fredag 30 september 2011

Zigenargäng dömda till åtta års fängelse för åldringsrån « Politiskt Inkorrekt

Zigenargäng dömda till åtta års fängelse för åldringsrån « Politiskt Inkorrekt: Zigenargäng dömda till åtta års fängelse för åldringsrån

NORGE Ligan på fyra personer åkte runt i Europa med ett enda syfte: att råna gamla människor i deras hem. Deras äldsta offer var 92 år, men många var mellan 85 och 90 år. Våldet zigenarna använde var så grovt och brutalt att det är ett under att ingen av det gamla miste livet. Nästan varje dag rånade de en eller flera äldre, men gäckade polisen i flera månader.

I tingsrätten dömdes huvudmannen till sex års fängelse, de andra fem år. Då man ansåg att straffen var alltför höga så överklagade de domen till hovrätten. Men hovrätten skärpte alltså straffen till åtta års fängelse för huvudmannen, resten fick sju respektive sex år. Zigenarligan gick till väga på samma sätt vid varje rån. De ringde på hos en gammal, försvarslös människa som de plockat ut i förväg, hade någon förevändning för att komma in och sedan började misshandeln och jakten på värdesaker och pengar.

Det började med en 85-årig ensamboende kvinna i Ski förra året. Hon blev svårt slagen i huvudet och ansiktet, underkäken bröts liksom ett kindben. Hon fick en sträckning i nacken och ett antal blodutgjutningar i hela ansiktet. Dessutom slet de hennes gamla vigselring från fingret och rev armbandsuret från hennes underarm. 85-åringen överlevde, mot alla odds.

Ett äkta par, 78 och 81 år, blev överfallna i sitt hus. Våldet var som i tidigare fall extremt brutalt och slutade i käkbrott och andra ansiktsskador. Paret har blivit ångestfyllda och lider av otrygghet i sitt hem.

Rune B Hansen, domare:

Den grove volden fremstår som fullstendig unødvendig for å bemektige seg beskjedne verdier fra ofrene. Isteden ble samtlige ofre rundbanket i den grad at bare tilfeldigheter hindret dødelig utgang»

Att polisen över huvud taget fick tag i dem berodde på att de en dag hade stulit bensin och stuckit från en nota på 1.200 kr. Polisen fick tips om flyktbilen och fick tag i dem på E18 en stund senare. Rånoffren fick ett skadestånd på 100.000 kr vardera. Men såren i själen lär sitta kvar trots att de klarade livhanken rent fysiskt.

Aftenposten
PrintFriendlyShare
2011-09-29, 23:52 (uppdaterat 2011-09-29, 23:52) | Kategori(er): Åldringsbrott, Misshandel, Rån, Stöld, Utrikes

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 4 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
82 kommentarer 884 gillar received
Dela på
Visar 50 av 112 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


T-bone 17 minuter sedan
8 år för upprepad grov våldsbrottslighet? Det var inte mycket, det här mängdrabattsystemet ger jag inte mycket för. Det rimliga är att dessa yrkeskriminella får 8 år (eller mer) per rån!
1 person gillar det här.

tornuggleman 31 minuter sedan
Rättvist att de inte "torskade " dit i Sverige.
Här hade det möjligtvis blivit samhällstjänst o ev skadestånd !

Vad jag själv tycker ?
Äh, det vet vi alla men får inte säga ...
2 people gillar det här.

gurrasigge 31 minuter sedan
Livstid på det där. Inget snack om saken. Fattar inte hur man kan vara så självisk som dessa skämt till människor.
1 person gillar det här.

kirre 1 timme sedan
När sådana här saker händer, håller Maria Leissner en väldigt låg profil och är ytterst sparsam med uttalanden. Men så fort en sån här kulturberikare inte har fått sina behov av samhällsservice tillfredställd då är det annat ljud i skällan.
8 people gillar det här.

Stratiotes Iesous Christos 1 timme sedan
Den "härliga" straffrabatten...

kaxium 1 timme sedan
Tolv års hängning följt av sju års arekbusering skulle dom haft. Skämt åsido. Jag tycker att dom skulle fått ett ännu högre straff. Det hade jag tyckt även om det hade rört sig om ursvenskar.
5 people gillar det här.

stignordlander 1 timme sedan
Emotser med intresse ett utförligt reportage med jätterubriker i Aftonbladet.
10 people gillar det här.

DreamingAnew 1 timme sedan
Hoppas de ruttnar bort i finkan. Och sedan skickas hem i ett lastfartyg.
6 people gillar det här.

Vi har inte råd 2 timmar sedan
Tack Maria Leissner - detta är ditt ansvar. Du borde få sitta i fängelse för det lidande du åsamkat offren genom din totala blindhet för vad zigenarna för med sig. Inga goda saker precis.
Katitzi var inte så snäll som hon framställts i alla tider av media och PK-Sverige.
16 people gillar det här.

Nordisk_och_stolt 2 timmar sedan
Att media inte rapporterar om zigenarnas (och invadrargängens) rasism är i sig rasistiskt. Media och den selektiva rasismen.
18 people gillar det här.

fransolsson98 2 timmar sedan
Samtliga dessa busar borde skickas hem till deras hemland och där avtjäna sina straff.
Totalt felaktigt att vi ska stå för deras uppehälle i vårt land på dom Svenska skattebetalarnas bekostnad!
Ut med packet fortast möjligt!
8 people gillar det här.

Chaopraya 1 timme sedan som svar till fransolsson98
Ja, och så skulle Leissner och Westerberg tvingas att bli deras övervakare.
Att prata och tycka en massa, är dom bra på--låt dom visa i praktisk handling att dessa människor inte utgör
nåt större problem.
Hycklare!
6 people gillar det här.

Ickenaiv 2 timmar sedan
Zigenaren är känd för att göra ofantligt gott till det samhälle han behagar tjäna. Zigenaren är värd all respekt och skall vördas och passas upp som den högt stående kosmopolit han är.
9 people gillar det här.

fransolsson98 2 timmar sedan som svar till Ickenaiv
Detta vet maria leissner, och det är hon som bär ansvaret för dessa zigenares våldsamma framfart i Europa.
14 people gillar det här.

niklasr 2 timmar sedan
Patetiskt löjliga straff även i Norge uppenbarligen.

Grova brott som dessa, skall minst vara 10 år, per offer, så om de rånat 10 personer så får de 100 år i fängelse. Är de duktiga så kan de komma ut efter 2/3 delar av tiden.

Alla offer är lika mycket värda.
18 people gillar det här.

Rolexus 1 timme sedan som svar till niklasr
Jag håller med dej - riktigt grova och hänsynslösa brott ska bestraffas hårt. Vi ska helt enkelt inte behöva ha sådana människor bland oss. Men något som förvånar mej är att så många människor tycker att det är okej att en brottsling får straffrabatt mer eller mindre automatiskt om brottslingen "sköter sej" under fängelsevistelsen. Varför i all sin dar ska en brottsling få rabatt på utdömt straff bara för att han inte ställt till ännu mer elende? Självklart ska han sitta tiden ut, och om han inte sköter sej i fängelset ska strafftiden förlängas istället, vad är det för konstigt med det? Ska brottslingen straffas, eller ska vi tycka synd om honom?

Slopa alla permissioner dessutom. Varje vistelse utanför fängelset måste godkännas av domstol, och då ska fången vara ordentligt kedjad under tiden. Det här är inte min idé, har bara sett att det fungerar bra i Filippinerna (fast det är antagligen av amerikansk modell, som så mycket annat där).
1 person gillar det här.

PiIIeriIIer 2 timmar sedan
Vi som var unga på 80-talet då våra tjejer kunde sola och bada barbröstade utan att något obehagligt inträffade och vi heller inte behövde kameror i varje buss, tåg eller tunnelbanevagn inser hur fort saker och ting förändras. Bussen gick alltid att betala med kontanter. Idag har kontantbristen i samhället ledit fram till " guldryckning" på offentliga platser och en lavinartad ökning av hemrån. Man sparkade inte heller på någon som låg vid slagsmål förr och att göra det i grupp som en hyenaflock ansågs fult och beklämmande fegt.

Tyvärr kommer samhället att förändras lika fort de närmaste 10 åren som de 30 år jag tog upp här. Mexiko blev inte heller den katastrof som det är idag över en natt. Det skedde med en sakta tillvänjning av laglöshet och handfallen korrumperad myndighet.

Förtrycket av oliktänkande i Sverige måste upphöra för att vi ska få ordning i tid. Vi kan rädda oss själva från framtida sönderfall om vi alla ställer upp för demokrati i dess rätta bemärkelse. Hatspråk finns inte ! Går det inte att dra en människa till domstol för ett uttalande så är det en åsikt och där måste man ha högt i tak. Åsikter däremot har man all rätt att ifrågasätta och argumentera emot. Det kallas för demokrati.
25 people gillar det här.

Mormors 1 timme sedan som svar till PiIIeriIIer
Du glömmer dåtidens drägg, raggarna!

PiIIeriIIer 30 minuter sedan som svar till Mormors
Dåtidens " bilburna helgfyllon" var det i alla fall inte tyst om i media. De hängdes ut ordentligt och polisen var inte nådig.

Inte slog de ihjäl gamlingar på parkeringsplatser och inte misshandlade de och rånade våra äldre i hemmen i parti och minut heller.
Jag har faktiskt känslan så här efteråt att media skrev upp det hela ordentligt. Inte var det raggarbråk på de festplatser jag bevistade i alla fall, och det var många måste jag säga ; ) Fenomenet skrevs nog upp i sedvanlig ordning för ökad tidningsupplaga.

Nordisk_och_stolt 2 timmar sedan som svar till PiIIeriIIer
Nolltolerans är bra beträffande brott, inga ursäkter. Något är ruttet när man kan dömas för åsikter. Åsikter är frihet.
4 people gillar det här.

Rolexus 1 timme sedan som svar till Nordisk_och_stolt
...och något är ruttet när man inte får säga sanningen. Det är så förbjudet och kontroversiellt, så inte ens här på PI vill jag försöka säga det rent ut. Men vilka sorters människor är det som bryter ner vårt samhälle, våldtar, mördar (ibland sina egna barn), rånar och bedrar? De är inte svenskar. Jag vet vilka grupper av människor det är, många andra vet det också, men så många svenskar vet det inte ännu, fast de verkligen behöver att få veta det - och vi får inte säga det!

Det handlar inte om hat. Det handlar inte om förtal. Det handlar inte om rasism. Det handlar om att säga sanningen - om vad som händer.
1 person gillar det här.

Shakanda 2 timmar sedan
Ja, de är gangster helt klart, fåtal som har jobb, de har alltid levat på sådant.
Här hade de inte fått straff, utan här hade man skyll på åldringarna som inte
försvarade sig, sprang tillräckligt fort.
Kan inte dessa folkslag besöka Maud, Fredrik, journalister m fl
islamister, muslimer vänsterfolket??
11 people gillar det här.

niblic 2 timmar sedan
Den signalen från en norsk domstol var inte bra. Nu kommer packet att i stället koncentrera sina aktiviteter till Sverige.
Här är ju domstolarna underställda div. krafter som Maria och Bengt, ledarna för the "gypsy fan club".

Kan man inte förbjuda eller åtala Maria och Bengt på någon grund; stödjande och skyddande av grovt kriminella t.ex.?, främjande av åldringsbrott?, svenskfientlighet?, kanske åtala Folkpartiet för att ge medlemskap till brottsstödjande medlemmar?.
Något sätt att få stopp på galenskaperna måste väl finnas? dra in partistödet! Sånt brukar fungera för att få tyst på urspårade politiker.
5 people gillar det här.

Nemasproblemas 2 timmar sedan
En nära släkting, 90 år gammal, blev rånad på sin plånbok då hoan var och handlade.
Efter en tid blev de haffade någonstans i Europa.
Döm om min förvåning när hoan tyckte synd om dem!
De hade ju haft en så tråkig barndom och deras föräldrar var naturligtvis döda!
Man kan smälla av för mindre...
10 people gillar det här.

leif clavenheim 2 timmar sedan
Frågan som återstår.Hur hade man dömt de här kulturarbetarna i Sverige?
9 people gillar det här.

fotbollsliv 3 timmar sedan
Jag är lite nyfiken på hur alla dessa offer , släkt och vänner ställer sig till Sd när man själva blir drabbade av nybyggarna.
Det är nog så att dom bästa valarbeterna Sd har, är ironiskt nog dom kriminella invandrarna.

6 people gillar det här.

Mormors 3 timmar sedan
Min gamla mormor ogillade zigenaren så till den milda grad att hon skrek tjuvpack efter dem. Var gör dagens svenska ungdomar åt zigenarproblemet? När jag var ung så fick de stryk så de var tvugna att mota sig i väg till nästa socken. De kan låta lite rasistiskt men de hade sig själva att skylla då de stal allt som inte skruvades och låstes fast.
23 people gillar det här.

Bobben79 3 timmar sedan
Är det så konstigt att man instinktivt reagerar med hat mot dessa omänskliga åldringsrånare? Det finns ingen ursäkt som kan "förklara" sånt beteende. Jämför verklighetens förövare med PK-medias snyftvalser om "förföljda FLYKTINGAR". Där i denna ömkansvärda kategori gömmer sig de kriminella grupperingarna som snyltat sig hit.

Mycket blåögt av PK att köpa dessa snyftargument!
15 people gillar det här.

MattiasS 3 timmar sedan
Tänkte först... 8 år för rånande Zigenare... vad har hänt? De är ju som att döda 6,4 pensinärer...

Men men, sverige och norge är inte samma land längre.

HuldasKarin 3 timmar sedan
Denna "sorts" människor har det skrivits spaltkilometrar om hur synd det är om och hur illa de blivit behandlade i 500 år...tvi vale säger jag bara....
24 people gillar det här.

jolarse 3 timmar sedan
Hoppas domöverklagar till HD!

Lars Johansson 3 timmar sedan
Hoppas dom överklagar till HD!

stolsrygg 3 timmar sedan
Vilka j-a ruttna människor det finns som går på gamla. Aftonblaskan skulle förmodligen skriva en snyftare att det är så synd om dessa zigenare....
19 people gillar det här.

resenaren 3 timmar sedan som svar till stolsrygg
Aftonbladet skriver överhuvudtaget inget, där det är bevisat att zigenare är inblandat, så det så!
18 people gillar det här.

LagochOrdning 4 timmar sedan
Hur många zigenarligor opererar i Sverige?
15 people gillar det här.

Sverige_Sverige_fosterland 4 timmar sedan
"Vinnare är........Maria Leissner och hennes "ziggisar", yipiee!
13 people gillar det här.

Arge Algot 4 timmar sedan
Skönt att kräken inte blev fångade i Sverige. I Norge tycks "gummiryggarna" vara mer sällsynta än i Sverige. De skulle fått 20 års straffarbete i botten på en gruva, och där med endast handverktyg tvingas jobba ihop till den skada de orsakat förutom till sena egna kostnader för mat, bevakning, m.m.
Svenska fängelser omvänder inga kriminella!
32 people gillar det här.

BettanB 5 timmar sedan
USCH... Skriver inget mer...
1 person gillar det här.

Adolfuz 5 timmar sedan
Bra Norge - ge dem bara!
I Sverige hade väl Tingsrätten fegat ur och gett några månaders fängelse, för att sen få några månader till i hovrätten...
19 people gillar det här.

oldwitch 4 timmar sedan som svar till Adolfuz
Och sedan skulle de vända sig till DO och få 100000 i skadestånd...
19 people gillar det här.

SkorpioSSS 5 timmar sedan
Och hur mycket skadestånd dessa äldre kvinnor har fått??? Har någon blivit sjuk eller till och med gått bort pga detta? Nej, 8 år är för lindrigt!
14 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist 5 timmar sedan
Mörkertaltet är jättestort där man minst anar att det begås brott mot äldre o det är på våra äldreboenden där man mer o mer plockar in våra paratiserande människor Har själv jobbat med detta i över 30 år o ser hur det ändrats Åldringarna har inte en värdig vård längre de i stort sett bara utfodras som boskap inget händer i deras vardag som förut när det fanns olika aktivitetsgrupper Nu förstår man inte ens vad den ena säger till den andra o ofta heter det hon ville inte idag stinker avdelningar för de inte fått bytt inkontinenskydd på en hel vecka Våra politiker är inte intresserade att ta reda på detta En glad nyhet idag Moderaterna rasar hoppas de siffrorna har hamnat rätt på sd
38 people gillar det här.

surkart 5 timmar sedan
Lite of topic, men finns kopplingar till denna post! Såg att M störtdyker i senaste Synovate. Så går det när man fraterniserar med invandringsextremisterna i Mp. Som vanligt nämns inte Sd, men räknar med att få korrekta fakta frampå dagen här på PI. Vore toppen om de nya kamraterna i M och Mp finge sig en rejäl tillbakagång och Sd uppåt en 10%. Det kanske är lite av en önskedröm ännu, men den dagen kommer om invandringshaveriet får fortsätta!?
21 people gillar det här.

Kollen 3 timmar sedan som svar till surkart
På radion nämnde man bl a att SD gått upp med 2,2 %!.
9 people gillar det här.

loofon 5 timmar sedan
I Sverige hade det varit synd om dem, Maria Leissner hade gråtit ut i en TV-soffa och de hade fått PUT med extra tilldelning av allt ...
30 people gillar det här.

rinkeby 5 timmar sedan
Och efter denna tiden i fängelse så kommer dom ut som riktiga hedersmedborgare,,, eller? Det vore bättre att se till att dom aldrig kommer ut igen.
13 people gillar det här.

bittan 4 timmar sedan som svar till rinkeby
eller att stänga gränserna
11 people gillar det här.

MMI 5 timmar sedan
Nybyggar ligor kan härja fritt tack vare att man skyddas av PK media som tex skriver att: 90årig kvinna rånad i sitt hem av 25årig man, 20 åring rånad på sin mobil av ungdomsgäng osv. Skriver man inte i klartext om vad som sker så står man helt enkelt på ligisternas sida o det är tydligen viktigare att skydda ligisternas ursprung än skydda redan offer o blivande offer.
30 people gillar det här.

jhnboy 3 timmar sedan som svar till MMI
Förstår inte hur man kan peka ut en hel

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: