onsdag 29 juni 2011

Zigenare åtalas för brutalt åldringsrån « Politiskt Inkorrekt

Zigenare åtalas för brutalt åldringsrån « Politiskt Inkorrekt: "Zigenare åtalas för brutalt åldringsrån

ÅLDRINGSRÅN Den 85-åriga kvinnan rånades på eftermiddagen den 4 mars i centrala Tingsryd när hon var på väg hem från Swedbanks kontor till sin lägenhet i centrala Tingsryd – stödd på en rullator. Kvinnan hade tagit ut 6 000 kronor som hon skulle använda vid ett inplanerat tandläkarbesök. När kvinnan tryckt in portkoden blev hon nedslagen och rånad. Gärningsmännen fick med sig hennes handväska och kontanterna när de försvann från platsen.

Slaget som träffade kvinnan var så hårt att hon fick en hjärnblödning och flera frakturer i ansiktet. Kvinnan sjönk ihop men lyckades hålla fast i sin rollator och kunde själv söka hjälp hos en granne. Hon fördes sedan i ambulans till Växjö lasarett där hon fick vårdas under ett par veckor.

Polisen la ned stora resurser på att gripa gärningsmännen, och till sin främsta hjälp hade man bilderna från Swedbanks övervakningskameror. På så sätt greps två asylsökande den 10 maj, en 23-årig kvinna och en 30-årig man, bosatta i Tingsryds kommun samt en tredje, en idag 18-årig kille bosatt Åstorps kommun. Polisen var övertygade om att rånarna såg på när pengarna togs ut och bestämde sig då för att slå till mot den försvarslösa 85-åringen. Trion gjorde inget bankärende utan valde i stället att följa efter kvinnan. Alla tre förnekade brott och hade olika versioner om vart de tog vägen efter besöket på Swedbank.

Men så erkände 18-åringen och utredningen tog fart. Han var den som slog ner åldringen och tog hennes väska med pengarna. Men andra två planerade rånet. För besväret fick några tusenlappar och bjöds även på vodka. Kvinnan erkände också och sedan den 30-årige mannen med medger bara medhjälp till stöld.

Idag åtalades de för grovt rån vid Växjö tingsrätt. Åklagaren har yrkat på att de asylsökande: mannen och kvinnan ska utvisas ur landet. Men inte 18-åringen vilket tyder på svenskt medborgarskap. 18-åringen åtalas även för stöld av två elfläktar. Han utreds även för ytterligare ett brutalt åldringsrån i Bjuv. Då var det ett äldre par som utsattes.
PrintFriendlyShare
2011-06-28, 21:40 (uppdaterat 2011-06-28, 23:52) | Kategori(er): Åldringsbrott, Inrikes, Mångkultur, Rån

Disqus

Gilla
Dislike
and 9 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
39 kommentarer 444 gillar received
Dela på
Visar 31 av 171 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


bud 0 minuter sedan
De störda svenska mångkultisternas skuldbörda bara växer. Normala människor kan väl inte vara så enfaldiga?

kellyfighter 1 timme sedan
Så bedrövligt svagt av dessa sinnessvaga idioter som brutalt slår ner en gammal dam på 85 år, dessa skurkar ska utvisas från sverige på direkten, synd att 18 åringen har ett svenskt medborgarskap. Asylsökande zigernare som går och slår brutalt ner för att få tag i 6000 kr är obegrpligt dåraktigt.. De ska inte sitta i ett svenskt fängelse, utan där dom komemr ifrån ska de sitta inne för det brútala åldringsbrott och livstids avvisning. Vad får dem att tro att de får göra som de vill mot åldringar som byggt upp vårt land? .Vi ska inte dalta med dem mera och annat pack som...
show more

gniss1234 1 timme sedan
tänk om gamla stormakten sverige hade värnat sin kultur lika starkt som zinkisarna
2 people gillar det här.

Peter Pedal 1 timme sedan
Norden bør ikke tage imod flygtninge uden for den vestlige kulturkreds, deriblandt sigøjnere.

Svenske Eskil Wadensjö og danske Marie Louise Schultz-Nielsen har publiceret tal og fakta ved prisen:
'Indvandringens betydning for de offentlige finanser i Danmark'.
http://www.rockwoolfonden.dk/p...
1 person gillar det här.

Lypsyl 2 timmar sedan
Hur f'n kan man komma till någon annans hem(land) och bete sig såhär? Jag åker inte hem till en okänd människa och frågar om jag får flytta in och sedan medan denna person funderar över det misshandlar någon i hemmet, då hade jag blivit utslängd på en gång. Jag förstår inte VARFÖR dessa asylsökande och invandrare över huvud taget begår brott i ett land de inte ens tillhör. Har de inget samvete?
5 people gillar det här.

GudrunSpyman 56 minuter sedan som svar till Lypsyl
Just zigenare från Bulgarien och Rumänien verkar vara särskilt samvetslösa med brott och övervåld mot gamla försvarslösa människor. Oavsett om förövaren är zigenare eller inte skulle jag vilja läsa en studie om hur deras hjärna fungerar när man obekymrat slår ner, rånar och misshandlar en 85-åring tant med rullator. Och nej, det är ingen engångföreteelse. Och ja, det är nästan alltid zigenare.
3 people gillar det här.

kweenkristin 1 timme sedan som svar till Lypsyl
Främligar som kommer till Sverige känner ofta ingen samhörighet till svenskarna och den svenska kulturen. Eftersom de inte kan identifiera med det svenska samhället så är det lätt för dem att ha en parasitisk inställning till det och röva åt sig vad de kan utan att bry sig. De som rånar åldringar och barn är som rovdjur på jakt efter lätta offer och har ingen plats i Sverige.
5 people gillar det här.

NakenKejsare 2 timmar sedan
Det finns skolor i Göteborg som har heltidsanställda som har som enda uppgift att kommunisera med romska föräldrar så att barnen kommer till skolan. Jag så ett inslag i Svt för drygt ett år sedan där dom tog upp det som ett problem att romska föräldrar håller barnen hemma. Man kräks sedan när skulden läggs på det svenska samhället, ett samhäller som med socialbedragbidrag, skola, vård, bostäder, har visat en generositet mot romer som saknar motstycke i världen.
6 people gillar det här.

Vi har inte råd 3 timmar sedan
Enligt text tv idag så yttrar sig någon myndighet om att det är så förskräckligt att vi visar ut tiggare av zigenskt ursprung. Men gång efter annan så visar det sig ju att det inte är oskyldigt tiggeri som de pysslar med utan betydligt allvarligare saker. Visa ut de bara. Vem vill ha de här?
Möjligtvis nån politiker som kan tjäna någon PK-poäng, ingen annan vill ha de här.
5 people gillar det här.

jannejakan 3 timmar sedan
Fröken Ullenhag satt och mös i morgonsoffan idag. 'Det är SÅÅÅÅ synd om zigenarna'. Han sa uttryckligen att alla vi svenskar står i kollektiv skuld till zigenarna och ska skämmas. Någon här kanske såg inslaget som fick det att krypa i skinnet, i alla fall på mig, så oerhört falskt hela samtalet. Sedan beter sig zigenarna så här mot våra äldre, men det är bara zigenarna det är synd om. Tydligen inget problem att skuldbelägga generationer av det svenska folket kollektivt, men gud nåde dig om du generaliserar det minsta lilla om zigenare.
13 people gillar det här.

NakenKejsare 2 timmar sedan som svar till jannejakan
Ja, det är gräsligt att se dessa folkpartister sitta och beklaga sig över diskriminering. Att skuldbelägga det svenska samhället för att vi ofta generaliserar och misstänkliggör zigenare när dom kommer in i en butik, är som att skuldbelägga någon för att bli rädd när det springer fram en lös pittbull-terrier rakt emot en....Det är inte alla hundar som bits. Därför är det inte artigt, vare sig mot hunden eller hundägaren att söka skydd när du inte vet något om just den här hunden. Dom kan faktiskt bli sårade. Att just pittbulls är mer bitbenägna än andra hundar är ju bara fördomar. Fy skäms all ni...
show more
3 people gillar det här.

Kollen 2 timmar sedan som svar till jannejakan
Jo då,jag hade 'nöjet' att se teatern!. Man blir så förbannad när skuldbelägger hela nationen!. Bl a sa väl Taikon-kvinnan att barnen inte får gå i skolan!. Inte får gå,för vem? Föräldrarna kanske,men det höll
hjon tyst om!.
2 people gillar det här.

Peter Wallin 3 timmar sedan
Ytterligare ett glatt gäng asylsökande som kommer belönas med PUT.
8 people gillar det här.

Ulfbert 3 timmar sedan
Frågan är ju varför romer/zigenare har så osedvanligt dålig skolutbildning.
Barnen till dessa familjer har ju exakt samma skyldighet/rättighet till ordentlig
skolgång i Sverige. Vad är det som fattas?
Varför är föräldrarna så ointresserade av barnens utbildning?

Kan man bara skylla på kulturskillnader och diskriminering?
Nej, inte alls! Det handlar bara om ett aktivt val som rom/zigenare att främja sig
mot det svenska samhället.

Det är just därför en historia som ex denna aldrig försvinner:
-Hur vet man att det var en zigenare som uppfann triathlon?
-Jo, han gick till badhuset och kom tillbaka med en cykel.
4 people gillar det här.

j_london 3 timmar sedan
Med anledning av min tidigare kommentar angående inavel bland zigenare... Tomas_har_vaknat efterlyste helt rätt referenser på det jag hävdade, vilket jag inte hade bifogat. Illwinfn var så snäll och presenterade en rad referenser; med en brasklapp om att uppgifterna var av äldre datum.
Detta vill jag påstå är oväsentligt och spelar mindre roll, eftersom situationen definitivt inte har förändrats under de kanske två decennier sedan rapporterna skrevs.

Det finns en hel del att läsa genom att googla på: inbreed among gypsies. Informationen finns då bara på engelska. Av förklarliga skäl finns det inte mycket skrivit (presenterat) på detta tema på...
show more
4 people gillar det här.

GudrunSpyman 53 minuter sedan som svar till j_london
Och allt kommer mörkas i sedvanlig ordning.

j_london 32 minuter sedan som svar till GudrunSpyman
Naturligtvis! I Sverige yppas aldrig så mycket som en bokstav, som kan riskera skada den av politiker och massmedia fejkade mångkulturen... i vilken numera zigenarna ingår i främsta ledet.

Mariah_Magdalena 4 timmar sedan
Tiggeriet gick väl inte så bra den dagen.....
7 people gillar det här.

Kollen 4 timmar sedan
På Rapport i dag på morgonen så diskuterades romerna. Med fanns en Taikon och...Ullenhag!. De var så missförstådda och allt det vanliga tugget! Tydligen är de arbetsamma men får inte gå i skolan!. Osv.
De borde gå in mer på PI och ta del av allt mtrl som finns där!.. 'Vi får nog anledning att återkomma 'hotade' programledaren! Utmärkt,då kanske SVT ser till,att det finns människor 'från andra sidan' också!. Och att man talar om de romer i nutid som väller in i landet!.
22 people gillar det här.

DexterSverige 4 timmar sedan som svar till Kollen
Nädu, nästa gång blir det Maria Leissner som 'debatterar' med Ullanhag. Debatten kommer att handla om vem som vill gulla mest med zigenarna.
5 people gillar det här.

NakenKejsare 2 timmar sedan som svar till DexterSverige
Det är alltid intressant med fria debatter. Lena Sundström blir debattledare.
2 people gillar det här.

GudrunSpyman 51 minuter sedan som svar till NakenKejsare
Med på storbild från annnan ort: Bengt Westerberg.
1 person gillar det här.

YOTHI_TARZAN 4 timmar sedan som svar till Kollen
Jo jag såg det, och vilket prat om att zigge är diskriminerad. När kjol tanterna kommer in på ICA har dom en kontrollant efter sig hela tiden. När dom kommer till en camping så blir dom inte insläppta - naturligtvis eftersom dom skrämmer iväg alla andra gäster. Som man sår får man skörda.
11 people gillar det här.

Kollen 2 timmar sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Har ni sett en tidigare film från en övervakningskamera här på PI (naturligtvis!) där man kan se,hur de distraherar expediten samtidigt som andra stoppar ner bl a en jacka i kvinnans minst omfångsrika kjol! Det går snabbt,men kameran registrera allt!. Detta vore något för zigenarkramarna att begrunda när man gapar om,att vi har fördomar och förutfattade meningar!
2 people gillar det här.

HuldasKarin 5 timmar sedan
Och varför ska inte 18-åringen utvisas? Han är ju mer än straffmyndig . Anser åklagaren att han ska få fler tillfällen att slå ner gamla o värnlösa?

Även en med ett eventuellt medborgarskap ska kunna utvisar och de medborgeliga rättigheterna ska vara förbrukade!
24 people gillar det här.

Buraksson 5 timmar sedan
Sådant kommer det bli mera av i framtiden i vårt 'nya spännande Sverige'.Helt i Fredrik Reinfeldts Linje. Hoppas Stadsministern själv få göra ett spännande möte.Javisst ja, han har ju livvakt. Han tycker ju att det är otäckt att vara ute själv mitt på ljusa dagen.
14 people gillar det här.

rogerstigsson 5 timmar sedan
Ett bevis på att våra politiker bryr oss om Sveriges äldre befolkning! (Speciellt Moderaterna)
8 people gillar det här.

Sverige_Sverige_fosterland 5 timmar sedan
Importerade 'raketforskare och hjärnkirurger' i farten, igen!
Man börjar bli ordentligt rädd för att bli gammal i Sverige!
Var det så här Vi alla ville ha det?
Tydligen, eftersom 94,3% av de röstberättigade har valt så, hoppla!
14 people gillar det här.

Kollen 4 timmar sedan som svar till Sverige_Sverige_fosterland
Jag tillhör dessa 94,3 %,men tyvärr så anser jag,att jag fick detta helvete 'på köpet'!. Det hade väl inte någon framträdande roll på agendan i valrörelsen!. T ex att man skulle komma överens med MP!
3 people gillar det här.

resenaren 4 timmar sedan som svar till Kollen
Du får en ny chans 2014! Den som förkovrar sig blir vis!
10 people gillar det här.

jorreb 5 timmar sedan
Här följer den ursäkt från de riktiga skurkarna till den 85-åriga kvinnan som hon förtjänar. Eftersom de skurkar jag talar om aldrig skulle drista sig till att erkänna sina fel och brister så tog jag mig friheten att skriva i deras ställe..

'Bästa 85-åriga dam,

det är med stor sorg vi läser om den brutala misshandel och det hänsynslösa rån du utsatts för. Vi kan inte ens föreställa oss den skräck och fasa du måste ha upplevt i den stund rånarna slog till. Och smärtan därtill, av att få sin käke avslagen och en hjärnblödning av det oprovocerade och besinningslösa...
show more


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: