onsdag 22 juni 2011

Oisín Cantwell ojar sig över polisbrev « Politiskt Inkorrekt

Oisín Cantwell ojar sig över polisbrev « Politiskt Inkorrekt: "Oisín Cantwell ojar sig över polisbrev

TYSTNADENS KULTUR Aftonbladets egen pladderkvarn, Oisín Cantwell som nyligen beklagade sig över norska polisens siffror över överfallsvåldtäkter under de senaste fem åren och var alltför frikostiga med sanningen, tar åter igen plats för att jämra sig. Denna gång gäller det ett mail från närpolisen i Huddinge till boende i projektet Grannsamverkan som varnas för att sydamerikaner och östeuropéer varit särskilt inblandade i brottslig verksamhet.

För en vecka sedan skickade polisen i Huddinge ut en varning som inte var ett under av intellektuell briljans.
Befolkningen i en hel världsdel pekas ut som potentiella kriminella, ett tilltag som kan leda till förföljelse av helt oskyldiga människor.

[...]

Grannarna bör se upp med sydamerikaner, eftersom det förekommer ”flera tips om att garanter som hushåller med rum och mat har tagit hit hitresta ’turister’ som är här för att begå bostadsinbrott”.
Chilenare påstås vara extra lömska. Men hur ser en chilenare ut? Och ska den laglydige svensken slå larm om förre riksdagsmannen Mauricio Rojas förirrar sig in i kvarteret?

Det varnas även för rumäner. /…/

[...]

Allra läskigast tycks de tre, fyra män, ”mörkhyade, kraftigt byggda”, som ”kommer från västerort men kör omkring i de södra förorterna utan rimliga förklaringar” vara.
Jag hinner tänka att det gäller att ha en rimlig förklaring, vad nu det kan tänkas vara, nästa gång jag befinner mig söder om Skanstull, men inser att jag ju inte är svartskalle och slappnar av igen.
Det är riskabelt, rent av farligt, att peka ut befolkningsgrupper på detta vis. Man behöver inte vara Einstein för att begripa att det kan underblåsa invandrarfientliga stämningar.

[...]

Varningar av detta slag leder knappast till att bostadsinbrotten minskar i antal. Men möjligen till att oskyldiga människor blir trakasserade eller rent av förföljda.
Det kommer förhoppningsvis dröja innan polisen gör om denna dumhet.

Mailet

Klicka upp
Olyckligt gånger två

Under gårdagen beklagade sig även Pablo Fuentes, vice ordförande i chilenska riksförbundet, samt Magnus Åhgren, tillförordnad chef för närpolisen i Huddinge, mailet då Aftonbladet knackar på dörren.

Fuentes anser att den chilenska ambassadören borde kopplas in.

– Om polisen har gjort ett sådant utskick tycker jag det är väldigt olyckligt. Det bor runt 60 000 chilenare och omkring 150 000 latinamerikaner i hela Sverige och de flesta har inget att göra med det här. Man kan inte anklaga alla chilenare för brott. Grunden för kriminalitet är inte relaterat till en etnisk grupp, det är ett ekonomiskt och ett socialt problem.

– Chilenare är väl integrerade i samhället både socialt och kulturellt, därför är det väldigt orättvist när polisen uttrycker sig så här, säger Pablo Fuentes.

Åhgren:

– Det är en olycklig formulering om man pekar ut ett helt folkslag och ett helt lands människor. Jag vill veta vad underlaget är. Vet man att det är på det sättet?

Som PI skrivit om tidigare har mailet JO-anmälts.
Norge

Det räcker med att titta några mil västerut för att hitta ett betydligt friare debattklimat där polis och media samarbetar med befolkningen för att försöka leta rätt på gärningsmän. Varför det gick som det gjorde just i Sverige på den Sverige tvistar de lärde fortfarande om.
PrintFriendlyShare
2011-06-22, 11:56 (uppdaterat 2011-06-22, 11:56) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Media

Disqus

Gilla
Dislike
liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
38 kommentarer 436 gillar received
Dela på
Visar 30 av 36 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Censur 1 minut sedan
Sanning och fakta skall förtigas in absurdum, precis som vanligt i PK-Sverige. Allt är underordnat den statliga och massmediala utopin om det mångkulturella lyckoriket. Om dess baksidor skall vi ej informeras.

(PI, i sista meningen i er artikel har Tryckfelsnisse smugit sig in.)

beettaan 3 minuter sedan
Att herr Cantvell varken är någon Einstein och knappast vet vad intellektuell briljans är, det vet vi som följt hans skriverier i AB.Han kanske är journalist vad vet jag, vad som händer och sker söder om Skanstull tror jag inte han vet mycket om, om han inte har väldigt bra utsikt från sin lägenhet på Söder.

robban1 4 minuter sedan
varningar mig hit och dit, förstår inte varför pk-jornalister ojar sig över efterlysningar och liknande. jag kan med lite vilja skilja på svarta, bruna och blåa afrikaner men har stora problem att se skillnad på ex, somalier. så om en varning kommer ut eller en efterlysning så hjälper inte en bild mig så mycket mer än att id en folkgrupp. skulle tippa på att det är samma för de flesta i sverige

hk 6 minuter sedan
Vem är den där Ojsan Cantarell, en Lena Sundström wanna be eller..?
1 person gillar det här.

Gruvmor 11 minuter sedan
Vore bra om polisen spred ut brevet överallt i hela landet.
1 person gillar det här.

David Källman 12 minuter sedan
Ja, detta är ju sjukt. Denna Oisín Cantwell har ju som vanligt ingen aning om vad han orerar om, utan det viktigaste är att indoktrinera befolkningen och lära upp den om vad som är rätt och fel. Om polisen i området gör ett utskick i denna form så får man väl anta att dom har rätt bra koll på vilka människor och etniciteter man bör ha uppsikt över, varför i gudars namn skall detta inte få skrivas ut?
1 person gillar det här.

Herr_Nilsson 14 minuter sedan
Vänstern har ju alltid ömmat för kriminella. De är ju offer för den borgerliga girigheten.
1 person gillar det här.

LarsHp 28 minuter sedan
'Varningar av detta slag leder knappast till att bostadsinbrotten
minskar i antal. Men möjligen till att oskyldiga människor blir
trakasserade eller rent av förföljda.'

Jag undrar vad han baserar sina--förvisso garderade--antaganden på (föutom det självklara att så förträfflig person som en själv så klart inte kan ha fel)

Hummlan 41 minuter sedan
Haha det är ju precis i verkligheten som det står i mailet.
För fasen vakna och sluta leta rasism i allt. Välkomna till verkligheten.
Pursvenska tjuvar ,inom alla målområden, är det snart ganska ont om faktiskt.
Sverige är en enda stor gottisaffär med alla olåsta utrymmen och skogsmaskiner och
skrothögar mm som innehåller guld diesel och koppar. Åldringsbrotten begås till 95 %
av utländska resanden som åker upp och ner i landet och stjäl för att skicka hem guld och sedan
resa hem ett tag tills det tar slut. Och vi låser inte ens cykeln för vi är vana att ha...
show more
3 people gillar det här.

Mr Spadrig 45 minuter sedan
Men suck. Dom har uppenbarligen inte förstått vikten av signalement!

Jag menar; Om dom hade skrivit 'personer som vistats i området kan ha kriminella orsaker' - vad säger det? Inte ett enda sk-t! Om man säger; 'en blond svensk som går omkring i området kan ha kriminella orsaker' då vet man att det är en blond, svensk som man ska titta efter. Skriver man att det är en 'kraftigt byggd, mörkhyad man', så vet man att det är det man ska kika efter. Det handlar inte om att stänga ute grupper, utan om identifikation. Fast att skriva att någon är...
show more
2 people gillar det här.

Inte-en-till 45 minuter sedan
Kan vi nu få se en representant för Polisen stå upp för det som skrivits och förklara att Polisen har i uppdrag att förhindra och beivra brott, inget annat.
3 people gillar det här.

Blofeldsweden 49 minuter sedan
Är man inte svensk medborgare och bara här på semester.. då kallas man turist! Så enkelt är det. Det är inget fel i att varna för vissa grupper som håller på då det begås brott.
1 person gillar det här.

Shakanda 50 minuter sedan
Ja, men polisen har delvis rätt med undantag, går väl lätt att kolla upp fakta ? hellre än jämra sig om utsatta folkgrupper, för mest utsatta är faktiskt ursprungssvenskarna idag
Det är faktiskt fakta att vissa grupper är mer kriminella än andra! putsa upp glasögonen, besök verkligheten
1 person gillar det här.

AnnaF3 51 minuter sedan
Hoppas att nästa gång kommer dessa gangsters besöka Cuntwells bostadsområde för att senare hälsa på där hans släkt och vänner bor.

Chilenska ambassadören kommer säkert att informera PK-patrullen om signalement reglerna som gäller i Santiago de Chile och resten av landet då etnicitet, dialekt och utseende är viktiga vid brottsbekämpning.
3 people gillar det här.

Humanist_PI 53 minuter sedan
Cantwells resonemang bygger på flera tankefel som ofta återkommer när pk-debattörer far ut i anklagelser om 'främlingsfientlighet' och 'rasism':

1. Att konstatera att en invandrare från ett visst land begått ett brott eller är misstänkt för brott är inte samma sak som att påstå att alla invandrare från detta land är kriminella.

2. Att konstatera att invandrare från ett visst land är överrepresenterade i brottsstatistiken är inte samma sak som att påstå att alla invandrare från detta land är kriminella.

3. När det gäller t.ex. signalement på misstänkta brottslingar vill man beskriva drag som är särskiljande, så att det förhoppningsvis ska...
show more
8 people gillar det här.

Shakanda 53 minuter sedan
Håller med, det verkar mest som alla svenskar skall kränkas, trampas ner, anses som rövare mm
Vad lär journalisthögskolan ut? undrar jag med tanke på hur de fabulerar och enkelriktad styrning, de tycks tro de styr landet och värst av allt är de skriver inte fakta utan subjektivt tyckande beroende på vilket parti de är med i
De borde lära ut att skriva fakta och inte vad de tror, vill tro, inviduellt tyckande, tänkande och plocka fram uppgifter som är fakta och inte mörkade, lögnaktiva
3 people gillar det här.

Strega_L 53 minuter sedan
Önskar jag hade råd att flytta till Norge där man faktiskt KAN skriva sånt utan att behöva skämmas öronen av sig!
2 people gillar det här.

MaxPayne2 [Moderator] 55 minuter sedan
Mycket skrik och lite ull, som kärringen sa när hon klippte grisen. Vad det handlar om är att lämna ut ett signalament så man vet vad man ska vara extra uppmärksam emot. Men det fattar visst inte vissa journalister. Nej, istället ska vi sjunga 'kumbaya' och inte låtsas om något när våra saker försvinner. Men så blir det när vissa journalister ska försöka tänka, det blir bara fel.

Jag kan inte se vad det var för fel med det signalamentet, för det första får man ju se hur många grupper det utesluter, eller ska vi misstänka dem med tycker Cantwell?...
show more
5 people gillar det här.

nissenorton 57 minuter sedan
Ytterligare ett bevis för att man behöver inte ha alla kort i leken, för att jobba på ab. I bland för jag för mig att idioti är ett krav för att få arbeta på ab och andra blaskor.
8 people gillar det här.

Objectus 58 minuter sedan
Vilka skolboksexempel på 'propagandajournalister' Ojsan Can'tWell och Lena Sundström är. De kommer med stor sannolikhet förekomma som avskräckande exempel i framtidens journalistutbildningar.
9 people gillar det här.

kaniken 1 timme sedan
det fattas kanske några knivar i lådan hos Oisin
2 people gillar det här.

Objectus 1 timme sedan
Fy f*n va skönt med en polis som informerar öppet, rakt och tydligt. Keep up the good work! Jag är säker på att mina ärliga villaägande vänner av chilenskt ursprung är hjälpta av denna information likväl som mina ärliga villaägande vänner av svenskt ursprung. Sen kan Ojsan Can'tWell tycka att Kejsaren har nya fina kläder...
8 people gillar det här.

svensk66 1 timme sedan
Men för i h...e letar man efter halmstrån till rasism så hittar man det överallt,det är väl ingen som skulle ta illa upp om dom beskrivit pursvenskar i signalementet...en tjuv är en tjuv oavsett nationalitet,
5 people gillar det här.

MysteriousPhantom 1 timme sedan
Detta är löjligt och helt sanslöst som vanligt från Sopbladets sida...

Sopbladet och dess skribenter tycker det är viktigare att värna om berikarnas integritet och anseende än att varna för de som begår brott... Man får tydligen inte alls varna för brott längre då det gäller berikare...

Sopbladet och PK-Maffian skyddar sina älskade berikare trots att de begår grova brott...

Sverige och korrektheten i ett nötskal detta...
5 people gillar det här.

fdSJ_77 1 timme sedan
Sverige är ett sjukt land där polisen inte få ge tips och hjälp att förebygga brott. Mina föräldrar har haft påhälsningar av skumma östeuropéer och egendom har försvunnit. Nu är det väldigt misstänksamma varje gång de ser en utlandsregistrerad skåpbil med igentejpade fönster köra genom bostadsområdet.

2 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 1 timme sedan
Det är ett känt faktum att chilenare bjuder in sina kusiner för att begå brott i Sverige - vi får tampas med dem här i Roslagen. Folk från öst Europa borde inte få sätta sin fot i Sverige.
3 people gillar det här.

BitteJ 1 timme sedan
normala 'svenskar' änmäler inte allt och alla till höger och vänster vi jobbar och har inte tid med jobbig byråkrati.
6 people gillar det här.

Linqan 1 timme sedan
Vilka är det som drar alla över en kam, egentligen?
5 people gillar det här.

Svealand 1 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: