torsdag 9 juni 2011

Kvartal 1: 443 MSEK till nya flyktingar i introduktionsersättning « Politiskt Inkorrekt

Kvartal 1: 443 MSEK till nya flyktingar i introduktionsersättning « Politiskt Inkorrekt: "Kvartal 1: 443 MSEK till nya flyktingar i introduktionsersättning

GULDGRUVAN SVERIGE Socialstyrelsen har kommit med sin kvartalsrapport över utbetalda socialbidrag för årets första kvartal. Den visar att kommunernas utbetalningar ökade med två procent jämfört med förra året. 2.486 miljoner kronor betalades ut. Ovanpå det tillkommer introduktions-ersättningen med 443 miljoner kronor till nya flyktingar. Något som fasas ut och ska i framtiden ersättas med ett etableringsstöd som inte ingår i statistiken.

Rapporten kan hämtas här
PrintFriendlyShare
2011-06-08, 23:17 (uppdaterat 2011-06-08, 23:17) | Kategori(er): Inrikes

Disqus

Gilla
Dislike
3 people liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 30 av 92 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Northern_Fire 21 minutes ago
Idioti!
1 person gillar det här.

fdSJ_77 52 minutes ago
Något måste vara fel i beräkningarna. En ny guldgruva som ska garantera ett lands framtid kan inte gå med så många miljarder back.
2 people gillar det här.

nuvetvi 55 minutes ago
Skulle stå på skattsedeln vad invandringen och särskilt den utomeuropeiska och islamska kostar för respektive skattsedelsinnehavare.

Varför flyttar man från islamska länder och hit? När man ändå inte vill ha det här utan bygger moskeer och blir kränkt för man inte får ha sina seder och inte är nöjd förrän det blir islamsk diktatur? Varför stöder svenskar det?
10 people gillar det här.

subarulegacy Idag 11:18 AM
Kolla gärna Expressen idag ang. politikernas löner och ersättningar det är full rulle på kommentarerna
Men jag har upplyst dom att 94% av svenskarna vill ha det så här Så jag de dom att sluta gnälla???
1 person gillar det här.

kaniken Idag 11:07 AM
skönt att ens inbetalda skatt går till dom importerade bidragsanalfabeterna ....eller?
2 people gillar det här.

Constricktor Idag 11:06 AM
Jag jämför Sveriges regering tillsammans med sina medlöpare som ett slags dåligt seriemagasin.
Landet Absurdum som styrs av en ättling till en loppcirkusdirektör, tillsammans med en velig knohultare som efterträdde tant Gredelin. Dessa två tillsammans backas i sin tur upp av ett klientel som består av en 'kvinnlig'
partiledare vars kall här i livet är att på nolltime omvandla analfabeter (nybyggare) för att rädda Sverige från ett totalt kaos emedan ursprungsbefolkningen anses vara lata och okunniga. Därtill finns en stab av diverse 'skarpa hjärnor' inklusive media /journalister som gör sitt bästa för att åderlåta detta arma lands skattebetalare så zigenare...
show more
11 people gillar det här.

quinna Idag 11:04 AM
Hmm med bara någon ynka procent av dessa pengar, skulle jag kunna förse ex. vartenda äldreboende i Skåne med den där indragna extra koppen kaffe, ägg till frukost, nubben till sillen etc.

Men för att få svenska politiker att fatta detta, måste man ha gått i skolan och lärt sig hur mycket ett+ett blir.
6 people gillar det här.

Svenskastavalla Idag 10:48 AM
OK Svensson! Du betalar inkomstskatt på deklarerad inkomst, din arbetsgivare betalar löneskatt (kallas för det mesta avgifter som man snart inte får något för), du betalar moms på det du köper och punktskatter som energiskatter på drivmedel och el samt sprit och tobaksskatter. På det sättet plockar samhället av oss medborgare nästan 50% av allt vi drar in (Skattetrycket var 2009 46,9% av BNP, Danmark var då högst med 48,2%).

Nu passar det inte makthavarna att vi klagar på hur pengarna används. Vi svenskar har under många år accepterat ett högt skattetryck för att få vår pension, och fungerande vård, skola och...
show more
6 people gillar det här.

Sverige_Sverige_fosterland Idag 10:26 AM
Men det är väldigt vad det gnälls här?
Vi 'etniska svenskar' får skylla oss själva eftersom 94,3% av de röstberättigade hellre röstar på partier som är mer intresserade av andra nationer och andra nationers medborgare?
14 people gillar det här.

svensk66 Idag 11:05 AM som svar till Sverige_Sverige_fosterland
Ja det är klart att vi gnäller,och tänk att 9 av 10 gillar gruppvåldtäkt,det är 90% det...
4 people gillar det här.

Rodry Idag 09:56 AM
?

Izamail Al Kebab Idag 11:19 AM som svar till Rodry
Håller med!

Rodry Idag 09:55 AM
'Staten ska bekosta glasögon till alla barn som behöver - om föräldrarna inte har råd. Det löftet ger i dag Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i tv-programmet 'Raka svar med Niklas Svensson', som visas på Expressen.se i dag. Han försvarar samtidigt sitt medlemskap i Syndikalisterna'!

Har ni hört något mer idiotiskt senaste tiden?
19 people gillar det här.

Kollen Idag 10:20 AM som svar till Rodry
'Om föräldrarna inte har råd'? Vem avgör det?. I många fall handlar det om prioriteringar!.
6 people gillar det här.

Solna_52 Idag 10:18 AM som svar till Rodry
Vilken del tycker du är idiotisk; sponsrade glasögon eller Syndikalistern?
Jag är född med glasögon och håller därför med GF i just denna fråga, så himla dyrt som det faktiskt är.
Däremot om du behöver fotriktiga medicinskor så går Philipippa in och sponsrar.
3 people gillar det här.

Rodry Idag 10:28 AM som svar till Solna_52
Syndikalistern menar jag, tag det lugnt du...
2 people gillar det här.

Expat Idag 09:48 AM
Svenska politikers stormaktskomplex har främst givit tre lika misslyckade projekt under åren, Carl Bildt, JAS och asylinvandringen. Dom skulle aldrig erkänna ett misslyckande av någotdera.
6 people gillar det här.

foxel Idag 09:35 AM
En droppe i havet av utgifter för invandringen! Man delar upp utgifterna på olika poster så att totalsumman aldrig fås fram. Men redan för över 10 år sedan kom tre olika nationalekonomer fram till att invandringen kostar minst 100 miljarder per år. Gissar att summan är betydligt högre nu men ännu inte uppe i 300 miljarder som framkastats från ngt håll.I detta land där allt utreds finns det ett område nämligen invandringens kostnader som aldrig får utredas.
30 people gillar det här.

Allanoskar Idag 09:27 AM
Snackade med en person häromdagen, som är starkt pro-flyktingmottagande. Jag frågade personen var gränsen går uppåt för hur många Sverige kan ta emot? Svaret blev 'det finns ingen gräns'...Då personen i fråga har rötter i ett annat EU-land, så frågade jag 'Men ditt gamla hemland tar ju knappt emot några flyktingar... Ska inte också de bidra?' Svaret blev 'De har inte så bra ekonomi...'.

Konklusionen är att det är alltid Sverige som ska ta det största ansvaret. Vi har tydligen en oändlig guldgruva och klarar enligt dessa personer ta emot och integrera ett oändligt antal.

Snacka om att vara orealistisk...
show more
27 people gillar det här.

Kollen Idag 10:29 AM som svar till Allanoskar
Ganska intressant att börja med att dra upp denna diskussion!. Först är folk tysta,och tittar sig omkring rädda för att någon skall höra vad dom säger!. Men sedan - med sänkt röst - så kommer deras tankar fram!.
Det påminner om hur det såg ut på 60-80-talet när folk gick på systemet!. Det var skämmigt att stå utanför dörrarna och vänta!. Istället idkade man 'fönstershopping' i närliggande butiker. När portarna slogs upp kom det plötsligt folk från alla håll!. Dessutom ville vissa inte ha systemets plastkasse,utan stoppade flaskan direkt i fickan!. Allt för att inte synas!.
5 people gillar det här.

Expat Idag 09:56 AM som svar till Allanoskar
Stöter jag på en sån människa, vilket är ovanligt i Sverige ídag, iallafall bland dom som arbetar med något mer krävande än sophämtning, städa toaletter eller stå på löpande bandet och montera bultar. Så brukar jag göra som Janne Josefsson gjorde, börja med att fråga om dom tycker att vi ska ta emot flyktingar, svaret blir då '-ja men självklart ska vi det' Varpå man frågar om personen själv skulle kunna tänka sig att ta emot en flykting i sitt hem '-öhh, host...ahh...ehhh..harkel'

Finns på youtube någonstans när han frågade ut personer på stan. Hyckleriet är lika totalt varenda gång.
14 people gillar det här.

PetronellaP Idag 09:27 AM
Gode Gud, bevare oss för 7klöverns körriktning - mot avgrunden. Ungefär så skulle jag kanske bett om jag varit troende kristen. Nu är jag inte det utan sekulär eller agnostiker, som de flesta svenskar tycks vara.

Nu handlar det om vilken handlingsplan vi ska ha för att rädda den sekulära demokratin och välfärdsnationen Sverige. Såvitt jag kan bedöma finns en enda sak att göra. Stödja SD - även om det är ungt och oslipat (som en diamant).

Egentligen har jag tidigare sympatiserat med socialliberala politiska värderingar med ett stänk av rött (vissa välfärdsidéer) och en lite mer konservativ försvars- och...
show more
13 people gillar det här.

IngridAgnes Idag 10:28 AM som svar till PetronellaP
Bra uttryckt :)

Jag brukar säga till mina bekanta att det verkar vara desinformation när SD beskrivs av media
och politiker.
Jag berättar att jag lusläst SD:s partiprogram och att inte jag kan hitta något rasistiskt .

Jag anser också att SD är ett mittenparti.Att de står nära vänster i välfärdsfrågor och nära höger i arbetsmarknadspolitik och försvarspolitik.
Att SD dessutom är negativa till EU är mycket viktigt och bra.

-Hur kan SD vara rasister när var 10:e medlem är 1:a eller 2:a generationens invandrare ?
-Hur kan SD vara nazister när de är det enda partiet som är pro-Israel?
...
show more
7 people gillar det här.

HuldasKarin Idag 09:25 AM
I framtiden när jag ska banta så kommer inte jag att räkna in godis o chips, att jag sedan inte går ner i vikt är ju inte så konstigt...men med i statistiken ska det inte. Godis och chips kommer jag att kalla taran o då ingår de ju inte.

Genom att dra bort i statistiken så snyggar man till och det är säkert någon idiot som går på detta.
10 people gillar det här.

Gungner Idag 09:24 AM
443 miljoner? Som exempel är Landstinget Dalarnas underskott de senaste fyra åren totalt 336 miljoner... Bara i ett län alltså. Här är det nedskärningar som gäller. De 443 miljonerna skulle alltså kunna trygga vården i ett län, men nej då... Nu kanske någon tänker att det är olika 'kassakistor' - landstingens, kommunernas och statliga budgetar. Men allihop är de skattekronor...

Personligen är jag förfasad av hur lätt det kan ösas pengar över invandringsmaskineriet - utan intresse eller granskning av media. Detta samtidigt som det fattas pengar till skolor, vård och omsorg. Detta är det stora sveket i mina ögon.
18 people gillar det här.

Kollen Idag 10:39 AM som svar till Gungner
Jag har,liksom säkert många andra,skrivit till bl a tidningar och Uppdrag granskning och ställt samma fråga!. När kommer en redovisning av kostnaderna,varifrån pengarna tas samt vem/vilka som snor åt sig dessa svindlande belopp och var de slutligen hamnar!. Vem vågar/får ta i detta?. Janne Josefsson hade för en del år sedan några reportage som handlade om svindleriet med bidrag av olika slag!. Hur pengar skickades till utlandet trots att personen var död,eller betalades ut i Sverige mot fullmakt!. När de ville se den person man 'vårdade' mot ersättning,så gick det inte!. Antingen sov vederbörande eller duschade osv. Jag tror de...
show more
1 person gillar det här.

Gandalf420 Idag 09:22 AM
Introduktionsersättning, pengar som skall gå till ett nytt bohag, tv,soffa köksprylar -Detta strös ut till främmande folkslag som med nöd och näppe klarar av att äta med kniv och gaffel och är tvungna att gå kurs för att uppträda civiliserat i ett hyreshus....

Svenska ungdomar kan inte flytta hemifrån för att det inte finns billiga lägenheter, och när de väl får lägenhet, -får de bohaget bekostat av staten? Nej! de måste vackert betala själva!.

Svenska pensionärerna får kaffe och ägg indragna och ytterst usla pensioner för att inte tala om hur uselt de sen blir behandlade på äldreboende -och självfallet...
show more
13 people gillar det här.

Kollen Idag 10:56 AM som svar till Gandalf420
En morgon på 90-talet hade lokalradion ett reportage från en flyktingförläggning där man talade med den kvinnliga föreståndaren!. Bl a bland allt nojset kom frågan,om det är så,att en flykting kunde få 10.000 för inköp av bl a möbler och köksattiraljer!. Jag väntade med spänning på svaret!. De började snacka om 'hur folk pratar och det uppstår rykten' osv. Här hade hon chansen att ge ett besked. Men nej, hon svarade inte på frågan!.
När jag kom ner till jobbet ringde jag upp Invandrarbyrån och ställde samma fråga. 'Nja,det vet ju du att man inte får så mycket för 10.000'...
show more
2 people gillar det här.

Mr Spadrig Idag 09:21 AM
I och med att det saknas hundratusentals jobb för att sätta alla arbetslösa i Sverige i arbete, så lär den här siffran öka markant framöver. Vi får ju nämligen tiotusentals nya 'potentiella arbetslösa' till Sverige varje år. Antalet arbeten ökar inte. Bidragssumman ökar hela tiden. Det är väl bara en tidsfråga tills det blir skattehöjningar för att kunna möta kostnaderna som arbetslösa invandrare kostar Sverige.

Det känns bra att skatta ca 100 000 kr om året (vilket jag gör) och att man prioriterar sån här sk-t, rent ut sagt... INTE!
13 people gillar det här.

Solna_52 Idag 08:39 AM
Undrar vilken typ av privat äldrevård Freddes föräldrar så småningom får, eftersom vi ser här vart alla pengar går.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: