

Islamiskt center besviket på grannars reaktioner « Politiskt Inkorrekt

Islamiskt center besviket på grannars reaktioner « Politiskt Inkorrekt: "Islamiskt center besviket på grannars reaktioner

FALUN I augusti 2010 invigdes Falun Islamiska Center i Nordslundsskolan. Projektet stoppades dock efter att bygglovet upphävts av länsstyrelsen då grannarna inte tillfrågats om deras åsikter. Nu har bygglovet återupprättats, vilket flera personer protesterar emot.

Flertalet yttranden har gjorts mot att centret nu får fortsätta sin verksamhet i lokalerna på Norslundsskolan. En reguljär besökare, Mohcen Aouita, säger att han blir jättebesviken när han hör detta och att de vill ha ett bra förhållande till grannarna och gör inget som kan göra dem arga. Vi vill lära oss om Sverige, om folket och samhället, säger han.

Haisam Ahmad, talesperson för centret, tror att människorna som har betänkligheter kring verksamheten skulle ändra uppfattning om de bara besökte centret. Liksom Aouita menar han att det inte finns någon anledning att störa sig på centret och påpekar att de inte heller parkerar längs vägen i någon större omfattning.

– Vi är lugna och alla våra aktiviteter sker i tysthet. Vi har aldrig varit högljudda, förutom på invigningen i augusti, då det kom mycket folk. De flesta samåker hit eller går, cyklar eller tar bussen och vi har sagt till folk att inte låta ute på parkeringen.

Vidare säger han att lokalerna inte fungerar som moské utan att det är ett aktivitetshus med ett bönerum även avsett för undervisning, i övrigt har man språk- och integrationslektioner samt pingisbord, Xbox, TV och filmer för de yngre.

– Jag tror inte att det är 70 personer som protesterat mot centret, för de som är emot har inte varit här. Som jag har förstått det är de arga på kommunen.

Då DT är på plats är Stefan Valkola den enda etniske svensken på centret. Han konverterade till islam för tre år sedan.

– Det är som att se två bästa vänner som inte kommer överens. Jag tror att problemen beror på okunskap, för de pratar inte med varandra.

DT
PrintFriendlyShare
2011-06-13, 17:41 (uppdaterat 2011-06-13, 17:42) | Kategori(er): Inrikes, Islam

Disqus

Gilla
Dislike
and 3 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 30 av 89 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


hollandska Idag 09:07 AM
Ser det som ett friskhetstecken att Svenskar klagar!! Borde folk göra överallt. Maud och Fredrik kan placera sina nybyggare där de bor. Undrar vad Maud´s grannar tycker, om hon placerade ett 100 tal Somaliska nybyggare i sin hemby i Norrland! Hon och Fredrik kan väl också ta ett 10-tal sk 'ensamkommande barn'dit, där de bor.
6 people gillar det här.

Vargagrin Idag 08:47 AM
Jag tror att det beror på två problem.

1 Grannarna känner sig åsidosatta för att kommunen frångick praxis och tillfrågade dem inte utan bara förutsatte att det skulle vara OK att placera ett Islamskt center där.
2 Grannarna har sett på TV och läst om vad som hänt vid vissa Islamska center, om våld och hot mot grannar och förstörd närområde.

Det är synd om detta drabbar Muslimer som är sekulära och inget hellre önskar än att ha ett ställe att umgås på och vill ha en rolig och bra kontakt med grannar. Det är inte deras fel att kommunen...
show more
3 people gillar det här.

kjellan11 Idag 09:47 AM som svar till Vargagrin
Vargagrin enl koranen är alla icke muslimer kättare o har inget existensberitigande det är ok att ljuga o bedra om det gynnar islam så den dan dom är i majoritet där dom nu så är det slut på friden och blir dom en majoritet i sverige då är det dags att fly muslimer vet inte vad demokrati är koranen säger underkasta dig dvs lyd ställ inga frågor lyd
Ps är dyslektiker Ds
1 person gillar det här.

celsius50 Idag 07:46 AM
Jag vill inte vara vän med en muslim. Ärligt talat tror jag inte att en muslim vill vara vän med mig heller. Jag tror på frihet, jämställdhet och ett liv utan inblandning av imamer eller andra sagoberättare. Jag vill inte se dessa trasor ute på stan med massor av ungar som aldrig kommer att göra ett dagsverke i sitt liv eller deras män som belamrar caféer i väntan på att karriären tar fart. Jag vill inte bekosta deras lättkränkthet för jag anser att de ska ta seden dit de kommer. Och, nej jag vill inte ha en enda moské i...
show more
23 people gillar det här.

Pelle Andersson Idag 06:25 AM
Om de vill lära sig om Sverige, läs en bok. Förslagsvis då i sitt hemland.
4 people gillar det här.

314413 Idag 04:19 AM
En av dem säger: 'Vi gör inget som kan göra grannarna arga'. NI EXISTERAR!!!
1 person gillar det här.

Prahad Idag 01:40 AM
Ok, en muslim, en konvertit - en förlorad själ - men var finns en enda svensk med sin åsikt? Det är ju svensk mark centret står på och belamrar?
6 people gillar det här.

KarlAndersson2 Idag 08:03 AM som svar till Prahad
En grävmaskin kan ta bort spåren eftrer dessa byggen utan att det syns.
6 people gillar det här.

Primorsky Idag 01:38 AM
'Vidare säger han att lokalerna inte fungerar som moské utan att det är ett aktivitetshus med ett bönerum även avsett för undervisning, i övrigt har man språk- och integrationslektioner samt pingisbord, Xbox, TV och filmer för de yngre'

'integrationslektioner' my ass....Haha, Sverige är så blåst, så otroligt naivt. Det är detta som kallas segregation. Dom bygger sina egna 'fritidsgårdar'. Det är väl därför regeringen stämplat sverige som mångkulturellt, dom insåg att integrering aldrig är möjligt. Det dom däremot inte räknat med är den dagen Svenskarna tröttnar på att försörja dom.
15 people gillar det här.

Ädelstein Idag 01:30 AM
det finns mängder av historier från england där folk blir påhoppade utanför moskeer för att de går och håller hand, eller pussas och så.. så vem vill ha det sen.. för handen på hjärtat vem tror att polisen tar upp en polisanmälan om det eller för statistik om detta??
13 people gillar det här.

Prinsessan_Mimmi Idag 01:23 AM
Ja, det var ju det vi redan visste.... Att islam är en fråga om parkering.... :-)
11 people gillar det här.

lasse1 Idag 12:35 AM
Låt mig ställa en rak fråga...Vem vill ha ett islamistiskt center som granne? Handen på hjärtat och hand upp ...

Bilar överallt, framför portar och dyl. och ett jäv.. liv utanför byggnaden (moskén) före och efter bönemötet...
Dock inte minst...En verksamhet som skiljer sig så markant från det genuint svenska bland björk och tall...
..
Tror inte ens att AB´s Helin vill se något liknade arrangemang gå av stapeln i det fashionabla Äppelviken (Bromma)...
Kan naturligtvis ha fel ...men jag tror det icke...
6 people gillar det här.

Anna Svensson Idag 12:13 AM
är de besvikna kan de väl alltid få pengar från DO
2 people gillar det här.

kellyfighter Yesterday 11:54 PM
va...blev dom besvikna? vad har de väntat på annars i ett kristet land? Vad krävs det för att dom ska bli nöjda?
5 people gillar det här.

soleniwest Yesterday 11:16 PM
Tycker det är dags för en kartläggning av hur många islamiska center, moskee, källar moskeer etc. det finns i Sverige.
Man bord pricka in alla på google maps.
Gissar på en skrämmande bild.
10 people gillar det här.

BigRoaster Yesterday 11:05 PM
Ja det här är bara påfyllning av fler röster till Sverigedemokraterna. Lita på det.
19 people gillar det här.

Essetsonly Idag 06:09 AM som svar till BigRoaster
Samtidigt är det en påfyllning av närmare 100.000 personer varje år som inte är påfyllning till SD hållet.
5 people gillar det här.

Langga Yesterday 10:55 PM
Jag är litet kluven. Jag har varit fruktansvärt förbannad över att det inte längre är tillåtet att anordna skolavslutningar i kyrkan. Jag tycker de ghetton som bildas litet varstans är förskräckliga och jag tycker att man skall ta seden dit man kommer och försöka anpassa sig.
Det som gör mig kluven är att det stora problemet kanske inte är om människorna träffas i ett islamiskt center för att ha någon form av gemenskap utan att det frodas en gangsterkultur där invandrarungdomar använder vapen, handlar med droger och beter sig som svin. Det är ju också ett stort problem att de...
show more
7 people gillar det här.

Sanningen vinner Yesterday 10:32 PM
Integrationskurser i en moské, hahaha
Det är som om bankrånare skulle gå kurs i Riksbanken.
31 people gillar det här.

maminka Yesterday 11:39 PM som svar till Sanningen vinner
Mycket bra jämförelse, ha, ha.
3 people gillar det här.

Biggles Yesterday 10:17 PM
Den 16 juni invigs en sunnitisk moské, denna gång i Lundby invid Keillers park och Ramberget på Hisingen i Göteborg. Kalaset har kostat 67 miljoner kronor och finansieras helt av Saudiarabien.

Dessa moskébyggen är tidsinställda bomber, som sprider sig över hela landet och de kommer att brisera den dag som det uppstått en “kritisk massa”.
Om vi inte lyckas desarmera dem innan det är försent så riskerar hela landet att explodera och kastas in i medeltida mörker.

Ett nytt “korståg” står för dörren, utan våld men med demokratiska medel. Svenskar som går till valurnorna 2014 kan med en röst på...
show more
27 people gillar det här.

maminka Yesterday 11:43 PM som svar till Biggles
Min fråga är: vågar insnöade svenskar att engagera sig i sitt lands framtid, eller lämnar de landets öde i händerna på korrupta mafialiknade politisktkorrekta politiker med Reinfeldt i spetsen? Efter Vikingar var svenskar inte modiga. Tänk på underkastelse till Hitlertyskland, kommunistiskt Sovjet och nu islamister som väller in i landet utan att fråga.
7 people gillar det här.

Anna Svensson Idag 12:16 AM som svar till maminka
de var inte buskablyga heller under trettioåriga kriget på kontinenten; när det gick utför är väl lite svårt att bestämma, kanhända under socialdemokratiskt styre och framförallt sedan de i stort sett fråntogs all bestämmanderätt över sitt eget liv
3 people gillar det här.

IngridAgnes Yesterday 11:32 PM som svar till Biggles
Svenskarna som går till valurnorna 2014, kommer att rösta som tidigare tyvärr...De kommer inte att vara 'upplysta' tillräckligt för att kunna göra förändring....Så allt kommer att fortsätta...

- OM inte vi andra som anser oss upplysta, tar tag i att upplysa nära o kära, bekanta och främlingar för fulla muggar pronto !

Då kanske vi får en chans till att ta tillbaka vår värld för kommande generationer...
6 people gillar det här.

Reclaim Yesterday 09:56 PM
Ja eller så vill man inte ha ett sekt-hus nära sig?
Är det så jävla svårt att förstå?
12 people gillar det här.

Zzzzverige2 Yesterday 09:49 PM
Ja men då så. De lovar ju att inte parkera längs vägen i någon större omfattning. Precis som om just det är knäckfrågan med islam och deras nu godkända erövringsmonument.

När bygger vi en moské på Drottninggatan? Undrar hur många svenskar som inser hur nära vi var ett gigantiskt blodbad? Jag tänker på det varje gång jag passerar Centralen. Hur det hade sett ut med bombförstörelse och blod från oskyldiga över väggarna.
12 people gillar det här.

maminka Yesterday 11:46 PM som svar till Zzzzverige2
Jag tänker som du. Vad kommer att hända nästa gång om någon sådan dåre lyckas där nere i tunnelbanan eller som du skriver, på Centralen? För det är inte fråga om det ska hända igen, men när.
3 people gillar det här.

kjellan11 Yesterday 09:40 PM
Klart vi inte vill ha mosker i vart gathörn även om ni är tysta nu så blir det nog andra bullar om några år
8 people gillar det här.

maminka Yesterday 11:49 PM som svar till kjellan11
Och dessutom kommer folktomma svenska kyrkor att lämnas/säljas/skänkas bort som gåva till muslimer. Redan nu hände det att en pingsförsamling sålde sin kyrka till muslimer någonstans i Sverige, har glömt var.
4 people gillar det här.

kjellan11 Yesterday 09:38 PM
Stefan Valkola det är inte okunskap som gör att vi vanliga svenskar inte vill se några mosker utan kunskap om vad islam står för, du som muslin vet ju att enligt profeten är det helt ok för dig att döda judar o kristena. Ja profeten ja det mesta av hans uppenbarelser tycktes komma just när han behövde dom o då mest gynnade honom själv. Stefan ni säger att ni är tysta o lugna det är nog sant just nu men blir det fler muslimer så är ni nog inte så tysta längre, sen kan man ju undra varför svenska män...
show more


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: