måndag 20 juni 2011

Journalist tvingad bära slöja i Gbg-moskén « Politiskt Inkorrekt

Journalist tvingad bära slöja i Gbg-moskén « Politiskt Inkorrekt: "Journalist tvingad bära slöja i Gbg-moskén

ISLAMISERINGEN Det finns journalister och det finns journalister. När islamistiska TUFF skulle ha sin konferens i Göteborg med den radikala Bilal Philips som gäst, hade SVD-journalisten Per Gudmundsson redan uppmärksammat det. PI hakade på och uppmanade till en demonstrativ samling utanför. GT-journalisten Marie Hebelius Svahn ojade sig över detta och skrev:

Konferensen hålls fredag till söndag i Kortedala Forum. Flera hundra personer från hela landet har anmält sitt intresse. Även icke muslimer. Som ett brev på posten uppmanar nu anonyma personer på sajten Politiskt inkorrekt folk att demonstrera utanför lokalen.

Nu är Marie Hebelius Svahn i farten igen, där hon åter fjäskar för islamistisk könsapartheid. I fredags deltog hon i den första bönen i nyöppnade Götegborgsmoskén. Målande beskriver hon sina bekymmer med den påtvingade slöjan:

Den illa sittande slöjan envisas med att ideligen kasa ner i nacken. Jag har definitivt inte fått in den rätta snitsen och får en del roade blickar och nyfikna frågor om vem jag är. En envis glipa mellan tröjan och jeansen avslöjar dessutom en bit naken hud. En pinsamhet som avhjälps med ännu en slöja.

Hon skriver även, som om det vore det mest naturliga i världen, hur hon får sitta ihop sig med andra beslöjade kvinnor på balkongdelen, i den fullsatta moskén, där kvinnorna i jämställdhetens Sverige kan

..kika ner på männen genom ett rutmönstrat galler i ek. De kan inte se oss.

Sedan följer det obligatoriska fanatiska svamlet:

- Vi var här halva natten och tackade Gud för att moskén blev verklighet, säger hon.

Men vi sitter, står och knäfaller i femdubbla led under bön och predikan. Gudstjänsten leds av imamen Abdul Rashid Mohamed på både svenska och arabiska.

Men jag förstår ändå att det inte finns någon Gud utom Allah och att den nya moskén tillhör honom och att ALLA är välkomna hit.

Nagat Kekya kom till Göteborg från Eritrea för 23 år sen och har väntat lika länge på en egen moské. Efter bönen är hon så lycklig att hon gråter.

- Vi tackar Gud, svenska myndigheter och Saudiarabien. Saudi har pengar och det är inte fel att de hjälper oss minoriteter, säger hon.

GT

Saudi, som lyder under sharialagar, har betalat 67 miljoner kronor. Och etablissemanget tror på fullt allvar att landet gjort det som en fin gest. Jo jo.
Relaterat

Moskén på Ramberget
PrintFriendlyShare
2011-06-19, 21:57 (uppdaterat 2011-06-19, 21:57) | Kategori(er): Inrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 6 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 30 av 96 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


PIModerator [Moderator] Yesterday 11:08 PM
Men ska det vara så svårt att avstå från personangrepp, i detta fallet journalisten? Inget tramsande om att hon vill bli 'berikad', i meningen sexuellt angripen. Skärp er annars stänger vi för kommentarer.

(Edited by a moderator)
13 people gillar det här.

argdansk Yesterday 11:15 PM som svar till PIModerator
Du hann skriva detta innan jag såg det - men samtidigt måste jag ställa frågetecken vid vissa av moderatorernas begränsningar - det är uppenbart att det är omöjligt att skilja olika delar av berikande från varandra, då de griper in i varandra som 'thumbleweeds'. Personangrepp är likaledes svåra att undvika när människor uppför sig urbota dumt - det är nästan en medborgarplikt att informera om sådana imbecilliteter.
36 people gillar det här.

Karl Kapplin Yesterday 11:44 PM som svar till argdansk
Jag håller med moderatorn. Det går att skriva argt, upprört, nedlåtande, förklenande och även oförskämt, utan att göra sig skyldig till personangrepp, som är det tidningar, radio och tv specialiserar sig på i Sverige. Och anledningen till det är att de saknar argument. Låt dem hållas. Det kan man undanhålla sig från att göra när man kommenterar på PI. Ofta blir det då också mer underhållande. När man kommenterar det personen gör och säger och förespråkar, än personen själv.
11 people gillar det här.

Agoraphobicum 11 minutes ago
Det som väl egentligen är så svårt att förstå är att det inte finns något utrymme för lite kritiskt tänkande och jämförbara jämförelser när man skriver något av det som journalisten i GP tar upp. Jag gillar moskéer, jag har inget alls emot muslimer, är liberal et al men hur resonerar man när man inte uppfattar det rätt komiska (tragiska?) i att i Sverige tala om kvotering i styrelser pga patriarkatets generella ondska, men inte alls reflektera över buka, niqab, sharialagens föreskrivna skillnad för könen, könsseparerade badtider/läktare/åhörarbänkar/klasser/idrottslektioner etc etc etc? Hur kan tanken INTE ploppa upp? Hur kan man INTE...
show more

Vanthemanfromsweden 36 minutes ago
Finns det ingen giftaslysten MENA- man i Afganistan som kan tänka sig denna batikhäxa som fru??
jag menar, vi tar emot massor!!! Någon gentjänst kan vi begära? Dessutom skulle hon få se sin älskade MENA-kultur på nära håll!!?? -Alla tjänar på det.....
1 person gillar det här.

Dixiemam Idag 11:07 AM
Man skall ju ta seden dit man kommer sägs det men vad gör man inte för 67 miljoner kalla, jo då gör man även avkall på kvinnans jämställdhet plus att få sitta på balkongen som en annan paria och be!!!
1 person gillar det här.

Erik Idag 11:03 AM
Förlåt mig, men har hon konverterat?
3 people gillar det här.

kaniken Idag 10:36 AM
tycker hela du är pinsam Marie
4 people gillar det här.

hk Idag 10:26 AM
Skönt att man inte prenumerarar på GP eller någon annan gammelmedia.
3 people gillar det här.

u28903094 Idag 10:22 AM
Kvinnlig journalist tvingades bära slöja i muslimernas heliga byggnad då ska också muslimska kvinnor ta av sig sina slöjor när de är på svensk TV och alla svenska arbetsplatser!
Muslimerna skall ta seden i det land de invaderat.
9 people gillar det här.

ravgni Idag 09:49 AM
Men kära nån Marie det är ju inte klokt att du tyckte att slöjan var obekväm.

Tycker du ska kontakta Mona Muslim för hon vet minsann hur man bär muslimska plagg.

Övning ger färdighet och snart ska du se att du får till ' snitsen '

Alla(h) ska med
6 people gillar det här.

J_Anne Idag 09:13 AM
Förr i tiden var det vanligt att kvinnorna hade täckt hår, både i och utanför kyrkan.. Kvinnan hade en underordnad ställning gentemot mannen, Idag är samhällsordningen annorlunda, män och kvinnor är jämställda i samhället och inför Gud, vi har kämpat länge för denna jämställdhet så hur kan du Marie Hebelius Svahn ta på dig en slöja och 'böja' dig för Islam om än bara för en dag, du har som kvinna och medsyster övergivit och förrått det som många kvinnor offrat och kämpat för! Tvi och fy f*n
9 people gillar det här.

basisten Idag 11:33 AM som svar till J_Anne
Kvinnorna bar slöja innan i Palestina, Rom och Grekland innan Jesu ankomst och detta som tecken på att de var 'hedervärda' till skillnad från skökorna som kunde bestraffas med döden om dessa bar slöja (precis som nu inom Islam). På den tiden ägdes kvinnorna (och även sönerna och modern) av familjefadern, som kunde döda dem om och när han ville utan bestraffning (precis som nu inom Islam, jfr. hedersmord).
Abortering och dödandet av flickebarn var så vanligt att det fanns ett mansöverskott på 30-40 %, varför manlig prostitution (samt pedofili) var ungefär lika vanlig som kvinnlig prostitution. Endast 6 av 100...
show more

Stefan K Idag 09:09 AM
När inte Svahn får gå på gatan utan slöja och heltäckande dräkt, inte får bada tillsammans med män och inte utan burkini, samt tvingas avstå helgnöjen på barer och dansställen, kanske hon inte är lika lyrisk?
Varför tar hon inte till sig de varningssignaler som kommer från kvinnor som flytt det muslimska förtrycket i muslimska länder? Låt henne bosätta sig i Saudiarabien under ett års tid, så får vi se hennes reaktioner i en kommande artikel.
10 people gillar det här.

Harald_Harfager Idag 09:06 AM
Hmm... Det låter som att saudierna har betalt för mer än bara moskén....
3 people gillar det här.

Mr Spadrig Idag 09:04 AM
Alltså. Att anse sig vara 'demokrat' och sedan öppet verkligen berömma och framföra 'könsapartheid' i moskén som att det vore helt normalt, och som att 'visa hud' vore det mest pinsamma man kan göra. Det är helt uppenbart hur människor har blivit förblindade, förda bakom ljuset av denna våldets religion - som inte vill annat än att få hela världen att falla på knä inför dem (islam). Fint...
5 people gillar det här.

hollandska Idag 08:58 AM
Hela spektaklet omkring moskéen är vedervärdigt. Detta hör inte hemma i Europa. Förstår Saudi sponsrar dylika projekt. Ökenriket består av sand, med olja inunder. Befolkningen ökar katastrofalt. Brist på odlingsbar jord och vatten. Ingen dum plan av Saudiska potentater att exportera muslimer till EU och förbereda marken för att lägga beslag på det de inte har, mat och vatten! Korkade politiker har möjliggjort detta. Och svenska politiker är dummast!
10 people gillar det här.

farsartat Idag 08:14 AM
Jag tycker att alla dessa journalister och politiker som är så himla positiva till Islam och allt vad det innebär, borde åka ner till något 'islamskt förtryckarland' och känna på verkligheten...sen kan dom öppna munnen...
6 people gillar det här.

Nemolainen Idag 07:53 AM
Skulle vilja att denna journalist såg och kommenterade filmen (som PI nämt i tidigare post) http://www.axess.se/tv/player.... men det är väl att hoppas på för mycket.
2 people gillar det här.

2REP Idag 07:40 AM
Ja hon ska vara tacksam att hon inte blottade huden i Saudiarabien då hade hon fått piskstraff...
3 people gillar det här.

sermanpa Idag 06:51 AM
Som jag ser det så kan man anta att journalisten inte heller har något emot nazismen. Med tanke på vilka som betalat för kalaset och vad de anser om judar och icke-muslimer, för de är rätt lika i judefrågan. Lustigt hur det svänger i landet, är man emot detta är du rasist och ska mobbas ut ur systemet, men är du för islam och förespråkar om att judar ska dödas, då är du en bra person och det är fullt acceptabelt att tycka så. Det är ju för fa*n helt sjukt.
10 people gillar det här.

Vielfras Idag 05:17 AM
Tja . . Hon gick ju dit frivilligt , och som man bäddar får man ligga . Men för övrigt så är det ju en bra träning för vad som komma skall . . :) !
3 people gillar det här.

razzamatazz Idag 04:27 AM
'En envis glipa mellan tröjan och jeansen avslöjar dessutom en bit naken hud. En pinsamhet som avhjälps med ännu en slöja.'...

Spelar ingen roll om du lindar in dig så du ser ut som en kåldolme eller drar en sopsäck över huvudet för den delen. Du är och förblir lika j-a pinsam ändå.
17 people gillar det här.

kjellan11 Idag 03:35 AM
Konvertera till islam du Marie och åk till saudiearabien så får du se vad för glädje det är. Där blir du först omyndigförklarad sen får du inte gå ut utan manligtsällskap o detta sällskap kan vara en ung pojke på 12 år som tar hand om dig som extra förmyndare lycklig resa
13 people gillar det här.

jörgen fogelklou Idag 02:10 AM
En av hennes rubriker i bloggen lyder 'Juholts kvinnosyn hör hemma i historieboken'.
Det är möjligt, men det hade väl varit än mer passande med 'Islams kvinnosyn hör hemma i historieboken'?


'Jag förutsätter också att moskéns ledning tydligt kommer att markera mot totalitära regimer och odemokratiska rörelser till stöd för de krafter inom islam och i hela världen som arbetar för demokrati, öppenhet och tolerans.'

Om Magnusson förutsätter att moské, (Moskén är ju för övrigt finansierad med saudiarabiska pengar,
ett land som står så långt ifrån Sverige som man kan göra i alla väsentliga frågor) predikar öppenhet och tolerans gentemot...
show more
11 people gillar det här.

hk Idag 10:31 AM som svar till jörgen fogelklou
Visst, vi har ju sett massor med aktivitet från Svenska muslimer. De har aktivt medverkat för att modernisera Islam för att passa i ett demokratiskt samhälle, de har samlat in pengar och namn, demonstrerat och aktiverat för att protesterat mot hur Islam utövas i Pakistan, Saudi Arabien o.s.v. ..... eller???

Nacka Idag 02:08 AM
Man lovordar Saudi där kvinnorna inte har rösrätt och där kvinnorna har börjat kampen att få köra bil.

Sverige blir bara tokigare och tokigare.
17 people gillar det här.

Heldemokraten Idag 01:30 AM
Ska svenska journalister ta på sig slöja i moskén så borde muslimska kvinnor >ta av< sig slöjan när de är med i TV! Sådeså!
14 people gillar det här.

Tyckarn Idag 01:24 AM
Personangrepp är onödigt i detta fall, journalisten är ju så bra på att förnedra sig själv att hon knappast behöver någon hjälp på den fronten...
17 people gillar det här.

HOTET från ISLAM (Klicka här) Idag 01:06 AM
Batikhäxorna fortsätter att göra allt i sin makt att förgöra Sverige.
16 people gillar det här.

Trackbacks
Trackback-länk

Slöjtvång för pk-journalist | Pettersson – försöker göra skillnad

06/20/2011 10:20 f m

[...] Källa: GT och PI [...]

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: