lördag 2 juli 2011

Gudmundson, statistiken och bortförklaringarna « Politiskt Inkorrekt

Gudmundson, statistiken och bortförklaringarna « Politiskt Inkorrekt: "Gudmundson, statistiken och bortförklaringarna

OPINION Sedan Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson på midsommarafton publicerade sitt ledarstick om invandrares överrepresentation i kriminalitet och därmed bröt emot svensk medias tystnadsplikt, har ingen möda sparats bland landets multikulturalister och kulturrelativister för att fördöma Gudmundson och försöka förklara bort den besvärande statistik han redovisar.

Tystnadsplikten som Gudmundson brutit mot utgår ifrån den elitistiska diskurs som påbjuder att det är rasistiskt att tala om vissa saker med anknytning till invandring, hur sanna de än må vara. Människor är nämligen inte intelligenta nog att hantera sådana sanningar och tenderar att betrakta dem som ehh… sanningar. Påbudet omfattar heller inte bara journalister. Kommunpolitiker som velat räkna på invandringens kostnader har exempelvis fått erfara detta när de tvingats lägga räknedosan åt sidan efter dekret från central partiort.

Detta är inte första gången som Per Gudmundson hamnat i onåd på grund av att han överträtt de underförstådda gränserna för yttrande- och pressfriheten i Sverige. Omvänt tycks det däremot inte finnas några gränser för det tillåtna när det gäller att angripa Gudmundson. Det är exempelvis helt i sin ordning att som tidningen Galago gjorde för en tid sedan i ett upprop kräva att Gudmundson ska skjutas, det har JK fastslagit i dagarna. Den till samma tidning knutna serietecknaren Pontus Lundkvist skickade efter att Gudmundson anmält saken ut ytterst osmakliga maffiahotelser på Twitter, inte bara mot Gudmundson själv, utan också mot hans fru, föräldrar och minderåriga barn. Det var bara roligt tyckte flera av Gudmundsons politiska fiender och fyllde på med fler twitterövertramp.

För att komma till rätta med personer som Gudmundson som inte förstår att hålla tyst om invandrarkriminaliteten föreslår den liberala debattören Dilsa Demirbag Sten i en debattartikel i Dagens Nyheter att Sverige bör upphöra med att redovisa invandrares brottslighet som överrepresentation i procent och multiplar. I stället bör man redovisa sådan brottsstatistik i absoluta tal menar hon. Den framstår då som mindre problematisk och man undviker för invandrare ofördelaktiga jämförande utfall. Sanningen bör med andra ord döljas om den inte stämmer överens med kulturrelativismens idealiserade verklighetsbild eller om det finns minsta risk att någon kan känna sig kränkt av den eller uppfatta den på ”fel” sätt.

När Gudmundson i sin artikel redovisar statistik och fakta kallar Demirbag Sten detta för ”grumligt”. Frågan är vad man i så fall ska kalla hennes egna förslag till siffertrollkonster med enda syfte att dölja obekväma fakta – lervälling? Naturligtvis är det inte bara liberaler som tävlat i att slå logisk knut på sig själva i försök att vederlägga Gudmundson. På vänsterkanten finns flera hugade kandidater, exempelvis Expo-medarbetaren Alex Bengtsson som inviger sin nya plattform på Nyheter 24 med att vifta bort Gudmundsons statistik som ”intetsägande” med diverse raljanta pajaskonster.

Det går alldeles utmärkt för sådana migrationsvansinnets aningslösa apostlar som Alex Bengtsson att generalisera kring invandrare i positiva ordalag, hur de berikar det svenska samhället, är svaret på den demografiska utmaningen osv. Även som offer för strukturell diskriminering är det påbjudet att utdefiniera invandrargruppen. Det ställs heller inga krav på att styrka sådana påståenden. Det låter ju så fint när man säger dem så de bevisar liksom sig själva. Om man däremot som Gudmundson kopplar invandrare till något negativt, exempelvis samhällskostnader och brottslighet och dessutom kan dokumentera vartenda ord, då är det plötsligt intetsägande och rasistiskt att särskilja invandrare som grupp. Då skall varje siffra nagelfaras och ifrågasättas. Förklara det den som kan.

En annan skygglappsförsedd vänsterdebattör som upprört sig över Per Gudmundsons frispråkiga fräckhet är Aftonbladets ledarskribent Isobel Hadley-Kamptz. Hon gör sitt bästa för att på sedvanligt slentrianmässigt socialistmanér försöka dölja invandrarkriminalitetens etniskt kulturella och religiösa orsaker bakom sociala faktorer och klasskampsretorik. Få förnekar nog att sådana faktorer allmänt spelar in men de räcker inte för att förklara invandrares höga överrepresentation för grova brott och än mindre som orsaker bakom de typer av brott som är exklusiva för invandrare och inte förekommer bland svenskar.

Den största aha-upplevelsen tycks de migrationsproblemförnekare ha fått som ”upptäckt” att Gudmundson i sin artikel i vissa fall valt att redovisa brottsmisstankestatistik i stället för brottsstatistik. I den förstnämnda redovisas alla som har varit i delo med rättvisan medan den sistnämnda endast innefattar personer som blivit lagförda och dömda för ett brott. Den senare siffran är således en delmängd av den första.

Det är en populär uppfattning bland invandrarkriminalitetens bortförklarare att det finns invandrardiskriminerande strukturer lite varstans i det svenska samhället, även inom rättsväsendet. Tanken har vårdslöst framkastats bl.a. i en tendentiös rapport från Brå* men utan att beläggas. Rapporten handlar mer om riskbedömningar än konstaterad diskriminering. Till stor del är det också invandrare i egenskap av målsägande och brottsoffer som avhandlas och i dessa delar är utredningen självfallet irrelevant att åberopa i denna diskussion om invandrare som gärningsmän.

Icke desto mindre omhuldas dessa diskrimineringsspekulationer bland den svenska massinvandringens vänner som vore de absoluta sanningar. I en fanatisk nybyggarvisionärs konspiratoriska sinne är inte endast blåsippor bruna och sverigedemokrater rasister. Fienden finns överallt – arbetsgivare, hyresvärdar, krogägare, butiksinnehavare – alla hyllar de i hemlighet den vita rasens överhöghet. Och naturligtvis förhåller det sig likadant med poliser, åklagare, domare och nämndemän.

För diskrimineringsparadigmets trosvissa lärjungar är det en sakrosankt sanning att man som invandrare omöjligt kan få en rättvis prövning i det svenska rättssystemet. Om en invandrare grips av polisen handlar det enligt denna trosuppfattning främst om myndighetstrakasserier av en person på grund av hudfärg. inte om att vederbörande gjort sig skyldig till något ofog. Att gripa den som vistas illegalt i landet ska enligt samma åskådning alltid ses som ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Och när en invandrare döms för ett lagbrott, i synnerhet om påföljden är sträng, då bör man alltid misstänka att domstolen lagt större vikt vid gärningsmannens frenologiska näsvinkel än vid bevisningen i målet.

I denna vandringssägen om det rasismanstrukna svenska rättsväsendet hittar det mångkriminella samhällets vilsegångna apologeter förklaringen till varför invandrare är ännu mer överrepresenterade bland misstänkta brottslingar än bland dömda – rasistiska poliser haffar godtyckligt invandrare för att fördriva tiden som sedan ställs inför skranket av främlingsfientliga åklagare i rutinmässig skuldpresumtion. Ibland förhindras ”justitiemordet” av någon av de få domare som ännu inte sugits upp i rättsapparatens diskrimineringskultur och sammansvärjningar.

Så vill man faktiskt få oss att tro att det går till när en invandrare blir en siffra i den ena statistiken men inte i den andra. Vi som är massinvandringskritiska brukar regelmässigt anklagas för att vara konspiratoriska, sprida myter och lida av fobier. Återigen måste frågan ställas: vad ska man i så fall kalla våra svenskfientliga meningsmotståndare när de på fullt allvar avfärdar svensk brottsmisstankestatisktik med argumentet att rättsväsendet skulle vara genomsyrat av xenofoba ränksmiderier – psykotiska?

Vad diskrimineringsrapporter och kulturberikningsteorins anhängare helt förtiger är den andra sidan av myntet – hur invandrarbrottslingar på olika sätt tvärtom gynnas i rättsprocessen. Brott begångna av invandrare är många gånger svårare att utreda. Språkhinder, skyddande sociala nätverk i de etniska enklaverna där man på grund av att man uppfattar sig leva i exil i fiendeland av princip inte samarbetar med polisen, övergrepp i rättssak i form av hot och misshandel av vittnen samt större möjligheter att hålla sig undan lagens inte alltid så långa arm i utlandet är några av orsakerna.

Invandrarkriminella utan svenskt medborgarskap klarar sig dessutom ofta undan utvisning trots att de dömts till detta. Att någon avfyrat en knallpulverpistol i ett land räcker snart för att Migrationsverket ska avråda från av- och utvisningar dit. Som migrationsminister Tobias Billström nyligen klargjorde i ett meningsutbyte med Sverigedemokraterna i riksdagen möter det dock inga hinder att så snart PUT är ordnat långsemestra i det land man nyss inte kunde avvisas till, samma land som mördare och våldtäktsmän inte kan utvisas till. Med Migrationsverkets försiktighetsprincip är det märkligt att man fortfarande tillåter invandrare att bosätta sig i städer som Södertälje och Malmö. Med nuvarande migrationspolitik är snart dessa städer farligare att vistas i än Bagdad och Islamabad.

Allt detta medför sammantaget att jämförelsevis fler brottsutredningar där gärningsmannen är invandrare måste läggas ned i brist på spaningsresultat, att det är förhållandevis svårare att fälla invandrarkriminella i domstol, att en större andel brott begångna av invandrare preskriberas innan de går till åtal och att domstolsbeslut mot invandrarkriminella ofta inte kan verkställas.

Invandrares högre överrepresentation i statistiken över misstänkta jämfört med den över dömda beror således inte – så som kriminellkramarna i sina fria diskrimineringsfantasier vill göra gällande – på att ett stort antal oskyldiga invandrare grips och kränks i ett rättsväsende präglat av rasistiska strukturer. Den största förklaringen till sifferdiskrepansen är i stället att procentuellt fler skyldiga invandrare slipper undan den påföljd de rätteligen borde fått.

Utan att det ska uppfattas som ett påstående om att varje misstänkt invandrare är en skyldig invandrare kan man ändå se ett tungt vägande skäl till varför Gudmundson valt att redovisa statistik över misstänkta invandrarkriminella i stället för över dömda. Han har helt enkelt använt den statistik som troligtvis bäst återspeglar verkligheten.

Man får inte heller glömma att mörkertalet för invandrares brottslighet med stor sannolikhet är väsentligt högre än det för svenskars. Mycket av invandrarkriminaliteten äger rum i de slutna etniska besittningarna där polisens närvaro är låg, där människor är rädda för att anmäla brott och där kulturella traditioner påbjuder att man inte blandar in polisen. I stället skipar man rättvisa själva, genom vendettor eller mer formellt i sådana företeelser som romska domstolar, shariadomstolar och liknande etnisk-religiösa rättsskipningskonstruktioner.

Det är också dokumenterat att invandrare döms till lindrigare påföljd för vissa brott som barnaga, kvinnomisshandel och annat därför att domstolarna betraktar kulturella skillnader som förmildrande omständigheter. Invandrare kan också i skydd av miljonprogramförorternas parallellsamhällen relativt ostört ägna sig åt ett omfattande strukturellt förtryck mot kvinnor, hedersvåld, tvångsäktenskap, könsstympningar osv. Det här är specifikt kulturrelaterade brott och beteenden som i princip inte förekommer i svenska miljöer, som det svenska rättsväsendets saknar verktyg att hantera och som dessutom förtigs av ängsliga makthavare som inte vill riskera bli associerade med främlingsfientlighet och rasism.

Även hos den yngre, ofta svenskfödda men ändå inte assimilerade generationen, förekommer i dessa segregerade miljöer och i ymnig mångfald kulturunika former av brottslighet såsom skolmobbning med bötning, hot och våld mot lärare och systematiska sexistiska trakasserier mot flickor med hortillmälen. Ytterst få av dessa unga gärningsmän lagförs och för många av dem utgör detta grundutbildning och praktik inför vuxenlivets yrkeskriminalitet.

När en oproportionerligt stor andel av rättsväsendets resurser måste allokeras till invandrarminoritetens kriminalitet stjäl det resurser från att utreda och hindra övrig brottslighet och skapar överbelastningar i systemet. Det leder i sin tur till allvarliga konsekvenser för den allmänna rättssäkerheten för svenskar. Det är synnerligen allvarligt eftersom en av statens absolut viktigaste uppgifter är att skydda de egna medborgarna.

Det politiska etablissemanget och de rättsvårdande myndigheterna har i realiteten accepterat och kapitulerat inför den höga och ökande invandrarkriminaliteten. Man gör mer för att försöka dölja och bagatellisera problemen än man gör för att komma till rätta med dem. Stockholms länspolismästare Carin Götblad konstaterade nyligen i en debattartikel i DN och intervju i SVT ABC att den organiserade invandrarkriminaliteten i städer som Södertälje nu har ätit sig in i själva samhällskroppen och därmed är närmast omöjlig att bli av med. Klockan är med andra ord nu fem i tolv.

När enskilda socialistiska och liberala samhällsdebattörer negligerar medborgarnas oro över den galopperande invandrarkriminaliteten och ifrågasätter den uppmaning som Per Gudmundson i sitt ledarupprop riktar till Sveriges politiska partier, då gör man inte bara våld på de ideologier man säger sig företräda, det är också närmast att betrakta som intellektuellt landsförräderi. När politikerna i riksdag och regering gör samma sak, då gör de sig skyldiga till en av de grövsta underlåtenhetsförsyndelser som en stat kan begå mot medborgarna.

Mats Dagerlind – Demofon
Länkar

Per Gudmundsons ledarkrönika i SvD: Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier
Dilsa Demirbag Stens debattartikel: Grumligt i Svenska Dagbladet om invandrare och brottslighet
Per Gudmundsons replik till Dilsa Demirbag Sten: Dilsa Demirbag-Stens antydan är en förolämpning
Alex Bengtssons krönika: Brottslighet bland pursvenskar borde oroa alla partier
Isobel Hadley-Kamptz ledarstick: Den högljutt fobiska högern
Upprop i Galago med krav på att Per Gudmundson ska skjutas
Seriemagasin uppmanar att SvD:s ledarskribent skjuts
Skärmdump av Pontus Lundkvists maffialiknande hotelser mot Per Gudmundsons familj
Stockholms länspolismästare Carin Götblad intervjuas i SVT ABC om den organiserade brottsligheten i Södertälje
Carin Götblads debattartikel: Så ska vi stoppa den grova brottsligheten i Södertälje

* Den som till äventyrs önskar fördjupa sig ytterligare i ämnet kan läsa min utförliga kritik från 2008 av Brås rapport om diskriminering i rättsprocessen här: http://demofon.se/?p=2709
PrintFriendlyShare
2011-07-02, 16:36 (uppdaterat 2011-07-02, 18:03) | Kategori(er): Krönika

Disqus

Gilla
Dislike
and 40 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
44 kommentarer 500 gillar received
Dela på
Visar 30 av 73 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Shakanda 5 minuter sedan
Bra någon törs lägga fram fakta, för fn är det för många rö-- sl-- journalister och tydligen kan de varken läsa, förstå, skriva om sanningen. Dessvärre kommer fakta fram, pinsamt för alla vänsterflummare och div rövare, antisar
som dels sviker folket och landet och sig själva, genom att låtsas att allt är bra i landet, inkommande berikar folket och landet? japp det har ju vi sett kriminellt grovt våld, pengakriminellt, skylla på svenskarna som är motpolen. Jag tycker det är pinsamt för folket och landet och ryggradslöst av ansvariga politiker, mediarepr
med sådana inkomp ansvariga beslutsfattare och journalister, inte undra...
show more

Denoroligedemokraten 6 minuter sedan
Här är två av mina Dagerlind-favisar:

http://www.newsmill.se/artikel...

http://www.newsmill.se/artikel...

SkorpioSSS 10 minuter sedan
Jag ska sprida detta så gott jag kan. Bra gjort, Mats!

kalle008 11 minuter sedan
Jag noterar särskilt följande:

När Gudmundson talar om såväl brottsmisstankar som brott gör han precis som BRÅ. BRÅ bygger nämligen sin statistik på antalet REGISTRERADE för brott. Anledningen till att BRÅ gjorde så på den tid när man forskade i stället för att skriva beställningsjobb redovisar man på sid 20 - 21 i BRÅ 1996:2.

Dilsa Demirbag -Sten är förstås ute och cyklar. Det hon föreslår, dvs en slags icke färdigräknad statistik, påminner starkt om vad beställnings-BRÅ sysslade med i sin BRÅ2005:17, där man smetar ut brotten över alla etniska grupper, så att det inte ska synas alltför väl hur...
show more
1 person gillar det här.

nuvetvi 12 minuter sedan
Press och politiker och folk behöver inte vara så oroade över minoritetens väl och ve. År 2010 var det 1.619.314.000 muslimer i världen. 2030 blir det 2.190.154.000. Muslimerna har ökat med 35% 2010-2030 till 2,2 miljarder. 26% av jordens befolkning. 3% fler än idag. I majoritet i 49 länder och mer än 74% i dem.

I Asia Pacific 1.005.507.000, 2010 1.295.000 2030. I MellanÖstern och NordAfrika 321.869.000 år 2010. I SubSahara 242.544.000 år 2010 och 385.939.000 år 2030. Americas 5.256.000 2010 och 10.927.000 år 2030.
I Europa ökar muslimerna från 44.138.000 år 2010 till 58.200.000 år 2030. Bara 2,7% av världens muslimska
befolkning globalt. Stackars...
show more

denaknakejsarna 20 minuter sedan
Kan inte Aftonbladet publicera den här? Snälla Jan?
1 person gillar det här.

Skogsmannen 23 minuter sedan
Det där behövde vi i all förtvivlan,nu känns det lite bättre.
Personligen lyfter jag på hatten.
2 people gillar det här.

krampaktig 23 minuter sedan
Väldigt väldigt bra.
Se till att sprida din text så mycket som bara möjligt.
2 people gillar det här.

Patrik 25 minuter sedan
Värva Mats Dagerlind på stubben PI.
4 people gillar det här.

prillan 26 minuter sedan
Mats Dagerlind! I ett svept har du dragit ner brallorna på hela svenska journalistskocken! MAGNIFIK!
6 people gillar det här.

varom 28 minuter sedan
Dessa hycklare har inte förståt det basala. Det hjälper inte att skjuta budbäraren!
3 people gillar det här.

Patrik 28 minuter sedan
Den här texten skrivet av Mats Dagerlind är en brandskrift som borde tryckas i tiotusentals ex för att släppas ner i brevlådor landet runt.
5 people gillar det här.

Lars_Torstensson 31 minuter sedan
Mycket lång och trovärdig artikel. Kunde inte sluta läsa...Tack!
3 people gillar det här.

argdansk 36 minuter sedan
Och sen tar vi alla de som kritiserar Gudmunson - går igenom deras 'gemensamma' agenda och lägger ut så mycket information om deras förehavanden som möjligt

De som direkt hotar honom skall självklart åtalas......

Bra gjort av både honom och Mats som skrivit inlägget - keep on !!
5 people gillar det här.

jukka lindholm 37 minuter sedan
Jag undrar om inte vissa skribenter själva simmar i så grumligt vatten att de totalt tappat orienteringen, som tur är så finns det vissa reservoarer kvar med klart och friskt vatten, och som vid förtäring fortfarande friskar upp med sin klarhet.
2 people gillar det här.

mittmotto 44 minuter sedan
Mycket bra skrivet, finns det inget sätt att få ut detta till vanliga Svensson och Jönsson? fler borde läsa detta
7 people gillar det här.

basisten 46 minuter sedan
Lysande !
4 people gillar det här.

argatanten 47 minuter sedan
Wow! Fantastiskt bra skrivet Mats! Du sammanfattar verkligen den korrekta åsiktsmaffians totala sammanbrott! Tack.

5 people gillar det här.

M Capensis 48 minuter sedan
Damned if you do, and damned if you don´t...

Om man redovisar statistik över anmälda förövare, säger kulturmarxisterna att de är ju inte dömda, si och så många avskrivs, anmälningar speglar fördomar och håller inte i en rättegång....

Redovisar man statistik över dömda förövare, säger samma kulturmarxister att; ju längre in i rättsprocessen desto sämre underlag, en massa mörkerfall där svensson varit förövaren har lagts ner, invandrare har större sannolikhet att bli dömda än pursvenskar, de som döms är en bråkdel av alla fall, bilden ser annorlunda ut om man tittar på anmälningar...

Vi måste lära oss, att motståndaren är...
show more
5 people gillar det här.

south1 52 minuter sedan
Fy f...n vad bra skrivet.
4 people gillar det här.

mw9 1 timme sedan
En lysande analys av svenska falsksamhället som av någon anledning vill dra ner vårt vackra land till stenkastarnas nivå i Ramallah.
Alla dessa PK Individer är våldsamt skyldiga till övergrepp på det svenska folket och det svenska kulturarvet - och nu kommer det allra värsta - till svårt övergrepp på alla svenska barn som nu får växa upp i ett kriminellt och farligt samhälle.
Alla med ett svenskt hjärta röstar SD i kommande val - kanske får vi nyval om vi har riktig tur.
11 people gillar det här.

k_persson 1 timme sedan
Fantastiskt skrivet!! Hatten av och applåder.
15 people gillar det här.

bryggar´n anders 1 timme sedan
jag skulle vilja ge Mats Dagerlinden dagens ros för att han orkat skriva så lång och trevlig artikel tack tack
16 people gillar det här.

Skurt 1 timme sedan
Hatten av, mycket bra skrivet och helt huvudet på spiken.
11 people gillar det här.

Zzzzverige2 1 timme sedan
Bästa jag läst signerat Mats Dagerlind. Är den publicerad på Newsmill?
14 people gillar det här.

south1 1 timme sedan
...kan uppfattas som, eeeh...sanningar

hahaha....
7 people gillar det här.

Humanist_PI 1 timme sedan
Ännu en lysande text av Dagerlind! Varför länkar inte PI till 'Demofon' i sin blogroll?
9 people gillar det här.

tokigare 1 timme sedan
Det finns ett parti som tar denna fråga på största allvar.
Se till att göra din röst hörd i nästa val.
Jag gillar lika.
19 people gillar det här.

LERHAMN 1 timme sedan
Mats Dagerlind: tack för denna lysande artikel.!! Dilsa D-S har fått fnatt efter att ha tagits omhand av PK-eliten i media, DN fortsätter med sitt ljumma kramande alltmedan vi andra får betala priset för dumheterna.
13 people gillar det här.

fdSJ_77 1 timme sedan
Alla som läser rättvinklad svensk media vet att Per Gudmundsson har fel. Man vet även att invandrare utsätts för systematisk strukturell rasism och av den anledningen kan det se ut att de är överrepresenterade i kriminella sammanhang. Bara för att invandrare döms för flera brott behöver det inte att de är kriminella utan det kan beror på att det utsätts för rasism.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: