måndag 31 oktober 2011

Kurdiska PKK kopplas till mord och ekonomiska brott i Sverige « Avpixlat

Kurdiska PKK kopplas till mord och ekonomiska brott i Sverige « Avpixlat: Kurdiska PKK kopplas till mord och ekonomiska brott i Sverige

MALMÖ Ett mord, maskerat till knarkuppgörelse 2008 har nu åter tagits upp av utredningsgrupper i både Sverige och Danmark. Orsaken är ett USB-minne har hittats vid ett tillslag i belgiska Antwerpen och som visat sig innehålla viktig information om bakgrunden till mordet. Den kurdiska separatistorganisationen PKK:s ekonomichef Abdullah Sen, “Hamza”, hade USB-minnet i sitt kassaskåp.

Det 55-årige grovt kriminella mordoffret, var känt för penningtvätt, pengautlåning och narkotikaaffärer. Vad man dock inte visste 2008 var att att han också hade en uppsatt position inom den svenska falangen av PKK. När Säpo påtalade detta för utredningsgruppen ignorerade de detta. Men via den danska polisens spaningsarbete på den kurdiska radiostationen ROJ TV, som sannolikt finansierar sin verksamhet med tvättade pengar, har man snubblat över tillslaget hos Hamza och USB-minnet.

På detta minne finns en mängd dokument som beskriver 55-åringens bror och hur han har fifflat med ekonomin hos företag, bolag och fondbolag. Detta tror polisen är mordmotivet. Mordet på 55-åringen var egentligen en hämnd på dennes bror. PKK misstänks av Säpo för att fortfarande verka i Sverige. Men att mordet på 55-åringen skulle vara PKK-relaterat vill inte Säpo tillstå. Enligt Malena Rembe, Säpo:s chefsanalytiker har inte PKK utfört något våldsdåd i Sverige sedan 1999.

Två avhoppare från PKK har hittills mördats i Sverige, 1984 och 1985. PKK misstänktes också för Palme-mordet. Hans Holmér, som ledde Palmeutredningen det första året, blev sparkad från sitt uppdrag, antagligen för att han inte ville släppa PKK-spåret. Fram till sin död hävdade Holmér att PKK-spåret skulle ha lett utredningen till mördaren. I själva verket följer Säpo PKK mindre noga än vad som sker i andra länder. Så här säger Malena Rembe:

Vi tror inte att Sverige skiljer sig från hur det är i andra länder, för PKK är strukturerat på det sättet att man har en ganska tydlig struktur i ett land och har en spegelstruktur i and­ra länder.

Säpo misstänker dock att PKK skickar ungdomar till Kurdistan för att utbilda dem till “riktiga” terrorister. Dessutom finns uppgifter om att PKK plockar kurdiska invandrare på pengar, ett slags tvångsskatt eller tionde. 55-åringens bror skriver i ett mail till Sydsvenskan att han tillbakavisar alla misstankar mot PKK.

Sydsvenskan
Sydsvenskan
Skriv ut
Share
2011-10-31, 09:25 (uppdaterat 2011-10-31, 04:20) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Politik, Utrikes

0
Disqus

Gilla
Dislike
liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
87 kommentarer 986 gillar received
Dela på
Visar 38 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Mattias Stanton 2 timmar sedan
Vad skall brodern säga? Ja, allt stämmer. Ehhh.


Fast jag måste säga att där är en stor skillnad mellan PI och Avpixlat. Normalt hade PI även angett vilka det rör sig om.

Är det Avpixlats nya strategi att inte göra detta? Blir lite mer som vilket PK media då.
10 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 1 timme sedan som svar till Mattias Stanton
Ja i vissa PI-artiklar var det verkligen grävt med namn och händelser fulla med fakta så man fick hela bilden klar för sig. Det håller jag med om.
7 people gillar det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme sedan som svar till Kapten_Krok
Lugn, det kommer nog snart. Artikeln stod ju i Sydsvenskan så det kan vara lite svårt att ta sig igenom dimmorna!
3 people gillar det här.

monamuslim 1 timme sedan
Bara i Sverige som kurder och PKK har kult-status. Varför inte denna kärlek för ETA eller IRA, visst fasen de är ju inte MENA
15 people gillar det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme sedan som svar till monamuslim
Kan det bero på att PKK slåss mot muslimer? Turkarna är ju muslimer fast de försöker få oss tro att de inte är det!
3 people gillar det här.

Jonas Petersson Top 10 58 minuter sedan som svar till Svenskastavalla
Kurder är också muslimer. Vad tror du de har sådan stelbent klan och hederskultur för?
6 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 1 timme sedan som svar till monamuslim
ETA har numera lagt ner allt.
1 person gillar det här.

MaxPayne2 Moderator Top 10 1 timme sedan
PKK är en organisation som verkligen låter sig omtalas, och aldrig på ett positivt sätt. Det var till och med en hög ledare inom PKK som blev utlämnad till Turkiet för ett antal år sen, och då var han så oskyldig och älskade Turkiet. Men en massa kurder började gapa och skrika i Sverige, de ville att vi skulle kräva ut honom och jag vet inte allt. Allt i sedvanlig MENA-stil.

Det är dags att belysa PKK och se deras verkliga status, men det törs inte lilla Sverige som blivit en fristad för diverse terrorister och krigsförbrytare. De ska ju rädda våra pensioner och det är ju så synd om dem. Att offren sen fick lida, det är inte så viktigt. Viktigast är ju att Sverige är det där snälla landet där alla får asyl och bidrag.
22 people gillar det här.

MysteriousPhantom Top 10 1 timme sedan
PKK har sverige som fristad... Ingen i sverige vågar röra PKK och de kan härja bäst de vill, precis som andra terrorister mördare och andra bovar...
20 people gillar det här.

Gere 49 minuter sedan som svar till MysteriousPhantom
Dessutom finns det många kurder i etablissemanget: Kurdo Baksi, Nalin Pekgul med flera...
5 people gillar det här.

Sanningen vinner Top 10 1 timme sedan
Ständigt dessa som vill hämnas för att någon hämnades för att någon hämnades för att någon lurade för att någon hämnades för att någon hämnades......

Blicka framåt - annars tar historien över ditt liv och du blir en oförändrad del av historien som ständigt upprepar sig.
2 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 1 timme sedan
"När Säpo påtalade detta för utredningsgruppen ignorerade de detta."

Återigen bevis för hur Kling och Klang är på polis och SÄPO. När man jobbar att ta en gammal nedknarkad alkis, Christer P, istället för att tänka efter, så ger jag inte mycket för dom.
8 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 1 timme sedan
Sverige är rena guldgruvan för alla syndikat och olika kriminella ligor. Här kan de nästan gå med namnskylt på sig utan att åka dit.
11 people gillar det här.

allemand 1 timme sedan
Skräpo misstänker, förmodligen allt de klarar av.
5 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 1 timme sedan som svar till allemand
SLÄPO heter dom, för det tar sån tid att fatta saker.
8 people gillar det här.

allemand 19 minuter sedan som svar till Kapten_Krok
Skräpo för att de bara kastar sk-t omkring sig, inget relevant överhuvudtaget.

Kapten_Krok Top 10 1 timme sedan
Jag tittade på danska polisprogrammet i förrgår på TV, och politi hade tagit en "turist" som pratade dålig engelska och hade stulit en säck pet-flaskor för att panta. Det visade sig oxo att han hade stulit cykeln han använde.

Vid visitation så bar han även en fällkniv på sig och hade nästan inga pengar på sig, något man måste ha som turist i Danmark. Kniven gjorde så att han enligt lag kunde bli utvisad direkt. Tänk vilka logiska bra lagar andra länder har. Danmark, dejligt.
12 people gillar det här.

1Trigger2 59 minuter sedan som svar till Kapten_Krok
Och det är av den anledningen som SR´s "reportrar" kallar Danmark för pisselandet.
För sunt förnuft är tabubelagt i här i landet till skillnad mot vår omvärld.
Vi betraktas alltmer som Europas byfånar p g av den dumhetsextremismen som mer och mer har tagit över vår demokrati.
13 people gillar det här.

Constricktor 1 timme sedan
PPK som stöds av olika vänstergrupperingar i Europa (Ohly,Expo samt alla andra vänstertomtar
förmodligen inkluderade) har enligt BBC orsakat ca: 45000 människors död sedan slutet på sjuttiotalet.

Deras fristad här tillsammans med en massinvandring av MENA analfabeter gör att vårt kära fosterland alltmer börjar likna en krutdurk (med snabbstubin).

Håller med Kapten_Krok om att dessa gangsters har funnit sitt Eden, och jag tvivlar på, med all respekt Kapten, även med namnskylt så skulle de inte åka dit. Dessa har ju sin egen "säkerhetstjänst" nämnd DO som skyddar dom.

Detta DO är vår tids gissel för den svensk/invandrare som sköter sig och lever efter de värderingar som en gång gjorde Sverige till ett aktat land.

Ut med sjuklövern!!!
Väl mött 2014
20 people gillar det här.

Stefan1970 1 timme sedan
PK Har nu på morgonnyheterna gjort ett program att den svenska sjukvården är beroende av Invandrare för att vården ska fungera. SVT1 morgonsoffan nyheter.
Hur ser det egentligen ut med Läkare i Sverige, utbildar vi för få eller betalar vi för dåligt så våra läkare flyttar till Norge och jobbar? Jag vet iaf många av mina vänner som jobbar inom sjukvården i Norge, men känner inga läkare dock.

Nånting som Avpixlat kan gräva i och kontra den politiskt korrekta bild som SVT basunerar ut ?
7 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 40 minuter sedan som svar till Stefan1970
Hade vi inte haft massinvandringen hade vi inte heller haft detta kaoz inom vården. Vi hade dessutom haft råd att ge svenska läkare drömlöner eftersom vi hade sparat på invandringskostnaderna och vårdkostnaderna för alla dessa gangsters. Sen hade vi heller inte behövt lika stor personal som det krävs nu för invandrarna gnäller ju för en kråka i näsan.
11 people gillar det här.

leif clavenheim 30 minuter sedan som svar till Stefan1970
Visst behöver Sverige fler läkare. Importerar man c:a 100000 presumtiva patienter om året aktualiseras frågan vem ska finansiera efterfrågan på sjukvårdspersonal och vårdplatser..
4 people gillar det här.

Jonas Petersson Top 10 54 minuter sedan
Kurder har ju importerat så mycket trevligt enligt 7-klövern.

SM i balkonghopp
SM i klanspioneri
SM i tvångsgifte
SM i slå flickebarn

EDIT: Glömde en...

SM i svarttaxi

http://www.svd.se/opinion/bran...
14 people gillar det här.

leif clavenheim 21 minuter sedan som svar till Jonas Petersson
Vadå? Vem betalar SM i omkostnader

Jonas Petersson Top 10 19 minuter sedan som svar till leif clavenheim
Det gör nog vinnarna i VM i skatt!
1 person gillar det här.

Viksjo 54 minuter sedan
Va? Våld och brottslighet i Malmö?? Denna gamla svenska arbetarstad? Jag fattar ingenting.
5 people gillar det här.

denaknakejsarna 47 minuter sedan
Det var ju själva f*n att man hellre låter landet förfalla än att ta i med hårdhandskarna.
Reinfeldt påstod att SD vill tillbaka till 50-talet. Nå, jag börjar undra om det inte är att föredra.
7 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 44 minuter sedan
Och fortfarande kan invandrare inte uppföra sig när det gäller idrott ens.

Fans slogs - och hotade fotograf
”Syrianska-representant piskar upp stämningen” Avstängd supporter bakom skandalscenerna i spelartunneln: -”Det här här fan inte klokt.”
Planstormning & bengaler – nu väntar domen
Flera är polisanmälda


http://aftonlognen.se/
2 people gillar det här.

Kapten_Krok Top 10 43 minuter sedan
Ge er nu AP. Varför fastnade mitt inlägg? Jag kopierade en mening från AB:s förstasida idag.
1 person gillar det här.

Johannes Brahe 37 minuter sedan
PKK-maffian driver in tvångsskatter i Sverige. PK-maffian driver in tvångsskatter i Sverige. Båda hyser och utbildar terrorister. De ena i Kurdistan, de andra på sfi och abf. Det är ett K som skiljer.
8 people gillar det här.

no2islam 31 minuter sedan
Den "lyckade" invandringen av somalier i Amerika: "American Identified as Bomber in Attack on African Union in Somalia...The recording was a suicide message, posted online on Sunday by an Islamist militia aligned with Al Qaeda. The voice was said to be that of Abdisalan Hussein Ali, 22, who was born in Somalia but spent his formative years in Minneapolis."
http://www.nytimes.com/2011/10...
2 people gillar det här.

mittmotto 24 minuter sedan
Lyssnar just nu på Kaliber på P1. mycket intressant. Handlar om unga invandrar flickor som uppmanas att begå självmord. Balkong flickor.

Poliser som utreder blir kallade rasister, så polisen måste vara PK.
Vad äckligt detta är, hur många tjejer dör i hedersrelaterat våld varje år i Sverige.
3 people gillar det här.

Jonas Petersson Top 10 21 minuter sedan som svar till mittmotto
http://sverigesradio.se/api/ra...
1 person gillar det här.

Totex 21 minuter sedan som svar till mittmotto
Tack för tipset!

dysfunktion 17 minuter sedan
Oj vad jag tycker synd om offret i detta fall. Eller ska det kännas som en befrielse? Jag väljer nog det senare..

lattolagom 11 minuter sedan
Det kan vara intressant att lyssna på detta. Sverige = Ljugoslavien...
http://www.youtube.com/watch?v...

deleted 10 minuter sedan
PKK och PK går hand i hand

Anna Svensson Top 10 5 minuter sedan
nej, naturligtvis må i Sverige ingen skugga falla över PKK

Reactions

Mittswe 22 minuter sedan
From twitter
Kurdiska PKK kopplas till mord och ekonomiska brott i Sverige http://t.co/oM5bHRUL via @AddToAny #svpol
Ljugmedia 1 timme sedan
From twitter One more retweet from Nickemax
RT @Avpixlat: Kurdiska PKK kopplas till mord och ekonomiska brott i Sverige: http://t.co/SfukVunn #svpol
Ljugmedia 1 timme sedan
From twitter
Kurdiska PKK kopplas till mord och ekonomiska brott i Sverige: http://t.co/SajAza2s #svpol #svepol
Avpixlat 2 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: