måndag 31 oktober 2011

Billström för en ovärdig migrationspolitik | SvD

Billström för en ovärdig migrationspolitik | SvD: Billström för en ovärdig migrationspolitik
Flykting som väntar på tvångsavvisning vid Migrationsverkets förvar i Märsta.

Flykting som väntar på tvångsavvisning vid Migrationsverkets förvar i Märsta.

Foto: Lars Pehrson

31 oktober 2011 kl 04:46, uppdaterad: 31 oktober 2011 kl 10:05 FLYKTINGAR

Alliansregeringen måste ha en migrationsminister som står upp för rätten till skydd. Det gör inte Tobias Billström. En förändring borde vara en förutsättning för samarbetet med Moderaterna, skriver Leo Pierini, CUF, och Jonatan Macznik, LUF.

CUF och LUF har nu fått nog och går ut med en gemensam kravlista för en humanare och liberalare flyktingpolitik.

Leo Pierini, CUF, och Jonatan Macznik, LUF.

Migrationsminister Tobias Billström har sedan sitt tillträde 2006 konsekvent fortsatt driva en flyktingpolitik som grundlades av Socialdemokraterna med stöd av Moderaterna. Flykting- och asylpolitiken har präglats av en restriktiv och inhuman moderat linje.

CUF och LUF har nu fått nog och går ut med en gemensam kravlista för en humanare och liberalare flyktingpolitik. Vi ställer kraven direkt till migrationsministern, men också till våra moderpartier i alliansrege- ringen.

Alliansregeringen måste ha en migrationsminister som står upp för frihet och rätten till skydd, och som inte ser flyktingar som ekonomiska belastningar, utan som en resurs och möjlighet för det svenska samhället. Det är vår fasta åsikt att Tobias Billström under sina fem inte bevisat sig stå för en human flyktingpolitik; han har helt enkelt inte fört en politik värdig en liberal regering.
Artikeln fortsätter...

Migrationsministern måste agera för att kristna irakier får stanna i Sverige. Sedan Saddam störtades har situationen för den kristna minoriteten i Irak för- värrats och otaliga kristna har dödats eller skadats i attacker från extrema islamister.

Vi kräver aldrig ministerstyre eller kollektiva prövningar, men när Migrationsverket gång på gång tvångsavvisar kristna irakier trots massiva protester från internationella organ som Amnesty och UNHCR kan det inte annat än fastslås att allt inte står rätt till.

Lagändringar måste till och det borde Billström ha initierat för länge sen. I stället har han valt att stödja dessa tvångsavvis- ningar utan att agera.

Alliansregeringen bör vara den regering som tydligast står upp för rätten till asyl och det moraliskt rätta i att hjälpa människor som flytt undan förtryck och misär. Det är tydligt att det krävs ett värderingsskifte i svensk politik och debatt. Sveriges asylpolitik har under lång tid levt i villfarelsen att svenskt flyktingmottagande är generöst och välkomnande. Vi ser det som vackra ord om en verklighet som inte alltid är lika vacker. Att den mänskliga rätten till skydd inte alltid efterlevs i Sverige är skamligt.

Migrationsministern måste agera för att bestämmelsen om ”synnerligen ömmande omständigheter” i utlänningslagen rivs upp, görs om och görs rätt. Migrationsöverdomstolen måste också få möjlighet att rätta till felaktiga domar, och inte bara ta upp prejudicerande fall. Det som förr kallades ”sista länken”, att en åldring kan få stanna om dennes sista anhöriga finns i Sverige, bör återinföras i svensk utlänningslag.

EU med Sveriges kommissionär Cecilia Malmström i spetsen är nu mitt uppe i utformandet av en ny gemensam europeisk flyktingpolitik. I detta arbete måste Sverige vara en stark röst för en humanare och liberalare flyktingpolitik som tar sitt ansvar.

För oss i Liberala Ungdomsförbundet och Centerpartiets Ungdomsförbund är det här inga frågor som kan tummas på, det här är tydliga krav och förutsättningar för fortsatt allianssamarbete med Moderaterna. Sverige behöver en ny flyktingpolitik och den måste bygga på frihetliga och humana värden.

LEO PIERINI

utrikespolitisk talesperson, Centerpartiets Ungdomsförbund

JONATAN MACZNIK

utrikespolitisk talesperson, Liberala Ungdomsförbundet

Google-annonser

Investera i TeakTeak växer 4 gånger snabbare och är värt 7 gånger mer än svensk gran!www.tectona.se

Sparränta upp till 2,77%Bundet på 4 månader. Spara med Danske Bank - Beställ nu!www.danskebank.se/sparranta

Bästa Sparräntan 5,37%Jämför Bankernas Sparräntor. Jämför Villkor och Räntor här!www.Compricer.se/Sparande
Dölj kommentarer (146 st)

0
Disqus

Gilla
Dislike
4 people liked this.

Lägg till ny kommentar
Logga ut
@setovis
87 kommentarer 986 gillar received
Dela på
Visar 1-39 av 154 kommentarer
Sortera efter: E-postprenumeration Kommentars-RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
5 new comments were just posted. Visa


shirraz 4 timmar sedan
En riktig käftsmäll får man den första veckodagen av
två ungdomar som inte är nöjda med att Sverige är
världsmästare i asylmottagning per capita av hitresta
som inte faller inom regelverket för Europakonventionen.
Vi skall bli ännu bättre för att asylsökande skall inte ses som
en ekonomisk belastning utan som resurser för det svenska
samhället . Vore det så enkelt skulle ungdomarna visa de
ekonomiska kalkyler som skall stödja denna uppfattning.
Att älta alla försörjningsbidragsvarianter ökade skolresurser
och arbetsmarknadsåtgärder vi idag satsar för att denna
uppfattning ungdomarna har –och som läsarna här väl
känner till numera är onödigt.
Vi har en arbetslöshet bland hitkomna på över 50%
idag och har inte ens lokaliteter/bostäder att tillgå för
de som är medborgare idag.
Låt oss nu koncentrera oss på arbetskraftsinvandring
samt asylmottagning enligt Europakonventionen och
EU:s inre arbetsmarknad som har 20 miljoner arbets-
lösa men framförallt lösa de problem vi har idag med
de som redan är här. Ungdomarna kanske skulle lösa
det senare först innan vi aggregerar problemen.
Berätta nu hur det skall gå till istället.
Anmäl
73 personer gillar det här.

makrill 2 timmar sedan som svar till shirraz
Om vi går till Sverige och ungdomsarbetslösheten så ondgör sig SD och övrig opposition att de utgör 30%. Ja det är helt rätt för den tar även upp de heltidsstuderande från 15-24år som söker jobb vid sidan av sina stuier. Enligt SCB är det idag 6% som står utanför och har problem med arbetsmarknaden. Den totala arbetslösheten i Sverige utgörs mellan 30-40% heltidsstuderande enligt SCB.
Anmäl
4 personer gillar det här.

kortikosteroid 2 timmar sedan som svar till shirraz
"käftsmäll"? avvikande åsikt kallas det. det är något man får ta och finna sig i ibland.
Anmäl
1 person gillar det här.

Strix94 4 timmar sedan
Inget annat land i västvärlden har en så generös invandringspolitik som Sverige. Den är till och med så generös att regeringen har infört att vissa myndigheter skall tillhandahålla förmåner även för de som vistas här olagligt. Att detta sätter hela rättsbegreppet på huvudet är uppenbart, men inget pris är för högt numera.

Så visst kan man ha synpunkter på Billström och Alliansregeringen, men knappast för att de för en restriktiv invandringspolitik.
Anmäl
66 personer gillar det här.

Okänd användare 3 timmar sedan
Kommentar borttagen.

makrill 3 timmar sedan som svar till Guest
Du ställer följande fråga:

"Hur fungerar mångkulturen? Hur har den historiskt sett fungerat på andra platser? Hur brukar det gå när olika religiösa och etniska grupper ska leva sida vid sida? Vad kommer det innebära för svenskarna om de blir en minoritet i sitt eget land? Hur kommer det sig att ett folk inte bara frivilligt verkar gå med på något sådant utan även tycks arbeta aktivt för att det ska hända?" -Om vi ställer detta problem mot det som man har försökt tidigare med tvångseparationer folkslag emellan unde 1900-talet. Jag tänker främst då på 30 talet fram till murens fall 89, kan man se att det mångkulturella samhället har mindre mänskligt lidande än det tidigre. Man satte upp murar mellan människor för att säkra att kommunister var på en sida och kapitalister på en annan sida. Man satte upp koncentrationsläger för att se till att olika folkslag inte skulle beblanda sig. Vi kan se vad som hände i USA under 60-talet när missippi brann. Vi kan se vilka tragiska händelser som inträffade i Nordirland. Ta de katolska flickorna som skulle gå till sin skola. De var tvungna att gå igenom ett protestantiskt område. De vuxna börjde då att kasta sten på dem för de var inte "önskvärda". Vi har också apartheid Murar och gränser mellan folk med olika kulturer, etnicitet, relgiös trosuppfattning fotbollslag(?) m.m visar genom ett historiskt perspektiv vara en sämre lösning en ett fritt demokratiskt samhälle med mångkulturella inslag. Om jag fick välja mellan att leva i mellan dessa olika samhällsystem väljer jag det med mångkulturella inslag.
Anmäl
4 personer gillar det här.

sudden01ss 2 timmar sedan som svar till makrill
Om den som vill leva i det mångkulturella måste själva betala för konsekvenserna av sin vilja så ändrar man snapt åsikt. Som det är i dag så är det svenska pensionärer och sjuka som får betala för det mångkulturella. Men om dom som kommer hit eller kommit själva får betala för allt som sin egen sjukvård och allt annat som dom mångkulturella får gratis. Då skulle det nog inte bli så poppulärt med det mångkulturella samhälle du vill leva i.
Vem ska försvara sverige mot alla snyltare som endast ser sverige som sin arbetsfria försörjning. Stoppa invationen av bidragstagare och börja tänka på hur dessa snyltare ska försörjas inna du säger att fler ska hit. .
Anmäl
24 personer gillar det här.

Schpupel 2 timmar sedan som svar till makrill
Mitt ursprungliga, rätt långa inlägg gillades visst inte och togs tyvärr bort. Nå ja, antar att det inte är någon vits att skicka det igen då jag inte ens vet vad det var som ansågs olämpligt.

Ditt exempel med Berlinmuren säger bara att kommunism inte fungerar och att man måste stänga in människor för att de inte ska fly den. Har ingenting med mångkultur att göra.

Dina andra exempel visar bara hur det kan gå i mångkulturella samhällen. Är det bra argument för att fortsätta mångkulturaliseringen av Sverige?

"Mångkulturella inslag" skriver du. Det handlar inte om små "inslag". Det handlar om att samhället förändras så att det till slut råder total oigenkännlighet.

Om jag fick välja skulle jag leva i ett samhälle som präglades av gemenskap. Ett samhälle där människor delade bakgrund och värderingar. Ett samhälle där människor var trygga i sin identitet och medvetna om sin historia. Ett samhälle där man inte behövde nedvärdera sitt eget folk och sin kultur för att vara andra till lags.
Anmäl
31 people gillar det här.

makrill 1 timme sedan som svar till Schpupel
Alla samhällen utvecklas med tiden annars hade vi varit kvar på stenåldern. Genom en globalisering kommer vi att internationaliseras mer vare sig du vill eller inte.Jag är stolt över sverige och dess kulturidentitet

Enigt min mening är varje människa är unik och har ett intellekt. Genom att använda detta med egna erfarenheter och kunskaper som finns kommer Sverige inte att bli ett land som styrs med sharia eller andra religiösa lagar m.m. Vi vet vad vi vill och därför har Sverige med sin kultur och historia sett till att vi blivit ett demokratiskt samhälle. Vår historia och kultur är en förutsättning för att svenskarna kunnat genomföra de demokratiska grundprinciper om människors lika värde, likabehandling oavsett kön eller sexuell läggning samt förbud mot diskriminering på etnisk eller religiös grund. Sverige kommer i fortsättningen att vara ett sekulariserat demokratiskt samhälle där mänskliga fri- och rättigheter kommer att verka. Därför tror inte jag på den framtidsbild om samhällets islamisering som några inom SD och dess anhängare försöker att påskina. Vi som bor i detta land är kloka nog för att inte tillåta att religiösa lagstiftningar ska styra vårt land. Därför klarar vi också att ta emot folk som kommer hit med andra erfarenheter än vad vi har för så har vi gjort i tusentals år vilket varit en förutsättning för vårt svenska samhälles positiva utveckling.
Anmäl
1 person gillar det här.

makrill 1 timme sedan som svar till makrill
Stangell det retade dig då måste jag ha lämnat ett väldigt bra inlägg!
Anmäl

stangell 1 timme sedan som svar till makrill
Nej, jag bemöter mest din verklighetsfrämmande gallimatias med en trött gäspning.

För det är bara floskler och inget annat. Ord utan innehåll.
Anmäl
6 personer gillar det här.

Erik_gr 56 minuter sedan som svar till makrill
Det beror väl på hur många som kommer hit som röstar annorlunda än vad du tycker. Om 30 miljoner kommer hit och inte tycker att det ska vara demokrati så blir det svårt att upprätthålla demokrati bara för att ta ett exempel. Makrill, du har fel och du kommer att komma till insikt om det. Återkom om några år så ska vi ta debatten då.
Anmäl
1 person gillar det här.

makrill 26 minuter sedan som svar till Schpupel
Jag förstår faktiskt inte heller varför ditt inlägg togs bort. Du redovisade din ståndunkt utan att vare sig kränka mig eller ngn annan. Jag håller absolut inte med dig men det har du väl märkt:)
Anmäl

22446 2 timmar sedan
Vi ska ha em invandrar minister som står fast för en politik som är beslutad i riksdagen, går inte och vingla fram och tillbaka för att vara alla orgaisationer till lags
Anmäl
16 personer gillar det här.

huskvarna 2 timmar sedan
Vad gör ni själva för att människor ska få jobb och känna sig välkomna i Sverige?

Hur många utrikes födda har ni anställt i ert företag?

Nej ni har inget företag och kan inte anställa ngn, och ni har troligen inte bosatt er i ett invandrartätt område!.

Det är väldigt lätt att tävla om att vara mest liberal och ömsint på pappret men jag imponeras endast av dem som faktiskt praktiskt bryr sig om de människor som kommer hit.
Anmäl
21 personer gillar det här.

Erik_gr 2 timmar sedan
Det är mer humant att använda pengarna där folk bor eftersom man kan hjälpa många fler då. Ett ensamkommande flyktingbarn kostar samhället över 2000 kr per dag. För dom pengarna kan vi hjälpa 500 flytingbarn istället för ett om vi tar hand om dom där dom bor eller i deras närområde. Det beror på att levnadskostnaderna är mycket lägre där än i Sverige och dessutom kan man ifrågasätta om det verkligen är dom mest behövande som kommer hit. Det kan ju ändå kosta 100 000 kr att anlita en människosmugglare att komma till Sverige. Varifrån får dom dessa pengar? Det kan ju inte gärna vara de mest utsatta som har sådana ekonomiska möjligheter. CUF och LUF ni har säkert goda föresatser men jag tror ni måste tänka nytt för att verklighen hjälpa människor. Inte bara leva i dom gamla tankarna.
Anmäl
32 personer gillar det här.

Utan_titel 2 timmar sedan
Det finns ungefär två eller tre miljarder människor som lever i misär och förtryck på denna planet. Det blir omkring trehundra människor per Svensk medborgare. Det skulle innebära en kostnad på 1,2 miljoner per svensk att försörja alla de människorna.

Det kräver en gränsdragning på ett tidigt stadium och det borde till och med talespersoner för ungdomsförbund inse.
Anmäl
34 personer gillar det här.

ThoreTheDuke 2 timmar sedan
Mitt svar till Billström är: STRAMA ÅT MYCKET HÅRDARE.
Att komma in i Sverige är inte svårare än att betala entrén till Legoland...
Anmäl
39 personer gillar det här.

KYH45 2 timmar sedan som svar till ThoreTheDuke
Legoland är dyrare! Där få man inte pengar till allt roligt där inne.
Anmäl
35 personer gillar det här.

sudden01ss 1 timme sedan som svar till ThoreTheDuke
Det är bara att kräva att dom som kommer hit har papper eller att dom enligt FN är berättigade till skydd här. Men då 94% saknar papper och resten vad har dom för skäl. Låt dom som kommer hir betala sjukvård och annat son svenskar får göra. Då kommer strömmen av bidragstagare att stanna av helt.
Anmäl
6 personer gillar det här.

gialiskari 2 timmar sedan
Leo och Jonatan

Först av allt, " han (Billström) har inte fört en politik värdig en liberal regering". Det är ju lätt för er att ordna, se till att er andel av rösterna nästa gång kan skapa en majoritet liberaler! Något ni aldrig kommer att lyckas med om ni för fram förslag som ovan.

Satsa sedan mer pengar på åtgärder i hemländerna eller i deras närheter istället. Det kan ju inte vara meningen att asylrätten, som vi ska värna om, ska kunna utövas långt bort från hemlandet. Asylrätten borde skötas helt och hållet av UNHCR. Varför ska vi ha två system? Dels FN systemet genom UNHCR som vi betalar till och så ett eget? Nej, satsa på UNHCR.

Det finns ingen rätt att välja asylland. Så länge inte asylpolitiken i EU blir exakt lika så kommer trycket på Sverige att fortsätta om vi inte tvingas montera ned det sociala skyddsnätet i Sverige och på så sätt göra sockerbiten Sverige mindre söt.

Mvh
g
Anmäl
19 people gillar det här.

bbjoca 2 timmar sedan
Ja, det är som vanligt i kommentarfältet när någon höjer rösten mot Billströms, och i förlängningen, regeringens idiotiska politik.
"Massinvandringen" är en myt, påhittad för att göra någon slags poäng på folks rädsla för det främmande.
Ni som skriver hur lätt det är att komma till Sverige, har verkligen ingen aning om hur svårt det är.
Anmäl
4 personer gillar det här.

piolet 1 timme sedan som svar till bbjoca
Med hänsyn till antalet invandrare som kommer hit varje år kan det inte vara så svårt.
Anmäl
4 personer gillar det här.

RaoulG 1 timme sedan som svar till bbjoca
Hur svårt är det då? I verkligheten?
Anmäl
4 personer gillar det här.

ErikL 2 timmar sedan
Heder åt LUF och CUF som tar så entydig ställning för humanitet och rättskänsla. Obehagligt att läsa alla SD-kommentarer i tråden, det ger en skrämmande bild av var Billström hör hemma. Den som är nöjd med en lagstiftning, som utelämnar en dement mamma utan anhöriga på en flygplats i Moskva, hör inte hemma i de fina svenska traditionerna av empati och solidaritet. Det är försvar för en svenskhet med så bruna färger att jag överväger att inte vilja kalla mig svensk längre.
Anmäl
4 personer gillar det här.

Erik_gr 2 timmar sedan som svar till ErikL
Vad gjorde du för att hjälpa den dementa mamman egentligen? Bjöd du henne till ditt hem eller betalade du för hennes hjälp som den barmhärtiga samariten som Jesus predikade om gjorde för att rädda en man som var i nöd? Eller bara pratar du?
Anmäl
33 personer gillar det här.

hhamelius 1 timme sedan som svar till Erik_gr
Jag kan naturligtvis inte svara för vad ErikL gjorde eller inte gjorde men i alla fall jag hoppas att mina skattepengar inte går till att betala flygresan tillbaka för sådan som Ganna utan till att låta sådana uppenbara fall stanna.
Trots mina högervärderingar tvekar jag att lägga min röst på alliansen just på grund av sådan dumheter.
Anmäl
1 person gillar det här.

makrill 1 timme sedan som svar till Erik_gr
Ja du om man ser vad SD står för vad gäller anhörginvandring hade det varit omöjligt för henne att komma in. Sen att SD försöker i enskilda fall visa humanitet tycker jah är bedrövligt. Om nu SD vill ha en ahöriginvandring som är human får de väl motionera om detta i riksdagen. Läser man deras inställning i generella termer ja då är SD:s politik inhuman
Anmäl

ErikL 1 timme sedan som svar till Erik_gr
Bor i annan stad. Man jag har tagit hand om flyktingar, till och med gömt dem hemma hos mig. De är nu väl etablerade medborgare i vårt land. Och visst pratade jag - med dem.
Anmäl

Tar Atanamir 35 minuter sedan som svar till ErikL
Du erkänner alltså ett brott.

-Anmäld.
Anmäl
1 person gillar det här.

M 2 timmar sedan som svar till ErikL
ErikL, du borde överväga en karriär som ståuppkomiker.
Anmäl
17 personer gillar det här.

Mr_Bergman 1 timme sedan som svar till ErikL
Att kalla alla "immigrationskritiska" kommentarer för SD-kommentarer är lika oseriöst som om jag skulle kalla dig för kommunist. Bemöt deras påståenden istället för att använda tillmälen (för jag utgår från att du anser att SD är ett sådant).
Anmäl
14 personer gillar det här.

TapaniJuntunen 2 timmar sedan
Alliansen tycker jag har varit alldeles tillräckligt generösa med sin förda politik gällande asyl. Det som är mer viktigt att lägga ner kraft på är att få tillstånd en gemensam asylpolitik inom EU, baserad på ett solidariskt mottagande av flyktingar av alla medlemsländer. Huruvida invandrare är en ekonomisk belastning eller inte beror till största delen av hur arbetsmarknaden ser ut, vid hög arbetslöshet är det svårt att se hur invandringen inte skulle vara påfrästande för ekonomin, samtidigt som det vid låg arbetslöshet skulle vara det omvända.

Fokus politiskt nationellt måste vara att att få igång arbetsmarknaden, därefter är asylpolitik och all annan typ av invandring ett betydligt mindre problem. Faktiskt inget problem alls. Historien visar att invandring är positivt för oss i sverige, men det har enbart varit positivt i någon ekonomisk bemärkelse när invandringen skett från länder i tider då det har varit ett stort sug efter arbetskraft.

Plakatpolitik med slagord om humanitet och frihetlighet klingar ganska falskt eftersom man med kraft kan hävda att vi redan har en generös och human flykting politik, vad värre är att plakatpolitiken enbart flyttar fokus från politiskt arbete med den marknad vi är beroende av, i slutändan kommer vi att kunna ta emot färre invandrare och flyktingar efterom vi lagt ner arbete på helt fel saker.

Anmäl
7 personer gillar det här.

KYH45 2 timmar sedan som svar till TapaniJuntunen
Jovisst har invandring varit positivt för Sverige, historiskt sett. Men granska gärna vilka grupper som varit positiva! Valloner, teknisk kunskap, samma med de som kom från Grekland, Italien, Ungern, Baltikum, Finland. Villiga att arbeta hårt och utbilda sig, i grunden samma kultur och dessutom läskunniga. En del hittade egna nischer, därför har vi nu inte enbart gummilimpa och mycket bättre grönsaker.
Men om man inte kan läsa? Inte kan något gångbart språk? Inte kan gå på SFI utan att ha skärmar mellan män och kvinnor? Att anse att man är moraliskt överlägsen genom sin religion? Att kräva att "pursvenskar" anpassar sig till detta istället för att själv anpassa sig?
Hmm, verkar inte helt lovande.
Anmäl
21 people gillar det här.

TapaniJuntunen 52 minuter sedan som svar till KYH45
Att det finns mäniskor från andra länder och kulturer som kommer att ha svårare än andra att anpassa sig betvivlar jag inte, men jag hävdar att de tankar som du exemplifierar inte har något stöd i lagen. Religionsfriheten till exempel ger inget stöd för att någon ska kunna bedriva kamp för att pådyvla någon sin egen religion. Anpassning och förändring av människan tror jag sker hela tiden, alla är påverkningsbara av andra kulturer. Även de flyktingar som kommer hit, jag har svårt att tro att man förblir kvar i sin kultur, nästa generation kommer med all säkerhet att ta till sig mycket av den nya kulturen.

Jag tycker det är olyckligt att SD gjort kampen om invandringen till en kulturell fråga, vilket gjort att deras politik avskräcker majoriteten. Fokus borde ha varit på de ekonomiska aspekterna, för den aspekten har alla andra partier svårt att värja sig emot. Det är lätt att avkräva Lars Ohly ett svar på hur markanden ska kunna omfatta alla invandrare när arbetslösheten är hög.

För mig är inte invandringen ett kulturellt problem, det är inte kärnan i problemet. Den humana asylpolitiken är ett avkall från fokus på arbetsmarknaden, men jag hävdar att det måste finnas en balans och dynamik i migrationspolitiken som gör den föränderlig med tiden. Asylrätten är inte absolut, så länge man inte kan acceptera detta ekonomiska faktum, så förblir invandringspolitiken plakatpolitik utan balans. I slutändan handlar det om människor av kött och blod, varav somliga får komma hit och somliga inte får komma hit. Jag avundas inte handläggare på migrationsverket.
Anmäl

Pepparrotsgubben 2 timmar sedan
Rörande punkten 'Alliansregeringen måste ha en migrationsminister som står upp för frihet och rätten till skydd, och som inte ser flyktingar som ekonomiska belastningar, utan som en resurs och möjlighet för det svenska
samhället.'

Problemet är ju att man levererar inte på löftet att invandringen skall bli en ekonomisk tillgång. Det kan bara infrias när man ställer krav på självförsörjning före anhöriginvandring. Antagligen krävs det betydande lättnader i arbetsrätten också. Migrationspolitiken kan aldrig komma rätt så länge politiker kostar på sig att kasta ur sig floskler komplett utan förankring i verkligheten och utan att ta ansvar för helheten i det man gör.

Man kan ha åsikter om detaljerna i Billströms politik, men han står upp och argumenterar för det han gör och möjliggör därmed en transparens i politiken som tidigare inte varit möjlig i Sverige.
Anmäl
24 personer gillar det här.

VIDSTIGE 2 timmar sedan
Ovärdig Migrationspolitik??

ISLAMISM, KOMMUNISM, NAZISM . Tre hatiska, intoleranta människofientliga ideologier som driver människor, samhällen & länder till underkastelse och fanatiska handlingar och i vissa fall tom. får föräldrar till att ta livet av sina egna barn.

Dessa ideologier skall självklart motarbetas och bekämpas. INTE IMPORTERAS.! Klarar inte våra folkvalda ledare av detta, då behöver detta ledarskap avsättas och bytas ut.

Idag år 2011 har kommunisterna lierat sig med Islamister. En mobb bestående av socialism och religiös fanatism, som i ett hav av omhuldande bidrag och gratis utbildning spyr ut sitt hat mot det fria demokratiska Svenska samhället och hotar kritikerna med bomber och yx-attacker, våldtäkter och tillmälen. Attackerar räddningspersonal och demokratiska manifestationer, bränner skolor och bilar.

Vad som skrämmer skiten ur mig är, att våra naiva politiker tror att detta hat kan stävjas genom att ”gilla olika” skapa särlagar, bygga fler moskeer & islamskolor, ta till censur, rasiststämplar, pixlade bilder och ”tända ljus”. All den näring och det bränsle som hatets ideologier behöver för att växa serveras i ett överflöd av våra egna dumma Svenska politiker.

Ondskan beröres icke av undanfallenhet. Den bara hånler och tar för sig. Det räcker med att våra politiker försvarar en enda av dessa tre "ismer" för att de alla tre tillsammans skall börja växelverka och ge ondskan fritt spelrum. Detta sker just nu i dagens Sverige.!!
Anmäl
47 people gillar det här.

makrill 1 timme sedan som svar till VIDSTIGE
De tre ismerna som du tar upp flyr folk från och då ska vi naturligtvis ta hand om dem.
Anmäl
1 person gillar det här.

RaoulG 1 timme sedan som svar till makrill
Ja, det är väl bara en av de tre -ismerna vi tar hand om. Och uppmuntrar och stöder.
Anmäl
1 person gillar det här.

makrill 38 minuter sedan som svar till RaoulG
Vilken då ta och läs grundlagen så ser du hur Sverige står i denna fråga.
Anmäl

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: