fredag 7 oktober 2011

Lambertz, SD och lagen om hets mot folkgrupp « Politiskt Inkorrekt

Lambertz, SD och lagen om hets mot folkgrupp « Politiskt Inkorrekt: Lambertz, SD och lagen om hets mot folkgrupp

OPINION Mattias Karlsson och Erik Almqvist (SD) har i dagarna motionerat i riksdagen om att man vill se ett intensifierat arbete mot svenskfientlighet. Med stor sannolikhet kommer motionen att avvisas av samtliga övriga partier. Detta trots att den bland annat berör en av Sveriges största politiska och juridiska skandaler i modern tid – hur förre justitiekanslern Göran Lambertz den 5 november 2003 med ett pennstreck skrev ut 90 procent av Sveriges befolkning ur lagen om hets mot folkgrupp och gjorde dem fredlösa när de utsätts för brott som när de begås mot andra kan ge fängelse i upp till två år.

Karlsson och Almqvist vill att det tillsätts en statlig utredning för att kartlägga svenskfientligheten och som kan föreslå åtgärder för att motverka den. De vill också att befintliga lagtexter som medger negativ särbehandling av infödda svenskar ändras, att statligt stöd endast skall kunna utgå till antirasistiska organisationer om dessa även arbetar för att motverka svenskfientlighet samt att svenskfientlighet skall belysas och motverkas som en del av skolornas värdegrundsarbete.

De skriver att staten har lagt ned stora resurser på att motverka den diskriminering som infödda svenskar utsätter invandrare för men att nästan inget har gjorts när det gäller sådan diskriminering som infödda svenskar utsätts för, trots att detta blivit ett allt vanligare problem. De påtalar i det sammanhanget också hur svenskar diskrimineras i lagstiftningen, exempelvis i tillämpningen av lagen om hets mot folkgrupp. Det är detta denna artikel ska handla om, oaktat att motionen också, som framgår av förra stycket, adresserar en rad andra angelägna frågeställningar. En länk till motionen finns längst ned. Läs den gärna i dess helhet.

I Karlssons och Almqyists motion omnämns ett JK-ärende från 2003 där en insändare i tidningen Mitt i Södermalm med nedsättande påståenden om ”ursvenskar” anmäldes som hets mot folkgrupp till dåvarande Justitiekanslern Göran Lambertz som avskrev ärendet med följande motivation:

Syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet. Redan på grund av vad som nu har sagts kan innehållet i insändaren inte anses utgöra hets mot folkgrupp.

Det måste anses som mycket märkligt att en enskild person i en demokrati och rättsstat av Sveriges kaliber egenmäktigt och godtyckligt på detta sätt med ett pennstreck kan slå fast att infödda svenskar i motsats till andra folkgrupper inte ska omfattas av det skydd som lagen om hets mot folkgrupp ger. Än allvarligare är att Lambertz avslag var ett hafsverk med ett resonemang fyllt av luckor och brister, varav några benas ut nedan.

Den främsta invändningen är att det inte finns något i brottsbalken 16 kap, 8-9 § där brottet definieras och påföljd anvisas som säger att den svenska etniciteten skall undantas. Att det ändå har fästs så stor vikt vid Lambertz spekulerande formulering ”torde inte ha varit avsett” att den likställts med en prejudicerande dom är därför högst anmärkningsvärt för att inte säga rättsvidrigt.

Det undandrar sig all logik att anta att personer som utsätts för denna typ av missakting skulle lida olika mycket beroende på vilken folkgrupp de tillhör, något som i sin tur implicerar att det är svårt att anföra skäl för att ge en folkgrupp ett starkare skydd i lagen än någon annan. När Lambertz spekulerar i att lagstiftarens avsikt varit att endast tillförsäkra minoritetsgrupper ett rättsskydd berör han inte med ett ord vilket motiv han tror att lagstiftaren kan ha haft för detta. Det är en allvarlig underlåtelse med tanke på att Lambertz med sitt påstående fråntar 90 procent av Sveriges befolkning ett centralt skydd i lagen.

En tredje invändning rör definitionen av begreppet minoritet. Infödda svenskar utgör till följd av hög invandring och omfattande etnisk segregation faktiskt en minoritetsgrupp i vissa bostadsområden, skolor osv i Sverige. Demografiska prognoser visar dessutom att infödda svenskar med nuvarande nationella migrationsprofil inom några decennier kommer att vara i minoritet i alltfler geografiska områden i Sverige, också i stora städer som Malmö. I Södertälje söder om Stockholm har 50-procentsgränsen troligen redan passerats.

Demografiska faktorer som dessa har uppenbarligen inte beaktats av Lambertz när han gjorde ovanstående uttalande. För de få infödda svenskarna i områden som Rosengård i Malmö eller Rinkeby i Stockholm är det, när de utsätts för hot eller missaktning till följd av sin etniska grupptillhörighet, av akademisk betydelse och en klen tröst att veta att de inte tillhör en minoritetsgrupp för landet som helhet.

Eller är det verkligen så Lambertz ska tolkas? Man kan också dra slutsatsen att han menar att det vid varje tillfälle skall undersökas om den grupp som missaktats är en minoritetsgrupp eller inte i det sammanhang som missaktningen uttalas. Det som inte är hets mot folkgrupp i Stockholm kan då mycket väl vara det i Södertälje och det som inte kan beivras i centrala Malmö skulle kunna leda till åtal i Rosengård.

Vid sidan av etnicitet är det enligt Brottsbalken 16 kap, 8-9 § också förbjudet att hota eller uttrycka missaktning mot någon på grund av bl.a. trosbekännelse. Även här blir det oklart vad Lambertz inskränkning av lagen innebär. Å ena sidan kan man sälla sig till det rådande diskrimineringsparadigmet och hävda att kristna i Sverige inte ska anses åtnjuta skydd i lagen om hets mot folkgrupp eftersom kristendomen är statsreligion i Sverige.

Å andra sidan kan man hävda att en person faktiskt bör vara bekännande för att kunna räknas till en trosbekännelsegrupp. Med en sådan definition är det i vårt från kristendomen starkt sekulariserade Sverige sannolikt så att gruppen kristna efter flera decennier av hög muslimsk invandring är mindre än gruppen muslimer. Följaktligen borde då islam vara den religion i Sverige som inte omfattas av lagen om hets mot folkgrupp. Man kan förstås också här tänka sig geografiska hänsyn. I det svenska bibelbältet runt Jönköping är det i så fall ett solklart brott att missakta islam men inte kristendomen medan det i ett flertal miljonprogramsområden förhåller sig precis tvärtom.

Återigen, i beaktande av de konsekvenser Lambertz uttalande får är det anmärkningsvärt att inte mer tankemöda ägnats åt den relativitet och föränderlighet som är inbyggd i minoritetsbegreppet. Ju mer man resonerar kring implikationerna av Göran Lambertz inskränkningar av lagen om hets mot folkgrupp desto tydligare framstår det att det enda rimliga är att låta lagen gälla lika för alla grupper som sorterar under de kriterier som räknas upp i lagen. Det är också så som lagen faktiskt är skriven. Om inte annat så torde grundbulten i svensk och all demokratisk lagstiftning om likhet inför lagen smälla högre än vad en avpolletterad justitiekansler obetänksamt råkade krafsa ned en kulen novemberdag 2003.

Mats Dagerlind – Demofon

Länkar:

Riksdagen
PrintFriendlyShare
2011-10-07, 12:15 (uppdaterat 2011-10-07, 12:49) | Kategori(er): Brott, Diskriminering, Hatbrott, Politik, Religion

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 80 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
84 kommentarer 941 gillar received
Dela på
Visar 50 av 113 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


DenRiktigaAteisten 7 timmar sedan
Mats Dagerlind går från klarhet till klarhet!
Högsta betyg för denna artikel.

Och mycket bra att SD lyfter fram detta i riksdagen.
Om de insomnade riksdagsmännen visste hur svenska tjejer (och killar) behandlas (trakasserier, hot, misshandel) på de högstadie- och gymnasieskolor som har hög "berikningsgrad", så skulle de ha svårt att försvara denna tolkning av lagen.
69 people gillar det här.

NakenKejsare 7 timmar sedan
I SD:s motion tar de med en intressant artikel i Expressen som skrevs av Linda Skugge

"Jag hatar allt genuint typiskt svenskt. De flesta svenskar är fula. Tunt blont hår som är för tunt att sätta upp i en tofs, blekfet blåvit hud med röda utslag som blir pionröd i solen, asugly helt enkelt.”.

Den här artikeln passerar helt obemärkt. Helt plötsligt ifrågarsätter ingen att det finns saker som är "genuint svenskt". Låt oss leka med tanken att vi byter ut ordet "svenskt" och skriver

"Jag hatar allt genuint typiskt afrikanskt. De flesta afrikaner är fula. Tjockt krulligt hår som inte går att kamma, mörkfet blåsvart hud med svarta plitor som inte blir det minsta förändrade i solen, asugly helt enkelt".

Hade artikeln passerat helt obemärkt?

Är det skillnad på rashat och rashat?

Vem är det som står för rashatet? - SD???

Finns Linda Skugge på EXPO:s svarta lista? - Knappast, hon ligger nog närmare att få Nationalencyklopedins kunskapspris.

Bland de så kallad "främlingsfientliga strömninar" hör man aldrig någon debattör som ens för en sekund påstår att det är etniska grupper som av genetiska skäl är kriminella eller på annat sätt missanpassade. Frågan om etnicitet är en icke-fråga som är konsturerad av de som inte klarar att svara på de relevanta frågeställningar om kulturens betydelse för samhällets utveckling. Det finns dock ett undantag: Hatet mot svenskar som är fullt legitimt att spy ut i stora kaskader.
55 people gillar det här.

JanEriks 5 timmar sedan som svar till NakenKejsare
Det Linda Skugge borde belysas i PI!!!
PI...Please...ta upp det!
20 people gillar det här.

tenore36 8 timmar sedan
Utmärkt skrivet igen Mats! Det är inte särskilt svårt förstå att muslimerna gapskrattar åt oss. Den här "lagen" förklarar
tydligt varför muslimerna vågar uppträda som dom gör i tex. skolorna.
61 people gillar det här.

Razek 4 timmar sedan
En ursvensk god vän till mig blev för ca ett år sedan utsatt för grova hot och trakasserier och bespottning mitt i Stockholms city av en påtänd somalier och algerier. Hoten blandades med svenskjävel, rasist etc.... hör till saken att min gode vän inte är vare sig rasist eller främlingsfientlig.
Han gjorde en anmälan om 3 incidenter inom loppet av några timmar till polisen och informerade även polisen om var förövarna kunde hittas då dom ofta hänger kring Sergels Torg och plattan.
Min gode vän skulle utan problem kunna peka ut förövarna vid fotokonfrontation eller liknande. Tror ni polisen ansträngde sig? Inte alls, utredningen lades ner, brott gick inte att styrka.
Hade situationen varit den omvända att en ursvensk hotat, trakasserat och slängt iväg en slemloska på en somalier eller algerier hade väl hela nationella insatsstyrkan ryckt ut. Det är skillnad på folk och folk.
29 people gillar det här.

niklasr 8 timmar sedan
Kanske borde anmäla Lambertz för tjänstefel.
Nej just det ja, Palme tog ju bort det ansvaret från de offentliganställda för att skydda sina kompisar på 70-talet.
51 people gillar det här.

vainlee 9 timmar sedan
hur förre justitiekanslern Göran Lambertz den 5 november 2003 med ett pennstreck skrev ut 90 procent av Sveriges befolkning ur lagen om hets mot folkgrupp och gjorde dem fredlösa när de utsätts för brott som när de begås mot andra kan ge fängelse i upp till två år..........Allahs lika värde?
57 people gillar det här.

rensaren 5 timmar sedan
Jag är svensk, jag älskar Sverige och svenska traditioner, vårt sätt att leva, Sveriges underbara natur t.o.m. klimatet
med sina olika årstider. Varför är det fel att vara stolt över sitt land? År 2011 står svenskar mot svenskar, vad är det
för landsmän som förnekar sig själva och förnekar oss alla vår rätt till vårt eget land. Har det någonsin varit så illa ställt
förut i vår historia?
33 people gillar det här.

Mikael_H 4 timmar sedan som svar till rensaren
Nej!
17 people gillar det här.

Ted Bernard 8 timmar sedan
Var det inte exakt samma sak som hände den judiska befolkningen i Tyskland 1932-1945? De fråntogs sina medborgerliga rättigheter och all egendom konfiskerades, allt de gjorde fick de betala för, ofta mer än dubbelt upp mot andra? Nu kan man ju kanske inte säga att ursprungsbefolkningen där var judisk, men i det stora hela är ju Svenskarna som judarna på den tiden. Vi föder helt enkelt vår egen undergång med sådana fasoner, och Lambertz borde väl egentligen ställas inför rätta i Haag för förberedelse till folkmord, för det är exakt det han står för och det han gjort. Förresten borde det väl egentligen falla under titeln folkrättsbrott? Det är ju ett helt folk han fråntagit rätten att få vara det de är, Svenskar och den rätt till samma skydd han tillskriver den ockupation som pågår?
48 people gillar det här.

Sweetasplumpie 4 timmar sedan
Jag gissar att jag som är andra generationens invandare inte har samma rättigheter som en mörkhyad dito. Morsan är Finsk och kom hit som krigsbarn men tvingades till Finland och barnhem efter kriget eftersom Finska regeringen knappt tillät några adoptioner, hon flyttade sedan hit själv som 16 åring och sedan dess försörjt sej här.
Numera fattig pensionär.

Har vid diverse incidenter med (oftast 2a generationens invandrare- tonårsjävlar)) glatt kunnat konstatera att dom inte är mer invandrare än mej när dom kallat mej rasist och svenne (turkarna kallade mej potatisskalle?). Argumenten tryter när informationen gått hem ☺
En kamrat med Lettiska krigsbarns föräldrar och jag har varit med om detta många gånger.....Han är blondare än mej.

Helt klart är det skillnad på hur vida man har muslimsk eller kristen uppfostan i detta landet- vilket alla Svenskar har även om man som jag inte är troende. Dom tio budorden är grunden till västerländsk lag vara sej man vill det eller inte.

Lika inför Lagen- det var länge sedan.......
26 people gillar det här.

stignordlander 6 timmar sedan
Tack, Mattias Karlsson och Erik Almqvist! Med denna motion har ni återgäldat ert riksdagsarvode till svenska folket. Till skillnad från alla självgoda hycklare, vars skuldbörda hela tiden ökar.
34 people gillar det här.

medborgare 8 timmar sedan
Återigen en lysande artikel från Dagerlind. Allt sitter där det ska, fakta, argument, ton, stil. Det här är en sådan artikel jag vågar skicka till, eller visa för, mina vänner som inte är hårdföra sd-anhängare. Detta är en sådan artikel som kan få anhängare av sjuklövern att vackla i sin övertygelse.

Detta är rätt väg att gå!
43 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 7 timmar sedan
Jaha, då kan vi väl snart vänta att 7-klöverna kommer med ett förslag att samlag under tvång INTE ska vara att anse som våldtäkt, om offret är en etnisk svensk kvinna? (Eller svensk man, för det har visst blivit en ökning av de brotten också vad jag förstår....)
Tänk vilken godbit för regeringen att kunna peka på att våldtäktsstatistiken hamnat på noll.
Lögn och förnekelse visserligen, men det är ju så de är vana att jobba.
37 people gillar det här.

Usse 6 timmar sedan
Det har klagats på att svenskar flyttar bort från invandrarområden. Men är det så konstigt att svenskarna flyr om dom inte ens omfattas av lagen om hets mot folkgrupp, särskilt när dom redan är en utsatt minoritet i dessa områden? Dom väljs ut som både rån och våldtäktoffer just för att dom är svenskar. Är det någon som tycker det är konstigt att svenskarna inte vill bo i dessa gangsterområden om dom dessutom inte omfattas av den skyddande lagen som gäller övriga boende i området?
32 people gillar det här.

Naughtyboy 5 timmar sedan
Alla som blir på nått vis utsatt för ett brott av imigranter ska naturligtvis anmäla detta som hatbrott härdanefter så får man se hur Sveriges lag tolkar detta.
27 people gillar det här.

ledsenfarmor 5 timmar sedan som svar till Naughtyboy
Ingen dum idé
12 people gillar det här.

standigtundrande 5 timmar sedan
Jag som svensk kvinna kan aldrig bli kränkt eller utsättas för rasism. Jag blir däremot en rasist när jag vill att alla barnen i skolan ska få samma satsningar som invandrarungarna får....skäms på mig´!
Att jag sedan står för en stor del av pengarna på skattsedeln gör mig ännu mera till en svennehor....a utan rättigheter. Sverige, sverige,,,,endast i sverige
26 people gillar det här.

Emse1 6 timmar sedan
Mats Dagerlind, TACK för allt du tillför oss läsare ! STORT TACK !!!
30 people gillar det här.

Magentan 5 timmar sedan
Alldeles utmärkt att man tar upp detta!

Eftersom etniska svenskar inte omfattas av "Lagen om hets mot folkgrupp" är det alltså fullt tillåtet att sprida hets och förakt mot svenskar. Att denna lag inte gäller för svenskarna i Sverige är emellertid nästan alla svenskar totalt omedvetna om.

Jag vet inte hur ofta jag har läst eller hört uppmaningen: "Det är väl bara att anmäla som hets mot folkgrupp" när någon pursvensk blivit trakasserad av invandrare - t ex alla svenska tonårstjejer som dagligen får höra invandrarkillar ropa "jävla svennehora" efter sig. Folk har ingen aning om att detta inte går att anmäla. Men vad händer om den pursvenska tjejen ropar "jävla blatte" tillbaka?
24 people gillar det här.

JakeJammer 5 timmar sedan som svar till Magentan
Hon blir nerslagen och kan inte anmäla dem för misshandel eftersom det som föranledde misshandeln var att hon kränkte dem..
Alla lika inför lagen, jo tjena...
23 people gillar det här.

Knut_Zweistein 6 timmar sedan
Tack Mats och tack SD. Det är ett skrämmande samhälle vi ser växer fram inför våra ögon framdriven av politiskt korrekta personer utan sunt förnuft och egen tankeförmåga.
28 people gillar det här.

observingtheobvious 7 timmar sedan
Avsvenskningen av Sverige går i ett liknande tempo som avkristningen av Svenska Kyrkan gjort. Finns det nått annat land i världen där medborgarna skulle låta sig hunsas på det sättet som svenskarna gör? T ex skulle japanerna tillåta och påbjuda hets mot japaner i Japan men inte hets mot deras minoriteter...
29 people gillar det här.

Anna Svensson 6 timmar sedan
tack Mats för ännu ett fantastiskt inlägg! SD's motion är i allra högsta grad befogad, men - som även du säger - så kommer den inte att bifallas. I resterande Riksdagspartier anser man att svenskarna skall behöva finna sig i allting, att det är rätt att skänka bort våra tillgångar och att det gamla Sverige måste utplånas
25 people gillar det här.

MysteriousPhantom 2 timmar sedan
Svenskfientligheten är anno 2011 större utbredd än någonsin tidigare och någonting åt det måste göras,SD de visar vägen som alltid!

Bra krönika åter från mats håll.
11 people gillar det här.

kweenkristin 2 timmar sedan
Det är ganska lustigt att man idag måste börja skydda svenskarna från de politiskt korrekta och utlänningar som är svenskfientliga och att svenskarna inte täcks av lagen om hets mot folkgrupp. Det är ett resultat av en förvrängd PK- tolkning av vad som utgör rasistmotiverat angrepp.

Enligt de politiskt korrekta kan de som dominerar i ett maktförhållande inte vara utsatta för rasismen. Därför att etniska svenskar har en dominant ställning i samhället så kan etniska svenskar inte vara utsatta för rasimen. Men det finns motsägelser i det, som det mesta i PK-världen.

De säger att man skall inte dela upp folk i grupper och sätta dem emot varandra utan att man skall alltid utgå från individen och inte grupptillhörighet. Men maktförhållandet på en individnivå behöver inte reflektera maktförhållandet i samhället. Om en 13-årig etnisk svensk flicka blir omringad av ett gäng Mena ynglingar som tafsar på henne och knuffar henne och kallar henne för "svennehora" då är hon absolut inte i den dominanta maktställningen. Tvärtom. Hon är så utsatt för rasimen så mycket som det är möjligt att vara och det är ett stort svek mot henne och att de politiskt korrekta ignorerar det.
11 people gillar det här.

Albert K Tillman 4 timmar sedan
- "Demografiska faktorer som dessa har uppenbarligen inte beaktats av Lambertz när han gjorde ovanstående uttalande."

När man är den enda vita och svenskfödda eleven i klassen, vad spelar det då för roll att man tillhör en majoritet om man blir trakasserad för sin hudfärg? Mats Dagerlind ter sig mer och mer som logiken och förnuftet personifierad.
16 people gillar det här.

samhallsbygge 6 timmar sedan
Mats du är en folkhjälte!
22 people gillar det här.

ledsenfarmor 5 timmar sedan
Mycket bra förslag och som vanligt mycket bra skrivet.
Detta förslag kommer aldrig PK-politikerna ta i, inte ens med tång. De förstår inte vad de gör mot oss.
Önskar de hade lite mer bakom pannbenet.
18 people gillar det här.

NakenKejsare 7 timmar sedan
Mycket bra skrivet av Mats.

Det värsta är att motionen kommer att avslås av övriga partier. Man vill inte erkänna problemet. Man vill inte ens undersöka om det är ett problem eller inte. Man är så fastfjättrad i sin grunduppfattning om det mångkulturella paradiset det är helt omöjligt att ens glutta på en problemställning som presenteras av SD.

Berör man frågan riskerar man att konfronteras med att man har fel. Hela världsbilden kan rasa. Det måste motarbetas till vilket pris som helst. Maktens arrogans är norm, inte bara i diktaturer, utan även i Sverige. Underbart att vi har ett parti som tar upp och belyser effekten av beröringskräcken. Med SD finns det hopp.
24 people gillar det här.

kirre 8 timmar sedan
SD lägger fram en mycket viktig motion. Frågan är bara hur SD kan nå ut med motionen till svenska folket, för PK media lär förbigå den med tystnad.
27 people gillar det här.

Sanningen vinner 8 timmar sedan som svar till kirre
Allah har inte lika värde
6 people gillar det här.

stignordlander 5 timmar sedan som svar till kirre
I det distribuerade materialet inför 2014 års riksdagsval bör bifogas en lista på de motioner Sd har lagt fram under den senaste mandatperioden och hur ledamöternas röster på dessa har utfallit.

helkoll 3 timmar sedan
Lambertz är/var rabiat motståndare till övervakningskameror med motiveringen att de förhindrar inga brott.
Att tänka på fördelen att de löser brott övergår hans tankfeörmåga. Integritetskränkande sa han i intervjuer.
Undrar vad han sysslar med i offentlig miljö? Han ser ju ut som en ful gubbe..

Mig får de gärna filma överallt utom hemma i sängkammaren. Där filmar jag själv!
12 people gillar det här.

Vazeze 3 timmar sedan som svar till helkoll
Men inom äldrevården skall det bli ok med kameraövervakning även nattetid. Avser naturligtvis bara svenskar eftersom vi inte kan bli kränkta.
12 people gillar det här.

JanEriks 7 timmar sedan
Förmodligen dröjer det inte länge innan ett muslimskt parti startas i Sverige.
Med den befolkningsutveckling vi har i Sverige så är det bara en tidsfråga (20 år?) innan de är i majoritet.

När de är i majoritet så försvinner demokratin och sharialagar kommer allt mer att ta över.

Och svenskarna sover!!!

Sverige går en mycket mörk framtid till mötes...
23 people gillar det här.

GustavIII 7 timmar sedan som svar till JanEriks
Det behöver dom inte. Alla andra partier utom SD går muslimerna till mötes.
5 people gillar det här.

gubbenibyn 4 timmar sedan
Till detta kan anföras att många invandrare -- i synnerhet de som har "X" som religiös tro -- hatar hela det svenska samhället och de värderingar som vi enats om under flera århundraden. En sak som lätt skulle kunna undersökas och bekräftas om man inom samhällsforskningen var intresserad av sådana klargöranden.
14 people gillar det här.

elvert 4 timmar sedan
Härligt Dagerlind. Detta fullständigt Sverigefientliga beslut om ändring i Svenska grundlag, och dess konsekvenser, har jag många gånger påpekat i media. Den sittande regeringen med S,Mp och V:s accepterande hur Svenska folket som en etnisk grupp fullständigt utraderades med ett enda penndrag utan att någon reagerade har för mig varit en fullständig gåta. Det är exakt som du beskriver i din artikel Dagerlind. Vi Svenskar eller för att förtydliga det ytterligare, vi ursvenskar har inget som helst skydd mot diskriminering i vårt eget land, medan invandrarna kan när som helst hänvisa till lagen om diskriminering av etnisk grupp. Vilket land i världen har en regering som så fullständigt negligerar den inhemska befolkningens etniska skydd? Här har Alliansen ivrigt påhejad av oppositionspartierna S, v och MP lyckats med konststycket att med ett penndrag utraderat den egna folkgruppen, nämligen det Svenska folket!
14 people gillar det här.

Husar Miklos 7 timmar sedan
Kristna, amerikaner, europeer omfattas inte av lagen hetsmotgrupp jag har gjort en anmälan till FN men de kräver ett specifikt fall och då ska man vara den själv som drabbats som drivit fallet så gott det går. Jag vill gärna se någon kristen,amerikan eller svensk som drabbas på något sätt alls av detta (oavsett om personen anser det vara diskriminering eller lagbrott) driva detta så långt det går, och när det blir nedlagt pga JK prejudicering och DO s särbehandling anmäla Sverige till FN. Se vidare hur kristna eller amerikaner inte omfattas av lagen här http://www.rfsl.se/public/hate... Anmälan till FN kan göras på engelska på internet. Här är formulären http://www.bayefsky.com/unts/i...
22 people gillar det här.

ddayperspective 7 timmar sedan
Älska är ett starkt ord, men ett riksdagsparti som uppenbart tycker om Sverige, vill värna svenska värderingar och svensk kultur, samt svenskar och ordentligt assimilerade, sådant som är kittet som bara kan binda samman en nation, värnar också om min person, mina barn och barnbarn och därför älskar jag naturligtvis SD! Människor som så uppenbart vill oss väl kan man bara avvisa om man är en toker...

22 people gillar det här.

Patrik 8 timmar sedan
Som vanligt en utmärkt artikel från Mats Dagerlind där han sätter fingret på dagsaktuella frågor.

Naturligtvis ska denna svenskdiskriminering och orättvisa uteslutande av svenska folket ur lagen om hets mot folkgrupp utredas och rättas till.

Eller anser etablissemanget att vi svenskar ska föra vår tillvaro som fredlösa?
24 people gillar det här.

Ted Bernard 7 timmar sedan
I det stora hela är Svenskarna utsatt för en rejäl komplott av regeringen, hur nu vi Svenskar skall värja oss från att bli totalt islamiserade beror helt och hållet på oss själva, folk måste vakna upp, inse och ifrågasätta, man kan faktiskt kasta ut en sittande regering vad än andra påstår, det finns en internationell lag om rätten till att värna sig. Det som pågår här är bara en början i hela europa, fast jag antar att vi ligger först som vanligt i Sverige när det gäller att vara gummiryggar inför makthavarna, det finns varken sans, förnuft eller kampvilja förrän det som vanligt, är alldeles försent. Hur vore det med en förenklad affischkampanj om vansinnet? Visst, det behövs pengar till en sådan sak, och jag bidrar gärna, hellre det än det öppna våld som *kommer* att komma om vi inte sätter klacken i backen. Under tiden, kan ju de "motståndare" vi har till att få vara Svensk ta en sväng och läsa här: http://snaphanen.dk/2011/10/02... Är det så det skall bli och vara här? Är vi Svenskar med egen kultur, språk och värderingar eller bara fega quislingar som inte vågar stå för vad vi är och viker oss för korrumperade makthavare?
21 people gillar det här.

Thoth 6 timmar sedan som svar till Ted Bernard
Så sant, så sant, visst borde vi kunna kasta ut regeringen? Jag antar att om folk blir upplysta, på vilket sätt vet jag inte. Men politiken som drivs (från EU) i Sverige borde inte ha någon som helst förankring bland svenska folket, eftersom den är allmänfarlig.
7 people gillar det här.

Peter Zrinski 7 timmar sedan
Att inte mer tankemöda ägnats i denna fråga, eller i några andra frågor överhuvudtaget, är på intet sätt konstigt i Sverige. Vi är sedan många decennier så konformistiskt skolade att fria,sjävständiga tankar och åsikter är sällsynta... Vi skall alla ledas som en fårskock...
20 people gillar det här.

Bumbuli 3 timmar sedan
Den här lagen äcklar mig. Att människor i maktpositioner besitter ett sådant självförakt är för mig helt obegripligt. Lambertz framstår som en hjärntvättad och ondskefull människa. Med det menar jag att han låter sitt eget självförakt ohämmat drabba 90% av sitt eget lands befolkning. Enligt min åsikt bör Lambertz skämmas för att ha drivit igenom ett förslag som direkt försämrar mina egna chanser att få upprättelse om jag blir orättvist behandlad i en situation där, enligt honom, min nationalitet i mitt eget land skulle ligga mig till last. Mycket bra skrivet av Dagerlind som slår huvudet på spiken.
10 people gillar det här.

kweenkristin 5 timmar sedan
Det är bra att sverigedemokraterna vill göra något mot svenskfientligheten för svenskarna har inte bara förföljts politiskt om de inte följt den destruktiva invandringspolitiken utan vänstervridna svenskar har uttalat sig öppet hur de hatar svenskar och kriminella invandrare har misshandlat, rånat, våldtagit och dödat många svenskar.

Det finns många utlänningar som inte bryr sig ett dugg om svenskar och Sverige för dehär utlänningarna är lyckosökare och de känner ingen samhörighet med det svenska samhället och de kommer aldrig att visa någon lojalitet med Sverige.

De kommer aldrig att bli svenskar och desto värre blir det när desto flera utlänningar från mellanöstern och Afrika flödar in i Sverige.
14 people gillar det här.

Sanningsvaegrare 7 timmar sedan
Vadå svensk? Vem är svensk? Va, va--VA?

Jo, här har vi en definiiton som nog folk från alla läger utan problem kan ställa upp på: Svensk är den som inte kan bli utsatt för hets mot folkgrupp.

Se, det var ju inte alls så svårt.att ta reda på som vissa vill göra gällande.
18 people gillar det här.

AliasDL 23 minuter sedan som svar till Sanningsvaegrare
Lysande kommentar, jag njuter när jag läser "Vadå svensk? Vem är svensk? Va, va--VA?".

Sanningen vinner 8 timmar sedan
Applåd !!
Äntligen !!
Men den kommer avslås antagligen eftersom svenskar inte kan kränkas.

Men å andra sidan blir ju alla "svenskar" som passerar bron vid Malmö. Det går inte ihop....
20 people gillar det här.

Reactions

sebyggare 57 minuter sedan
From twitter
Lambertz, SD och lagen om hets mot folkgrupp: http://t.co/Iw9nPdp9
isarixi 7 timmar sedan
From twitter 2 more retweets from MRS_Borg AnnaFIII
RT @PInyheter: Lambertz, SD och lagen om hets mot folkgrupp: http://t.co/d18sWR0r #svpol
PInyheter 9 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: