onsdag 14 september 2011

Ytterligare en kostsam reform som floppar « Politiskt Inkorrekt

Ytterligare en kostsam reform som floppar « Politiskt Inkorrekt: Ytterligare en kostsam reform som floppar

ETABLERINGSREFORMEN Oddsen kan inte ha varit speciellt höga för att ”den största integrationsreformen på 25 år” skulle sluta som den gjort – i en total flopp. I december 2010 lanserade integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) den så kallade etableringsreformen som innebär att Arbetsförmedlingen direkt får ta ansvar för nyanlända invandrare och sörja för deras uppehälle. Färska siffror visar dock att även denna reform är en flopp av bibliska proportioner. I exempelvis Göteborg får hela 97 procent av de nyanlända socialbidrag innan de slussas vidare till Arbetsförmedlingen.

Sveriges Kommuner och landsting, SKL, har tittat närmare på situationen i 17 kommuner som tillsammans tar emot en fjärdedel av de nyanlända till Sverige. Av dessa har elva kommuner svarat på frågan om hur många nyanlända invandrare fått socialbidrag under reformens första halvår. Av 584 vuxna har 494 fått bidrag, knappt 85 procent. I tio av de 17 undersökta kommunerna räcker inte ens den statliga ersättningen till för att täcka utgifterna.

– Vi är oroliga, säger Per-Arne Andersson, chef på SKL:s enhet för lärande och arbetsmarknad. De nyanlända får inte den start som det var tänkt och systemet är på flera sätt oförutsägbart och oöverskådligt.

– Vi har förståelse för att ett nytt system har barnsjukdomar, säger Per-Arne Andersson. Och vi har ingen färdig lösning. Men vi uppmanar regeringen att göra något. I den bästa av världar ska det inte finnas något glapp utan den nyanlände får genast kontakt med Arbetsförmedlingen och ersättning den vägen.

Ullenhag uppger för DN att han är medveten om problemen och att reformen måste ”trimmas”.

– Vi lägger stor kraft på att styra de statliga myndigheterna så att fokus hamnar på jobben. Man ska komma ihåg att med det gamla systemet kunde det ta ett år innan en nyanländ kom i närheten av en arbetsförmedling. Man ska inte glömma att etableringsreformen bara funnits ett halvår. Vi följer den noga och är ödmjuka inför svårigheterna.

DN
Relaterat

Inga extra pengar till etablerings­reformen
Ytterligare ett integrationsfiasko
Jobbsatsning för invandrare gav få jobb
PrintFriendlyShare
2011-09-14, 12:05 (uppdaterat 2011-09-14, 13:45) | Kategori(er): Asyl Migration, Inrikes, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
3 people liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
78 kommentarer 866 gillar received
Dela på
Visar 50 av 53 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Denoroligedemokraten 1 timme sedan
Att inte ens en normalt hård man som batongmajoren Jan Björklund offentligt vågar gå ut och kritisera detta vansinne säger allt! Han kan väl heller inte på fullt allvar tro att Sverige ska hänga med i den tekniska utvecklingen när vi fortsätter att massimportera analfabeter, där många kvinnor inte ens tillåts att arbeta.
42 people gillar det här.

MaxPayne2 [Moderator] 1 timme sedan
Varför inte sätta samma hårda krav på dessa invandrare som det är på arbetssökande svenskar? För som det är nu ska de få bostad, bostadsbidrag, socialbidrag, studiebidrag och jag vet inte allt. Medan etniska svenskar ska på olika sätt tvingas att ta vilket jobb som helst, var som helst i landet. Så varför inte sätta samma krav på invandrarna? Vill de bo i vårt land får de söka jobb, lära sig svenska och bli accepterade i samhället. Klarar de inte det ska de på bästa sätt uppmuntras till att flytta hem igen.

För jag förundras hela tiden över varför en grupp i vårt samhälle ska glida iväg på en räkmacka, varför de ska få lära sig vad de vill, få företräde till jobben som de inte vill ha, och arbetsförmedlingen ska bistå med allt medan vi har en stor grupp utbildade, yrkeskunniga etniska svenskar vars högsta önskan är att få ett jobb på nytt. Att den gruppen inte får samma hjälp är en skam och skandal, det är rasism mot den ursprungliga befolkningen.
36 people gillar det här.

DjupaTankar 1 timme sedan som svar till MaxPayne2
Och svenskar som är beredd att flytta för att få jobb, vart exakt är det tänkt att de ska bo? Säg att du får en provanställning på 6 månader (vilket brukar vara normalt) i Stockholm - var ska du då bo? Vilken hjälp får en svensk med detta?
6 people gillar det här.

Svenskastavalla 1 timme sedan som svar till MaxPayne2
JA! Varför ska det inte vara rättvist! Vårt samhälle byggs ju politiskt på att det är rättvist, jämlikt, tolerant ...

Men det gäller bara de människor som kan uppfylla skyldigheterna mot samhället, jobba och betala skatt!
3 people gillar det här.

suntfornuft 1 timme sedan
Jobben säger ullenhag, vilka jobb?
24 people gillar det här.

Cavatus 5 minuter sedan som svar till suntfornuft
Precis, ser han inte att kejsaren är naknare än naken? DET FINNS INGA JOBB (för den kategorin arbetssökande)...

nitohu 1 timme sedan
Bara en tidsfråga innan det kommer en ny ännu "bättre" reform från Drömfabriken.
22 people gillar det här.

AnnaF3 1 timme sedan
Vad ska de göra på arbetsförmedlingen? Berätta (tolk) att de är analfabeter som inte kan prata svenska och saknar yrke? Många kan inte arbeta som städare för de saknar kunskap om hur man öppnar en dörr (portkod), kommer till arbetet i tid osv. Ska de ha en betald personlig assistent med sig för att utföra (för arbetsgivaren) grattis arbete?
21 people gillar det här.

puw 53 minuter sedan som svar till AnnaF3
AF är INTE till för svennarna...
om den här IDIOTIN / vansinnet fortsätter är du och jag och restan av den svenska tuberkolossmittade befolkningen RESERVATISTER någonstans i Norrland inom en snar framtid / plockandes lingon och sköta älgfarmar där halalslakt endast förekommer. upp till kampf...
sd 2014
2 people gillar det här.

Stefan K 1 timme sedan
Sedan Erik Ullenhag tillträdde som integrationsminister har han lagt fram flera förslag som minst sagt misslyckats och kostat skattebetalarna miljoner och åter miljoner.
Är inte sanningen den att Ullenhag själv är ett misslyckande som hittills kostat skattebetalarna stora summor?
20 people gillar det här.

Demokrat001 1 timme sedan som svar till Stefan K
"Är inte sanningen den att Ullenhag själv är ett misslyckande som hittills kostat skattebetalarna stora summor? ".

Vilken allianspolitiker är i n t e ett stort, kostsamt misslyckande? ;-)
13 people gillar det här.

Sanningen vinner 1 timme sedan
Vi behöver blir fler låg-IQ nybyggare. Dessa är framtidens tillgång - när landet lyder under Sharialagarna. Låg-IQ kan nämligen inte uppbringa något kvalificerat motstånd mot vansinnet.

(satir)
20 people gillar det här.

pauwi 1 timme sedan
Moderaternas kvarnsten heter Ullenhag. Borde även för Folkpartiet bli en belastning. Den antinationella retoriken kommer snart att stå upp i halsen på den svenske medborgaren.
19 people gillar det här.

Sottis 1 timme sedan
Svenska politiker är fantastiska (eller kanske fanatiska). När någonting inte fungerar, då är det bara att tillsätta en utredning, för att sen prova på en ny variant på samma tema som inte heller det kommer fungera. Sverige börjar alltmer bli till en dålig parodi.
18 people gillar det här.

lafajett 1 timme sedan
Vi går mot ett högteknologiskt tjänstesamhälle och är mitt i en
utveckling där produktionen i allt högre grad flyttas till billigare
utvecklingsländer. Att befolkningen minskar är en naturlig respons på
vårt nya samhälle som vi har skapat (eller snarare håller på att skapa) åt oss.



Att ta emot flyktingar i så stor skala som vi gör idag leder idag till
arbetslöshet och sämre löner för "arbetarklassen" eller "bottenskiktet"
(om jag får uttrycka mig lite burdust). Något som inte är så konstigt då vi redan idag har en hög arbetslöshet, både bland svenskar och icke svenskar.
Sedan att invandrare från början har svårare på grund av språk,
humankapital och diverse kulturskillnader, ligger de redan från början
ett steg efter infödingarna.



Att släppa in folk till ett Sverige där man (statistiskt sett) hamnar i
ett nästan garanterat utanförskap, ofta i våldsamma förorter med
gängkultur och extremism, varken etiskt eller vänligt. Det är antingen
enormt naivt och blåögt eller beroende på någon elitistiskt nonchalans där politiker inte ser eller inte vill se verkligheten.

Vi sitter idag i en ytterst obekväm sits där varken invandrare, svenskar och redan bosatta invandrare tjänar på den förda politiken.

Tack o Hej
17 people gillar det här.

allemand 1 timme sedan
Politikerna bevisar sin inkompetens varje dag numera. Hur många finns det egentligen som har för stor mun och för liten hjärna?
16 people gillar det här.

Svamp_Bob 1 timme sedan
När "babyfacet" Ullenhag har pratat om denna reform för första gången skrattade jag direkt. Som invandrare vet man att först måste man fixa språket. Att man ska kvittera SOC på Arbetsförmedlingen ist frör socialkontor - vilken idiotidé. Har ett nytt förslag till Erik: Nyanlända bör kvittera sin SOC på Skatteverket ist, så man kan samtidigt försöka förklara för dem vad är jobb och skatt för ngnting...
14 people gillar det här.

lundabo58 1 timme sedan
Det där kunde ju nästan vem som helst räkna ut, för flertalet av dem som kommer hit verkar inte ens ha för avsikt att arbeta.
13 people gillar det här.

argatanten 1 timme sedan
Trimmas? Är det detsamma som att göra besparingar på de gamla och sjuka för att ge till de nyanlända?
10 people gillar det här.

Gruvmor 1 timme sedan
Men lugn, allt löser sig säkert därför att GD-karusellen är igång: Dan Eliasson ska sluta på Invandrarverket o börja på Försäkringskassan. Vi får säkert höra när som helst, att Angela slutar på AF och tilldelas någon annan lika hög eller högre position. Då får AF nån annan chef, som kommer att lösa detta lilla problem i ett huj. Den personen kommer säkert att sätta ned foten och kräva att Sverige satsar några tiotals extra miljoner... (ironi)
10 people gillar det här.

stepstone 1 timme sedan
Ullenhag konkurrerar snart med storheter som Mona Sahlin och Bengt Vetbästerberg om vem som ärr den största quislingen i Svensk politik genom tiderna. Och grabben är fortfarande drypande våt bakom öronen så vi lär väl troligen få plågas av hans påhitt i årtionden framöver.
9 people gillar det här.

kirre 1 timme sedan
Det bär utför med Ullenhag och han flummiga "reformer". Alla visste ju att reformen redan från början var döfödd. Men Ullenhag härdar ut. Bara att lassa in mer deg från skattebetalarna så fixar det sig det hela.
7 people gillar det här.

Helmer_Bryd 43 minuter sedan
Vad får Ullenhag att tro att majoriteten av dessa människor kommit hit för att jobba, eller ens tillåts jobba? Och om nu en eller annan vill ha jobb, var finns i så fall dessa arbetstillfällen idag och framförallt i en stundande kris?
Snälla Ullenhag kan inte du förklara för oss som inte begriper hur en redan hög arbetslöshet och bostadsbrist kan botas med en närmast okontrollerad ström av analfabeter, fåraherdar, krigsförbrytare med efterkommande släktingar. Ekvationen går inte ihop för mig och troligtvis inte för dig heller om du ska vara ärlig för en stund. Men att era formler tycks gå hem hos merparten av den svenska väljarkåren, det är totalt ofattbart.
Ska bli intressant att se vart du slussar "vinstmaskinerna" nästa gång och om det går att skruva trollformeln ytterligare ett snäpp innan t o m svenska folket fått nog av spektaklet.
6 people gillar det här.

Thomas 1 timme sedan
Etableringsstöd? Är det bara ett annat ord för socialbidrag?

Det innebär antagligen lite krav för att få ut det men ärligt talat hur många arbetsgivare är intresserade av att anställa folk rätt från gränsen. Som inte kan en dyft svenska och inte har en aning om vad som krävs för att arbeta i Sverige.

Ett sådant etableringsstöd kommer mer antagligt ta formen av ett övergångsbidrag innan de som tidigare hamnar hos soc. Med skillnaden att det skall till pappersexercis samt extrainsatser och merkostnader för arbetsförmedlingen.

6 people gillar det här.

DjupaTankar 1 timme sedan som svar till Thomas
Poängen är väl att de få som anställs anställs väl i företag som drivs av invandrare och då brukar det bara bli samma nationalitet på alla de anställda = ingen svenska kunskap och sen när företaget går i konkurs så har de egentligen inte så mycket meriter som de kan använda.

Periskop 1 timme sedan
Varför klaga över så bra resultat. hela 15 % som inte uppbär bidrag. Strålande.
6 people gillar det här.

Cavatus 4 minuter sedan som svar till Periskop
Vad lever de på då? Svartjobb? Kriminalitet?

KarlPDal 43 minuter sedan
Erik Ullenhag verkar vara osedvanligt trög, han tycks inte fatta att varken nyanlända analfabeter eller zigenare har en minsta tanke på att arbeta, de vill bara få livslång försörjning.
5 people gillar det här.

TommyDansk 57 minuter sedan
Hade varit intressant om någon följt en invandrad och en svensk arbetslös ungdom under ett år där man tar del av deras vardag med jobbsökeri, försörjning, bostad osv. Frågan man ställer sig är om de har samma förutsättningar till försörjning (stöd) som arbetslösa? Måste den svenske flytta utom-socknes för att söka sig ett jobb och om han inte vill ha jobbet blir han då av med sin försörjning (stöd)? Och är det då lika illa för den invandrade? Det kunde vara nåt för en arbetslös socionom att suga tag i.
5 people gillar det här.

Znabb 39 minuter sedan som svar till TommyDansk
Absolut... Jag var arbetslös under mitt första år efter gymnasiet. Fick inte ett enda öre av någon statlig myndighet och jag ville inte ha ett enda öre av staten heller. Jag anser att det är inte någon rättighet att få gratis försörjning för att man är arbetslös. Jag sökte cirka 100 jobb under denna period men alla sa samma sak - "du har ingen erfarenhet" misstänker att det finns många både då och nu som suttit/sitter i den sitsen.

Skillnaden är mellan en svensk och en invandrad ungdom är att invandraren kan alltid klaga på att han blir diskriminerad när han inte får jobbet. Vad skulle jag säga ?
3 people gillar det här.

Fredrikkkk 1 timme sedan
Sveriges integrationspolitik är ett episkt misslyckande. Hoppas fler svenskar inser detta på allvar.
5 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 1 timme sedan
Svenska politiker tror att dom kan koka soppa på en spik
och
Svenska politiker tror att vi kan ta hit flyktingar och få dom att söka jobb som inte finns.
5 people gillar det här.

Borgaren 25 minuter sedan
Om det här siffrorna är sanna, och det utgår jag ifrån att de är, så frågar man sig ängsligt, vad f*n fortsätter vi med att släpa hit dom för???? Skulle vi inte få bättra valuta för skattepengarna om vi skickade pengarna dit där dom bor, och hjälper dom på plats istället? Ytterst få, en svindlande liten bråkdel, är sanna “flyktingar” som behöver fly från sina hemländer. Och ullenhag, en folkpartistisk apparatchik, en smygsåcialist, är enligt min åsikt totalt olämpad för sin roll och måste omedelbart avsättas!!
4 people gillar det här.

dahlem 51 minuter sedan
Pratar de inte med varandra i regeringen?

Erik Ullenhag svamlar vidare, och nu ska fokus för flyktingarna sättas på jobben! Rätt märkligt, tycker många arbets-
lösa svenskar, och ställer sig frågan; "Varför fortsätta denna import, när man inte ens kan ordna jobb till svenskarna?"

Samtidigt så varnar Anders Borg offentligt att arbetslösheten är för hög, och att den kommer att öka ännu mer! Och då
undrar man, har inte Ullenhag tagit del av Anders Borgs många varningar...eller är han helt enkelt så infantil, att han
ska dra "fokus på jobb åt invandrare" ett varv till?

De mer begåvade väljarna har också noterat den nästan "komiska tystnaden" från Åkesson och SD! Jag är säker på
att Åkesson resonerar så här; "Ullenhags ständiga misslyckanden talar för sig själv, och ytterligare kommentarer gör
varken till eller från...så låt Ullenhag spela ut hela sin naiva aningslöshet för de skattebetalande väljarna, eller rättare
sagt, han skjuter sig själv och Alliansen i sank, inför öppen ridå." Och det kan jag bara hålla med om! I dag kom ännu
en kritisk rapport från Sveriges Kommuner och Landsting; "85 % av flyktingarna som överfördes från socialen till
Arbetsförmedlingen har fortfarande socialbidrag, och endast 11 av 17 kommuner har besvarat enkäten." Så hur illa
ställt är det i de sex kommuner som inte svarade? Troligen ännu värre, för med en arbetslöshet på 7,5-8,5 %, så
hjälper inga klyschor som "fokus på jobb åt flyktingar!" Och den verkligheten kommer att grina Ullehag i ansiktet ända
till valet 2014!
4 people gillar det här.

svensk66 51 minuter sedan
Snart röstar väl de flesta invandrarna på sd eftersom dom kommer att börja inse att pengarna börjar tryta och då blir även deras socbidrag lidande,det måste bli ett stopp på vansinnet..........
4 people gillar det här.

Shakanda 56 minuter sedan
Det har havererat allting i landet, bara konstatera och politikerna ansvarsbefriar sig helt
skyller på andra som vanligt.Skattebetalarna skall skatta till ta mig f-- allting
varje idiotiskt förslag som har beslutats skall betalas och själva gör de allt
för att slippa betala skatter, avg trots de har höga löner, arvoden.
Men, frågan blir om detta med integrationspolitik som har floppat och aldrig fungerar
och detsamma gäller för alla som s a s skall integreras men aldrig integrerats,
pengarna rinner snabbare ut än in i skattekistan.
Till råga på allt nu så börjar TBC sprida sig över Europa, vi får se om det
är en bromskloss eller startknapp för inkommande människor i världen.
Om nu politikerna offrar sitt eget folk så till den milda grad att no kontroll
görs på alla som kommer hit med smitta smittar runt och alla pengar som det
kostar folket
4 people gillar det här.

Vethut 1 timme sedan
Den totala floppen är bara förnamnet. Till råga på allt får skattebetalarna punga ut med miljontals kronor till ingen nytta.
4 people gillar det här.

Tant_Stina 32 minuter sedan som svar till Vethut
Inte bara miljoner kronor utan, ofattbara 40-60 miljarder kronor per år i nettokostnad för invandrarbefolkningen. Och det anses vara en försiktig beräkning. Beräknat av Jan Ekberg, prof. i nationalekonomi vid Växjö universitet
1 person gillar det här.

gl40 1 timme sedan
I den bästa av världar säger P A Andersson,det säger väl allt! Och jobb tycks det plötsligt finnas hur mycket som helst,var dök dom upp någonstans? Felet är väl att dom som skulle ha dom,inte vill ha dom, dom tjänar bättre utan jobb.
4 people gillar det här.

Anna Svensson 47 minuter sedan
det är bara en i raden av många reformer som endast har kostat skattebetalarna en massa pengar till ingen som helst nytta. Så blir det, när politikerna tror att skattekistan är outtömligt
3 people gillar det här.

Shakanda 54 minuter sedan
Frågan blir om en TBC smittande sjukdom stoppar upp människoinflödet i landet?
eller om politikerna medvetet räknar med människosvinn pga detta?
om man själv är ansvarig om man smittas? eller dör?
3 people gillar det här.

gusenica 1 timme sedan
Denna reform var dömd att misslyckas innan den genomfördes eftersom om du INTE kan svenska så är det i princip omöjligt att få ett okvalificerat jobb i Sverige direkt när du kommer hit. De enda som får jobb och inte kan svenska är vissa affärsmän och civilingenjörer som självklart talar och skriver på flytande engelska. Men de lär sig svenska snabbt ifall deras arbetsgivare kräver det.
3 people gillar det här.

Husar Miklos 1 timme sedan
Enkelt att se på Erik U (fp) när han ljuger han blir illröd om kinderna. Den människan är PK ondskan persofinicerad
3 people gillar det här.

Emse1 23 minuter sedan
Om regeringen tog och jagade nyanlända smitare istället för svenska sjuklingar så skulle vi spara massor av pengar och sjuklingarna kunna få vara ifred ha livsvärdigt leverne även om de får betala skatt på redan skattade pengar.
2 people gillar det här.

puw 1 timme sedan
NYTT förslag / AF anställer berikarna som skuggjobbare och MENAfolket blir statlig anställda. därmed omvandlas bidragsberoendet genast till ordet RIKTIG lön. allah blir glada...
sd 2014
2 people gillar det här.

Kalle_R 29 minuter sedan
Han ser ju ut som ett barn. Erik Ullenhag.
1 person gillar det här.

Anders040 21 minuter sedan som svar till Kalle_R
Han tänker som ett också ( inget illa menat om barnen ) eller så har han bara otur när han tänker
1 person gillar det här.

Znabb 51 minuter sedan
Men hur skapar man drivna människor om staten ständigt ska ta hand om dem?

Hur ska dem få jobb i en globaliserad värld och en ekonomisk kris så även påverkar Sverige ?

Hur ska de få jobb när det står tusentals utbildade drivna svenska ungdomar på kö som desperat söker vilket jobb som helst ? Som flyr till Norge och London osv...

Man kan inte ta in mängder av människor från andra kulturer och andra sysselsättningar med olika förväntningar och tro att det löser sig ifall vi ger dem lite bidrag ett tag... Bidrag? Dessa människor har aldrig fått bidrag tidigare vet inte vad det är, hur tror dem reaktionen blir när staten ger dom pengar????

Det är inte den bästa taktiken för att skapa "nybyggare" och entreprenörer som skapar fler jobb osv.

Detta är ett fiasko som skapar sysselösa människor och sysselösa människor är tickande bomber...
1 person gillar det här.

kweenkristin 1 minut sedan
Regeringen har sagt att det multikuturella projektet får kosta hur mycket som helst. Det tycks finnas hinder och problem och alla skattepengar som skall satsas på det mångkulturella projektet och invandringen som aldrig tycks ta slut. Hur mycket tid och pengar skall de slänga bort innan svenska folket säger nej?

http://sveket.wordpress.com/

Tant_Stina 3 minuter sedan
Ofattbara 40 - 60 miljarder kronor per år beräknas nettokostnaden vara för invandrarbefokningen, enligt prof. Jan Ekberg vid Växjö universitet. Det anses dock vara en försiktig beräkning. Enligt många lär den ligga högre, upp mot 75-100 miljarder kronor/år. Det är en skymf mot alla arbetslösa svenska ungdomar att regeringen inte satsar ekonomiskt på dem i form av efterfrågad utbildning och arbete.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: