måndag 12 september 2011

Konsten att frambesvärja rasister ur tomma intet « Politiskt Inkorrekt

Konsten att frambesvärja rasister ur tomma intet « Politiskt Inkorrekt: Konsten att frambesvärja rasister ur tomma intet

OPINION Att samhället genomsyras av strukturell rasism är en central föreställning i en diskurs baserad på lika delar lögn och grova överdrifter. Likväl har den, till följd av det inflytande över socialvetenskapen som den intellektuella akademiska vänstern med rötter i Frankfurtskolan haft ända sedan 60-talet, antagit skepnaden av officiell sanning i Sverige. Det har nu gått så långt att också frånvaro av främlingsfientlighet och rasism kan användas för att framhålla förekomsten av dessa företeelser. En artikel i Dagens Nyheter den 11 september om SVT Rapports nyhetsankare Katarina Sandström författad av journalisten Ulrika By innehåller ett trivialt men belysande exempel på detta.

Dagens Nyheters krönikör Ulrika By gör den 11 september en personteckning över och intervju med SVT Rapports mycket uppskattade nyhetsankare Katarina Sandström. Detta med anledning av tioårsdagen av terrorattackerna i USA mot World Trade Center och Pentagon och att Sandström när dessa händelser inträffade hade en central roll i den svenska nyhetsrapporteringen.

Sandström är adopterad från Etiopien får vi veta. By kan därför inte avhålla sig från att gräva i huruvida Sandström har utsatts för främlingsfientlighet och rasism. Det visar sig att Sandström inte har några sådana upplevelser att delge läsarna. En neutral journalist hade därmed släppt saken, utelämnat frågan i den färdiga artikeln alternativt tagit upp svaret som ett positivt tecken på att främlingsfientligheten inte är så utbredd i Sverige när allt kommer omkring.

Men By är besviken, hon hade hoppats på ett annat svar. Bättre brödlös än rådlös emellertid. By inser att poängen inte behöver vara helt förlorad. Sandströms nekande svar kan i stället redovisas mot en fond av förmodad svensk främlingsfientlighet. Hon skriver:

Man skulle lätt kunna föreställa sig att personer med främlingsfientliga åsikter också framfört dem till henne och SVT, men hon har varit förskonad, som hon uttrycker det.

Låt oss ägna en stund åt att analysera denna mening. Den är till att börja med inte skriven i jagform. Genom att använda subjektet ”man” tillskriver By inte bara sig själv utan också en bred allmänhet den fördomsfulla uppfattning som antagandet ger uttryck för. Och vilken är då denna uppfattning? Jo, att svenskar regelmässigt och utan annan anledning än att en person har ett lätt utländskt utseende skulle ta sig för att skicka hatbrev till vederbörande och vederbörandes arbetsgivare. Detta är enligt By alltså något som vi alla lätt borde kunna föreställa oss att Sandström råkat ut för.

Men Sandström säger sig alltså vara förskonad från sådana erfarenheter. I ordet ”förskonad” hittar By den ingång hon behöver för att ändå kunna förmedla den avsedda bilden av svenskarna som rasister. Genom att framhäva detta ord vill By tala om för läsaren att det faktum att Sandström inte har fått några hatbrev på grund av sitt utländska ursprung absolut inte ska tolkas som att svensken inte är främlingsfientlig. I stället ska vi förstå att Sandström bara har haft tur som klarat sig.

På detta sätt upprätthålls myten om den svenska rasismen i media. Att felaktigt etikettera befogad kritik av en misslyckad invandrings- och integrationspolitik som främlingsfientlighet är inte tillräckligt. Om någon i likhet med Katarina Sandström vittnar om att inte ha stött på någon främlingsfientlighet, då framställs vederbörande som det undantag som bekräftar regeln, som en person som mirakulöst undsluppit att drabbas av de rasistiska strukturerna alternativt inte är tillräckligt politiskt skolad för att kunna identifiera dem.

En enligt Ockhams rakkniv betydligt mer närliggande slutsats är förstås att frånvaron av främlingsfientliga symptom beror på att ingen främlingsfientlighet finns eller i varje fall är väsentligt mer sällsynt än vad som gjorts gällande. Men logik och empiri kan självfallet inte användas då syftet är att förmedla fördomar om andras fördomar. Myten om de främlingsfientliga svenskarna och den kollektiva skam- och skuldbeläggningen för detta behöver upprätthållas som en del av den multikulturalistiska diskursen, för att undertrycka och misstänkliggöra kritiken och därmed underlätta implementeringen och upprätthållandet av mångkulturens och de öppna gränsernas politik i det svenska samhället.

Ett mer raffinerat exempel på hur man i media frambesvärjer rasister ur tomma intet är den så kallade ”vitpixlingen” av bilder på brottslingar med utländskt ursprung och utelämnandet av uppgifter som kan identifiera brottslingen som icke svensk. Visst finns här en agenda att dölja omfattningen av brott begångna av utlänningar, men företeelsen fungerar också som bete i ett annat illusionsnummer. Det viktiga är i det sammanhanget att media när denna praxis uppmärksammas deklarerar att detta är åtgärder man tvingats vidta på grund av utbredd rasism och främlingsfientlighet. Oj, är det så illa tänker folk. Nej, det är det naturligtvis inte men det finns ett intresse av att skapa en sådan illusion.

Tillbaka till DN:s porträttering av Katarina Sandström. Att hon inte har mötts av några negativa attityder har troligen samband med ett konstaterande hon gör om sig själv i intervjun:

- Jag har aldrig känt något behov av att söka efter mina biologiska rötter, jag har alltid haft klart för mig varifrån jag kommer. Jag kommer från Tavelsjö. Och jag känner mig väldigt norrländsk, väldigt svensk.

I den utsträckning svenskar har några negativa attityder gentemot utrikes födda så beror det inte på rasism och föreställningar om att den vita ariska rasen måste hållas ren från underlägsna rasers blod. Självfallet har man därför inget emot en person som Katarina Sandström enkom för att hon råkar vara adopterad från Etiopien. Det är i kontrast till vad By vill göra gällande absolut inte en attityd ”man lätt kan föreställa sig” att svenskar skulle ha.

Lika lite har svenskar något emot invandrare i allmänhet så länge de arbetar och gör rätt för sig, inte onödigtvis ligger samhället till last, inte begår brott, inte kräver religiösa och kulturella särrättigheter, respekterar en värdegrund baserad på upplysning, liberalism, demokrati och jämställdhet och har en uppriktig ambition att passa in i det svenska samhället. Däremot är många svenskar kritiska till invandrare som inte uppfyller dessa enkla och grundläggande krav. Det är man också till en överdimensionerad invandring och misslyckad integrationspolitik i vars spår har följt omfattande sociala problem, hög arbetslöshet, extrem segregation, ökad kriminalitet, otrygghet för medborgarna, radikalisering hos olika grupper och väldiga ekonomiska kostnader för skattebetalarna. Detta är dock något kvalitativt väsensskilt från främlingsfientlighet och rasism.

Det vet Ulrika By som skrivit om Katarina Sandström, det vet varenda journalist på varenda redaktion på varenda dagstidning som selektivt vitpixlar förbrytarbilder och det vet varenda politiker och varenda spinndoktor i vartenda parti som talar om att respektera alla människors lika värde. Ändå ägnar sig samtliga dessa åt att medvetet blanda samman det ena med det andra och sälja denna vrångbild till allmänheten.

Därför känner vanliga svenskar sig tvungna att inleda med brasklappen ”jag är inte rasist men…” så fort de vill uttrycka en kritisk tanke relaterad till svensk invandringspolitik och dölja sin identitet när de vill diskutera sådana frågor i tidningarnas kommentarsfält. Därför trakasseras, hotas och misshandlas företrädare för ett demokratiskt parti systematiskt av autonoma grupper i samhället som tror att de jagar rasister och utför en god gärning. Därför nekas en Sverigedemokratisk riksdagsledamot hyra folkdräkt till riksmötets öppnande och därför utesluts en Sverigedemokratisk kommunpolitiker ur fackförbundet.

Det Ulrika By gör i sitt porträtt av Katarina Sandström kan förefalla obetydligt. Men när ett helt etablissemang av journalister och politiker alla bidrar med sin lilla obetydlighet blir summan allt annat än obetydlig. Tvärtom har man tillsammans lyckats skapa ett samhällsklimat som påminner om det amerikanska 50-takets McCarthyism, injagat i svenskarna en rädsla för vilka konsekvenserna kan bli av att uttrycka vissa regimkritiska åsikter som för tankarna till Stasi och det forna DDR. Detta är ett djupt förfall i det land som ska föreställa vara en av världens främsta demokratier.

Jag utmanar också Ulrika By att till sin nästa krönika i DN skaffa fram belägg för existensen av alla dessa svenskar som hon ”lätt föreställer sig” skulle kunna ha skickat brev till Katarina Sandström med uppmaningar som ”Stick hem till Etiopien” och liknande, gärna kombinerat med en nöjaktig förklaring till varför ingen enda av dem ändå gjort något sådant. Om Ulrika By till äventyrs misslyckas med detta har jag ett alternativt förslag, nämligen att hon i stället ägnar krönikan åt att be svenskarna om ursäkt för den rasism och främlingsfientlighet hon i sin fördomsfullhet tillskrivit dem.

Mats Dagerlind – Demofon

OBS! I kontakt med Ulrika By har jag fått indikationer om att hon får reaktioner från PI:s läsekrets per e-post med anledning av det jag skriver ovan. Hon har inte påstått att det är otrevliga reaktioner men jag vill ändå passa på att uppmana alla som känner sig föranlåtna att kontakta Ulrika By att göra detta i en respektfull ton. Tack på förhand.

DN
PrintFriendlyShare
2011-09-12, 01:13 (uppdaterat 2011-09-12, 15:01) | Kategori(er): Debatt, Mångkultur, Media, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 106 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
76 kommentarer 861 gillar received
Dela på
Visar 50 av 135 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Louise Abrahams 5 minuter sedan
Även o m Katarina Sandström skulle ha upplevt någon incident i sin barndom om "dumma kommentarerr" tror jag att hon avsiktligt undanhöll dessa "godbitar" från den till synes "snokande" jounalisten Ulrrika By....

Katarina Sandstöm verkar vaa en balanserad, tuff och mycket behaglig jounalist - den bästa, i mitt tycke, nyhetsuppläsaren. Vill inte ta mycket plats men görr sitt arbete med bravur. Verkar vara påläst och vet hu man uppför sig bland "typ-aftonbladsjourrnalister"....
Förr Ulrika By har jag ingenting gott att säga! Slaskrtrattsjournalist!!

Reclaim 23 minuter sedan
Hon är oerhört vacker måste jag ändå säga.

konrad gunnarsson 1 timme sedan
Utmärkt, Mats D! Till frågan om U. By kan förklara bristen på rasistiska påhopp, kan jag meddela en förklaring jag hört av en människa tillhörande vår lokala PK-liga i Östergötland; det är för att hon är så vacker och näpen! Hade hon varit en man från Etiopien, skulle breven rullat in som, ja, som brev på posten! Underskatta inte motståndarnas kreativitet i lögnaktigheten....
1 person gillar det här.

MetalHeadViking 5 timmar sedan
Mycket väl skrivet.
3 people gillar det här.

Snille 7 timmar sedan
Bra
1 person gillar det här.

Dandersan 8 timmar sedan
Bra skrivet-men jag gissar att vi män lätt faller för utseendet.
Tänk om Aftonbladets Lena Melin varit adopterad från Etiopien!
Hade vi då hållit oss för att ta upp det när hennes åsikter flödade!

Sven Svensson 8 timmar sedan
Att frambesvärja rasister, del 2. En liten anekdot från början av 90-talet. En TV-journalist intervjuade ett knippe högstadieelever på en skolgård i Västsverige. Eleverna spydde galla & etter över de horder med flyktingar som välde in i Sverige just då. Några av synpunkterna var: "De bara stjäl & ställer till bråk." "De kommer att ta våra jobb."

TV-journalisten blev bara mer & mer upprörd & till slut kunde han inte hålla sig utan han sa med indignation: "Hur kan ni prata på det viset när HAN står där!" Samtidigt pekade han på en av grabbarna. Denne grabb var den enda mörkbruna personen i högen av vita ungdomar & han såg ut att vara adopterad från Indien. Då tittade högstadieungdomarna på TV-journalisten som om han var fullständig idiot & så sa de: "Vad menar du? Vad är det för fel på honom? Han är ju SVENSK!" Han var som de, de var som han, utbytbara med varann.

Detta begrep inte TV-journalisten. Han trodde all kritik mot invandring bottnade i rasism. Att kritiken istället kunde bottna i ekonomi & svåra kulturkollisioner föll honom inte in. Eftersom han inte kunde hålla två tankar i huv'et samtidigt så kan vi göra det kvalificerade antagandet att han var en typisk vänsterjournalist. Det är något allvarligt fel i hjärnan på vänsterjournalister.
23 people gillar det här.

Texas_Swede 6 timmar sedan som svar till Sven Svensson
Jättebra inlägg. En sak som gör mig förbannad här i USA är PK-maffians förändring av språket.
Svarta blev African Americans, Asiater blev Asian Americans, Latinska människor blev Hispanics, Indianer blev
Native Americans. Vi är alla Americans. Om jag var svart skulle jag bli förbannad att kallas African American eftersom jag inte har någon som helst förankring till afrika. Själv kallas jag inte Swedish American eller European American fast jag faktiskt var född där. Dessutom mäts man efter rastillhörighet, som t.ex. i skolorna och resultaten av dessa olika raser. Man får också tillgång till universitet beroende på ras. Svarta har förtur t.ex. men inte Asiater fast båda är minoriteter.
1 person gillar det här.

LLuke 7 timmar sedan som svar till Sven Svensson
Ja, det är något allvarligt fel på vänsterjournalister. Många av dem är helt okunniga och naiva. Medan andra är medvetet falska.Som lägger energin på att dölja besvärliga sanningar och istället ständigt göra rasister av kritiker.

Hjärtlösa barbarer kan man säga. För visst är det barbariskt att vara i förtryckets tjänst. Det är inte humant alls.

Det är allvarligt fel på vänsterjournalister jepp.
5 people gillar det här.

T3xas 8 timmar sedan
Jösses!
Jag blev glatt överraskad av denna artikel.Mats Dagerlind skriver precis så som jag tänkte om Ulrika By:s artikel.
Media har en stor del i framkallandet av en slags mass eufori där nazister finns i varje gathörn bara väntandes på att slå till mot en obetänksam invandrare.Hennes artikel spär bara på fördomar mot journalister om att inte vara en del av samhällsproblematiken,eller ens vilja se den.
Det fanns en gång en seriefigur som myntade ordet "kardinalknas". Det passar väldigt bra in på Ulrikas artikel.
3 people gillar det här.

Sven Svensson 8 timmar sedan
Att frambesvärja rasister, del 1.År 2002 så vann Afro-Dite tjejerna en jordskredseger i svenska eurovisionslagertävlingen, Samma år blev f.ö. mulattjejen Malou Hansson vald till Fröken Sverige. Detta i ett land där den absoluta majoriteten fortfarande består av vita människor. Dessutom ger Afro-Dite-Blossom ut sin egen hälsotidning: Din Personliga Coach - Blossom. En tidning som huvudsakligen köps & läses av vita svenska tjejer.

Hur kan detta vara möjligt när vänstermaffian med rabiat frenesi påstår att hela samhället genomsyras av s.k. strukturell rasism? Vad vänstermaffian inte har begripit är att vi betraktar dessa tjejer som GENUINA SVENSKA PERSONER oavset vilka jäkla färger de råkar ha. Hade Afro-Dite bestått av tre burkakärringa från Somalia som hade stått å bräkt på knackig engelska eller ännu sämre svenska så hade ingen röstat på dem.

Dessutom, bruna svenska personer gifter sig i regel med vita svenska personer, just därför att DE ÄR svenska personer. Samma språk. Samma kultur. Samma midsommarfylla. Samma uppväxt. Så var det med det fåtal bruna personer som levde i Sverige på 1700-talet, så är det fortfarande.

Det är i själva verket så att majoriteten av svenska folket inte är besatt av färg, gener eller ras. Vi vet mycket väl att man blir som man växer upp & umgås. Det ser man på varje adoptivbarn & dessa finns det ganska gott om i Sverige. Däremot är vi angelägna att få veta vad nykommlingar har för attityd, mentalitet, bildning & utbildning. Kort sagt: Kultur. Eller brist på kultur!

Frågan blir således: Har vänsterjournalisterna fel på sin verklighetsuppfattning eller har de en subversiv agenda?Jag tror att vänstermaffian har ett intresse av att, likt ett medeltida prästerskap, slå oss under bältet & ingjuta känslor av skam, skuld & synd hos befolkningen. Ett folk med ständiga skuldkänslor är lätt att manipulera.

Eller i modern form: Vi skall ständigt...
show more
13 people gillar det här.

kirre 8 timmar sedan
Hela den här förbannade rassefilosofin stör mig. Ulrika By verkar ha gått in för att producera både rassar och offer. Bara att hoppas på att DN förlora så många läsare som möjligt och att den ekonomiska verkligen gör att personer slikt Ulrika By blir överflödig.
4 people gillar det här.

karing 8 timmar sedan
Som vanligt välskrivet och koncist utan onödigt prat av Mats Dagerlind!

Var tvungen att stänga av tv:n när Sahlin och Guillou kom i rutan. Annars var det intressant att se den fina minneshögtiden.

Reagerade också på konstvetaren som klagade på monumentet. Hon kanske skulle gjort det bättre själv om man får tro hennes "kloka" ord.
Det är ett ovanligt och mycket starkt monument som är värdigt offren.

LLuke 8 timmar sedan
Så mycket som Sveriges PK-etablissemang talar om rasister och främlingsfientliga i Sverige så är det väl konstigt att flyktingar överhuvudtaget vill komma hit.

Det finns inga andra fientliga i Sverige, enbart Svenskar -låter PK-etablissemanget lysa om Sverige. Så alla förtryckare, kriminella, extremster och terrorister som kommer hit är egentligen positiva i jämförelse med fruktansvärda svenska rasister. Och islam är en tolerant fredens religion som tolererar utryckandefrihet, individens rättigheter m.m.

Islam gör naturligtvis inget hot. Det är bara konspirationsteorier som kritikerna sysslar med.

Biggles 8 timmar sedan
Sverige är ett land fyllt av PK-diktatorer som släpper sin dynga överallt.“Varenda gödselhög blir världens centrum när den rätta tuppen gal på den.”Wolf Bierman

LLuke 9 timmar sedan
Eftersom förtrycket mot Svenskar som andra ökat markant med årens lopp från frihetens fiender som inte kan vara anständiga mot fria flickor och kvinnor och olika slags brott och övergrepp utöver trakasserierna som pågår mot unga som äldre så är det inte förvånansvärt att en klick orkade med att börja upplysa om förtrycket.

Det har inte varit lätt att vara ärlig tackvare sådant hat som man har fått emot sig från PK-människor, men också misstänksamhet från okunniga som inte har erfarenhet av massa års utsatthet på grund av att vara Svensk eller annan västerlänning.

Men om vi tänker ex. sydeuropéer som är mörkare och som kanske inte fått utstå lika mycket antastanden, trakasseri eller annat av brott från människor fån menaländerna så har de ändå blivit skrämda av denna utvecklingen och flyttat till tryggare ort. Men de ser också att Sverige håller på och förvandlas i grunden och att förtrycket brer ut sig över större och större delar av Sverige. Det är inte konstigt alls då frihet är främst islams fiende.

Det finns övergrepp som pågår från Kristna kulturer också från Menaländerna mot oss men de har ingen religion som backar upp deras förtryck av våra vilket gör att desto fler människor med islamisk bakgrund är överlägset största fiende mot frihetens människor överallt i hela världen.

En Svensk, eller vem som helst som gör brott är skurkar men svenska brottslingar har inget rasistiskt system ratt gå på mörkhyade endast, och sälsynt är det överhuvudtaget . Men det finns ett samarbete bland muslimer som har i system att trakassera, göra brott mot oss, utnyttja och förnedra på olika sätt bara för att vi är Svenskar.

Att PK-etablissemanget ständigt har tystat verkligheten har varit en björntjänst mot oss alla och därför har det inte varit möjlighet att förebygga den elaka verkligheten och...
show more

Pocher 9 timmar sedan
Det finns i serien Kronblom en stolle som bor granne med honom och heter BO BY. Det måste vara en brorsa eller son eller kanske farsa till murveltanten som beskrivs ovan?

doyoudo 9 timmar sedan
En sak kan jag köpa i SD:s och denna bloggs samhällsbeskrivning och det är att det säkerligen finns journalister och politiker som drar sig ifrån att säga att invandringen har på något sätt misslyckats pga att rädslan för att bli på ett eller annat sätt anklagade för att vara främlingsfientliga. Det är dock lika löjligt att säga att människor i Sverige inte blir utsatta för rasism på ett eller annat sätt. Människor på denna sida är ju förbannade på invandringen och det är inte konstigt att det yttrar sig på något sätt i era möten just med invandrare vara det sig handlar om arbete eller annat. Invandrarna kan ju inte anklagas för att söka sig till en bättre tillvaro, kan man ta sig ur misär och komma till Sverige då gör man det helt enkelt. Det är lika farligt för denna sida att blint förneka förekomsten av rasism och särbehandling av invandrare som det är för journalister och politiker att förneka invandringspolitikens tillkortakommanden.
1 person gillar det här.

Demokrat001 9 timmar sedan som svar till doyoudo
Du "glömde" att det finns två perspektiv på det hela. Men det är klart, det ena perspektivet är sedan decennier systematiskt undertryckt och således tämligen okänt.

Ett tips för att få syn på vad det handlar om är att lägga samman delarna och summera dem till en helhet. Då ser du vilka det är som förtrycks och stigmatiseras, och du ser då även den misär som brer ut sig allt snabbare i stora grupper av svenskar i Sverige.

Ett annat tips är att inte försöka ge dig på att beskriva "våra" möten med invandrare. I Sverige bemöter "vi" och har bemött invandrare och flyktingar på ett fullkomligt öppet och vänligt sätt. Men invällande floder av ekonomiska lycksökare som kräver särbehandling och inte på något sätt försöker bidra, dem vänder "vi" gärna ryggen.

Är det några som är vana vid att ta emot flyktingar och invandrare så är det svenskarna, men det finns gränser för allt och det har "vi" rätt att fritt uttrycka också.
5 people gillar det här.

veryoldfool 9 timmar sedan
Mycket väl formulerat. Jag applåderar!
2 people gillar det här.

kirre 9 timmar sedan
Ett klart exempel på hur journalister styr och ställer. I årtionden har Svenska folket blivit manipulerade av skrupellösa PK journalister. Men jag undrar om inte sanningen och verkligheten har börjat hinna ikapp dom?
6 people gillar det här.

Humanist_PI 9 timmar sedan
Klockrent av Dagerlind, som vanligt!

Jag skulle vilja tillägga följande:

Parallellt med det pågående "moralmästerskapet" (dvs. den inom vissa samhälleliga eliter utbredda uppfattningen att en positiv inställning till hög invandring och mångkultur är ett bevis på att man är moraliskt högtstående) har det också skapats en "antirasism- och antidiskiminineringsindustri". Det finns en förhållandevis stor grupp människor som förtjänar sitt uppehälle genom att på olika sätt motarbeta påstådd rasism och diskriminering. Denna grupp innefattar t.ex. journalister som arbetar för Expo, personal inom DO, diverse "mångkulturkonsulenter" och liknande på kommunal nivå, människor inom kultursektorn som får kulturstöd för att genomföra "antirasistiska" teater- eller musikprojekt, osv.

En majoritet av alla dessa åtgärder mot "rasism och diskriminering" finansieras med skattemedel. För att pengarna ska fortsätta flöda och de som arbetar inom denna sektor ska kunna ha kvar sina jobb är det förstås oerhört viktigt att upprätthålla föreställningen om att det i Sverige finns en utbredd rasism som ständigt måste bekämpas. De som beviljar pengar till ännu en antirasistisk barnteater-föreställning eller ännu en mångkuturell manifestation mot diskriminering och intolerans ska förledas att tro att dessa insatser verkligen behövs.

Följaktligen försöker många journalister bygga upp en bild av Sverige som ett rasistiskt samhälle där människor med utländsk bakgrund ständigt riskerar att utsättas för diskriminering, hot, trakasserier och våld. Det spelar föga roll att denna bild inte är sann. Här handlar det om att skapa en hotbild för att sedan kunna få betalt för tjänster som förmodas kunna avvärja eller mildra hotet.
17 people gillar det här.

imammut 10 timmar sedan
Förklaringen till Ulrika By`s uttrycksätt är enkel: Man måste skriva så för att inte äventyra
regeringen`s presstöd, det är ju en "oskriven lag
12 people gillar det här.

nordtomta 10 timmar sedan
Tack Mats Dagerlind för en utomordentligt formulerad artikel!
14 people gillar det här.

Cavatus 10 timmar sedan
Lika bra och klockrent som vanligt av Dagerlind. Tror inte By klarar att gå i klinch här. Då gör man som vanligt: nonchalerar eller bemöter med invektiv. Vad tror ni det blir?
8 people gillar det här.

Prellen 10 timmar sedan
Mycket bra artikel. Jag ska säga exakt samma samma ord om skötsamma resp icke skötsamma invandrare på nästa möte med arbetarkomunen. Hoppas att ni andra här också säger det på era res partiers möten.
19 people gillar det här.

foxel 10 timmar sedan
Bra skrivet! Reste nyligen runt med bili DDR det land som starkt bidragit till att förstöra vårt land. Vi importerade värderingar därifrån som fortfarande styr mycket av det som sker i vårt land. Stellan Arvidsson kommunisten som bytte parti och blev socialdemokratisk riksdagsman! och omformade hela vårt skolsystem prisade ända framn till sin död DDR som den främsta statsbildning som mänskligheten skapat och det långt efter murens och DDR:s fall! Stellan Arvidsson efterträddes som ordförande i vänskapsförbundet Sverige DDR av stockholmsbiskopen Carlsson.Och alla vet ju att den svenska kyrkan är i grunden förändrad av dessa kommunister som infiltrerat
hela systemet!
Men medan STASI systemet inte övertogs så gick man i Sverige mycket längre på andra omrtåden än DDR.Det forna DDR släppte inte in muslimer-turkar på samma sätt som Västtyskland och jag såg inga hucklen i Öst Berlin.Tack och lov.Detta medan s +v i Sverige öppnade dörrarna för all invandring!
Allt sedan Lenins dekret om att bevara den klassiska västerländska kulturen höll man den högt inom kommunistvärlden.. Dresdner Staatskapelle där bl a svensken Herbert Blomqvist dirigerat(senare chefsdirigent och en eminent sådan i San Fransisco) var en av de främsta symfoniorkestrarna i världen osv.Lyssnar alltid på musikkanler med klasisk musik ,musikkanalen iTyskland ,Nederländerna och även Danmark spelade uteslutande verk av gamla mästare som Beethoven,Vivaldi ,Mozart osv men när jag kom till Sverige under min bilfärd och kopplade in P2 så var det inte så.Vedervärdig degenerad dravel omväxlat med lovprisningar av personer som Mårtensson vars smörja där den klassiska operakonsten hånades från 80-talet spelades .Har inte hört ett enda klassiskt verk i denna kanal men kan inte utesluta att sådana någon gång spelas.Gick snabbt över till P1 där ett långt program ang arbsik undervisning av svenska poliser vidtog.Jag stängde av.Vart är vi på väg!
Man rensar inte ut 40 års DDR påverkan på en generation!
32 people gillar det här.

DjupaTankar 10 timmar sedan
Måste bara ge en eloge till Katarina Sandström som är den bästa nyhetsankare jag upplevt. Hennes röst är så vacker och dramatisk, man hör varje ord så bra tack vare hennes fantastiska artikulering.

Håller helt med skribenten hur märkligt det är skrivet, och det är bra att PI finns för att peka på dessa detaljer.
30 people gillar det här.

argatanten 11 timmar sedan
Med all respekt för Dagerlinds briljanta inlägg, så måste jag ändå rekommendera en debattartikel, som förmodligen är den mest kritiska artikel som någonsin publicerats i PK media. Skånska Dagbladets politiske chefredaktör, Lars J Eriksson, tar fullständigt all ära och heder av Centerpartiet i allmänhet och vår havererade invandrings- och integrationspolitik i synnerhet!

http://www.newsmill.se/artikel...
20 people gillar det här.

M 9 timmar sedan som svar till argatanten
Jösses, det var en riktigt bra artikel.

Censur 10 timmar sedan som svar till argatanten
Denna borde PI faktiskt ta upp.
6 people gillar det här.

David Ström 10 timmar sedan som svar till argatanten
Ja! Den artikeln kräver nog en djupare analys av PI. När dabattörer börjar tala sanning om det som vanligt folk redan vet, så börjar det hända något. Men den debattören ser vi nog aldrig igen.
9 people gillar det här.

Tompa 10 timmar sedan som svar till argatanten
Klockren analys av Lars J Eriksson.
Känns som om C dragit ur bottenpluggen för gott.
9 people gillar det här.

argatanten 10 timmar sedan som svar till Tompa
Tyvärr så går de framåt i mätningarna... Enligt AB så "- fortsätter däremot den kraftiga nedgången för SD som inleddes efter terrordåden i Norge. Partiet backar till sin lägsta siffra sedan i april i år"

Trots den "kraftiga nedgången", så får SD 6 % vilket väl är mer än både valresultaten och C?

http://www.aftonbladet.se/nyhe...
4 people gillar det här.

Sxx 11 timmar sedan
Det här var nog den mest läsvärda texten jag läst på länge.
16 people gillar det här.

Johan T Torstensson 11 timmar sedan
Som nyhetsankare hos Rapport håller Katarina Sandström av naturliga skäl en låg profil i samhällsfrågor. Frågan är bara hur reaktionerna skulle se ut om hon uttalade sig mer direkt om t.ex. multikulturalism eller SD. Att bemötandet då skulle vara fritt från anspelningar på hennes hudfärg och ursprung har jag svårt att tro.
5 people gillar det här.

ingesanden 11 timmar sedan
Titta på Katarina Sandströms högra hand,när hon läser nyheterna.
Det är det vackraste kvinnliga draget jag någonsin sett och sättet att förmedla nyheterna överträffar hon alla i rutan.
Om någon tidning vågade göra en stapel med frågan,
Vem av Katarina Sandström och Lena Sundström ger det mest förtroendeingivande och ärliga intrycket,då de visar sig i rutan?
Katarina Sandström 100%
Lena Sundström 0%

Mats Dagerlind har åter träffat rätt med sin analys.

Lek nu med tanken,att K.S.svarat.
Jag förstår,att du med dina frågor vill att jag skall säga något ofördelaktigt om Sverigedemokraterna.
Tycker istället att dom har rätt i sin kritik av den förda invandringspolitiken.
Det värsta kaos på SVT,TV4,Expressen,Aftonbladet och övrig media har nu uppstått och ingen finner de rätta orden i sin kritik mot K.S. uttalande.
Ingen vågar skriva,att hon fått sparken utan att hon fått andra uppdrag på SVT.
SD får nu 52% i valet 2014.
Katarina Sandström blir av regeringen utsedd till chef för SVT och SR.
Efter detta scenario upphör allt prat om rasism och främlingsfientlighet och Sverige har åter blivit som det en gång varit.
Tack vare en flicka vacker som en Älva och adopterad från Etiopien
13 people gillar det här.

labben4 11 timmar sedan
Tack Mats,
det är riktigt bra läsning Du bjuder på!
9 people gillar det här.

tenore36 11 timmar sedan
Exakt så Mats! Droppen som urholkar stenen...Emellertid finns det en motsägelse : som regel beskrivs vi som
mycket positiva till invandring. Å andra sidan kryllar det tydligen av främlingshatare...
11 people gillar det här.

Jan 11 timmar sedan
En mycket bra artikel, Mats. Tack för den skarpsyn som du har, och hoppas att du orkar fortsätta kampen.
18 people gillar det här.

Vendela 11 timmar sedan
Så bra, Mats Dagerlind!
6 people gillar det här.

Niklas Wikstrom 11 timmar sedan
Hela det här inlägget baseras alltså på att By säger i artikeln "Man skulle lätt kunna föreställa sig att personer med främlingsfientliga åsikter också framfört dem till henne och SVT, men hon har varit förskonad, som hon uttrycker det" ?

Snacka om att göra en höna av en fjäder, på samma vis som PI, ofta med rätta, anklagar "gammelmedia" för.
3 people gillar det här.

helkoll 9 timmar sedan som svar till Niklas Wikstrom
Du är inte "stor" nog att se helheten. Tyvärr liksom många med dig. Dessa små omskrivningar av verkligheten sjunker in i folks medvetande likt en parasit som utarmar värddjuret.

K.S är intelligent, vältalig och lätt att förstå. Dessutom kvinna och väldigt vacker.

Hennes äkta man har hittat fantastisk kvinna med kristna värderingar.

Att hon är naturligt solbränd skiter jag i då hon är en förebild för alla så kallade svenskar.
1 person gillar det här.

Niklas Wikstrom 4 timmar sedan som svar till helkoll
Ja i så fall kan man välja att se sin egen "helhet" överallt. Så kan man alltid förklara sig med att andra inte ser "helheten". Så enkelt och skönt

jonason 11 timmar sedan
Bra skrivet!
6 people gillar det här.

allemand 11 timmar sedan
Bra igen, men jag tycker fortfarande att du skriver för kompakt. Annars är det signifikativt för rörelsen att försöka hitta något som kan användas emot svenskar. Hittar man inget kan man alltid hitta på något.
1 person gillar det här.

HansonWhiberg 11 timmar sedan
Den enda rasism Sandström har råkat ut för är antagligen positiv.
För Svt blev nog själaglada när de hittade ett kompetent nyhetsankare med mörk hud ...
14 people gillar det här.

Varg i Veum 11 timmar sedan
Jag tror inte att det finns en medveten "konspiration" att visa fram en bild av hur rasistiska svenskar är och hur den "strukturella rasismen" florerar överallt, jag tror att det är mycket värre än så:
Propagandisterna tror själva att det är sanningen. De tror på fullaste allvar att den förenklade världsbilden, mycket lik den George Bush förespråkade, är verklighet.
7 people gillar det här.

stefan101 11 timmar sedan som svar till Varg i Veum
Kanske det är så, idoktrinerare som bara umgås med andra indoktrinerare, ett journalistparti som fjärmat sig från verkligheten, och allmänheten, med ett enda syfte... propaganda....
4 people gillar det här.

andrulla 12 timmar sedan
Mediaeliten har skapat en bild av det främlingsfientliga och rasistiska "folket" och nu vill de att verkligheten ska överensstämma med fiktionen. Jag bor i Malmö och jag har aldrig sett någon spotta på en beslöjad kvinna eller attackera en svart människa just därför att personen ifråga råkar ha en annan hudfärg. Däremot har jag stött på muslimska män, som inte vill ta svenska kvinnor i hand och som öppet visar sitt förakt för svenska kvinnor.
Jag är förvånad över de infödda malmöbornas tolerans och tålamod mot alla de främmande och ibland krävande sedvänjor, som numera har intagit det offentliga rummet - Malmös vardagsrum.
Och jag lyssnar dagligen på etablerade invandrare av olika kulörer, som är precis lika kritiska till den svenska invandringspolitiken, som vad infödda är.
Det händer att jag ibland ställer mig frågan: I vilken stad - i ett muslimskt land - i mellanöstern hade en stor invandring av kristna kunnat genomföras lika "smidigt" som den stora muslimska invandringen till Malmö ?
Hur hade de infödda reagerat på att kyrkor började byggas ? Att krav ställdes på att griskött skulle säljas i affärerna ?
Att kvinnor skulle klä sig som de ville? Att de invandrade kristna krävde särbehandling och ville ha skadestånd när de blev kränkta?
Hur skulle den infödda befolkningen reagerat?
Troligtvis skulle de protesterat.

Det är kanske så vi människor gör, när våra samhällen snabbt förändras...
49 people gillar det här.

Reactions

Peter Karlsson 4 minuter sedan
From twitter
@Sverigevakna http://t.co/6DnutT7 #svpol RT Detta! Detta är med 100% säkerhet den bästa insändare jag någonsin läst på PI alla kategor.
JKasteskog 37 minuter sedan
From twitter
RT @CeasarAndersson: Kanon inlägg på PI av Mats Dagerlind [ @demofon ]som beskriver hur journalister vrider till sin rapportering : http://t.co/9gllTvm #svpol
Ceasar Andersson 37 minuter sedan
From twitter
Kanon inlägg på PI av Mats Dagerlind [ @demofon ]som beskriver hur journalister vrider till sin rapportering : http://t.co/9gllTvm #svpol
Toke Tokesson 46 minuter sedan
From twitter
Etabliss. har med bla strukturell rasism länge kvävt viktig inv.debatt, ifrågasätts med all rätt av @Demofon [http://t.co/NX1UPbN] #svpol
Mats Dagerlind 1 timme sedan
From twitter
@Sakine Om man inte har fått några kan man göra det till undantaget som bekräftar regeln och spela rasistkortet ändå: http://t.co/zwMxb2O
Dagge1977 10 timmar sedan
From twitter One more retweet from Aftonbluffen
RT @Demofon: Ny debattartikel av mig på PI om hur och varför myten om de rasistiska svenskarna odlas http://t.co/zwMxb2O #svpol
Mats Dagerlind 10 timmar sedan
From twitter
Ny debattartikel av mig på PI om hur och varför myten om de rasistiska svenskarna odlas http://t.co/zwMxb2O #svpol
0censurerat 11 timmar sedan
From twitter
@UlrikaBy aahh glömde länka till artikeln. här kommer den http://t.co/75OPrmD
0censurerat 14 timmar sedan
From twitter
Konsten att frambesvärja rasister ur tomma intet «

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: