onsdag 7 september 2011

Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio « Politiskt Inkorrekt

Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio « Politiskt Inkorrekt: Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio

DÖDSHOT I ett uppföljande program som handlade om hur en grupp kristna somalier på Rinkeby torg missionerat fick en imam från samma stadsdel uttala direkta dödshot då han beskrev hur muslimer som lämnar islam ska tas om hand.

- Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam.

Det var Sveriges radios somaliska redaktion som nyligen sände programmet där imamen kom med uttalandet. Kenadid Mohamed, reportern bakom det första inslaget, berättar för Dagen att vissa såg det som provocerande då de kristna somalierna stod och predikade om kristendomen utanför en moské under ramadan och att känslorna skiftade i målgruppen. Vissa blev förvånade då inte många somalier är kristna medan andra blev provocerade, något som fick prägla det uppföljande programmet i vilket den somaliska redaktionen uppmanade till debatt. Bland de som uttalade sig fanns en imam från Rinkeby som sade att det är varje muslims skyldighet att döda de som lämnar islam. Ännu värre var kanske svaret på reporterns hänvisning till att de befinner sig i Sverige, imamen säger då att de som behöver detaljer kan besöka hans moské i Rinkeby.

- Man tror inte att man lyssnar på Sveriges Radio till en början, berättar en somalier som lyssnade på radioinslaget. Hans reaktion var att reportern borde ha stoppat de här uttalandena. Han berättar också att imamen under inslaget refererade till de kristna somalierna som otrogna.

Mohamed menar att imamen tolkar koranen bokstavligt och att det således inte är möjligt att konvertera från islam. Ett synsätt många av de troende har, säger han, och lägger till att det brukar finnas stora skillnader i åsikterna bland somalierna. De som bott i Sverige en längre tid har en tendens att tänka lite annorlunda.

Markus Sand, pastor i Rinkeby som var närvarande på torget tillsammans med de kristna somalierna, säger att ingen av dem är själva bosatta i Rinkeby, något han tror skulle kunna vara ganska farligt för dem. Dessutom stod de inte utanför moskén som reportern uppgett utan på andra sidan torget.

Även Lars Mörling, pastor i Husbykyrkan, fick uppleva intoleransen på nära håll.

- Jag kom lite sent till torgmötet och gick bakom Rinkeby torg för att leta efter en postlåda. Då kommer en ung somalisk man springande mot en bil där det sitter tre somalier. De pratar svenska med varandra så jag förstår vad de säger, berättar Lars Mörling.

- Det är någon som talar om Jesus på somaliska på Rinkeby torg, säger mannen som kommer springande från torget.

- Va, är det ingen som dödar dem, svarar en av männen i bilen.

- Vi har sett det på internet, avrättningar där man skär halsen av kristna somalier. De som utför mordet har själv huvudkåpor på sig. Har man sett det så förstår man att det här inte bara är tomma ord när det kommer från en somalier.

Länken till inslaget är borttaget från huvudsidan, inslaget ligger dock kvar här.

Dagen
Dagen
PrintFriendlyShare
2011-09-07, 12:03 (uppdaterat 2011-09-07, 12:37) | Kategori(er): Inrikes, Islam

Disqus

Gilla
Dislike
and 17 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
69 kommentarer 847 gillar received
Dela på
Visar 50 av 113 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 new comment was just posted. Visa


tiredsotired 5 minuter sedan
//Execute program//
Muslim hotas av vit man= True
Vit man hotas av muslim = False

Mörkhyad man hotas av muslim= *syntax error*

*blue screen*



Kvickt, var är afrosvenskarnas förbund när man behöver dem, eller är de upptagna med att mobba mejeriprodukter? :P

Hörde senast igår på nån sr-dokumentär där ännu en muslim satt och ljög reportern full om självmordsbombningarnas vara eller icke vara enligt islam.
Dessutom en f.d al-qaeda-medlem som tränat människor att hata och döda "den store satan" och själv utan tvekan bragt x människor om livet.
Trovärdigheten är ju skyhög... not.
Och detta tvingas man betala för..
1 person gillar det här.

FranzJosefStrauss 14 minuter sedan
Jag är inget fan av kristendomen men det är bara att inse att våra värsta kristna fanatiker här i Sverige förmodligen skulle anses som måtfulla om de var muslimer.
1 person gillar det här.

nilsanders 16 minuter sedan
inget snack om att förhandmoderera dessa inslag har hörts från SR.....Kan tänka mig om det varit åt andra hållet så att Kristna ville ta kål på Muslimer på liknande sätt som muslimerna dödar kristna i sina hemländer...då jäklar..

FranzJosefStrauss 17 minuter sedan
Kanske luffaren Weiderud snart kommer med ett förslag som går ut på att i Sverige boende muslimer skall ha rätt att mörda avfällingar? Det är ju tradition precis som ramadan!

GrinigGammalGubbe 23 minuter sedan
Rasism?

Lotta008 48 minuter sedan
Spelar man inslaget baklänges eller är det meningen att man skall förstå vad de säger?
3 people gillar det här.

MetalHeadViking 55 minuter sedan
Det här borde bli internationell nyhet snart.
4 people gillar det här.

Mikael Mikael 59 minuter sedan
Får vi se ett åtal för hets mot folkgrupp nu, samt för uppmaning till brott? Bevisen finns, rättegången torde bli en formalitet ...
5 people gillar det här.

norrmannen65 1 timme sedan
Skickat anmälan.

"Ädelstein" Tack för länken :o)
4 people gillar det här.

robert4096 1 timme sedan
Det här får en att tänka på uppståndelsen kring pastor Åke Green för några år sedan och den uppståndelse en av hans predikningar reulterade i. Inte för att jag delar hans uppfattning, men här silas det mygg och sväljs kameler hej vilt! Hur mycket uppmärksamhet får det här dödshotet i media? Vi skall ständigt lära oss hur få extremister det finns inom islam. Enligt min mening är dock väldigt många muslimer i Sverige extremister. Vad skulle media säga om kristna som inte får klä sig som de vill av anständighetsskäl? Jo de skulle vara fundamentalister. Samma tänk är mitten bland den muslimska minoriteten, vilket tydligen skall vara helt acceptabelt. Allt jag kunnat läsa mig till tyder på att alltför många av de s.k. moderata muslimerna har ideér om kvinnor, homosexuella och "otrogna" som svenska kyrkan började lämnade på 50-talet. I bästa fall. Media måste öppna ögonen och visa vad de "moderata" muslimerna står för! Dessa moderater deltar ju med största sannolikhet i den här imamens predikningar utan att protestera det minsta!
3 people gillar det här.

blueeye_indoaryanson 18 minuter sedan som svar till robert4096
hade varit intressant att se vad som hänt om han också sagt det som hans kollegor i mellanöstern sitter o predikar om lite då o då..nämligen saker såsom "ta den homosexuelle o störta honom ner för ett berg" och andra "toleranta " saker.

SVENSKAR snart i MINORITET 1 timme sedan
Se till att spara klippet innan SVT/SR raderar det.
10 people gillar det här.

Tor52 1 timme sedan
Ska bli ! Nån ordning ska vi ha !

Moderator svarar:
Skriv gärna, men undvik svordomarna framledes.

(Edited by a moderator)
3 people gillar det här.

MysteriousPhantom 1 timme sedan
AH fredens religion godhetens apostlar visar återigen islams rätta ansikte....

Islam står för våld.
17 people gillar det här.

KasperSekiyama 2 timmar sedan
Det rätta ansiktet.
8 people gillar det här.

EnoughisreallyEnough 2 timmar sedan
Sätt honom på ett plan med enkel biljett till det dj-la ökenland han kom ifrån. Eller hur?

Sverige. Sluta dalta med ondskans förelöpare.
17 people gillar det här.

Gnisselpipa 2 timmar sedan
Hahaha, jag tänkte att det nog blir intressant att lyssna på inslaget. Men så börjar dom Ooga booga wahabba gabba arkkatack mischmasch bwellibabb. Finns det ej på svenska? Eller gör jag nåt fel?
6 people gillar det här.

ostrogothia 2 timmar sedan
Det här visar väl på islams fina integrering i det svenska samhället. Här i Sverige har man ju ägnat de senaste 50 åren åt att hetsa mot den kristna kyrkan och kristna som roten till allt ont, till den punkt att något sådant idag är att slå in sedan länge nedsparkade och bortblåsta dörrar. Varför skulle vi förvänta oss integrerade muslimer att inte följa samhällsnormen i det här fallet?
9 people gillar det här.

CCAA1 2 timmar sedan
Jag fattar inte varför ni är så förbannade på SR i det här fallet!
Det är väl BRA att man avslöjar dessa åsikter.
Eller?
22 people gillar det här.

knoll2 10 minuter sedan som svar till CCAA1
Självklart är det bra att det avslöjas. Det jag är så förbannad över är att man tillåter folk att använda radion för att föra ut sin icke demokratiska åsikter.

BitteJ 2 timmar sedan som svar till CCAA1
naturligtvis om de gör något åt det tex anmäler, vilket säkert många av oss är tveksamma på att de gör.
12 people gillar det här.

Mr Spadrig 2 timmar sedan
Och ändå har media/journalister/politiker mage att säga att Sverige inte håller på att islamiseras. Jag menar, vår statliga radiokanal sänder radioprogram där någon uppmanar till att mörda konvertiter? Jag är J-VLIGT glad över att jag inte längre betalar för eländet i SVT och SR. Tack för det!
15 people gillar det här.

darkeagle101 3 timmar sedan
Kul att man bor i Rinkeby, är Sverigedemokrat, ateist/agnostiker och emot islamiseringen i Sverige. Ska stolt stå för det jag tror på och inte låta mig skrämmas! Låt oss växa och sprida sanningen.

SD 2014
27 people gillar det här.

Aguierre 3 timmar sedan
Var det inte nån bandyspelare för ngt år sedan som gjorde en jämförelse på en blogg mellan Kristallnatten och hur Liverpool skulle ta hand om Tottenham i nån match? Och fick 120(?) dagsböter för hets mot folkgrupp?
Och här har vi en apostel från Fredens Religion som uppmanar till mord på "avhoppare" i radio. Vilket är månne brottet och vad är lämpligt straff. I relation till 120 dagsböter?
14 people gillar det här.

Cavatus 3 timmar sedan
Ja, nu börjar "fredens religion" att visa sitt rätta ansikte, för det måste ju bli någon som gör övertramp officiellt till sist. Det kommer säkert mera av det här slaget, ju mer multikulturellt politikerna omdanar Sverige.
18 people gillar det här.

Ädelstein 3 timmar sedan
ALLA GÅ IN HÄR http://www.radioochtv.se/Tills... gör anmälan mot programmet Datumet är 25/8/2011 tiden är kl 13 den sändes
16 people gillar det här.

T3xas 11 minuter sedan som svar till Ädelstein
Avklarat!

Tor52 1 timme sedan som svar till Ädelstein
Ska bli !!
2 people gillar det här.

detjag 2 timmar sedan som svar till Ädelstein
har skickat
3 people gillar det här.

andrej dokic 3 timmar sedan som svar till Ädelstein
Anmälan gjord. Jag backar inte. :-)
Tänkte först lägga upp en print screen så alla ser att det är gjort, men ni får helt enkelt lita på mig.
Gjorde en print screen förrut då jag skickade en arg insändare till Jan Helin för någon vecka sedan.
Fick tyvärr inget svar av honom.
Hoppas detta leder någonstans. Men det skulle hjälpa om några hundra personer anmälde. Blir det då ingenting av anmälan eller följder för Imamen, så är det bara 200 % bevis att PK eliten alltid håller muslimers sida. Inga floskler kan egentligen hjälpa detta solklara fall av dödshot och hets mot folkgrupp, tillika hatbrott, hur PK än kommer att försöka ursäkta det.
12 people gillar det här.

Stone 2 timmar sedan som svar till andrej dokic
Det är skillnad på näthat och radiohat i media Sverige.
3 people gillar det här.

andrej dokic 8 minuter sedan som svar till Stone
Kan tänka mej det. Å andra sidan hade det inte hänt något via nätet heller om en eminent adelsimam uttryckt sig på samma sätt.

BannlysHedersmord 3 timmar sedan
Jag kan nog tänka mig vad Jan (svenskhatare) Helin skulle säga nu:

Åh, äntligen har imamerna integrerats i vårt samhälle!
Synd att det finns kristna konvertiter som inte vill något annat än att provocera och förstöra vad vi svenskar och muslimer har byggt upp!
14 people gillar det här.

Jauo 3 timmar sedan
Lämpad myndighet borde utföra kontroll att varje moské och imam får ta ställning för eller emot möjligheten för troende inom islam att kunna konvertera till en annan religion eller lämna islam.
Om emot, stäng moskén och i imamens fall förbjud honom från att praktisera.

Ang. Sveriges Radio verkar nyheterna mer eller mindre olika på varje språk. Hur många har de anställda per språk? Har vi tur kanske det bara är en översättare per språk, men vem vet.
4 people gillar det här.

Tor52 1 timme sedan som svar till Jauo
Varför tillåta byggen av mosker ? Då behövs ingen kontroll !
2 people gillar det här.

Isabella 3 timmar sedan
jag måste hela tiden dubbelkolla att nyheterna faktiskt är inrikes...
11 people gillar det här.

Maja Belarus 3 timmar sedan
Återigen visar "Fredens Religion" sitt rätta ansikte, eller snarare tryne. Jag hittar inte ord som räcker till för att beskriva vad jag tycker om det här, och att det dessutom sänds i Sveriges Radio. Usch! :(
12 people gillar det här.

Kalle Kallesson 3 timmar sedan
Det står bokstavligen så i Koranen. Straffen brukar oftast ske inom familjerna, där Sharia gäller till 100%. Familjerna (3 generationssystem) ser det som en skam och ett hedersmord kan då rentvå hedern i familjen.

Att vi har en tolerant syn på "icke svenskar" och då speciellt för grupper utanför Europa hur de uttrycker sig är ingen nyhet. Det här är ett mordhot, försök till stämpling av mord........ Vi får väl se om han blir dömd? Vad tror läsarna här??????
11 people gillar det här.

andrej dokic 4 timmar sedan
Jag fattar ingenting. Om jag som ickemuslim ( tack och lov)skulle ens yttra mig så kallat nedsättande om dom offentligt, eller säga att muslimer bör pryglas eller whatever, skulle jag bli polisanmäld, DO anmäld, uthängd i media med namn och bild, typ hatbrott mot muslimer.

Väntar med spänning på att se vad som händer denna eminenta imam. Jag påstår att ingen kommer att våga ens polisanmäla honom. Tidningar kommer inte att skriva att det är hatbrott, för han tillhör ju vår nya adel, och vad adeln säger om dom livegna,bryr sig ingen om. Hade det varit korrekt skulle han blivit häktad direkt nu, för dödshot.

Jag har tyvärr mer respekt för mitt innehåll som kommer ut efter ett bra toalettbesök än vad jag har numera för Sverige.
Kanske den respekten ändras år 2014.
24 people gillar det här.

Caifano 4 timmar sedan
Nu får väl den svenska "kristna" kyrkan ställa upp för sina trosfränder eller är dom för fega som vanligt????
21 people gillar det här.

Pro Patria 3 timmar sedan som svar till Caifano
Nej nej. Varför skulle de göra det? De är så rädda och Politiskt korrekta.
Jag tror på gud, jag accepterar alla andra religioner utom Islam.
Islam är inte en fredens religion, det är bara ett politiskt maktmissbruk för att ge människor rätt att mörda för mer mark, för att röja undan politiska fiender.
9 people gillar det här.

argatanten 4 timmar sedan
Som av en tillfällighet så uppger Attefall i samma tidning, att regeringen ökar bidragen till trossamfunden med 12 miljoner/år. Det totala bidraget uppgår till 67 miljoner/år. Anledningen till detta är att de utgör ett unikt bidrag i integrationsprocessen och att de gör stora samhällsinsatser". Hur go e den då?

Läs gärna nedanstående artiklar om hur konvertiter och invandring berikar Svenska Kyrkan...

http://www.dagen.se/dagen/arti...
http://www.dagen.se/dagen/arti...
8 people gillar det här.

alfa_61 4 timmar sedan
felpost
5 people gillar det här.

Humanist_PI 4 timmar sedan
Efter terrordåden i Norge har det talats mycket om "hatretorik" och "ett farligt debattklimat som kan trigga våldsbenägna extremister". Den diskussionen har i hög grad handlat om invandrings- och islamkritik. Många pk-debattörer har menat att t.ex. sd:s invandringskritik skulle kunna trigga personer som Breivik att begå våldsdåd.

Här ser vi vilka som står för den verkliga hatretoriken och uttryckligen uppmanar till våld. Inte är det sd eller de invandringskritiker som uttrycker sina åsikter i nätets kommentarsforum. Nej, det är just de muslimska fanatiker sd och diverse invandringskritiker ständigt varnar för!
32 people gillar det här.

alfa_61 4 timmar sedan
En undran....ska jag som licensbetalare och skattebetalare vara med och finansiera en somalisk variant av radio i Sveriges Radio, självfallet inte!!!. Hade inte en aning om att detta överhuvudtaget existerade, men får reda på det av PI som vanligt. Denna islamiserings våg går nu så fort så man hänger inte med, man blir rädd och förskräckt över hur man mer och mer tar över Sverige, vilket nu denna variant av somalisk radio i Sveriges Radio är. Bara att skriva somalisk radio i Sveriges radio är inte klokt, vem hade trott det för 10 år sedan. Sverige har blivit helt upp och nedåtvänt, man har snart inga ord till att ta till över vad som händer i detta land.
23 people gillar det här.

puw 4 timmar sedan
sverige som är världens förebild i ALLT visar upp tydliga sprickor i den mångreligösa / kulturella Ideologin...
sv regeringen skall ånyo (för att dölja sprickorna) preparera givmilda osekulära regnmoln... / låta dom segla upp på den svenska oförståndshimlen och öppna sina portar med penningskyfall tillägnat den mångkulturella Ideologin Islam. rättrogna muslimers lycka står som spön i backen / svenskarna gråter...
sverige är fantastiskt...
sd 2014
5 people gillar det här.

T-bone 4 timmar sedan
Tja, Imamen har ju rätt i alla fall. Bara bra att det här kommer ut och kommer från en muslim, så kanske fler får upp ögonen. PI har ju skrivit detta i flera år men då är det ju bara lögner och propaganda enligt PK-eliten. Nu när muslimerna öppet avslöjar sin agenda blir det ju svårare att bortförklara för EXPO & Co.
15 people gillar det här.

Annelinnea 4 timmar sedan
Det är ju islam i ett litet nötskal; döda alla som inte tycker som Mohammed eller som det står i koranen. Speciellt de kristna, vars tro har tolkats av andra än upphovsmannen själv, dvs Jesus!
2 people gillar det här.

bagera 4 timmar sedan
Nu måste jag lära mig somaliska så jag kan fråga varför dem är inne på Erikshjälpen och stjäl.
2 people gillar det här.

Svenskastavalla 4 timmar sedan
Anmäl programmet till Radionämnden, anmäl den ansvarige utgivaren för programmet för att ha framfört hotet, det strider mot SRs avtal med staten. Anmäl imamen - borde vara känt vem han är - för hotet, allt enligt svensk lag. Man måste inte vara etnisk svensk för att bli anmäld, åtalad och fälld för att hota en invandrare till livet. Det finns ingen anledning för någon att backa i ett sådant här ärende, inte ens för den mest politiskt korrekte. Sverige och Sveriges Radio skall hållas fritt från sådant här.
30 people gillar det här.

1 new comment was just posted. Visa
Reactions

hkeye7 20 minuter sedan
From twitter
Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio http://t.co/0n24HHb #svpol
RolandXSwede 22 minuter sedan
From twitter
En imam i Rinkeby säger: "- Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam." http://t.co/cH22FWs Islam är ren ondska. #svpol
KalleAndersson9 1 timme sedan
From twitter
RT @Ljugmedia: Rinkeby: "Va, är det ingen som dödar dem", det är "varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam": http://t.co/0PmtHRC #svpol
Kalle_Andersson 1 timme sedan
From twitter
RT @MarMag_86: Imam i Sveriges radio - "Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam." http://t.co/DPf1NS3 #svpol
Kalle_Andersson 1 timme sedan
From twitter 2 more retweets from Roland Extra Kasper Sekiyama
RT @GalaXyBloggen: #svpol Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio « Politiskt Inkorrekt http://t.co/7jCIuif via @addthis
Milosz 1 timme sedan
From twitter
Rinkeby: "Va, är det ingen som dödar dem", det är "varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam": http://t.co/0PmtHRC #svpol
Martin Magnusson 1 timme sedan
From twitter
Imam i Sveriges radio - "Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam." http://t.co/DPf1NS3 #svpol

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: