tisdag 7 juni 2011

Søndagskronik: Ett politiskt mord, del 2 « Snaphanen

Søndagskronik: Ett politiskt mord, del 2 « Snaphanen: "øndagskronik: Ett politiskt mord, del 2
Seneste opdatering: 29/5-11 kl. 1113
92 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar
Copyright Julia Caesar, Snaphanen, HRS och document.no. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Den 10 juni faller domen i Göteborgs tingsrätt mot Elin Krantz mördare. Den åtalade, Ephrem Tadele Yohannes, 23, etiopisk medborgare och gift tvåbarnsfar, har av rätten redan befunnits skyldig. Rätten anser att det finns övertygande bevisning om att han är skyldig till grov våldtäkt och mord.

Den rättspsykiatriska undersökningen visar att han inte har begått brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Ephrem Tadele Yohannes kommer därmed att dömas till fängelsestraff. Kammaråklagare Stina Lundqvist yrkar på livstids fängelse och livstids utvisning för den man som utsatte Elin Krantz för en synnerligen grov och brutal våldtäkt och sedan tog hennes liv. Ephrem Tadele Yohannes själv förnekar brott och har i förhören dukat upp den ena fantastiska historien efter den andra om hur han såg två romska män våldta och mörda Elin Krantz. Att hennes DNA finns på hans kläder förklarar han med att han försökte hjälpa henne.

Mordet på 27-åriga Elin Krantz en tidig söndagsmorgon den 26 september 2010 kunde ha blivit ett bland alla andra mord på oskyldiga människor. Glömt efter några dagar eller veckor – av alla utom de efterlevande. Varje dag sköljer de över oss; morden, rånen och våldtäkterna, i en aldrig sinande ström. Ingen som tar del av nyhetsrapporteringen kan undgå att lägga märke till den alarmerande ökningen av våldsbrott i Sverige. Men brotten blir sällan mer än korta intetsägande notiser i media, effektivt avskalade all den smärta, skräck, förnedring och orättfärdighet som offren utsätts för. Våldtäkter är så vanliga – Sverige toppar statistiken över anmälda våldtäkter i Europa – att de inte anses värda en notis längre. Och massmedia mörklägger effektivt den ökande och alltmer råa och brutala våldsbrottslighetens direkta samband med massinvandringspolitiken. Ett bottenlöst massmedialt hål gapar mellan de båda företeelserna och hindrar allmänheten från att dra adekvata slutsatser.

Någon hade fått nog. Någon läckte.

Varför blev inte mordet på Elin Krantz ett i mängden? Därför att medias vanliga mörkläggningsstrategier inte lyckades. Skillnaden heter Internet. Någon hade fått nog. Någon läckte bilderna på Elin Krantz döda kropp, avklädd, uppfläkt och skändad. Aldrig tidigare har så många människor med egna ögon kunnat ta del av brottets brutala ansikte. Det är så här det kan se ut. Ett av de brott som annars brukar avkodas till likgiltig anonymitet blev plötsligt kött och blod, utsläckt liv. Vissa förfasade sig – som om publiceringen av bilderna av Elin Krantz döda kropp var ett värre brott än de fruktansvärda gärningar hon utsattes för. Långt fler såg bilderna och skakades ända in i märgen.

Mordet på Elin Krantz är ett symbolmord, en av de händelser där tillståndet i Sverige blir tydligt som i ett kikarsikte. Var och en som inte förnekar verkligheten tvingas se vad vårt land har förvandlats till. En ung kvinna, en i raden, blev berövad det liv hon hade framför sig och hade rätt att få leva. När politiker (Olof Palme, Anna Lind) mördas brukar det heta att Sverige har förlorat sin oskuld. Elin Krantz var ingen politiker. Hon var en vanlig svensk kvinna. Men på ett symboliskt plan har mordet på henne motsvarande dignitet. Det tvingar oss att se det meningslösa grova våld och den otrygghet som våra politiker under fyra decenniers vanstyre har tvingat på oss genom en extremt ansvarslös invandringspolitik. I Sverige behöver oskulden uppenbarligen förloras många gånger, om och om igen.

Befolkningen ska hållas i okunnighet

De vanliga anonyma TT-notiserna som alla svenska media abonnerar på är ett led i desinformationen av svenska folket. Var och en kan se att journalistkåren lägger ned ansenlig möda på pseudoinformation och låtsasnyheter med syfte att avleda befolkningens uppmärksamhet från de förhållanden som verkligen betyder något. Vi ska hållas i okunnighet om vad som händer med vårt land. Precis som under andra världskriget ser en ohelig allians av politiker och media till att väsentlig information inte läcker ut. Folk ska ingenting veta om den förstörelseprocess som pågår, medvetet iscensatt av regering och riksdag med journalisterna som hysteriskt skrikande diktatoriska åsiktskommissarier vid ringside. För flertalet svenska journalister är det oändligt mycket viktigare att inte bidra till vad de kallar att ”öka främlingsfientligheten” än att i enlighet med sitt professionella ansvar redovisa objektiva fakta. Den offentliga lögnen är satt i system.

Ett välinformerat folk är farligt – för makten. Hos den som upptäcker sig ha blivit grundlurad under en lång följd av år är vreden inte att leka med. En befolkning som kan överblicka mönster och förstå sammanhang och helhet i det som händer har möjlighet att agera och utkräva ansvar av dem som utsätter landet för fara och vanstyre. Ett folk som ingenting vet och hellre ser på Melodifestvalen och Let´s dance än tar reda på politiska grundfakta får också skörda resultatet av sin ignorans.

Kvinnor indoktrineras att gilla olika*

I samband med omvalet i Västra Götaland och Örebro den 15 maj var valdeltagandet urusla 43 procent. I många av jordens länder riskerar människor sina liv i kamp för demokrati och rösträtt. Men i trygghetsnarkomanernas land säger påfallande många människor som intervjuas i de populära gatuenkäterna: ”Jag är inte så insatt, jag vet inte, jag bryr mig inte.” Underförstått: ”För mig är allt annat viktigare än att bry mig om hur Sverige styrs. Det där får andra ta hand om.” (*Vi gillar olika”)

Vi har det land och de politiker vi förtjänar. Kvinnor våldtas och mördas för att de har låtit sig luras av den statliga mångkulturpropagandan. De tror att de lever i ett tryggt land. De vet inte att de är utsedda till försökskaniner i ett av historiens mest vansinniga samhällsexperiment och att de utgör experimentets mest utsatta högriskgrupp. De har inte förstått att svenska politiker gärna offrar deras liv till förmån för ett högre mål; massinvandring och ett mångkulturellt samhälle. De känner tillit och det blir deras död, precis som för Elin Krantz.

Det är lätt att kalla dem naiva. Elin Krantz var en typisk ung svensk kvinna, indoktrinerad att acceptera mångkulturen och ”gilla olika”. Hon var politiskt korrekt och litade på att politikerna tar ansvar för landet och befolkningen. Antagligen trodde hon att de också tar ansvar för att kvinnor ska kunna röra sig tryggt utomhus nattetid. Hon ingick i en Facebookgrupp som tar avstånd från Sverigedemokraterna. Elin Krantz var en perfekt produkt av den propaganda som politiker och media gemensamt och i största samförstånd har hjärntvättat invånarna med; någon som lever i en falsk känsla av trygghet för att hon intalats att tro att alla människor är lika och att man kan lita på alla.

”Det kan inte fortsätta så här”

Det kom en kommentar till Snaphanen, en av hundratals som berörts av mordet på Elin Krantz. Signaturen Amanda, av allt att döma en ung kvinna, skriver:

“Hej. Jag är från en grannstad till staden där Elin Krantz växte upp, vet flera personer som kände henne relativt väl. Detta målet är extremt uppmärksammat i Sverige, med all rätt. Elin Krantz död är ett offer för Sveriges klara sossepolitiska inriktning. Ju fler invandrare, desto bättre.

”Det mångkulturella Samhället”. Av vad egentligen? Det finns naturligtvis undantag, men jag vill fan inte stå upp för ett land som daddar med idioter som denne Ephrem Yohannes, som kom hit med sin grovt förvrängda kvinnosyn, gör närmanden och våldtar och stryper slutligen tjejen som nekade hans påflugenhet.

Jag försöker att ha en öppen inställning gentemot alla människor, men ibland är det JÄVLIGT svårt, framförallt när man stöter på idioter som denne.

Jag börjar bli trött på människor som gnäller på Sverigedemokraterna. Nationalism och rasism har funnits i ALLA tider, det började inte med Hitler och Nazi-Tyskland, de uppmärksammade det bara, och satte namn på det. Det är på tiden att frågan tas upp på fullaste allvar och diskuteras, det kan inte fortsätta såhär.

Och förresten, gnäll gärna på mig och tyck att jag är helt sinnessjuk, men det finns någonting som heter “Yttrandefrihet” Och det har både jag och SD rätt att ha.”

Alla borde läsa förundersökningen

Polisens förundersökningsprotokoll över våldtäkten och mordet på Elin Krantz är på cirka 600 sidor. På torr sakprosa återger innehållet vad som hände i ett otillgängligt skogsområde nära Temperaturgatans spårvagnshållplats på Hisingen i Göteborg natten mot söndagen den 26 september 2010. Vittnesmål, obduktionsprotokoll, hundinsatser, liksök, spermasök, husrannsakan, DNA-undersökningar, spårvagnstidtabeller, väderdata – bit för bit fogas delarna samman till det pussel som leder fram till en fällande dom mot Ephrem Tadele Yohannes. Varje mångkulturförespråkare borde läsa den här förundersökningen. Det borde få dem att vakna upp ur de värsta ”Alla-människor-är-lika”-fantasierna.

Elin Krantz var 27 år. Hon var blond och vacker. Hon hade ett liv kvar att leva. Några månader tidigare hade hon flyttat från hemstaden Falköping till sin syster och svåger i Göteborg och börjat utbilda sig till hudterapeut. Lördagskvällen den 25 september hade hon varit på nattklubb med en väninna. Tidigt på söndagsmorgonen tar hon och väninnan 5:ans spårvagn hem till Hisingen. Elin Krantz är berusad, hon somnar på spårvagnen och ändrar i sista stund planerna på att följa med väninnan hem och sova över där. Hon kommer aldrig hem. När hon stiger av spårvagnen på Temperaturgatan förföljs hon av en man som senare med hjälp av spårvägens övervakningskameror identifieras som etiopiske medborgaren Ephrem Tadele Yohannes. Samme man som har utsatt både henne och väninnan för upprepade och närgångna närmanden på spårvagnen – närmanden som de båda avvisat.

Mycket tyder på att Elin Krantz stiger av spårvagnen vid fel hållplats för att hon är rädd och försöker fly undan Ephrem Tadele Yohannes påflugna närmanden. Enligt kammaråklagare Stina Lundqvist har han kommit i kapp Elin Krantz vid skogsområdet, dragit in henne där och våldtagit henne. Han har dödat henne “genom att rikta upprepat trubbigt våld mot hennes huvud och kropp, trycka mot hennes mun och strypa henne”. Sedan gömmer han kroppen under en 83,6 kilo tung sten. Tack vare övervakningsfilmen från spårvagnen kan Ephrem Tadele Yohannes ett par dygn senare gripas på Göteborgs centralstation.

Vad kvartersvärden hittade

Förundersökningen berättar om ett tålmodigt arbete med att foga samman bitar till en bild av vad som hände Elin Krantz de sista timmarna i hennes liv:

Det nya Sverige en vanlig måndagsmorgon i september 2010: kvartersvärden Carita Oskarsson har börjat sitt arbete klockan 07.30. Tillsammans med kollegan Per-Åke Nilsson tömmer hon papperskorgar på Vintervädersgatan på Hisingen i Göteborg. I en papperskorg hittar hon en handväska. Den är tom. Under väskan ligger ett körkort, utfärdat för en kvinna. I samma sopsäck ligger ett par nedsmutsade trosor vända ut och in, ett par strumpbyxor, ett par högklackade skor med öppen tå, en sminkväska, diverse sminksaker, en tampong, en cigarrett, tuggummi, godis och ett örhänge med pärla.

Det är måndagen den 27 september 2010, och Carita Oskarsson anar att någonting är fel. Först tänker hon att det handlar om väskryckning, eftersom handväskan är trasig. På kafferasten vid 9-tiden går hon med fynden till sin chef. Chefen söker efter kvinnan på körkortet på Internet och ser att hon är efterlyst som försvunnen. Sedan larmar chefen polisen.

Ett dygn tidigare, söndag morgon den 26 september. En mamma ammar sitt barn i sin lägenhet på Hisingen, nära Temperaturgatans spårvagnshållplats. Hon hör en kvinna skrika högt i nöd, ”Nej nej nej” och ett utdraget skrik. Klockan är 04.43. Mamman tittar på sin klockradio och är säker på tidpunkten. Flera andra kringboende hör också en kvinna skrika högt och hjärtskärande. Sedan blir det tyst.

”Jag tog en GPS-koordinat och backade undan med hunden”

Måndag kväll 27 september, samma dag som Carita Oskarsson har hittat en kvinnas ägodelar i en papperskorg. Poliserna Johansson, Persson och Skoglund är ute med sina spårhundar i området kring Temperaturgatans spårvagnshållplats för att leta efter den försvunna kvinnans tillhörigheter. Johanssons hund drar iväg och står och luktar på något i en klippskreva. Ur Johanssons sakliga rapport:

”När jag kom närmare kunde jag inledningsvis inte konstatera vad hunden luktade på. Efter en liten stund förstod jag att det eventuellt kunde vara yttersta delen av ett knä. Resten av kroppen var helt täckt med stenar och syntes därför inte ens från direkt nära avstånd. Jag lyfte därför undan en av de översta stenarna. Jag såg då resten av underbenet och foten. Efter detta konstaterande tog jag en GPS-koordinat och backade undan med hunden.”

Det polisen Johanssons hund har hittat är Elin Krantz döda kropp. Våldtagen, skändad och dödad av kraftigt våld. Klockan är 04.36 på söndagsmorgonen när Elin Krantz stiger av spårvagnen vid Temperaturgatan och förföljs av Ephrem Tadele Yohannes. Sju minuter senare hör den ammande kvinnan hennes förtvivlade skrik på hjälp. Vad polis Johansson och hans kolleger tänker och känner får vi aldrig veta. Deras uppgift är att rapportera på torr polisprosa. ”Efter detta konstaterande tog jag en GPS-koordinat och backade undan med hunden.”

Elin Krantz kämpade för sitt liv

Polisens utredning visar att Elin Krantz mördades cirka 5-6 meter från den plats där polisens sökhund hittar henne. Hon kämpade förtvivlat för sitt liv, det finns spår av strid på brottsplatsen. Men mördaren med den biffiga kroppsbyggnaden är större och starkare än hon. Släpspår på marken och skador på Elin Krantz kropp visar att han sedan han har mördat henne släpar kroppen till den plats där polisens sökhund finner den. Kroppen ligger begravd under stora stenblock. Som kronan på verket har han strött glassplitter över alltihop.

Enligt kodlåset i porten i det hus där Ephrem Tadele Yohannes bor med fru och två barn på Temperaturgatan kommer han hem klockan 06.12 på söndagsmorgonen. Familjen sover. Han byter sina nedsmutsade kläder. Sedan går han ut och gör sig av med kläderna och kommer enligt kodlåset tillbaka hem klockan 07.37. Hans jeans, sockor och t-shirt ska senare hittas i en papperskorg. Jeansen är enligt polisrapporten ”kraftigt besudlade med jord, särskilt på knänas framsidor, såsom avsatta vid kraftig kontakt mellan knän och jordigt underlag”. Elin Krantz blod finns på jeansen.

Ephrem Tadele Yohannes har skrapsår på båda händerna som han förklarar med att han måste ha ramlat, för han var berusad. Elin Krantz DNA finns på hans kalsonger som ligger i smutstvätten i lägenheten där han bor med fru och två barn. Hans DNA finns på Elin Krantz klänning.

Kom som anhöriginvandrare 2009

Ephrem Tadele Yohannes är etiopisk medborgare, född i Addis Abeba 1987. När han mördar Elin Krantz har han vistats i Sverige ett år. Han kom i september 2009, som en av de 33 637 anhöriginvandrare som beviljades uppehållstillstånd det året. Av de totalt 102 449 personer som beviljades uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i Sverige 2009 utgjorde anhöriginvandrarna 33 procent.

Han kom på anknytning till sin fru som också är etiopier men bosatt i Sverige med sina föräldrar sedan 1990. De senaste åren hade paret bott i Virginia, USA, där de också fått två barn, födda 2006 och 2007. Frun och barnen flyttade tillbaka till Sverige i februari 2008. I USA har Ephrem Tadele Yohannes dömts för sju olika brott, bland annat rattfylleri, smitningsolycka med personskador, falska uppgifter med mera till fängelse i sammanlagt 13 månader 11 dagar. Han har ålagts att genomgå behandling för sina alkoholproblem och sin aggressivitet.

Någon kontroll av Ephrem Tadele Yohannes´ kriminella bakgrund har inte gjorts innan han släpptes in i Sverige. Kriminell belastning kontrolleras inte av svenska myndigheter när en person söker uppehållstillstånd som anhöriginvandrare, ej heller när någon söker asyl. Det enda som kontrolleras är det svenska belastningsregistret, som enbart tar upp brott begångna i Sverige. Där fanns inte Ephrem Tadele Yohannes. Han fick grönt ljus att invandra – liksom tusentals andra kriminella som ständigt välkomnas utan att ens behöva styrka sin identitet med pass eller andra ID-handlingar. Sverige tar emot dem alla och sluter dem i sin generösa bidragsspäckade famn.

Vill bli president

I Sverige har Ephrem Tadele Yohannes gått omkring som en apterad bomb med sina alkoholproblem, sin aggressionsproblematik och sin medhavda kvinnosyn. Han lever på försörjningsstöd sedan han kom till Sverige. Formellt har han gått på Sfi, Svenska för invandrare, på förmiddagarna medan barnen har varit på daghem. Men han har skolkat från mer än hälften av lektionerna. Istället har han dragit omkring på stan och sökt kontakt med unga tjejer. Alltid svenska tjejer. För Ephrem Tadele Yohannes räcker det inte att ha en fru av samma etniska ursprung som han själv. Det är blonda svenska kvinnor han vill ha. Sådana som Elin Krantz. Enligt vittnen brukar han stå på Länsmanstorget och spana på tjejer och har också gjort påflugna närmanden mot flera. ”Han var så på, det var otäckt på något sätt” säger ett av de vittnen som har utsatts för honom. När svenska kvinnor avvisar honom och är rädda för honom blir han rasande och tar med våld det han vill ha.

För sina bekanta har han berättat att han vill bli president. Han vill också sälja stora och lyxiga bilar – de hörde till hans livsstil, säger en klasskompis.

Ett politiskt mord

Jag har i en tidigare krönika kallat mordet på Elin Krantz ett politiskt mord. Jag har placerat ansvaret för mordet där det hör hemma – förutom hos gärningsmannen hos ledande politiker och media som fullständigt kör över sin egen befolknings behov av trygghet genom att driva en extrem och totalt ansvarslös invandringspolitik. Det har föranlett den statsunderstödda vänstertidningen Expo att utgjuta sig på följande sätt:

”Den inom högerextrema kretsar ofta citerade skribenten bakom pseudonymen Julia Caesar går så långt som att beskriva mordet som “politiskt”. Detta i en krönika på den högerextrema bloggen Snapphanen. Skribenten vill göra gällande att den 27-åriga kvinnan mördades för att hon var svensk. Kammaråklagare Stina Lundqvist är den som drivit åtalet mot den misstänkte gärningsmannen. Hon säger att hon inte förstår hur mordet skulle kunna vara politiskt.

- Har 23-åringen gett sig på kvinnan för att hon var etnisk svensk?

- Nej, det finns ingenting som tyder på det, säger Stina Lundqvist.”

Vad gör inte en åklagare för att få behålla jobbet?

Vad gör inte en åklagare för att få behålla jobbet och slippa stigmatiseras som ”främlingsfientlig”?

Här lyckas Exposkribenten med bravaden att klämma in epitetet ”högerextrem” – två gånger på två rader. ”Högerextrem” får förstås som allt som är till höger om Expos vänsterextrema världsbild, det vill säga det mesta här i världen. Om man är högerextrem för att man anser att kvinnor ska kunna gå ut utan att bli våldtagna och mördade, då är jag stolt över att kallas högerextrem. Och ja – jag är definitivt fientlig mot främlingar som kommer hit och våldtar och mördar kvinnor.

Klassificeringen av mordet på Elin Krantz som ett politiskt mord handlar inte om huruvida hon mördades för att hon var svensk. Det handlar om den kvinnosyn Ephrem Tadele Yohannes och många andra utomeuropeiska invandrare representerar. Det handlar om en havererad invandringspolitik som leder till att personer som han över huvud taget befinner sig i Sverige. Han skulle aldrig ha släppts in i här. Sverige har inget behov av import av kriminella individer med perverterad kvinnosyn som skadar vårt land och vår befolkning och våldtar och mördar våra systrar, döttrar och mödrar.

I USA hade han inte släppts in

Ephrem Tadele Yohannes var alltså dömd för sju brott i USA. Om han skulle ha försökt invandra i motsatt riktning, från Sverige till USA, hade USA aldrig släppt in honom med den bakgrunden. Men i Sverige står dörrarna öppna för brottslingar av alla slag, krigsförbrytare, terrorister, mördare, rånare, våldtäktsmän och narkotikabrottslingar – utan att svenska myndigheter bryr sig om att ta reda på vilka de är. Den absoluta merparten, 95 procent, behöver inte ens visa pass eller andra ID-handlingar för att släppas in i landet.

En arbetslös 23-årig man som skolkar från Sfi och går omkring på stan och drar benen efter sig och jagar svenska tjejer och drömmer om att bli president medan han försörjs av svenska skattebetalare. En brottsling med domar för sju brott bakom sig och som efter ett år i Sverige våldtar och mördar – han har ingenting att tillföra det här landet. Han ska inte vara här över huvud taget. Han ska utvisas med fötterna först och avtjäna sitt fängelsestraff i det land där han är medborgare – Etiopien.

En mördare skapar arbetstillfällen

Ephrem Tadele Yohannes har inte bara kostat en ung svensk kvinna livet. Han har också redan under sin korta tid i Sverige kostat svenska skattebetalare miljonbelopp, och mer kommer det att bli innan han har avtjänat sitt fängelsestraff och förhoppningsvis utvisas för resten av livet. Den svenska regeringen står alltmer isolerad i Europa med sin syn på invandringen som lönsam. Enligt detta synsätt ses Ephrem Tadele Yohannes antagligen som en mycket god affär. Han har inte arbetat och försörjt sig själv en enda dag sedan han kom till Sverige i september 2009. Men låt oss se vilka arbetstillfällen han har genererat åt andra under den tiden.

• Han har sysselsatt personal vid Migrationsverket som har prövat och gett honom uppehållstillstånd.

• Han har gett arbete åt personal vid Sfi, Svenska för invandrare, där han har skolkat ifrån mer än hälften av lektionerna.

• Han sysselsätter personal inom socialtjänsten som beviljar och betalar ut försörjningsstöd och andra bidrag.

• Han har tränat på gym, vilket dels gett honom tillräckliga muskler för att våldta och mörda Elin Krantz och lägga en 83,6 kilo tung sten ovanpå hennes kropp, dels gett gymägaren klirr i kassan.

• Han har inneburit ett stort sysselsättningslyft för Göteborgspolisen plus alla de personalkategorier som har varit involverade i utredningen av hans brott samt åklagare, försvarsadvokat, domare och kanslipersonal vid Göteborgs tingsrätt.

• Vidare ger han jobb för häktespersonal och transporttjänst samt mångåriga arbetstillfällen inom kriminalvården.

• Han ger arbetstillfällen för tolkar till och från amarinja.

• Hans krämpor och tandstatus sysselsätter sjuk- och tandvården.

• Och så vidare.

”Invandrarna Sveriges framtid”

Sammantaget sysselsätter individer som Ephrem Tadele Yohannes ett kraftigt växande antal personer i Sveriges mest expansiva bransch, invandringsindustrin med dess blomstrande underavdelningar polisväsende, socialtjänst, rättsväsende och kriminalvård. Därmed bidrar han i högsta grad till att höja landets bruttonationalprodukt, BNP. Så strängt taget är det kanske personer som Ephrem Tadele Yohannes som vi ska sätta vårt hopp till? Det kanske är honom centerledaren Maud Olofsson menar när hon gång på gång lyriskt talar om att det är invandrarna som utgör Sveriges framtid och ska göra Sverige till ett nybyggarland?

”Det är dags att sluta vara så problemfixerade när det gäller invandringen”, sa Maud Olofsson när hon talade på Centerpartiets förnyelsedagar i Stockholm för en dryg vecka sedan. ”Vår vision är att göra Sverige till ett nybyggarland där vi ser invandrarna som en resurs som kommer hit med andra kunskaper”, sa hon.

Ända tills vi avsätter dem

Maud Olofsson arbetar träget och målmedvetet inte bara på Sveriges utan också på sin egen och centerpartiets undergång. Senast i nästa val åker både hon och partiet ur riksdagen, och jag rekommenderar Maud Olofsson att redan nu börja se sig om efter ett jobb där komplett oförmåga att uppfatta verkligheten är en efterfrågad merit. Hon bör ta hela den övriga regeringen med sig.

Ephrem Tadele Yohannes med sina president- och lyxbilsdrömmar kom onekligen hit med ”andra kunskaper”. De kostade Elin Krantz livet. Sveriges politiker lät det ske, och de kommer att låta sin vanvettiga politik kosta ännu många fler oskyldiga människor livet. Ända tills vi behandlar dem på det sätt som de förtjänar – och avsätter dem.

Af Julia Caesar

3 april 2011: Søndagskronik: Ett politiskt mord.

Relateret: 30 marts 2011: Elin, et offer for svenske politikeres fremmedpolitik

Tidligere kronikker af samme forfatter
92 kommentarer » Spring til kommentarfelt

Naivtive
Posted: 29 May 2011 - 00:01 - Reply

Att endast avsätta de svenska politikerna är för enkelt straff för dessa, psykopater skall låsas in på vatten och bröd. Dessa skall dessutom vara lyckliga över att bli bättre behandlade än Vidkun Quisling som vid senare eftertanke hade varit ett mer passande öde.

steen
Posted: 29 May 2011 - 00:22 - Reply

Vi ved, det er en sag, der vækker mange bitre følelser og det er fuldstændigt forståeligt. Vi kan ikke fortænke jer i det. Men kommentarer der går over stregen, bliver slettet. Så er det sagt. Du er over grænsen, Native. Nu ved I, cirka hvor den grænse befinder sig. Vil vil ikke have noget, der bare tangerer trusler eller fantasier om hævn og vold. Hold det i privaten!

Der er nogle ting, der gør dette mord særlig oprørende, ikke mindst fotografierne fra mordstedet, men principielt adskiller det sig ikke fra så mange andre jeg har set gennem – lad os nøjes med 20 år. Uskyldige, uvidende svenskere der har mistet liv eller helbred som direkte følge af Riksdagens fremmedpolitik. Som kronikøren skriver, kommer det til at fortsætte også efter at Riksdagen eventuelt skifter kurs på et tidspunkt. Jeg ved ikke, hvilken tanke der er mest utopisk: at Riksdagen ændrer mening, eller at befolkningen smider 90 % af dem på møddingen. Svenskere bliver overfaldet i deres eget land hver dag – i massevis, og hvis du tvivler, så følg med her eller her i bare 14 dage. Det er ikke paranoide forestillinger, som nogle vil have os til at tro, det er dagligdag og virkelighed, og det har været det i nogle årtier.

Denne døde pige, er en anklage. Hun skal have lov at tale, der var så mange, vi var enige om at lade forsvinde. Danskerne ved det ikke,. for vi har færre. Der er intet odiøst i at lade hende tale, det er kun dem, der føler sig ramt af talen, der skubber det fra sig. Hun bliver ikke “brugt af politiske kræfter”, det er partiløse borgere, der beskriver hendes død. Kritiskernes psykologiske problemer er irrelevante. Deres anklager karakteriserer dem selv. De er på den tabende side af virkeligheden og sandheden, de er medskyldige i tragedier og historien vil dømme dem, hvis ingen andre kommer den i forkøbet. Deres forlorne “godhed” har betydet uendelig ondskab.

Hvis man af og til som blogger, lever i den forvildelse, at man har nogen betydning, så har man ikke set denne komatøse ungdom – denne narcissistiske ungmø har 170.000 læsere – om dagen ! Så kom proportionerne lissom på plads.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13094315.ab
http://www.kissies.se/

Man kan jo ikke slutte andet, end at man skriver og fotograferer for sin egen samvittigheds skyld, ikke fordi man kan øve nogen demokratisk indflydelse i virkelighedens verden.

Sådan tror jeg også Julia Caesar har det. En svensk journalist med samvittighed, med andre ord. I disse måneder, hvor jeg igen har boet i Sverige, er jeg blevet mindet om, hvor sjældent et fænomen det er. Man skal virkelig skønne på, at der dog er én, der som en Torgny Segerstedt, ufiltreret siger hvad hun tænker, føler og ser. Det er ikke ondskab at advare, det er en hædelig borgerpligt. Hvidt er ikke sort, selvom det ser sådan ud i medierne herovre.

Sandheden blev skrevet, mens de fleste stadig sov, eller flygtede ind i kunsten som en vis skånsk forfatter, der fik en overdosis af brutal virkelighed ved indtagelse af den sidste kronik om dette emne. Måske regredierede han til sin ungdoms venstrefløj, dengang den gode vilje og den nogenlunde venlige samtale rådede. I kan selv vurdere hans overvejelser.

Man kan sagtens stadig flygte, sikkert i forfatterens tid ud, men det varer ikke ved, det skal enhver med efterkommere gøre sig klart allerede nu i 2011. Der vil ikke om en generation være nogen undskyldning for dem, der dukker hovedet i dag, de der foretrækker fiktionen fremfor virkeligheden. De er som alle dem, der i 1935 tænkte: “Det bliver nok ikke så slemt, hvis jeg bare holder min kæft og taler pænt og sørger for ikke at støde an mod øvrigheden og herrefolket.”

Bloggen her stødte an. Jeg skuffede ham, han skuffede mig. Hvor der handles, der spildes. Jeg følger min næse, hvis ellers? Jeg tåler sagtens uenighed, men man skal ikke opsige bekendtskaber med mig via offentlige breve og intet andet. Det er faux pas. Så skal man glæde sig over, at jeg ikke offentliggører noget svar – før denne replik nu. Han er litterær, han kender sikkert udtrykket “den skallesmækkende mimoses.” oprindelse. En sådan er han. Det er jeg iøvrigt også selv. Her hører ligheden op.

Jeg ved ikke, om jeg har ændret mig siden sidst jeg boede her, eller om svenske medier er blevet værre siden dengang i foråret 2004, da der var fire mord på lokale på et halvt år af begået af indvandrere imod svenskere nær på i landsbygden. Jeg overvejede at bevæbne mig, men endte med at rejse.

Jeg kunne forestille mig, de er mere insisterende, fordi de er under mere pres udefra. Men jeg forstår mine svenske venner, der ikke længere har ork og nerver til dem.

Jeg er enig i hvert et ord, der står i kronikken, men det er ikke nogen betingelse for at sende os en kronik, bare for at rydde den misforståelse af vejen.

Tanya
Posted: 30 May 2011 - 07:25 - Reply

@Steen
Naivtive skrev: psykopater skall låsas in på vatten och bröd.
Är det “over grænsen”? I så fall ligger ribban på Snaphanen väl lågt? Vatten och bröd.
Eller har du raderat något som Naivtive skrev?

Utlandssvensk
Posted: 29 May 2011 - 00:25 - Reply

Kul att du är tillbaka, Julia! Jag har saknat dina utmärkta krönikor.

“Vi har det land och de politiker vi förtjänar.”

Jag håller helt med om detta, fast det brukar inte direkt vara en populär ståndpunkt här. Om vi ska kunna gå vidare, anser jag att ett första , nödvändigt, steg är att alla de som har röstat fram 7-klövern över åren ställer sig upp och erkänner att de själva inte har tagit sitt ansvar. Visst, jag är med på kritiken mot journalister, politiker, skolan, osv, osv. men det finns också ett eget ansvar att informera sig och att ifrågasätta.

” Kvinnor våldtas och mördas för att de har låtit sig luras av den statliga mångkulturpropagandan. De tror att de lever i ett tryggt land.”

Detta är helt möjligt men om det är så är det inte längre trovärdigt att skylla på bristande information, osv. Möjligen hade jag köpt det argumentet 1995 eller, med viss tveksamhet, 2005. Men inte 2011. En lobotomerad heroinist borde vid det här laget ha insett att något har gått allvarlig fel i Sverige och om folk, eller kvinnor, inte gör det måste man rimligen ifrågasätta om demokrati ens kan fungera med medborgare som med sådan beslutsamhet trycker huvudet i sanden.

“De vet inte att de är utsedda till försökskaniner i ett av historiens mest vansinniga samhällsexperiment och att de utgör experimentets mest utsatta högriskgrupp”

Är kvinnor verkligen “mest utsatta högriskgrupp”? Drabbas inte svenska pojkar minst lika hårt? Visst, de våldtas inte i samma utsträckning, även om det blir allt vanligare eftersom det är en etablerad förnedringsmetod i MENA, men nog är de betydlig mer utsatta för misshandel? Vore det inte bättre att säga att etniskt svenska ungdomar är “experimentets mest utsatta högriskgrupp”

Cavatus
Posted: 29 May 2011 - 00:44 - Reply

Ja, vad ska man säga? Det är givetvis en stor skandal att sådana här människor släpps in i landet, men har man bekantat sig med Migrationsverkets arbetsmetoder via Merit Wagers blogg, och fått klart för sig att det är “lean production” som gäller, så kan man inse varför kriminella släpps in, när det ska gå enligt löpande band-principen och regeln “hellre fria än fälla” gäller.

Att Danmark stramar åt gränserna mot Sverige är inte att förvånas över. Konstigt att det inte skett tidigare. DET om något borde väl vara en tankeställare för svenska folket. Redan ser vi hur Danmarks-bashingen slår ut i full blom (www.gp.se/nyheter/ledare/1.639235-atala-danmark-) och att det censureras friskt i kommentarsfältet, där kommentarerna inte är nådiga.

Välkommen åter på banan, Julia. Hoppas du har tid och kraft att skriva mer. Du är en frisk fläkt i den unkna debatten och det råder inget tvivel om att du rör om i grytan.

Förresten uppmanar jag alla svenskar som läser här: gå till dit lokala bibliotek och kräv att de köper in boken Världsmästarna. Ni kommer att få problem, men ge inte upp. Bibliotekstjänst har låtit en lektör läsa boken, Jan Bärmark i Göteborg (barmark(at)hum.gu.se). Han svarar visst inte på mejl då han är pensionerad, men börja med det men ring sedan upp karln när biblioteket sätter sig på tvären och ifrågasätt hans recension (031-209025)! Kampen pågår just nu enligt mina rapportörer på biblioteken i Eskilstuna, Uppsala och Lidingö.

En rapportör har berättat för mig att Bärmark vid första telefonsamtalet påpekade att “det är ju bara en bok för sverigedemokrater”. (OM det nu är så, kan man ju undra varför sverigedemokrater inte ska få läsa böcker i sin genre på biblioteket när andra partisympatisörer får det; å andra sidan är den alls inte är en bok för sverigedemokrater utan för svenskar som vill få en annan syn på migrationspolitiken och dess följder). Vid en andra uppringning har Bärmark urskuldat sig och sagt att han inte förstår varför just han har satts att recensera boken, då det inte är hans ämnesområde.

Bibliotekstjänsts (dvs Bärmarks) recension:
“Världsmästarna är en 435 sidor lång indignerad insändare om hur Sverige tack vare hycklande politiker med en “patologisk godhet” sålt ut vårt land till invandrare som plundrar, våldtar och berövar oss vår kultur. Genom “snyftjournalistik” skall vi mer eller mindre tvingas till denna “extrema” massinvandring. Retoriken i boken är också den extrem. Den är extremt onyanserad. Det är oklart vad pseudonymen Julia Caesar (journalist och krönikör på Snaphanen) skulle ha gemensamt med den humoristiska och intelligenta skådespelerskan Julia Caesar. Bokens närmaste läsekrets torde vara sympatisörer till Sverigedemokraterna. – Jan Bärmark”

Maud Hallin, bibliotekarie i Uppsala (maud.hallin(at)uppsala.se) mejlade följande svar till en av mina rapportörer:

“Jag själv och en kollega har haft möjlighet att läsa boken och våra egna bedömningar, som överensstämmer med Bibliotekstjänsts recension, ger vid handen att boken är ett alltför grovt påhopp på invandrarna. Boken förvanskar statistik och fakta, den namnger personer som anklagas för mygel och fusk den är kort sagt en ytterst obehaglig skrift som vi i enlighet med våra medieurvalsprinciper inte ska införliva med våra samlingar.”

Från biblioteket i Eskilstuna kom följande mejlsvar:

“Hej! Du har gett ett inköpsförslag på boken Världsmästarna av Julia Caesar (psued.). Vi måste dessvärre avslå inköpsförslaget med hänvisning till våra riktlinjer för medieinköp:

“Biblioteket skall inte tillhandahålla media som stöder rasism och främlingsfientlighet—”

Riktlinjerna i sin helhet finner du här:
http://www.eskilstuna.se/templates/Page____163795.aspx

Mvh
Ragnar Eng, Bibliotekarie databaser, webb, ragnar.eng(at)eskilstuna.se
Eskilstuna kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Stadsbiblioteket, 632 20 Eskilstuna, Tfn: 016-710 1710″

Efter att min rapportör insisterat kom ytterligare ett mer preciserat svar från Eng:
“Hej!
Jag uppfattar tonen i ditt mejl som aningen hetsig, men jag ska svara så väl och sakligt som jag kan på dina frågor.

1) Mitt beslut att inte köpa in boken grundar sig på omdömen av Jan Bärmark som är den lektör som bedömt boken för BTJ AB, en av våra största medieleverantörer. Lektörerna är ämnesexperter utsedda av BTJ att bedöma litteratur, men i övrigt oberoende av företaget. Jan Bärmark bedömer boken som som “extremt onyanserad” och att retoriken som används är extrem.

Vidare har Pär Fagerström recenserat boken för Dalarnas tidningar. Han kallar boken för “öppet rasistisk”. Det är dessa omdömen som har fått mig att avslå boken med motiveringen att den strider mot våra inköpsprinciper. Inköpsprinciperna är fastlagda genom ett beslut i Eskilstuna kommuns kultur- och fritidsnämnd 2005-04-21. Jag gör ett nytt försök att referera till webbsidan där de står. http://www.eskilstuna.se/sv/Uppleva-och-gora/Bibliotek/Biblioteket-A-O /Riktlinjer-for-medieurval/

Där står klart och tydligt att bibliotekets medier ska spegla det mångkulturella samhället och att det inte ska tillhandahålla media som stöder rasism och främlingsfientlighet.

2) Vad de grundar sina uttalanden på får de väl stå för. Jan Bärmark kan du kanske komma i kontakt med via BTJ AB, och Pär Fagerström via Dalarnas tidningar. Det som uttryckligen står i recensionen i Dalarnas Tidningar är till exempel följande citat som recensenten har reagerat på: “De har reat ut vårt land. På gatorna vandrar svarta vålnader. Vår egen regering och riksdag bekrigar oss och våldför sig på oss. Men det går att återupprätta vårt land innan det definitivt störtar ned i avgrunden. Det kräver mod, beslutsamhet och mognad. Det brådskar.”

3) Jag kan dessvärre inte precisera tydligare vilka avsnitt som skulle vara särskilt felaktiga, då jag helt enkelt inte själv har läst boken. Vi har ingen möjlighet att läsa varje enskild bok innan vi beslutar om inköp. Därför måste vi förlita oss på bland annat lektörer och tidningsrecensenter. Så arbetar nog alla bibliotek.

Känner du fortfarande att mitt beslut är orättvist får du ta upp det med min närmaste chef, Barbro Åhlin, eller med kultur- och fritidsnämndens ordförande, Mona Kanaan.
Mvh, Ragnar Eng”

I dessa fall har personen som begärt att boken ska köpas in hela tiden hänvisats runt till olika instanser och ingen vill riktigt ta ansvar. Senaste draget i E-tuna var att det var politikerna som fattat beslut att boken inte skulle få köpas in. Kallas inte det ministerstyre på nationell nivå? Rätta mig om jag har fel. Jag vill gärna få det bekräftat i så fall.

I Eskilstuna hade de minsann köpt in Mattias Gardells bok, som är så islampropageranade att den är nästintill nazistisk, enligt kontaktpersonen. Men Världsmästarna gick alltså INTE att köpa in.

Ja, ni ser hur det står till i vårt land. Jag uppmanar er alla att stöta på era bibliotek och inte ge upp. Ni kan hänvisa till att den finns i Stockholm, Västerås, Göteborg och Gävle. I Stockholm är det lång kö för att få låna den. Så snälla ni, ta upp kampen för yttrandefriheten. Ni får gärna mejla mig och rapportera om hur det går! cavatus(at)gmail.com

Utlandssvensk
Posted: 29 May 2011 - 01:00 - Reply

Cavatus,
Ja, det blev minst sagt bra fart hos GP! Men det mest interessanta är att det inte blir några motkommentarer. Noll, inga alls.
Detta fenomen verkar ha spritt sig bara de senaste veckorna.

Jag var inne och skrev lite på en av de största liberala bloggarna, Ingerö, angående ett relaterat ämne. För bara något år sen brukade jag få massivt mothugg där (ingen fara, jag högg tillbaka!) men nu verkar de bara ha lagt sig på rygg.

Jag har skrivit kommentarer på borgerliga-liberala bloggar i många år och det känns faktiskt ganska konstigt. Ungefär som att man skulle bedriva skyttegravskrig mot en motståndare i många år och sen helt plötsligt märka att ingen ger eld när man kliver upp ur skyttegraven.

Någonting stort är nog i görningen. Börjar alla “goda” liberaler, folkpartister och numera även moderater m.fl, misstänka att allt inte står rätt till? Att de har haft fel de senaste 20 åren?

http://ingero.blogspot.com/search?q=Blind+in+Oslo+

Bra initiativ med biblioteken! Så ska de tas, framtvinga personlig ansvar. Bra jobbat!

Bjovulf
Posted: 29 May 2011 - 03:45 - Reply

Ha, det skulla ju vara oerhört roligt, att få se dessa åsiktstyranners ansikten och höra deras överraskade
och djupt skakade PK-reaktioner på bibliotekerna, om man til ex. förklädda ett antal exemplarer av boken
som äkta biblioteksböker, satta dem i reolerne på några biblioteker och sen låt några försökspersoner
försöka att låna dom – eller väntade på att någon helt tilfällig lånare skulla göre det – naturligtvis med dold kamera :D

“Jamen, vi får ju inte ha denna förfärliga boken här ?!?!? – Hur har detta hännt???”

Ideen är härmed gitt vidare til fri använning i Sverige ;-)

Nordbo
Posted: 29 May 2011 - 00:52 - Reply

Vad jobbigt det är att läsa om Elins öde. Det blir än värre av att hon påminner om tjejen som jag träffar. Varma blå ögon och ett änglallikt leende. Fylld av välvilja mot allt och alla tror hon på mångkulturen och blir gräsligt arg när jag ifrågasätter den.

Jag tror att politikerna snart kommer att förlora kontrollen över skeendet av ekonomiska skäl. Fas 2 av den ekonomiska krisen bör snart komma igång. Kanske till hösten. Får se vad som händer i gettona när socialbidragen börjar tryta.

http://www.leap2020.eu/GEAB-N-55-is-available-Global-systemic-crisis-C onfirmation-of-a-Major-Alert-for-the-second-half-of-2011-Explosive_a65 20.html

En sång:
http://www.youtube.com/watch?v=m6hKvAeO4Kc

M Capensis
Posted: 29 May 2011 - 04:18 - Reply

För min personliga del betraktar jag numera samhällskontraktet som upphävt. Jag bidrar inte mer än under tvång (inga bidrag till Radiohjälpen m fl, inga svar på samhälleliga enkäter i forskningssyfte, inga insatser för godhjärtade ändamål som nattvandrare eller katastrofhjälp. Inga fler lotter från Röda Korset.)

Jag uppfostrades av socialdemokratiska föräldrar och farföräldrar till att dra mitt strå till stacken, och alltid vara ärlig i mina handlingar. Nu undertrycker jag impulsen att tillrättavisa mina barn när de berättar om hur det tjuvåker på bussar, manipulerar lärare och utnyttjar systemen. Jag känner själv inte längre någon solidaritet med samhällsbygget, och ser ingen anledning till att hyckla detta inför ungarna.

Inte heller vill jag uppfostra dem till dronter. Nu är jag lyckligt lottad, för medan jag själv var drogad av PKs flöde av lögner, så passade mina föräldrar på att uppfostra mina barn i självbevarelsedrift. Så när jag nu (efter ett brutalt uppvaknande) försöker ge dem snabbkurs i överlevnadskunskap för det mångkulturella samhället, så upptäcker jag att min far redan lärt dem att passa sig för zi…romer. Och min mor har varnat dem för att ha relationer och samröre med, tja , anhängare av den nyaste av de abrahamitiska religionerna.

Och om någon (gud förbjude) skulle skada de mina, förväntar jag mig vare sig rättvisa eller upprättelse via staten. Jag kommer att utkräva min egen hämnd.

Cavatus
Posted: 30 May 2011 - 08:45 - Reply

Instämmer helt med dig. Mitt samhällskontrakt är också uppsagt. Efter att jag insett att jag har varit grundlurad av etablissemanget ända fram till 2009, då jag vaknade ur min pk-koma, har denna insikt växt fram, att jag bidrar så lite som det bara går till att bygga detta multikulturella “lyckorike”.

bowlaren
Posted: 29 May 2011 - 06:58 - Reply

Ett hatbrott Mord, hon vart utvald för att hon var svensk.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Stefan K
Posted: 29 May 2011 - 08:19 - Reply

Man blir skrämd, ledsen och förbannad när man läser om Elin Krantz öde. Om mordet på Elin är politiskt, rasistiskt eller slumpmässigt är egentligen ointressant. Inga formuleringar kan ge henne livet åter. Det intressanta och det vi bör diskutera, är om Elin varit i livet om svenska myndigheter och politiker gjort det som de förväntas göra. Helt klart och helt odiskutabelt är att Ephrem Tadele Yohannes aldrig skulle getts chansen att komma in i Sverige.

Nu frågar vi oss alla hur många Ephrem Tadele Yohannes det finns på våra gator? Hur många personer med brottsliga begär och grumliga avsikter har smitit igenom det grovmaskiga nät som omger vår invandringspolitik? Hur många oskyldiga har drabbats av deras våld och hur många kommer att drabbas?

Många undrar över gammelmedias sjunkande popularitet, men läser man denna krönika förstår de flesta av oss varför den sjunker. Censur och lögnaktiga nyhetsrapporteringar hör till en förfluten tid.

Expo tas väl inte på allvar av så många? Deras existens behöver märkliga beskrivningar och en världsbild som ligger lite till vänster om medelklassossens. När feministen Mona Sahlin nu sitter i Expos styrelse kanske hon kan tala om för oss nyfikna medborgare huruvida hon ser på våldet mot våra unga svenska flickor? Är det rasistiskt, främlingsfientligt och högerextremt när man önskar att våra politiker kastar av sig den heltäckande pk-manteln och att våra “journalister” rapporterar fakta utan floskler, censur och påhittade lögner?

wmb
Posted: 29 May 2011 - 14:21 - Reply

Stefan K skrev: “Expo tas väl inte på allvar av så många?”

Expo bör tas på allra största allvar! Expo är en mycket stor maktfaktor i Sverige och navet i den svenska “antirasist”-rörelsen.

Denna i grunden vänsterextrema sammanslutning stöds inte bara av S, V och MP, utan också av representanter från Alliansen. Även mycket mäktiga sådana, till exempel:
- CECILIA MALMSTRÖM, (Fp), tidigare EU-minister, numera EU-kommissionär, samt
- BIRGITTA-”Avskaffa-Sverige”-OHLSSON, (Fp), nuvarande EU-minister.

- Både Moderata Ungdomsförbundet och Liberala Ungdomsförbundet stödjer Expo.
- Många fackföreningar stödjer Expo, t ex Sv. Byggnadsarbetareförbundet, Sv Transportarbetareförbundet och Vårdförbundet.
- Naturligtvis tillhör också ett mycket stort antal av Sveriges skådespelare och artister av olika slag Expos stödtrupper.

Sedan 2008 härskar Expo även över Sveriges Hembygdsförbund (SHF). SHF är riksorganisation för alla Sveriges 1 900 hembygdsföreningar med sammanlagt ca 450 000 medlemmar. Hur många av alla dessa nästan en halv miljon svenskar har vetskap om vilka deras hembygdsföreningar egentligen styrs av?
Se länk:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/image/view/jan-nordwall-ge neralsekreterare-svenska-hembygdsfoerbundet-44534
År 2008 fick Sveriges Hembygdsförbund plötsligt en ny högsta chef och “samarbetar” sedan dess mycket intimt med Expo. Att denne nye chef, generalsekreterare Jan Nordwall, självklart anser att det absolut INTE finns någon svensk kultur bekräftade han själv i nyheterna för några veckor sedan genom följande uttalande (citat): “… Det är inte möjligt att försöka definiera en etnisk svensk kultur. Den svenska kulturen är en mångkultur och har alltid varit så.”
Se länk: http://www.youtube.com/watch?v=07ZF0-AqDaM&feature=player_embedded#at= 234

Expo har också sina tentakler ute i våra skolor och ger där olika kurser, som till stor del består av propaganda mot Sverigedemokraterna och går ut på att övertyga elever och lärare om hur “farliga” SD är.
http://utbildning.expo.se/kurser.html

Obs! Denna senare typ av skolpropaganda ska nu som bekant även utökas från regeringshåll med den av Integrationsminister Ullenhags nyligen tillsatte SD-hataren Bengt Westerberg som ledare för regeringens kommande anti-SD-propaganda i svenska skolor.

Stefan K
Posted: 29 May 2011 - 16:16 - Reply

Den här artikeln besvarar Expos agenda på ett bra sätt
http://expo.se/2011/folkpartist-de-fick-smaka-pa-sin-egen-medicin_4082 .html
Expo är kommunismens och vänstersocialismens budbärare och i grunden finns ett partipolitiskt ställningstagande . Därför är det mäkta förvånande att ungmoderaterna och de liberala ungdomarna stödjer organisationen. Expo kan aldrig tas på allvar så länge man inte tar avstånd från de vänsterextrema gruppernas våld och så länge rasismen inte diskuteras fullt ut. Hittills har jag inte sett ett enda avståndstagande ord när AFA, SUF och andra extremgrupper attackerar Sverigedemokrater på gator, på torg och i deras hem. Hittills har jag inte sett en enda artikel om muslimernas trakasserier av judar, om olika etniska gruppers rasism mot andra och inte minst svenskar. Den dagen Daniel Poohl och hans medarbetare står i en talarstol och tar avstånd från allt våld, all rasism, oavsett vilka som står bakom, då först tänker jag ta till mig deras propaganda.
Sätt Daniel Poohl, Johannes Jacobsson, Alexander Bengtsson och övriga i redaktionen i en direktsänd debatt, där de inte kan propagera oemotsagda och där de tvingas att bemötas med fakta så är jag säker på att deras fasad rämnar.
Sedan kan vi alla vara överrens om att våld och rasism inte hör hemma i en demokratisk rättsstat. Där är vi alla lika eniga med Robert Aschberg, Birgitta Olsson, Mona Sahlin och övriga, så låt dom förklara sin ståndpunkt och sitt märkliga avståndstagande till vänstervåldet och invandrarrasismen.

Skandinav
Posted: 29 May 2011 - 09:18 - Reply

Tack för ännu en välskriven krönika. Du kan lita på att Expo förfasas över dig, när de lägger sådan energi på att svartmåla vad du skriver samt alla “högerextrema” komentatorer. De jobbar förmodligen dygnet runt med att försöka lista ut vem du är. Så att de i demokratins namn kan hänga ut dig offentligt, som en trofé över högerextremismens fega mörkerfigurer som inte öppet vågar stå för sina hemska åsikter i vårt fina demokratiska land.

Mångkulturen är ett systemfel. Den har aldrig fungerat och kommer aldrig att göra. Detta gäller oavsett vilka främmande etniska grupper som blandas var helst på jorden. Man kan spåna om det är rasskillnader, kulturella olikheter, IQ eller lite av alltihop som gör det omöjligt att leva tillsammas och således att integrera massor av araber och afrikaner i vårt samhälle. Men så är det. Det förstod jag redan under 70-talet när den första vågen av utomeuropeeiska invandrarna kom med turkar, syrier m. fl. En i klassen blev snart två. Sedan hela fem stycken. Vad som hände var att de började umgås med varandra och isolera sig i sin grupp mot svenskarna. Inte för att de var illa behandlade utan av naturliga skäl. Jag är övertygad om att politikerna såg det redan då. Jag såg det ju som skolungdom. Lärarna måste ha sett det. Jag är därför lika övertygad som du att politikerna medvetet och illasinnat nu vill förstöra vårt land. Det finns ingen annan förklaring.

Invandrare1957
Posted: 29 May 2011 - 09:46 - Reply

Öppen inställning till alla. Det har jag lärt mig sen barndomen att en öppen inställning till alla är livsfarlig. En del kanske undrar hur jag orkar vara misstänksam hela tiden. Men världen är inte snäll den starke överlever. Det är ju därför mobbaren går fri i 90% av mobbningarna. Människans lika värde existerar inte titta på den Svenska skolan skulle människans lika värde existera så skulle det inte finnas några mobbare. Världen är inte snäll har man levt i en annan kultur och framförallt blivit uppfostrad i en annan kultur religion. Då har man en annan syn på människan o livet en annan värdering. Islam det är ju en mobbning av kvinnan ett sätt att förtrycka henne eller borde vara det enligt Svenska normer och människans lika värde. Då borde den inte accepteras i Sverige. Men tittar man på bilden av Elin så blir man ledsen förbannad på en försoffad befolkning som inte har råg i ryggen
( jaa det är lika överallt i hela världen det mördas våldtas men inte där jag bor då kan jag fortsätta rösta på 7 klövern. Fy f-n det här är drömmen för våra styrande dom får makt dom blir stora ingen säger emot vilket land vi har fått. Men vi kan alltid drömma oss bort i Letcdance. Eller hur var det.

Eva-Marie
Posted: 29 May 2011 - 09:55 - Reply

Detta är helt sjukt, rent ut sagt sinnessjukt. Man får den regering man förtjänar men konsekvensen av dera handlingar förtjänar ingen.
Helt klart hade Elin levt idag om “vi” stoppat kriminella vid gränsen. Detta är skam och ett politiskt mord. Staten är medbrottsling och borde ställas till svars.
Jag är så ledsen över detta och hoppas på att fler vaknar och inser att Sverige inte är en så trygg plats längre. Vi läser om ohyggligheter i media men frågorna är alltid fler än svaren och ibland raderar de när de inser att de delgett oss läsare för mycket. I samtal med “journalister” då man påpekar det tvivelaktiga i deras sätt att mörka, får man höra att man är konspiratorisk!!! Man utvecklar ett “läsa mellan raderna” sätt. Vid ifrågasättande åker även rasist stämpeln fram, men vi är många som drabbats och kan se ett mönster.
Varför är inte vi gamla svenskar viktiga? Jag föraktar politiker som ringaktar mitt och andras liv. Vi måste ta upp näven ur byxfickan, vi är viktiga.

Clara
Posted: 31 May 2011 - 07:19 - Reply

En komplettering bara. Arbetar själv inom äldrevården där vi nu får uppleva privatiserinagar, dvs i praktiken utauktionering av våra gamla. Visst kan man se det som valfrihet inom vården men allvarliga brister inom omsorgen kan också konstateras på hem där vinstmotivet är det viktigaste.
Vi sviker den generation vi står i skuld till samtidigt som stålar och en ny chans i livet erbjuds nykomlingar som inte alltid vill ta vara på den.
Hoppas min utläggning inte var alltför off- topic.

Sven Olsen
Posted: 29 May 2011 - 10:39 - Reply

Tack – som alltid välskriven och rakt på sak!

Att våra politiker och media i detta land öppet, skamlöst och konsekvent ljuger och mörklägger är ett faktum som bara gör en mera och mera arg för varje dag, och det är därför ytterst viktiga artiklar och böcker Du skriver.

Vi andra, mindre litterära och kunniga kan bidra till Ditt och andras arbete med att informera vår omgivning – om Snaphanen, om Politiskt Inkorrekt, etc., så de med egna ögon kan läsa om detta landsförräderi vår regim (jag nekar kalla dessa förrädare regering) utsätter svenska folket och Sverige för.

Att lämna eller sälja ut sitt eget land till främmande makt – för det är ju det islamismen är, är utan diskussion lands- eller högförräderi, och vi kan inte, efter valet 2014, acceptera att enda åtgärden mot våra nuvarande “politiker” och PM-media skall vara att d förstnämnda förlorar jobben och de sistnämnda får sina presstöd indragna. Det måste tas till hårdare medel för att hindra en upprepning i framtiden.- både för Sveriges och PurSvenskarnas egen skull och för att inte omvärlden skall förlora all sympati och respekt för Sverige.

Vi som inte är PurSvensker, men dock i Sverige boende PurSkandinaver måste hjälpa detta underkuvade, förslavade och nedtryckta folk så mycket vi kan.

Om, mot alla hopp och förväntningar, regimen vinner igen vid nästa val (hemsk tanke), då kommer vi inom överskådlig framtid att uppleva att ett västerländskt, skandinaviskt land får ett inbördeskrig på riktigt, där PurSvensken måste kämpa med medel som ingen önskar tas i användning: vapen. Det kommer att vara PurSvenskernas enda chans att få behålla sitt land, men är tyvärr också något som skadar landet för lång tid framöver.

Sven Olsen
Kristianstad, Öst-Danmark

Utlandssvensk
Posted: 29 May 2011 - 10:48 - Reply

Faktum är att kolonisering är den mest passande termen för vad som nu sker i Sverige:

1. Urspungsinnevånarna tvingas finansiera bosättningarna
2. Urspungsinnevånarna straffas om de kritiserar kolonialisterna
3. Propaganda förklarar för urspungsinnevånarna att deras egen kultur är värdelös och att deras nya herrefolk har en mer högstående kultur.
4. Det nya herrefolket kan misshandla och våldta urspungsinnevånarna utan påföljd.

Finns det NÅGOT som talar emot att kalla detta kolonisering?

En lite tröst är möjligen att om man tittar historiskt på länder vars inhemska elit har samarbetat med kolonisatörer så har dessa ofta fått sina straff när den utländska makten har kastats ut.

Robin Shadowes
Posted: 29 May 2011 - 11:41 - Reply

Men det kommer ju bara ske om dom rättmätiga innevånarna vinner kampen i slutändan. Just nu ser det faktiskt ut som om landsförrädarna med sina mohammedanska allierade kommer ta hem segern. Det scenariot kommer sluta med massavrättningar av pursvenskar.

Utlandssvensk
Posted: 29 May 2011 - 12:12 -

Robin,
Jag delar i grunden din pessimism. Men på senare tid (se mina inlägg ovan) får jag faktiskt en känsla av att stämmningen i landet börjar bli nästan revolutionär. Tyvärr är det nog närmast en revolution som krävs, eftersom vår etablerade elit uppenbarligen inte tänker lämna köttgrytorna lungt och fredligt. Jag är helt övertygad om att det planeras kraftfulla angrepp, både från domstolarna och media, på SD och systemkritiska bloggar, i god tid innan valet 2014

Fördelen är att makthavarna i Sverige inte har någonting att sätta emot ett våldsamt folkligt uppror. Men jag misstänker att de är medvetna om detta och förändringen i grundlagen, med rätt att sätta in militär mot civilbefolkningen, är möjligen ett första steg för att skapa möjlighet att slå ner ett uppror. Fast än så länge finns i praktiken ingen miltär som kan sättas in, men man kan väl gissa att de kommer att se till att rekrytera utifrån ett “mångfaldsperspektiv” och att t.ex våldsbrottslingar får valet mellan fängelse eller militärtjänst.

Robin Shadowes
Posted: 29 May 2011 - 22:35 -

@Utlandssvensk, jag har redan varnat för innan att nazist-regimen kommer försöka förbjuda SD i god tid till valet 2014. Förmodligen kommer dom slå till på hösten 2013 för då blir det för kort tid att forma ett nytt parti. Jag är rätt säker på att dom fått hotelser från sina saudiska herrar om att SD måste bort före nästa val annars kommer det att bli konsekvenser för dem.

Utlandssvensk
Posted: 29 May 2011 - 22:47 -

Ja, jag tror, som sagt, på en Belgisk lösning, dvs. förbud mot anonyma donationer plus att man endast ger statligt partistöd till partier med “rätt värdegrund”.

Bloggarna kan de angripa när de vill med hjälp av HMF lagstiftningen. De skulle nog kunna fälla nästan alla sysytemkritiska bloggar och om inte annat kan det räcka bra med att bara åtala eftersom man då förlorar sin anonymitet. Sen kan media göra resten…..

Timingen tror jag att du har rätt i, dvs. sen 2013 eller tidigt 2014. Möjligen kan de stressas till att agera tidigare om SD börjar hamna upp mot 15-20% i opinionsundersökningar.

“saudiska herrar” tror jag dock inte på, men vi kan strunta i den debatten.

TomasGidlöf.se
Posted: 29 May 2011 - 11:01 - Reply

Mitt deltagande i sorgen för Elins familj.
Mitt beröm för artikeln.
Mitt förakt för Sveriges Riksdag som inte vill skydda sina medborgare.
Julia Caesar:

Sammantaget sysselsätter individer som Ephrem Tadele Yohannes ett kraftigt växande antal personer i Sveriges mest expansiva bransch, invandringsindustrin med dess blomstrande underavdelningar polisväsende, socialtjänst, rättsväsende och kriminalvård. Därmed bidrar han i högsta grad till att höja landets bruttonational-produkt, BNP.

Finns det inte ngt som heter NNP = Netto National Produkt ? Är inte ovanstående minusfaktorer?

Jag vill också uppmärksamma övergreppsindustrin Det drabbar många.
Ett ex är FALLET AXEL Ett av ca 40 tusen per år. Det jag inte förstår är de drabbade männens undergivenhet.
Jag hoppas att Centern inte väljs in fler gånger. Det gäller även Kådispartiet. När jag sökt hjälp mot brotten som myndigheterna begår mot medborgarna tycker jag att Centern och Kådisarna varit de tydligaste och mest aggressiva fascisterna.
Det är ju så att när Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) ostraffat kan trotsa lagarna, då handlar det inte om juridik. Det är då maktpolitik.
Myndigheters övergrepp: gidlöf.se
Fallet Axel 20 år ! eller tomasgidlof.se
Samtliga riksdagspartier stöder dessa brott.
Tryckt, mångfaldigat och utgivet den 2011-05-29 av Tomas Gidlöf, Matrosvägen 5, Trelleborg.
* * * * * * * * * * * *

TomasGidlöf.se
Posted: 29 May 2011 - 11:14 - Reply

Kanske klickade jag fel men det vore bra om man kunde komma tillbaka till “redigera” flera ggr.
Detta är menat till administratören.
MVH
Tomas

Tomas, det troede jeg, man kunne. Jeg spørger teknikken. *S

Kweenkristin
Posted: 29 May 2011 - 11:31 - Reply

Julius Cesar skildrar den verklighet som råder i Sverige vilket politikerna och media frenetiskt försöker förneka samtidigt som de vill tysta ner och svartmåla de kritiska rösterna som motsätter sig det fruktansvärda multikuturella experimentet som landet är utsatt för. Många ledande europeiska politiker och experter har varnat att multikulturalismen är en vansinnig ide, men Sverige fortsätter envist med det. Det är beklämmande att se hur unga svenska kvinnor får våldtas och mördas och se kvinnors frihet begränsas och se hur det svenska samhället degenereras och hur skolresultaten rasar i Pisaundersökingar. Sveriges politiker och den korrupta median blir inte nöjda förrän Sverige har omvandlats till ett tredje världens helvete.

Anonymous
Posted: 29 May 2011 - 12:15 - Reply

Härligt att få läsa ytterligare en krönika av dig. Jag har saknat dem. Det är en sorglig bild av Sverige du målar upp, men ack så sann. Jag hyser inga förhoppningar om att svenska folket någonsin kommer vakna upp.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: