måndag 3 oktober 2011

Hundratals svarta höjde armen till stöd för rasdiskriminering - Fria Tider

Hundratals svarta höjde armen till stöd för rasdiskriminering - Fria Tider: Hundratals svarta höjde armen till stöd för rasdiskriminering
Publicerat 3 oktober 2011 kl 11:30
Antirasister höll i en kakförsäljning på Berkeleys universitetscampus i Kalifornien i förra veckan för att protestera mot ett nytt lagförslag som handlar om att göra rasdiskriminering tillåten vid universitetsantagning. Svarta motdemonstrerade till stöd för rasdiskriminering.
Gilla på Facebook

Antirasisterna höll i en kakförsäljning, ”increase diversity bake sale”, där vita tvingades betala högre pris för kakorna än personer av annan etnicitet. Inte bara svarta deltog i den fredliga motdemonstrationen för rasism, några överlevande vita 68-aktivister och en del vita kvinnor demonstrerade också för rasism mot vita. Motdemonstranterna börjar, något oväntat, lyfta högerarmen upp i luften med knuten näve. Det rör sig om en så kallat svartmakt eller ”black power” hälsning. Drygt fyra minuter in i filmen börjar de lyfta armarna.

Svartmaktrörelsen var som mest framträdande i USA på 60- och 70-talen, en tid när det fortfarande fanns lagar i USA som diskriminerade svarta. Enligt Wikipedia stod svartmaktrörelsen bland annat för ”svart rasstolthet”, skulle föra fram ”gemensamma svarta intressen” och ”svarta värderingar.”

År 1996 röstade Kaliforniens väljare igenom en proposition som tvingade alla offentliga skolor till ett rent meritbaserat antagningssystem, fritt från rasistiska hänsyn. Frånvaron av rasism har gynnat vita och asiatiska studenter medan latinamerikaner och personer av subsaharisk härkomst har fått svårare att komma in på de kaliforniska elituniversiteten. Enligt ett nytt lagförslag, SB 185, skall rasdiskriminering åter bli tillåtet. I USA använder man sig av ett intelligens/färdighetstest som kallas för SAT för att anta studenter till universitet. Enligt SB 185 skall högskolor tillåtas bortse från kompetens för att de skall kunna öka mångfalden. Kakförsäljningen är egentligen något felaktig då det är asiater och inte vita som uppvisar högst resultat på SAT-provet och således borde fått betala mest för kakorna. Afroamerikaner med engelska som modersmål har statistiskt sett sämst resultat både på den logiska och den språkliga delen av SAT-provet, även latinamerikaner är bättre på engelska.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

0
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 10 kommentarer

Johan Björnsson, En äkta man attraheras av 18-åriga tjejer
Om man vill se den s k egalitära framtid (ifall vi inte lyckas vrida på skutan) som väntar oss, så bör man se filmerna Harrisson Bergeron och 2081 (ena är en långfim, och den andra en kortfilm, men båda bygger på samma bok), http://johanbjornsson.blogspot...

Alla borde även läsa boken "Skymning över Tellus"

http://sv.metapedia.org/wiki/S...

http://www.arktos.com/books/sc...

http://www.info14.com/2003-11-...


Dags att vakna upp?
Gilla
Svara
31 minuter sedan
Tjatte
Tydligen intressant tv-program ikväll

22.00 - Ensamkommande Flyktingbarn - SVT1
UR. Reportageserie. Avsnitt 1 av 4. Reza, Mortaza och Hadi. De afghanska killarna Reza och Mortaza drömmer om ett tryggt och bättre liv. Kommer de att få stanna i Sverige? Musiken och vännerna hjälper iranske Hadi att må bättre när han plågas av minnen från tortyr och flykt. Även 05/10 i SVT2 och 07/10 i SVT2.
Gilla
Svara
1 timme sedan
Ingigerd
Den enda offer för rasism är vita rasen. Fast jag förstår inte ordet rasism, eftersom det bara finns en mänsklig ras-vita rasen, andra är bara illvilliga arter av olika raser av djur som har kallats för mänskliga ... Detta idioter är skyddade, först de får betalt för att visa sig själva och de gör det utan att tveka, då de vet att inget fel händer, eftersom de har skydd bilda regering.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
Farliga Tankar
Jag har inga problem med att dra en parallell mellan en svart knuten näve i luften eller eller en öppen vit hand i luften. Det är etniska grupper som strävar efter bästa möjliga levnadsvillkor för det egna folket. Vita som tar ställning för vita eller svarta som tar ställning för svarta - vari ligger den stora skillnaden?
Gilla
Svara
2 timmar sedan
1 Gilla
SveaIsrael
"några överlevande vita 68-aktivister"

Dessvärre är de desto fler i Sverige.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
6 Likes
Elbolaget
Kulturmarxisterna utnyttjar de svarta för att förnedra gamla vita institutioner som t.ex. universiteten. När de vita är borta, så kommer det säkert bli kul för de svarta. Varför skulle indianer, mexikanare, asiater, indier, araber och alla andra som har dykt upp i USA de senaste åren betala enorma summor för svart underprestation?
Gilla
Svara
3 timmar sedan
3 Likes
Funtaren
MInsann, roligt att se att ni lyssnar! Bra att ni redigerade, men nu känns fokus för artikeln helt tokigt. Är det verkligen något för rubriken att man "höjde armen"? Och jag tror inte den knutna näven är att betrakta som en "hälsning" utan som en kampgest.

Borde inte hela armgrejen utmönstras ur artikeln? Det viktiga är ju faktiskt att de stödde rasdiskriminering.

Men nå, bra att ni redigerade bort de värsta dumheterna.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
Stellan
Det är ingen nazihälsning utan en Black Power handling, lägg märke till de knutna händerna! Rätt ska vara rätt!
Gilla
Svara
4 timmar sedan
4 Likes
Funtaren
Snälla, ni gör er löjliga när ni i rubriken skriver att svarta "heilade" när de stack upp den knutna näven för "black power". Nyheten är stark nog i sig. Den behöver inte kryddas. Nu har ni gjort er till åtlöje på en nivå som inte ens gamla PI nådde upp (eller ner) till.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
1 Gilla
Lolflakes
Må alla dessa anti-vita människor en dag straffas hårt!
Gilla
Svara
4 timmar sedan
5 Likes


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: