söndag 23 oktober 2011

Myten om 40-talisterna « Politiskt Inkorrekt

Myten om 40-talisterna « Politiskt Inkorrekt: Myten om 40-talisterna

ARBETSKRAFTSINVANDRING På den anonyma hemsidan http://www.arguments.n.nu/5, så kan man läsa om hur makthavarna alltid hänvisar till 40-talisternas uttåg från arbetsmarknaden som en intäkt för att plocka in så många invandrare som möjligt, närmare bestämt två miljoner för att täcka arbetsbristen som blir följden av pensionsavgångarna. Detta är en ren lögn.

30.000 40-talister per år har blivit pensionärer. Har detta inneburit en arbetsbrist? Svar nej. Närmare 8 procent är arbetslösa, av denna halvmiljon är 218.000 av utländsk härkomst.

Det står inte alls 30.000 stolar tomma. I själva verket har många av 40-talistjobben helt enkelt rationaliserats bort. Detta bekräfter bilden av generationen som byggde ett helt samhälle åt sig själva där tusentals arbeten bara var av pappersvändarkaraktär. Och så gnodde man in stolarna i styrelserna med sina egna allt bredare bakar.

Nu har de flesta 40-talister pensionerats och det utan att arbetslösheten går ner. Däremot behöver Sverige företagsamma och specialutbildad arbetskraft, särskilt civilingenörer och IT-experter.

Den missmatch som råder på arbetsmarknaden beror på att företagsamma och välutbildade yrkesgrupper lyser med sin frånvaro. Istället är det socionomer och sociala typer av jobb som dominerar. Och så hoppet om arbetskraftsinvandringen som skulle ta hit välutbildade människor som kan börja jobba direkt. Men det har slagit slint precis som alla andra invandrarsatsningar. Vi har begåvats med några hundra städare och restaurangbiträden. Fast nu har Migrationsverket förändrat reglerna så företagen kan rekrytera direkt och handplocka de med lämplig kompetens. Så förhoppningsvis lär det fungera bättre. Företag har redan städare.

Två miljoner invandrare skulle innebära 133.000 per år. Detta är inte mycket mer än de vi bjuder in varje år som det tar 7-10 år att etablera sig, om någonsin.

Samtidigt utövas påtryckningar både från politiker och 40-talisterna själva att de vill jobba även efter 65. Så hur tänker man? Varför ska man ösa in ytterligare arbetskraftsinvandrare när vår befolkning ska jobba längre? Här finns ytterligare en myt: Att svenskar blir allt äldre. Det är bara ytterst marginellt som medellivslängden ökar.

Nästa steg för att tvinga in unga arbetslösa invandrare är att villkora socialbidraget. Eftersom en tredjedel av invandrarungdomarna går och dankar ska nu de få jobba för att få bidraget. Ullenhag är mycket stolt över detta innovativa förslag. Så vi lär får ännu fler städare och restaurangbiträden men nu högst ovilliga sådana.

Det verkar som om regeringen inte har en tanke på att flyktingarna ska skaffa ett arbete. Nej, de ska sitta inne i sina ghetton och inte bli utsatta för några hemska krav. De har ju PTSS (Posttraumatiskt StressSyndrom) och ska inte utsättas för fler otrevligheter. Ofta får de också förtidspension.

40-talisterna mjölkade staten i 4 decennier. Det var de som satte igång det vettlösa projektet mångkultur. Och nu ska de suga ut resterna av systemet med att plocka in 2 miljoner som kan försörja dem på ålderns höst. Good-bye Sweden
PrintFriendlyShare
2011-10-22, 20:41 (uppdaterat 2011-10-23, 01:02) | Kategori(er): Asyl Migration, Inrikes, Politik

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 45 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
86 kommentarer 982 gillar received
Dela på
Visar 50 av 170 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Stefan K 15 timmar sedan
Det är lite märkligt det här med 40-talisternas pensionsavgångar som nämnts i tjugo år. Samtidigt som våra politiker hävdar att vi måste bedriva världens kanske mest extrema invandringspolitik för att trygga framtiden, så går inte bara 8% av arbetskraften utan arbete. Vi jagar också bort våra välutbildade ungdomar som uppmanas att söka jobb i andra länder då inga finns att få i Sverige.
87 people gillar det här.

argatanten 15 timmar sedan som svar till Stefan K
Tyvärr är vi svenskar alldeles för fogliga. Jag önskar ibland att vi hade haft lite mer jä-lar anamma. Kanske har vi haft det för bra? Jag har svårt att tro att min farfar som själv slet ont för att försörja sig och sin familj som rallare, hade funnit sig i detta.

Jag tror att vårt hopp står till de invandrare som redan finns här. Den dag de inser att det är de, som har mest att förlora på en fortsatt stor invandring, så kommer de inte stillatigande att finna sig i detta. På så sätt så tror jag att våra politiker bundit ris åt egen rygg. De kanske borde varit mer försiktiga med vad de önskade sig?
37 people gillar det här.

CaptainAhab2010 11 timmar sedan som svar till argatanten
det är inte så lätt att bara resa sig mot hela systemet. Tror inte vi svenskar är mer kuvliga än någon annan grupp, men efter generationer matandes allsköns propaganda från förskola och uppåt har vi blivit förrvirrade. Vad är rätt, vad är fel?

Tror att svensken känner sig ensam och isolerad, men väntar på ett incitament från staten att agera på.
Ty redan i vällingen fick vi lära oss att staten löser allt.

När det kommer, blir effekten en tsunami!
2 people gillar det här.

leif clavenheim 14 timmar sedan som svar till Stefan K
Sjuklövern tvingar mer eller mindre våra fina Svenska ungdomar att skala bananer i Norge för att försörja sig. Medan våra flyktingar gör anspråk på bostad,mat.kläder och fickpeng utan prestationskrav.Något är sjukt i vår Svenska syn på gemenskap.
50 people gillar det här.

binxen 15 timmar sedan
Har upplevt och hört andra berätta liknande historier om att när pensionärerna har gått i pension så återanställer företagen dom. Tydligen ska företagen tjäna på det skattemässigt / billigare arbetsavgift? (har inte kollat upp detta). Tycker synd om ungdomarna som inte får en ärlig chans att komma in i arbetslivet. Ska tydligen finnas en 80årig lokförare som kör transporttåg i dagens Sverige.
17 people gillar det här.

Bengrot 15 timmar sedan
Skicka den här länken till Centerns Annie Lööf. Det finns mycket i den här frågan som hon har fått om bakfoten.
41 people gillar det här.

Talibananas 14 timmar sedan som svar till Bengrot
Heter det inte bockfoten? Eller bakmusen? :D
10 people gillar det här.

denaknakejsarna 15 timmar sedan
Undrar varför de vill ha hit folk. Egentligen, alltså.
13 people gillar det här.

NissenN 8 timmar sedan som svar till denaknakejsarna
För att själva framstå i bättre dager!
1 person gillar det här.

mittmotto 15 timmar sedan
Mycket vanligt i dag att en som gått i pension snart är tillbaka på jobbet som konsult.
8 people gillar det här.

loofon 15 timmar sedan
Du ska inte generalisera när det gäller 40-talisterna.
Det är sannolikt den mest inhomogena generationen någonsin tack vare de olika möjligheter som öppnades för dem.
Att en del blev "68-or" ska inte hela denna generation få bära hundhuvudet för.
13 people gillar det här.

micklaren 13 timmar sedan som svar till loofon
Alldeles rätt, då den s.k. 68-generationen även bestod av 20- 30- 50-talister.
Jag vet för jag var med på den tiden.
9 people gillar det här.

kirre 14 timmar sedan
Som 40-talist känner jag väl till hur illa ställt det är. Jag gick själv med avtalspension för några år sedan på grund av omorganisation och rationaliseringar på min arbetsplats.

Redan för 10 år sedan började man pensionera ut 40-talisterna, många gick redan vid 55 års ålder med olika pensionslösningar och så har det fortsatt än i dag. Några ersättare har man inte tagit in för då är ju vinsten med rationaliseringen borta. När stat, kommun och landsting skall spara så är det på personalen, för där ligger ju kostnaderna och besparingspotentialen är som högst. Arbeten som vårdbiträden finns knappast att uppbringa då allt fler äldreboenden läggs ned, och ansvariga myndigheter förlitar sig på att anhöriga skall ställa upp. Hantlangare inom byggsektorn är ett minne blott dom sista försvann för många år sedan.

Hittar man en överlevande 40-talist idag så återfinns han inom den akademiska världen som professor.
40 people gillar det här.

Kamelasa 14 timmar sedan
Glöm inte heller att de 40-talisterna som byggde hus på 70-80 talet för ett par hundra tusen fick 100% avdrag på lånen och dessutom en skenande inflation som "åt" upp dessa lån. Vilket resulterade, i store delar,öka statsskulden bl a.
Tro f-n att många av dessa fick en skruvad bild av vad Sverige har råd med.

Själv så pensionssparar man som en hamster för att ha råd till mat när man pensionerat sig.
För att statens finanser kommer att vara barskrapade när det är dags är det ingen tvekan om.
18 people gillar det här.

micklaren 13 timmar sedan som svar till Kamelasa
Du menar väl 50- och 60-talisterna på 70-80-talet.
4 people gillar det här.

Kamelasa 10 timmar sedan som svar till micklaren
Nja inte riktigt va .. jag är 60-talist, exade ut universitet - 89, skulle säga att det "roliga" tog slut runt mitten på 80-talet. Visst fick många 50-talisterna dela på kakan. Men de riktiga vinnarna var de som byggde på mitten av 70-talet då en 240 m2 ny mexitegel villa i Sollentuna kostade 240.000:- (svärföräldrarna som ref.)

.. jag skyller absolut inte på 40-50 talisterna, utan på regeringarna som inte tog ansvar för framtiden på samma sätt som vi nu ser Alliansen inte ta ansvar för framtiden.
Om man inte lär sig av historien så är man dömd att upprepa sina misstag.
3 people gillar det här.

lundabo58 14 timmar sedan
Om jag skulle välja ut en enda sak de senast 20 åren som skulle fått myt-status, så är detta om 40-talisterna den absoluta toppkandidaten.
10 people gillar det här.

Tjaffsaren 14 timmar sedan
Nu tar vi väl i. Mina 40talistiska föräldrar har enbart knegat hela livet för att betala hyran och en någorlunda skyst(hur stavas det där ordet?) uppväxt för sina barn. De är knappast ute efter att plocka in människor som ska försörja dem. Inplockningen leder ju dessutom inte till någon försörjning utan folk som själva ska bli försörjda.
De som står för att öka på det icke arbetande arbetskraftsutbudet är väl dessutom av en senare generation.
Nybyggar-Lööf är ju tex 80talist så där sket det sig på 40 år......
Arbetsplatserna som försvinner när 40talisterna går är knappast för att de haft onödiga jobb. Det är pga av att de kvarvarande får jobba tio ggr mer.
29 people gillar det här.

Oxis 14 timmar sedan som svar till Tjaffsaren
Själv stavar jag ordet "schysst".
2 people gillar det här.

Staffan Nordlund 14 timmar sedan som svar till Oxis
Sjysst ;)

Kollen 14 timmar sedan som svar till Oxis
Jag stavar det "schyst"!.
1 person gillar det här.

kirre 14 timmar sedan som svar till Tjaffsaren
Många av dom jobb som vi 40-talister har haft är genom ny teknik bortrationaliserade och dom kommer aldrig tillbaka. Jag vet det av egen erfarenhet efter 43 år på arbetsmarknaden.

Titta bara hur det ser ut på bankkontoren, ser du någon kassörska?
25 people gillar det här.

micklaren 13 timmar sedan som svar till kirre
Utvecklingen har ju gått framåt. Ny uppfinningar och nya upptäckter gör ju att jobben rationaliseras.
Det är förresten urbota idiotiskt att generalisera som artikelförfattaren, då ansvaret för eländet i vårt land ligger på våra styranden som består/bestått av många olika åldersgrupper med olika radikala ideer.
11 people gillar det här.

Svensson_1 12 timmar sedan som svar till Tjaffsaren
http://sok.saol.se/pages/P801_...
:o)

kallemllberg 1 timme sedan som svar till Svensson_1
Även det här skrivsättet om man är lite mer konservativ: "juste"
http://www.svenskaakademien.se...

Sverige_Sverige_fosterland 3 timmar sedan som svar till Tjaffsaren
Det var 40-talisterna som startade mängder med små företag och då gärna inom den tekniska sidan som underleverantören till den svenska industrin.
Dessa människor går nu i pension och den nya generationen är inte intresserad av att ta över och därmed försvinner en stor mängd småföretag för alltid.
Näringslivet har varnat för detta under minst 10 år och därmed rationaliserar en bransch bort sig själv, vilket innebär import eller att den svenska industrin flyttar ut och får närmare till underleverantörerna.
Så var det med detta, ungdomar!
2 people gillar det här.

Goja 14 timmar sedan
Jag tycker det är uppenbart att politikerna håller på med pyramidspel.
13 people gillar det här.

MysteriousPhantom 14 timmar sedan
Vi behöver inga bidragstagare utifrån som tar jobben,låt de som vill jobba vidare...Slopa helt massinvandringen och börja utvisa brottslingar vore en väg att gå...
62 people gillar det här.

AliAnsen 12 timmar sedan som svar till MysteriousPhantom
.... en väg att gå?
Det är den enda vägen att gå!
5 people gillar det här.

Oxis 14 timmar sedan
Som pensionerad 40-talist kan jag bara berätta att när vi 40-talister på min fd arbetsplats började gå i pension ersattes endast den ekonomiansvarige helt med full tjänst, resterande tjänster stuvades om och fördelades bland de kvarvarande. Vi ersattes alltså inte helt utan i flera fall endast delvis ochi en del fall inte alls. Man hade en känsla av att vår avgång bara var något arbetsgivaren gått och väntat på. Att organisationen skulle bantas var väntat och när vi enkla gräsrötter förstår en sådan sak av oss själva varför förstår inte kära överheten det? Vad har de sina huvuden till?
53 people gillar det här.

Etniskt_handikappad 14 timmar sedan som svar till Oxis
Jag vet inte vad de har sina huvuden till, men de tänker med röven. Kanske sitter de på huvudet?
13 people gillar det här.

laserlarsen 14 timmar sedan
Man tycker jo det konstigt at 20.000 Svenskere arbeter i danmark når arbetsbristen nu er så stor. Märkligt är også att många av de ungdommer som jeg träffer på benzinstationer, klädaffärer osv, netop är svenskere med udenlandsk bakgrund. Man kan jo bara undre vad dom tänker om "arbetsbristen" i Sverige.
14 people gillar det här.

rattens 14 timmar sedan
Det kommer att ta oss senare generationer många och tuffa år att betala för 40-talisternas fest...
10 people gillar det här.

fransolsson98 14 timmar sedan
Jag är 40 talist och ingen ska kunna skylla mig vad som skrivs i raderna ovan.
Däremot är det en massa tokstollar till politiker som är 40 talister, och det är dom som ska dömas tillsammans med dagens minst lika mediokra 50 och yngre politiker.
Snart vill ju ingen arbeta längre för sitt uppehälle, tro fan att det går åt pepparen till totalt.
Ut med knallkorkarna på riktiga hederliga dagsverken och låt dom få göra rätt för sitt uppehälle.
Döm inte oss alla 40 talister på samma gång som alla dessa vedervärdiga politiker, utan döm dom som har ställt till allt helvetet!
12 people gillar det här.

R. v. Frensen 11 timmar sedan som svar till fransolsson98
De klart, att alla är inte "skyldiga", men majoriteten röstade ju år efter år att det ska bli, som det är nu, tyvärr. Och hur kunde deras barn-barnbarn bli mycket annorlunda?
1 person gillar det här.

tornuggleman 14 timmar sedan
Wow !
Kan bara instämma !

Svenskar riskerar bli en minoritetsgrupp i Sverige.
När sharia-lagarna tar över får vi bara hoppas att det inte blir en muhammedansk "präst" som ska tvinga "svenskarna" till dyrkandet av sekten islam.
Huh !
Hemska tanke med en minaret på "plattan" eller vid Regeringsbyggnaden.
T o m vargarna i norr lär fly ylandet från svenska städer.

Som vanligt, då INGEN tar personligt ansvar !

Nu är det knappt 2 timmar kvar...
13 people gillar det här.

Agera1 14 timmar sedan som svar till tornuggleman
Jag har sagt det någon gång innan men tål att upprepas. Området norr om Polcirkeln kommer bli västvärldens enda och sista utpost och samtidigt vår räddning. Det är tämligen svårt med Ramadan mitt i midnattssolen...
23 people gillar det här.

Olandstoken 14 timmar sedan
Ord och inga visor där och allt stämmer !
13 people gillar det här.

jon79 14 timmar sedan
Att det, för vissa personer, inte är uppenbart att analfabeter eller dåligt utbildade inte kan ersätta folk som utbildat sig under flera årtionden, är skrämmande.
27 people gillar det här.

kjellan11 13 timmar sedan som svar till jon79
Men allt som är värt att veta står det inte i koranen övrigt är väll värdelöst vetande eller
7 people gillar det här.

R. v. Frensen 14 timmar sedan
Alldeles korrekt.
40.-talisterna och redan 30.talisterna började fördjärva Sverige.
Med vänsterslogans hjälp skapade de en bra samhälle för sig själv, vilket deras barn och barnbarns ska bekosta.
De nedmonterade skolan, undra på, att Sverige saknar riktigt bildade människor i större utsträckning, kunskapen har ju devalverats och för länge sedan ingen värde.
Alla är ju lika.
Självklart finns de 40.talister, som har genomskadat detta och protesterat hela tiden, men de är som försvunna röster i öknen.
De flesta har varit tystade med generösa bidrag och med hoppet om bidrag vid behov i framtiden.
Man är byggd upp en utopiskt samhälle, på skulder och på gamla resursser.
Detta kan självklart inte fortsätta i evigheter, alla utopiska system har vissa årtionden sin blomstring, men faller sedan platt.
Hela Västeuropa kommer nu att betala priset för den idiotiska vänsterideologins skapade problem.

Utan mass-bidragsinvandring hade det bara tagit lite längre tid, nu går det snabbt utför.
12 people gillar det här.

LasseG 13 timmar sedan som svar till R. v. Frensen
"Sverige saknar riktigt bildade människor". Och vissa av de förekommer med inlägg på Politiskt Inkorrekt.

"40.-talisterna och redan 30.talisterna började fördjärva Sverige. Med vänsterslogans hjälp skapade de en bra samhälle för sig själv, vilket deras barn och barnbarns ska bekosta. De nedmonterade skolan, undra på, att Sverige saknar riktigt bildade människor, kunskapen har ju devalverats och för länge sedan ingen värde / Självklart finns de 40.talister, som har genomskadat detta och protesterat hela tiden, men de är rorande rösten i öknen. Man är byggd upp en utopiskt samhälle, på skulder och på gamla resursser. Alla utopiska system har vissa årtionden sin blomstring.”

Vad sägs om att delta i en SFI-kurs?
8 people gillar det här.

svullo 12 timmar sedan som svar till LasseG
nä jag tycker 00,10, 20 talisterna va värre, nä skärp er nu va
4 people gillar det här.

R. v. Frensen 11 timmar sedan som svar till LasseG
""Sverige saknar riktigt bildade människor". Och vissa av de förekommer med inlägg på Politiskt Inkorrekt."
Det var bra sagt :-) 1:0 till dig! Tror dock inte, att SFI skulle hjälpa :-(

Faktum återstår tyvärr, att folket, särskild de äldre generationer, har röstat på vänsterpolitik länge, inte fattat vad mass-bidragsinvandringen medför. Flumskolan är också skapad av dessa generationer.

Naivitet är inte kriminell, dock kan vara skadligt. Passivitet likaså.
Har försökt tala med många 40.talister i min omgivning, folk fattar ju, att något är fel, men säger: Vi kan ändå inget göra, jag vill inte höra om den hemska politiken och invandringsproblem, jag mår dåligt av det.

Jag tog för hårt, bekänner. I Sverige finns det många välbildade, och kloka 40.talister, dock är dessa i minoritet.
De flesta, också de bildade, är passiva.
Hur skulle du annars förklara situationen just nu?
5 people gillar det här.

Illwillfn 11 timmar sedan som svar till R. v. Frensen
Vi kan ändå inget göra, jag vill inte höra om den hemska politiken och invandringsproblem, jag mår dåligt av det.

Nästan ordagrant vad jag fick höra senaste gången jag diskuterade "ämnet" med en 40-talist faktiskt.
7 people gillar det här.

blytunk 14 timmar sedan
Den saemsta generation som levat pa denna jord i modern tid, kan bara instaema. Mao, Castro och Pol Phott deras stora idoler pa 60 talet, idag arabiska terroristeroch pedofiler
10 people gillar det här.

SkorpioSSS 14 timmar sedan
Var på Max idag och det är enbart svenska ungdomar som jobbar där. Nästan likadant på McDonalds. Där är invandrarungdomar kraftigt underrepresenterade. Sverige har importerat så mycket arbetskraft men i slutändan så är det återigen svenskarna som försörjar alla.
37 people gillar det här.

svullo 12 timmar sedan som svar till SkorpioSSS
du måste skämta, på hamburgarsyltorna som jag iof ganska sällan besöker, tror jag aldrig har sett en svensk jobba där knappt
2 people gillar det här.

kjellan11 14 timmar sedan
Men det kommer ju massor med civilingengörer civilekonomer it-tekniker läkare tandläkare forskare mm från somalia detta folk är ju ett uppsving för sverige sen har dom en sådan fin kultur o religion med sig med o detta folk är ju i arbete efter bara 7-8 timmar i sverige, eller var det nu 7-8 år men välutbildade är dom *LLL*
32 people gillar det här.

micklaren 13 timmar sedan
Det där var alldeles för generaliserande. Helt felaktigt att lasta just 40-talisterna för eländet i samhället.
Lika dumt som att lasta SD för allt ont som sker.
Jag antar att skribenten själv inte tillhör denna grupp som här får klä skott för allt misslyckande.
Konstigt att 30-talister och 20-talister går fria från dessa absurda generationsbeskyllningar.
Varför inte 50-talister och 60-talister?
Nä en irriterande dum artikel utan något som helst underlag för påståendena.
Det där med pensioneringen var visserligen rätt, men det andra.
16 people gillar det här.

Reactions

MarMag_86 9 timmar sedan
From twitter
RT @PInyheter: Myten om 40-talisterna: http://t.co/z1JyZJcD #svpol
olofpalmskrutt 9 timmar sedan
From twitter
Myten om 40-talisterna http://t.co/wQSyRlNL #svpol
CharlesCraplin 14 timmar sedan
From twitter
Snacka om att beskrivningen av verkligheten känns igen - men lever vi i samma värld som våra politiker och media http://t.co/WxYuSQGX #svpol
sebyggare 14 timmar sedan
From twitter
Myten om 40-talisterna « Politiskt Inkorrekt http://t.co/OByz9272 via @addthis
Mittswe 15 timmar sedan
From twitter

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: