onsdag 29 juni 2011

Polisen ber om ursäkt för att ha varit för sanningsenliga « Politiskt Inkorrekt

Polisen ber om ursäkt för att ha varit för sanningsenliga « Politiskt Inkorrekt: "Polisen ber om ursäkt för att ha varit för sanningsenliga

TRAVESTI Nyligen varnade Södertörnspolisen i Stockholm för inbrottsligor från Chile, Rumänien och Litauen. Något som orsakade ett mindre ramaskri i det politiskt korrekta Sverige. Chilenska riksförbundet var kränkta och krävde en ursäkt, som de nu har fått.

Det var i ett brev till deltagare i projektet grannsamverkan som ska förhindra inbrott och liknande. Där varnade man för en våg av inbrott och att man skulle vara särskilt uppmärksam på folk från Chile, Litauen och Rumänien som setts i området.

– Det är inte bara de som gör inbrott, de kan vara från alla länder, säger Daniela López, en av de chilenare som känt sig kränkt av polisens formuleringar.

Stockholmspolisens ledning ska enligt Ekot vara mycket kritisk till formuleringarna i brevet och Södertörnspolisen ber nu de som känt sig kränkta om ursäkt. Om de har gjort fel eller inte är dock en annan sak och i så fall något Justitieombudsmannen får avgöra.

– Vi har fått reaktioner från personer som känner sig kränkta, så vi kan bara be om ursäkt och förtydliga att vi behöver gå ut med viss information ibland; det är viktigt att den inte tas ur sitt sammanhang. I det här fallet handlar det om tillresta personer, inte personer som bor i landet, säger Hesam Akbari, presstalesman vid Södertörnspolisen.

SR
Relaterat

Oisín Cantwell ojar sig över polisbrev
Utpekande av nationaliteter i polismejl JO-ärende
PrintFriendlyShare
2011-06-29, 11:30 (uppdaterat 2011-06-29, 11:30) | Kategori(er): Inbrott, Inrikes, Mångkultur

Disqus

Gilla
Dislike
and 2 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
39 kommentarer 444 gillar received
Dela på
Visar 30 av 100 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


birdmen 5 minuter sedan
Polisen kommer härmes aldrig mer kunna skriva ut ett signaliment på förbrytare. Inte ens ordet 'människa' kommer polisen att kunna använda då man i sådana fall dömer hela mänskligheten i ett svep som brottslingar.
1 person gillar det här.

niklasr 9 minuter sedan
Då anser jag att alla svenska tidningarna skall be om ursäkt varje gång de säger att en svensk är misstänkt eller begått ett brott i Sverige eller utomlands.
2 people gillar det här.

Zalgeris 13 minuter sedan
Tänk att det skall vara så¨lätt att bli kränkt. Min fru som är från Litauen känner sig inte alls kränkt. När folk i Sverige som tänker åka till Litauen frågar henne om man behöver vara orolig för kriminalteten i Litauen sverar hon: 'Det är inget problem, Litauens kriminella finns i Sverige nu.'
2 people gillar det här.

quinna 15 minuter sedan
Härmed vill jag som privatperson varna alla för romer som knackar dörr för att sälja rosor, romer som på vägarna försöker sälja falskt guld,klockor, skinnjackor mm. Vill också be alla föräldrar varna sina barn att inte lämna nycklar och mobiltelefoner i ytterkläder utanför skolsalen, idrottsklubbar etc. Varning också till lärare (även bilnycklar), fritidsledare osv då tjuven/tjuvarna via reg.nrkollar var ni bor. Många personer fick inbrott hemma i Stockholm på detta vis. Polisen fick tag i några av dem som härjade i maj månad och säger att det nu i juni var dags igen. Polisen misstänker att det är ett...
show more
3 people gillar det här.

Mimmi Mus [Moderator] 3 minuter sedan som svar till quinna
Beklämmande att vi ska behöva tänka i de här banorna. Vår frihet är begränsad pga att våra styrande, dvs. politikerna, vill att Sverige ska vara ett 'öppet samhälle'. Men inte är det särskilt öppet för i synnerhet gamla eller annars fysiskt svaga eller för västerländska kvinnor och flickor.

Eric Schneboll 19 minuter sedan
Borde man, enligt tanten, då säga 'en kriminell liga från hela världen har gjort en rad inbrott i ett bostadsområde.' Vad säger det, och hur skyddar man sig emot hela världen?

Har man iakttagit människor som liknar en annan majoritetsbefolkning än Svensk, säg Chile, då bör man rapportera detta för att ge en bra bild av vad man letar efter. Fördomar kommer alltid att finnas, och inbrott på egendom är bra mycket värre än att endast ha eller sprida fördomar. Fördomar med belägg eller inte.
1 person gillar det här.

knoll2 36 minuter sedan
Finns det något mer land i världen där folk känner sig så kränkta av allting som de gör i Sverige???
Det här är nog det enda landet i världen där polisen inte får göra sitt jobb utan att någon känner sig kränkt.
1 person gillar det här.

tstudent 36 minuter sedan
Nu flyger jag av stolen av ilska. Om jag invandrar till ett annat land och där möts av svenska ligor som förpestar tillvaron för landet befolkning skulle min absolut enda reaktion vara att skämmas och be om ursäkt för hur mina forna landsmän inte kan bete sig i det nya landet. Skulle jag dessutom tillhöra en svenskförening i det nya landet skulle jag göra precis tvärt om vad Daniela López gör. Jag skulle i radio be om ursäkt för hur mina landsmän förstör för hederliga medborgare och säga att vi inom föreningen måste arbeta för att vi svenskar på alla...
show more
11 people gillar det här.

Lypsyl 39 minuter sedan
Vad räknar man med? Det verkar som att folk sover. Säger jag att folk i Afrika har mörk hudfärg är jag rasist och kränker någon. När polisen äntligen öppnar munnen ber man sedan om ursäkt för att man kränkt någon? Stå upp för det ni sagt istället för guds skull. Precis det här beteendet som skulle kunna vara en anledning till en så bred svensk-fientlighet på våra gator, utlänningar vet att svensken är feg så det är bara att hugga in. Fega kräk.
4 people gillar det här.

Slasher2 40 minuter sedan
Där fick Polisen krypa till PK-korset och bikta sig. Underlig situation för polisen. Hur ska dom kunna varna medborgarna när dom inte får använda något slags signalement utom banala saker som alla människor har.
- 'Vi ber allmänheten se upp för människor med två ben och två armar, som har byxor och mörkt hår.. RASIST! , ops, med hår'.
2 people gillar det här.

SM811 42 minuter sedan
Kom att tänka på det här om att vara rasist.
Om man bor i ett hyreshus och det flyttar in en utlänning som uppför sig störande, grisar ned är hotfull mm.
Jag vill inte att han skall bo här utan flytta till ett annat boende. Då är jag helt plötslig rasist.
Om en pursvensk i stället flyttar in och beter sig på samma sätt vill jag att även de skall flytta.
Är jag rasist nu också för i så fall är jag det mot mig själv.
3 people gillar det här.

tikka 36 minuter sedan som svar till SM811
du är rasist vad du än gör så vidare du inte placerar MENA-invandrare i facket ovanför dig. Det är DU som ska känna dig mindra värd, då är du normal i dagas sjuk samhälle
2 people gillar det här.

tikka 45 minuter sedan
usch vad dom är vidriga.när det begås brott och signalementet är t.ex en man i 40års ålden. då DÅ ska jaaag känna mig kränkt för att jag är man. den ska fanimej stå eller sägas individ, trolig? nä. äckliga mörkning av packets framtåg.
snart går det ju förbannat inte att lämna ett djävla sigaliment. för någon ser väl ungefär likadan ut.

Aftonbluffen 49 minuter sedan
Problemet är helt enkelt att sanningen är alldeles för besvärlig för massmedia och politiker. Folket d.v.s vi vet redan sanningen om det totala haveri obildbara utlänningar för med sig.
4 people gillar det här.

mrMadmax 53 minuter sedan
Hmm i USA stämmer man alla hit och dit, i det förlovade landet blir man kränkt hit och dit. Nä nu blev jag kränkt....
4 people gillar det här.

Pocher 53 minuter sedan
Den nya nationalsporten med enbart utländska deltagare: 'Kränkt' Finns i olika delmoment och med en ständig förlorare - svenska folket!
10 people gillar det här.

hollandska 1 timme sedan
Känner mig också kränkt. Tycker att mina skattepengar går till fel ändamål!
11 people gillar det här.

terylene 1 timme sedan
Istället för att känna sig kränkta av polisen tycker jag att de berörda människorna kan hjälpa till med att hitta de skyldiga! Då kan de känna sig stolta över att ha hjälpt till och också få sola i uppmärksamheten!

Annars kanske det är just de som har samröre i det kriminella och känner sig kränkta därför att de är skyldiga!
3 people gillar det här.

LeffeF 28 minuter sedan som svar till terylene
Det är väl uppenbart för dom flesta att tjyvar och banditer upplever sig kränkta när de utpekas och avslöjas. Det ingår s.a.s. i spelets regler, för om man lyckas driva kränkningsupplevelsen tillräckligt långt och trovärdig, så kan allting vända på sig och man blir istället föremål för skadestånd. Då har man lyckats med konststycket att göra 'två flugor på smällen' istället.

kalle008 52 minuter sedan som svar till terylene
Precis. Det skulle ge chilenarna ett välbehövligt bättre rykte än när de bara klagar.

På den tid då BRÅ levererade statistik i stället för urskuldande beställningsarbeten (BRÅ1996:2) så var chilenare kända för lite väl höga siffror vad avsåg stölder, misshandel, och brottslighet sammantaget, med överrepresentation 4 - 5 gånger.

Sanningen är naturligtvis obehaglig. Men en del av brottslingarna är naturligtvis inte rumäner utan 'rumäner', och inte litauer utan 'litauer'. Om det förekommer 'chilenare' vet jag inte.
1 person gillar det här.

Svealand 1 timme sedan
När började egentligen den här idi*tin med att folk känner sig kränkta för minsta småsak? Var det när dom började märka att DO var en utmärkt extrainkomst till socialbidraget och svartjobben?
När jag var ung hörde jag aldrig någon säga att han kände sig kränkt, hade någon sagt det så hade man tyckt att han var en fjolla. Är det det som kallas för kulturberikning så kan det lika gärna vara för min del.

11 people gillar det här.

Boggerman 1 timme sedan
Jag förstår polisen. Dom vill inte leka martyrer och bli av med jobben.
3 people gillar det här.

LeffeF 1 timme sedan
Mitt förslag är att alla som känt sig kränkta av polisens uttalanden, som stark protest, lämnar sina ytterdörrar öppna på vid gavel när de går till sina jobb på morgonen. Låt sedan protesten fortsätta under minst en vecka för att göra den extra tydlig för alla, speciellt för de som står för det polisiära skyddet åt medborgarna i området. Polisen kunde väl förresten låta samtliga anställda ta semester under protest-tiden, så slipper de besväret med att samordna den under just den här perioden.
2 people gillar det här.

ElWoodPeckeroLoco 1 timme sedan
Så fort någon öppnar munnen i dagens samhälle så blir någon 'kränkt', eller kallar det fär en 'attack'. Men det är klart, finns det pengar att tjäna på det så...
1 person gillar det här.

GudrunSpyman 1 timme sedan som svar till ElWoodPeckeroLoco
Det är Sverige själv som öppnat upp för det. Tar man in lättkränkta grupper och kombinerar det med den svenska undfallenheten så blir det så här. Batikhäxor i maktposition och Mellanösternfolk är en enormt dålig kombination.

Edit: ja, jag vet det inte rörde sig om MENA-folk den här gången.
4 people gillar det här.

andreasm 1 timme sedan
Är dom eller är dom inte från Chile, Litauen och Rumänien? Om de är därifrån, varför ber ni då om ursäkt? Om de inte är därifrån, varifrån är dom? Är det skåningar med bred arlövsdialekt som stryker runt i lantmännenkepsar som gör inbrotten? Hur ska man kunna veta vilka man ska vara vaksam mot om man inte får reda på vilka det är som misstänks för att begå brotten?
12 people gillar det här.

Hagbard_Handfaste 1 timme sedan
Poliser som säger sanningen har min respekt. Stå på er!
Nästa gång får väl polisen sammanfatta och säga att det är svartskallar man ska vara uppmärksam på ... så att ingen speciell nationalitet, hudfärg eller religion råkar bli kränkt.

AliasDL 1 timme sedan
Helt off topic, men pressinformatörens namn påminner lite om 'allahu akbar'.

EDIT: Vill minnas att Polisen har haft värvningsmöten i moskéer...
2 people gillar det här.

Nils_Svendsen 1 timme sedan
Det hadde kanskje vært mer normalt at riksforbundet til Chile, Rumänien och Litauen unnskyldte at deres landsmenn sto bak uforholdsmessig mye av kriminaliteten i et fremmed land, og at de varslet å sammarbeide med politiet og komme med tiltak for å få bukt med problemet... Men krenkelsestyrraniet og PK-idiotien har tydeligvis tatt overhånd. Er styresmaktene i Sverige virkelig å evneveike og ryggradsløse? Har de ingen prinsipper og moral?
7 people gillar det här.

AliasDL 1 timme sedan
Ursäkt överflödig. Varenda normalt funtad människa fattar ju att ALLA av nämnda nationaliteter inte är kriminella.

Vad exempelvis gäller exempelvis chilenare så är det inte 70-talets chilenska politiska flyktingar som bryter upp altandörrar. Istället är det kriminella människor som tagit sig ända från Chile till Sverige enbart för att stjäla.

Anledningen är antagligen att Sverige är ett 'rikt' land. Risken för att bli gripen är liten och skulle man - mot förmodan - åka fast så är straffen löjligt låga i ett internationellt perspektiv. Så var det även på 60- och 70-talet när sydeuropéer tog sig till avlägsna Sverige får att...
show more


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: