torsdag 9 juni 2011

Lögnen om den svenska ”barnfattigdomen” « Politiskt Inkorrekt

Lögnen om den svenska ”barnfattigdomen” « Politiskt Inkorrekt: "Lögnen om den svenska ”barnfattigdomen”

POLITISKA LÖGNER Det nya modeordet på tidningarnas förstasidor är barnfattigdom. Både Expressen och Aftonbladet kör nu en stor kampanj tillsammans med Rädda Barnen för att få ut begreppet ”barnfattigdom” på allas läppar, och politikerna hoppar naturligtvis på tåget.

I sitt installationstal pekade Håkan Juholt (S) ut barnfattigdomen som ett av Sveriges största problem. Men vad det egentligen handlar om är en av de största bluffarna, jämte de ensamkommande barnen, som media iscensatt sedan de ”apatiska flyktingbarnen” var rubriksättarnas favorittema.

Begreppet barnfattigdom förs nu fram som ett argument för att snabbt omfördela resurser från svenska familjer till nyinflyttade barnfamiljer som ofta inte har bidragit ett jota till att skapa det välstånd som infödda svenskar åtnjuter.
.
Svenskarna – det självuppoffrande folket

Sverige är världsmästare på statligt utlandsbistånd, räknat som procent av bruttonationalinkomsten. Sveriges generositet är av den magnituden att inget annat land ens kommer i närheten. ”Rasistiska” Danmark, som är tvåa, ligger långt efter Sverige.

Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) hoppar jämfota av glädje:

Jag tror att rekordet kommer att stå sig länge, det är svårslagbart!

Därutöver tar vi emot flest invandrare i västvärlden per capita, vilket kostar svenska skattebetalare enorma belopp. Hur mycket vet vi inte, eftersom politikerna styvnackat motsätter sig att frågan utreds. Men utredningar som tagits fram av våra mer demokratiskt sinnade grannländer Norge och Danmark, som tar emot mycket färre invandrare än Sverige, talar för att det sannolikt handlar om 100 miljarder kronor – årligen.

Men det är inte nog. Vi skänker också, utöver skatteinbetalningarna, mer pengar privat per invånare till välgörenhetsorganisationer än något annat lands befolkning.

I samband med katastrofen i Haiti var vi svenskarna de som skänkte tredje mest till öriket i absoluta tal, efter USA och Kanada. Med andra ord, vi nio miljoner svenskar skänkte överlägset mer än någon annan nation per invånare, och mer i absoluta tal än alla engelsmän, tyskar, spanjorer tillsammans! Stenrika norrmän kom inte ens i närheten av svenskarnas generositet.

Ni har sett det själva. Nästan vart fjärde reklaminslag på TV är framtaget för att förmå svensken att skänka en del av sin kvarvarande lön till än den ena organisationen, än till den andra. Denna massiva reklamkampanj, betald med våra bidragspengar, kombineras med ständigt återkommande TV-galor för varenda upptänklig farsot i världen, och där man kan ringa in ytterligare bidrag.

Vi är indoktrinerade sedan barnsben att ge, ge och ge, men främst är kampanjerna inriktade på utlandet. Det får naturligtvis konsekvenser på vår egen välfärd. Sverige halkar ner på i princip alla välfärdslistor som finns. År efter år. Vi är nu klart sämst i Norden när det kommer till välstånd.

Skolresultaten visar att svenska ungdomar klarar sig allt sämre i en internationell jämförelse. Undermåliga lärare, som ett resultat av låga lärarlöner och föråldrat skolmaterial, är bara en del av förklaringen. Att skolklasserna blandas upp med hitresta analfabeter spelar naturligtvis en stor roll för den dystra statistikutvecklingen.

Samtidigt som vi svenskar skänker och skänker, så pumpas det politiska budskapet ut att den svenska invandrings- och flyktingpolitiken är restriktiv och inhuman. Denna åsiktsgrund är nästan samstämmig bland svenska journalister, proffstyckare och – officiellt – hos rader av politiker.

Restriktiv? Inhuman? Sveriges invandring är, tvärtemot andra länder, nästan fullständigt inriktad på ”flyktingarnas” behov istället för det egna samhällets. Enligt migrationsforskaren Elena Kyrklund har vi därutöver världens mest generösa medborgarskapslagstiftning.

Sveriges invandringspolitik är extrem i ordets rätta bemärkelse. Sverige har varit mer generöst mot jordens asylsökande och flyktingar än något annat land i hela världen.

Det är naturligtvis inte fel att vara givmild. Det är tvärtom beundransvärt att vara generös. Vi svenskar ska med rätta vara stolta över att vi är solidariska med fattiga människor. Men den svenska invandringspolitiken är inte rättvis, och den fungerar inte i längden. Och när media tutar i oss rena rama lögner för att få oss att öppna våra slitna plånböckerna på vid gavel så har det gått för långt. Alldeles för långt.

Det finns ingen anledning för någon svensk att känna sig skyldig att ta emot ännu fler asylsökande. Det finns ingen anledning för någon svensk att skänka bort överlägset mer av sitt välstånd än någon annan nationalitet på jorden. Trots det fortsätter alla större medier med kampanjer där den underliggande tonen är att skuldbelägga svenskarna ytterligare. Dessa implicita anklaganden övergår vid kritik ofta i direkt smutskastning istället för i saklig diskussion.

Ett skolexempel på en sådan skuldbeläggningskampanj pågår sedan en tid tillbaka i massmedia.
.
Den svenska ”barnfattigdomen”

Nu målar media och politiker upp ”barnfattigdomen” i Sverige som det största problem som drabbat landet på årtionden. Dock skriver ingen journalist om den bakomliggande orsaken till varför fenomenet uppkommit.

Tidningarna intervjuar fattiga ensamstående föräldrar och av någon anledning väljer de alltid att porträttera personer med svenska namn. Sanningen är naturligtvis att barnfattigdom är ett resultat av en ansvarslös invandringspolitik.

Först måste vi reda ut ordet fattigdom. I Rädda Barnens rapport, som åberopas varje dag i tidningarna, baseras begreppet barnfattigdom på en relativ jämförelse. Du skulle själv räknas som relativt fattig om du flyttade till en lägenhet på Strandvägen i Stockholm, om jämförelsepopulationen var begränsat till boende på Strandvägen.

Problemet med detta sätt att räkna är att i ett land som Sverige kan den relativa fattigdomen bli väldigt hög trots att inkomstskillnaderna egentligen är ganska moderata, och trots att de ”fattiga” egentligen har en hög levnadsstandard ur ett internationellt perspektiv. Det har med andra ord ingenting med verklig fattigdom att göra.

Tänk er följande situation. En tiobarnsfamilj som bor på den somaliska landsbygden är inte relativt fattiga i sitt eget land, eftersom nästan alla landsmän är mer eller mindre fattiga med svenska mått mätt.

Men så flyger Röda Korset in familjen till Sverige, och då blir de plötsligt relativt fattiga, eftersom den somaliska jättefamiljen naturligtvis inte har samma välstånd redan från dag ett som en svensk familj med två barn åtnjuter. Det är inga konstigheter. Den asylsökande familjen lever ju på bidrag under många, många år. Att den somaliska asylfamiljen skulle betraktas som ytterst förmögna av deras forna grannar i hemlandet spelar ingen roll för statistiken:

Så fort denna familj satt sina fötter på svensk mark har de förändrat den inhemska barnfattigdomsstatistiken till det sämre.

Om vi fortsätter att ta emot tiotusentals fattiga asylsökande varje år så kommer statistiken försämras år efter år. Det är oundvikligt. Om Sverige införde en mer normaliserad invandringspolitik så skulle den relativa barnfattigdomen minska som genom ett trollslag. Men det är inget alternativ som politikerna vill diskutera. Och det är definitivt ingenting som tidningarna kommer att skriva om.

Folkpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tidigare krävt att barnkonventionen ska bli svensk lag. Nu sällar sig Socialdemokraterna till detta krav.

Vad det innebär är att Sverige i framtiden kommer få ännu svårare att utvisa barnfamiljer som kommer hit utan flyktingskäl. Därmed kommer den relativa barnfattigdomen att accelerera ytterligare.

Fredrik Lundh Sammeli är ordförande för Unga Örnar, sossarnas barn- och ungdomsorganisation, och är överlycklig över Juholts beslut:

Vi har drivit frågan länge och jag är upprymd av glädje. Det är en viktig signal eftersom det framför allt kommer att tvinga beslutsfattare att ha barnglasögon på sig i sin vardag.

Vad massmedia och politiker nu vill göra är att skuldbelägga det svenska folket än en gång, och påskynda en omfördelning av rikedom från svenskar till invandrarfamiljer.

Det är ingenting som journalisterna skriver om i klartext, naturligtvis, utan fullt medvetet duperar de oss svenskar genom att förmedla bilden av att det är främst svenska fattiga barn det handlar om. Allt för att spela på vår solidaritet. Journalisterna utnyttjar vår världsunika generositet till bristningsgränsen, samtidigt som de vinklar och för fram lögner på ett sätt som saknar motstycke i västerländsk medietradition.

Det är därför journalister intervjuar den ensamstående småbarnsmamman Eva istället för den somaliska åttabarnsmamman Warda Mahamed. Det är därför de visar bilder på fattiga små lintottar istället för att visa upp somaliska jättefamiljer.

Omkring en fjärdedel av alla barn i Sverige har numera någon form av utländsk bakgrund. Rädda Barnens statistik visar att den relativa barnfattigdomen är mer än fem gånger så hög bland barn med utländsk bakgrund. Rädda Barnens rapport är entydig – barnfattigdom är först och främst en konsekvens av den förda invandringspolitiken.

En stor orsak till den relativa barnfattigdomen beror på att invandrarbarnens föräldrar inte jobbar i samma utsträckning som svenskarna gör. De afghanska föräldrarna har helt enkelt inte den utbildning eller yrkeskunskap som efterfrågas på arbetsmarknaden. Familjerna lever i en, ofta självvald, bidragscirkus som politikerna har skapat.

Men är det så märkligt att en afghansk familj som vi precis tagit emot inte har lika många DVD-spelare som den genomsnittliga svenska familjen? Varför ska vi svenska familjer medvetet försämra våra egna barns framtidsutsikter till förmån för somalier som flyttar hit och väljer att skaffa 10 ungar?

Och ska det faktum att vår vettvilliga invandrarpolitik leder till att den relativa fattigdomen ökar med varje asylant vi tar emot, användas i en skuldbeläggningskampanj mot oss svenskar? Ska det överhuvudtaget benämnas som fattigdom?

Endast i Sverige kallar man far- och morföräldrars slit för att förbättra den ekonomiska situationen för sina egna barnbarn för orättvisa.

Vad TV4 borde göra är att anordna en TV-gala för att utrota den kvarvarande barnfattigdomen hos de svenska småbarnsfamiljer som beskattas till fattigdom för att ha råd med världens mest vansinniga invandringspolitik.

Men det kommer aldrig att ske. Svenskarna är sannerligen det mest självutplånande folkslaget i världen.
PrintFriendlyShare
2011-06-07, 14:59 (uppdaterat 2011-06-07, 14:59) | Kategori(er): Asyl Migration, Media, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 117 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 30 av 233 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


modernghost Idag 09:09 AM
Donerar personligen två ggr om året kläder och skor till mindre bemedlade SVENSKA barn.
En del av dem har lidit svåra trauman och lever i nuläget under skyddad identitet, vilket oftast är synonym med fattigdom då mamman inte kan arbeta utan måste gömma sig i 'icke-existens'. Andra har ensamstående mammor som blivit LAS-ade och lever tillfälligt på existensminimum pga.undermålig a-kassa. Oftast är det barn till ensamstående mammor som hamnar i trångmål, och ingen av dessa mammor har valt dessa omständigheter - alla har hamnat där ofrivilligt och jobbar hårt på att återigen kunna stabilisera läget. Ibland så undrar jag om det får...
show more
1 person gillar det här.

Biggles Yesterday 07:35 PM
Är detta ett exempel på nyfattigdom, eller ett
fattigdomsbevis på journalistiskt arbete?

Lyssnade på ännu ett patetiskt snyftreportage från änglakören i Studio1 för ett tag sedan, där
journalisterna utmärker sig som en icke ifrågasättande yrkesgrupp när det passar deras syften.

Mamma sitter och gråter i reportaget med passande bakgrundsmusik i moll.
Hon vill nu ta hit sina barn och journalisterna springer benen av sig för att vara till lags.

Det ställs inga besvärande frågor om hur en “fattig” somaliska kan punga ut med c:a 100-150000 kronor för en beställd smuggelresa. En summa motsvarar 37 årsinkomster i Somalia,där per capita inkomsten...
show more
2 people gillar det här.

mnilsson99 Yesterday 06:24 PM
I sverige är alla beroende av omgivningen för att klara sig och flyttar man från sin närgrupp till ett annat land så blir det svårt det är väl självklart. För att många svenska barnfamiljer ska klara sig så måste den äldre generationen skjuta till med pengar och presenter ibland, så har det alltid varit, om då alla är lika fattiga så blir det svårt.
1 person gillar det här.

Louise Abrahams Yesterday 03:25 PM
Skulle vilja ha en definition av 'Barnfattigdom'!!! Vilka kriterier ska man uppfylla för att varra ett fattigt barn??
Kan man inte det nya landets språk - ja då ärr man fattig i själen. Vill man inte anpassa sig till landets lagar och regler - ja då görrr man sk´t förrr sig själv och sina barrn!!! Det är det hele!!
1 person gillar det här.

Louise Abrahams Yesterday 03:19 PM
Barrnfattigdom är ett ord som myntats på senaste tiden i och med all invandrig frrrrån Somalien och andrra invandrare som harr all tid i världen att göra barrn, då de tjänar grova pengar på det och dels på att de 'lägger sig platt' under mannen vilja utan skydd, då detta är förrbjudet.....
Den nya svenska religionen.....barn = pengar av svenska staten.

Det har aldrig i Sverige, under 1900-talet funnits någon barnfattigdom att tala om. Vi har inte haft torrka eller svält ellerrr några naturkatastofer - ej heller riktiga krig.
Alltså måste man mynta ett nytt begrepp för att rättfärdiga alla...
show more
3 people gillar det här.

argatanten Yesterday 02:37 PM
Migrationsverket har varit tvungna att anställa nya handläggare för att hinna med alla arbetstillstånd. En ägare till ett bemanningsföretag som förmedlar arbetskraft inom matlagning och bakning av diverse utländska specialiteter tycker att väntan är frustrerande. Men ärligt talat, det måste väl finnas massor av mödrar i fattigdomens Sverige som kan laga mat från jordens alla hörn? Idioti och arbetsmarknadspolitik verkar gå hand i hand.

http://www.dn.se/ekonomi/handl...
7 people gillar det här.

Hans Pettersson Yesterday 01:21 PM
Otroligt klarsynt skriven artikel!

'Vad TV4 borde göra är att anordna en TV-gala för att utrota den kvarvarande barnfattigdomen hos de svenska småbarnsfamiljer som beskattas till fattigdom för att ha råd med världens mest vansinniga invandringspolitik.'

Kan inte uttryckas bättre.
22 people gillar det här.

bagera Yesterday 12:57 PM
Håkan gör vad som helst för att få rubriker, svältande barn, jasplan, vad kommer härnäst?
2 people gillar det här.

Dandersan Yesterday 11:32 AM
1% av BNP till fattigdomsbekämpning i omvärlden.
2-3% av BNP till invandrare från omvärlden.
Tänk om vi kunde få det till tvärt om. För 7 miljarder är fler än 1 miljon!
1 person gillar det här.

sillen12 Yesterday 11:27 AM
Kolla denna youtube länk och inse att det är en omöjlig ekvation att ta emot fattiga från alla världens håll.
Dessa ska i möjligaste mån hjälpas i hemländerna med biståndspengar - pengar varav en del nu används till bidragsförsörjningen i kommuner som inte klarar av trycket från flyktingmottagningen.

http://www.youtube.com/watch?v...
1 person gillar det här.

Bergbettina Idag 12:13 AM som svar till sillen12
Lysande, tydligt och sant. Skulle vilja höra några svenska pk-journalister (tror snart inte det finns en annan sort...) diskutera och kommentera detta. Hur skulle det låta? Jag är uppriktigt nyfiken.

xolle Yesterday 11:26 AM
I alla tider har man förtryckt folk som ex. Kristna som förtrycktes av hedningarna under första århundraden och slaktades, och sedan katolikernas välde fram till Franska revolutionen som inte tålde att man inte böjde sig för Biskoparna och Påvarna i Rom, ock så Judar som förtrycktes, men också muslimer-vilka är även mest förtryckta av sin tvångsreligion. Men att i modern tid ett helt svenskt folk körts över så barbariskt av sina egna politiker och som lurat miljoner svenskar att även fortsätta sporra det är bara ett helt otroligt lömskt och ont mästerverk. Men så lyckades Rom också hålla framförallt Västeuropas...
show more

xolle Yesterday 11:32 AM som svar till xolle
Skrev till Expressens Thomas Mattsson i förra veckan följande men visade sig att där jag skrev den var ett blogginlägg av Mattsson från förra sommaren, vilket jag trodde var ett färskt inlägg.

Thomas Mattsson!

Det är tryggast,
och lyxigast för en själv att följa med i förräderiets bransch som en ulv i
fårakläder. Det mås flott i glamouren, men det varar inte länge när dagen
kommer då alla får stå till svars för sina handlingar. Då kommer det visa sig
att det hade varit bäst att lyssna på de små människors behov av ärlighet och
sanning i deras oro, besvikelse...
show more
1 person gillar det här.

Kollen Yesterday 11:21 AM
Expressen har i dag ett stort uppslag om de fattiga barnen. Och givetvis är det en pursvensk ensamstående mamma på bild! Men inte en somalisk 6-barnsfamilj som lever enbart på bidrag dvs skattebetalarna!. Jag skall läsa reportaget mer ingående och sedan ställa frågor om detta till journalisten!.
7 people gillar det här.

kalle008 Yesterday 11:00 AM
Vi måste lära oss, att vad svenska regeringen än gör, så ska vårt krav vara, att det SKA GYNNA SVENSKARNA.

Det ska gälla allt: när vi väljer vilka invandrare vi vill ha hit, när vi tar emot flyktingar (eller låter bli), när vi eventuellt krigar i Afghanistan.

Det finns ingen anledning för oss att någonsin tillåta eller göra något som inte gynnar Sverige och svenskarna!
8 people gillar det här.

Rodry Yesterday 10:57 AM
Kommunisterna och sossarna i Sverige behöver 'fattiga' för att sen försvara dem. Processen med afrikansk import av analfabeter är väl genomtänkt och väl planerad, vilket gör mig pissförbannad!
2 people gillar det här.

argatanten Yesterday 10:29 AM
En regering som döljer kostnaderna för invandringen genom att ta biståndspengar till ensamkommande och flyktingmottagandet i Sverige, har absolut inget att vara stolta över. De borde istället skämmas.
8 people gillar det här.

Rodry Yesterday 10:59 AM som svar till argatanten
Kostnaderna för invandring i Sverige ligger på 290 000 000 000 SEK/år! Källa: Lars Janssons bok ' Mångkultur eller välfärd' från år 2002! Läs!
14 people gillar det här.

Kollen Yesterday 11:27 AM som svar till Rodry
Ja,det var DÅ det!. Men hur ser det ut nu med massinvasionen från MENA samt alla ensamkommande 'barnen'?. Jag bävar och det borde alla svenskar göra!. Om de kände till fakta!. Vilket vi givetvis INTE gör!.
Alla andra kostnader redovisas till sista kronan,samt hur finansieringen sker!. Men inte invandringen!. Antingen VET man INTE eller också VÅGAR man INTE redovisa totalkostnaderna! Sannolikt det senare!
10 people gillar det här.

vahns Yesterday 12:12 PM som svar till Kollen
De vågar inte redovisa. Eftersom de nu, plockar miljoner från biståndet till denna massinvasion, tror och misstänker jag siffrorna för kostnaden är så enorma att man har svårt att förstå.
7 people gillar det här.

Stone Yesterday 09:51 AM
I västra Stockholms förorter, där en stor del av de s.k fattiga bor, har idag ett överflöd av resebyråer, med destinationer till länder där de s.k flyktingarna kommer ifrån.
När jag växte upp så fanns det inga resbyråer här i områdena, för då hade inte många knegar familjer råd att resa ut.
Frågan uppstår, hur har kan de ha råd att resa hem t.o.r, och hur törs de återvända när man hört om deras flyktingskäl.
Det ligger en hund begraven, och ingen vill gräva upp den för då kan den officiella bilden av verkligheten bli förvrängd.
30 people gillar det här.

Kollen Yesterday 11:43 AM som svar till Stone
Givetvis har du rätt! Ingen vågar gräva i detta! Det är en industri som hålls igång genom samhällets generositet!. Att de är fattiga här,kan möjligen bero på,att de skickar pengar hem,för att finansiera resor för kommande berikare!.Och på det sätter bidrar till att göda dom som organiserar resorna till Lyckolandet!.
6 people gillar det här.

Sjosstedt Yesterday 09:46 AM
Det enda vettiga man kan skänka till är PI. Mycket bra skrivet!
14 people gillar det här.

Rodry Yesterday 08:59 AM
Den svenska invandrarpolitiken är såpass bisarr att jag inte kan låta bli äcklad. Å ena sidan importerar man med ljushastighet afrikaner med 6-10 barn/familj, kastar man dem i evig bidragsberoende, sen skriker man hur minsann barnen är fattiga. Å andra sidan gör man inte ett dugg för att dessa familjer börjar arbeta, utan man vill bara ÖKA takten på bidrag. Det här är ett typiskt exempel på en höggradig idioti! Hur länge ska vi tillåta detta ske?
34 people gillar det här.

Kollen Yesterday 11:46 AM som svar till Rodry
Jag återger vad dåvarande fp-ledaren Bengt Westerberg en gång så högtidligt deklarerade: ' Det får inte finnas något tak för invandringen'!
5 people gillar det här.

Rodry Yesterday 03:02 PM som svar till Kollen
Ja, därför är denne personen BW landsförrädare Nr1!
3 people gillar det här.

Goretex Yesterday 08:26 AM
”En levande groda som läggs i en kastrull med hett vatten hoppar snabbt
upp igen. Den groda som däremot läggs i en kastrull med kallt vatten,
som man sedan sakta värmer upp, simmar runt i det allt hetare vattnet
tills den är kokt.”

Våra politiker sköter spisen - Svenska folket simmar runt i kastrullen!
32 people gillar det här.

kalle008 Yesterday 10:50 AM som svar till Goretex
Låt oss välta ut det kokande vattnet på dem, politikerna alltså.
4 people gillar det här.

Svenskastavalla Yesterday 08:04 AM
Tacksam för ett ärligt besked från S och Håkan Juholt: Vilka barn är det egentligen som är utsatta för barnfattigdom? Är det familjer som inte etablerat sig i Sverige finns ingen anledning att ändra våra system eller vara alarmistiska. Hur ser det ut egentligen, sanningen tack!
4 people gillar det här.

Regimkritiker Yesterday 07:36 AM
Här finns en artikel som visar att Rädda Barnens egen rapport visar att 'barnfattigdomen' i själva verket minskar. Vilket i mediapaniken förvandlas till sin motsatt. Fakta, vaddå, vi gillar ju olika här på Aftonbladet.

http://www.newsmill.se/artikel...
4 people gillar det här.

Reactions

Egrafvil Yesterday 09:05 AM
From twitter
@DagensArena @ericsundstrom läs följande ang barfattigdom. http://t.co/7IuhJZq
Egrafvil Yesterday 08:49 AM
From twitter
#svpol läsvärt om barnfattigdomen http://t.co/7IuhJZq
MrClaypool 06/07/2011 11:46 PM

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: