söndag 2 oktober 2011

Ny bok skrivs om gangster-Malmö « Politiskt Inkorrekt

Ny bok skrivs om gangster-Malmö « Politiskt Inkorrekt: Ny bok skrivs om gangster-Malmö

KRIMINALITETS-SM Kriminalreportrarna Joakim Palmkvist och Tobias Barkman har skrivit en bok om det fredlösa Malmö. Äntligen har journalistiken lämnat MC-gängen bakom sig och börjat utforka dagens grova brottslighet. Maffiakrig heter boken och tar sitt avstamp i de unga män födda på 80-talet som har utvecklats från ”buspojkar” till grova kriminella.

Inte med ett ord nämns dock att det i huvudsak handlar om invandrargäng som på amerikanskt vis har interna uppgörelser, sysslar med beskyddarverksamhet och knarkhandel och när de kliver in på någons annan territorium blir resultatet krig. Eller ”uppgörelse mellan kriminella gäng” som polisen formulerar det i sina rapporter. Malmö är nu Sveriges mest brottsbelastade stad. Var och en förstår varför så det behöver vi inte gå in på.

Reportrarna ger uttryck för att man faktiskt bör vara orolig om man befinner sig ute på kvällarna i Malmö. Inte heller på dagen går man helt säker, även då kan det inträffa skottlossningar mitt i folksamlingar och i stadens centrala delar. Polisen har en låg uppklarningsfrekvens på den här typen av mord. För de som skett i år har ingen åtalats. Trots att avrättningarna ofta sker inför öppen ridå har inget sett nåt när polisen frågar. Alla vet vad som väntar den som vittnar.

En befogad fråga är också om polisen är rädd för att gå in i de värsta områdena och konfrontera ungdomarna på plats. Det har visat sig att gängen ofta startar sina upplopp bara för att locka dit polisen, som rena provokationer och för nöjes skull. Polisen håller ofta igen vid tillfällen som dessa. De tycks ha order från högsta ort att inte agera fullt ut. Anklagelser om polisbrutalitet kommer som ett brev på posten så snart polisen agerar på ett adekvat sätt i förhållande till situationen. Dialog för att bygga förroende är i stället modeordet för dagen. Men att snacka med de här typerna är en tämligen meningslös sysselsättning och i busets värld uppfattas det mer som svaghet och medför att respekten för polisen undergrävs ytterligare.

I massinvandringens, segregationens och utanförskapets Malmö har de kriminella gängen inga rekryteringsproblem. Invandrarkillar med gangstarappare och Sopranos-torpeder som förebilder står i kö för gå igenom initiationsriterna och få en chans att bli en av dem som rattar en merca, har feta guldkedjor, en puffra i byxlinningen och ett par blåsta brudar som klänger medan mar räknar knarkpengarna. Skötsamma arbetande svenskar lever däremot i skräck och det finns inget som de här invandrargrabbarna ser ner på mer än en svenne. Det är tacket för den svenska gästfriheten.

GP


PrintFriendlyShare
2011-10-01, 22:43 (uppdaterat 2011-10-01, 22:44) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Mångkultur

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 22 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
82 kommentarer 895 gillar received
Dela på
Visar 50 av 85 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


detjag 11 minuter sedan
"Det är fullständigt normalt i en stor stad och i jämförelse till befolkningen inte alls för mycket med kriminalitet"

Så säger "våra" sossar här - det har de lärt sig.
2 people gillar det här.

H P 22 minuter sedan
http://www.sydsvenskan.se/kult...
1 person gillar det här.

alfa_61 33 minuter sedan
Underbart skrivet!!!. Känner igen mig i varenda rad som Malmöbo. Staden som Illmar Reepalu drömde om att den skulle bli Sveriges svar på New York men har istället blivit rena rama Bagdad. Tänk så fel det kan bli när man satsar på fel kategori av människor. Istället för att locka hit civiliserade människor med gedigna kunskaper så har det blivit tvärtom. Hit har kommit människor som inte kan tala för sig som vanliga människor utan låter vapnen tala istället, och alla vet hur ett sådant samhälle till slut slutar,i ett fullständigt kaos. När ett samhälle befinner sig i ett kaos hjälper inga kampanjer typ som Sydsvenskan kör med utan det enda motvapnet är att polisen talar om vilka som är de som bestämmer, om man nu kan göra det på arabiska återstår väl att se, vilket jag inte tror , utan här gäller det att ta i med hårdhandskarna för annars är Malmö en riktig ghetto stad inom några år, då alla pursvenskar har flytt till kranskommunerna.
9 people gillar det här.

invandrare1957 35 minuter sedan
Vi är ju som muslimerna allt är Amerikas fel allt ont importeras därifrån. Ska man inte vara uppriktig och se det kulturell sak som inte har importerats från Amerika utan invandrarna har tagit med sig sin kultur till Sverige med familjer o släkter som slåss om makten i samhället och framför allt sin kultur som man inte släpper på. Det är därför jag kallar det klaner istället som det är i arabvärlden. För det är väl inte många av dom här som har bott i USA och tagit med det sig därifrån.
4 people gillar det här.

Stellan 59 minuter sedan
Var på en 2-dagarssemester till Malmö i somras. Tog en tur till Rosengård (med låsta dörrar), intressant, det var någon slags fest på en parkering och så många invandrare där så jag var tvungen att slå helljuset för att hitta där ifrån! Klockan var ca. 12.30!
Som lök på laxen fick jag bidra till Malmös taskiga ekonomi med dubbla p-böter (1600:-) utan att ens flytta bilen trots att jag köpt ett Malmökort för 200 spänn som skulle ge fri parkering på kommunala parkeringar men tji fick jag, parkerat för nära en korsning tyckte dom men det tyckte inte jag men vad kan säga mot en p-vakt, ingenting
6 people gillar det här.

detjag 1 timme sedan
http://www.facebook.com/permal...


Sveriges framtid är säkrad nu.
Var så god!
:(
6 people gillar det här.

chainmail 1 timme sedan
Det är rätt åt Malmöborna som röstat för denna utveckling i alla år. Varför ska de skylla ifrån sig..? Skit ska skit ha... Att det nu blivit ett självspelande piano innebär bara att de har underhållning hela vägen ner i undergången...
15 people gillar det här.

Anders040 21 minuter sedan som svar till chainmail
Alla vi utombyare som av olika anledningar måste vistas i Malmö eller passera Malmö för att komma vidare, ska vi också skylla oss själva? Alla dom i Malmö som inte röstat fram denna utveckling ska dom också skylla sig själva? alla dom som inte är röstberättigade ska dom också skylla sig själva eller ska dom skylla på sina föräldrar för att dom går i en Malmöskola? Eller ska man skylla sig själv för att man är uppväxt i Malmö? men det är klart man kan alltid flytta, det är jättelätt och få en lägenhet i en kranskommun till Malmö, i min kommun är det bara 5 års väntetid och det ser säkert inte bättre ut runtomkring.

Var man än vänder sig i Skåne så fylls det hela tiden på med nytt, än så länge är vi ganska förskonade i min lilla byhåla men det finns invandrare här också, alla kriminella som kommer ut till min by från Malmö för att slanga bensin, göra inbrott i våra affärer nattetid, ja vi får väl skylla oss själva, hur dumma kunde vi vara som överhuvudtaget blev födda i Skåne och synnerhet Malmö, det borde vi tänkt på innan eller hur?

Jag förstår din agenda men att folk ska skylla sig själva är ändå att ta i. Malmö är en röd stad men hela norrland är ett enda rött fäste, varför ser det inte likadant ut där? det är samma vansinniga politik men skillnaden är enorm, skulle det bli bättre med någon annan röding än Ilmar Reepalu? Visst har människor röstat men jag är övertygad om att massinvandringen varit en dold agenda i flera år som blomstrar fullt ut. Hela 7 klöverns politik har rasat samman samman och man har förlorat kontrollen för länge sedan. Skåne är sd:s starkaste fäste i Sverige.

Att säga...
show more
3 people gillar det här.

KGFF 1 timme sedan
Det enda realistiska sättet att komma till rätta med den höga kriminaliteten hos vissa invandrargrupper är att dra ner vidare invandring från Mellanöstern, Afrika, Balkan, etc. till ett absolut minimum, och ändra lagen så att det blir möjligt att vid grov eller upprepad brottslighet återkalla medborgarskap från utrikes födda, och skicka tillbaka dem till hemlandet. Invandrare som ännu inte hunnit bli svenska medborgare ska utvisas vid allt annat än bagatellartade brott. Vidare behöver straffsatserna höjas ordentligt i Sverige, och ett system där upprepade brott ger allt hårdare straff införas. Vid våldsbrott skall gärningsmannen tvingas ersätta staten för offrets vårdkostnader. Fängelserna bör byggas om så att alla interner sitter i ensamcell, utan någon som helst kontakt med varandra, och inte kan bygga upp nätverk, och lära varandra dumheter. Efter avtjänat straff skall brottslingar tvingas bära fotboja med GPS tills de har ett ordnat liv med ett bevisligen hederligt jobb. Polisen måste få de resurser som krävs för att göra ordentliga utredningar av alla brott som begås. För att underlätta polisens jobb bör ett DNA- och fingeravtrycksregister upprättas där alla män av utländsk bakgrund ingår. Vid större bråk och kravaller i invandrartäta områden skall undantagstillstånd kunna utropas, där folksamlingar förbjuds, och polisen får rätt att använda verkanseld vid ohörsamhet.

Dessa åtgärder kanske kan verka extrema, men om vi inte kraftfullt sätter ner foten och visar var skåpet skall stå, kommer situationen bara att eskalera, och till slut har vi ett lågintensivt inbördeskrig mellan olika etniska grupper här i Sverige. Ju längre vi väntar med att ta tag i problemet, ju svårare kommer det att bli att få kontroll över situationen igen.
17 people gillar det här.

detjag 1 timme sedan
Malmö i dag

I går, i mitt område, (BRF), kom ca sex utlandsfödda killar i åldrar max 16. De satte sig på "vår" bänk, tog fram vattenpipa, rökte gemensamt från denna, spottade fritt omkring sig, pissa*e i buskarna, var högljuda och allmänt ... nja, inte riktigt trevliga gossar precis.
Jag observerade allt från mina fönster. Pallade inte att se eländet, ringde till några grannar, svennar, och bad de att följa med för att säga ifrån. Grannar vågade först inte JUST p g a att bli kallade för rasister. (vilket hände innan i sommars vid ngt liknade situation).
Jag gav mig inte och argumenterade med att i med att jag själv är invandrare så kanske lyssnar de och samtidigt försäkrade jag att det är jag som ska hålla snacket.
Två av grannar gick med på det. Och vi gick ner.
Killar hade sina argument och var bara lite stökiga. Allt slutade bra. De plockade undan efter sig, kastade olika diverse papper till papperskorgen och gick sin väg.

Vi hoppas att de inte kommer tillbaka med andra kompisar för att förstöra något här. Vi få väl se.

Men där ser Ni:
- "svennar" är rädda i sitt eget land,
- rädda för att försvara sin egendom
- rädda att säga att "vi vill ha det som vi alltid har haft det; lugnt och skönt"
- för mig handlar VI och DE inte som invandrare och svenskar utan VI - som sköter oss och och NI - som inte gör det. Att NI rakar vara oftast invandrare är tragiskt för att det drabbar mig - VI - som vill bara en sak: att ha lugnt och skönt och att Sverige blir ingen som det har varit innan.

Så ge inte upp, "svennar - VI" - måste säga ifrån

Korrigerad blat*e svenska, någorlunda :)
33 people gillar det här.

LeffeF 2 timmar sedan
Sverige har som världssamvete och terrorförsvarare samlat poäng hos mörkret och skördar nu frukterna av vad som tidigare såtts. Det verkar ha funnits ett sug hos det politiska etablissemanget efter att få sticka ut den lilla svenska hakan i den stora världen och få bli del av alla de draman vi varit beskyddade ifrån under så lång tid. Och, så plötsligt är det över oss alltihop, vårt deltagande i två krig och samtidigt ett eskalerande etniskt betingat inbördeskrig, som ingen kan se någon ände på, eftersom det inte ens tillåts att få omnämnas eller beskrivas sanningsenligt, utan att leda till påhopp i rasistiska termer och hot om rättsliga påföljder. Är det det här som är svaret på de politiska visionerna vi matats och hjärntvättats med under de senaste decennierna? Ja, då är det sannerligen dags att ta ut en ny kurs för moder Svea.
6 people gillar det här.

BigRoaster 2 timmar sedan
Det finns rättstavningsprogram Rätta texten och lägg ut den sen igen. Pinsamt.

invandrare1957 31 minuter sedan som svar till BigRoaster
Nu beter du dig som en gammaldags svensk att kan du inte stava rätt så ska man hålla käften. Så stora o stöddiga o fina får vi inte bli. Ska man kanske skjuta dyslektiker eller spärra in dom så dom inte hörs o syns. Framför allt inte skriver. Annars så kan jag rekommendera Firefox.
2 people gillar det här.

Securis 2 timmar sedan
Malmö är ju den underbara multikulti idyllen,det kan inte bli bättre än så här.
7 klövern har ljugit och offrat välfärden för detta i över 30 år
8 people gillar det här.

kalle008 2 timmar sedan
När Malmö var muslimfritt, t ex i början av 1970-talet, var det en riktigt trevlig stad!

Kom alltid ihåg att förändringen beror på hur Palme, Fälldin, Bildt, Ullnånting, Persson, och Q Reinfeldt har hanterat situationen. De har ALLA skulden för att det ser ut som det gör. Det är inte VI som har skulden, det är de som hela tiden har VETAT, och som hade KUNNAT GÖRA något.
13 people gillar det här.

andreasm 2 timmar sedan
Det är helt omöjligt att lösa ett problem om man vägrar att se anledningen till problemet. Skräcken för att bli kallad rasist om man så mycket som antyder att en invandrare skulle bete sig illa gör att det uppstår närmast komiska situationer som denna.
4 people gillar det här.

Tokigt 2 timmar sedan
Denna utveckling gynnar Sveriedemokraterna så dom får fler röster och kanske kan återställa eländet.
Folk måste vakna innan det är för sent
17 people gillar det här.

Reclaim 3 timmar sedan
Tänker inte läsa en bok som inte förmedlar hela sanningen.
15 people gillar det här.

Adolfuz 3 timmar sedan
Finns det någon klinik som kan operera om mitt struphuvud så jag får den klassiska Zlatanrösten och dåligt uttal, kombinerat med mörkare hy, lite mer svartmuskigt uttryck?
Och finns det sen någon institution som kan korrigera min hjärna så att jag passar in i multikultisamhällets paradis?

Just nu känner jag mig utanför...
26 people gillar det här.

surkart 4 timmar sedan
Hörde en kvinna en gång som uttalade sig om Malmö. Det är så perfekt precis som hemma i Mellanöstern, Beirut. Hon har säkert helt rätt, men vette sjutton om det inte är säkrare i Beirut idag. Europas nya Chicago, Malmö. Men då talar vi om 30-talets Chicago, inte dagens där man rensat upp som anstår en rättsstat. Tyvärr är Sverige på väg åt motsatt håll, mot laglöst land!
16 people gillar det här.

ddayperspective 5 timmar sedan
"Kallar sig för Malmöbor", står det i GP... Sviktar modet hos tidningen? Medias kollektiva ansvar då, särskilt Sydsvenskans? Också när man recenserar en bok som nånstans närmar sig sanningen, men samtidigt ändå inte, bidrar man fortfarande till mörkläggningen om dagens situation i Malmö, vad den beror på och vilkas ansvaret är... Har ni som jag tänkt tanken att en dagens version av Nils Holgersson på gåsaryggen över Skåne aldrig skulle hitta hem i tron att geografin handlade om Mellanöstern, tragiskt inte sant? OM Sverige ändå till slut skulle klara av att behålla svensk domvärjo över kommunen och ett "svenskt Gaza" kan förhindras, håller jag det knappast för troligt att någon staty över "stadens starke man" någonsin kommer uppföras... Minnet kommer att svida i generationer och kännas outhärdligt lika länge som majoriteten av parabolerna fortfarande riktas in mot samma väderstreck somTurksat... Det vore som kvalificerat självplågeri och kräva lakan för att klara tårflödet att idag se filmen med "pågen" eller någon gammal Edvard Persson "rulle"... Skulle äktheten över vem som är skåning betvivlas, pröva bara med att försöka sjunga orden "Bia litt"...
18 people gillar det här.

Not2LateIHope 6 timmar sedan
Bra att ni skriver om experimentfabriken Malmö! Bra...ni skulle dock troligen få mer uppmärksamhet om ni i stället
skrev om 40 års medvetet svindleri, bedrägeri o succesiv utarming av en fullt fungerande nation. Politiker, mediafolk, kommunpampar, Hoffapampar är alla skyldiga till landets tillstånd. Ett ömjukt o artigt o godtroget folk som svenskarna är en munsbit för beräknande politiker. Svenska politiker har skapat en utblottad bananrepublik av vårat en gång så stolta land.

O ingen tycks ha märkt nåt..befolkningen har fullt upp med sitt, jobb, sport, V75, dagis, fredagsmys Idol, TV4:as
3 timmar långa 1,5 timmars filmer osv. Fördumningspropagandan fungerar.

Man kan bara hoppas fler vaknar ...innan "han" den ibland synlige..kör den sista svenska skutan ordentligt på grund på den sista svenska grynnan.
43 people gillar det här.

Mormors 6 timmar sedan
Smattrandet från K-pistar hoppas jag kommer till Sverige. Vem bryr sig om denna babian? Han är ju lika svart som satan själv.
3 people gillar det här.

SVF68 7 timmar sedan
En bok om det som alla vet, men ingen vill göra något åt, utom SD.
26 people gillar det här.

jantefjante 9 timmar sedan
Rösta SD men samtidigt bygg höga staket och murar runt er bostad, skaffa sedan stora hundar som tar hand om inkräktare. Sverige kommer inte bli säkrare med de politiker vi har nu.
33 people gillar det här.

Sidious 10 timmar sedan
Jag undrar hur många svenskar som såg programmet med Janne Josefsson för tio år sen eller så där han intervjuade några kriminella andra generationens invandrare i Göteborg som talade om inbördeskrig mellan svenskar och "invandrare". Det sändes i SVT så många lär ha sett det. Likväl fortsätter idioterna att rösta på partier som förespråkar massinvandringspolitik. De satt nog där i TV-soffan och skrattade lite hånfullt. Tog inte pratet om inbördeskrig seriöst. Vem gör det förresten? Inbördeskrig i lilla trygga Sverige? Tio år senare har vi facit i hand. Stenkastning mot räddningstjänsten. Upplopp när polisen gör sitt jobb. Organiserade förnedrande brott mot etniska svenskar. Det ökade antalet konflikter vi sett de senaste åren i Sverige kan nog beskrivas som upptakten till ett fullskaligt inbördeskrig. För det kommer komma en dag när polisen inte räcker till och det kommer krävas militära insatser. Tack alla svenskar som fortsätter ge sitt stöd åt massinvandringspartierna i Sveriges riksdag.
85 people gillar det här.

HerrLogIQ 10 timmar sedan
En bok som belyser dessa problem på rätt sätt bör vara obligatorisk för elever i skolan fr.o.m högstadiet och komplettera undervisningen i ämnet samhällskunskap.
15 people gillar det här.

andrej dokic 10 timmar sedan
Tål att upprepas.


" Mångfalden i Sverige är en rikedom som inte kostar något" - Mona Sahlin


Problemet med dagens generation Svenska politiker är att dom är världsbäst på att vara dåliga på allting.

Därmed stämmer detta reviderade talesätt av Mona Sahlins babbel bättre.

"Enfalden bland svenska politiker är en rikedom som kommer att kosta oss en massa" - Andrej Dokic
86 people gillar det här.

Not2LateIHope 2 timmar sedan som svar till andrej dokic
Jag bidrar med annat reviderat talesätt:

"Aldrig har så många haft så få att hata för så mycket"
8 people gillar det här.

NotGonnaGetUs 10 timmar sedan
In med tårgas och piketpoliser. Tryck ner dom hårt i asfalten tills de säger tack. Får man säga så?
64 people gillar det här.

salkcin 1 timme sedan som svar till NotGonnaGetUs
Det gick ju så bra att tvinga ner "pursvenskar" i asfalten i timmar på Hvitfeldtska, men så var det ju också USA som pekade med hela handen och det var just pursvenskar som blev drabbade.

Försök göra det i Rosengård. DO kommer kräva polischefens huvud på ett fat. Dock är det den enda lösningen. Samla ihop hela Sveriges piketpoliser och skicka in dem i Rosengård i en massinsats. Låt buset ligga på asfalten i några timmar med händerna i plastband. Utvisa sedan samtliga bus och alla papperslösa man hittar. För att markera ordentligt skall samtliga lägenheter i området genomsökas och samtliga skall kunna legitimera sig, de som inte kan blir utvisade. Polisen förklarar sedan undantagslagar i området som gäller i en månad. Utegångsförbud mm.
Polisen vet ju exakt vilka buset är så det finns ingen anledning att slå in dörren hos skötsamme Muhammed som sliter 14 timmar om dygnet för att hans barn skall bli svenskar.
2 people gillar det här.

MetalHeadViking 10 timmar sedan
Vore intressant om en skribent skulle kunna läsa boken och sedan publicera en analys av Malmö utifrån boken.
12 people gillar det här.

Berlin91 10 timmar sedan
Jaha, analysen om Malmö är klar.

Nu väntar vi med spänning på böcker om Södertälje, Göteborg, Eskilstuna osv. osv.
30 people gillar det här.

Stefan1970 10 timmar sedan
Så ser den råa sanningen tyvär ut i vissa delar av Sverige idag.
19 people gillar det här.

jannejakan 10 timmar sedan
Sverige behöver ytterligare 31 miljoner av dessa kreativa nybyggare. Det är berikande.

Hälsningar från Annie Lööf (landsförrädare).
78 people gillar det här.

andrej dokic 10 timmar sedan som svar till jannejakan
Hon är ingen landsförrädare, bara en förvirrad icke intelligent människa. That´s it.
29 people gillar det här.

Berlin91 9 timmar sedan som svar till andrej dokic
Håller med. Hon är bara aningslös. Men tyvärr finns det dumhet som är så förödande att den är nästan kriminell.
17 people gillar det här.

Elbolaget 10 timmar sedan som svar till andrej dokic
Ansvaret för förräderiet vilar tungt på de som har möjliggjort det för en sådan galning att bli partiledare. D.v.s. primärt massmedia. Skulle någon framtida politiker, någonsin under sin karriär visa någon form av karaktär och trofasthet skulle massmedia omedlebart sätta igång med ett drev och se till att personen inte kommer fram. Och massmedia skulle skuldbelägga hela partiet för att de hade en enda moraliskt stark person ombord.

Det vet alla som jobbar inom politik, så de ser till att självsanera så att moraliskt starka personer inte har en möjlighet att komma fram.

Det samtida systemet självselekterar med avseende på psykopati och dumhet.

Det är en av många orsaker till att de hatar SD så ohämmat: SD har inte tagit sig fram genom massmedia, utan i massmedias motvind. Massmedia har inte godkänt en enda av SD:s företrädare. Därav det extrema hatet.
40 people gillar det här.

andrej dokic 10 timmar sedan som svar till Elbolaget
Hear hear ! :-)
7 people gillar det här.

puw 10 timmar sedan
Det här gangsterväldet går INTE att lösa utan att det politiska klimatet förändras i Sverige. Klart som korvspad att dom här två journalisterna INTE pekar ut dessa kriminella grupperingarna i Malmö som uteslutande MENAberikare. Säkert vill dom INTE ha en kniv i ryggen som ett otacksamt svar.
Sv.polisen är bra utbildade och har bra befogenheter men är bakbundna med sitt eget handfängsel pga rådande konsensus. En nyare tuffare kriminalpolitik måste återskapas i Svedala. Annars tar gatugängen över och gör livet SURT för vanliga medborgarna med inslag av österländska krigszoner. Dom är på god väg redan nu. Polisen får INTE provocera MENAkulturen till våldsframträdande genom att TA I MED hårdhandskarna. Då skriker PK eliten i högan sky och pratar om polisbrutalitet. Utan svensk polis går det HELT åt pipan.
den Svenska VÅREN är förhoppningsvis INTE långt borta...
sd 2014
28 people gillar det här.

R. v. Frensen 10 timmar sedan
Allt börjar redan i skolan.
Dessa gånger, när jag har besökt ngn skola, har mina hår rest sig.

En närstående ung män berättade till mig, att i hans skola, redan i mellanstadiet, var knarkhandel och diverse annat "skoj" vanlig. Han hoppade av av gymnasiet, eftersom snäll mot alla, som han var, hamnade han mellan olika gäng och vill inte bli indragen i någon av dem, men att kunna gå i skolan, måste han välja! Han hade varit vän med olika personer, som nu tillhörde olika gäng och situationen blev ohållbar.
Det var inte lätt för en blond blåögd pojke.

Han ordnade sista gymnasiebetyg i Komvux och började i polisskolan.Han sa redan en del år sedan, att vi har extrem kriminalitet och gängkrig att vänta och man måste vara beredd. Han talade om medborgargården osv.

Jag tog den för unga mannens fantasi, tränade han ju hårt, och trodde, att han är inne "i dataspelvärlden"....(Han är annars mycket fredlig och intelligent)

Nu vet jag, att han inte överdrev. Och allt började i skolan och med den fullständiga känslan av slapphet, likgiltighet, ostraffbarhet och anarki, som härjar i skolor och vilken påverkar och formar olika folkgruppens pojkar olika.
När de tar sina examen, är en del redan fullfärdiga kriminella.
30 people gillar det här.

mariastuart 10 timmar sedan
Här har ni författaren Joakim Palmkvist när han deltar i Efterlyst för några år sen. Han berättar om en liten del av maffiaproblemen i Malmö. Han verkar ändå tycka att det är goa grabbar i grunden som skjuter på varandra, ja ja.
http://www.youtube.com/watch?v... Det är ännu värre idag med gäng som Black Cobra och Brödraskapet, plus alla vanliga gatugäng som bara blir fler och fler. Att vanliga människor inte kommer i kläm är inte heller sant. Några som det sköts mot, och förmodades vara "nye lasermannens" offer, visade sig vara helt oskyldiga turister som beskjutits av en av falangerna för att de tagit fel på identitet i mörkret. Alla som har vettet i behåll flyr staden, såvida man inte tillhör en viss PK-klass som har råd att bosätta sig i rätt område.
13 people gillar det här.

BannlysHedersmord 10 timmar sedan
"Men att snacka med de här typerna [...] uppfattas det mer som svaghet och
medför att respekten för polisen undergrävs ytterligare."

Väldigt bra formulerat!
Jag begriper mig inte på dessa "mångkulturprojekt" som polisen måste vara med i för att lära sig om islam, arabiska m.m. för att kunna "förstå" dessa svenskhatande terrorister. Vem har kommit på dessa "briljanta" idéer egentligen? Är det kanske en politiker som hellre vill försvaga polisen och låta dom skäggiga "nybyggarna" få bestämma sin hierarki i Malmö-gettot?

Polisen måste visa auktoritet med sin klädsel och sin personlighet så att våldsverkarna blir rädda och respekterar lagen. Om detta inte fungerar så måste polisen få ta till det våld som behövs för att få MENA-iterna att respektera lagen till slut (det är ju trots allt våld som måste användas inom islam för att kunna tillämpa den ordentligt på alla fårherdar och taxichaufförer).
31 people gillar det här.

El Rey 11 timmar sedan
Om några år så kommer snittåldern/manlig levande svensk att sjunka med ett par år pga alla gangsters och kriminella som dör mellan 17-40 år..... Och det är fakta. Och svenskar börjar få dåligt rykte om sig i hela världen tack vare alla våra "svenskar". Jag hittar inte ngt positivt alls med invandring. Hotellet är fullt nu. Adjö.
24 people gillar det här.

Elbolaget 11 timmar sedan
Det mångetniska Brasilien har sent om sider börjat hantera problemen på ett mer adekvat sätt: http://www.youtube.com/watch?v...

6 people gillar det här.

jannejakan 10 timmar sedan som svar till Elbolaget
Kan inte den svenska dialog-polisen åka ner till Brasilien och ta tag i detta? Men det det är klart, kanske blir svårt att göra sig förstådd på svenska och arabiska i Brasilien.
5 people gillar det här.

kjellan11 11 timmar sedan som svar till Elbolaget
Snart på en gata nära dig
7 people gillar det här.

Anna Svensson 11 timmar sedan
ett första steg på vägen att lyfta locket från de faktiska problemen och börja tala klarspråk
13 people gillar det här.

Talibananas 11 timmar sedan
I DN står det att författarna är "kriminalreportrar" på Sydsvenskan, men den tidningen tycks inte ha släppt fram alstret på sina sidor på nätet, vad jag kan se. Kanske kontrasten mot Sydsvenskans idealisering är alltför skarp? Kanske har jag fel. Huvudledaren öppnade ju häromdagen, lite överraskande, upp för tanken att det kanske finns fog för känslan av otrygghet i Malmö. Håll med om det, annars skjuter jag dig. ; )
5 people gillar det här.

surkart 4 timmar sedan som sv

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: