lördag 15 oktober 2011

Polisen lovar hårda tag mot motdemonstranter « Politiskt Inkorrekt

Polisen lovar hårda tag mot motdemonstranter « Politiskt Inkorrekt: Polisen lovar hårda tag mot motdemonstranter

SDU-DEMONSTRATION Polisen tycks ha tröttnat på anti-demokratiska vänsterextremister. Nu lovar man att ta i med hårdhandskarna för att stoppa alla som försöker störa eller hindra Sverigedemokraternas demonstration i Malmö den 15 oktober. Håller polisen fast vid sin taktik, kan motdemonstranterna få ett bryskt uppvaknande.

PI har tidigare rapporterat om hur extremvänstern i Malmö kommer att försöka sabotera demonstrationen, sin vana trogen. Fram tills nu har ju AFA & Co kunnat agera i princip ostörda, vilket naturligtvis sporrat dem till att fortsätta. Nu kanske ändå ett visst hopp kan skönjas för demokratin, när polisen lovar betydligt hårdare tag än tidigare.

Lördagens SDU-demonstration kan bli den största Sverigedemokratiska manifestationen hittills. Under den presskonferens som hölls i polishuset i Malmö under fredagen redogjorde polismästaren Ulf Sempert och kommenderingschefen Jarl Holmström för hur man planerat inför den kommande insatsen:

”Det finns all anledning för polisen att vara självkritisk”, sa Holmström. ”Vi har haft problem med att säkerställa att Sverigedemokraterna kunnat genomföra torgmöten och demonstrationer tidigare. Nu behöver vi tillse att demonstrationen kan genomföras utan störningar”.

Malmöpolisen har samverkat med Rikskriminalen för att bedöma hotbilden mot demonstrationen. Exakt hur hotbilden ser ut ville man inte redogöra för, men polisen medgav att riskmomenten bedömts högre än vid andra demonstrationer. Den samlade bedömningen har medfört att skånepolisen kommer att få förstärkningar både från Västra Götaland och Stockholm.

Den kritik som framförts mot polisen av Justitieombudsmannen efter bland annat SDU-demonstrationen i Göteborg i april, verkar alltså ha fått visst genomslag. Om scenariot med kravaller, stenkastning och brandbomber upprepas kommer kritiska blickar även att riktas mot Malmöpolisen, vilket man naturligtvis inte vill riskera. Kanske var det därför kommenderingschefen var ovanligt rak på sak när han förklarade hur han ser på lördagens demonstration:

”Det är en grundlagsskyddad rättighet och en laglig demonstration. Om utomparlamentariska grupper försöker hindra den så kommer vi agera mer resolut än vid tidigare insatser”.

Begreppet ”resoluta insatser” återkom flera gånger under presskonferensen. Enligt polismästare Sempert kommer polisen att ingripa mot alla som blockerar marschvägen - antingen genom att avvisa, omhänderta eller gripa dem. ”Vi kommer att fysiskt lyfta undan människor om det behövs. Den som gör motstånd gör sig dessutom skyldig till ytterligare brott”.

Ett av de vanligaste tilltagen för anti-demokraterna har tidigare varit att störa ut de sverigedemokratiska talarna med oljud från bland annat megafoner, nyckelknippor och visselpipor. Inför lördagen planerar motdemonstranterna att använda tre mobila ljudanläggningar för att hindra Sverigedemokraternas budskap från att nå ut. Även detta kan nu hindras av polisen. Eller som Jarl Holmström uttryckte det:

”Sverigedemokraterna har rätt inte bara att demonstrera, utan också att nå ut med sitt budskap till allmänheten. Om några påtagligt försöker hindra detta kallas det störande av allmän sammankomst. Det är ett brott och då kan vi ingripa.”

För den som vill vara positiv, kan ett visst ljus skönjas i tunneln. Det verkar som om polisen, i alla fall teoretiskt, beslutat sig för att börja skydda den svenska demokratins grundlagsstadgade rättigheter och agera mot den anti-demokratiska extremvänstern. Om så blir fallet, kommer resultatet med all säkerhet att bli mycket intressant att studera. Lördagens demonstration kan bli den första där Sverigedemokraterna tillåts föra ut sitt budskap utan att attackeras av anti-demokratiska extremister. Men – det kan också bli gnistan som tänder den slumrande krutdurken Malmö.
PrintFriendlyShare
2011-10-14, 20:46 (uppdaterat 2011-10-14, 20:46) | Kategori(er): Inrikes, Politik

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 67 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
84 kommentarer 942 gillar received
Dela på
Visar 50 av 349 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


MMI 1 timme sedan
Jag tvivlar på några hårdare tag för har man inte visat dessa förr lär inget hända nu heller.
Makten numer ligger märkligt nog hos extremvänstern hand i hand med islamistvänliga regeringen som i stället för att stävja våldet ser till att det utökas i rasande fart.
28 people gillar det här.

folkkultur 2 timmar sedan
Såg på aktuellt igår att media gjorde stor sak av att någon från italienska "La Destra", litet invandringskritiskt italienskt parti, skall medverka som talare i SDU:s kommande demonstration. Enligt svt har partiet "sammarbetat", "haft kontakter" med fascistiskt anstrukna partier. De visade bl a klipp från film där s k "romersk hälsning" syntes bland publiken. Förmodligen ett försök till nedsvärtning, så att "antirasisternas" motdemonstration kan glorifieras...
37 people gillar det här.

Lotta008 51 minuter sedan som svar till folkkultur
Visst är det konstigt att inte massmedia gör ett lika grundligt arbete när muslimföreningar bjuder in extremislamister? Det borde vara minst lika intressant för svenska befolkningen att få reda på.
13 people gillar det här.

Allanoskar 38 minuter sedan som svar till Lotta008
Nej, då är allmänintresset plötsligt inte lika stort...Konstigt...PK-media förnekar sig aldrig.
2 people gillar det här.

Snille 1 timme sedan som svar till folkkultur
Detta är inplanterat från EXPOs 3 dagar tidiagare artikel. - Guilt by assosiation. EXPO vill ha konflikter.
18 people gillar det här.

Kollen 2 timmar sedan som svar till folkkultur
Ja,det var ju ett mycket "lämpligt" inslag. När kommer motsvarande reportage när t ex Ung vänster demonstrerar?.
24 people gillar det här.

Stefan K 34 minuter sedan som svar till folkkultur
Jag såg Aktuellt i går och den Youtube-film man visade ett mycket kort klipp från. Nog tyckte jag att det såg ut som musiker som stod på scenen. Alla som befunnit sig på en rockkonsert vet att stora delar av publiken använder sig av knutna nävar när de diggar. Filma några korta sekvenser från vilken rockkonsert som helst, eller fotbollsmatch om ni så vill, och jag lovar att media skulle kunna förvandla denna till en "högerextrem" företeelse.
2 people gillar det här.

Nemolainen 1 timme sedan
Det vore väl på tiden att vi börjar tillämpa de lagar vi faktiskt har här i landet. Att antidemokrater motverkas kraftigt. Vi vill inte ha våldsfascister och stenkastarvänster på våra gator!
21 people gillar det här.

Patrik 1 timme sedan som svar till Nemolainen
Lika lite som att vi ej vill ha fanatiska muslimska självmordsbombare på samma gator.
13 people gillar det här.

Niklas_Sod 6 timmar sedan
Om två timmar går SDU-bussen... Ses i Malmö! :)
50 people gillar det här.

Snille 1 timme sedan
Om polisen förlorar dagens kamp betyder det att Malmös lägehetspriser kommer i en tsunami. Stan går under helt enkelt. Vart 5 svensk i Malmö röstar på SD och så kommer det hit inresta EXPO/AFA folk och lovar att slänga ut 20% av befolkningen.
17 people gillar det här.

Patrik 1 timme sedan som svar till Snille
Ja dessa vänsterfascister är så få till antalet så att dom måste samla galningar från hela landet för att kunna "mobilisera" sina terrorister.
8 people gillar det här.

Karl Kapplin 9 timmar sedan
(Jag ber om ursäkt för att jag är tjatig och tråkig, men jag måste bara skriva det här. Sen ska jag inte skriva mer.Bry er inte om det jag skrivit, jag är bra en pajas.)

När jag läser denna artikel, slås jag av det faktum att i Sverige får folk sparken på grund av sina åsikter, i Sverige väljer vi bort de med fel åsikter. Och här i Sverige anses det rätt och riktigt. I Sverige är det enligt statsministern och hans kollegor och mer än en journalist, helt ok att slå svenskar med fel åsikter på käften. Samtidigt talar sig de som här i Sverige, både verkställer och förespråkar repressalier mot feltänkare, varma för att feltänkare i andra länder ska få komma hit och få en fristad. Rena snurren alltihop. Där borta är det fel att hindra folk från att uttrycka sig fritt. Här är det lovvärt att hindra folk från att säga vad de tycker. Och ett kristallklart bevis för att en jädrans massa politiker och journalister har oerhört höga tankar om sig själva och ytterligt låga tankar om Sverige och om svenskarna som försörjer dem. För att inte tala om hur lågt man värderar andra länder. Andra länder är så ytterligt dåliga att där borta, i de länder som är underlägsna Sverige, förmår ingen människa att leva. Alla länder i världen är sämre än Sverige. Och i hyckleri är vi svenskar världsmästare. Bäst i klassen. Utan konkurrens. Vi är hycklarnas hycklare. När vi inte kan acceptera avvikande åsikter hos våra egna medborgare och samtidigt fördömer andra länder som inte accepterar människor med avvikande åsikter. Vi berömmer oss själva för vår tolerans, slår oss för bröstet och samtidigt är vi lika intoleranta mot avvikare som man är i de länder vi välkomnar flyktingar från. Sverige är en cirkusföreställning.
72 people gillar det här.

Anna Svensson 8 timmar sedan som svar till Karl Kapplin
och just för att Sverige är godhetens förlovade land skall nu alla kommuner kunna tvingas ta emot ensamkommande "flyktingbarn" - bara det talar sitt eget språk, vilken hybris att de bara skall kunna må bra i Sverige och ingen annanstans
12 people gillar det här.

Karl Kapplin 7 timmar sedan som svar till Anna Svensson
I Sverige sparas vartenda papper. Den ensamkommande som efter välsignelsen i form av svenskt uppehållstillstånd, helt plötsligt blir äldre, helt plötsligt blir myndig, kan ju utan problem utvisas. Och detta gäller egentligen alla invandrare i Sverige. De som pratat strunt om var och vad de flytt ifrån, de 90 procent som som saknat id-handlingar. Fråga dem varifrån de kommer när det blir dags för medborgarskap. Då har man papper på vem man är, minsann. Och namn och nationalitet är inte längre så viktigt, som det var när man sökte uppehållstillstånd. Jag säger bara, alla papper finns kvar. Kanske skulle vi börja kolla varifrån alla våra flyktingar som lever på bidrag kommer ifrån. Särskilt de som tycker att svenskar inte finns på riktigt. Särskilt bör vi kolla dem som säger att Sverige måste göras om, att svenskar inte finns på riktigt. De som tycker så finns i riksdagen, i regeringen, i många och flera kommuner. Utlänningar som håller hårt på sin egen identitet och samtidigt föraktar alla svenskar. Påstår att svenskar inte finns.

Och glöm inte. Det går alldeles utmärkt att kolla varenda utlänning som sökt uppehållstillstånd och medborgarskap. Vad de sagt då och vad de säger nu. Allt detta finns sparat, arkiverat och för alla att läsa. Men såklart gäller sekretess. Skulle ju vara riktigt obehagligt att upptäcka att en stor del av de som flyttat till Sverige ljuger om vilka de är. Skulle ju vara riktigt obehagligt, eller hur? Inte för dig och mig, men väl för en massa andra i det fantastiska Sverige. Men är det inte så noga med andra, varför är det då så noga med mig, med vem jag är. Jag kan väl också få välja vem jag är och varifrån jag kommer? Välja hur gammal jag är? Det är ju inte så noga? Och...
show more
10 people gillar det här.

R. v. Frensen 7 timmar sedan som svar till Karl Kapplin
Alldeles utmärkt skrivet!
Det är så sant sagt....

Har påpekat detta också länge. Eftersom dokumentena är hemligstämplade, så har jag kommit med förslag, att folk ("flyktingar") vem börjar åka till hemländer efter att erhållit medborgarskapet, ska fråntas detta, eftersom man har ljugit för flyktorsak, om situationen i hemlandet är inte förändrats.

Samma med "ensamkommande, föräldralösa" flyktingbarn, vem plötsligt får föräldrar, fruar och barn, när de har erhållit PUT.
6 people gillar det här.

Anna Svensson 7 timmar sedan som svar till Karl Kapplin
det är mycket som är konstigt i Sverige, vissa får ha dubbel medborgarskap, där borde man utan vidare frånkänna det ena - andra får inte ha dubbelt medborgarskap och ingen vet varför det är så, för förklaringen man får saknar all logik. Reglern borde ju vara likadana för alla, men så är inte fallet. Kommer man från MENA-länderna åtnjuter man av någon anledning direkt en mycket högre status och talar automatiskt sanningen, då behöver man inte heller ha några papper för att styrka sin identitet
3 people gillar det här.

Karl Kapplin 7 timmar sedan som svar till Anna Svensson
(Ber om ursäkt för min tjatighet. Men jag börjar tröttna. Jag vet tillräckligt om hur Sverige är organiserat, hur Sverige funkar för att till slut bli riktigt, riktigt trött på alltihopa.)

Tja, i Sverige gillar vi ju olika. Men glöm inte, att varenda ansökan som varenda invandrare gjort, om att få uppehållstillstånd i Sverige, finns bevarad. Arkiverad och sparad. Jag tycker det är dags att vi börjar kolla i dessa arkiverade papperslappar. Vad man sagt när man sökte uppehållstillstånd. Vad man sagt när man ville bli medborgare i det rasistiska Sverige. Kanske är det så att det för en hiskeligt massa invandrare, inte stämmer överens vad man sa man va, när man först kom hit och sen ville stanna här för gott. Kanske var det en massa invandrare som snackade skit om sina skyddsskäl? Kanske har jag fel. Kanske har jag inte fel. Om alla dessa som pockar på att jag svensk ska ändra mig, ändra min identitet. Det enda jag egentligen vet är att har man sagt A, så får man snällt säga B. I Sverige har vi när det kommer till invandringen ropat A i högan sky. B har vi aldrig ens viskat fram. Kanske är det dags att vi i högan sky ropar B!!!!!!!!!
5 people gillar det här.

argatanten 7 timmar sedan som svar till Anna Svensson
Utav 290 kommuner så tar 204 redan emot ensamkommande. Regeringens utredare säger sig ha varit bakbunden av direktvitet, då han fått i uppdrag att utreda möjligheterna att tvinga kommunerna. Varför ens göra en utredning om slutsatsen redan var klar? Jag hoppas det blir ett kommunuppror mot förslaget. Billström verkar ju inte ha st-ke att göra något åt själva fenomenet med ensamkommande, annat än att belasta kommuner och skattebetalare ytterligare.

http://svt.se/svttext/web/page...
2 people gillar det här.

Medskyldig 5 timmar sedan
Snälla.
Filma, filma, filma & filma.
38 people gillar det här.

Joakim Makkonen 3 timmar sedan som svar till Medskyldig
Jepp!
2 people gillar det här.

Kapten_Krok 7 timmar sedan
"Bygglov krävs för Säpo-husvagn
Helsingborg. Bygglov krävs för att bevaka den mordhotade konstnären Lars Vilks. Det har Säpo som valt att bo i en husvagn på hans tomt fått erfara.På fredagen damp därför en bygglovsansökan ner från polisen och byggnadsnämndens tar sig an ansökan i november.
– Man hade fått lov att sätta upp ett förråd men så fort det används som bostad krävs bygglov, säger byggnadsinspektör Roger Lilja till Helsingborgs Dagblad.Hur länge vagnen stått på tomten är inte helt klart."

TT
-----------------------------------------

Idiotin i Sverige vet inga gränser.
48 people gillar det här.

Elbolaget 7 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
När det gäller lagar som träffar normala människor som t.ex. bygglov slår statens näve ner med fruktansvärd styrka. Annars är det buspojkar och fritidsgårdar som gäller.

Folk borde strunta i byggloven, och sedan kräva fritidsgårdar, sportanläggningar osv. för att börja skicka bygglovsansökningar igen.
5 people gillar det här.

Kapten_Krok 7 timmar sedan som svar till Elbolaget
Men Herregud, nån måtta får det väl vara. Det är SÄPO som vakar. Nån logik får väl ändå finnas nån gång. Dom "bor" ju inte där för skoj skull. Dom är ju på jobbet. Arbetsbyscha är det ju.
12 people gillar det här.

Malaccasea 53 minuter sedan som svar till Kapten_Krok
Ja, till och med i en "bananrepublik" skulle man skratta hjärtligt åt dessa löjliga regler.
Ack, svenska land.....
1 person gillar det här.

Sanningen vinner 48 minuter sedan som svar till Kapten_Krok
Vad blir nästa steg?
När vi invaderas av kommunistiska militärer från främmande makt:
Militären krävs på extra skatt fölr stridsvagnarna som kör på gatorna. I förskott och klistermärke med bevis att skatten är betald.

Steffensson 5 timmar sedan
Allas vår herre Reinfeldt kommer säkert på något sätt att finta bort Polisen så att AFA och co kommer att få agera ostört även i fortsättningen.
35 people gillar det här.

ledsenfarmor 30 minuter sedan som svar till Steffensson
Ska bli intressant att se vad och om, Expo skriver om detta.

Essetsonly 1 timme sedan som svar till Steffensson
Skulle inte förvåna mig om Reinfledt skriver in något i den nya grundlagen i still med: Inget motstånd mot AFA!

HrNeumann 12 timmar sedan
AFA bedriver terrorverksamhet. Terrorister ska överhuvudtaget inte springa lösa på gator och torg. De ska sitta bakom lås och bom!
75 people gillar det här.

Kollen 12 timmar sedan som svar till HrNeumann
Jag tycker man skall hyra in de där lastbilarna som används för djurtransporter!. In med lite halm och vatten så kan de stå där och skrika bakom gallren!. Dessutom har ju lastbilarna en lämplig skylt redan; "Djurtransport"!
14 people gillar det här.

Sanningen vinner 52 minuter sedan som svar till Kollen
Det var kränkande mot djuren, att skita ner deras transportbil. Sanera med hjälp av Anticimex när det är klart.

Vansterwiki 13 timmar sedan
Polera batongerna och smörj ventilerna på pepparsprejen. Det blir AFA-stuvning imorgon.
80 people gillar det här.

kokskungen 11 timmar sedan som svar till Vansterwiki
Ha,Ha och den stuvningen kan dom servera som dagens rätt på expos redaktion!
16 people gillar det här.

Husar Miklos 10 timmar sedan som svar till Vansterwiki
I sverige? du misstog Sverige för en öststat
4 people gillar det här.

Kapten_Krok 11 timmar sedan
Lättaste sättet att få bort AFA-vänstern är att sätta upp en skylt "FRIA DROGER ►" och snitsla en bana rätt ner i kanalen.
63 people gillar det här.

Demokrat001 10 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Går inte utan kravallpolis. Nyliberalerna kommer att ställa till med kaos och upplopp i sin iver att hinna först till bjudningen.
8 people gillar det här.

kokskungen 9 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Vill du att kanalen skall bli förgiftad? Där lever ju faktiskt fiskar och andra livsformer som har högre intelligens än dessa varelser.
4 people gillar det här.

Vederstyggelse 5 timmar sedan
glädjande nyheter detta, om det finns några som lär vara trötta på all kriminallitet och hot våld etc så är det nog malmöpolisen, jag önskar dom lycka till och tackar dom för att dom finns i vårat samhälle
28 people gillar det här.

ledsenfarmor 2 timmar sedan
Önskar polisen lycka till. Underbart att något händer med dessa huliganer. Hoppas de även får straff för vad de ev gör.
15 people gillar det här.

Kollen 2 timmar sedan som svar till ledsenfarmor
Använd de lediga lastbilar som vanligen används för djurtransporter som förvaringsplats för sk "omhändertagna" ligister!. Bilarna är också redan rätt skyltade; "DJURTRANSPORT"!.
34 people gillar det här.

ledsenfarmor 37 minuter sedan som svar till Kollen
Grisbil då, eller?
3 people gillar det här.

tjalletvarvigg 2 timmar sedan som svar till Kollen
Bra ide,kanske lediga gristansportbilar
5 people gillar det här.

Allanoskar 39 minuter sedan
Sätter man inte hårt emot hårt nu, så kan det snart vara för sent. Demokratin och yttrandefriheten måste försvaras till varje pris!
7 people gillar det här.

IngridAgnes 10 timmar sedan
Min kommentar är utanför ämnet.......

- Jag vill tacka PI och alla kommentatorer, för att ni finns och uttrycker era åsikter och tankar :)

Utan er så skulle jag ha mått pyton....Jag skulle ha trott att jag var ensam...
Nu vet jag att jag inte är ensam, jag är en del av en växande "gräsrotsrörelse "som ser "klart" !

Detta gör mig trygg och stolt !

Kram till er :)
48 people gillar det här.

BettanB 10 timmar sedan som svar till IngridAgnes
Känner precis som du.
Är så tacksam att jag hittade hit.Samtidigt som min första tid här gjorde att jag mådde fruktansvärt dåligt över vad man kunde läsa och sedan fick inse fakta om hur det ligger till med detta land och dess invånare.Nu har man på något sätt vant sig....vilket i sig är ganska hemskt det också.
8 people gillar det här.

Kapten_Krok 6 timmar sedan
Misstänkt för mordhjälp frigavs
Malmö. En 20-årig man, som begärts häktad för inblandning i mordet på en 19-åring på en uteservering i Malmö i augusti, försattes på fredagen på fri fot efter häktningsförhandlingen i Malmö tingsrätt.
Enligt åklagaren är mannen misstänkt för medhjälp till mord. I hans bostad hittade polisen ett handeldvapen, det är dock oklart om det är mordvapnet.Offret sköts till döds. Två bröder, 28 och 29 år gamla, är sedan tidigare häktade misstänkta för mordet.
-------------------------------------------------------------------------

Idiotin vet inga gränser i detta pissland. På fri fot. Mycket han kommer vara kvar i landet.
Malmö IGEN.
29 people gillar det här.

Mohammad Bacon 5 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
Rätt! Sverige har förfallit till att bli ett riktigt pissland. Absolut sämst i klassen. Helt utan vare sig lag,ordning,etik eller moral. Det är Reinfeldts & Ljugholts Sverige..det nya Sverige.
40 people gillar det här.

Daniel Gustafsson 6 timmar sedan som svar till Kapten_Krok
100 på att han redan stuckit.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: