torsdag 27 oktober 2011

- Markus Wiechel (SD) - Blogg nt.se - Norrköpings Tidningar

- Markus Wiechel (SD) - Blogg nt.se - Norrköpings Tidningar: Kontakt Prenumerera/E-tidning Annonsera
NT Lokus
Köp & Sälj Jobb
Hitta rätt NTmera Affärsliv
www.nt.se
torsdag 27 oktober 2011 • nt.se - Norrköpings Tidningar på nätet
Allt på NT.se Allt på NT.se Visa alla flöden Visa alla flöden
VÄDER

Nyheter
Sport
Kultur/Nöje
Familj
Ekonomi
UngNT
Politik/Debatt
Bloggar
Bildspel
24nt
Motor
Bostad
Resor
Väder
Övrigt
Dagens ros

Bloggarpil
Sport
Politiker
Kultur/nöje
Livsstil
Opinion
Övrigt


Bloggar
Nytt inlägg | Ändra bloggpresentation
Markus Wiechel (SD)
Med ett politiskt intresse sedan åttaårsåldern har jag på olika sätt engagerat mig politiskt. Jag bodde i USA 2001-2007 och har sett hur både Sverige och USA har utvecklats efter de politiska vindarna och jag har kunnat följa den vardagliga debatten. Sedan min flytt till Sverige har jag parallellt med mina universitetsstudier jobbat aktivt för Sverigedemokraterna. Idag arbetar jag som politisk sekreterare i Norrköpings kommun och är gruppledare för partiet i kommunfullmäktige i Norrköping. Jag är även ersättare i riksdagen samt vice ordförande för SD Norrköping och distriktsordförande för SD Östergötland.
Bloggarkiv: januari 2000 | september 2010 | december 2010 | februari 2011 | mars 2011 | april 2011 | maj 2011 | juni 2011 | juli 2011 | augusti 2011 | september 2011 | oktober 2011 |
Välj språk​▼
Angående den pågående hetsjakten mot Cornelia Dahlberg
Ändra inlägg | Ta bort inlägg
Norrköping - den 27 oktober 2011, kl 00:46

Cornelia Dahlberg (SD) skrev tidigare ett inlägg på sin NT-blogg som har väckt starka reaktioner. Några av våra politiska motståndare i Norrköping försöker få läsarna att tro att Cornelia, en av de mest fredliga, harmlösa och välvilliga personer jag känner, skulle vilja avrätta politiker. Hennes inlägg handlar främst om den sjuka och makabra vällust som finns bland svenska politiker efter att diktatorn Khadaffi avrättats. Det handlade även om att detta är på tok fel väg att gå för att lösa problem med toppstyrning och diktatur. Att våra politiska motståndare sedan kopplar sig själva eller det rödgröna styret i Norrköping med diktatorer är dock en helt annan sak. Det har ingenting med vad min partivän Cornelia skriver.

Gång på gång frågar jag mig själv varför vänsterstyret i Norrköping känner sig så träffade av att läsa Cornelias inlägg. Mina partivänner Jonas Andersson och Johan Karlsson från Linköping bevittnade delar av vårt senaste kommunfullmäktigesammanträde. De var chockade över hur vi blev behandlade, och uttryckte sig i stil med att det var bland det värsta de varit med om när det kommer till vuxna människor. Flera ledamöter gjorde absurda och mycket osmakliga antydanden, som inte alls hör hemma i en folkvald församling.

Är det för att de har dåligt samvete efter ett dåligt bemötande av oss Sverigedemokrater eller kanske de bara lusläser våra texter för att vinkla någonting som sedan kan användas emot oss för att på så sätt vinna billiga politiska poäng?

Oavsett vad det handlar om tycker jag att anklagelserna mot Cornelia har gått alldeles för långt. Endast den mest illvilliga läsaren kan tolka hennes text som ett hot eller som att det skulle vara en antydan till att våra folkvalda representanter skulle avrättas. De som har följt Cornelia och hennes blogg förstår att det handlar om en person som avskyr krig och är emot något så sjukt som dödsstraff.

Som svar till Teresa Carvalho (S) och Kikki Liljeblad (S) vill jag säga att om Cornelia hade önskat avrätta folkvalda politiker så skulle det inte vara okej på något sätt. Ett sådant fruktansvärt tankesätt är inte förenligt med att vara Sverigedemokrat. Att vara Sverigedemokrat innebär att man tror på gemenskap och solidaritet. Det innebär även en betydligt större tro på yttrandefrihet och demokrati än vad ni och de andra riksdagspartierna gör idag.

Ni som tidigare följt Cornelia Dahlbergs blogg kan numera följa henne här.
Kommentarer Angående den pågående hetsjakten mot Cornelia Dahlberg (4 inlägg)
Debattartikel publicerad
Ändra inlägg | Ta bort inlägg
Norrköping - den 26 oktober 2011, kl 11:34

Jag kommer strax att skriva ett inlägg om det senaste fullmäktigesammanträdet, men idag publicerades en debattartikel skriven av mig i Norrköpings Tidningar. Den visas nedan eller på denna länk.

Det är inte bara Håkan Juholt och Lars Ohly som leker med hink och spade under demokratins viktiga debatter. Det visar sig även vara fler, från så väl alliansen som de rödgröna. Nu kritiseras allianspolitiker för att ha stöttat några av våra förslag här i Norrköping. Tydligen ska politiker från andra partier inte få rösta för de förslag som vi driver även om de anses vara bra. De ska i stället svika den uppgift de är valda för, att föra den politik som de själva och deras väljare tror på.

Man kan fråga sig hur snacket skulle gå om vi inte lämnade in några motioner eller om vi lämnade in färre motioner än genomsnittet. Hur skulle tidningsrubrikerna se ut om våra motioner endast handlade om våra kärnfrågor? Antagligen skulle svaret på den första frågan vara att vi är inaktiva. På andra frågan skulle svaret vara att vi endast bryr oss om ett fåtal områden inom politiken, exempelvis våra profilfrågor som invandringspolitiken eller äldreomsorgen.

Det som i dag retar upp våra politiska motståndare är att vi i Norrköping är det mest aktiva partiet när det gäller att lämna in motioner samt att vi driver frågor inom alla politiska områden. Då är det klart att våra politiska motståndare är rädda. De inser att vi tar de stora samhällsproblemen på allvar, oavsett vad det handlar om.

Sverigedemokraterna är inget enfrågeparti. Vi driver precis som andra partier frågor i flera områden och har en bred och välplanerad grund att stå på. Vi har givetvis också en fördel, vi är inte bara ett politiskt parti, vi är även en folkrörelse som driver frågor som många i dag tycker är viktiga. Därför är våra förslag folkligt förankrade och borde även få stöd från andra politiker.

Som jag flera gånger tidigare har nämnt så finns det inget parti som har monopol på någon politisk idé. Det betyder inte att vi kan kopiera andra partiers motioner, och det gör vi inte heller. Dock inspireras vi av idéer från olika organisationer, företag, privatpersoner och till och med andra partier. Det är vårt ansvar som politiker att driva frågor som vi tror kan göra vår kommun, vårt län eller vårt land bättre. När andra partier sviker sina väljare genom att inte driva sin politik framåt eller rösta för våra förslag, trots att det är förslag som även de gillar, ja då har det gått riktigt långt. Då har det helt enkelt spårat ur.
Kommentarer Kommentera Debattartikel publicerad

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: