söndag 11 september 2011

Objektivitet gäller inte när Israel granskas | SvD

Objektivitet gäller inte när Israel granskas | SvD: Objektivitet gäller inte
när Israel granskas

7 september 2011 kl 14:31 INLÄGG | ISRAEL

Alf svensson (KD), Europaparlamentariker.

Israel mäts med en moralisk måttstock, medan en annan gäller för andra länder.

Alf Svensson

Vad är det som gör att det lilla landet Israel drabbas av en avsky som inga andra länder möter? Tyvärr får man ofta skäl att ställa frågan. Ett färskt exempel på den aversion som finns reserverad särskilt för Israel rör företaget Sodastream. Tidigare i år (7 augusti) hävdades i ett nyhetsinslag i TV4 att delar av de produkter som säljs i Sverige tillverkats på en illegal bosättning på Västbanken. Efter detta drogs företagets produkter tillbaka från ett flertal svenska butikskedjors hyllor. Det finns bara en hake. Uppgifterna i inslaget var inte sanna. Inga Sodastreamprodukter som säljs i Sverige tillverkas vid israeliska bosättningar. TV4 tvingades till en dementi, men då hade skadan redan skett och bilden satts.

Visst kan kanalen hävda att det hela byggde på ett oskyldigt missförstånd. Men att uppgifterna var osanna tyder på att medier, när det gäller Israel, struntar i kravet på objektiv journalistik.

Märkligheterna slutar dock inte här. Det blev faktiskt nästan tragikomiskt när en av kedjorna som sålde Sodastreams produkter – de som felaktigt utpekades som tillverkade på Västbanken – försökte försvara sig med att produkterna kommer från Kina.
Artikeln fortsätter...

Vem behöver påminnas om att Kina är en av världens största diktaturer, medan Israel är det enda land i Mellanöstern där det råder demokrati.

Forskningsinstitutet Freedom House, som årligen mäter politisk frihet i världen, ger Kina sin sämsta gradering – ofritt – medan Israel klassas som fullständigt politiskt fritt. I Kina kastas oppositionella i fängelse, nyheter censureras, och landets minoriteter behandlas med skrämmande brutalitet. Men Kina är tydligen ändå att föredra framför produktion på Västbanken. Israel mäts med en moralisk måttstock, medan en annan gäller för andra länder.

Naturligtvis förtjänar Israel kritik. Men Israel och israeliska företag, som Sodastream, förtjänar också att betraktas med samma ögon som andra länder, och dömas därefter. Jag utgår ifrån att svenska distributörer ska sluta låta sig dras med i osakliga kampanjer som alltför ofta riktas mot ett enda land, Israel.

ALF SVENSSON (KD)

europaparlamentariker

Google-annonser

Billiga BilarVarför köpa begagnat om Nytt är så billigt? Ny Bil från 74 900 kr.www.Dacia.se

Allt Ska Bort - NUiPad Såld För 114 kr. 40'' LED TV Såld För 1046 kr.Ziinga.com

Betala tv-avgift på nätetTack för att du betalar. Oberoende radio och tv är ingen självklarhetRadiotjanst.se
Dölj kommentarer (873 st)

Disqus

Gilla
Dislike
and 25 others liked this.

Kommentarer avstängda. Artiklar äldre än tre dagar går inte att kommentera.
Visar 1-40 av 935 kommentarer
Sortera efter: E-postprenumeration Kommentars-RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad.


traumerin 19 timmar sedan
Tillverkning på västbanken skulle väl inte vara något negativt i sig, men den felaktiga informationen om Sodastream gällde ju att tillverkning skulle ha skett i illegala israeliska bosättningar där. Detta skulle om det hade varit sant ha inneburit att handel med varorna stödde bosättarnas syften att undergräva möjligheterna till återlämning av det ockuperade området till dess ägare.
Anmäl

Emil Jacobsson 1 dag sedan
Till Adolfuz!
1. "Israel skall granskas lika hårt som Sydafrika... " Min åsikt:"Sverige - sthlm eller Norrbotten - skall granskas lika OPARTISKT, som t.ex. fd Östtyskland Sydafrika.eller Egypten. OBS! Av våra egna,svenska media!" 2. Det är endast i Sverige det uttrycks någon form av kritik mot Israeliska förehavanden i strid mot folkrätten o.s.v. Övriga länders.." Min åsikt:"1:a Maj 2006 stod Skolst. Ordf. (v, alt. vpk?) i den då av Nya Moderaterna styrda staden Boden och talade om behovet att komma tillrätta med strukturella systemfel, kränkande särbehandling av t.ex. golvpersonalen i off. sektor. Jag kom att få höra det, p.g.a. vi blev trängda dit av 900 motorcyklister. Icke HA! 2007 var sångerskan Marie Bergman annonserad. Vi åkte dit för att lyssna en stund. Då står samme Ordf. ( "Nya k") och råskäller på Israel."ALLT" är Israels fel! Nu inte ett enda ord om Bodens brott mot sina anställda! Marie B. var huvudtalare. Sjöng inte en ton! Hon hade ett helt annan syn på Israel - Palestina-problemet. Fick då inga spontana applåder...
Berömde Marie B.,för hennes tuffa tal. Berättade om det korrupta Lärarförbundet,(L) i Boden, som i symbios med rektorer, (L) högsta förvaltningschefer (L) och Ordf. (L) styrde skolan och klubbade ner den, som vågade sticka upp - sätta minsta käpp i deras vänsterstyrda cyklande - där kompetens förblir en bristvara. "Det är lika eländigt på massor av platser", sade sångerskan, som rest mycket i hela landet.

När fack - arb.giv. - politiker "äro ett", så uppstår osunda, korrupta nätverk. "Intellektuell inavel..." M.a.o. SYSTEMFEL ! Men inga vill/får granska.
Anmäl

Elly1 1 dag sedan
Bra talat Alf,... samma tankegångar har jag haft under flera år, Israel ÄR en demokrati -den enda fungerande som förtjänar allt stöd. Men men, de är luttrade och vana vid svek så de får förlita sig på Gudomen istället...
Anmäl
3 personer gillar det här.

R Littas 1 dag sedan
1- En debattör anmärkte att Israel har mer FN resolutioner mot sig än alla andra länder. Javisst, men se vilka länder som genererade dom, Syrien, Iran, Libyen och andra diktaturländer. Dessa länder representerar världssmvetet ? Absurt.
2- Naturligtvis är de flesta Israel hatarna inte objektiva. De representerar bara gammaldags antisemitism i ny skepnad.
3-Israel har en plikt mot sina medborgare att försvara dem mot raketer som skickas från Gaza. Jag förutsätter att Sveriges regering skulle göra sammalunda om ett regn av raketer avsköts mot Värmland från Norge.
Anmäl
5 personer gillar det här.

R Littas 1 dag sedan
1. Alla FN resolutioner mot Israel har röstats igenom av Syrien, Libyen, Iran och liknande diktaturer.
2. Israel hatarna är i själva verket bara vanliga gammaldags antisemiter i ny skepnad. Har inget med Israels politik att göra.
3. Israel har rätt av försvara sina medborgare som vilket annat land som helst. Tänk om Norge lobbade tusentals raketer mot Karlstad. Jag tror vår regering skulle ingripa.
Anmäl
4 personer gillar det här.

Mentat57 1 dag sedan
Den hätska debatten här är i sig självt ett bevis för Alf Svenssons tes: Israel bedöms inte med samma måttstock som övriga länder. Det framgår med all önskvärd tydlighet ur massor av inlägg. Q.e.d.
Anmäl
4 personer gillar det här.

Inge Svensson 1 dag sedan som svar till Mentat57
Det är västvärldens demokratiska sladdbarn. Under uppfostring. Om andra länder missköter sig så bryr man sig inte lika mycket.
Anmäl

Thomas Hefner 1 dag sedan som svar till Inge Svensson
Vilket arrogant skitsnack.
Anmäl

Emil Jacobsson 2 dagar sedan
Att vara utrustad - eller EJ vara utrustad - med civilkurage i Sverige? Kurage III
Ekonomisk och mental repression, så samvetslös, som den vi utsatts av de statligt reglerade polis/rätt/myndighets/-väsendet med Ordf. i landshövdingakollegiet, Per-Ola Eriksson, som en "samordnade president Nixon", kan endast Gudlösa människor utföra. Korruptionen har kostat flera ämbetsmän, tjänstemän, förlorad nattsömn, förlorad självkänsla, men det värsta av allt - förlorad själ. Orsak? Inget civilkurage.Vi har blivit ekonomiskt utblottade gm länsstyrelsens terror, efter ett extremt långt arbetsliv. Sponsrat, ovetande, en korrumperad nomenklatura i Norrbotten, skyddad av polis, ÅK och t.o.m., till slut - fredagen 2009 11 13 - en mot sig själv, JÄVIG JK, Det Gudlösa "BESLUTET" dödade min hustru.Träffar mäklare kl 9:00. Hörde på "gomorronsveriges" panel. De talade om "elfte september", 2001.

Vi utsattes för länsstyrelsens "elfte september"-attack, 2006.En av många LÖGN-attacker. M.a.o. brott mot det 8:e av Guds bud.Har länsstyrelsen fått den befogenheten av landets regering? EU-minister Birgitta Olsson och MM Cecilia Malmström skriver i dag på DN-debatt - som f.ö. släckt ner "folkets röst" - ansåg det.Fredrik Federley likaså. 0 % politiskt civilkurage, liksom fr.a. SVT:s KGB, en medial katastof från Kalix. Nu blir det "vinprovning" på SVT. RIDÅ?
Anmäl
1 person gillar det här.

Wowa 1 dag sedan som svar till Emil Jacobsson
Äntligen! Propagandan har gjort ett stort hål i människornas hjärnbark. Flertalet är förvissade om att vi lever i den bästa av världar men du poängterade just det som maktlystna och försuttna håller på med 24/7. Korruption, medlöperi med de stora, internationella brott som Sveriges regeringen gjort sig skyldiga till, vapenförsäljning som går på smorda räls mm. Vi lever i AB Sverige och är inga medborgare utan statare alt. invånare. Allt annat är en illusion.
Anmäl
2 personer gillar det här.

Lars P 1 dag sedan som svar till Wowa
"Vi lever i AB Sverige och är inga medborgare utan statare alt. invånare." Och vad vill du se istället?
Anmäl

Wowa 1 dag sedan som svar till Lars P
En utopia som hette Frihet.
Anmäl
1 person gillar det här.

Lars P 1 dag sedan som svar till Wowa
Det var ju ett klart svar, tack.
Anmäl

Adolfuz 2 dagar sedan
Alf har rätt om Kina. Varför låter vi dem ta över världen???
Flatheten är enorm och vi vill inte genomskåda deras världsherraväldemål.

Israel ska granskas och fördömas lika hårt som Sydafrika en gång i tiden.
De delar upp människor efter tillhörighet och ockuperar mark.
Är inte villiga till några kompromisser heller. Ska bara ha mer.

Egentligen klarar de sig alldeles utmärkt i media. Undrar varför.
Anmäl

Thomas Hefner 1 dag sedan som svar till Adolfuz
Noterar att den här "Israel-kritikern" kallar sig för "Adolfuz".

Delar upp människor efter tillhöriget? Ja, det är nog ganska vanligt att man gör det i många länder, t.ex. i Sverige så delar vi upp folk efter medborgarskap, och behandlar folk olika efter sådana tillhörigheter. Och vi är själva med och deltar i militärockupation av Afghanistan. Bara ha mer? Israel är mindre än småland...
Anmäl

Adolfuz 22 timmar sedan som svar till Thomas Hefner
...och därför är det okej med apartheid?
Anmäl
1 person gillar det här.

Wowa 1 dag sedan som svar till Adolfuz
Sverige kan också granskas. Var inte så himla skenhelig. Det är metervis med saker som har inte nått ljuset.
Anmäl
3 personer gillar det här.

Adolfuz 1 dag sedan som svar till Wowa
Vet inte vad ev. skenhelighet har med granskning av Sveriges ev. förehavanden.
Faktum kvarstår att det är endast i Sverige där det uttrycks någon form av kritik mot den israeliska statens förehavanden i strid med folkrätt osv. Övriga länders medier är oerhört följsamma.

Och det är inte samma sak som att bejaka Israels rätt till existens.
Anmäl

Emil Jacobsson 2 dagar sedan
Håller med Alf Svensson om att Israel blir förfödelad i svenska media.Detta har pågått i flera decennier. Opartiskheten har saknats. Men ett lika stort problem i svenska, fr.a.. norrbottniska media, där V och S regerar, är den TOTALA tystnaden om korruptions-skandaler.Själv påtalade jag, som musiklärare/whistleblowers grav korruption i Kommunala Musikskolan. Diktatoriskt mobbande ledarskap, efterhand övergående till klockren kriminalitet. Skrev direkt till styrelsen, 2006 01 30. Ordf. (v) gömde undan den för nämnden i leninistisk anda.Blev ett dygn efteråt utslängd, efter 36½ års meriterad tj. på MS och musikgymn. Skulle EJ få vikariera/komma in i en skola! ALLA "utkastare", 3 chefer + ordf. var i Lärarförbundet. (s+v) Blev utsatt för gravt olaga hot 04 24 av M-skolans ledn. Hela familjen utsattes för ekonomisk repression i 1930-talsanda av (s)tatliga myndigheter, så att min hustru dog av stressen.ALLA media tystade.En NSD:s ch.red.sade:"Att ert ärende inte är värt att belysa, bevisas av, att vi ALLA nyhetschefer tagit samma beslut." Nu föreligger fara för andras liv i familjen. Har 2008 hungerstrejkat i 36½ dygn för MR och BK.Skall ärliga whistleblowers behandlas så, Alf Svensson? Du är personligen insatt! Var finns ditt civilkurage, som KD ville lagstifta om? Har sänt ett SOS till Hägglund/Attefall. Opartisk journalistik om statliga övergrepp, inte i Israel - men Sverige. HJÄLP OSS
Anmäl
3 personer gillar det här.

joakim 2 dagar sedan
Bingo. Alf Svensson, du har slagit huvudet på spiken. Titta bara så många kommentarer som är negativa till ditt förslag att journalister skall vara lika objektiva när det gäller Israel som alla andra länder. Det är tydligt att en del vill helt enkelt inte att journalister skall vara objektiva när det gäller Israel.
Anmäl
8 personer gillar det här.

Barbaren 2 dagar sedan
Alf Svensson såsom kristen vet så väl att "frälsningen går genom judarna".Så det gäller att kamma medhårs.Kan väl vara på sin plats att lägga ut dessa bevingade ord: "Israel may have the right to put others on trial, but certainly no one has the right to put the Jewish people and the State of Israel on trial."-- Israeli Prime Minister Ariel Sharon, 25 March, 2001 quoted in BBC News Online
Anmäl
4 personer gillar det här.

Irene Ungelheim 2 dagar sedan


Hur blåögd får man som f.d. KD-ledare vara? Efter att i
många år studerat,besökt och arbetat i Det s.k.Heliga Landet har jag sett
mycket av hur ett "herrefolk" behandlar dem som idag är "de
allra minsta". Jag har träffat dem som varit helt o igenkännbara efter
fängelsetid i Negevöknen m.m.Man måste skilja på det judiska folket och vad den
israeliska regeringen klubbar genom beslut i Knesset. Läs boken "Morgon i
Jenin" av Susan Abulhawa,där man får en bra bild av hur det är att vara
palestinier.Mitt hjärta är i Jerusalem, men orkar inte längre åka dit för att
se det"förstörda landet.


Anmäl
8 personer gillar det här.

Lars P 2 dagar sedan som svar till Irene Ungelheim
Lite tjatigt blir det ju...
Anmäl
1 person gillar det här.

Irene Ungelheim 2 dagar sedan


Hur blåögd får man som f.d. KD-ledare vara? Efter att i
många år studerat,besökt och arbetat i Det s.k.Heliga Landet har jag sett
mycket av hur ett "herrefolk" behandlar dem som idag är "de
allra minsta". Jag har träffat dem som varit helt o igenkännbara efter
fängelsetid i Negevöknen m.m.Man måste skilja på det judiska folket och vad den
israeliska regeringen klubbar genom beslut i Knesset. Läs boken "Morgon i
Jenin" av Susan Abulhawa,där man får en bra bild av hur det är att vara
palestinier.Mitt hjärta är i Jerusalem, men orkar inte längre åka dit för att
se det"förstörda landet".


Anmäl
3 personer gillar det här.

lyb 2 dagar sedan
"Vad är det som gör att det lilla landet Israel drabbas av en avsky som inga andra länder möter?"
Fråga Israels grannar.
Anmäl
6 personer gillar det här.

Thomas Hefner 1 dag sedan som svar till lyb
Jag tror de är för upptagna med att tortera och mörda sina undersåtar för att hinna förklara varför de inte gillar Israel. Assad, t.ex. är alldeles för upptagen med att låta tortera ihjäl barn för att ha tid att tänka på Israel.
Anmäl

Wowa 2 dagar sedan som svar till lyb
Menar du terrorister Hamas, PLO, Hezbollah, Assad_the_drug_dealer, generaler i Kairo, Wahabister i Riyad och puppet_king_Hussein?
Anmäl
23 personer gillar det här.

lyb 2 dagar sedan som svar till Wowa
Ditt svar säger en del om varför grannländerna hatar Israel.
Ännu efter 60 år!! Och ingen förbättring i sikte...
Man frågar sig vad ser Israelerna för framtid i området.
fler murar, fler vägspärrar ?

Och vad menar dom att människorna! i gaza skall ta sig till.
Anmäl
1 person gillar det här.

Mogark 2 dagar sedan som svar till lyb
Det är ju bara att erkänna staten Israels existens och sluta ett fredsavtal. Så är saken biff. Men det har arabstaterna med undantag för Egypten vägrat sedan 1948. Med en sådan fanatism får man ju ta vissa konsekvenser av att man har förlorat alla krig man har startat. Det brukar som bekant inte vara den som har förlorat sina krig som ställer villkoren. Men det fattar man inte i arabvärlden.
Anmäl
21 personer gillar det här.

Hebbert 2 dagar sedan som svar till Mogark
Jo Israel får inte vara starkt för vänsternissarna, Israel får inte försvara sin existens från självmordsbombare och alla raketer som skickas in i landet. Varför tror vänstern att Israel bygger en mur? Att de flesta andra länder i området vill utradera Israel har väl även det betydelse?
Anmäl
5 personer gillar det här.

lyb 2 dagar sedan som svar till Mogark
Först stjäl/lurar sig till Israel sitt land sen vill dom bli erkända av de bortjagade. Det är grovt.Alla krig har startats efter att Israel utropade sig själv som stat.Så inget Israel, inga krig.
Nu har Israel via USA hela makten över flyktingarna. Därmed har dom hela ansvaret. Dom måste börja leva upp till det
Anmäl
2 personer gillar det här.

Wowa 2 dagar sedan som svar till lyb
"Muren" är en propagandistisk trick. Inga fler självmordsmördare är skäl nog. Vägspärrar? Självklart. Det har med säkerhet att göra. Gaza? Israel lämnade över Gaza till de som ville ha självbestämmande och de valde det värsta gänget som håller ett stryptag om invånarna. Det bor över 1 miljon araber i Israel. Grannländerna (utom Egypten) är judenrein. Är det rättvist?
Anmäl
21 personer gillar det här.

toksverige 2 dagar sedan
Man ser direkt på antalet inlägg att Israel är speciellt hatat.
Alf har helt rätt. Länder som massmördar sin egna befolkning som tex nordkorea får inte alls samma kritik. När var det en demo för Nepal sist?
Nä, för vänstern är olika människor olika värda.
Anmäl
38 people gillar det här.

Hebbert 2 dagar sedan som svar till toksverige
Vänstern är helt och hållet maktgalna!
Anmäl
2 personer gillar det här.

Lars52 2 dagar sedan som svar till toksverige
förväntningarna är kanske större på de som kallar sig för demokrati.
Anmäl
2 personer gillar det här.

Thomas Hefner 1 dag sedan som svar till Lars52
Nordkorea kallar sig också för demokrati. Det är bara en handfull länder i hela världen som inte kallar sig för demokrati. Lägg ner med hyckleriet.
Anmäl

Charlie_Magnus 2 dagar sedan som svar till Lars52
DDR kallade sig för demokrati. Att vänstern skulle haft högre förväntningar och därmed kritiserat mer av den anledningen... nja, det rimmar inte riktigt med verkligheteh, eller hur?
Anmäl
6 personer gillar det här.

Lars52 2 dagar sedan som svar till Charlie_Magnus
Jo många gör det, kallar sig för demokratier. Säkert också Burma och Nord Korea, men på något sätt har man nog högre förväntningar på Israel. Men ett land som occuperar mark, som driver bort innevånare, som anfaller städer i jakt på terrorister, som använder fosforbomber och som stoppar havande kvinnor vid gränsposteringar, respekten för liv verkar vara på nivån för ohyra. Är den staten värdig att kallas demokratisk. Jag vill bara säga vad jag tycker, nån kommer kalla mej Jude hatare, kommunist, anti semitisk och många nadra fula ord. Så då var det sagt.
Anmäl
2 personer gillar det här.

Thomas Hefner 1 dag sedan som svar till Lars52
Så eftersom du har högre förväntningar på Israel så skall de behandlas sämre än länder som gör mycket värre? Israel stora fel är alltså att du har höga förväntningar? Israel kanske borde bli diktatur för att de skall bli bättre behandlade? Helt idiotiskt.
Anmäl

Omar Ud-Din 2 dagar sedan som svar till toksverige
När köpte du en Nordkoreansk produkt senast?
Anmäl
2 personer gillar det här.

1 2 … 24 Next →

Respekten för andra debattörer och de personer vi skriver om är en huvudregel på SvD.se. Det är inte heller tillåtet att skriva mer än 500 tecken. De flesta artiklar är öppna för kommentarer i tre dygn. Läs reglerna i sin helhet
Tipsa och dela

873 kommentarer
Tipsa en vän om den här artikeln
Skriv ut
Anmäl
Större text

Kommentarer

Tillverkning på västbanken skulle väl inte vara något negativt i sig,...

traumerin

...och därför är det okej med apartheid?

Adolfuz

...och Filisteerna var greker...inte araber....

Thomas Hefner

Till kommentarerna
Twingly logo
15 blogginlägg länkar till den här artikeln

1
2

Jag är inte ensam om att anse att man behandlar Israel orättvist
17 timmar sedan Pinglans Tankar - den ej politiskt korrekta bloggen
Om stormningen av Israels ambassad i Egypten och svinhugg som går igen...
En dag sedan Martin Mobergs betraktelser...
Glenn Killing Fields
En dag sedan No size fits all
Alf hjärta Israel!
En dag sedan http://verklighetenstolk.se/feed
Cynism som politiskt medel
En dag sedan Fältmarskalken
Grön Ungdom (och resten av vänstern) vill att vi ska positivt särbehandla diktaturer
En dag sedan Marknadsliberalen
Israels handlingar får konsekvenser för dem själva
Ungefär en dag sedan Röda Berget
Inget nytt under solen.
Ungefär en dag sedan Annarkia
Israel – demokrati eller etnokrati?
Ungefär en dag sedan Fred i Palestina
En lydig Obama och en lydig Bildt?
Ungefär en dag sedan Jinge.se
SENASTE NYTT

Brännpunkt
Ledare

1 Kamp mot terror är allas ansvar
2 Strandskyddet måste bli mer nyanserat
3 Sveriges krisberedskap är undermålig
4 M bör inte förlora sin politiska kompass
5 Dagisretorik att ställa stater mot varandra
6 Känslan av sårbarhet finns kvar
7 Nya studentbostäder kräver ett riktat stöd
8 Uppgifterna om Sodastream är felaktiga

Annons | SEB

Bara 23 år – men redan 574 anställda Får internationellt pris.

POPULÄRAST PÅ OPINION

Mest läst
Mest kommenterat

1 Strandskyddet måste bli mer nyanserat
2 Känslan av sårbarhet finns kvar
3 Sveriges krisberedskap är undermålig
4 M bör inte förlora sin politiska kompass
5 Dagisretorik att ställa stater mot varandra
6 Genuina konflikter om bröllopsnätter
7 Politiskt smart men ekonomiskt riskabelt
8 De välutbildade måste kunna tjäna mer


Ledarredaktionens blogg

Skymningskriget: nytt efterord till 11 septemberkommissionens rapport

Efter terrordåden mot den 11 september 2001 tillsattes den sk 11 septemberkommissionen, eller lite mer formellt: National Commission on Terrorist ...
CNN hyllar Stockholm

CNN har varit i Stockholm och stortrivts. Reportaget formar sig till en hyllning men med ett tungt undantag. Jag kan ...
Finland devalverar

Finländsk politik har inte precis rosat marknaden på den senaste tiden. Sexpackregeringen Katainens särkrav på säkerheter i kontanter (insatta på ...
GOP-debatt utan solklar vinnare

Med närmare 15 miljoner amerikaner arbetslösa, och med ett nettotillskott av noll (0) nya jobb i augusti, var det kanske ...



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: