tisdag 14 juni 2011

Lögnen om det lyckade Sverige - Fria Tider

Lögnen om det lyckade Sverige - Fria Tider: "Statliga Vin & Sprit såldes för 55 miljarder kronor till franska Pernod Ricard år 2008.
Lögnen om det lyckade Sverige
Publicerat 13 juni 2011 kl 00:00
Invandringen, det fria debattklimatet, skattetrycket och alla internationella relationer – där hittar du förklaringen till att Sverige klarar sig bättre än Finland ekonomiskt om man får tro finska näringslivets eget rapportorgan, Eva.

Det här sammandraget av rapporten kommer från den finländska nyhetsbyrån FNB:

”Det går förbaskat bra i Sverige. Det är sug i ekonomin, skatterna sjunker utan att någon skriker om att välfärden är i fara, vården och pensionssystemet fungerar som de ska. Till och med skatteflyktingarna är på väg hem.”

Och såhär skriver Sveriges Radio, som har läst samma rapport:

”Starkare självkänsla, större invandring och smartare skattesystem. Det är orsaker till att Sverige klarar sig ekonomiskt bättre än Finland”

SR har också talat med Juha Markkanen på Finlands ambassad i Stockholm. Då blir det nästan komiskt.

”Han lyfter [..] fram den svenska debattkulturen, där allas åsikt är viktig och ingen fråga för dum, som ett framgångsrecept.”

”Rapporten lyfter också fram invandringen som en orsak till att den svenska ekonomin blomstrar.”

För den svensk som inte haft turen att äga ett assistensbolag för utvecklingsstörda eller en bostadsrätt i Stockholms innerstad de senaste 20 åren kan det vara svårt att känna igen sig i framgångssagan. Vi har ju som bekant en ungdomsarbetslöshet som ligger bland de högsta i västvärlden, en huvudstad med världens dyraste kollektivtrafik, en tandvård där pensionärer tvingas betala en månadsinkomst eller två för att göra nödvändiga operationer, ett pensionssystem där snart ingen kommer att få någon pension att tala om och en skenande sex- och våldsbrottslighet som gör att ursprungsbefolkningen på många håll i landet inte vågar vistas utomhus efter mörkrets intåg.

Sjukast av allt är kanske att detta drabbat Sverige trots att vi i alla avseenden fortfarande har problemen framför oss. Alla livlinor och tillfälliga kapitalinjektioner har vår regering redan löst ut.

För det första har de sålt ut nästan alla våra statliga bolag. Ofta har försäljningarna skett till underpris efter skicklig lobbyverksamhet mot enskilda politiker. Mats Odells försäljning av OMX till amerikanska Nasdaq kan tjäna som exempel.

På det kommunala planet har politikerna bokstavligen gett bort de allmännyttiga företagen till sina egna vänner och bekanta. Daghem och skolor har sålts för 60 000 kronor till politikernas närstående och samma år gjort vinster på miljoner. Det är inte fråga om enstaka affärer utan om hundratals och åter hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar som getts bort på bara några år.

Sen pensionerna. AP-fonderna, som är svenska folkets pensionsfonder, var när Göran Persson tillträdde 1996 fyllda med 750 miljarder kronor. Men Socialdemokraterna och Moderaterna har stulit ur fonderna och vid ingången av 2011 fanns det bara 213 miljarder kvar.

Och så till sist bostadsbubblan. Systemet med en politiskt uppblåst bolånemarknad fungerar bra i några år, men spricker alltid till sist. Med statliga garantier och generösa låneregler under finanskrisen har vi blivit det enda landet i världen som ännu inte låtit vår bostadsbubbla spricka. Tidningen Economist beräknar att priserna i Sverige är övervärderade med 50 procent. Pengar som alltså antingen ska göra folk överskuldsatta eller som genom skuldsaneringar i mångmiljardklassen åter ska plockas bort ur den svenska ekonomin.

Så trots att vår regering fortfarande beskattar oss med världens högsta skatter och trots att de sålt alla våra bolag, tömt våra pensionskonton och höjt priserna på våra bostäder så mycket att bankerna bokstavligt talat äger halva medelklassen, så har vi ändå inte råd ens med allmän tandvård eller kollektivtrafik som är billigare än taxi.

Istället går pengarna till invandringspolitiken. En invandrare med försörjningsstöd kostar skattebetalarna 1,2 miljoner kronor om året, enligt Storeslettens studie Skattemässiga följder av invandringen till Sverige. Under de senaste 10 åren har det kommit ca 450 000 invandrare till Sverige och det tar i genomsnitt 7 år för en invandrare att integreras i det svenska samhället.

Trots systemet med instegsjobb, som gör att staten betalar 80 procent av invandrarnas löner, så är det fortfarande ont om invandrare på den svenska arbetsmarknaden. Bland invandrarmän ofta för att man inte vill ”ta order från en svenne” och bland invandrarkvinnor ofta av kulturella skäl.

För de finnar som läser den mediahyllade rapporten om Sverige och får den avsedda känslan av mindervärdeskomplex finns det bara ett råd att ge: Vänta och se. Ty förmodligen börjar Sveriges fall redan med bostadskraschen i höst – och därefter kan eländet pågå hur länge som helst.

FT.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Aftonbladets lögner19 timmar sedan Anders Andersson | fotografier

Disqus

Login
Skriv en ny kommentar

Image

Visar 45 kommentarer

carllundstrm
Arbetsgivarföreningar är det värsta som finns, till och med den finska tydligen.

Jag har som företagare aldrig varit med i Svenskt Näringsliv. Alla ansvarskännande företagare som är med där bör gå ur på en gång. SAF/SF har länge varit precis sådana lögnhalsar som sina finska kollegor.

Arbetsgivareföreningar vill alltid ha stor invandring för att bolagens kvartalsresultat skall kunna svälla genom att de slipper modernisera och robotisera och istället kan ösa in billig utländsk arbetskraft. Att industrins långsiktiga utveckling blir försenad, samt konsekvenserna för folket i stort struntar man i.

En arbetsgivare som propagerar för arbetskraftsinvandring agerar mot sina anställdas intressen på flera sätt. Samtidigt kräver de att deras anställda skall vara lojala mot dem?
Gilla
Svara
12 timmar sedan
1 Gilla
bowlaren
Sverige lögnernas land.
http://svenssonsfunderingar.wo...
Gilla
Svara
19 timmar sedan
vanlade
Sverige håller på att begravas och de destruktiva globalisterna i landet tjuter av glädje.
Gilla
Svara
21 timmar sedan
9 Likes
Handskakning
Vill det sig... illa... så kommer de att tjuta av smärta när det folk som begravdes levande sliter sig upp till friska luften igen.

F.T. bjuder på en mycket bra sågning av Sverigeförsköningen, f.ö.

Handskakning
Gilla
Svara
14 timmar sedan
som svar till vanlade
Sverkersson
Tja vad ska man säga....för mig är det ingen överaskning, det borde vara solklart för en tänkande människa att det blir på detta viset och PK-fanatikerna borde ta av sig cyklopen och titta sig omkring.
Gilla
Svara
22 timmar sedan
4 Likes
JonniBalle
Även om det inte stämmer helt och hållet i artikeln ovan så är läget minst sagt illa.
Om bostadsbubblan briserar kommer misären att sprida ut sig över vårt land, men samtidigt
kanske det kan bli vändningen för att demokratisera vårt kära fosterland.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
1 Gilla
DISQUSsuger
'demokratisera'

Vad är det för jävla flum? Sverige är idag världens fjärde mest demokratsika land (för några år sen var vi nr 1). Att hoppas att mer demokrati på något sätt skulle kunna göra oss till ett bättre land är absurt. Det är snarare som så att det finns ett samband mellan vår starka demokrati och våra kassa framtidsutsikter för att överleva som folk.

Allt skitsnack om att vår demokrati inte är tillräckligt demokratiskt osv är larvigt. Det är så här dåligt demokratin alltid har fungerat och för alltid (eller iaf fram tills den dag då demokraterna har utplånat sig själva) kommer fungera! Det finns inga som helst bevis som visar på något annat.

http://sv.wikipedia.org/wiki/D...
Gilla
Svara
14 timmar sedan
som svar till JonniBalle
1 Gilla
konrad gunnarsson, born in the -50ies, still alive..
Visst, demokratin fungerar dåligt, till tider även uselt. Ingen har dock hittills hittat på något bättre sätt att styra landet på. Om vi, mot förmodan, en gång i framtiden skulle få hederliga, välutbildade och allmänbildade politiker (jag vet, det är ju en dikotomi i sig) skulle demokratin till och med kunna fungera väl. Inget kan vara sämre än styre utan representation. Men man får det styre man förtjänar (och röstar på).
Gilla
Svara
10 timmar sedan
som svar till DISQUSsuger
Dhimmig
Kan någon väl insatt förklara några saker för en inte allt för insatt i nationalekonomi.

Hur går det till när en s.k bostadsbubbla uppstår, mekanismen?
När kronan är stark/svag, vad är det som gör den det och hur blir det så? Hur är den värderad nu?
Vad kommer vara utlösande faktorn när tillväxten avtar, har det med värdet på kronan att göra? (import/export?)

Kanske grundläggande frågor, men jag skulle ändå vilja ha svar på dessa och anser att det finns många duktiga personer här som kan svara på det. Tacksam för svar!

Edit - Va f*n kom igen nu någon! Annars kanske FT kan göra en kort genomgång för oss mental handikappade inom nationalekonomi. Ekonomi - Lektion 1
Gilla
Svara
23 timmar sedan
4 Likes
Staffan_H
Inte många rätt där inte:
1. Sverige har inte den högsta undomsarbetslösheten i EU. http://www.ekonomifakta.se/sv/...

2. Vilka 'enkla' operationer betalar man en till två månadslöner hos tandläkaren? Det är ju fullständigt absurt!! Faktum är att man betalar 3000 själv, mellan 3000 och 15 000 betalar man 50%, och över 15 0000 betalar man 15%. Det ger i runda tal att man för att betala en till två månadslöner har fått en behandling värd över 100'000 kronor. Säg något annat land lika generöst. Och om man nu skulle vilja att tandvården vore 'gratis' som läkarvården - hur mkt skulle man behöva betala mer i skatt? Den idag som får 18'000 före skatt i månadslön, betalar 35'000 om året i skatt för att få 'gratis' läkarvård. DEn som tjänar 24'000 betalar 55'000. Sen hör det kanske till saken att 85% av dem som går till tandläkaren betalar i snitt mellan 3000 och 3500 per år.

3. Okunnigheten är ju nästan lyteskomisk hos den anonyme författaren. Man ger ett exempel i bildtexten. Statliga Vin & Sprit såldes för 55 miljarder. Huga! Vad man undanhåller är att V&S genererade 700 MILJONER i vinst varje år. Det är mindre än en miljard, för att underlätta matematiken. Man sålde alltså V&S med 78 års vinst på ett år.

Att man inte inser att AP-fondernas minskning berodde på den stora recessionen där samtliga börser backade och att fondernas tillgångar var bundna i just värdepapper, är kanske för mycket att begära av en anonym 'författare' med begränsade kunskaper.

Gilla
Svara
1 dag sedan
6 Likes
Pollykarpus
Staffan H har gjort 49 inlägg och fått 69 tummen upp.
Sällan man sett så få beundrare hos inläggsskribenter.
Men läser man hans politiskt (falska) korekta svar, så förstår man varför.

Staffan H borde söka jobb på Aftonbladet, jag tror dom skulle älska honom.
Gilla
Svara
18 timmar sedan
som svar till Staffan_H
4 Likes
Staffan_H
Att jag inte får tummen upp på denna sajt tar jag som beröm. F.ö. se svaret från FTs redaktion nedan. Polycarpus stavas f.ö. med ett L.
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till Pollykarpus
1 Gilla
Fria Tider Redaktion
Vi har ändrat artikeln. Se nedan. Flera av Staffans påpekanden var helt korrekta och det var vi som hade skrivit fel.
Gilla
Svara
15 timmar sedan
som svar till Pollykarpus
2 Likes
SveaLydig
Oavsett vad man fick för Vin & Sprit så har man sålt mjölken och tappat pengarna, försäljningen har i resultat- räkningen friserat densamma men i balansräkningen är den spårlöst förlorad.
Att man spekulerat bort pensionspengarna gör ju inte saken bättre,en kapitalförvaltare värd namnet hade säkrat tillgångarna.
Gilla
Svara
19 timmar sedan
som svar till Staffan_H
2 Likes
utrikeskorren
Försäljningen av V&S var en mycket bra affär för staten. Försäljningen av Birka energi var en mycket dålig affär för Stockholms kommun.
'Birka Energi ägdes av Stockholms kommun och redovisade ett rörelseresultat på nästan 3 miljarder kronor 2001. Företaget hade då tillgångar bokförda till 72 miljarder kronor. Stockholms kommun sålde Birka Energi till Fortum för totalt 19 miljarder kronor.'

Se även http://www.dn.se/sthlm/mats-hu...

Faktum är att det offentliga gör bort sig minst lika ofta som affären blir bra.

Vad gäller tandvården undrar jag hur du räknar. Av en behandling som kostar 15000 så åker du på att betala 9000 som pursvensk. När skatt, el, hyra och mat är betalade så är det åtskilliga personer i Sverige som inte har mer än någon eller några tusenlappar över och då innebär det att det är till att välja mellan kläder och tänder.
Om du däremot är illegal flyktig och jobbar svart och inte bidrar med en enda skattekrona kommer du få behandlingen i stort sett gratis.

Det visar sig alltså att ditt svammel innehåller mer fel än rätt och med tanke på att du anser att den anonyme 'författaren' har begränsade kunskaper så har vi nu effektivt satt dina kunskaper i ett passande sken.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Staffan_H
1 Gilla
Fria Tider Redaktion
Ungdomsarbetslösheten: Högst i västvärlden ska det givetvis vara. Tack för påpekandet. Vi ber om ursäkt och rättar.

Vin & Sprit fanns inte med för att affären var billig utan för att visa vad man fått in för pengar till statskassan på senare år. Försäljningen av OMX däremot var billig.

AP-fondernas pengar har inte bara investerats bort utan också plundrats. Medierna har inte skrivit om det. Bara mellan 1999 och 2001 överfördes 258 miljarder kronor från AP-fonderna till statsbudgeten, alltså invandringen, av dåvarande S-regeringen.

Och gällande tandvård så syftade detta på pensionärer, där vårdbehovet ofta är stort och där månadsinkomsten ofta är långt under 15 000 kr. Vi har uppdaterat artikeln och förtydligat detta. Tack för påpekandet även här.

Huvudslutsatsen, att Sverige bränt sina reserver och att problemen ändå ligger framför oss, den står vi dock fast vid och den behöver knappast förtydligas mer.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Staffan_H
6 Likes
jonny_99
Eller så var det detta som avsågs vad gäller AP-fonderna?

'På regeringens uppdrag har RFV analyserat möjligheterna att överföra medel från AP-fonderna till statsbudgeten. Pensionsreformen medförde att pensionssystemet stärktes och statsbudgeten försvagades, bland annat för att förtidspensionen (sjuk- och aktivitetsersättning) numera finansieras över statsbudgeten. I syfte att kompensera statsbudgetens försvagning har medel förts från AP-fonderna till statsbudgeten. Totalt har drygt 250 miljarder kronor förts över (1999 års penningvärde).

Eventuellt ska ytterligare medel föras från AP-fonderna till statsbudgeten den 1 januari 2005, om pensionssystemets finansiella ställning bedöms tillräckligt stark.'
http://www.bgf.nu/pengar/ap.ht...

---

BROMSEN SLÅR TILL Stora förändringar av pensionssystemet har genomförts utan politisk debatt. Och nu är det dags igen. Förloraren är medelpensionären som mister 10 000 kronor per år mellan 2010 och 2014 då bromsen kommer att ligga i. Men trots kritik från bland annat Försäkringskassan driver politikerna igenom förslaget
http://www.svd.se/opinion/bran...
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Staffan_H
2 Likes
utrikeskorren
Fasen också, precis vad jag skrivit! :-D

Dock skulle jag vilja lägga till att pensionsöverenskommelsen ger att staten ska få totalt 350 miljarder kronor, 'att föras över då den ekonomiska situationen tillåter'.

Viktigare att lägga till är att regeringen Persson har blåst vartenda öre av de här pengarna. Rubbet är väck. Och det gick inte till att betala av statsskulden. Lägg dessutom till över 70 miljarder för Telia-försäljningen, 20 miljarder i 'extra överföring' från Riksbanken och diverse andra mindre manövrer så börjar man förstå hur illa ställt det är. Och för den som inte förstår så ska jag skriva det rakt ut:
Trots världens högsta skatter och en högst medelmåttig välfärd så räcker pengarna inte till utan vi plundrar skafferiet. Vart tar pengarna vägen?!?
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till jonny_99
1 Gilla
Xyphos
Var har du sett gratis läkarvården? 100 :- besök på VC, 300:- specialistläkarbesök. Är det grattis din granskare?
Och ungdomsarbetslösheten är 'bara' 25,3 % enl dina egna källor. Är det lysande? Är det kanske en anledning att ta hit mer raketforskare från MENA?
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Staffan_H
1 Gilla
Xyphos
Var har du sett gratis läkarvården? 100 :- besök på VC, 300:- specialistläkarbesök. Är det grattis din granskare?
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Staffan_H
Gymnasisten
' och en skenande sex- och våldsbrottslighet som gör att ursprungsbefolkningen på många håll i landet inte vågar vistas utomhus efter mörkrets intåg.'
Jag bor i ett mångkulturellt område och det där känner jag igen allt för väl. Direkt efter skolan går jag och handlar, ska jag handla på kvällen vill jag helst ha en killkompis med mig. Men en tjejkompis kan gå bra också. Sedan under vintern när det är extra mörkt så tar man omvägen som är upplyst men som gör att man tvingas gå över en väg med mycket trafik.
Detta i trygga Sverige!

'Tidningen Economist beräknar att priserna i Sverige är övervärderade med 50 procent.'
Menas det att tex hyror egentligen borde bara kosta hälften vad de gör nu? Eller är det jag som är ute och snurrar?
Gilla
Svara
1 dag sedan
4 Likes
getingblandhumlorna
'det tar i genomsnitt 7 år för en invandrare att integreras i det svenska samhället' - detta är en snedvriden sanning.

- de som är så gamla att de hinner pensioneras under tiden ingår inte, då de aldrig fick ett jobb...

- för att få fram snittet på 7 år så ser vi fram för allt den invandring som kom för 5-20 år sedan. Alltså människor med betydligt bättre utbildning och en värdegrund som ligger bra mycket närmare de svenska/västliga värderingarna än de som många av dagens invandrare för med sig.

- i statistiken ingår också alla de invandrare från väst som har jobb mer eller mindre från första dagen.

Sammanfattningsvis så är tjatet från media om att det tar 7 år för 'invandrare' bara en statistisk fint för att slippa visa upp de grupper som i princip aldrig kommer att jobba (bortsett då från svartjobb i släktens frisörsalong...)
Gilla
Svara
1 dag sedan
2 Likes
kalle008
Pröva att själv beräkna följande:

Antag att en icke-västlig flykting kommer till Sverige och omhändertas av det sociala här.

Han kostar inledningsvis en miljon om året, efter några år kanske mindre än så.

Efter tio år börjar han jobba

Kan han NÅGONSIN tänkas betala tillbaka till Sverige DELS vad han ska i skatt när han jobbar, och dels det han har kostat under tiden innan han fick jobb?

Det måste han ju faktiskt göra om han någonsin ska gå jämnt upp.

Jag tror att det är omöjligt. En undersökning från Holland visar att det är omöjligt i Holland. En undersökning i Danmark visar att underskottet av en icke-västlig invandrare uppvägs av överskottet av TVÅ danskar.

Jag tror att det i princip är likadant i Sverige. En kulturfrämmande icke-västlig person kommer att (i genomsnitt) gå med förlust för samhäallet.

Och för att uppväga förlusten betalar ditt hushåll i genomsnitt omkring 12 000:- per år.
Gilla
Svara
19 timmar sedan
som svar till getingblandhumlorna
1 Gilla
Jeff Jensen
Vem är det som har slitit som djur för att bygga upp ett ekonomiskt starkt land, jo våra pensionärer som nästan har lika låga levnads standard som en somalie, vem är det som går vinnande ur detta jo invandringen och dess samarbetare som man kan se som landsförrädare och vem blir som får betala kalaset jo vi svenskar själva, Jo fy fan minst sagt!
Gilla
Svara
1 dag sedan
mysmackan
Det verkar som om den nya klassen i Finland försöker göra en offensiv. För en någorlunda kritiskt tänkande svensk som hör om rapporten blir det hela komiskt. Jag hoppas dock inte att den väldresserade medelklassen i Finland låter sig luras. Jag hoppas folk i Finland kollar upp tomtarna bakom rapporten och vem som har betalat dem.
Gilla
Svara
1 dag sedan
2 Likes
Roland X
Juha Markkanen på Finlands ambassad i Stockholm:

”Han lyfter [..] fram den svenska debattkulturen, där allas åsikt är viktig och ingen fråga för dum, som ett framgångsrecept.”

Hur djä_la verklighetsfrämmande kan en människa egentligen bli? Jag är säker på att minst hälften av debattinläggen censureras bort hos Aftonbladet och Expressen.
Gilla
Svara
1 dag sedan
4 Likes
Chrille2
Liksom på Politiskt Inkorrekt.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Roland X
2 Likes
elviran
Ja, på Politisktinkorrekt råder inte yttrandefrihet. De skriver att man ska vårda språket och det är väl som det ska, men de skriver inte att man dessutom måste ha de rätta åsikterna.
Gilla
Svara
18 timmar sedan
som svar till Chrille2
2 Likes
Toros Ku
'De sverigedemokratiska bröderna Ted och Kent Ekeroth samlar in pengar till bloggen Politiskt inkorrekt via sin anti-islamiseringsfond...' http://expo.se/2011/ledande-sd...

Att sionistiska judar ligger bakom PI har antagligen ingen ideologisk påverkan på sidan, att tro på en sådan anti-semitisk myt skulle ju vara ett hatbrott.
Gilla
Svara
16 timmar sedan
som svar till elviran
2 Likes
radikal_kulturist
Seriöst, Expo? Vilka var det de fick pengar av nu igen..?
Gilla
Svara
14 timmar sedan
som svar till Toros Ku
celsius50
Det fria debattklimatet gäller bara om du tycker som regeringen kräver.
Gilla
Svara
1 dag sedan
5 Likes
modernghost
Det har de flesta inte råd med.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till celsius50
resenaren
Bra skrivet! Daniel Hammarberg ger det svenska samhället epitetet 'dårhuset'! Själv känner jag det som jag lever i 'underlandet', som Alice!
Gilla
Svara
1 dag sedan
2 Likes
modernghost
På tal om 'Alice i underlandet' så spärrades författaren Lewis Carroll upprepade gånger in på dårhuset. Skulle han mot förmodan hamnat i dagens Sverige, skulle han däremot blivit en ypperlig samhällsskildrare. :)
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till resenaren
1 Gilla
Daniel Hammarberg
Det är då en fars att statsmedia kan fortsätta hävda att Sverige är världens bästa samhälle. Jag har skrivit en bok på närmare 500 sidor som klart visar på motsatsen. För närvarande bara tillgänglig på engelska, men svensk översättning på väg. http://www.amazon.com/Madhouse... för boksidan på Amazon. http://www.danielhammarberg.co... för den svenska inledningen. Jag beräknar ha en svensk utgåva klar och självpublicerad inom drygt en månad. Dagens svenska samhälle ger då skäl för epitetet dårhuset. http://books.google.se/books?i... för udrag genom Google Books.
Gilla
Svara
1 dag sedan
8 Likes
Staffan_H
Jag förstår inte riktigt. I dina fyra första exempel om HOMO beskriver du tre fall där HOMO avslår de tre ärendena med motiveringen att de inte utgjorde någon kränkning. På vilket sätt skulle det vara ett bevis för 'dårhuset' Sverige? Att några dårfinkar känner sig kränkta? Eller att en ombudsman underkänner deras känsla av kränkning? Förvirrat.
Du klagar i inledningen också på att det senaste folkliga resningen var Dalaupproret 1743 ( vars orsak f.ö. inte alls var att man inte ville skicka sina pojkar som soldater - läs på historien!), men glömmer - eller är okunnig om - att en av orsakerna till att det inte blev revolutioner i Sverige som i övriga Europa, var att den svenska bonden aldrig var livegen, och att de sedan riksdagen bildades, hade sin plats i den till skillnad mot bönderna i Europa.
Om du redan inleder din bok med så grava fel så är nog inte resten heller relevant läsning, vare sig på skolengelska eller svenska.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Daniel Hammarberg
1 Gilla
Daniel Hammarberg
HOMO-fallen tog jag mest med som underhållning. Visserligen avslog ombudsmannen deras ärenden, men det ger en inblick i ett samhälle där dessa personer förväntar sig få gehör för sina meningslösa ärenden. Jag är ingen expert på Dalaupproret, men vet inte varifrån du får din analys om den svenska passiviteten. Vi har ju visst haft livegenskap i Sverige i form av statare, pigor och dylikt, som skulle ha kunnat utgöra grogrund för revolt. Men dessa människor sökte sig till USA, så därför försvann nog gnistan, och det politiska systemet kunde därför förlita sig på de kvarvarandes foglighet.

Jag skulle verkligen inte beteckna dessa som 'grava fel', och de som läst boken i sin helhet har varit mycket belåtna med den.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Staffan_H
1 Gilla
Cavatus, I blog in English for international readers on cavatus's blog, but also in Swedish for my compartriots on aktualia.wordpress.com
Den boken ser jag fram emot. Har du någon blogg man kan läsa mer på?
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Daniel Hammarberg
Daniel Hammarberg
Skönt att höra att det finns intresse. Jag har en engelskspråkig blogg på http://blog.danielhammarberg.c... , fast jag uppdaterar den inte särskilt ofta. Det får väl däremot bli att skapa en svenskspråkig en också när jag släpper denna bok, som jag uppdaterar mer ofta.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Cavatus
konrad gunnarsson, born in the -50ies, still alive..
Då får du allt skärpa din svenska lite. Ex. vis heter det 'oftare' i komparativ form. 'Mer ofta' är en direkt anglicism, 'more often', ej gångbar på ärans och hjältarnas språk.
Gilla
Svara
10 timmar sedan
som svar till Daniel Hammarberg
YOTHI_TARZAN
En mycket bra artikel
Jag vågar inte tänka på vad som händer när fastighetsbubblan spricker.
Gilla
Svara
1 dag sedan
4 Likes
modernghost
Då kommer Kronofogden att få hiskeliga tider, ty cá 90% av svenska husägare har sina kåkar till låns (allt annat med, förresten). Vi kommer att se lånecirkus utan dess like, med sprickande bubblor, tåraflodar samt vilt skenande kriminalitet, för människor måste ju äta. Hela Sverige kommer förmodligen att förvandlas till en stor Rosengård...
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till YOTHI_TARZAN
tigerone11
Den Svenska kronan sjönk som en sten idag/igår kanske fler som kommit underfund med att det ekonomiska undret vilar på osäker grund.

Vård och pensionssystem ja.
Det är i stort omöjligt att få en tid på Vårdcentralen numera, finns inga läkare!
Gilla
Svara
1 dag sedan
3 Likes
b3628959
'vården och pensionssystemet fungerar som de ska.'



What the fuck am i reading? är personen helt jävla efterbliven?
Gilla
Svara
1 dag sedan
15 Likes
Handskakning
Nej, bara intrigant. Det rör sig om 'gräset-är-grönare-på-andra-sidan'-tricket, givetvis utbasunerat i massmedia.

Handskakning
Gilla
Svara
14 timmar sedan
som svar till b3628959

M Prenumerera via e-post
S RSS

Trackback-länk
Senaste nyttMest lästMest kontroversiellt

13 jun
SD vill ge Borås vänort i Israel

13 jun
Ingen militär lösning i Libyen

13 jun
Polisen efterlyser man för våldtäkt i Eskilstuna

13 jun
SDU agerar för kyrkliga skolavslutningar

13 jun
”Neokonservativas fel att vänstern vann kalla kriget”

13 jun
Studentskylt anmäld som barnpornografibrott

13 jun
ANC: Vi kommer aldrig bli vänner med vita

13 jun
Muslimska mordet i Högsby prövas igen

13 jun
LR: Extrema mörkertal för hot och våld mot lärare

13 jun
Stor hackerattack mot IMF

13 jun
”EU:s arresteringsorder kan användas mot dissidenter”

13 jun
Lögnen om det lyckade Sverige

Visa fler nyheter
Gilla oss på Facebook
Senaste webbtv
Tack för ert stöd
Erik B · Curator · Marcus Aurelius · Loffe · dacke · Clarkkent · fr.oskar h · Figaro · Fj5glqs3br · Stefan · Jern&betong · Gunnar l · · Ejron · Åke · Pontus å · Jan Georgsson · Grettir · Bo Johannes · Taxiåkaren · Erik Bergstr · Håkan · Tomas Omaely · Vikingen · Slasher · Magnus · jakob d · Tyr · Jörgen · Gåva · Curator · Ensamstående · Fingal O · NudasVerit · HonestJohn · Nisse12 · Ålkraft · FredrikR · Suverän! · Broozooz · Nils A · Jan Lillie · Mats Bern · Bo Str. · Bob · loqu · S.Lind · BLE · Joel · Pettson · Tjalle · Thord B · Robban · Erik Andersson · Mrmadmax · Rutger · Patrik b · Peterb dk · Witold · Casper · Näcken · Oxy · Surfa Anonymt · goderian2 · Sätermannen · Christian · Kalle · Markus · karan49 · teura.org · Julia Caesar · Nicke
TV just nu


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: