onsdag 21 september 2011

Politikens parasiter undergräver samhällsmoralen « Politiskt Inkorrekt

Politikens parasiter undergräver samhällsmoralen « Politiskt Inkorrekt: Politikens parasiter undergräver samhällsmoralen

OPINION Sveriges Radio redovisar i ett reportage att 450 före detta kommun- och landstingspolitiker lever på bidrag. I stället för att arbeta plockar de år efter år ut så kallad visstidspension. Det kan de göra tills de går i ålderspension utan krav på att söka jobb. 270 av dessa samhällsparasiter kommer från de rödgröna partierna medan 180 är före detta allianspolitiker. En moderat sitter och glassar på spanska solkusten medan en sosse fritidsdyker på Fillipinerna, bägge på skattebetalarnas bekostnad. Är det sådant som svensken ska tycka det är ”häftigt att betala skatt” för, som socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin uttryckte det? Och hur rimmar detta med Regeringen Reinfeldts arbetslinje?

SR har intervjuat några av Sveriges mest notoriska bidragsutnyttjare, och det handlar inte om invandrare. I stället är det bland dem som ska föreställa vara det svenska samhällets prydnad, våra folkvalda politiker, som några av de värsta skräckexemplen och svåraste syndarna återfinns. Det är ett angeläget reportage Sverige Radio har gjort. Möjligen kan man sätta ett frågetecken för att man, trots att det är en övervikt för det rödgröna blocket bland före detta förtroendevalda som på det här sättet plockar pengar ur skattebetalarnas fickor, endast en socialdemokrat finns med bland dem som inför påslagen bandspelare tvingas förklara sitt vegeterande. Övriga är hämtade från allianspartierna.

En av dem som får försvara sitt bidragsberoende är Kristina Axén Olin (M), före detta finansborgarråd i Stockholm som under uppseendeväckande former i början av 2008 fick lämna sina uppdrag på grund av alkoholproblem och tablettmissbruk. Hon plockar ut den nätta summan av 46 000 kronor i månaden i politikerpension. Det kan hon fortsätta med fram tills hon om 16 år går i ålderspension. Axén Olin tycker det är helt i sin ordning att arbetslinjen gäller för vanliga medborgare men inte för henne:

– Jag tycker fortfarande att det är rimligt med arbetslinjen. Det är inte så att finansborgarråd i Stockholm är ett vanligt arbete; jag är rätt stolt över att jag jobbade dygnet runt.

Hon anser inte att det bör ställas några krav på henne att söka jobb på samma sätt som på andra arbetslösa som kvitterar ut a-kassa:

– Jag ser inte det här som en a-kassa, jag ser det snarare som ett avgångsvederlag.

Anders Sjölund (M) från Umeå är en annan före detta kommunpolitiker som inte bekymrar sig över att han ligger samhället till last. Sveriges Radio får tag i honom på telefon från Spanien där han numera bor med full försörjning från svenska skattebetalare. Sjölund ställer sig helt oförstående till kritiken:

– Jag har inget som helst dåligt samvete över att jag uppburit pension under ett antal år… hur många blir det nu… ehhh… 10-15 år. Det har varit bra för mig.

Bertil Daniels (C) är före detta kommunalråd från Leksand. De senaste 12 åren har han vittjat skattebetalarna på cirka 250 000 kronor om året i politikerpension. Det har han inte dåligt samvete för utan martyriserar i stället om sin tidigare arbetsbörda:

– Är det någon roll i ett samhälle som är underskattat rent lönemässigt så är det att vara kommunalråd. Skulle man ha betalt för de timmar man har lagt ner så kan jag sitta här med gott samvete i det här sammanhanget.

Daniels ser ingen motsättning i att han tillhör ett parti som förordar arbetslinjen, som anser att folk ska jobba och försörja sig själva samtidigt som han själv som avgången politiker år efter år fortsätter att snylta på de som arbetar i stället för att söka jobb. Att han satt i system att parasitera på samhället försvarar han med att det finns ett avtal som gör det möjligt:

– Men alltså kära vän, jag har ju inga dagar att sitta och rulla tummarna, jag är engagerad i många olika saker i det här sammanhanget. Det här är ett avtal som är tecknat mellan svenska kommunförbundet och Sveriges kommuner då, och jag har ingen anledning att bryta det på något sätt.

Värt att notera är också att Daniels inte tvingades avgå från sitt uppdrag som kommunalråd i Leksand på grund av majoritetsskifte eller liknande. Han valde i stället helt själv att sluta jobba 1999 och har alltsedan dess kvitterat ut försörjning från det allmänna. Att på det här sättet på eget initiativ sluta arbeta i fullt arbetsför ålder är något som Daniels har gemensamt med många i den här ledighetskommitten.

Kjell Söderström (S) var fordom kommunalråd i Arboga. Det ledsnade han på för sju år sedan, avgick och flyttade till ett dykcenter på Filippinerna där han nu lever gott på svenska skattemedel. Cirka 300 000 kronor om året åderlåter han statskassan på för att dagdröna och leva paradisliv:

– Jag har en fördel av det här, helt klart. Hade jag bott i Sverige hade jag nog tyckt att det hade varit en rimlig ersättning, här är ju prisnivån något annorlunda.

På frågan hur hans liv ser ut i dag på Filipinerna och om han jobbar någonting, svarar Söderström så här:

– Nej, jag kan väl hjälpa till lite grann i dykshoppen.

Iha Frykman (M) har varit oppositionsråd i Eskilstuna men hoppade av för ett år sedan och låter sig nu försörjas av sina väljare med 35 000 kronor i månaden. Av de dagdrivare till expolitiker som Sveriges Radio har intervjuat är hon den enda som idkar någon som helst självkritik:

– Jag tror inte att allmänheten tycker att det här är särskilt bra. Det framställs ju alltid som att vi tar för oss själva, vi politiker.

Eftersom Frykman trots allt fortsätter leva på bidrag tycks det ändå mer vara fråga om en läpparnas bekännelse av mer tillfällig karaktär föranledd av att Sveriges Radios bandspelare är påslagen.

Ingela Gardner Sundström (M) är ordförande i förhandlingsdelegationen hos SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Hon är en känd som en hårdför förhandlare som under lång tid sett till att hålla lönerna nere för sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden som sliter i den underbemannade svenska vården. Och det förstår man ju att hon måste om pengarna ska räcka till att bestå avdankade politiker med en drönartillvaro i Spanien och på Fillipinerna. När villkoren för kollegorna i politikerskrået förhandlats har de hårda nyporna ersatts av nepotistiska silkesvantar.

Efter Sveriges Radios granskning säger sig Gardner Sundström nu vara beredd att se över reglerna för kommun- och landstingspolitikers visstidspensioner. Så brukar man svara när rimligheten i politikernas fallskärmar ifrågasätts men konkret händer det sällan något. Gardner Sundström är också påfallande vag i formuleringarna:

– Under de här tio åren som har gått efter att modellen gjordes om så har det naturligtvis hänt en hel del i samhällsutvecklingen och i debatten. Inte minst arbetslinjen har ju kommit i fokus på ett helt annat sätt och mot bakgrund av den förändrade situationen som är så kan det finnas anledning att titta över modellen igen.

Pressad att ge mer konkreta besked om vilka punkter Gardner Sundström själv anser det är viktigast att få med i en sådan översyn, svarar hon så här:

– Naturligtvis bland annat frågan om hur de nya direktiven och synsätten kring arbetslinjen också ska påverka frågan om visstidspension för att ändå ge de förtroendevalda någon form av trygghet så att de ändå vågar ta de här uppdragen. I den modell som finns i dag kan det vara det som sticker i ögonen mest. De här två systemen ser inte ut att gå i takt med varandra. Det är klart att politiken inte kan sväva helt vid sidan om allt annat som händer i samhället.

Det Sveriges Radio ändå lite missar är att framhålla att det inte främst är miljonrullningen i sig som är det allvarligaste med det här skandalösa överutnyttjandet av sociala trygghetssystem. Det är i stället att det i grunden undergräver arbets- och skattemoralen i hela samhället och förtroendet för politiker och demokratin. Trots detta kan man nog vara tämligen övertygad om att den journalist som om några år bestämmer sig för att ta en ny titt på det här fenomenet också då kommer att hitta ett stort antal bedagade politiker med uppblåst självuppfattning som anser sig ha rätt att leva som ett arbetsbefriat frälse, och att det då fortfarande också finns ett system som tillåter dem att göra detta.

Mats Dagerlind – Demofon

SR
SR
SR
PrintFriendlyShare
2011-09-21, 15:25 (uppdaterat 2011-09-21, 17:44) | Kategori(er): Debatt, Ekonomi, Inrikes, Krönika, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 16 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
80 kommentarer 875 gillar received
Dela på
Visar 50 av 101 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Adolfuz 0 minuter sedan
Bra PI!
Fuskare finns oavsett etnisk tillhörighet.
Det mest skrämmande med Sverige är att vi alltid är bror Duktig när det gäller korruption.
Men Göteborgsskandalen visar vilken röta vi har.

Det här exemplen med politiker som jobbar hårt några år och sen kan softa i 15-20 år är stötande för moralen.
Självklart vill alla ha det så då.

Vidrig attityd från dem som uttalar " att de varit bra för dem".
Tacka f-n för det!
Det var MINA pengar.

loofon 6 minuter sedan
Det här hade inte kunnat fortgå om vi hade haft en hederlig journalistkår som inte var beroende av presstöd!
1 person gillar det här.

Shakanda 6 minuter sedan
Alla väljare måste ha genomskådat hyckleriet, penningslösandet, egotrippade id-- vars enda behov är se till sig själva, tjäna pengar, hamstra pengar helst andras också, låta de sämst ställde betala priset dvs penningfattiga, sjuka, gamla, arbetslösa, hemlösa för de anses inte har något värde, utan tär på kapitalet.
Försäljare=Politiker= dagens gåta??

mickej 8 minuter sedan
Politiker i 7 klövern borde sova med ögonen öppna. Inte nog med att de drar ner landet Sverige och svenskarna i skiten, nu ska de ha bra betalt för detta även efter... Nästa löneförhandling så borde väl dessa höga socialbidrag även gälla för barn och barnbarn. Ja för deras far eller mor har ju gjort ett jättejobb att dra Sverige ner i skiten. Detta måste ju belönas.

Shakanda 9 minuter sedan
De utger sig för att vara seriösa men säljer sin själ, id för pengar

Shakanda 10 minuter sedan
Ingenting förvånar en längre, sätt alla dessa övertaliga politiker på fas 1 AF, ta av dem bidragen till pension mm fördelar! utsugare och man kan lätt förstå föraktet mot politiker m fl glassare som frotterar sig i pengar,
utomlands, lyxvillor, resor, bankkapital.
Yes lägg ner SVT och alla journalister, övrig media också för de håller sig inte till fakta utan gör om verkligheten
Alliansen och s och co har drivit en moderat politik där syftet mera är att sko sig själva, klösa sig kvar till varje pris och suga ut allt de kan innan eliminering sker från politiken, sedan kvittar det vilka övergrepp, rövarhandlingar, penningbedrägeri, bostadsbedrägeri mm de har gjort.
De har visat att pengar går före allt annat, före liv, hälsa, vård, skola, omsorg, empati
fattigdom mm

ddayperspective 12 minuter sedan
I sanning politikens parasiter... Samma slags korruption som i Grekland!

Tant_Stina 23 minuter sedan
Sverige_Sverige_fosterland, du har helt rätt. Dessutom har vi fortfarande rösträtt, vi är många och vi kan åstadkomma en hel del om vi bara organiserar oss! Vi kan det här landet, de flesta av oss har barn och barnbarn, så "vård, skola, omsorg" är inte okända storheter för oss. Vi är en stor och ekonomisk resurs, så visst, jag är med.
1 person gillar det här.

blytunk 24 minuter sedan
Maerkligt program fran SVT. Troligen en chefs journalist som ar avundsjuk, for att han inte atnjuter samma foermaner efter nagra manaders tjaenst pa svenska STASI. Dom har ju trots allt tjaenat nomenklaturan och PK elit troget i alla tider. Avskaffa SVT och presstoed NU
3 people gillar det här.

swedishwoman 24 minuter sedan
Hur många andra svenskar arbetar inte dygnet runt?! De får däremot inte samma plåster på såren som dessa "stackars" politiker...
3 people gillar det här.

Mikolino 32 minuter sedan
Sverige behöver helt klart en ABB.......... (till ipred o säpo osv. NEJ, jag tar ej det jobbet men hade inte gråtit om det hänt)
3 people gillar det här.

Tant_Stina 38 minuter sedan
Det värsta är inte politikerföraktet. Än värre är politikernas folkförakt.
Jag kommer fortfarande ihåg den stackars unga mamman vars lille son avled efter en tids sjukdom. Dagen efter dödsfallet skulle mamman visa upp sig på arbetsförmedlingen, annars fick hon inte a-kassa.
Sjuk av sorg kom hon naturligtvis inte dit. Och gick då miste om a-kassa.
Jag blir så arg när jag tänker på det så nu... vet jag inte vart jag ska ta vägen
18 people gillar det här.

Tollessss 22 minuter sedan som svar till Tant_Stina
Gör motstånd.
Printa artikeln på 100 blad och ta en kvällspromenad så minskar trycket. Herregud alla vi som irriterar oss här är lång fler än alla journalister och 7 klöverns valarbetare tillsammans. Med en kartong skrivpapper och bläck kan vi hindar politikerna från att ta ifrån oss våra pensioner och vårt land. Vi har väl lika stor rätt att göra motstånd som Palestinierna som också fått objudna gäster. Vi gör det med bläck och papper.

Sverige_Sverige_fosterland 39 minuter sedan
Snart pensionär och vad jag förstår så är Vi snart 2 miljoner!
Vi är högutbildade och med lång arbetslivserfarenhet mellan 40 till 50 år!
Vi röstar bort "politikerpatrasket" som sitter och "parasiterar" på det svenska folket!
Vi lovar att arbeta utan lön i riksdag, regering, landsting och kommuner eftersom Vi redan har pension!
Vi kräver enbart ersättning för resa och uppehälle!
Vi kommer omedelbart att ta bort "parasitlöner" för f.d politiker och detta kommer givetvis att gälla retroaktivt!
Samtliga politiker i regering, riksdag, landsting och kommuner kommer att få maximalt tre månaders avgångslön, efter att tjänstgöring upphör, och skall därefter stå till arbetsmarknadens förfogande enligt det normala regelverk som råder på den svenska arbetsmarknaden!
Allmän pensionsålder skall gälla från 65 års ålder enligt det regelverk som råder för det allmänna pensionssystemet och övrig tecknad tjänstepension!
Vad tycks?
14 people gillar det här.

blytunk 19 minuter sedan som svar till Sverige_Sverige_fosterland
Mycket bra forslag, had gaerna tagit posten som forsvars minister, har en del erfarenheter fran bly branchen som merit
1 person gillar det här.

impossiblemission 25 minuter sedan som svar till Sverige_Sverige_fosterland
Så korkade som vissa politiker är så behövs det en utbildningssatsning om de skall kunna göra någon nytta i det privata näringslivet. Jag håller däremot med om att det inte finns någon som helst anledning till att skattebetalarna skall hålla dem under armarna under längre tid än som gäller för vanliga anställda.
3 people gillar det här.

bogartius 40 minuter sedan
JASSÅ SÅ
fungerar det när våra politiker blir bortröstade!?
Ja, man är aldrig för gammal att lära sig något nytt.

Det kanske är så att våra politiker har lärt sig hur våra nysvenskar utnyttjar systemet, vem vet?

Själv tänker jag nu ta en paus efter en lång arbetsdag, och senare skall jag betala min mors tandräkning, vilken hon som fattigpensionär inte kan betala själv.

Hon borde blivit politiker.....
7 people gillar det här.

kalle008 42 minuter sedan
Det enda vettiga är förstås följande:

- att vara politiker ska vara som att ha vilket yrke som helst, när det gäller lön/arvode

- däri ingår, om nödvändigt, att betala för sin arbetslöshetsförsäkring

- när politikern sägs upp av folket inträder samma ekonomiska fördelar som för vilken annan arbetare som helst, under lika lång tid

Enkelt, va?
6 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 42 minuter sedan
En som inte kommer att uppbära politiker pension är moderaten Per Unkel - han dö i da
3 people gillar det här.

Vaftrudne 42 minuter sedan
Upprätta omedelbart en "ikaroslista" på dessa snyltande parasiter så man åtminstonde kan spotta på dem om inte annat... (vid ev. möte). Enligt deras psykopatiska livssyn anser de sig tydligt vara mer värda än alla andra, och tror uppenbarligen att alla andra brinner av lust att försörja dem.... Deras politiska gärning består oftast enbart i att besitta ett effektivt munväder. Knappast någon intelligens.

När Per Albin Hansson slutade lämnade han som det sista tillbaka en blyertspenna märkt "statsverket".
Med den inställningen ser politikeröverklassen inga problem med att tära på andra! Något måste vara alvarligt fel på deras intelligens, moral och logiska tänkande.
Det var bättre förr!

Usch och blä!
4 people gillar det här.

L 42 minuter sedan
Har bara ord för detta, som jag inte kan skriva ner.
De är inte lämpade för tryck.
Men alla förstår nog ändå.
8 people gillar det här.

Lotta008 44 minuter sedan
Visstidspension borde vara just det som det heter, alltså pension under en viss tid. Låt det gälla lika länge som a-kassan med samma nedtrappning till 65 % av lönen eller vad det är som gäller idag. Samtidigt skall den avdankade politikern stå till arbetsmarknadens förfogande som vi vanliga dödliga. Hittar de inget nytt arbete, vilket ju inte vore så svårt för dem är det fas-3 som gäller för dem också. Det kallar jag rättvisa.
3 people gillar det här.

LSSAH 47 minuter sedan
Reinfelt regeringens senaste budget med halvering av krogmomsen hoppas dom skall kunna ge ca 3500 jobb.
Att det just hamnar i restaurangbranschen är nog ingen slump ! Det är ju där invandrare kan hoppas på (för den som vill jobba) att få jobb. Om man nu är så bekymrad över ökande arbetslöshet och hoppas att krogmomsen ger 3500 arbetstillfällen så undrar man ju hur dessa papphattar till politiker tänker (som vanligt).
Låt oss säga att de lyckas att skapa tex 3500 jobb men hur många 10000 tal arbetslösa somalier och MENA folk har dom då inte importerat under samma tidsperiod !!!!! Bästa sättet att minska arbetslösheten heter STOPP för invandring av analfabeter och MENA folk. Det kan ju vilken lågbegåvad person som helst räkna ut.
Men å kommer vi till den lilla hållhaken. Det är ju inte en politiskt korrekt väg att gå !!
PK politikerna gräver och gräver ett allt djupare hål att kasta oss svenskar i. Till fördel för allsköns
analfabeter och latmaskar som importeras. Ibland undrar jag om dessa politiker genomgått lobotomi !
10 people gillar det här.

Arof 48 minuter sedan
Det är svårt för alla utan kunskaper att få annat än städjobb idag och det duger väl inte.
6 people gillar det här.

Thomas 55 minuter sedan
http://www.facebook.com/group....
3 people gillar det här.

Vendela 58 minuter sedan
Hur många gånger har vi inte hört politikers höga löner
försvaras med att, "annars förlorar man deras kompetens
till den privata sektorn". Vi som hört och sett politikernas
inkompetens har aldrig gått på deras självskryt.

Det är hög tid att politikerna bevisar den kompetens som
finns, men som vi väljare inte uppfattat, genom att prövas
mot hela den svenska arbetsmarknaden. Dykshoppen på
Filipinerna omfattas inte av Arbetsförmedlingens uppdrag.

Sverigedemokraten Michael Bengts i Leksand har
motionerat om sänkningar av arvodet till "toppolitiker" i
kommunen. Krav på en översyn av politikerpensioner bör
också komma från Sverigedemokraterna, det enda parti
som är vaket i dessa frågor.

Att betala livstida dyksemestrar och annat lyxliv för
avdankade politiker, när Sverige har hemlösa och gamla,
är fasoner vi sett i mellanösterns och andra fallna diktaturer.
10 people gillar det här.

PerHo 58 minuter sedan
Fy fan. Det måste ju göras något åt det här!!
9 people gillar det här.

DenRiktigaAteisten 1 timme sedan
Hur är det med riksdagsmännen?
Har för mig att det räcker med två mandatperioder i riksdagen för att sedan vara försörjd livet ut...
Kan det stämma? Någon som vet?

Hur som haver... makalöst. Och snacka om att spotta vanligt folk i ansiktet.

Ok, ett års fallskärm om man blir bortvald eller avsatt. Sedan är det till att skaffa sig ett jobb.
Orimligt? Inte i min bok.
9 people gillar det här.

subarulegacy 31 minuter sedan som svar till DenRiktigaAteisten
Man kan göra som i vårt grannland Norge..............Tre månadslöner och sen är det slut.....Bra va...........
1 person gillar det här.

Mats Carlsson 1 timme sedan
Hur illa jag tycker om det här vill jag inte skriva härinne. Det är under all kritik, fullt med dubbelmoral och ett hån mot alla utförsäkrade och alla som inte har mat för dagen i sutet på månaden.
12 people gillar det här.

LSSAH 1 timme sedan
Kristina Axen Olin så du tycker alltså att det är vi arbetande skattebetalare som skall försörja dig resten av ditt liv !? Om så är fallet ? Så hoppas jag att ditt liv blir kort ! Så är det !
15 people gillar det här.

SVENSKAR snart i MINORITET 1 timme sedan
Vänta, ska bara kräkas upp kebaben...
6 people gillar det här.

Arkngt 1 timme sedan
Jag har alltid misstänkt att en anledning till att grupper som själva lever på skattebetalarnas bekostnad, som politiker, många inom media, kultur och föreningsliv etc., är så "solidariska" och "humana" med skatterullning till "utsatta" grupper, som flyktingar och invandrare, till viss del beror på undanträngt dåligt samvete. För att försvara sitt eget parasiterande inför sig själva måste man försvara andras. Det är lätt att vara generös med andras pengar.
14 people gillar det här.

Bepp 1 timme sedan
Nu kokar det på många arbetsplatser har jag hört! Bara bra då kanske folk får upp ögonen på hur våra PK-politiker håller på i detta land
12 people gillar det här.

Stefan K 1 timme sedan
Ja, detta är sannerligen skrämmande och vi sörmlänningar har just nu svindleriet i Landstinget Sörmland på våra näthinnor. Djupa suckar räcker inte för det förakt jag känner för dessa girigbukar.

Var det inte så att vänsterpartiets Jonas Sjöstedt glassade runt i New York under flera år utan att göra något?

När vår egen Fredrik förhoppningsvis avgår innan valet 2014, så blir det intressant att se om han följer sin egen arbetslinje eller bosätter sig i något varmt semesterparadis på vår bekostnad.
8 people gillar det här.

LSSAH 58 minuter sedan som svar till Stefan K
Reinfeldt är en riktig "Lusse lelle" Arbetslinjen gäller nog bara oss vanliga dödliga. Det är ju häftigt att tala om vad andra SKALL GÖRA men när det kommer till den egna personen så faller det kort !
Vi borde banne mig vara lite mera fransoser i det här landet och tex köra in tex x antal lass med rötslam och annan gegga och tippa utanför riksdagen. Gräva av lite vägar osv tills dom politiska kalkonerna börjar lyssna.
Tyvärr så är vi svenskar alldeles för tama och därför kan dessa politiker pellejönsar driva med oss som dom vill.
6 people gillar det här.

BannlysHedersmord 1 timme sedan
Innan man läste PI så var man lyckligt omedveten.

Nu har man fått reda på hur många problem som finns i Sverige som vi inte kan göra något åt (inte den närmaste tiden i alla fall.)
10 people gillar det här.

M 1 timme sedan
Det är alltid äckligt att läsa om och påminnas om politikers fräcka pensioner men makten korrumperar brukar det ju heta. Inte så konstigt men det som är lite konstigt är att inte ett enda av våra riksdagspartier verkar opponerar sig. Det skulle behövas ett parti som på allvar för upp det som en valfråga att minska politikers ersättningar och förmåner, det skulle tvinga de andra att ändra på det här.
5 people gillar det här.

Potyma 1 timme sedan
Vi måste stoppa inflödet av muslimer till Sverige. Det är helt ointressant ifall de är "muslimer", "sekulära" eller inte. Tiden och mängden räknas.
15 people gillar det här.

Alexander Hegyessy 1 timme sedan som svar till Potyma
Hur är det där ens NÅGOT relevant med denna artikeln?
6 people gillar det här.

LSSAH 38 minuter sedan som svar till Alexander Hegyessy
Det är aldrig fel att påminna om ! Sverige är ju utsatt för en invasion av sällan skådat mått. Typ dagen D i Normandie ! Den stora skillnaden den här gången är att regeringen gärna betalar dessa muslimska invasionstrupper med skattebetalarnas surt förvärvade slantar ! Detta måste få ett slut !
4 people gillar det här.

MrNail 1 timme sedan
Skrämmande minst sagt ???
3 people gillar det här.

knoll2 1 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: