måndag 3 oktober 2011

Ännu en koptisk kyrka nedbränd under den egyptiska ”våren” « Politiskt Inkorrekt

Ännu en koptisk kyrka nedbränd under den egyptiska ”våren” « Politiskt Inkorrekt: Ännu en koptisk kyrka nedbränd under den egyptiska ”våren”

KRISTOFOBI Under den gångna fredagen brändes ännu en koptisk kyrka i norra Egypten ner till grunden av en mobb bestående av 3 000 salafister, d.v.s. extremistiska muslimer. Mar Gerges-Kyrkan i Elmarenab, en by i Aswan sattes eld på, därefter plundrades kyrkan och det man inte kunde få med sig slogs sönder. Mobben raserade också fyra kristna hem och två affärer ägda av kristna i samma by. Innevånaren Michael Ramzy i Elmarenab säger att attacken startade snart efter att muslimerna hade hållit fredagsbönen:

- Imamer i fler än tjugo moskéer uppmanade församlingarna att förstöra kyrkan och riva de kristna kopternas fastigheter och levebröd.

Mar Gerges är den tredje koptiska kyrka i Egypten som har bränts ner under loppet av de senaste sju månaderna. Dessutom har en mängd andra kyrkor plundrats och på andra sätt attackerats under året inklusive bombningen av De Två Helgonens kyrka i Alexandria på Nyårsafton som dödade 23 personer och skadade många fler.

Ännu har inga döda rapporterats efter fredagens attack. Sedan slutet av augusti har spänningarna ökat i Elmarenab. Salafisterna, vilkas tro och vanor härrör från de första tre generationerna av muslimer på 600- – 700-talen, har varit ilskna över att kyrkan renoverades och över att något som kunde påminna om Kristendomen kanske skulle komma att ses exteriört på kyrkan.

För att tvinga kopterna att böja sig för deras krav blockerade muslimerna kyrkans entré och hotade kopterna på gatan vilket fick till följd att kopterna ‘husarresterades’ i sina hem. Den andra september hölls ett möte mellan militärledare och byäldste där företrädare för kyrkan gick med på att ta bort kors och kyrkklockor från kyrkans exteriör.

Tillfälligt rådde lugn i Elmarenab tills muslimerna började ställa nya krav: att kyrkans kupoler skulle rivas. De koptiska prästerna konstaterade att skulle man ta bort kupolerna – som har en arkitektonisk funktion – skulle kyrkan rasa. Då krävde muslimerna att kyrkan skulle eldas upp.

Under den gångna konflikten hävdade den muslimska gruppen att kyrkorenovationen var illegal eftersom byggnaden ifråga inte egentligen var en kyrka utan ett sjukhus. Eftersom byggnaden har fungerat som en kyrka under mer än hundra år är det argumentet inte hållbart och dessutom fick den koptiska församlingen 2010 tillstånd av Aswans guvernör att göra erforderliga renoveringar av kyrkan.

Attacken är en del av en allt större och alltmer omfattande tendens i Egypten att extremistiska muslimer går till attack mot kopter och deras kyrkor, att de använder grovt terror-liknande våld för att förhindra kristna att tillbe sin gud. Koptiska ledare anklagar regeringen för att spela ett dubbelspel genom att de å ena sidan ger tillstånd till exempelvis kyrkorenoveringar och å andra sidan i hemlighet stöder våldet genom att inte följa landets lagar om fängelse för dem som uppför sig sekteristiskt och våldsamt samt vandaliserar privat egendom.

Compassdirect
Vladtepesblog
Vladtepesblog
PrintFriendlyShare
2011-10-03, 13:17 (uppdaterat 2011-10-03, 17:28) | Kategori(er): Islam, Kultur, Politik, Religion, Terrorism, Utrikes, Vandalisering

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 7 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
82 kommentarer 896 gillar received
Dela på
Visar 50 av 125 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Lasselito 7 minuter sedan
Framtiden ser mörk ut för kopterna i Egypten. Just nu pumpar Saudiarabien in pengar i landet för att öka inflytandet över samhällsinriktningen. Målet är naturligtvis att sprida wahabismen.
http://www.hudson-ny.org/2472/...

Sidious 7 minuter sedan
Fascistmuslimerna fortsätter sprida sitt hat. Ta hit dem till Sverige! Så fort de kommer hit förvandlas de till goda människor som vill allas väl. Det är i alla fall så jag uppfattar hur våra politiker ser på saken.

standigtundrande 12 minuter sedan
Muslimerna ropar...Länge leve demokratin!
Vi andra inser att våren=diktatur och religöst våld.

ParisSheraton 15 minuter sedan
Väntar fortfarande på att "Muslimska Brödraskapet" ska öppet gå ut och fördömma dessa trakasserier.( Fiskrenserskan från Finland, Helena Benaouda), har hon tagit avstånd ? (Härmed inget fel med fisk eller de som rensar dem).

Anna Svensson 30 minuter sedan
och med detta i åtanke skall vi bygga fler och fler moskéer och t o m spränga våra egena kyrkor! De marodörer i Egypten kan väl knappast ha läst och anammat Hammars inlägg?
1 person gillar det här.

El Rey 45 minuter sedan
Sinnesförvirrade individer. Så jäkla tragiskt att läsa.

BhuddasKompis 35 minuter sedan som svar till El Rey
Ja du kungen. Så kan det gå!!!
1 person gillar det här.

Sunngifu 1 timme sedan
Ja, jisses vilka demokratiska framsteg som väntar i Egypten. Om kopterna inte blir fortsatt förföljda som nu sker, så kommer de att bli dhimmis som är tvungna att betala jizya till de muslimska herrarna. De kommer att vara en andra klassens medborgare. Detta kallas också apartheid med ett annat ord. Kommer Sverige att vara lika ivrigt att bekämpa apartheid i Egypten som en gång man bekämpade apartheid i Sydafrika?
1 person gillar det här.

foxel 1 timme sedan
Var 5:e minut mördas en kristen i världen av muslimer!Men har den svenska degenererade kyrkan reagerat mot detta,Nej och åter nej!
2 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 2 timmar sedan
Och de "moderata" och "liberala" muslimerna, var var de?
Låt mej gissa....de var tysta och accepterande.
Precis som de kommer att vara i Sverige den dag det är vår tur.
4 people gillar det här.

Reclaim 2 timmar sedan
Folkmordet är nära nu.... Vänta ni bara, samtliga kristna kommer mördas och försättas i flykt.
4 people gillar det här.

gurrasigge 2 timmar sedan
De här ska inte kallas för extremister längre, utan muslimer. Dessa står ju för vad sann islam uppmanar till.
7 people gillar det här.

UNObserver 2 timmar sedan
Praester och clerker aer andaktsledare inom islam. Imamer och upp aer politiker. Foerbjud allt oever preaster att verka i Sverige. Man maaste vara imam foer att starta en skola eller annan allmaenvearkande verksammhet. Saaledes har (M) en imam inim sitt parti. Near en imam dyker upp vid lokala moskeen betyder det trubbel. Har erfarenhet!
4 people gillar det här.

Znabb 3 timmar sedan
Demokrati, allas lika värde, yttrandefrihet, jämlikhet mm växer som det knakar i Egypten...
Detta är precis som i Sverige godkända utomparlamentariska metoder som man använder mot icke önskvärd grupp i samhället. Kopterna får skylla sig själva helt enkelt..
1 person gillar det här.

kemiro 3 timmar sedan
Att vara fientlig mot de otrogna är helt rätt enligt Muhammeds fantasier. Något som 94% av svenskarna inklusive Reinfeldt fortfarande inte fattat.
6 people gillar det här.

Ornsyn 3 timmar sedan
Demokratiseringsprocess i muslimska former!
9 people gillar det här.

vainlee 4 timmar sedan
vilket palestina ockuperar dom kristna kopterna?
7 people gillar det här.

ffPatriot 4 timmar sedan
Jag har ställt frågan förr -och jag ställer den igen:

Vad är egentligen bäst?

En diktatorisk ensam diktator -eller en Muslimsk diktatur ala "Muslimska Brödraskapet"?
6 people gillar det här.

R. v. Frensen 4 timmar sedan
...Och ingen PIP av övriga muslimer i världen eller i Europa!

Varför är våra, svenska, fredliga och demokratiska muslimer tysta? De är ju annars mycket snabba att ha åsikter om allt, vad gäller deras trosbröder?

Om någon kristen sekt skulle göra något motsvarande, behöver man inte vänta att övriga kristna ska yttra sig.
13 people gillar det här.

Mohammad Bacon 4 timmar sedan som svar till R. v. Frensen
Den som tiger samtycker. Muslimer som inte tar avstånd nu,men som skriker i högan sky,bränner flaggor & beter sig allmänt illa så fort någon ritat en teckning avslöjar sig kraftigt.Tystnanden nu säger mer än tusen ord & vi ska alla vara medvetna om vad islam vill & står för.
16 people gillar det här.

DenRiktigaAteisten 4 timmar sedan
Och dessa mordbrännare ligger tydligen bra till för att tilldelas årets upplaga av Nobels Fredspris.

Frågor på det?
10 people gillar det här.

nordtomta 4 timmar sedan
Länkar till artikeln ovan:

http://www.compassdirect.org/e...

http://vladtepesblog.com/?cat=...

http://vladtepesblog.com/
1 person gillar det här.

juanverdad 4 timmar sedan
Påminner om 30-talets Tyskland...
11 people gillar det här.

Jonas Petersson 4 timmar sedan
Fredens religon var det väl, har för mig att det var det Mona Saladin kallade den för i alla fall.
17 people gillar det här.

patrikangelholm 4 timmar sedan
Jag väntar fortfarande på att påhejarna för NATO-ingripandet i Libyen skall kräva NATO-ingripande även i Egypten för att skydda kopterna från förintelse. Jag är inte övertygad om lämpligheten av NATO-ingripande i något av de 2 fallen, men det senare hade haft högre grad av rättfärdighet.
13 people gillar det här.

Texas_Swede 4 timmar sedan som svar till patrikangelholm
Håller med dig om att ingripa i Libyen var ett misstag. Obama gjorde dessutom detta utan kongressens godkännande vilket är olagligt. Vad vi åstadkommer är att MB har flyttat fram sina positioner och blivit rumsrena.
Deras mål är ett nytt Kalifet, dvs. ett stort muslimsk område som styrs av en Imam, liksom det var på 900 talet.
12 people gillar det här.

Knut_Zweistein 5 timmar sedan
Skrämmande och något man sällan tar upp i media trots i stort sett dagliga rapporter om den arabiska våren som känns allt mer kylslagen.
15 people gillar det här.

Pressure_Suit 5 timmar sedan
PI, jag hittar ingen källa till artikeln. Kan ni vara vänliga att skriva var informationen kommer ifrån, som ni brukar göra (och som gör er trovärdiga) ? Har PI själva intervjuat mr Ramzy?
3 people gillar det här.

nordtomta 4 timmar sedan som svar till Pressure_Suit
Länkar till artikeln ovan:

http://www.compassdirect.org/e...

http://vladtepesblog.com/?cat=...

http://vladtepesblog.com/
5 people gillar det här.

Rune Sandström 3 timmar sedan som svar till nordtomta
Stabilt att ange 3 länkar till andra antiislamsiter ger ju en hög trovärdighet. skumt att ingen annan press tar upp detta, undrar vad det beror på?

lnfidel 1 timme sedan som svar till Rune Sandström
Hur kan det ha undgått dig att mord på kristna minoriteter i muslimska länder samt attacker på deras egendom, har noll nyhetsvärde för den politiskt korrekta dyngan som utgör svensk MSM? Engelskspråkig media är mindre fjäskande inför muslimer men merparten av deras utlandskorrespondenter, precis som deras svenska motsvarigheter, är upptagna med att i närmast sexuell extas, rapportera om den fantastiska arabiska våren - som av västerländsk media enhälligt och euforiskt utmålats som ett mirakel och välsingnelse för mänskligheten - för att orka bry sig.

Mig veterligen, de enda som hittills valt att återge nyheten, är diverse kristna nyhetskanaler samt politiska intressenter inom bloggosfären som bekämpar islamiseringen av Väst. Nyheten blir dock inte mindre sann enbart för att etablerade nyhetsförmedlare av olika anledningar avstått från att publicera händelsen.
http://www.auscma.com/page/2/
http://humanitariannews.org/20...
http://au.christiantoday.com/a...
1 person gillar det här.

amanski 2 timmar sedan som svar till Rune Sandström
PI är tidigt ute med denna information och det är nog grunden till att det inte finns så mycket skrivit i andra media.
Hoppas du kan tyska. Svensk PK-media döljer och vinklar information och är i många avseenden icke sanningsenliga enligt min uppfattning. Läs gärna
http://www.kathweb.at/site/nac...
Och här är lite mer info om hur det går för kopterna i Egypten.
http://www.oecumene.radiovatic...
http://www.spiegel.de/thema/ko...
För mig är ingen av dem antiislamister.
Är du av uppfattningen att förintelsen inte har hänt heller? Där stoppade svenska press och radio huvudet i sanden både länge och väl. Ser ut som om historien ska upprepas, dvs nu ser det ut som om de sticker huvudet i sanden när det gäller förföljelserna av kopter i Egypten.
2 people gillar det här.

KanjeVäst 4 timmar sedan som svar till Pressure_Suit
http://www.aina.org/news/20110...
Verkar vara källan.

Mer om kopterna, 250.000 beräknas fly Egypten under året pga fredens religions mordhot:
http://www.aina.org/news/20110...
4 people gillar det här.

Jonas Petersson 4 timmar sedan som svar till Pressure_Suit
Kanske LiveLeak...

Varg i Veum 5 timmar sedan
"Kristofobi" inom den muslimska världen helt enkelt. Men tyvärr har inte den fobin så starka marknadsförare. Den dära snubben i muslimska brödraskapet som hittade på ordet "islamofobi" visste vad han gjorde.
16 people gillar det här.

nordtomta 4 timmar sedan som svar till Varg i Veum
Det var väl ayatollah Khomeini i Iran som myntade det uttrycket?

R. v. Frensen 5 timmar sedan
Imamer har stor makt.
Strax kan alla problem i Sverige lösas också med imamernas ledning.
Riksdagen och regeringen blir överflödig, titta vilken sparande!

Tur, att våra biskopar själv vill spränga våra kyrkor, det sparar mycket arbete och frustration till fredliga muslimer.

27 people gillar det här.

BannlysHedersmord 5 timmar sedan
Vi fick lite vad vi önskade, eller hur?
Vi ville ju ha en utveckling i arabvärlden och utveckling fick vi!

Denna "utveckling" kommer leda till att muslimska brödraskapet kommer få större makt i varje arabland och kan börja bli riktigt stora och hotfulla. Det kommer att bli konflikter åt alla håll för att låta islam få regera.

Arabländerna kan enas i sitt "jihad" mot oss "otrogna", antingen ska vi konverteras eller så ska vi mördas!
25 people gillar det här.

OLIRC 5 timmar sedan
Vad som är skrämmande i detta är att kopterna troligen är urbefolkningen. Så här ser vi vad som väntar oss i Sverige när vi är i underläge och islam visar sin riktiga agenda.
24 people gillar det här.

Znabb 2 timmar sedan som svar till OLIRC
Kopterna och kristendomen (dock finns det forskare och historiker som anser att svarta afrikaner är ursprungsbefolkningen i alla fall i södra Egypten) kom till området långt före Islam och Araberna som invaderade Egypten (I allahs namn skulle man ta över världen) och tvingade på befolkningen Islam dock var det till en början tillåtet att vara jude eller kristen (Ateister och svarta var längst ner på samhällstegen) detta verkar inte gälla längre.

Svensk Svensson 5 timmar sedan
Vi skulle kunna ta hit några rika kristna koptiska präster som fick finansiera svenska kyrkor och bygga några nya...dom skulle säkert uppskatta den svenska demokratin och lagen och känna sig säkra här! :-) Vi skulle kunna byta, välkomna 10 egyptiska koptiska präster och sända tillbaka 10 av de mest islamistiska/konservativa imamerna i sverige! - Jag har inget alls emot kopter, de (vanligt folk, egyptiska kristna) och koptiska präster skulle säkert uppsatta alla svenska gamla kyrkor och koptiska präster skulle säkert vilja rusta upp de som behöver det och bevara dem, till skillnad från H B Hammar! :-P :-)))
13 people gillar det här.

rensaren 4 timmar sedan som svar till Svensk Svensson
Bra ide, ersätt våra präster med riktiga kristna, koptiska präster.
7 people gillar det här.

Nuknown 5 timmar sedan
Källa?
2 people gillar det här.

gealdrigupp 5 timmar sedan
Nä, bättre att göra som i Sverige!
Här hinner nog prästerna själva bränna eller spränga kyrkorna före salafisterna...OMG!
8 people gillar det här.

europ4 6 timmar sedan
Jag instämmer med det nån sa på amerikansk/kanadensisk TV. The arab spring is more likely the islamic winter..
18 people gillar det här.

JOB_3811 6 timmar sedan
Rune Sandström, har du inget vettigt att säga så bege dig till aftonbladets kommentarsfält och läs nyheter som får en att tro att världen är ett paradis utan ondska.
Den här artikeln belyser det som PK-media väljer att tysta ner. Att det begås övergrepp på de kristna i efterdyningarna av den "arabiska våren".
De kristna i syrien är livrädda för att upproret ska lyckas för då vet de att de måste fly från sina hem.

Vill du sitta i ring och sjunga "we shall overcome" så gör det inte här tack, för de flesta här vill veta sanningen och INTE bara läsa det som behagar komma igenom Jan "vi gillar olika" Helins PK-filter.
18 people gillar det här.

Rune Sandström 5 timmar sedan som svar till JOB_3811
Enligt dig så skall det inte föras någon debatt här som inte stöder era tankar, konstigt sätt att resonera för folk som fullständigt gick i spinn för att de inte fick vara anonyma på AB. Kan du peka på var jag gick utanför ramarna.

JOB_3811 4 timmar sedan som svar till Rune Sandström
Visst får du vara av en annan åsikt men du har ju ingen åsikt som rör artikeln eller något vettigt att säga om den.
Du menar ju att PI manar på till hets mot folkgrupp bara för att de publicerar en artikel som övriga media förnekar. Nämligen att kristna blir förföljda av extrema islamister i b.la. Egypten.

Din hållning till det hela verkar vara att PI inte skulle ha skrivit om detta överhuvudtaget? Då har du nog inte förstått varför PI existerar och varför de har så många läsare. Vi kommer inte hit för att läsa om hur muslimer blir kränkta överallt och att en sydkorean tar illa upp av en godispåse. För de nyheterna hittar vi i all vanlig PK.media som Aftonbladet och Expressen.

Så.. har du en annan åsikt än att dessa kyrkobränningar är fruktansvärda så var god att framför dem.
9 people gillar det här.

Mr Spadrig 6 timmar sedan
Som vanligt visar muslimerna sitt rätta ansikte - och ingen i t.ex Sveriges journalistkår reagerar det minsta.
13 people gillar det här.

LSSAH 6 timmar sedan
Då får vi nog höra allas vår ledare och statsminister uttrycka sitt missnöje med det inträffade ¤INTE¤
Nej Reinfeldt bryr sig intet om det rivs någon kyrka men ve den som kröker ett hårstrå på en muslims huvud.
Då har man skitit i det blå skåpet !


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: