måndag 17 oktober 2011

PI har kommit till vägs ände « Politiskt Inkorrekt

PI har kommit till vägs ände « Politiskt Inkorrekt: PI har kommit till vägs ände

POLITISKT INKORREKT Den 23 oktober 2008 gjordes det allra första inlägget på Politiskt Inkorrekt (på den gamla adressen). Sedan dess har PI blivit något av ett fenomen med ett starkt varumärke som fyllt ett akut vakuum i det svenska medielandskapet – äntligen fanns en motpol till de vinklade, förvanskade och lögnaktiga artiklar som etablerade medier pumpat ut. I och med att internet blivit var mans egendom bröts informationsmonopolet en gång för alla. Här kunde vi presentera siffrorna, namnen, statistiken m m som annars aldrig skulle sett dagens ljus. Allting har dock ett slut och PI har nu kommit till den punkten.

Efter tre år har vi nått vägs ände och även om behovet av en fri och ocensurerad mediekanal är större än någonsin väljer vi att lägga ned med flaggan i topp – bättre att sluta medan vi fortfarande ligger i framkant än tvingas till åtgärder som försämrar det som varit PI:s signum: ett omfattande nyhetsflöde med snabba uppdateringar och hög ”närvaro”. Vi har länge legat på listan över Sveriges 100 mest besökta sidor, långt framför tidningar, företag och organisationer med budgetar på flera miljoner – i skrivande stund på plats 101 på Alexa. PI:s styrka har legat i den folkliga förankringen – ocensurerade nyheter och möjligheten till att bilda sig en egen uppfattning utifrån det aktuella källmaterialet och inte bara ta del av färdigpaketerade ”lösningar” med tillhörande instruktioner om vad man ska tycka och tänka.
Redaktionen reducerad

Sedan vår f d redaktörs död reducerades redaktionen kraftigt, en aktiv och – en av få – drivande huvudskribenter försvann vilket orsakade en närmast omänsklig arbetsbörda för de kvarstående. Det kan nog vara svårt för en utomstående att riktigt förstå vad det innebär att driva en sajt som PI. Faktum är att vi redan direkt efter hans död hade långt framskridna planer på att lägga ned PI men vi valde ändå att försöka fortsätta kämpa på så gott det gick. Även en stor bit av PI dog den dagen. En del tappade lusten och återfick aldrig riktigt glöden. Visserligen har vi rekryterat ett flertal nya skribenter men det har aldrig funnits någon som kunnat lägga ned så pass mycket tid på PI som krävs för att upprätthålla den höga kvaliteten. De månader som PI levt vidare sedan mars får således ses som något av en ”bonus”.
Media

Vi har ofta poängterat det men det tål att upprepas – Sverige är onekligen ett väldigt extremt land. Det räcker med att titta på våra närmaste nordiska grannländer för att se ett helt annat, friare och nyktrare, debattklimat. Även resten av Europa, och världen för den delen, har valt en annan väg än just Sverige. Däri ligger också frågan vi aldrig kunde besvara – varför blev just Sverige så extremt?

Något vi lärt oss under denna resa är att det aldrig går att lita på svensk media – aldrig. När det gäller oliktänkande finns inga skrupler. Samarbete med diverse kriminella vänsterextremistiska organisationer verkar vara helt i sin ordning. Vad som helst är bättre; danska Ekstra Bladet eller Jyllands-Posten, norska VG eller Aftenposten, Russia Today, vår tyska motsvarighet Politically Incorrent, Snaphanen m m.

Så länge politikerna och journalisterna i det här landet fortsätter sitta tryggt i sina dyra bostadsrätter och villor, långt ifrån den påstått berikande mångfalden de själva skyr som pesten, kommer inget att hända – det är först då de själva personligen börjar drabbas som det möjligtvis kommer bli annat ljud i skällan. Men det kommer att dröja och svensken är inte direkt känd för att vara kvicktänkt alla gånger.

PI blev det starka varumärket det är i dag på grund av alla våra läsare som stöttat oss genom att besöka sidan, donerat hårt förtjänade pengar till våra serveravgifter och dagligen försett oss med såväl tips som kommentarer om de händelser vi tagit upp. Därför vill vi så klart rikta ett extra stort tack till alla som på något sätt stött oss i kampen mot det rådande förljugna och näst intill korrumperade samhällssystemet – en situation som är ytterst allvarlig och häri föreligger ett akut demokratiskt problem.
Kampen fortsätter

Det är ett allt annat än enkelt beslut, men vi har nu gjort vad vi kunnat och kommer inte längre. Detta har inget med några slags yttre påtryckningar att göra utan det handlar helt enkelt om tidsbrist och rundgång – ingen hund ligger begraven här, det lovar vi. Om inte annat har vi bevisat att det faktiskt går att göra något åt situationen även med nästan inga medel alls, så länge man har ett oslagbart trumfkort – sanningen. Kan vi så kan ni.

Allt är dock inte bara nattsvart denna dag. Arbete pågår på annat håll för att starta en sajt med liknande inriktning där en fortsatt kritisk samhällsanalys kommer att bedrivas. Vissa av våra skribenter kommer dessutom att fortsätta sitt arbete där. PI:s redaktion kommer dock inte att vara inblandade i detta. Mer information om denna sajt kommer inom kort.
23 oktober

Med tanke på att den 23 oktober (2008) var datumet för det allra första inlägget på PI blir det också datumet för det allra sista – den 23 oktober 2011, nästa söndag, görs det sista inlägget. Ytterligare en vecka senare, den 31:a, släcks servern ned.
Uppdatering

Spekulationerna är i full gång och vi kan konstatera att folk är konspiratoriskt lagda. I bland är det precis så simpelt som vi beskrivit, varken mer eller mindre.

På grund av tekniska problem med servern kan publiceringar och uppdateringar ta upp till en halvtimme att synas.

Finansieringen av verksamheten har aldrig varit något problem sedan vi fick igång ett fungerande donationskonto igen.

Domänen kommer vi att behålla, således är den inte till salu.

Vi vill åter igen påminna om att arbete pågår för att skapa en ny sajt som kommer att fortsätta granska svensk media, politik och debatt. De som tror att det nu är fritt fram att fortsätta förvanska och vinkla tar alltså gruvligt fel. Även om PI:s redaktion inte kommer att vara inblandade i detta, utan endast ett par skribenter från vår sida, har vi fullt förtroende för att den kommer att bli minst lika populär med lika stort inflytande på sikt.

Angående PI-pedia så är det något som jobbats på långt innan detta beslut togs. Nedläggning har stötts och blötts ett flertal gånger sedan mars och då den 23 oktober har symboliskt värde för PI valde vi att göra det nu då det datumet närmar sig.
Reaktioner

PrintFriendlyShare
2011-10-16, 14:11 (uppdaterat 2011-10-17, 02:12) | Kategori(er): Okategoriserat

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 17 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
84 kommentarer 942 gillar received
Dela på
Visar 50 av 1336 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


MaxPayne2 Moderator 18 timmar sedan
Det känns som att jag måste göra ett litet påpekande. Det ska skapas en ny sida MED LIKNANDE INRIKTNING och VISSA AV SKIBENTERNA KOMMER ATT ARBETA DÄR. Att spekulera av vilken anledning PI än månde lägga ner denna sida är fruktlöst.

Vänta och se istället. Jag sörjer lika mycket som ni andra, men ge den nya sidan en chans. PI har gjort mycket, alla ni kommentatorer har gjort mycket. Om vi ger lika mycket och mer på den nya sidan kommer kampen att fortsätta, men med nya medarbetare.

Det är djupt tragiskt att PI försvinner, men låt inte andan försvinna. För Janssons minne, för PI:s minne, låt inte kämparglöden falna utan bidra lika mycket på den nya sidan som ni gör här. Om det sen inte fungerar, då får vi försöka få PI att återuppstå igen. Men tills dess, deppa inte ihop, tappa inte glöden utan se det som en ny möjlighet och en ny utmaning.

Vi ska fortsätta kämpa på för att rädda demokratin och yttrandefriheten. Under vilket namn det sen sker, det ser vi då. Så än en gång,kära vänner, ge inte tappt.

(Edited by a moderator)
735 people gillar det här.

P 17 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Har fullaste respekt och förståelse om ni p.g.a. tidsbrist inte orkar/kan upprätthålla sidan i sin nuvarande form. Kan absolut tänka mig att bidra av egen tid om så skulle anses nödvändigt. Er roll - som alla redan vet - är betydande som en motvikt till det vansinne som var dag regnar över oss likt radioaktivt nedfall!

Min kära mor har genom siten insett vanvettet och kommer att lämna sitt gamla parti för ett annat 2014. Ni vet alla vilket. Det är till viss del er förtjänst! Och fler är i antågande att byta politisk riktning, återigen, p.g.a. ER mina vänner!

Något som bekymrar mig högeligen, förutom att siten som sådan nu tycks upplösas, är att er logga, men än mer ert väl inarbetade namn, ”Politikiskt inkorrekt” måhända försvinner? Om så är fallet är det ett stort misstag och det skriver jag med all respekt. Att arbeta in ett namn med allt vad det innefattar, så att folk känner till det är som bekant en sak som tar lång tid! Att ev. slänga bort det vore synnerligen oklokt och slösaktigt då PI inte minst även är ett uppslagsverk inom de fält som idag anses förkastliga att ens nämna bland statsmakerna. PI lyser således med det starkaste av ljus på de mörkaste av skrymslen Sverige äger och berättar historier från den världen!

Många gånger har jag skrivit att läget för vårt älskade land är allvarligt, mycket allvarligt, dessutom allvarligare än de flesta tror, även vi som fattar kopplingarna. Förändringarna går ruskigt snabbt, vårt land har bara på 30 år förvandlats till oigenkännlighet som liknar de mardrömmar Kafka än gång skrev ner. Själv gör jag allt jag kan där jag står att belysa och argumentera mot massinvandringens kopiösa och sektliknande psykos. Ni gör en enastående insats, SD likaså vid sidan...
show more
233 people gillar det här.

LindaDanielsson 17 timmar sedan som svar till P
Bra sammanfattat, instämmer helt. Och undrar varför pi-red inte aktivt söker nya skribenter att ta över istället för att låta pi med dess inarbetade varumärke gå i graven!?!
109 people gillar det här.

Svensk Svensson 10 timmar sedan som svar till LindaDanielsson
Håller helt med!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 person gillar det här.

HrNeumann 12 timmar sedan som svar till P
Vad är detta?

Jag, och jag tror många andra med mig, vill ha svar på varför man väljer att dels lägger ned PI i sin helhet och att man till råga på det dessutom väljer att stänga ned servern. Det är obegripligt. Vad menas med att "vi har nått vägs ände"? Om det nu är så att Ni inte har tid eller ork att fortsätta arbetet så är det knappast ett argument för att lägga ned PI. Ett sådant beslut låter som en prestigefråga. PI är ett inarbetat varumärke, med en fungerande infrastruktur och med hundratusentals läsare som i sin helhet har haft en stor betydelse för den offentliga debatten och opinionsbildningen. PI symboliserar dessutom det som går bortom detta omedelbara nu, det som går bortom frågor om individuella intressen. PI symboliserar kampen om tidlösa värden och institutioner, så som gemenskap, familjen, trygghet, tradition, demokrati och yttrandefrihet. En institution som PI låter man inte bara rinna ut i sanden, och framförallt inte med tanke på den situation i vilken det svenska samhället idag befinner sig. Vi tillsammans spelar en betydande roll ifråga om Sveriges och i förlängningen Nordens och Europas framtid. Den som lärt känna det svenska medialandskapet, som kan sitt Sverige och sitt Europa av idag, och som förstår att Sveriges framtid är avgörande för Norden, han förstår också vilket roll PI spelar.

Med all respekt för Er och det arbete Ni åstadkommit, men jag måste säga att detta beslut är direkt oansvarigt. Dessutom är det tusentals och åter tusentals läsare och kommentatorer härinne som investerat både sin tid och sitt engagemang för denna sak. Uppenbarligen är det inte en pengafråga, så om det nu är så att redaktionen inte har tid och ork att fortsätta detta arbete så gör man klokt i att lämna över PI i sin...
show more
23 people gillar det här.

brittsommar 2 timmar sedan som svar till P
Svensken har alltid varit undertryckt. Exempel finns i stort antal. Under hundratals år, särskilt under 1600-talet var svenskar ute i världen och krigade. Det finns från dessa tider inte ett enda brev hem till Sverige bevarat.
Under hela medeltiden var svenskarna i utlandet, Pommern osv och krigade. Kvinnorna fick sköta jordbruket.
Svensken fick inte jaga och fiska, det fick endast adeln. När Gustav III genom förenings-och säkerhetsakten införde att även ofrälse kunde förvärva jord blev han mördad av andra adelsmän 1792.
Svenskarna hatar Karl XII och hans minister Görtz mer än allt annat. Men i själva verket är Görtz pappa till det nuvarande Sverige. Utan hans förhandlingar med Ryssland hade idag Skåne, Blekinge, och Halland hört till Danmark. Bohuslän, Jämtland och Härjedalen hört till Norge. Finland hade blivit Ryskt 1721 (Freden i Nystad).
Den moderne svensken förstår inte att vi har haft tur. Vi kunde lika gärna varit förintade. Hela norden har haft tur. Att det finns en enda finne kvar i Finland är tur. Ryssarna avsåg 1945 att fördriva finnarna, som dock besegrade två ryska arméer i juli 1944 vid Tali, Ihantala. Finnarna hade otrolig tur; man hade uppsnappat ett radiomeddelande som avgjorde slaget.
Svensken har gått in i 1900-talet med näsan i vädret. Man har inte åtgärdat de gamla problemen: 1) brist på nationalkänsla, 2) förnämitetsdraget och översitteriet, 3) vantrivseln 4) den låga nativiteten, ty när barnadödligheten upphörde att vara ett problem 1830, så flyttade fr o m 1850-talet nästan två miljoner svenskar till Amerika. De hade behövts hemma. Industrialiseringen började redan på 1880-talet.
Socialdemokratin, som kom från Tyskland kopplade greppet om massorna och degraderade den nationella frågan och ..tja.. där är vi. Dagens socialdemokrati för kampen mot Sverige på ett mycket handfast sätt. Man bygger i hemlighet upp ett muslimskt nätverk, som avser att ge fosterlandet dödsstöten.
...
show more
1 person gillar det här.

wyrd 17 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Jag kan ju hålla med i det du skriver, men samtidigt så blir man milt sagt fundersam över varför ??. När nu PI blivit en etablerad sajt med ett såväl välkänt namn som förkortning med lika många besökare som "gammelmedias" största tidningar, så lägger man ned hela rasket och börjar på "ny kula".

Rent kontraproduktivt. Att först bygga upp något så det blir starkt och etablerat för att sedan lägga ner det. Även en "långsammare" PI, med färre uppdateringar, skulle ha nytta av b.l.a ett välkänt och hyfsat etablerat namn. Kanske t.o.m med mer än tidigare.
206 people gillar det här.

Sjosstedt 16 timmar sedan som svar till wyrd
Håller med fullständigt. Nu när PI blivit väletablerat och känt, ett ljus i mörkret, och för att inte tala om PI - Pedia. Som en blixt från en klar himmel. Varför!?
60 people gillar det här.

Eric Schneboll 15 timmar sedan som svar till Sjosstedt
Man kan ju fråga sig vad som hindrar PI redaktionen för att egentligen bara lämna över facklan PI till nya människor, varför lägga ned sidan? Domänen behålls ju.
58 people gillar det här.

Sjosstedt 15 timmar sedan som svar till Eric Schneboll
Precis min fråga. Helt ologiskt i mina ögon. Det ligger flera hundar begravna här.
53 people gillar det här.

ThinksTwice 14 timmar sedan som svar till Sjosstedt
Ja, många.
13 people gillar det här.

kultainen 11 timmar sedan som svar till Sjosstedt
Eller kameler?

MaxPayne2 Moderator 14 timmar sedan som svar till wyrd
Svaret är enkelt egentligen.

Som jag svarade längre ner så tar det otroligt mycket tid och kraft att driva en blogg som PI. Du behöver tekniskt kunnig personal som kan sköta databiten, du behöver drivna och erfarna skribenter som kan söka information och sen skriva ner den på ett bra sätt, du behöver moderatorer som orkar sitta och läsa otroliga mängder text för att sålla ut kommentarer som inte passar sig. Dessutom fodras det pengar för webbhotell och serverplats.

Med tanke på hur gärna inte minst extremvänstern vill veta våra namn och adresser "för ett mysigt litet besök" är det inte det lättaste att rekrytera folk. Särskilt inte när arbetet ska ske idéellt.

Så jobbet har tagit ut sin rätt, redaktionen behöver få vila sig lite efter 3 års slit. Så de lämnar över stafettpinnen till en ny sida, och mer alla er goa kommentatorer kommer den nya sidan få minst lika stor genomslagskraft. Dessutom kommer redaktionen behålla namnet "politiskt inkorrekt" så vem vet vad som sker i framtiden...

Det viktigaste är dock att vår gemensamma stämma inte tystnar, bara för vi byter till en ny sida.
24 people gillar det här.

klossen 13 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Jag förstår inte det här med "slitandet", var det verkligen så att läsarna KRÄVDE ett visst antal artiklar om dagen? För min del så hade det räckt med ett par godbitar i veckan, faktiskt så kunde jag bli nästan irriterad de gånger jag varit för upptagen för att kolla PI under ett par dagar för att sedan upptäcka att det kommit in så mycket material att det tog lång tid att plöja igenom allt och bli "uppdaterad" igen. Kunde man inte bara dra ned på tempot?

Det viktigaste är ju att själva SIDAN finns kvar, med alla gamla artiklar. Så att man kan säga till folk: "Gå in på PI och läs, så får du reda på sanningen". Det finns så otroligt mycket material här som bara kastas bort. Var ska man nu säga åt folk att de ska "gå in och läsa" någonstans? Eller menar ni att jag ska dra all fakta om invandringen själv bara rakt upp-o-ner, stå och hålla föredrag i timmar? Printa ut materialet och dela ut, kanske? Ni gör det hela så svårt nu, när det kunde ha varit så enkelt.
27 people gillar det här.

Regimkritiker 13 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Tusen miljoner tack för allt ni gjort sedan 2008. Men snälla snälla snälla. Stäng inte servern och domänen. Trafiken kommer att minska om den övergår till att bara bli ett arkiv över gamla artiklar. Och PI:s arkiv är en ovärderlig referenskälla för alla som behöver fakta för att övertyga fler svenskar. (Om ni ändå lägger ner PI kan ni väl åtminstone peka vidare till den nya sajten.)
7 people gillar det här.

Eric Larson 6 timmar sedan som svar till MaxPayne2
PI stänger ner 23 oktober. Är den "nya sidan" uppe då? Om ej, så tycker jag att PI skall ligga uppe tills den här ersättaren är på plats. Ett informations- och anständighetskrav.
1 person gillar det här.

jon79 15 timmar sedan som svar till wyrd
Ja, något skumt med det här är det. Det måste finnas otroligt många andra alternativ till att lägga ned en så etablerad sida. Ett forum kanske? Som FB fast utan alla IQ-befriade rasbiologer.

Om det nu verkligen är så att det saknas skribenter så varför har ni inte lagt ned mer tid på att hitta fler? Ni skulle tom kunna fråga efter donationer så dessa fick betalt för sin tid.

Det känns som att nedläggningen inte är genomtänkt eller så ligger något annat bakom.
20 people gillar det här.

stepstone 3 timmar sedan som svar till wyrd
Man får faktiskt en känsla av att det saknas tid och engagemang och spekulationen blir ju då att detta skulle bero på att Riksdagen tar sin tid. Ren spekulation så klart men att en sajt som PI uppstår i tid för att bli en faktor i valrörelsen och sen läggs ner fast den är populärare än någonsin, det känns som om den så att säga "tjänat sitt syfte".

Alla_dessa_droppar 3 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Att sluta med flaggan i topp kan man göra när man vunnit. Men PI har inte vunnit, det är en lång väg kvar och PI behövs på den vägen.Förstår att det varit jobbigt ideellt arbete för er som drivit sajten, men det är väldigt märkligt att det sker så abrupt. Det har inte märkts någonting på nyhetsflödet. Det enda vettiga vore såklart att man drog ner på tempot, inte att man kastar flera års arbete överbord.Det retar mig att imorgon kommer detta att vara "den goda nyheten" på jobbet. Grrr.
42 people gillar det här.

Kapten_Krok 15 timmar sedan som svar till MaxPayne2
►►►►►►►Den VIKTIGASTE frågan◄◄◄◄◄◄◄

Kommer PI:s material ligga kvar på nätet eller måste man tanka ner allt innan den stängs?
162 people gillar det här.

Kapten_Krok 15 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Ursäkta om jag verkar tjatig, men det är av vikt att få reda på om PI:s material kommer ligga kvar på nätet så man kan nå det, eller kommer det försvinna helt?

Viktigt att veta för då jag vill hinna spara allt viktigt material isf innan det försvinner.
All info kan ju ligga på en server som man genom en FTP kan hämta tex om det inte ska ligga publikt.
50 people gillar det här.

Essetsonly 13 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Spara ned det! Inget svar är också ett svar.
5 people gillar det här.

Kapten_Krok 12 timmar sedan som svar till Essetsonly
Det är nog bäst ja.....
4 people gillar det här.

Sanningskommissionen 1 timme sedan som svar till Kapten_Krok
Fixat, 1.48 GB blev det.
Bevaras för framtiden.
1 person gillar det här.

monamuslim 3 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Vart skall vi ensamkommande skribenter vända oss??
34 people gillar det här.

Tippa 17 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Det är ju inte konstigt ifall folk undrar ifall något annat ligger bakom nedläggningen. Hot? Ni är ju inte den enda islamiserings-kritiska sajten som på kort tid lägger ner. Roger lade nyligen ner sin blogg efter hot:

" Efter (yttre) påtryckningar så har jag bestämt att lägga ner denna
blogg, och mitt bloggande om islam. Det som skett är att det uppstått
en situation, som mer eller tvingar mig att dra mig undan. Med
bloggandet, Twitter och min Facebook.

Så länge hot varit riktade direkt emot mig, så har jag tagit detta. Man
har istället nu bytt taktik och börjat ge sig på människor i min närhet.
För att värna om deras säkerhet, så lägger jag helt enkelt ner detta."
http://allahuakbar.se/wordpres...
162 people gillar det här.

south1 17 timmar sedan som svar till Tippa
För jävligt. Fler och fler invandringskritiker blir hotade till tystnad, och vänstern tvekar inte att ta till våld alls längre.

100% allvarligt nu, kan/vill inte vårat rättssamhälle skydda oss så måste vi börja fundera på att möta Ohlys utomparlamentariska metoder med samma medicin.
210 people gillar det här.

Riverwild 17 timmar sedan som svar till south1
Tyvärr är det inte så enkelt. Helinisternas högsta önskan är att en AFAscist får ett blåmärke av en SD-sympatisör. Då är ALLT SD:s fel och de har "överbevisats" som våldsamma nazister á la Breivik...

Ohlys utomparlamentaiska våld kan bara bekämpas med mod och pacifism från alla SD-sympatisörer. Inom en snar framtid kommer regeringen att tvingas backa från sitt tysta medgivande av våld och terror mot oss oliktänkande.
70 people gillar det här.

south1 16 timmar sedan som svar till Riverwild
För mig är det mycket enkelt. Ingen röding kan någonsin få mig tystad. Blir jag överfallen av kommunister ska jag göra mitt bästa för att kämpa emot, inte springa iväg och gråta.

Ska jag ta emot stryk och vara tyst bara för att hålla PK-media lugna? nonono.........
55 people gillar det här.

philip lundkvist 14 timmar sedan som svar till south1
Sen så är vänstern ganska harmlösa när det kommer till kritan.
Det är muslimerna som är problemet.
3 people gillar det här.

surkart 5 timmar sedan som svar till philip lundkvist
Men de två är i en ohelig allians och det är ett jäkla problem!
2 people gillar det här.

Neobellum 13 timmar sedan som svar till south1
På sätt och vis håller jag med dig. När man lät kommunisterna och liknande krafter hållas slutade det med att halva Europa och stora av Asien förslavades under kommunismens röda ok och fler döda än under andra och första världskrigen tillsammans. Balansgången är svår och frågan man ställer sig är om det är värt att offra frihet för säkerhet, men en sak är säker den som är villig att offra MIN frihet OCH säkerhet för att upprätthålla sin vidriga slav ideologi kan räkna med mothugg och kamp från min sida.
2 people gillar det här.

ledsenfarmor 16 timmar sedan som svar till Tippa
Detta är helt vansinnigt.
36 people gillar det här.

MartinA 16 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Hear! Hear!

Men jag förstår fortfarande inte varför PI skall ner från nätet? Allt som publicerats borde ligga kvar?
140 people gillar det här.

nuvetvi 17 timmar sedan som svar till MaxPayne2
PI var Sveriges själ för mig. Säker på att nästa med samma inriktning blir lika läsvärd och bra.
128 people gillar det här.

Sverigevännen Svensson 16 timmar sedan som svar till nuvetvi
Hoppas verkligen det.
39 people gillar det här.

JesperA86 18 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Kan du inte fråga ifall en backup av hela PI kommer att göras innan nerläggningen sker? Är ju bara WordPress så skitlätt att göra en backup av databasen, och bilderna med för den delen, jag kan gärna husera backuperna i några år ifall ifall......vore synd om allt detta försvann.
130 people gillar det här.

Agera1 16 timmar sedan som svar till JesperA86
Är helt inne på din linje med en samlad backup som folk kan ladda ner.
17 people gillar det här.

Kapten_Krok 13 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Tyvärr är inte PI ensamma om detta att få lägga ner, sidan http://allahuakbar.se/wordpres... har efter allvarligt hot fått lägga ner. Därför stärker det mina aningar om att PI blivit allvarligt hotade. Detta visar vilket samhälle vi har, en Sovjet-stat där fri media ska tystas ner. Kanske vi måste hota tillbaka? Jag vet inte. Så här skriver han på sin sida nu:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Många har hört av sig och frågat vad som hänt mig och bloggen. Efter (yttre) påtryckningar så har jag bestämt att lägga ner denna blogg, och mitt bloggande om islam. Det som skett är att det uppstått
en situation, som mer eller tvingar mig att dra mig undan. Med bloggandet, Twitter och min Facebook.

Så länge hot varit riktade direkt emot mig, så har jag tagit detta. Man har istället nu bytt taktik och börjat ge sig på människor i min närhet. För att värna om deras säkerhet, så lägger jag helt enkelt ner detta.

Det pågår en process i vårt samhälle som många blundar för. Många gånger av ideologiska skäl, men oftast av ren dumhet och okunskap. Det pågår en så kallad islamisering/arabisering. Religion vinner makt, medeltid och dogma håller sakta på att ta över. Det där med ett uppvaknande, det kommer ske. Då är det dock försent.

Må väl....

Roger

admin@allahuakbar.se"
80 people gillar det här.

Kapten_Krok 13 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Måste svara mig själv. Jag tror att dessa hot kommer väldigt högt uppifrån, typ riksdagsnivå om jag ska vara ärlig. Fattar ni nu varför tex STASI-arkiven inte blir offentliga.
100 people gillar det här.

Sveagarde 13 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Tycker att det luktar unket någonstans då SDU och SD borde djupdyka i något som detta då det handlar om yttrandefriheten i Sverige eftersom gammelmedia censurerar allt som kan vara ofördelaktigt...
53 people gillar det här.

argdansk 11 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Det skulle inte alls förvåna - därför är det också viktigt att vi gemensamt tillser att de som för tillfället sitter vid makten - efter förlorad val i '14 - ställs inför riksrätt åtalade för de brott de begått och begår mot svenska folket, svenska traditioner och Sverige - brott som bara kan betecknas som högförräderi.
23 people gillar det här.

Niffel 11 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Dock kan det också vara på grund av att arkivens innehåll kan skada Sveriges relation till andra länder. Likaså om de otaliga ubåtskränkningar vars sanning vi aldrig kommer att få reda på.
1 person gillar det här.

codatronca 12 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
För jäkligt helt enkelt!!!! YNKRYGGAR som gör så!!!! Islam består av hot och jäkelskap. Stenåldersmänniskor som får fotfäste i ett modernt samhälle !!!!
51 people gillar det här.

Kapten_Krok 13 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Detta visar ju tydligt att hot fungerar och skrämmer bort sanningen. Som kommunismen förintade 150 miljoner "oliktänkare". Vi är tydligen oliktänkare och skulle det gå eller vara lagligt så hade vi alla här blivit avrättade då. Dessa hot är som sagt mycket allvarligt i ett land som vårt. Skrämmande faktiskt.
40 people gillar det här.

patrikangelholm 3 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Jaha, då får jag väl kontra med ett annat exempel ang. den blogg jag tidigare bedrev: Mittenradikalen, som numera "sover".

Jag blev förtalsanmäld 2 ggr för rena skitsaker medan jag drev bloggen, varav domstolen den ena gången dessutom biföll och fällde mig till ett skadestånd på 5000 kr. Inläggen var av "PI-karaktär", och den gång jag fälldes handlade om ifrågasättande av Göteborgspolitikern Marie Lindéns lämplighet som förtroendeval, p.g.a. div. lik i bagaget. Kanske var något ordval inte det smartast valda, men några felaktiga anklagelser med tyngd nog att normalt leda till förtalsdom, fanns inte. Ordvalet räckte dock som förevändning för en förtalsfällning.

Därefter avsade jag mig ansvar för bloggen, som en tid fortsatte i anonym/halvanonym form. Sedan upphörde aktiviteten p.g.a. skribenternas tidsbrist. Bl.a. har jag själv ett flertal kommunala uppdrag för SD, som måste gå först.

Att man lägger ner en blogg p.g.a. hot är obegripligt. Det är ju hur lätt som helst att blogga anonymt. Dessutom är det rätt respektlöst att vägra tro på PI-redaktionen, när de nu klart och tydligt säger att nedläggningen av PI INTE har sådana orsaker. Bloggen "Muhammedbilder" är nog den mest provocerande vi har i Sverige, och ägaren hade förmodligen inte levt idag om han varit känd. Men den bloggen ångar på i sin anonymitet, och ska så förhoppningsvis göra...
4 people gillar det här.

argdansk 11 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Jag kan förstå och respektera ditt beslut - bara tråkigt, att vi i Sverige inte får försvara oss och de våra med samma medel som vi blir hotade.
Islami-/arabiseringen i vårt samhälle är som medeltidens digerdöd - den kommer att fälla många, men till sist kommer den att övervinnas och slutligen nästan helt försvinna - ny medicin gör underverk
10 people gillar det här.

Sverigevännen Svensson 16 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Var noga nu bara med att alla moderatorer håller hög standard. Du Max Payne, Mimmi Mus,Mats Dagerlind Och Isaac Walery är helt fantastiska. PINord var dock ej lämplig för ett sådant uppdrag. Så skaffar ni nya moderatorer så ställ krav på att de sköter uppgiften, annars hittar ni någon ny lika bra som ni 4 nämnda med tiden. Lycka till! Ni är helt fantastiska och guld värda för det jobbet ni lägger ner.
90 people gillar det här.

Kapten_Krok 16 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Max eller PI, ett par frågor:

1. Kommer nya sajten funka som PI med kommentarer och Disqus?
2. Kommer nya sajten heta samma namn?
3. Om inte det blir samma namn kommer adressen politisktinkorrekt.info peka till nya adressen?
4. Den nya sajten kommer ha "liknande inriktning", vad kommer att skilja dem åt?
5. Kommer DU följa med till nya sajten som moderator?

Det är vad jag kom på nu i frågeväg....
82 people gillar det här.

MaxPayne2 Moderator 15 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Sidan är under utveckling. Det är allt jag vet just nu. Sidan kommer även att publiceras här, så vi får länkar dit. Hav förtröstan min vän, all information kommer att komma här innan denna sida stillsamt somnar in.

För övrigt så är det skribenter här som kommer att arbeta där, och den ska ha ett liknande innehåll. Så den kommer att vara ganska lik PI, exakt vad som skiljer kommer vi att se.

Om jag kommer att följa med som moderator, vet ej i skrivande stund. Det har trots allt varit väldigt givande att arbeta som moderator och hjälpa till. Men jag har inte fått någon förfrågan. Helt klart kommer jag dock att vara med och kommentera så som jag har gjort här.
128 people gillar det här.

Reactions

j_sommer 42 minuter sedan
From twitter
RT @federley: Det får man ju fira! RT @danielalsen: SD-finansierade hatbloggen Politiskt Inkorrekt läggs ner: http://t.co/et3oO2zk
Ahmed_The_Third 1 timme sedan
From twitter
Ett hårt slag för demokratin http://t.co/2qhEYV4L #svpol
Katarinakp 3 timmar sedan
From twitter
Att folk är konspiratoriska, upptäckte PI det NU?? “@vassaeggen: Idag lades bloggen Politisk inkorrekt ned: http://t.co/HWWOPsaD.
KarlKofot 8 timmar sedan
From twitter 5 more retweets from hanssontm kapriznaja DonTomazzo Show all
RT @vassaeggen: Idag lades bloggen Politisk inkorrekt ned: http://t.co/Wmrptxxe. De har haft ca 3,4 miljoner sidv/månad. Ungefär som UNT.se.
vassaeggen 11 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: