onsdag 12 oktober 2011

Koptiska kyrkan fördömer attack, muslimer Pelt Funeral Procession med tegel

Koptiska kyrkan fördömer attack, muslimer Pelt Funeral Procession med tegel: (AINA) - Den koptiska ortodoxa kyrkan i Egypten gjorde ett uttalande den 10 oktober uttryckte bestörtning över händelserna igår Maspero, där 24 kopter dödades och över 200 och sårade. Kyrkan betonade att den kristna tron ​​förkastar våld. Kyrkan blästrade regeringen för att inte hitta lösningar på "problem som uppstår upprepade gånger och ostraffat." Kyrkan bad alla kopter att fasta oavbrutet i tre dagar med början i morgon "för att få fred i Egypten."

Vissa tolkade denna efterfrågan, som kyrkan har endast gjort tre gånger under sin långa historia, som ett sätt att åkalla "Guds hjälp för kopterna", kommenterade koptiska aktivist och författare Nader Shoukry.

I Kairo, marscherade tusentals kopter att närvara vid begravningen av offren för vad de kallas "den 9 oktober militära massakern." De samlades framför den koptiska sjukhus där de flesta av de döda och skadade transporterades och som angreps kvällen innan av muslimer, som kastade tegelstenar och brandbomber på offrens familjer.

En begravning tjänst leds av påven Shenouda III hölls för kopter dödades i Maspero, vid 11 ÄR vid Markusplatsen katedralen i Abbasiya, Kairo och besöktes av över 10.000 kopter. Begravningen var för fem kopter bara, som resten av offren väntar för obduktioner, på inrådan av koptiska advokater. "Detta är för att skydda rättigheterna för de döda", säger advokat Dr Ehab Ramzy ", annars familjerna kan förlora sin sak. Vi behöver bevis."

Efter begravningen, men ändå inne i katedralen, skanderade den rasande kopterna "Ner med juntan regeln och ner med Tantawi."

Enligt präster och koptiska jurister som var närvarande vid den koptiska Hospital, där offren fördes, var de dödsbevis som utfärdats av myndigheterna missvisande och inte speglar den verkliga dödsorsaken, vilket kan låta angripare komma undan med brottet. Certifikat visade dödsorsaken som "hugg sår" och "hjärtstillestånd på grund av rädsla."

Familjerna insisterade på att ha obduktioner gjort, som utfördes på 17 kroppar som låg i den koptiska sjukhuset. Oberoende läkare som observerats de som kom från Public Morgue att utföra obduktioner.

Dr Maged Lewis, en chef vid rättsmedicinska institutet, kommenterade att han aldrig hade sett lik i bedrövligt skick innan. "Organ var mosade och ben krossades, många hade frakturer och skärsår i tarmarna, medan det i andra, var döden orsakats av skott."

Ögonvittnen rapporterade armén avyttras nio kroppar genom att kasta dem i Nilen. Två kroppar fortfarande oidentifierade, vilket gör att antalet dödade osäker.

Efter midnatt idag genomförde vänner och släktingar till de döda de 17 kistor från koptiska sjukhuset för att Markus-katedralen för den andra begravningen. Nära Ghamra bro, var tegelstenar slungades mot kortegen, men processionen bedrivs till Domkyrkan.

Den skrin fördes till S: t Maria kyrka i "Oktober 6" distriktet, där de lade bredvid 12 kopter som dog i Embaba, försvarar sin kyrka mot salafistiska attackerna den 7 maj 2011 (AINA 2011/05/08 ).

På väg tillbaka efter begravningen de sörjande anfölls av beväpnade ligister som blockerade vägen och kastade molotovcocktails på dem, skott hördes. De sökte skydd och ringde armén akuttelefontjänst om hjälp, väntade de till morgonen, men ingen kom.

Den koptiska kyrkan anser människor som förlorade sina liv på grund av att de kristna som "martyrer" och de kommer att begravas tillsammans i ett kollektiv grav.

Av Mary Abdelmassih

© 2011, assyriska International News Agency. Alla rättigheter reserverade. Användarvillkor.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: