onsdag 7 september 2011

Sörmlands landsting ger illegala vård trots höga sparkrav « Politiskt Inkorrekt

Sörmlands landsting ger illegala vård trots höga sparkrav « Politiskt Inkorrekt: Sörmlands landsting ger illegala vård trots höga sparkrav

ILLEGALA Sörmlands landsting beslutar att illegala invandrare (papperslösa och gömda på politiskt korrekt nysvenska) ska få rätt till vård på samma villkor som skattebetalande sörmlänningar. Samtidigt har landstingsbudgeten ett underskott på flera hundra miljoner kronor och hårda sparbeting väntar under flera år framöver.

De nya reglerna ska börja gälla från årsskiftet. Beslutet försvaras med de sedvanliga flosklerna. Så här säger t.ex. landstingsrådet Åsa Kullgren (S):

– Det är en mänsklig rättighet att få vård.

Även oppositionsrådet Magnus Leivik (M) är glad som en lärka. Han har länge kämpat för att de sörmländska skattebetalarna ska tvingas sätta sina egna vårdbehov på undantag till förmån för utlänningar som befinner sig olagligt i landet.

I Sörmland belastas akutvården redan idag av cirka 1 300 asylsökande och man uppskattar att det dessutom finns cirka 300 olagliga invandrare i regionen. Den verkliga siffran kan förstås vara betydligt högre. En inte alltför vågad gissning är också att ett beslut om gratis vård kommer att dra till sig många illegala från kringliggande landsting där landstingspolitikerna inte är lika frikostiga med att dela ut skattebetalarnas pengar till vem som helst.

Folkpartistiske landstingspolitikern Thomas af Bjur berättar att redan den akutvård som vuxna asylsökande och illegala har rätt till idag kostar landstinget stora summor. Till detta kommer kostnader för vård till barn till asylsökande och illegala där sedan tidigare generösare regler gäller. af Bjur tror att beslutet att ge illegala gratis vård på något mirakulöst sätt i själva verket ska minska kostnaderna för landstinget. Han vänder sig (förstås) samtidigt mot att ett sånt här beslut görs till en ekonomisk fråga.

Till saken hör att Sörmlands landsting har ett underskott i budgeten på ca 230 miljoner kronor och måste spara. 300 tjänster ska bort, flera vårdenheter läggas ned och vård erbjudas på färre orter. Det ska också dras ned på vissa typer av operationer och på gratis hjälpmedel.

Inte heller när det gäller den försämrade vården och nedskärningarna saknas det innovativa nyspråkliga termer. I ett pressmeddelande beskriver hälso- och sjukvårdschefen Jörgen Striem de aviserade åtgärderna så här:

– De åtgärder vi föreslår [...] innebär också en möjlighet att utveckla det medicinska omhändertagandet och den sörmländska vården.

Ju mer landstinget måste spara desto bättre blir vården alltså. Vi får dock hoppas att besparingarna inte går ut över på hälso- och sjukvårdschefens höga lön. En högsta ansvarig som inte besväras av heder och som kan blåljuga så smidigt och obehindrat är värd sin vikt i guld i såna här sammanhang.

Arbetande svenskar som finansierar landstingsvården drabbas alltså under flera år framöver av neddragningar, försämringar och besparingar. Pensionärer som arbetat och betalt skatt ett helt yrkesliv och som nu har ett större vårdbehov än i sin ungdoms dagar måste trots att de inte längre är så raska åka längre sträckor för att komma till sjukhus och vårdcentral.

Mer resurser och bättre och billigare vård blir det i stället för sådana utlänningar som aldrig bidragit med en skattekrona eller arbetad timme till den svenska välfärden, som vistas i landet olagligt och som vägrar följa svensk lag och svenska migrationsmyndighetsbeslut.

Sverigedemokraterna röstar som enda parti i Sörmlands landsting nej till beslutet att ge gratis vård till illegala.

SN
SR
Dagens medicin
Dagens medicin
Dagens medicin
PrintFriendlyShare
2011-09-07, 00:03 (uppdaterat 2011-09-07, 01:01) | Kategori(er): Asyl Migration, Illegal invandrare

Disqus

Gilla
Dislike
and 5 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
69 kommentarer 846 gillar received
Dela på
Visar 50 av 62 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
3 new comments were just posted. Visa


Svenskastavalla 0 minuter sedan
De medborgare som betalar får ingen vård för att landstinget måste spara.

Personer som uppehåller sig olagligt i landet och inte betalar får vården istället.

De som arbetar, vårdpersonalen, får dålig lön för att de som inte arbetar, högsta chefer som tröttnat, ska få behålla sin lön.

LSSAH 4 minuter sedan
Citerar åvan. " Det är en mänsklig rättighet att få vård" Det är också en mänsklig rättighet att kunna gå och vistas ute utan att bli utsatt för misshandel och våldtäkt mm men den rättigheten är förståss inte lika viktig !
Olagliga skall UT !

rinkeby 22 minuter sedan
Man kan ju hoppas att det finns personal inom sjukvården som kan tipsa polisen om när och vart dom kan hämta en och annan för utvisning. Det måste ju finnas någon/några som ser detta på ett vettigt sätt även på sjukhusen.
1 person gillar det här.

tokigare 38 minuter sedan
Om vi alla slutade betala skatt.
Vem skulle betala för vården då?
2 people gillar det här.

tokigare 41 minuter sedan
När skall dessa "Mänskliga rättigheter" gälla den Svenska delen av landets befolkning?
2 people gillar det här.

Gruvmor 42 minuter sedan
Örebro hann före...

Nerikes Allehanda Publicerad 13 april 2011

Nu ska papperslösa få vård
Gömda och papperslösa som uppehåller sig i länet ska få vård på samma villkor som alla andra. Det har landstingsstyrelsen nu beslutat efter år av diskussion.
En enig landstingsstyrelse har beslutat att gömda och papperslösa ska erbjudas sjukvård och tandvård ”som inte kan anstå” till samma patientavgift som övriga.

I praktiken innebär det ingen förändring, hävdar Forsberg-Fransson. Vård har getts utan att kräva betalning. Landstinget har bokfört en fordran på de papperslösa som fått vård, men kravet har konsekvent efterskänkts, säger Forsberg-Fransson.

http://na.se/nyheter/2.2212/1....

candylove 48 minuter sedan
"Det är en mänsklig rättighet att få vård" Ja, då hade den 22 åriga kvinnan som ringde SOS levt idag....
10 people gillar det här.

Aftonbluffen 48 minuter sedan
Det är hög tid att omgående införa folkomröstning i landstingen för att få ett stopp på detta vansinne. Hur många hårt arbetande, pensionerade. arbetslösa och sjukskrivna svenskar har råd att gå till tandläkaren exempelvis?
4 people gillar det här.

LSSAH 1 minut sedan som svar till Aftonbluffen
Det vill inte de styrande. Motivering, då får vi ju DEMOKRATI !

Odalmannen 48 minuter sedan
Gratis vård till illegala och icke skattebetalalde invandrare är en renodlad stöld av medborgarnas skattemedel!
10 people gillar det här.

Anders040 1 timme sedan
Sjukt är den enda komentaren jag kan komma på för tillfället.
3 people gillar det här.

lafajett 1 timme sedan
Är man en snäll människa när man ger bort andras pengar?
8 people gillar det här.

AliasDL 1 timme sedan
Mig veterligen är det ingen mänsklig rättighet att få vård. "Papperlösa" har redan tidigare haft rätt till akutsjukvård, så helt lämnade i sticket har de inte varit.

Vad blir nästa steg? Bidrag från Arbetsförmedlingen till den arbetsgivare som anställer en illegal?
5 people gillar det här.

krampaktig 1 timme sedan
Invandringsrelaterade frågor är de enda politiska frågor som kan drivas igenom med känsloargument som "humanism" och "mänskliga rättigheter." Ekonomi är aldrig en faktor. Det anses vara inhumant och hjärtlöst att dra in frågan om ekonomi när det handlar om invandringen - och speciellt när det kommer till att städa upp de följdproblem som uppstår när man okontrollerat tar in för många, för snabbt.

Till skillnad från ex. en sak som sänkt skatt för pensionärer. Sånt går det utmärkt att nonchalera, för de anses inte vara värda "humanism." Då är det i hög grad en fråga om ekonomi.

Sverige är ett pissland fyllt av pisspolitiker.
12 people gillar det här.

caine23 2 timmar sedan
Det finns sk kostnad-kostnad paraleller att dra trots att politiker vägrar göra det http://www.sydsvenskan.se/vete...

Visserligen inte inom samma landsting men ändock saker man måste ta in i kalkylen när man räknar in den kostnadsfria asyl/invandring/papperslösa politiken

BannlysHedersmord 4 timmar sedan
Det borde stiftas lagar som garanterar sjukvård till svenskar som har arbetat hela sina liv.

Inte bara för att vi har rätt till detta utan också för att visa att det finns en värdighet med att arbeta tills man blir gammal och svag men ändå kan lita på att allt arbete man har utfört hela sitt liv och all skatt man har betalat på sin lön för på nåt sätt ska kunna återgälda en.

Enligt vänstern så ska ju skattepengarna utjämna klasskillnaderna men istället för att ge Sveriges pensionärer en värdig pension och sjukvård så bränner regeringen bort pengarna på "mänskliga rättigheter" för islamister, ligister, 15-åriga pensionärsrånare, svenskhatare, landsförrädare, afrikanska bankomat-knivhuggare, våldtäktsmän i alla färger och lukter och socialbidrag till alla som har skolkat från skolan och inte velat utbilda sig för att få något jobb.
8 people gillar det här.

Grem 5 timmar sedan
För min del kan jag ju säga att jag går inte till jobbet för att betala för detta! Kära Reinfeldt och de 329 rövarna i riksdagen (Sd undantaget) Ni har aldrig frågat mig om detta! Ni har aldrig frågat folket om detta! Ni RÅNAR mig på mina skattepengar! Ni är inget annat än simpla RÖVARE och BANDITER!
1 person gillar det här.

Absurdi Alibi 5 timmar sedan
Sörmlands landsting prioriterar utlänningar framför medborgarna.
7 people gillar det här.

artdoor 5 timmar sedan
Men vilka ska betala deras vård??? Jo, våra skattepengar. Så drar man in på vår vård i stället. Fy f.....
5 people gillar det här.

Stefan1970 5 timmar sedan
Det här landet måste helt sakna kompetens bakom regeringen.
Kommer dom aldrig vakna upp och titta ner på gräsrötterna som röstat in dom i riksdagen?
Spenderar mer och mer pengar på utrikesfödda och illegala invandrare.
Skär ner mer och mer år efter år trotts att alla 7 partier är eniga om mer resurser till Skola, Sjukvård och Älderomsorg.
Det enda som diskuteras under valspurten är ju skola sjukvård och vilka bidrag som ska höjjas.
Men de enda som sker är att dom tar mer och mer pengar ur staten och ger bort till utläningar.
Svensson måste vakna snarast och säga ifrån detta vansinne.

SD 2014 är nog enda chansen om detta ska gå att styra upp igen.
13 people gillar det här.

bollinger1829 5 timmar sedan
Min mor jobbar inom äldrevården, hon berättar ständigt om åtstramningar i budgeten, pensionärer prioriteras ner men människor som olovligen vistas i detta land ska hjälpas till varje pris, fy fan! Hade de betalat notan själva hade det varit en annan sak.
6 people gillar det här.

Nacka 6 timmar sedan
Dom illegala skall sätta i häkte i väntan på en snabb avvisning.

Sedan skall vi lämna Schengen och återupprätta gränskontroller så slipper vi denna extrakostnad.
19 people gillar det här.

Johannes Brahe 6 timmar sedan
Jag kallar ändå redan svensk primärvård för "fältlasarett". Man får sitta 4-6 timmar på akuten och när man kommer in till läkaren så får man rådet att gå hem och återkommar om det inte blivit bättre om 14 dagar. Sedan får man betala 300 kr, det är skillnaden till fältlasarettet, samt att de faktiskt inte amputerar något i onödan, för att det kostar pengar.

Så om någon illegal vill besöka fältlasarettet före mig, så att jag får vänta en halvtimme längre, betala 300 skattekronor tillbaka till Landstinget, istället för till annat hyss, och få rådet att gå hem; Be my guest. Somalierna är inte dummare än att de går till hexdoktorn nästa gång. Han dansar åtminstone en regndans för dem och tar bara hundra spänn.
3 people gillar det här.

Pork Vindaloo 5 timmar sedan som svar till Johannes Brahe
Regndans? Det gör snart den "svenska" importerade & inkvoterade läkaren också,eftersom det är vi som ska anpassa oss till deras seder. Betala får vi alltid göra,det kan vi vara säkra på.

Den kriminella sociala turisten betalar inte en krona. Det är ju "fri" sjukvård som gäller för dessa adelsmän & kvinnor.
6 people gillar det här.

izzySw 6 timmar sedan
Jag kan inte hjälpa att jag har en mycket obehaglig känsla av att framtiden kommer att bli svår, både ett bistert samhällsklimat och usel ekonomin. Det verkar som att många politiker och beslutsfattare tävlar i den nya sporten: Vem kan slösa mest.

Jag minns min mormors berättelser om hur det var att växa upp under fattiga förhållanden i början på förra seklet då ett par egna skor var en lyxvara. De som är unga idag har vare sig hört berättas om eller kan föreställa sig en sådan situation. Är det därför de som de formligen öser pengar över alla som vill bo i Sverige? De har vuxit upp under ekonomiska betingelser som ingen generation tidigare gjort och tror att pengar växer på träd.

I min egen ungdom fanns det två figurer, Spara och Slösa som satte outplånliga spår i våra minnen. Vi fick lära oss pengars värde och vikten av att spara. På vilket sätt är det fel att se om sitt hus och spara för framtida behov? Och på vilket sätt ger dessa enorma kostnader nytta för oss eller samhället? För ingen tror väl på allvar att dessa ”papperslösa” humbug-drivna individer kommer att någonsin göra ett ärligt dagsverke?
15 people gillar det här.

OLIRC 6 timmar sedan
Då förstår man varför man inte får kommentera denna nyhet på Expressen http://www.expressen.se/nyhete... för då skulle ju vi näthatare dra upp bl.a detta att illegala invandrare får vården gratis trots att Landstinget i Sörmland går back med 230 milj medan Landstinget i Västernorrland inte ansåg det lönt att skicka ut en ambulans.

Något OT men ändock inte för det handlar ju alltid om prioriteringar om var pengarna ska läggas och en utryckning med jourpersonal kostar pengar och kan det sparas så gör man tydligen det utan tanke på att patientsäkerheten försämras.

6 people gillar det här.

Johannes Brahe 6 timmar sedan som svar till OLIRC
Skrämmande historia. PI borde nästan ta upp historien i sammanhanget.
3 people gillar det här.

knattefnattetjatte 6 timmar sedan
Läste på text-tv häromdagen, att sjukvården ej längre har råd att hjälpa de, som lider av psoriasis. Fokus skall i stället läggas på patienter med hudcancer.Både och har vi alltså ej råd med,trots skattetrycket. Här måste sjukvården välja vem de vill/kan hjälpa.Denna begränsning eller undanlåtenhet att behandla patienter, gäller förstås endast vanliga skattebetalare i Sverige,de som i sin enfald trodde de skulle få adekvat vård vid behov för den skatt de betalat in under väldigt många år.
Hur gör den illegale, som söker för psoriasis? Får han hjälp? Om inte, blir det en DO-anmälan, med
krav på "skaddestånd"?
11 people gillar det här.

Johannes Brahe 6 timmar sedan som svar till knattefnattetjatte
Förjäkligt. Psoriasis är en svår sjukdom. Jag har två släktingar som lider av den. Som tur är bor de inte i Sverige. Deras sjukförsäkring betalar resor till Döda havet vartannat år för att de ska kunna sola bort det onda kombinerat med salta bad. Efter 3-6 veckor så är de flesta symptom borta och effekten varar i flera månader. Ju solfattigare klimat man lever i desto sämre för den som har sjukdomen. Jag skulle inte vilja leva i norra Europa med psoriasis.
3 people gillar det här.

deleted 6 timmar sedan
Det borde bli förbjudet att ge vård till dessa människor, och istället upprätta en fond med pengar från folk som ger dem vid galor, varifrån dessa pengar sedan kommer att sponsra sjukvården på privata sjukhus (inga allmänna).

Då kan PK folket visa hur goda och solidariska de är...
2 people gillar det här.

lasse1 6 timmar sedan
Kan man få bli illegal i dagens Sverige?..
.
Efter ett hårt arbetsliv så betalar man skatt på sin pension (helt riktigt) men även andra avgifter och skatter såsom, kommunal fastighetsskatt och skatt på uppskjuten reavinst sedan tidigare försäljningar...

Alla kan förstå med att få slippa skatter och avgifter framöver....
.
När det är dags för sjukvården och hemmet vågar man inte tänka på...
Om man räknas om illegal, så borde man snabbt komma in till vården, och kanske t.o.m. få ett eget rum på hemmet om jag har förstått saken rätt..

Inga köer och onödiga förklaringar för struliga tjänstemän o. kuratorer, utan en snabb och skyndsam behandling...

Att få bli illegal verkar vara ett utmärkt levnadssätt...Kan man göra ett försök på skatteverket?.....
7 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 6 timmar sedan
När det handlar om den nya adeln så får det aldrig bli en kostnadsfråga...
17 people gillar det här.

knattefnattetjatte 6 timmar sedan
Är det en rättighet att betala skatt i Sverige? Vi kanske skall liera oss med grekerna och lära av dem. Vägra betala skatt, kräv i stället generösa villkorslösa bidrag från EU. Avsätt några finnar att lusläsa dokument hur man mjölkar EU på pengar ! Finnarna,som är så fattiga, är fenomenala på det,de hämtar hem miljarder från EU och köper i rasande takt upp företag i Sverige,medan vi lägger alla stålar på massinvandring och dess kostsamma konsekvenser,Finnarna har ju en försumbar import av berikare, de ägnar sig åt uppbyggnad av sitt eget land och folk, medgenerösa bidrag från EU och Sverige. .
4 people gillar det här.

suntfornuft 6 timmar sedan
Att hjälpa människor i riktiga nödsituationer är klart man ska göra när det handlar om liv och död, men vad gör man när man inte har råd längre att hjälpa hela världen, är man rasist då?
10 people gillar det här.

lasse1 6 timmar sedan som svar till suntfornuft
Absolut!... Du blir stämplad som ärkerasist av både FN, EU..... samt av den regering i Sverige, som då styr landet...
5 people gillar det här.

deleted 6 timmar sedan som svar till suntfornuft
Kommer det in någon akutsjuk människa som är här olagligt, då skall polis tillkallas. Personen kanske kan fixas upp så att den orkar med färden hem, men det är allt. Inte Sveriges ansvar att ta hand om alla som känner för att komma hit och sedan vägra åka hem.

Fy farao säger jag. Har de fått avslag så skall de också följas. Alla sjukhus borde få order om att ha anmälningsplikt så fort de träffar på någon utan svenskt personnummer.
5 people gillar det här.

Det Fria Ordet 6 timmar sedan
Ja eller hur Åsa Kullgren är det en "mänsklighet rättighet" för ALLA att bosätta sig i Sverige och få allting betald av svenska skattebetalare? Speciellt är det en "mänsklig rättighet" att svenskar skall jobba till de stupar och sedan leva som fattigpensionärer den lilla tid de har kvar för att betala detta.

Om du anser att Sveriges sjukvård till HELA världen är en "mänsklig rättighet", ja då kan DU stå för notan!
15 people gillar det här.

svensk66 1 timme sedan som svar till Det Fria Ordet
Ordet Trälar kommer till mig nu.......
1 person gillar det här.

MysteriousPhantom 6 timmar sedan
Pensionärerna har då ingen mänsklig rättighet att få vård....
De cancersjuka har ingen mänsklig rättighet att få vård...
De dementa har ingen mänsklig rättighet att få slippa bli fastbundna...
De hemlösa har ingen mänsklig rättighet att få vård...
Vi svenskar vad hände med våra mänskliga rättigheter då åsa??

Åsa:Illegala har inga som helst rättigheter att få vård gratis,att få gå i skola...De ska kastas ut från sverige!
Hur tusan kan du tycka att illegala ska få vård hur tusan kan de vurma för dem på detta vidriga sättet!

Alla beslutande som tycker detta är bra är i mina ögon Landsförrädare....
11 people gillar det här.

Kalle_R 7 timmar sedan
Bortsett från att de olagliga flyktingarna omedelbart borde förpassas tillbaka dit de kom ifrån, är lösningen väldigt enkel. Låt de som förespråkar att de olagliga skall ha tillgång till svensk vård betala den själv. Att vi skattebetalare in blanco skall betala vårdräkningarna gör ju oss till medbrottslingar och det är inget jag vill vara med om.

Så: Åsa Kullgren (s), Thomas af Bjur (fp), Magnus Leivik (m) och alla andra förespråkare för att olagliga flyktingar skall få vård i Sverige: fram med era privata plånböcker. Ett enda besök på en vårdcentral torde kosta i storleksordningen 1000:- - utan behandling. Operationer kostar från några tusen upp till 100 000-tals kronor per styck. Jag gissar att Lena Sundström, Robert Aschberg, Jerzy Zarniecki och alla dessa genomgoda människor också är för vård till olagliga i Sverige och därför bör de öppna sina plånböcker också. Visa er rätta halt.
7 people gillar det här.

kjellan11 7 timmar sedan
Hur kan ansvarsfulla politiker medvetet sätt sitt landsting i konkurs hur kommer det sig att dessa beslutsfattare helt struntar i sina väljare. Det borde sitta en skyllt på dörren till landstinget mötes lokal med texten
" här fattas det korrekta o bra beslut" sen med betoning på "fattas eller saknas"
3 people gillar det här.

Paaaatrik 7 timmar sedan
Det kanske är dags för läkare utan gränser att komma tillbaka till Sverige och arbeta. Arbetet dom nu utför utrikes kan de jobba med i hemlandet på samma villkor. Flyktingar i akut vård...
6 people gillar det här.

Jonas Petersson 7 timmar sedan
Något att tänka på nästa gång man får sitta med ett gråtande barn med bruten hand i 8 timmar på Akuten alltså. Om jag hade varit papperslös hade det här gott mycket snabbare. Det är sorgligt att man ska behöva göra sådana här prioriteringar.

Privat vårdförsäkring är väl enda sättet att få vård om man är svensk medelsvensson snart.

Bamaba 6 timmar sedan som svar till Jonas Petersson
Vaddå skall papperslösa få egna kölappar när dom kommer till akuten??

Jonas Petersson 6 timmar sedan som svar till Bamaba
Jag antar att de som är där olagligt inte sitter ute i väntrummet, eller vad tror du?

Bamaba 6 timmar sedan som svar till Jonas Petersson
Varför skulle dom inte det, står knappast inte skrivet i pannan på dem att dom är här illegalt och knappast ingen svensk migrationspolis som står i väntrummen och kontrollerar.
1 person gillar det här.

nitohu 7 timmar sedan
Man skulle kunna säga att det är lagligt att vistas olagligt i Sverige idag.
7 people gillar det här.

Vaestgoete 7 timmar sedan
Politik handlar om prioriteringar och i Södermanland prioriteras illegala utlänningar.
3 people gillar det här.

Knut_Zweistein 7 timmar sedan
Undrar hur politikerna kommer att förklara nedragningarna i vården för väljarna vid nästa val.
Vad är nästa steg? Sjukpeng till "papperslösa"? Fast det skulle inte förvåna mig om det redan är fallet. Eftersom personer som får avslag på asylansökan inte automatiskt avförs hos skattemyndigheten betalas säkert pengar ut.......sjukt
Hur skall skattemoral och solidaritet för en gemensamt finansierad välfärd i samhället bestå undrar jag?
12 people gillar det här.

Nilsapabo 7 timmar sedan som svar till Knut_Zweistein
Svenskarna är så naiva, hjärntvättade och blåögda så det behövs nog inte ens ljugas.
5 people gillar det här.

3 new comments were just posted. Visa
Reactions

Susanne Lehmus 38 minuter sedan
From twitter
RT @RolandXSwede: Alla världens människor erbjuds vård hos Södermanlands landsting: http://t.co/zOp0TA0 Utom svenska pensionärer, dom få ...
Roland Extra 1 timme sedan
From twitter
Alla världens människor erbjuds vård hos Södermanlands landsting: http://t.co/zOp0TA0 Utom svenska pensionärer, dom får vanvård. #svpol
KasperSekiyama 7 timmar sedan
From twitter
RT @PInyheter: Sörmlands landsting ger illegala vård trots höga sparkrav: http://t.co/uamR0ds #svpol
PInyheter 7 timmar sedan
From twitter
Sörmlands landsting ger illegala vård trots höga sparkrav: http://t.co/uamR0ds #svpol

Trackback-länk

Donera via Bankgiro
Donera via Bitcoin
Läsare på PI just nu
Kommentarsregler på PI

- Håll god ton mot varandra
- Var saklig och seriös
- Inga hot eller liknande
- Vårda språket
- Inga reklam-/extremlänkar
- Inga personuppgifter
- Skriv på svenska
- Capslock av
- Tipsa i "KONTAKT / TIPS"
Twitter
Politiskt Inkorrekt
#svpol
rolfcronberg profile

rolfcronberg @Ivarssonsord Det är ett rimligt antagande. Hur något skall bli bättre av att man minskar resurserna är en gåta #svpol 24 seconds ago · reply · retweet · favorite

Mittswe Ännu en nybyggare som berikar. Invandrargäng i uppgörelse: Våldsman efterlyst för mordförsök http://t.co/GZiDMr7 via @AddToAny #svpol 38 seconds ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

henkeunlimited RT @DIF117: Hej #svpol!Vad har våra galna politiker gjort idag?Att dom har fortsatt att sänka Sverige vet jag redan.Nåt annat skit dom sysslat med idag? about 1 minute ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
rolfcronberg profile

rolfcronberg @Aftonbluffen Det är omdömeslöst att påstå något så dumt. Framförallt för att det förstör all eventuell trovärdighet. #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
piratpartiet profile

piratpartiet Anna Troberg: "Jag tror inte på troll": http://t.co/I4BnBDB #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Annoula64 profile

Annoula64 RT @rodaberget: “@sr_ekot: Ekot: "Inga belägg för att privat välfärd ökar kvaliteten" http://t.co/atkQsS0” Ett förväntat resultat #svpol 3 minutes ago · reply · retweet · favorite
setovis profile

setovis Sörmlands l.ting ger illegala vård trots sparkrav http://t.co/MYbXNDO underskott 230 miljoner kr, 300 tjänster bort,vård läggas, ned,#svpol 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Ivarssonsord profile

Ivarssonsord Det KAN teoretiskt finnas entreprenadformer som funkar för välfärden, även om jag tvivlar starkt på det. #svpol 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Aftonbluffen profile

Aftonbluffen Folkomröstning är nu svenskarnas enda hopp för att stoppa gratis vård och skola för illegala utlänningar. #svpol #svpt 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet

annatroberg Jag tror inte på troll: http://t.co/xVEAUlt #svpbs #piratpartiet #ungpirat #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Annoula64 profile

Annoula64 RT @MalinCrona: Ni har inte missat att @SR_StudioEtt s politiske reporter @pontusmattsson börjat blogga? Följ honom här: http://t.co/THSKzjV #svpol 6 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Ivarssonsord profile

Ivarssonsord Innan detta spårar ut: SNS säger inte vilken driftsform som är optimal bara att privatiseringen bevisligen minskat kvaliteten överlag #svpol 6 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
missanjelina profile

missanjelina RT @malinka_p: vill återigen pusha mitt blogginlägg om soc-bidrag som hamnade på @SecOpinion #svpol @Funkpol_se #funkpol >> http://t.co/jSFzbUr 8 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
TrMichell profile

TrMichell Även det stötande förtjänar skydd | Brännpunkt | SvD http://t.co/FXrvgVW via @SvDBrannpunkt Precis! #svpol 8 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Ivarssonsord profile

Ivarssonsord @ThomasBohlmark Det där var ju bara ett trögt inlägg du gjorde. Det gäller kvaliteten på välfärden som sådan. #svpol 9 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
rolfcronberg profile

rolfcronberg @Kulturskaparna Det är ingen spekulation att jag måste betala "kulturskapare" för att bevara mina foton. #svpol 9 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Annoula64 profile

Annoula64 RT@sr_nyheter Ekot: "Inga belägg för att privat #välfärd ökar kvaliteten" http://t.co/txUvsHV #svpol #svpt #debatgt #privatiseringarna 11 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Jerlerup profile

Jerlerup RT @malinka_p: vill återigen pusha mitt blogginlägg om soc-bidrag som hamnade på @SecOpinion #svpol @Funkpol_se #funkpol >> http://t.co/jSFzbUr 12 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Ivarssonsord profile

Ivarssonsord @ThomasBohlmark Ja. #svpol 13 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
ape_dodo profile

ape_dodo @rodaberget Vad är pedagogisk kompetens? Vad är pedagogik? VIlka resultat har man producerat? #svpol 13 minutes ago · reply · retweet · favorite
Jerlerup profile

Jerlerup Mycket bra text! RT @piratpartiet: Jonas Forsberg: "Om SL arbetade som mediaindustrin" http://t.co/Hk7ORBZ #svpol 13 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

AnnaCarlsonTF RT @Kulturskaparna: Mycket om #Copyswede och #privatkopieringsersättning . För den som vill läsa på ist för spekulera: Frågor & svar på www.copyswede.se #svpol 14 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
ape_dodo profile

ape_dodo @Einerstam Bäst vore väl att lägga ner detta "skammens" parti. Och börja om. #svpol 15 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
ape_dodo profile

ape_dodo @pavisanalys Oj, oj då bör du genast fortbilda dig #svpol 16 minutes ago · reply · retweet · favorite

Kulturskaparna Mycket om #Copyswede och #privatkopieringsersättning . För den som vill läsa på ist för spekulera: Frågor & svar på www.copyswede.se #svpol 16 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

kullgren Överraskad av SNS slutsatser om privat drift. SNS som utlovar en fortsättning. Hoppas då också bli överraskad http://t.co/cZ4BULy #svpol 18 minutes ago · reply · retweet · favorite

JKasteskog @exxoff Vad anser du att Jill behövde då, om inte en ambulans? #svpol 19 minutes ago · reply · retweet · favorite
niod profile

niod @JKasteskog Berätta varför. #svpol 19 minutes ago · reply · retweet · favorite
Jerlerup profile

Jerlerup +1 RT @augustin_erba: Jag hoppades att spåren var uråldriga: "Människospår funna på månen" http://j.mp/q44AEF Revidera allt, typ. #svpol 19 minutes ago · reply · retweet · favorite

Mittswe Polis i Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök http://t.co/pdG5Lzc via @AddToAny #svpol 22 minutes ago · reply · retweet · favorite
ThomasBohlmark profile

ThomasBohlmark Har de frågat de som föredrar privata alternativ? http://t.co/3k8ZtDq #svpol 22 minutes ago · reply · retweet · favorite
TrMichell profile

TrMichell Tungbiten misstänkt hos polisen - Malmö - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt http://t.co/25WvdZK #svpol YES! 24 minutes ago · reply · retweet · favorite
setovis profile

setovis Polis i Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök http://t.co/RU1phsq(PI avslöjar polis utsatts för kidnappningsförsök.#svpol #nyheter 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
exxoff profile

exxoff @TobbeLundeqvist Kan nog hitta lite av bra diskussioner men mest 2 grupper i varsin glasbur som skriker på varann. Utan att höra. #svpol 26 minutes ago · reply · retweet · favorite
exxoff profile

exxoff @JKasteskog Det var ju dessutom inte SOS som gjorde bedömningen utan sjukvårdupplysningen. #svpol #Nyheterna 27 minutes ago · reply · retweet · favorite
exxoff profile

exxoff @JKasteskog Hm. Det var väl inte frågan? Men, nej, det är tveksamt att hon behövde ambulans. Tragiskt men sant. #svpol #Nyheterna 28 minutes ago · reply · retweet · favorite

envackerdag RT @alveolarplosive: Jag tycker ni alla ska ladda ner o lyssna på Dokumentärredaktionen i P1: "Från gatan in i parlamenten": bit.ly/cgwLh5 #svpol #föajSDr 28 minutes ago · reply · retweet · favorite

CarinaBQ RT @CarlKangas: Ingela Gardner Sundström (m) gav sin man 331% i löneökning i Österåker. Men säger nej till fler fasta anställningar. #svpol #aktuellt 29 minutes ago · reply · retweet · favorite
TobbeLundeqvist profile

TobbeLundeqvist #svpol : Diskussion eller pajkastning med trolltyg, vad gäller? invig en nybörjare i svpolmysteriet. 30 minutes ago · reply · retweet · favorite

annatroberg RT @piratpartiet: Jonas Forsberg: "Om SL arbetade som mediaindustrin" http://t.co/uOXKTB6 #svpol 30 minutes ago · reply · retweet · favorite
rodaberget profile

rodaberget @Einerstam Precis som Bart Simpson vill han ha uppmärksamhet #svpol 32 minutes ago · reply · retweet · favorite
2REPLEGION profile

2REPLEGION @pavisanalys Ja, är det inte hemskt med AFA och vänsterfascister... Är du möjligtvis blåögd och naiv...? behövs ingen fråga#svpol 34 minutes ago · reply · retweet · favorite
lundhsammeli profile

lundhsammeli RT @rodaberget: “@sr_ekot: Ekot: Sänkt restaurangmoms i Finland blev en flopp http://t.co/5N01XEp” Väntat, samma sak kommer att hända här #svpol 35 minutes ago · reply · retweet · favorite
tystatankar profile

tystatankar "Begränsa vinterna för friskolor."?? http://t.co/YjeBNMb @zoranalagic @lararnas #skollyftet #skolchat #skola #svpol 36 minutes ago · reply · retweet · favorite
pavisanalys profile

pavisanalys Jag är mer rädd för rasister och fascister än Al-Qaida. #svpol Sveriges Radio: http://t.co/08FNlbo 38 minutes ago · reply · retweet · favorite
Einerstam profile

Einerstam RT @rodaberget: “@sr_ekot: Ekot: Sänkt restaurangmoms i Finland blev en flopp http://t.co/5N01XEp” Väntat, samma sak kommer att hända här #svpol 39 minutes ago · reply · retweet · favorite
Einerstam profile

Einerstam RT @rodaberget: “@sr_ekot: Ekot: "Inga belägg för att privat välfärd ökar kvaliteten" http://t.co/atkQsS0” Ett förväntat resultat #svpol 39 minutes ago · reply · retweet · favorite

JKasteskog Vägglössen ökar lavinartat i studentostäderna. Inte för att jag vill lägga lök på laxen, men nog har jag mina aningar varirför. #svpol 39 minutes ago · reply · retweet · favorite
Einerstam profile

Einerstam Sjöstedt var "min" kandidat... nu vill jag istället att Vänsterpartiets medlemmar väljer Hans Linde på kongressen i januari #svpol 43 minutes ago · reply · retweet · favorite
Einerstam profile

Einerstam Jonas Sjöstedt påstår att Håkan Juholt och #Socialdemokraterna INTE är vänster, att S bara är en kopia. #svpol 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
rodaberget profile

rodaberget “@sr_ekot: Ekot: "Inga belägg för att privat välfärd ökar kvaliteten" http://t.co/atkQsS0” Ett förväntat resultat #svpol 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
DrUlf profile

DrUlf Behöver mp överge h-v skalan för att ta upp kampen med c om vem som äger miljöfrågorna när c fått nya muskler? #annieloof #svpol 46 minutes ago · reply · retweet · favorite
rodaberget profile

rodaberget “@sr_ekot: Ekot: Sänkt restaurangmoms i Finland blev en flopp http://t.co/5N01XEp” Väntat, samma sak kommer att hända här #svpol 46 minutes ago · reply · retweet · favorite
MartinSahlin profile

MartinSahlin Intressant! #svpol RT @sr_nyheter Ekot: Sänkt restaurangmoms i Finland blev en flopp bit.ly/qaJPLO 47 minutes ago · reply · retweet · favorite
johanwestman profile

johanwestman Årti. av S-styre: Svall är nu mest känd för Sveriges sämsta skola, vård och omsorg samt Himlabadets kalkonbudget. Ping @Leinesblogg #svpol 49 minutes ago · reply · retweet · favorite
CamillaRagfors profile

CamillaRagfors Vill vi ha ett samhälle där vi blir allt mer hårdhudade bara för att vissa ska slippa lära sig föra dialog? http://t.co/KIOCUuy #svpol 51 minutes ago · reply · retweet · favorite
Susanne_Animum profile

Susanne_Animum RT @CarlKangas: Ingela Gardner Sundström (m) gav sin man 331% i löneökning i Österåker. Men säger nej till fler fasta anställningar. #svpol #aktuellt 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
Aftonbluffen profile

Aftonbluffen @asaaberg Behöver du rådfråga #nymo om det Självklart anmäler du det till polisen eller socialamyndigheter Var finns BRIS larmrapport #svpol 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
SusanneLehmus profile

SusanneLehmus RT @RolandXSwede: Alla världens människor erbjuds vård hos Södermanlands landsting: http://t.co/zOp0TA0 Utom svenska pensionärer, dom får vanvård. #svpol 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
SusanneLehmus profile

SusanneLehmus RT @RolandXSwede: "Polis i Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök" http://t.co/kUEdEjr Vi har verkligen fått in nya spännande kulturer i Sverige. #svpol 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
johanwestman profile

johanwestman http://t.co/IhTFtWU och så här blev det med decennier av S-styre... Ping @Leinesblogg #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Jerlerup profile

Jerlerup RT @Swpol: Lööf tänker under inga omständigheter rösta emot #dld - kallar sig förespråkare för fri och rättighetsfrågor : http://t.co/K5Ikvgu #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
topproll profile

topproll RT @forsvarsakerhet: Rysk kapprustning i luftrummet? F&S om ryska satsningar på flygindustri och export. http://t.co/16YysZf #svfm #forsvar #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
rodaberget profile

rodaberget Vilken pedagogisk kompetens har Björklund? #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
topproll profile

topproll RT @wisemanswisdoms: USA önskade Gripen i Afghanistan http://t.co/GHTIKNn #forsvar #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Aftonbluffen profile

Aftonbluffen Sörmland mjölkar skattebetalare på pengar till förmån för illegala utlänningar http://t.co/OcgqvvV Inför folkomröstning om ofoget nu #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
johanwestman profile

johanwestman @Leinesblogg Ditt blogginlägg var ju riktigt kul att läsa. Analysen är ju klockren. Ett föredöme för socialismen och planekonomin. #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

t_sucre RT @Aftonbluffen: Aftonbladet och Expressen ritar om kartan igen. Kniper om extremvåld mot polis http://t.co/dOO6EED #svpol #svpt #jourtips #censur about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

t_sucre RT @RolandXSwede: "Polis i Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök" http://t.co/kUEdEjr Vi har verkligen fått in nya spännande kulturer i Sverige. #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Aftonbluffen profile

Aftonbluffen TV4 fortsätter om den lavinartade ökningen av barnmisshandel. Var och i vilka områden har ökningen skett? #nymo #nybyggare #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
RolandXSwede profile

RolandXSwede RT @JPekkaH: @RolandXSwede Liknar metoderna de har i bla Colombia och Mexico. Mångkulturelt var ordet!! #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Aftonbluffen profile

Aftonbluffen Aftonbladet och Expressen ritar om kartan igen. Kniper om extremvåld mot polis http://t.co/dOO6EED #svpol #svpt #jourtips #censur about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
AktuellDebatt profile

AktuellDebatt #nyheter #insändare Tysk domstol avgör eurostöd: Tysk domstol avgör eurostöd Annons: Prenumerer... http://t.co/QHAdtNz #svpol #religion about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

henkeunlimited #svpol #nyheter som #media glömde: http://j.mp/noUf8l Polis i #Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök #multikulti #terrorism #snuff about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
missanjelina profile

missanjelina RT @Jerlerup: RT @YourAnonNews: Famine turns to health crisis in Mogadishu - http://t.co/apsvRFq #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Join the conversation

Debattera på Twitter du också, läs vår guide här!

Följ PI via
Populära trådar

”Jeg er ekstrem muslim – men elsker Pia Kjærsgaards ord”

153 comments · 3 minutes ago
Kreativa nybyggare undanhöll 100 miljoner kr i råtobakshärva

139 comments · 57 minutes ago
Bröder häktade för brutalt rånöverfall

81 comments · 12 minutes ago
Islamiseringen av Malmö och Europa

57 comments · 2 minutes ago
Polis i Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök

57 comments · 6 minutes ago

Topplistor m.m.
Creeper MediaCreeper
YouTube
Följ PI på
Senaste inläggen

Islamiseringen av Malmö och Europa
Polis i Rinkeby utsatt för kidnappningsförsök
”MC-gäng” i blodig uppgörelse på restaurang i Stockholm
Sörmlands landsting ger illegala vård trots höga sparkrav
Ny misstänkt gärningsmän gripen för mordet på Sergels torg
Bröder häktade för brutalt rånöverfall
Invandrargäng i uppgörelse: Våldsman efterlyst för mordförsök
SDU Göteborg bildat
”Jeg er ekstrem muslim – men elsker Pia Kjærsgaards ord”
Kreativa nybyggare undanhöll 100 miljoner kr i råtobakshärva

PI arkiv
Flygblad

Här finns Cavatus material att ladda ner, skriva ut och sprida till allmänheten. Flygblad, flyers, visitkort m.m innehållandes information om ocensurerade nyheter på Internet.
Blogroll

Affes Statistik-blogg
Crime News
Demofon
Every Kinda People
Feminix
Gates of Vienna
Holmqwist
Humle och Dumle
I mitt Sverige
Isabellas Skrivkonst
Islamofoben
Jihad i Malmö
Jihad Watch
Jimmie Åkesson (SD) på Twitter
Kent Ekeroth
Klartexten
Leffe45
Mittenradikalen
Muslimska friskolan
MX Cartoons
Pettersons
Polisen
Robsten
SD Kvinnor
SD Landskrona
SIOE
Snaphanen
Som jag ser det-68
Status Sverige – statistik
Svenska mord
Sverigedemokraterna
Ted Ekeroth
Therese Borg SD
Thoralf Alfsson
Varjager

Copyright © 2011 Politiskt Inkorrekt - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum

5 queries. 3,250 seconds.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: