måndag 3 oktober 2011

Obama avrättar amerikansk medborgare – utan rättegång - Fria Tider

Obama avrättar amerikansk medborgare – utan rättegång - Fria Tider: Obama avrättar amerikansk medborgare – utan rättegång
Publicerat 2 oktober 2011 kl 06:21

Jemen. Igår avrättades USA-födde Anwar al Awlaki i en amerikansk drönarattack i Jemen. Förutom al-Awlaki dog flera andra personer, däribland Ibrahim al-Asiri och amerikanen Samir Khan. Trots att al-Awlaki var amerikansk medborgare hade president Barack Obama beordrat att han skulle likvideras.
Gilla på Facebook

Den tidigare attacken mot Usama bin-Laden var sanktionerad enligt ett beslut i kongressen efter 11 september. Beslutet gav presidenten möjlighet att söka upp och ställa de ansvariga för terrorattacken till svars. Men detta gällde inte den här gången.

– Al-Awlaki anklagades inte för att vara inblandad i 9-11, varken direkt eller indirekt, säger den republikanske presidentkandidaten Ron Paul, som länge varit starkt negativ till presidenterna Bush och Obamas snarlika utrikespolitik.

Enligt Ron Paul finns det inget stöd i den amerikanska konstitutionen för att en president ska få avrätta sina egna medborgare utan en föregående rättegång.

På Obama-närstående MSNBC är man emellertid starkt positiv till avrättningen. Även på Sydsvenskan är det positiva tongångar, där avrättningen beskrivs som ”den största triumfen för USA och dess allierade i kriget mot terrorismen sedan al-Qaidas grundare Usama bin Ladin sköts ihjäl”.

Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
En massa terror1 dag sedan Min klon är snyggare än... Skvallerbitchen
En massa terror1 dag sedan Min klon är snyggare än... Skvallerbitchen

0
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 39 kommentarer

NoMultiKulti
Grattis ! Må han brinna i helvetet.
Gilla
Svara
5 timmar sedan
rattens
Ett riktigt lågvattenmärke av FT. Den likviderade var en terrorist i ordets rätta bemärkelse vars enda mål var att mörda så många amerikaner som det bara gick. Svart som vit som röd som gul... Att han var amerikansk medborgare var ju bara att beklaga...Några som däremot är att gratulera är ju amerikanarna.
Gilla
Svara
10 timmar sedan
1 Gilla
Icefrontier
Cry me a river. Det Awlaki håller på med är landsföräderi vilket bör och är straffbart med döden. Är man terrorist eller stödjer terrorister kan man inte förvänta sig att det samhälle man öppet försöker störta ska använda några sillesvantar. Gör man ändå det är man galen.

Obama gör helt rätt.
Gilla
Svara
21 timmar sedan
5 Likes
Sleipner, Conservative
På tal om Obama. Här har Kitimbwa Sabuni något att sätta tänderna i.
http://www.dailymail.co.uk/new...
Gilla
Svara
21 timmar sedan
naivtive
som jag sörjer oj oj oj. Jag hoppas att Obama kan hitta några misshagliga medborgare i svenska moskéer.
Gilla
Svara
22 timmar sedan
6 Likes
MetalHeadViking
Awlaki the CIA lackey.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
1 Gilla
HA2010
En fallen. Tusen står åter bi.
Gilla
Svara
1 dag sedan
4 Likes
niklasr
USA har en god tradition av att avrätta medborgare som slåss för fienden sida utan rättegång.

Gjordes flera gånger under andra världskriget med amerikaner som tjänstgjorde i tyska armén samt även under senare konflikter.

Gilla
Svara
1 dag sedan
1 Gilla
Uffe Asson
Det här är bara en mycket kort version. På Petterssons finns hela historien berättad från Jemen av ALJAZEERA och nu är den översatt till svenska.
http://petterssons.bloggsida.s...
Gilla
Svara
1 dag sedan
3 Likes
TQ46
så det är ok om han dödar icke amerikaner men ush inte får man döda amerikaner?

Den enda goda islamisten är den dxxa.
Gilla
Svara
1 dag sedan
3 Likes
Nogger White
"Tidningen som inte skrivs av 68-vänstern"? Jo, jag tackar jag. Med undantag för att Ron Paul omnämns kunde det här tramset lika gärna vara signerat Guillou eller Linderborg och vara publicerat på valfri större svensk kultursida.

Bara för att vissa på FT inte gillar judar (inget fel med det, men man måste ju inte tjata om dem hela jävla tiden) så betyder inte det att muslimerna är era vänner. I synnerhet inte de muslimer som bekämpar er med något mer konkreta vapen än blott kulturmarxismens svärd.

"Obama" har inte "avrättat" någon. USA:s försvarsmakt har nedkämpat en av fiendestyrkornas chefer, skitsamma vilka medborgarskap han har tillförskansat sig. Ibland lyckas t.o.m. en diversitydegenererad och mulattstyrd armé göra rätt. Skjut chefen först! Men gråt en skvätt i palestinasjalen över stackarn, så känns det väl bättre. Kanske laddar någon upp en film på Wikileaks som visar att 10 gulliga kattungar dödades av samma Hellfire, så kan vi lipa litet till, tillsammans med både 68- och 00-vänstern.

"Positiva ordalag" från Asylsvenskan? Den citerade sydsvenskanartikelns ressentiment mot denna krigsoperation, förlåt "dödliga attack" och "ihjälskjutande" som man skriver, lyser ju igenom så att det gör ont i ögonen, t.o.m. i det utvalda citatet. Att man säger att det är en triumf för USA är ju i syfte att visa på hur hemskt västerlandet och USA är som firar triumfer med "avrättningar" och "dödliga attacker".
Gilla
Svara
1 dag sedan
18 Likes
Varenus Luckmann
Du missar poängen. Ingen har sagt att araberna är våra vänner - vad det handlar är om att Obama, utan stöd av lagen på något sätt, avrättar medborgare.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Nogger White
3 Likes
NoMultiKulti
Bra jobbat Obama ! We demand more !!!
Gilla
Svara
5 timmar sedan
som svar till Varenus Luckmann
Nogger White
Skall det verkligen behöva förklaras fler gånger att en nations ledare inte "avrättar" någon eller bryter mot någon lag eller internationell konvention när denna nations väpnade styrkor i krig nedkämpar en av fiendens chefer? Huruvida fienden hade hunnit skaffa sig (eller t.o.m. var född med) ett amerikanskt medborgarskap eller ej är ointressant i sammanhanget.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Varenus Luckmann
14 Likes
Varenus Luckmann
Tvärtom. Det är jävligt relevant om hurvida makthavare bryter mot det egna landets lagar eller inte.

Det sorgliga i kråksången är att folk som du är villiga att kasta allt vad rättssäkerhet och lag gäller, bara det drabbar "rätt" folk, vilket tragiskt nog är precis samma resonemang som PKiterna håller sig till - det är ok om folk förföljs eller straffas utanför lagens råmärken, så länge det är "nazister" som "straffas".

Jag har ingen förkärlek för araber i Europa eller USA, men det är fullkomligt vansinne att en ledare, eller man kanske i detta fallet snarare skulle kalla det en härskare, kan bryta mot det egna landets lagar och dessutom ha de korkade massorna stödja galenskapen.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Nogger White
2 Likes
Zeke Varg
Om du tar ut huvudet ur röven och läser på lite så vet du att snubben man avrättat är avräddat flera ggr sen förrut och sen sedd på Pentagon, han är en CIA agent och syndabock precis som bin laden var.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Nogger White
1 Gilla
Jeremy Wendell
Adjå, inga fler middagar med höjdarna på Pentagon för dig al-Awlaki, du har spelat ut din roll. De nya terroristerna är vita och vill avveckla centralbankerna...
Gilla
Svara
1 dag sedan
3 Likes
Joakim Fredriksson
Bra att ni tar upp den här saken. Det finns en "höger" som är så förblindad av sin rädsla för Islam att de inte verkar kunna se mer närliggande problem. Den attityden går ofta hand i hand med en betingad reflex att vifta med antisemitkortet så fort någon går utanför antiislamismens ramar, på samma sätt som PK-nissarna viftar med rasistkortet i tid och otid.
Gilla
Svara
1 dag sedan
8 Likes
Johan Björnsson, En äkta man attraheras av 18-åriga tjejer
Och detta land är våra militära allierade, som vi dessutom strider för i Afghanistan?

Detta land är inte demokratiskt, och är inte bättre än de regimer som de själva strider mot i sin kamp för "demokrati".

Alla borde läsa mitt öppna brev till Försvarsmakten och försvarsministern, som nyligen publicerades i tidningen Nationell Idag.

Artikeln finns även upplagd på min blogg.

Direktlänk till artikeln; http://johanbjornsson.blogspot...
Gilla
Svara
1 dag sedan
5 Likes
Zeke Varg
Fruktansvärt ! Man mördar sin egen CIA agent i det påhittade kriget mot terrorn och hälften av friatiders läsare har en IQ långt under medel som går på hela det här spelet. Slår vad om att det sitter extremt dumma idioter här som tror al qaeda utförde 9 11, inte sant?
Gilla
Svara
1 dag sedan
4 Likes
resenaren
Du har helt rätt! Jag är också övertygad om att månen består av ost!
Man tar sig för pannan när man läser vissa inlägg här!
Kom ut i verkligheten och sluta sitta på kammaren och maniskt läsa alla konspirations sajter
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Zeke Varg
4 Likes
Zeke Varg
Jo om det nu inte var så att tom main stream hormedia påtalat de besynnerliga omständigheterna runt denna person så hade du haft 1 % rätt.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till resenaren
steen
Ja, du är jo helt övens med vänstern där. Problemet her er jo imidlertid at Awlaki havde dobbelt statsborgerskab – amerikansk og ummaens, og at forfatningsmæssige rettigheder ikke tager højde for den mulighed at en statsborger kan have større tilknytning til det internationale broderskab end til USA. Det er venstre-syndromet i fuld udfoldelse – rigid henholden til retsbeskyttelser undergraver i sidste ende den statsmagt der garanterer disse rettigheder
Gilla
Svara
1 dag sedan
3 Likes
Castaldo
Det är nog ingenting att beklaga. Möjligtvis att det inte gjorts tidigare.
Gilla
Svara
1 dag sedan
5 Likes
hollandska
Ser inga problem alls med att personer som bedriver fientlig verksamhet av detta slag, avrättas. Han har tydligen inga sympatier för hans födelseland, USA.
Gilla
Svara
1 dag sedan
7 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Tycker t o m att avrättning av islamska ledare borde bli ännu vanligare än nu. Det är ledarna som det är viktigt att röja ur vägen. Utan dem så är ummahn som en höna utan hufvud.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till hollandska
6 Likes
Tjadden, En person som är född in i politiken, enär min Far var politiker. En naturlig nationalist som står upp för sitt land och folk.
Och dem som Reinfeldt försvarar direkt eller indirekt eller är han så omedveten?
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Morningstar
2 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Äggskallen är ytterst medveten om vad han sysslar med.
Gilla
Svara
23 timmar sedan
som svar till Tjadden
2 Likes
anderseriksson80
USA tillämpar dödsstraff, och huruvida dödsstraff är rätt eller inte kan man diskutera i oändlighet. Men dödsstraff utan rättegång är helt fel, iallafall om man tror på demokratin. Det är otroligt cyniskt att säga att man ska avrätta en person bara för att den förespråkar en ideologi som du hatar (uppenbarligen). Men tänk om nästa person som blir lönnmördad är en person som du sympatiserar med?
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till hollandska
4 Likes
BenBdfgdfgdfgdfg
Fria tider - värsta islamkramaren?
Beror det på att FT o islamister har liknande vanförställningar om Israel och Judar?
Gilla
Svara
1 dag sedan
8 Likes
resenaren
Anwar al Awlaki hade säkert rest tillbaka till USA och ställt sig till förfogande för en rättegång! Det tror väl alla på :-(

Jamen, säger då vän av ordning. Man kunde väl ha fångat honom levande!
Ja, kanske! Men på bekostnad av hur många soldaters liv?
Gilla
Svara
1 dag sedan
7 Likes
Carl Lundström
En grundlag är inte till för att krångla till det och för att skydda brottslingar, terrorister och uppviglare. Den är till för att skydda din frihet, dig och dem som kommer efter dig. Därför är det viktigare att regeringen följer grundlagen än att varenda brottsling blir avrättad.

Det behövs inte så mycket fantasi för att föreställa sig ett scenario där en framtida Ron Paul eller varför inte du själv blir anklagad för ditten och datten, flyr utomlands för att sedan fjärr-avrättas med en knapptryckning. Awlaki kanske är skyldig men nästa man är kanske oskyldig.

Om Israel kan kidnappa tyskar i Argentina och forsla dem till Jerusalem för rättegång kan USA definitivt göra samma sak i Jemen, om det nu är så jävla viktigt.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till resenaren
13 Likes
Castaldo
Utomparlamentariska metoder är väl OK? Åtminstone i Sverige.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Carl Lundström
2 Likes
fidelidei
"eller varför inte du själv blir anklagad för ditten och datten, flyr utomlands"
Jomen du ska också predika våld och mord. Inte alla som gör det...
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Carl Lundström
2 Likes
chainmail
Rättsäkerheten är ett problem men i kampen mot terrorismen borde inte demokratiska regler eller rättigheter gälla, alltså var elimineringen av denna terrorist korrekt.
Är du förresten säker på att han bara bedrivit propaganda, jag har läst att hans inblandning var betydande bl a i ett misslyckat attentat mot Times Square förra året där en enorm bilbomb inte lyckades detonera...

Om man nu tar ditt exempel - regimkritiker - så skulle skandalen bli så enorm att de ansvariga inte skulle kunna sitta kvar. Problemet är alltså ett ickeproblem så länge västlig/vit kultur får råda. Skulle arabiserad (muslimsk) kultur ta över - Gud hjälpe oss!
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Carl Lundström
7 Likes
anderseriksson80
Vad finns det att försvara om man förbiser de demokratiska idealen? Jag personligen bryr mig inte särskilt mycket om Awlaki lever eller är död, men detta handlar inte i grunden om vad Awlaki gjort, det är en principsak och genom detta agerande undergräver USA de grundstenar som demokratin vilar på. "kriget mot terrorismen" är en otroligt abstrakt term, och accepterar du att man kan bortse från rättssäkerhet så förmodar jag att du accepterar Stalin, Hitler och Maos kamp mot deras meningsmotståndare, som i deras perspektiv var "terrorister".

Även om du verkar vara orolig för en "muslimsk invasion", så förespråkar du i princip samma sak som dina värsta meningsmotståndare, de så kallade muslimska terroristerna. Rättssäkerhet och demokrati måste gå före eliminering av eventuella brottslingar. Om det, som du skriver, finns så mycket bevis för att han varit inblandad i terroristattentat så borde det inte vara några problem att fälla honom i en domstol.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till chainmail
2 Likes
Kalksten
Så demokrati och rättssäkerhet ska man skita i så länge man kan skylla på "kampen mot terrorism"?

Hoppas verkligen att du inte allvarligt kan mena det..

Och på tal om terrorism. USA hade aldrig haft något problem med terrorism om dom inte hade hetsat fram det. Tack vare alla krig och mördande som USA sysslar med så är det ju självklart att det blir terrorister.

Plus USA:S största terroristhändelse (9/11) är ju utan tvekan ett inside job.

Kolla denna:
http://www.youtube.com/watch?v...
Och om någon hade velat avsätta obama så hade det varit pga av kriget i libyen. Det är ett 100% olagligt krig. Men är det någon som gnäller?

Så din retorik funkar inte...
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till chainmail
5 Likes
Zeke Varg
Al Awacki har dött 5 ggr tidigare och efteråt har han ätit mat på pentagon. al Awacki en judisk CIA agent som agerar syndabock på uppdrag av CIA. Synd att sheeple inte fattar ett skit av geopolitiken utan tror på alla false flag terrordåd. Finns tom folk här på den här sidan som tror att "självmordsbombaren" i sthlm förra året var på riktigt haha så jävla dumma sär som gått på det.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Kalksten
2 Likes
LindaDanielsson
Du verkar sitta på mycket "het" info vargen.
Appropå muslimen som sprängde sig själv i sthlm, såg han jä*igt blodig och verklig ut sa min vän som var på plats.
Men det är klart min vän som jag litar på av en rad olika anledningar ljuger ändå säkert för du du sitter ju uppenbarligen på alla fakta i gepolitiken.

Som någon klarsynt skrev till dig några kommentarer upp, då du uppenbarligen inte hade vett att ta till dig: sluta snöa in på alla snurrigga konspirationsteorier på nätet, lämna datorn ifred en sekund och ta en promenad i verkligheten och andas lite frisk luft,
Så mår du nog bättre sen ska du se ;)
Gilla
Svara
20 timmar sedan
som svar till Zeke Varg
2 Likes


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: