söndag 26 juni 2011

Politiskt korrekt härdsmälta efter faktaunderstödd artikel « Politiskt Inkorrekt

Politiskt korrekt härdsmälta efter faktaunderstödd artikel « Politiskt Inkorrekt: "Politiskt korrekt härdsmälta efter faktaunderstödd artikel

HÄRDSMÄLTA På lördagen publicerade Per Gudmundson på Svenska Dagbladet en text som tog upp en färsk norsk undersökning som visar på en rejäl överrepresentation av vissa nationaliteter gällande grova våldsbrott. PI återgav samma undersökning den 18 juni. Beklagandet och ojandet över denna faktaunderstödda artikel tog genast fart och det som mest liknar en kollektiv härdsmälta eller masspsykos bland Sveriges journalister och så kallade ”kulturarbetare” kunde följas via ett ömsom underhållande, ömson tragiskt twitterflöde.

Vi visste att situationen var illa i Sverige. Att den dock var så pass illa hade inte ens vi på PI räknat med. Man blundar för fakta som läggs fram och använder de vanliga epiteten som ”rasism”, ”fascism” och ”brunskjortor”. Och allt detta kommer alltså från de människor som har makten över vår vardag och det informationsflöde vi tills nyligen var utlämnade till, som dock – tack och lov – bröts i och med att internet blev var mans egendom.

På lördagen gavs ett vittnesmål om exakt hur långt bort i dimman våra makthavare verkligen är och hur omöjligt det under vår livstid kommer att bli att ens få igång en fungerande debatt utan att epiteten ska hagla.

Vi konstaterar, åter igen och sorgligt nog, att i Sverige anser man att vi minsann har förstått något som resten av Europa inte har fattat ett dyft om – vi kan skapa det utopiska mångkulturella samhället som nu faller som korthus runt om i världen. Här är vi mer ”upplysta” och godhjärtade. För vad är en svensk eller ens nationen Sverige – två påhitt som aldrig funnits över huvud taget.

Och aldrig någonsin kommer dessa ”upplysta” människor att inse att det är de själva som är det extrema undantaget, inte resten av världen – eller PI för den delen.

Nedan följer ett axplock ur lördagens twitterflöde:

Ett fåtal vettiga röster infann sig dock också…

PrintFriendlyShare
2011-06-26, 01:18 (uppdaterat 2011-06-26, 02:40) | Kategori(er): Inrikes, Mångkultur, Media

Disqus

Gilla
Dislike
and 36 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
39 kommentarer 442 gillar received
Dela på
Visar 30 av 206 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Tomas F 22 minuter sedan
Oförskämdheter är som vanligt det enda som den svenska vänstern lyckas producera när hela deras förljugna pk-värld nu steg för steg faller samman.
Pk-elitens obildning och omoral har blivit en samhällsfara.
Endast genom fakta och sanning kan Integrationshaveriets och Islamkryperiet tragiska konsekvenser genomskådas och endast genom kunskaper kan den religiösa Intoleransens infiltration motarbetas!
Vårt ansvar idag är monumentalt om vi även i framtiden ska kunna befästa vår fria och sekulära demokrati.
1 person gillar det här.

Joakim Fredriksson 29 minuter sedan
Den svenska verklighetsfobiska idiokratin är ganska komisk. Fast skrattet sätter sig i halsen när man betänker att nötterna har ett så stort inflytande på det offentliga samtalet. Min förhoppning är att den ekonomiska krisen kommer igång på allvar snart igen. Vi behöver ruskas om ordentligt så att vi hamnar med fötterna på jorden igen.
1 person gillar det här.

ZZAAZZ9009 40 minuter sedan
Vi förstår så väl att sanningen gör ont, om ni fortsätter kasta bensin på brasan tar vi naturligtvis tacksamt emot de röster det innebär för Sverigedemokraterna. Cred till Per!

SD 2014!!
3 people gillar det här.

chainmail 56 minuter sedan
Haha, underbart! Vilken panik apologeterna får när någon vågar skrapa lite på den av mörkande, manipulerande och lögner så blanka fasaden. Mer kritiskt granskande rapportering av massinvandringskatastrofen!
3 people gillar det här.

Asdic 1 timme sedan
För varje kriminell handlig, finns ett eller flera offer. Har Lena Sundström tänkt över detta faktum?
10 people gillar det här.

GomorronSverige 1 timme sedan
Det är tragiskt att se vilka världsfrånvända kommentarer vi fick ta del av på twitter.. Man undrar ju om vi överhuvudtaget bor i samma land..
4 people gillar det här.

Cavatus 1 timme sedan
Benny Lindholms 'bara utpekande statistik och inget vettigt' säger allt! Fakta, i form av statistik, ska inte presenteras om något går att uttyda av den! Den ska enligt honom tydligen bara presenteras om den inget berättar! Snacka om yttrandefrihetsmotståndare. 'inget vettig' - innebär det att texten inte innehåller några politiskt korrekta floskler? Att den inte innehåller någon politisk vänsterpropaganda????
5 people gillar det här.

Tompa_malmo 1 timme sedan som svar till Cavatus
Ja, det är illa med utpekande statistik. Usch och fy, säger jag. Man kan ju inte presentera statistik utan att det måste 'tolkas rätt' först, förstår du väl? :-)

Hur skulle det se ut om folk fick fakta hela tiden och kunde dra sina egna slutsatser utan att någon förståsigpåare hade tillrättalagt statistiken? Ta den där kampanjen om 'Fyra av tio som drunknar har alkohol i kroppen'. Vi hade kanske tolkat den statistiken som att det är farligare att vara nykter på sjön?

(Förlåt all ironi men jag håller med dig i allt och är lika förbaskad som du över...
show more
2 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 1 timme sedan
Förneka och förvrid fakta som inte passar in i eran mångkulturella värld, det är ni bra på, istället för att diskutera problemet, ynkryggar är ni, inte politiker, journalister, mm.
4 people gillar det här.

Det Fria Ordet 1 timme sedan
Dessa Sverigehatande individer. Jag tycker vi kollar med Saudi om de vill ta emot dem. Vår regering har ju redan deal med Saudi idag så vi kan säkert skicka dessa konvertiter dit så får de uppleva deras drömsamhälle.
5 people gillar det här.

south1 1 timme sedan
Hur ofta får man fast någon skyldig till alla tusentals skol- och bilbränder som sker varje år? Knappast någon vad jag vet. Skulle vara roligt att få se sann statistik.
4 people gillar det här.

Karl_the_swede 2 timmar sedan
Säkerligen har drygt hälften av det svenska folket ej fått ta del av Per Gudmundssons skriverier och den efterföljande debatten.
Det är skrämmande!
På min arbetsplats har jag mött personer som har tvärsäker information om vad som är orsaken till invandrares överrepresentation i brottslig verksamhet. Då 'rapar' man upp de fakta som presenterats av media och socialmoderaterna, nämligen: Socioekonomiska faktorer.
De kan verkligen sin läxa, 'hjärntvätten' sitter där den skall.
När man frågar om de läst den eller den artikeln eller har en aning om att de kanske är vilseförda och går vidare med hur omvärlden hanterar motsvarande frågor.
Då...
show more
15 people gillar det här.

Gaikokujin 59 minuter sedan som svar till Karl_the_swede
Då kan du fråga de på din arbetsplats varför vietnamesiska invandrare i Sverige har ungefär samma brottsrepresentation som svenskar. Många vietnameser kom som flyktingar på 70-talet och det tillhör nog knappast någon överklass. Alla östasiatiska invandrare - kineser, koreaner, japaner - samt sydsöstasiater som thailändare och vietnameser ligger runt samma procent när det gäller att ha registrerats för brott någon gång.

Roland X 1 timme sedan som svar till Karl_the_swede
Utan tvekan så är vi dissidenter den grupp som är bäst politiskt insatta i Sverige.
5 people gillar det här.

u28903094 2 timmar sedan
Frågan går till Lena Sundström varför blir ni upprörda det är endast sanningen som det har skrivits om och inget annat men sanningen är svår att höra för er som är vana att förljuga och mörka den men nu ska det vara slut på detta!
Ert arbete är att berätta sanningen för det svenska folket och ingenting annat det gäller givitvis allt som handlar om invandrarfrågor har vi i Sverige inte yttrandefrihet i dessa frågor?
9 people gillar det här.

Sauroums 2 timmar sedan
1. Om en etnisk svensk våldtar skäms jag som svensk och svensken ska in i fängelse

2. Om en invandrare våldtar ska invandraren utvisas?

Vad är fundamentalisternas problem här?
10 people gillar det här.

Sauroums 2 timmar sedan
Blir Lena Sundström själv per automatik rasist när hon sorterar på nationalitet med sina snyftinslag om 'flyktingar' som ska utvisas och säger irakier och somalier i inslaget?
2 people gillar det här.

basisten 2 timmar sedan
Jag förvånas inte alls över det här twitterflödet.
Förutom bristande intellektualitet (de läser förmodligen bara deckare) genomsyras de här människorna av en stor portion tarvlighet, bitterhet och hat. Tyvärr har deras maktposition också gjort att de fått ett stort ego med ett enormt självhävdelsebehov.Men man får inte glömma att de som har att förmedla 'information' till medborgarna själva är samhällets mest okunniga yrkesgrupp. De kan inte någonting om något annat yrke än sitt eget, dvs. hur det går till på en tidningsredaktion. Allt annat, som de skall förmedla, får de slarvigt läsa in sig på inom några timmar innan 'dead-line'....
show more
8 people gillar det här.

Rationell2011 2 timmar sedan som svar till basisten
Det är tyvärr precis som du säger. Okunnighet och slarv är regeln. Analytisk förmåga och kvantitativt/statistiskt tänkande saknas nästan helt. Man är helt inriktad på att hitta 'rörande' exempel på det ena och det andra. (Murvel-logik: Om min morfar rökte som en borstbindare och blev 107 år är det kanske inte så farligt med rökning iallafall.)

Dessutom har det ju blivit så under senaste åren att de inte kan skriva heller. Så har det väl varit länge i mindre tidningar, men nu har man ju gott om texter även i rikstidningarna med felstavningar, felsyftningar, felanvända ord etc. Helt otroligt faktiskt.
5 people gillar det här.

Rationell2011 2 timmar sedan
Det finns en annan enkel poäng också. 25% i en grupp begår brott. Rent praktiskt spelar det faktiskt inte så stor roll vad exakt det beror på. Vi behöver inte rota i det. Statistiken räcker. Det är klart vi inte kan ha massinflöde från den gruppen!

Dessutom kan man ju bara gissa hur väl resten i gruppen funkar också. Det är ju knappast så att man har 25% brottslingar och sedan är resterande 75% superskötsamma och högpresterande...
9 people gillar det här.

Erik Andeman 2 timmar sedan som svar till Rationell2011
Sen är ju 25%-gruppen också arresterad samt 'skäligen misstänkt' för brott. Det i kombination med att den svenska polisen är en av världens sämsta på att klara upp brott gör ju att man kan spekulera i hur stort mörkertalet är.

Hur många till är det som begår brott men som inte åker fast? 5%? 25%? 50%?

Fast de största brottslingarna är de svenska politikerna som låter detta fortgå samt de svenska journalisterna som tystar ned detta.
9 people gillar det här.

rksmrgs 1 timme sedan som svar till Erik Andeman
Enligt den norska statistiken kommer nästan varannan somalisk eller irakisk man invandrad till Norge att begå ett brott med fängelsepåföljd. (Om man förutsätter att hälften av invandringen består av kvinnor, och om man kan anta att de inte begår brott.) VARANNAN!!
1 person gillar det här.

south1 2 timmar sedan som svar till Rationell2011
Håller med. Jag tror inte våldtäktsoffren eller rånoffren bryr sig så hemskt mycket om VARFÖR gärningsmännen blev kriminella. Socioekonomiska, kulturella, eller religiösa tillhörigheter eller om personen genom århundraden blivit inavlad till ett IQ som en metmask skiter man fullständigt i när man har en kniv mot strupen. Det är fullständigt galet att ta in tiotusentals individer som man på förhand vet är så brottsbenägna.

6 people gillar det här.

Allanoskar 2 timmar sedan
Vilka pajasar kultur och politikereliten är. Inte nog med att de är dåligt utbildade, inte förstår siffror, fakta och statistik, de är dessutom galet extrema och Sverigefientliga. Vet de ens om det?
14 people gillar det här.

Peer Pedersen (Göing) 2 timmar sedan
Om ovanstående Twittrare utgör Sveriges Elit, är jag urbota nöjd med att vara en invandrad medelmåtta.
17 people gillar det här.

Rationell2011 2 timmar sedan
I kölvattnet efter den här artikeln kommer två standardförklaringar att dyka upp. Ett, diskriminering. Två, skillnader i socioekonomi. Invandrarna är fattigare och de är diskriminerade. Därför begår de mer rån, våldtäkter, mord, narkotikabrott, vandalism etc. Alltså: Bara svenskarna slutar med sin rasism och bara dessa grupper får ännu mer pengar att röra sig med, så ska problemen vara lösta.

Vad gäller rasism som förklaring så är det nog ingen seriös forskare som tror på det längre. I *alla* länder är det så att *vissa* invandrargrupper (ostasiater t.ex.) genomgående klarar sig lika bra eller *bättre* än majoritetsbefolkningen, trots att de säkerligen...
show more
20 people gillar det här.

Marzanice 2 timmar sedan som svar till Rationell2011
Inte nog med allt detta.
Man kunde också se en annan intressant sak i utredningen som gjordes:

I utredningen så jämförde man olika invandrargrupper för att hitta mönster.
Man jämförde invandrare från t.ex. Somalia, med folk från andra krigshärjade områden som Sri Lanka. Dessa människor kom till Norge under samma förutsättningar, båda grupper är fattiga och lågutbildade och tvingas 'Börja om på nytt' i ett nytt land, Ändå var Somalier och Irakier GROVT överrrepresenterade medans Sri-lank:erna (Har ingen aning vad man kallar folk från Sri Lanka) låg relativt lågt i statistiken
Vips! Som i ett trollslag har vi helt och...
show more
4 people gillar det här.

rksmrgs 1 timme sedan som svar till Marzanice
Invånare i Sri Lanka kallas lankeser. Bara som en vänlig upplysning.

Dina iakttagelser är helt korrekta, och verifieras av många andra exempel. Vem har hört talas om våldtäktsmän från Indien, Kina, Vietnam? Eller rånare från Tibet? Gängledare från Japan, Burma, Filippinerna?

Nej, alldeles uppenbart har det att göra med kultur, ideologi, religion. Av en viss sort, med ett visst ursprung.
1 person gillar det här.

Aftonbluffen 2 timmar sedan
Man kan starkt undra vad egentligen Lena Sundström 'luktar' på för blommor eftersom innehållet totalt tycks förvrida verkligheten för henne
21 people gillar det här.

Rationell2011 2 timmar sedan som svar till Aftonbluffen
Det var ett ganska sött twitter-inlägg tycker jag. Problemet är egentligen inte att hon sitter där och drömmer och sniffar i sin värld av blommor. Problemet är när hon tror att hon har något att säga om verkligheten utanför trädgården, och attackerar dem som inte delar hennes fantasibilder...
10 people gillar det här.

Reactions

henkeunlimited 1 timme sedan
From twitter
http://bit.ly/iFXpX6 #svpol Outbildade pk-eliten borde läsa sig omkring. Man kan inte överleva i den plastpåse ni har över huvudet.
Mittswe 5 timmar sedan
From twitter
Politiskt korrekt härdsmälta efter faktaunderstödd artikel « Politiskt Inkorrekt: http://disq.us/2eh34r
Ann_Marie1 11 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: