fredag 9 september 2011

Säpos terrorexpert bekräftar: islamister största hotet « Politiskt Inkorrekt

Säpos terrorexpert bekräftar: islamister största hotet « Politiskt Inkorrekt: Säpos terrorexpert bekräftar: islamister största hotet

TERRORISM Som vi nyligen skrev om HÄR utgör enligt Säpo den islamistiska terrorismen det största hotet mot Europa. I en intervju i DN idag inför tioårsdagen av terrordåden mot World Trade Center i USA bekräftar Säpos terrorexpert Malena Rembe den bilden.

I antal räknat utförs majoriteten av alla terrordåd inom EU visserligen av etnonationalistiska och separatistiska grupper men statistiken är enligt Rembe missvisande eftersom det i praktiken bara är ett par enskilda länder i Sydeuropa som har problem med dessa grupperingar.

– Det faktiska hotet har varit allvarligare från de islamistiska grupperna. Det de eftersträvar i termer av effekt innebär oftast fler döda.

PI har tidigare hänvisat till Tino Sanandajis utmärkta och noggranna sammanställning över hur antalet dödsfall i terrordåd fördelar sig på olika typer av gärningsmän i Europa och USA de senaste tio åren. Men den tål att göra reklam för igen eftersom media påfallande ofta ägnar sig åt att sprida politiskt korrekt desinformation i syfte att tona ned islamisternas farlighet. (Sammanställningen är gjord innan terrordåden i Oslo och Utöya och siffrorna behöver förstås justeras en aning med anledning av de dödsoffren men det innebär inte att Sanandajis övergripande slutsatser helt ställs på huvudet.)

Rembe berättar i DN-intervjun också att Säpo i sin bedömning av hotbilden mot Sverige gör skillnad på ”attentatshot” och ”verksamhetshot”. Attentatshot härrör från personer som själva är beredda att genomföra terrorattentat (t ex den islamistiske självmordbombaren Taimour Abdulwahab i centrala Stockholm i december förra året). Verksamhetshot härrör från personer som på olika sätt stödjer terrorism i andra länder, exempelvis med ekonomiska bidrag. Det senare har enligt Rembe blivit vanligare på senare tid. Inga specifika exempel ges i artikeln men en inte alltför vågad gissning är att ökningen främst kan tillskrivas somalier, afghaner och palestiner som stödjer Al Shabab, talibanerna respektive Hamas.

Att någon oemotsagd får berätta sanningen om det islamistiska terrorhotet i DN tillhör inte det vanliga och en återgång till det normala ljugandet sker nog rätt snabbt efter den 11 september. För att blidka dem som anser att DN borde tiga om sånt här publiceras dock intervjun med Säpos terrorexpert tillsammans med en snyftare om när polisen gjorde ett felaktigt terroristgripande med krigsrubriken ”Oskyldigt anklagad för terrorbrott: Polisen siktade på mina barn”.

DN
PrintFriendlyShare
2011-09-08, 20:54 (uppdaterat 2011-09-08, 23:52) | Kategori(er): Brott, Terrorism

Disqus

Gilla
Dislike
and 9 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
70 kommentarer 852 gillar received
Dela på
Visar 50 av 82 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


SM811 17 minuter sedan
Om inte brottsvågen hejdas bör man kanske på äldre dagar lära sig skjuta.
http://petterssons.bloggsida.s...
1 person gillar det här.

Eric Larson 46 minuter sedan
Varenda normalt tänkande svensk vet givetvis att islam och dess hjärntvättade terrorister är det överlägset största hotet. De enda som blundar för fakta är våra valda Pk-politiker, och lydiga, svansviftande gammelmedia. Vilket visar vilken avgrund etablissemanget har skapat mellan sig själva och den svenska befolkningen. Har man haft lågt förtroende för överheten tidigare, så den idag totalt borta. Om inte nätbloggar och frispråkiga internetmedia lyfte fram verkligheten idag, hur skulle det se ut då? Ungefär som i vilken auktoritär diktatur som helst. Nu har vi iaf en demokratur, men får EU härja vidare så lär det bli ännu värre.
3 people gillar det här.

sprengporten 48 minuter sedan
I SVT :s morgonsoffa hycklas det som aldrig förr . Nu satt nån från Sveriges Muslimska råd och fick förklara sig åter att alla muslimer INTE är terrorister. Och det begriper väl de flesta att så är det . Det finns olika tolkningar av koranen och vissa väljer att tolka den bokstavligt . Precis som det finns de som väljer att tolka bibeln bokstavligt. Men efter Terror dådet PÅ Utöya var Media i alla former oerhört snabba på att stämpla att invandrar kritiker som mer eller mindre potentiella Breivikare och därmed försöka lägga locket på den oerhört infekterade flykting och invandringsdebatten . Och ännu efter nästan två månader har ännu ingen från Sd fått komma och kommentera i SVT sk expertsoffa. DEt kryps och kelas med islam som aldrig förr . EN islamskt terrorist kan hämta näring till ett terrordåd från koranen precis lika väl som herr Breivik hämtade sin näring till sin sjuka hjärna från olika nätsiter . Men skillnaden är att ingen av dessa två extremister har förmågan att skilja på gott och ont och rätt och fel.

Är hjärnan sjuk och förvriden kan man hämta näring till ett terror dåd precis från ALLT även hos MP , hos vänsterpartiet och ur JAN GUILLOU:S böcker . Men fortfarande löper jag och många andra kritiker till det mångkulturella samhället och till flyktingpolitiken att förknippas med den där Breivik . Trots att jag inte känner nått gemensamt med denna sjuka man . Jag kan för i H-V inte rå för att han delade många av mina åsikter . Men varje dag nästan tvingas man dämpa sin retorik bara för att INTE framstå i allt för dålig dager . Men jag vägrar vika mig.
3 people gillar det här.

leMonde25 1 timme sedan
undrar om "muslimkramare" som Guillou någonsin har tittat i koranen??
där våld+hat i stort dominerar sida upp och sida ner

LeffeF 2 timmar sedan
Så länge vi har i landet okunniga naivister som tror att det finns två olika sorters islam, en snäll och en elak, så lär vi aldrig komma tillrätta med de allvarliga hot mot svenskars personliga säkerhet som de olika svenska regeringarna har importerat. Vi har alltid varit noga med att inte djur ska kunna föra med sig sådant som kan skapa epidemier över våra gränser, men när det gäller människogrupper, så har man inte sett eller kunnat förutse några problem, trots många varningssignaler.
Man måste allvarligt ställa frågan om någon av de hittilldags varande rergeringarna har varit vuxna sina uppgifter och tagit det ansvar vi som väljare haft rätt att förvänta oss av dem?
Tänk som det ser ut nu i Sverige på alltför många platser i vårt land. Oro, uppror, all denna otroliga skadegörelse, ständiga polisinsatser, fruktan hos människor och en kompakt misstro mot framtiden hos alltför många.
Det här är det Sverige som regeringarna från 80-talet och framåt har kreerat och begärt mandat för att driva vidare och utveckla ännu mera i samma obrutna destruktiva riktning, eftersom man inte inser att det begåtts ofantliga och farliga misstag utmed vägen. Men, någon självinsikt står inte att finna någonstans, med ett enda undantag, efter vad vi sett hitintills.
5 people gillar det här.

ShinZon Borg 2 timmar sedan
Idag tänkte jag en hemsk tanke....och har inte kunnat släppa den sedan dess. Efter Islams invandering i Sverige är det ju bara en tidsfråga innan de bildar ett muslimsk parti "Kravpartiet"... Sharia....bidrag...anhöriga.... etc. vad händer då? det finns ju tillräckligt många nybbyggare i sverige att se till att de kommer in i riksdagen. Och 7 klövern kan ju inte göra annat än hylla dem och deras tankar för allt annat är ju inte PK.
6 people gillar det här.

Shakanda 3 timmar sedan
Förmodligen skall det smäl-- av här i vårt land, innan folk vaknar upp
för världen är inte enbart god och inte folk heller
9 people gillar det här.

Shakanda 3 timmar sedan
Islam är precis som andra seklärror manipulerande, hjärntvättande, diktatorisk och med sjuka budskap
för att kontrollera folket
8 people gillar det här.

Shakanda 3 timmar sedan
Men varför är det svängdörrar till vårt land? om de är hot? med tanke på för för 10 år sedan?
Jag tror inte folk, politiker m fl som blundar och stoppar huvudena i buskarna fattar läget
terrorister är just terrorister och iislam är väl ingenting att uppmuntra i vårt land?
jag tycker samtliga ansvariga för detta land, skall läsa översättningen av koranen
5 people gillar det här.

MMI 4 timmar sedan
SÄPO o Svenska politiker eliten oroas över Islamisthotet samtidigt som man underlättar för Islamisterna att riktigt kunna rota sig i landet. Det kommer en dag när detta inte blir hållbart längre o har vi inte sett våld o kaos i detta naiva land förr så lär vi väl få.
De som vill att Sverige islamiseras lägger sin röst som vanligt i sitt tradition röstande, andra kanske borde prova ett parti som vill värna om det lilla som återstår av Sverige.
9 people gillar det här.

Jing Yut 5 timmar sedan
164 är här nu,? Resten sover, och imorgon är det fredagsmys, men det kanske så det ska va'

Essetsonly 4 timmar sedan som svar till Jing Yut
Det är ju dessutom samma snubbar inne här hela tiden, vi bara fortsätter övertyga varandra när vi redan är övertygade. Vi måste dra hit nya människor istället.
6 people gillar det här.

Dannie_X 5 timmar sedan
Avundas Säpos terrorexpert Malena Rembe som får betalt för att vara Politiskt Inkorrekt. Undrar hur länge de varar...
3 people gillar det här.

Joakim Makkonen 6 timmar sedan
Först nu fattar Säpo det som resten av den civiliserade världen begrep för 20 år sen?
10 people gillar det här.

gubbenogumman 5 timmar sedan som svar till Joakim Makkonen
Det är nog bara tillfällig sinnesförvirring vänta bara till kulturmarxisterna kommer till jobbet.
Tjejen sitter snart i TV4.s morgonsoffa a och puddlar turbo.
2 people gillar det här.

knoll2 6 timmar sedan
När vi är barn är de första orden vi lär oss mamma och pappa. Extremisternas första ord är nog döda.
2 people gillar det här.

gubbenogumman 6 timmar sedan som svar till knoll2
Nix, dada AID

Jing Yut 7 timmar sedan
Muslier hit eller dit ,dom är onda!
3 people gillar det här.

Stefan Hudin 8 timmar sedan
Ja och en av dom värsta islamisterna sitter i regeringen, Waberi. Han sympatiserar i stort med talibanerna i afghanistan. Han vill införa sharia här, nu sitter han även i försvarsutskottet och har stor insyn i vad våra utlandstrupper har för sig...
Det är så jävla sjukt! Vi kunde lika gärna byta ut honom mot mullah Omar, same same but different...
3 people gillar det här.

Strega_L 8 timmar sedan
Någon som är verkligt förvånad???
Vi med huvudet kvar på plats har redan förstått det!
1 person gillar det här.

Borgaren 8 timmar sedan som svar till Strega_L
Jag undrar om såcialdemokraterna har förstått det?

gubbenogumman 7 timmar sedan som svar till Borgaren
Hade någon socialdemokrat förstått något hade varken vi suttit här eller PI funnits.
2 people gillar det här.

gubbenogumman 9 timmar sedan
Varifrån hoten kommer kan ungarna i sandlådan räkna ut så diskussionen därom är bara energislöseri för den som lider av överskottsenergi..

Knut_Zweistein 10 timmar sedan
Räknas även regeringens indirekta stöd till fängslade palestinska terrorister vilka avlönas av Hamas som verksamhetshot?
2 people gillar det här.

BluEightTwo 9 timmar sedan som svar till Knut_Zweistein
Sveriges Reinfeldt regering är minst lika värdelös som Turkiets nuvarande som hetsar utav bara den mot Israel , skramlar med vapnen och söker krig.
3 people gillar det här.

stigpalm 10 timmar sedan
Varje land i Europa måste inrätta en motsvarighet till Tysklands på 30-40-talet SA (SturmAbteilungen).
Varje muslim som begår brott, placeras i arbetsläger långt från hemorten. Denne får välja mellan detta eller repatriering till sitt ursprung även om denne i infödd i respektive land. Vill inte islamlandet ta emot sina trosfränder på frivillig väg släpps de ned med hjälp av en stor och säker fallskärm. Denna kan vara av ekonomiskt typ eller fysisk.
Västvärlden måste markera kraftfullt innan det är för sent!
9 people gillar det här.

BluEightTwo 10 timmar sedan som svar till stigpalm
Det är bättre att repatriera dem omedelbart bums.
3 people gillar det här.

BluEightTwo 10 timmar sedan
Fråga: Hur många av PI:s läsare tror att Bin Laden har genomfört 9/11 attacken ? Hur många tycker att George Bush senior och junior är trovärdiga individer ?
1 person gillar det här.

Tor-Stein Fransson 10 timmar sedan
Jimmie Åkesson skrev ju att "islam var det största hotet mot Europa sedan andra världskriget".

Jag tycker den islamska ideologin är det största hotet NÅGONSIN mot både Europa och hela västvärlden.
23 people gillar det här.

BluEightTwo 10 timmar sedan som svar till Tor-Stein Fransson
Varför gick inte USA i krig mot islam sedan de hade krossat Tyskland 1945 ? Varför väntar västvärlden tills dess det är försent ,och islam har kunnat bygga upp en extrem krigsmakt med kärnvapen och allt , tack vare oljevinsterna ? Vad tänker västs ledare med egentligen ? Inte " det stora huvudet " , uppenbarligen.. Varför tog det andra världskrigets vinnare : Frankrike och England in extrema mängder muslimer i sina egna hemländer, som har förstört nationerna innifrån ? Vad finns det för logik i detta ?
5 people gillar det här.

bogartius 11 timmar sedan
VI GLÖMMER
aldrig den 11 sept 2001.
Då visade det politiska våldet och hatet sitt skrämande och fula tryne.

Även här hemma har det politiska klimatet hårdnat, och drabbar idag politiskt aktiva.

"Vi är under attack", sa en sverigedemokrat till mig idag!
Detta är både oroande och skrämande, när folkvalda blir skrämda och attackerade.

Den tystnad som råder mot det politiska våldet gör media och politiker medansvariga till denna utvecklingen.
Varför är det så tyst om det politiska våldet?
Varför hörs inga kraftfulla fördömanden?

"Vi är under attack", då är det dags att sverigedemokrater och sympatisörer, och alla som vill försvara de demokratiska värdena att försvara dessa.

Vi måste visa extremisterna vad vi tycker. Vi måste ge moteld så de förstår att vi inte längre tolererar deras kriminella verksamhet.
Vi får inte längre tolerera att dessa extremisterna får härja fritt!
Det är vår plikt att försvara och stödja de folkvalda som blir utsatta.
8 people gillar det här.

SM811 1 timme sedan som svar till bogartius
Problemet är att folkvalda inte försvarar, stödjer de folkvalda som blir utsatta om de tillhör fel parti.
Skall det behöva gå så långt att det blir inbördeskrig i värsta fall världskrig?
Ska det vara den endaste lösningen, tydligen om man blickar tillbaka i historien?
1 person gillar det här.

AnnaF3 11 timmar sedan
Frågan är om Säpo menar de 400 000 islamisterna som finns i landet eller de 50 000 som kommer i år? Varje år växer rekryteringsbasen med över 10% genom import.
7 people gillar det här.

BannlysHedersmord 11 timmar sedan
Så islamisterna är det största hotet?
Det var en nyhet.
Här är en annan nyhet: jordgubbar är röda!
19 people gillar det här.

Anna Svensson 11 timmar sedan som svar till BannlysHedersmord
för svensk gammelmedia och sjuklövern är detta tyvärr en nyhet
9 people gillar det här.

Vethut 11 timmar sedan
Den största hotbilden mot Sverige är islamister och kan främst tillskrivas somalier, afghaner och palestiner som stödjer Al Shabab, talibanerna respektive Hamas, är en kort och tydlig sammanfattning av vad Säpo menar.

Detta är en väckarklocka som i allra högsta grad borde få regeringens och de rödgrönas politiker att vakna upp. Säpos bekräftelse innebär att den svenska invandrarpolitiken måste, med kort varsel, ses över.

Att hotet eller hotbilden i Sverige är större i dag beror bland annat på imortering av islamister som inte inregistrerats i den allt för långskridna misslyckade och oansvariga svenska invandringspolitiken.

Till detta får vi inte glömma att även övriga brottsliga element utifrån, med lätthet kommit in i det svenska samhället.

Samhället har redan skadats. Nu ligger det hos de styrande riksdagspolitikerna att ta sitt ansvar och trygga vårt samhälle.
8 people gillar det här.

puw 12 timmar sedan
hörde nyss på karlavagnen att många andra troende tycker (ingen nämnd ingen glömd) att vi i västvärlden lever ett enormt fattigt liv...
därför har VI många berikare HÄR i sverige och europa...
sd 2014
edit / är mer förvirrad än vanligt genom att lyssna...
3 people gillar det här.

gubbenogumman 6 timmar sedan som svar till puw
Jo men då är ju sniffa tändargas ett bättre alternativ än att ta hit hela mellanöstern,åtminstone kuligare.
1 person gillar det här.

leif clavenheim 12 timmar sedan
Vad Sverige och Säpo beträffar har Fredrik Reinfeldt på senare år gjort en större samhällsskada än vad islamisterna åstadkom mot WTC
15 people gillar det här.

Tollessss 12 timmar sedan
Det går inte att förstå att "ansvariga" politiker vill öppna gränserna, stressa miggorna till att dela ut PUT oavsett obesvarade frågor, www.meritwager.com , och samtidigt säga att de värnar de svenska väljarna säkerhet.
16 people gillar det här.

Anna Svensson 11 timmar sedan som svar till Tollessss
i dagens politik finns ingen som helst logik - ju värre förslag, desto mer sannolikt är att det genomförs
5 people gillar det här.

tommy holm 12 timmar sedan
9/11 mera behöver man inte säga.. efter det kan ingen sitta och snacka om Islam, fred och kärlek i samma mening.
11 people gillar det här.

Sverigefritt 12 timmar sedan
Muslimer ska inte vara i Europa alls. De ska vara långt borta. En annan planet?

Jag har länge hävdat att islam är vårt största hot. Ingen överraskning för mig.
29 people gillar det här.

clockworkorange 12 timmar sedan som svar till Sverigefritt
Efter våra politiker så.
5 people gillar det här.

kalleman 12 timmar sedan
En sak är säker, islam och islamister hör inte hemma i Sverige.
Den enda anledningen att dom finns här är att vi i vårt land är frikostigast
med ekonomiska bidrag, på bekostnad av Svenska skattebetalare och lurade fattigpensionärer.

Dags för en förändring, eller hur, så här kan det inte fortsätta!
24 people gillar det här.

fransolsson98 12 timmar sedan
Säpo borde hårdbevaka fundamentalisterna (vilket dom kanske gör redan?) som gömer sig i Sverige och lever goda dagar på dom Svenska skattebetalarnas bekostnad!
Sverige borde utvisa samtliga fundamentalister även om då också waberi (m) riskerar att åka med, detta eftersom dessa fundamentalister är det största enskilda hotet mot vårt land och vår bräckliga demokrati.
10 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 12 timmar sedan som svar till fransolsson98
Det finns flera islamister i riksdagen http://www.scribd.com/doc/5542...
1 person gillar det här.

fransolsson98 11 timmar sedan som svar till Svensk_Rondellhund
Vad värre är att det finns fundamentalistiska islamister i Sveriges riksdag som tjänar 20 årslöner per månad jämfört med där dom kom ifrån en gång!
7 people gillar det här.

Svenskastavalla 12 timmar sedan
Det här är inte första gången Säpo är på kollisionskurs mot det officiella politiska etablissemanget. Bakom kulisserna är man dock väldigt ense.

Det är beklagligt för sveriges befolkning att våra politiker talar med kluven tunga och agerar så splittrat. Det verkar som om inget parti utom Sverigedemokraterna vågar ta ett steg tillbaka och verkligen analysera hur man hanterar invandringsfrågan, hur man tar sig an solidaritet och stöd till utsatta. Istället låter man det rusa på utan styrning och kontroll, utan att försöka ta fram alternativ som är bättre för alla, svenskar som drabbade människor. Det är dålig politik.

I detta låter man också gömma krigsförbrytare och terrorister, blundar för det islamistiska hotet att omvälva vårt samhälle. Det är oansvarigt inkompetent.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: