fredag 1 juli 2011

Hygienregler i sjukvård? Gäller ej muslimer! « Politiskt Inkorrekt

Hygienregler i sjukvård? Gäller ej muslimer! « Politiskt Inkorrekt: "Hygienregler i sjukvård? Gäller ej muslimer!

ISLAMISERINGEN Efter att ha vuxit upp i ett strikt sekulärt samhälle där vi jämt har fått höra hur jämlika vi är finner jag nu till min förvåning att vissa ”är mer jämlika än andra”, d.v.s. mer värda eller åtminstone att vissa har större rättigheter än andra. Inom den svenska sjukvården får vi alltid höra hur viktigt det är med en viss typ av hygien, att våra kläder inte får gå ner över armbågen, hur frisyren ska se ut, ringar på fingrarna är absolut förbjudet o.s.v. För att t. ex. skydda patienter mot olika typer av livsfarliga, antibiotikaresistenta infektioner, som blivit ett stort problem i sjukvården, är det viktigt att följa de uppsatta rekommendationerna. Trots att vetenskap och beprövad erfarenhet visat att hygienregler ger önskat resultat tillåts muslimska kvinnor bryta mot dem under hänvisning till religiösa regler!

En muslimsk kvinna får inte visa armbågar och underarmar (alltför sexigt) och – även om det inte står i koranen – får hon inte heller visa sitt hår utan ska dölja det under hijabs. Både i Sverige och i Storbrittanien är detta ett tilltagande problem. Det sekulariserade samhället förefaller stå handfallet inför religiösa särkrav och man kan undra varför? Finns det regler är dessa till för att efterlevas, utan undantag!

Här handlar det ju inte om att någon ”tycker att” det ska vara på ett visst sätt i sjukvården utan om att vi erfarenhetsmässigt vet att lidande och död besparas patienter om hygienreglerna följs. Hur kan det då komma sig att myndigheter böjer sig för fullständigt ologiska krav från religiösa särintressen? Kan det vara så illa att det lågintensiva jihad (islams religiösa krig som förs på alla fronter, i alla sammanhang där muslimer är i minoritet) har lyckats skrämma våra samhällen till underkastelse och tystnad under hotet från DO – diskrimineringsombudsmannen och diverse islamofila element i PK-media? Det verkar inte bättre.

Nästa fråga blir då: vill vi verkligen ha den typ av undermålig sjukvård som står en majoritet till buds i muslimska länder? Ska vi backa kvalitetsmässigt inom vår sjukvård bara för att tillfredsställa kraven från en grupp människor som hellre lyder bud som formulerades på 600-talet än att ta till sig kunskap som kommit människan till del med vetenskap och forskning under de senaste dryga 200 åren?

Mitt svar är ett rungande NEJ! Stoppa dessa skändliga försök att förstöra väl utarbetade rutiner. Visa ingen hänsyn till religiösa eller andra särintressen utan låt dessa kvinnor som vägrar att anpassa sig till vårt sekulariserade samhälle lämna sina arbetsplatser.

Madame du Nord
PrintFriendlyShare
2011-07-01, 12:31 (uppdaterat 2011-07-01, 12:31) | Kategori(er): Islam

Disqus

Gilla
Dislike
and 19 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
40 kommentarer 458 gillar received
Dela på
Visar 16 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Olander 3 minuter sedan
Det kan ju varit någon annan yrkeskategorigrupp som Madamen stött på som inte jobbar i den direkt patientnära vården? Tror inte 'klädkoderna' gäller för alla sjukvårdsanställda, tex sekreterare och administratörer.

mrMadmax 3 minuter sedan
Om en muslimsk kvinna jobbar på en fabrik, hennes lakan fastnar i en maskin och rycker med henne. Vem tror ni får rätt i detta fallet?!

Koltrasten 6 minuter sedan
Ett tydligt exempel på hur sjukt allt har blivit och det är för att allt är så rubbat som mångkulturexprimentet förmodligen till slut kommer att rämna.

Berlin91 8 minuter sedan
Visst är det ett stort problem att islamisterna redan har skrämt stora delar av vårt samhälle till tystnad. Ursäkta att jag upprepar mig men det verkar gå för landet som för grodan.

Om man sätter en groda i hett vatten hoppar den ur. Om man värmer vattnet sakta kokar grodan och dör, för den märker faran för sent. Samma sak händer oss i Sverige. Vi ser islamiseringen varje dag. Det är små små steg som omärkligt förvandlar Sverige till ett efterblilvet samhälle som styrs av medeltida religiösa lagar. Muslimer flyttar fram sina positioner liten bit varje dag, under sjuklöverns gillande...
show more
1 person gillar det här.

Argbot 12 minuter sedan
Jag som ytterst sekulär och vetenskapshängiven medborgare blir mycket upprörd när det som - just genom vetenskap - åsidosätts p.g.a så kallade religiösa skäl.

Har man valt att bosätta sig i ett sekulärt samhälle som Sverige (oavsett anledning), så måste man acceptera de lagar och regler som gäller. Hur korkad en lag eller regel än kan vara så rättfärdigar inte religiösa skäl att man bryter emot det som majoriteten i landet gemensamt och demokratiskt kommit fram till.

Måtte SD erhålla minst 20% i valet 2014 så att det här vansinnet får ett slut!
8 people gillar det här.

MMI 12 minuter sedan
Märkligt men inte förvånande att undantag kommer till skott så fort muslimer kommer ifråga. Kan det vara så att deras deras kläder är motståndskraftiga mot bakterier ja rent av sterila.
Nu måste jag vara lite elak o komma med teorin att kläderna anses sterila för man kanske kommer från någon simlektion o som bekant badar kvinnliga muslimer fullt påklädda o även bekant är att badhusets vatten starkt klorerat.
Detta är bara en teori från min sida o inget som går att verifiera.
2 people gillar det här.

LeffeF 13 minuter sedan
Självklart ska all personal lyda under samma hygieniska regler, allt annat är absurt. Däremot när det gäller etisk/religiösa frågor anser jag dock att det skall finnas utrymme för respekt för var ock ens personliga övertygelse.
1 person gillar det här.

Slasher2 14 minuter sedan
Har du några exempel på när det hänt?

Humanist_PI 14 minuter sedan
Det Madame du Nord skriver är förstås helt riktigt i teorin. Men hur ligger det egentligen till i praktiken? Jag trodde faktiskt att de flesta sjukhus, vårdcentraler o. dyl. trots allt håller på att klädreglerna ska gälla alla, även kvinnlig, muslimsk vårdpersonal. Jag kanske har fel. Men det vore intressant om Madame du Nord kunde lyfta fram konkreta exempel på fall där muslimska undersköterskor eller sjuksköterskor tillåts bryta mot hygienreglerna p.g.a. religion.
1 person gillar det här.

butrix 14 minuter sedan
Helt riktigt - nolltolerans måste gälla.
4 people gillar det här.

Dannie_X 19 minuter sedan
Det där problemet löser sjukvården själva, om de vill, genom att inte anställa troende muslimer.

DO kan sen skrika rasism hur mycke de vill, patientsäkerhet trumfar alltid, alltid alla andra argument.
9 people gillar det här.

Mr Spadrig 24 minuter sedan
Bra skrivet. Jag har tagit upp detta oerhört mycket i mina egna diskussioner, i andra forum o.s.v. Och hela tiden får jag noll medhåll (tyvärr). Det är en annan sak i skolan o.s.v, där det i vissa fall råder huvudbonadsförbud - då dock endast med hänvisning till att det är 'ovårdat' (något som sedan länge har förekommit i Sverige). Men inom sjukvården så är det precis som du skriver - Där handlar det om hygien, och kan vara avgörande för patienternas säkerhet. Personligen tycker jag att det ska vara nolltolerans på undantag.

Jag såg här om dagen en artikel i...
show more
16 people gillar det här.

MysteriousPhantom 24 minuter sedan
Muslimer är på framfört överallt i samhället och de vinner ny mark var dag... Eländet bara fortsätter och fortsätter...

Alla krav muslimer ställer får de igenom... De lever som gudar som helgon som kungar och drottningar i detta sverige som har en galen regering som med ett enda stort leende glatt skänker bort landet och våran frihet...

Muslimerna i sverige är de nya svenskarna kan vi konstatera...
13 people gillar det här.

Guest 24 minuter sedan
Kunde inte sagts bättre,här var det sunt förnuft.
Försök ta in det,ni som inte vågar begripa bättre!
3 people gillar det här.

Lypsyl 27 minuter sedan
Jag står bakom förslaget!
9 people gillar det här.

HabbaDJ 30 minuter sedan
Vad som pågår i Sverige är heelt sjukt. Anpassningen till islam är ett faktum, och alla PK-vurmare tycks ryggdunka vidare processen gång på gång. Hade detta handlat om att t.ex. kristna personer hade ställt krav (inte för att de någonsin skulle känna ett behov av det) hade PK-folket snarare fnyst och förlöjligat dessa krav tills de kristna hade gett upp. Man hade givetvis diskuterat saken (PK-arbetarna måste ha något att göra!) men man hade förvrängt situationen ända tills man kunnat säga att det är meningslösa krav som ställs. Men nu handlar det om HELIGA ISLAM, och då får man absolut...
show more
23 people gillar det här.



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: