fredag 28 oktober 2011

Socialbidragen skenar i Malmö « Avpixlat

Socialbidragen skenar i Malmö « Avpixlat: Socialbidragen skenar i Malmö

BUDGET Malmö går på knäna, av flera olika orsaker. Brottsligheten, förstörelsen, bränderna, våldet, laglösheten och – ekonomin. Socialbidragskostnaderna har ökat med 40 procent hittills i år och uppgår till ca en halv miljard. Men det är inte i Rosengård som den största ökningen finns.

Det är Limhamn-Bunkeflo som utmärker sig för en massiv ökning av socialbidragen. Från 2008 och fram till idag har de ekonomiska förhållandena raskt försämrats. Detta beror i huvudsak på den stora inflyttningen till stadsdelen/delarna. Man har byggt så det knakar i Limhamn, som för 25-30 år sedan var Malmös mest välbärgade och välfungerande stadsdel. Numera bor där över 40 000 och de socioekonomiska problemen har börjat anta proportioner som kommundelen inte klarar av. I oktober i år berättar HD att hemtjänsten i Limhamn-Bunkeflo ska ersättas med kameror. Det är som alltid de gamla som ska betala priset när kommunen är överlastad.

De nya Moderaterna skriver i sitt nyhetsbrev från tidigare i år att situationen i Limhamn-Bunkeflo är ohanterlig. Den stora invandringen som har följt nybyggnationen i spåren är ett oöverskådligt hot mot kommundelens egen ekonomi. Det blir att låna från grannarna. Problemet är att de inte heller har några pengar. Malmö är fattigt, utsuget och gettofierat. Moderaterna uttrycker stor oro över att taket tas bort för flyktingmottagandet. “Det betyder att Malmö får obegränsad invandring”, säger Stefan Lindhe som är mycket bekymrad över utvecklingen.

För den ökande kostnaden på 40 miljoner i socialbidrag skulle Malmö få 1000 nya lärartjänster, men i stället ska nu Malmö stad bygga ett konserthus.
Share
2011-10-24, 20:12 (uppdaterat 2011-10-24, 20:12) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 18 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
87 kommentarer 986 gillar received
Dela på
Visar 80 av 167 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Ann-Marie Top 10 3 dagar sedan
Jamen, ett konserthus är ju så otroligt mycket viktigare än att ta hand om gamla och sjuka!
94 people gillar det här.

quinna 3 dagar sedan som svar till Ann-Marie
Ja eller hur! Fråga själv Illmarige Raapalu.
4 people gillar det här.

Mattias Stanton 3 dagar sedan
Förklaringen är Annestad. Resten är Villor. Annestad är ännu ett blivande getto. Den del som är hyresrätter. (en del är bostadsrätter). Kamphundar är också ett vanligt förekommande inslag i den delen av Annestad. Allt följer ett mönster. Priserna på bostadsrätterna i området rasar mer än genomnsitt.

Sen Limhamn/Bunkeflostrand förlorarna på Malmö stads omfördelningsnyckel där pengar tas från Lim/Bunk till fördel för Rosengård och andra hyresrätttäta och invandrartäta stadsdelar.

Men kom även ihåg att alla stadsdelar utom Oxie går minus.
34 people gillar det här.

Guest 3 dagar sedan som svar till Mattias Stanton
"Priserna på bostadsrätterna i området rasar mer än genomnsitt."

Såklart att även i detta fall är det av "Valfritt" -fientliga skäl som ligger bakom.
5 people gillar det här.

gusenica 3 dagar sedan
Varför inte bygga en gigantisk moské när Malmö har en galopperande ökning av muslimer?
10 people gillar det här.

Sidious 3 dagar sedan
"Malmö går på knäna, av flera olika orsaker. Brottsligheten, förstörelsen, bränderna, våldet, laglösheten och – ekonomin".

Och allt detta kopplat till en gemensam nämnare: Massinvandringen, som hela Sveriges politiskt korrekta elit ställer sig bakom.
181 people gillar det här.

Vansterwiki 3 dagar sedan
Herr Lindhe får väl ta upp saken med sin partiledare. Det var ett utmärkt tillfälle att göra det på kongressen nu i helgen. Istället avhandlades viktiga saker som att man ska sluta tänka och huruvida den sympatiske Hanif Bali skulle kvoteras in eller ej.
7 people gillar det här.

Det Fria Ordet 3 dagar sedan
Sverige borde ta bort Robin Hood-skatten mellan kommuner, då hade man verkligen sett hur Malmö skulle sett ut på riktigt.

Nu håller man stan vid liv med hjälp av detta skattesystem, som rent kosmetiskt döljer en del av problemen. Låt hela staden se ut som ett ghetto så ska ni se att SD blir största parti där (även bland invandrarna).
114 people gillar det här.

Elefantmannen 3 dagar sedan som svar till Det Fria Ordet
Ja, de invandrare som är här och fattiga svenskar är de som tjänar mest på en bromsad invandring.
16 people gillar det här.

irriteraddonna 3 dagar sedan
Invandrarna ska ju ge Sverige en bättre ekonomi, så det är väl bara att ta hit ännu flera vinstmaskiner?? Då räddar vi ju Sverige ekonomi....eller?
18 people gillar det här.

Roland X 3 dagar sedan
"Moderaterna uttrycker stor oro över att taket tas bort för flyktingmottagandet. 'Det betyder att Malmö får obegränsad invandring', säger Stefan Lindhe som är mycket bekymrad över utvecklingen."

Mu måste Moderaterna bestämma sig, är massinvandringen en ekonomisk tillgång eller inte.
233 people gillar det här.

Tejprullen 3 dagar sedan som svar till Roland X
Spelar ingen roll vad de säger NU, det är ju för sjutton de som har skapat den här situationen! Det finns bara ett parti som tar massinvandringen på allvar!
119 people gillar det här.

kjellan11 3 dagar sedan som svar till Roland X
Roland X massinvandringen är en ekonomisk tillgång för invandrarna inte för oss för oss är det en jättebelastning o får Annie Lööf bestämma så är Sverige i konkusr om något år C lilla Annie är den farligaste "människan" i sverige t.o.m. farligare än vår tjäre Fredrik
45 people gillar det här.

na_by_fa 3 dagar sedan som svar till Roland X
Om du skulle göra detta påpekande för Fredrik Reinfeldt eller någon annan massinvandringsivrare skulle personen förmodligen svara att: "en invandrare kostar pengar i början under introduktionen, men blir en vinstmaskin när han/hon börjar jobba. Därför är invandringen lönsam på sikt". Detta argument har man hört till leda.

Vad man dock kan undra är följande: Om nu invandringen är lönsam på sikt, varför kan inte de invandrare som vällde in till Malmö under 90-talet och 00-talet och som nu blivit vinstmaskiner kompensera för det underskott man nu upplever på grund av dagens invandring? Den frågan kan de inte svara på, men det kan jag. Svaret är att invandringen, så som den fungerar idag, INTE är lönsam ens på lång sikt!
44 people gillar det här.

Kollen 3 dagar sedan som svar till Roland X
Ja,hur mycket "underlag" behöver man egentligen?
11 people gillar det här.

Isotop92 3 dagar sedan
Mycket tragiskt att höra. Men av allt att döma så kan ju den observante se ett tydligt samband med den explosionsartade massinvandringen till Malmö och dess faktiska konsekvenser för kommunen. Till skillnad ifrån andra fortfarande "mindre" exponerade kommuner.

Sätt saker i sitt samband och se vad det är som händer i vår nation. Det är ingalunda en tragiskt utveckling och det fordras många observanta och vältaliga människor för att avslöja den massiva mörkläggning av invandringens problem som hycklarmedia kämpar för att bränna in i våra sinnen.

Kämpa allesamman. Med sanningen och argument som vapen kan vi göra skillnad.
24 people gillar det här.

Stefan1970 3 dagar sedan som svar till Isotop92
Om du kollade SVT klippet så betonade dom att det var inte i Rosengård det ökade mest och så visade dom bara vita människor i inslaget. Hur tror du Svensson i holken som röstat på socialdemokraterna hela sitt liv ser inslaget och ska förstå att det beror på invandringen när SVT gör allt för att maskera sanningen för folket. Inte för inte som SVT och gammelmedia är PK, detta är ett strålande bevis för en totalvinklad nyhetsrapportering. Dom kunde gott målat upp en karta med faktasiffror vart i malmö de största problemen är. Men nej nej dom hittar nån vinkling där ökningen är störst procentuellt ett visst år istället och filmar vita personer som jobbar på den Socialen.
68 people gillar det här.

Isotop92 3 dagar sedan som svar till Stefan1970
Precis det jag syftade till att belysa. Här vinklar man frikostigt och utan skrupler.
Här försöker man i sin enfald att tysta sanningen genom att framhäva ett socialt "högre" område som blivande problemområde. Det roliga i kråksången är att dom gör bort sig så fatalt i sina vinklingsförsök. Och Vi här på AVPIXLAT har därför som skyldighet att påvisa detta inför våra mindre vetande nationalfränder.

Jag lägger genast upp denna information för mina 314 facebookvänner. Gör du?
28 people gillar det här.

ReKa1971 3 dagar sedan
Tråkigt att Malmö med dess perfekta läge mot kontinenten har mött detta öde.
Märkligt att utvecklingen har gått så snabt utför. FÖr 20-30 år sedan fanns väl inte dessa problem i Malmö?
Undrar just vad som kan ha satt hela kommunen på fattighuset? Knappast nybyggarna då våra skärpta politiker säger att dem är jääättelööönsamma. ;-)
57 people gillar det här.

Tacomole 3 dagar sedan
Schysst då kan man gå och se lite klassiskt! Kan spela någon domedagssymfoni, lär ju passa.
3 people gillar det här.

AnnaF3 Top 10 3 dagar sedan
#svpol
Va?! Var är vinstmaskinerna? Detta kan inte handla om mångkulturela Malmö "Sveriges framtid". Är det inte så att SVT förväxlar statistik med en "rasistisk" kommun som går back och betalar mycket socialbidrag pga för få nybyggare?
75 people gillar det här.

Etniskt_handikappad 3 dagar sedan
"Konserthus"...
Tycker mig ha läst om något liknande i historien, kan det ha varit Romarikets fall.

Den gången gick det åt rätt många politiska ledare, vi får hoppas att det inte händer igen! (eller?)
8 people gillar det här.

Pandizz 3 dagar sedan
Eftersom våra nybyggare är sååå lönsamma så måste det ju vara "pursvenskarna" som ser till att det hela går back!
79 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund Top 10 3 dagar sedan
Invandrarna är en tillgång har jag hört i 20 år.....nåde den politiker som vågar säga nåt annat nu, det kokar i mig när jag tänker på alla idioter i kommunhusen runtom i landet som har förespråkat massinvandring utan att ta reda på vad det egentligen kostar- ni borde åtalas och få sitta i fängelset i många år.
252 people gillar det här.

tystnadvardet 3 dagar sedan som svar till Svensk_Rondellhund
Om du googlar spara och Malmö hittar du träffar ända till 2001

Pröva Primärvård 400 miljoner
42 people gillar det här.

1Trigger2 3 dagar sedan som svar till Svensk_Rondellhund
Ja man tycker ju då att Malmö borde vara den mest välmående kommunen, eller?
39 people gillar det här.

repertor 3 dagar sedan
Ett litet smakprov på vad som komma skall.
Det här är bara tack vare politikerna i riksdagen som är för massinvanring.
Enligt dem är massinvandring bra för Sveige.. Vad tror du, som lever ute i verkligheten !?

Kom ihåg det här.!

Visa vad du tycker om deras vansinniga politik med din röst 2014
70 people gillar det här.

JohnnyBoy222 3 dagar sedan
Fast det här måste ju vara fel. Man har ju pratat hur länge som helst hur mycket pengar man tjänar och drar in på invandrarna. Det måste vara SDs fel...... ;-)
74 people gillar det här.

eoleng 3 dagar sedan
Klart det skall byggas ett konserthus, så kan alla sjunga We shall over come.....(ironi..)
37 people gillar det här.

Grothras 3 dagar sedan
Dessa problem som de har fått i Malmö borde ju lösas med större invandring som kan då kan stoppa problemen och ge oss fler jobb!
7 people gillar det här.

tystnadvardet 3 dagar sedan
Länken arguments som avpixlat har åt vänster har ju kartlagt Malmös 4 senaste år med massinvandring.

http://www.arguments8.n.nu/125

Vad som är dagordningen och visionen med Malmö kan man verkligen fråga sig? Malmö verkar inte ses som något skräckexempel i alla fall?
2 people gillar det här.

Jonas Petersson Top 10 3 dagar sedan
Nämen, med 7-klöverns matematik så borde Limhamn-Bunkeflo fullkomligt bada i pengar? Hur kommer det sig att så inte är fallet?

Jag ser två tänkbara scenarion.

A: Stadsdelsnämnden ljuger, de har massor med pengar men vill behålla dem.
B: PK-etablisimanget ljuger, invandringen är ingen vinstlott.
44 people gillar det här.

tenore36 3 dagar sedan som svar till Jonas Petersson
C: Politikerna har tagit alla pengarna och stoppat i egna fickor. Dom är inte billiga i drift!
6 people gillar det här.

Saxtorparen 3 dagar sedan
Detta måste vara ett uttyck för att det kommunala utjämningssystemet inte fungerar.
Lite som med socialbidrag . Pengar utan motprestation gynnar ingen minst socialbidragstagaren.


1 person gillar det här.

konung 3 dagar sedan
Berikningen av Malmös sista utposter fortskrider i allt snabbare takt.
5 people gillar det här.

fidelidei 3 dagar sedan
Mer pengar, mer pengar.

Det är väldigt lätt att kräva mer pengar. Men är det någonsin någon som säger var pengarna ska tas ifrån?

Eller har de missat att statsbudgeten går precis jämnt ut?
5 people gillar det här.

Kypen 3 dagar sedan
Kan inte stämma, man gör ju vinst på invandring! Det vet ju alla.
7 people gillar det här.

Passiveaggressive 3 dagar sedan
Statistiken talade ju fram till ett par decennier sedan på positiva siffror för invandringens påverkan på Svensk ekonomi. Då som nu vägs ju tyvärr all invandring in i statistiken. Ta bort alla våra nordiska grannar och de flesta europeiska länder ur denna statistik och få svart på vitt. Följ även upp denna "nya" statistik med att se hur det fungerar i dessa länder och utgå ifrån att folk inte som genom magi plötsligt ändrar inställning, attityd och livshållning för att man "tvingas" gå 2 timmar SFI i veckan. Serien Undercover Boss hade varit ett fint tema för Reinfeldt och Lööv och Juholt etc att få tillbringa en vecka djupt inne i dessa stadsdelar. Ett uppvaknande likt en adrenalinspruta rakt i hjärtat utlovas =)
4 people gillar det här.

Sverre76 3 dagar sedan
Vart finns alla jobb som dom ska få då? Finns det inga jobb så behöver vi ju inte arbetskraft utifrån.
27 people gillar det här.

ddayperspective 3 dagar sedan som svar till Sverre76
Du vet väl hur tusentals "städare", serveringspersonal, kockar, "rocksluskar" och taxichaufförer som i rättsalen senare visar sig vara kriminella sluskar har arbetskraftsinvandrat?

Effekter? Har Sverige blivit renare? Vore det inte mer befogat att tala om att "ju fler kockar, desto sämre soppa"? Hur många pizzabagare och kebabrulleupphängare behövs i varje kvarter?

Nej ingen arbetskraft behövs utifrån. Lönedumpande polacker har ju blivit Storbritanniens problem, men DE jobbar åtminstone. Sveriges utomeuropeiska import av "raketforskare" behövde ju under industrialismens sista år under 1900-talet inemot 10 år på sig för att bli självförsörjande - om ens någonsin! Nej arbetskraftsimporten bidrar bara till rena slakten av Sverige som f d välfärdsland. Du vet, först ljög sossarna friskt om hur Sverige var bäst på välfärd och trygghet, men DÅ konventionell media visade annat. Idag är vi med raketfart på väg ner mot den absoluta botten och svenska mediaredaktioner är i stort sett knäpptysta om saken eftersom sanningen skulle avslöja föraktet och misstagen mot den egna befolkningen som både den nuvarande och förra regeringen gjort sig skyldiga till. Man undrar om också mediafolket lovats "72 oskulder" för ogärningarna...

Sverige är ju i en POSTINDUSTRIELL AVVECKLINGSFAS! När den saktar in kommer Sverige ha mycket färre jobb totalt sett. Jobb som är mer kunskapskrävande och som (naturligtvis) arbetslösa svenskar har närmare till utbildningsmässigt än analfabeter och svagutbildade som inte ens kunde tillgodose kunskapskraven under förra milleniet! Varför begriper Reinfeldt och hans medlöpare inte att den nuvarande galna politiken är på väg att bygga upp kraftiga incitament till oerhörda spänningar i samhället, möjligen blodiga revolter? Är övertygad om att sådana kommer om inte valresultatet 2014 befriar Sverige från de galna politikernas inflytande. Vi som känner ansvar för våra barn och barnbarns framtida liv MÅSTE lägga tidigare partilojaliteter åt sidan och rösta på Sverigedemokraterna! Ett orubbligt faktum...
13 people gillar det här.

Saxtorparen 3 dagar sedan
Utan det kommunala utjämningssystemet hade nog inte S styrt i Malmö.
Då hade socialbidragen varit lägre i malmö än i övriga Sverige och då hade det nog inte varit så attraktivt att bosätta sig här.Och utan socialbidragstagare hade det nog varit lättare för övriga partier att nå politisk framgång här.Det tragiska är väl att socialdemokraterna skall vara ett arbetarparti men i realitet är man ett bidragsparti som skiter i arbetaren.
10 people gillar det här.

ddayperspective 2 dagar sedan som svar till Saxtorparen
Sossarna har bara velat säkra sina kärnväljare genom bidragen... MEN tror du på allvar att detta undgått något av de gamla partierna? Den främsta drivfjädern för moderaterna är naturligtvis det egna navelskådandet och när man pratar om "att samla i ladorna", menar man framförallt egna bankkonton och investeringar. Alla de gamla partierna har förverkat sin rätt som folkvalda. Sveriges enda räddning är SD!

invandrare1957 3 dagar sedan
Svenska cancer sjuka får jobba in i döden. Man kan undra vad dom ska försörja och dölja.
9 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 3 dagar sedan
vi har ju sett detta komma sedan länge, men när man har påpekat detta, så har man bara avfärdats som något konstig och mindre vetande i bästa fall
6 people gillar det här.

Karl Schwed 3 dagar sedan
I ett fungerande samhälle behövs inga bidrag.

Mycket bidrag = mycket som är fel.Det är väldigt enkel matematik!
11 people gillar det här.

ddayperspective 2 dagar sedan som svar till Karl Schwed
Ett fungerande samhälle (på det vis du beskriver det) ÄR naturligtvis en omöjlighet - också utan "invandrare"! Varför, undrar du? Ingen falsk blygsamhet tack... Du verkar ju redan ha insett att det finns människor som inte är lika intelligenta och klarar sig lika väl som du gjort - hittills i alla fall... Jag gillar fördelningspolitik, men "bidragen" ska gå till människor som gillar Sverige, svenskarna och den svenska kulturen! Till svenskar och "naturaliserade"... Till de som beviserligen velat göra rätt för sig, hör hemma i Sverige och blir arbetsbefriade vare sig de vill eller inte av den avveckling som är i forna industriländer och den expansiva industriella utveckling (snabbreprisen på västvärldens industrialisering) som sker i utomeuropeiska länder, inte minst i Kina och Indien... Få ordning på tänket!

Talibananas 3 dagar sedan
Nja, det är ju klart. Det går inte att höja så mycket procentuellt i Rosengård eftersom de redan maxar i andelen socialbidragstagare.

Men något har man glömt i den ekonomiska kalkylen, man har nämligen glömt bort den största posten: pensionsräddarkontot som går ordentligt med plus. Om jag ändå bara drömmer så kan de för all del låta bygga det där konserthuset. Där kan de sjunga sorgesånger om bättre tider som flytt.
3 people gillar det här.

Svenskastavalla 3 dagar sedan
Det är bara SD som vågar räkna ut att invandringen kostar, alla andra partier kommer fram till att den lönar sig. Malmö är facit för räkneövningen. SD var de enda som räknade rätt!
60 people gillar det här.

Kollen 3 dagar sedan som svar till Svenskastavalla
Visst har man inom de andra partierna också koll på vad spektaklet kostar,MEN det är ingen som vågar bryta partidiciplinen och säga sin egen åsikt!. Då åker man bort från köttkrytorna!. Så det är enklast att hålla med,så blir det i varje fall inte "fel"!.
5 people gillar det här.

Svenskastavalla 3 dagar sedan som svar till Kollen
Politiker utan civilkurage gör aldrig fel!
4 people gillar det här.

ddayperspective 3 dagar sedan
Konserthuset bekräftar väl talesättet "ska det gå åt h-e, ska det ske med musik"... Malmö är i kris. Det bekräftas också av att Reepalu kom till sans för ett kort ögonblick, men snabbt tystades. Annars kan man ju "ta tempen" genom att räkna polisstatistikens anmälningar eller vad brott och bränder kostar årligen och granska försörjningsstödets galopperande utveckling. iSverige är ju som överallt annars i den industrialiserade världen inne i en postindustriell avvecklingsfas där verkligen ingen, inte ens "experter", säkert kan säga vad som finns kvar av svensk tillverkning, dvs jobb när processen stannar av och tillståndet satt sig globalt. Det krävs ingen Einstein för att begripa vansinnet i att Sverige i den situationen ÖKAR invandringen av analfabeter och jämfört med arbetslösa svenskar mycket lågt utbildade människor som inte ens skulle ha klarat 1900-talets kompetenskrav. Vad både den förra och nuvarande regeringen utsätter Sverige och svenskarna för borde jämställas med folkrättsbrott, även om vi inte blir skjutna i nacken och slängda i en grop...
36 people gillar det här.

machiavelli78 3 dagar sedan som svar till ddayperspective
fast som du skrev Reepalus korta ögonblick av vishet tystades snabbt och effektivt så undrar om inte hål i nacken i en grop är nära förestående trots allt.
6 people gillar det här.

ddayperspective 3 dagar sedan som svar till machiavelli78
Vem vet.. Säkert är att den nuvarande regeringen har sett till att Sverige har ett intensivt åtsiktsförtryck som kan vara ett förstadium till fullt utvecklad diktatur. Sverige känns inte som Sverige längre. Tecknen finns där, antagligen som en röd tråd om vi lägger samman allt... T ex handlade avskaffandet av värnplikten bara om att effektivisera, modernisera, anpassa till omvärldsläget? Har för mig att förslag rests om att skrota hemvärnsorganisationen också... Vad betyder det och VAD handlar egentligen mediaindoktrineringen om? Utomparlamentarikers kriminella handlingar mot Sverigedemokraterna? En variant på "Kristallnatten" där vanliga svenskar är de oönskade?
17 people gillar det här.

Kollen 3 dagar sedan som svar till ddayperspective
Sverige är numera en fullfjädrad demokratur!. Det otäcka är,att de flesta människor inte är med medvetna om detta,eftersom de enbart läser/tittar på PK-media!.

"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria
val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett
etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram.
Konsekvensen blir att
medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en
objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den
fria debatten stryps."

— citat från Vilhelm
Moberg

10 people gillar det här.

machiavelli78 3 dagar sedan
Malmö växer och således också befolkningen,No shit sherlock! kom detta verkligen som en blixt från klar himmel?Växer problem i samma takt som arbetslöshet och befolkningsökning som inte kan anpassa sig statsministern säger ju att allt är guld och gröna skogar och fröken Lööf tycker att vi ska accelerera detta framgångs receptet.Vad kan detta bero på?
13 people gillar det här.

Rollern 3 dagar sedan
Alla arenor som byggts i Sverige kommer de att bli muslimska tempelhus när det går upp för idrottsrörelsen att de inte kommer att ha råd att driva dem?
3 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 3 dagar sedan
Svenska folket är som hjärntvättade sektmedlemmar, som inte ser vad som händer med vårt land!Ofattbara 96 % röstade på de partier som idag låter invandringen skölja som en tsunami över landet.
Är de blinda? Döva?Eller bara dj¤t korkade?
Jag är rädd för att det sistnämnda är svaret......
146 people gillar det här.

tenore36 3 dagar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Förlåt, men var det inte 94.3 %? En viss skillnad trots allt.
13 people gillar det här.

HuldasKarin 3 dagar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Tråkigt att jag bara får klicka gilla en gång!
12 people gillar det här.

kjellan11 3 dagar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Korkade är rätt svar
15 people gillar det här.

na_by_fa 3 dagar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Samtidigt vill en majoritet av svenska folket ha en minskad invandring till Sverige. Här kan man dels vara kritisk mot SD som inte lyckats utnyttja detta på bästa sätt, men samtidigt tror jag att den sociala stigmatiseringen och rädslan för att bli av med jobbet etc. gör att folk drar sig för att öppet sympatisera med SD.
13 people gillar det här.

andrej dokic 3 dagar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Jag har sagt det dom senaste 4 åren. Svenskar lider av kollektiva psykoser, och hakar i regel på vad flertalet o omgivningen tycker. Det hela blir till sist som en kedjereaktion, att folk anammar andras tankegång som sin egen.
15 people gillar det här.

quinna 3 dagar sedan som svar till Mariah_Magdalena
Tror inte de är så korkade. De är mutade av staten med bidrag, som i praktiken betyder: få bidrag och/eller behålla jobbet = rätta dig i ledet och håll käften, eller våga klaga och bli av med det. Så går det till i alla diktaturer.
6 people gillar det här.

Knut_Zweistein 3 dagar sedan
"Det hände något"
"Det blir att låna från grannarna."
Låter lite grann som politikerna som orsakat Euro-krisen. En pank ekonomi lånar pengar av en annan pank ekonomi osv. Det "Nya Sveriges" framtid? Vad säger de Nya Moderaterna som ansvarar för landets utveckling? Skicka notan till skattebetalarna i ännu fungerande delar av landet? Är det därför man vill slå ihop landstingen till storregioner?

“Det betyder att Malmö får obegränsad invandring”, säger Stefan Lindhe som är mycket bekymrad över utvecklingen. Den oron delar Stefan med många av oss andra - utom flertalet av 7-klöverns politiker som tvärtom anser det vara en vinstaffär och tycks verka för en ännu högre invandring.
Malmö växer så det knakar, vilket politiker av alla kulörer, utom SD, tycks anse som något positivt - ända tills notan kommer.
6 people gillar det här.

varningforhunden 3 dagar sedan
Så trevligt ! Då kan ju nybyggarna gå på konsert istället för att bränna bilar, råna åldringar, sprida förstörelse och våld omkring sig osv !
(OBS! Ironi)

Allvarligt...hur menar ni att fördelningen av ekonomin ser ut i Malmö?

"istället ska nu Malmö stad bygga ett konserthus."

Pengar som är menat att gå till flera lärartjänster och sociala tjänster omfördelas alltså till kulturen??? ???
Trodde i min enflad att det fanns olika "kassor" inom varje kommun och att våra skattepengarna som tilldelas är öronmärkta för dess utsedda ändamål?
2 people gillar det här.

Jon Snow 3 dagar sedan
Vi kommer inte att klara välfärden utan invandring, speciellt från MENA länder. Dessa arbetsamma och nyskapande entreprenörer berikar Sverige! Ni som tror annat är bara rasister!
7 people gillar det här.

mariastuart 3 dagar sedan som svar till Jon Snow
ROFL

svensken1 3 dagar sedan
men malmöborna har sig själv att skylla det är dom som röstat fram detta elände bor själv i malmö men röstade sd finns ju inget alternativ idag.fast ibland skäms jag över att svenskar är så flata och inte orkar bry sig utan tror att staten vet bäst.
19 people gillar det här.

Mystiska_Geten 3 dagar sedan
Malmö påminner lite om väst-rom, dömd till att falla.

Malmö en gång i tiden den varma södra storstaden som lockade alla till att söka en botad/arbete just för sitt läge, där man har ett par minuter till Köpenhamn men även möjlighet till kortaste distansen till resten av Europa.

Men idag är Malmö en glömd hamn stad som förlorat sin glans och politiskt intresse då alla försöker fly härifrån tro mig jag vet ( bor i Malmö ).

Men hoppet återstår (enligt politikerna ) men det är ju samma personer som inte vill acceptera Greklands kollaps och försätter med sina "håll ut" sagor.

Men i verkligheten bör man INTE investera hur som helst på den här staden då det är samma sak som att ständigt måla om ett hus som håller på att kollapsa.
38 people gillar det här.

Vielfras 3 dagar sedan som svar till Mystiska_Geten
Håll ut , det kommer att bli jättebra i slutändan trots att det just nu ser ut att gå totalt åt pipsvängen . . ! Hmmmm . . Var det inte en viss liten herre med en komisk mustasch och hans polare som hela tiden upprepade ungefär samma sak när det 1000 åriga riket var på väg rakt ner i slasktratten . . ?
7 people gillar det här.

Magnus99 3 dagar sedan
Sprid detta på er facebook. Ställ frågan till era vänner om detta är det Sverige vi vill ha.
7 people gillar det här.

Emigranten 3 dagar sedan
Malmö är sorgligt nog förlorat om inte 7-Klövern besinnar sig i sin iver att sänka Sverige och Svenskarna!
Det finns en liten stad i Norrland som är på samma väg som Malmö, det är Söderhamn som är belägrat av "flyktingar" och invandrare som har tagit över staden och unga flickor törs inte gå ut själva och pensionärerna gråter när dom ser eländet som har drabbat dom!
Lokaltidningen skriver ingenting om det som händer i Söderhamn med invandrare, såvida det inte är snyftreportage, så den tidningen är antagligen den mest korrekta tidningen i Sverige!
13 people gillar det här.

ddayperspective 3 dagar sedan som svar till Emigranten
Sveriges mesta PK-media är en omöjlighet att kora. Bara bland lokaltidningar är kön av möjliga kandidater jättelång...
6 people gillar det här.

Borgaren 3 dagar sedan
Vi kan visa vårt missnöje vid valurnan, Låt dom styrande, i synnerhet såssepatrasket, veta att vi accepterar inga ytterligae skattehöjningar!!!! Inte ettt öre!!! Reepalu och resten av hans sorgliga, ha-galna, råttor måste hitta en annan lösning som också inkluderar SÄNKTA skatter. Annars kommer Malmö blir ett svenskt Detroit. Vi är redan halvvägs där..
3 people gillar det här.

LiberalenDieter 3 dagar sedan
Är Stefan Lindhe rasist? Invandrare är ju de som skall bära upp ekonomin och ta hand om äldre svenskar. De är ofta välutbildade läkare och ingenjörer(enl. Mona Sahlin) men får inte jobb här pga diskriminering. Det är tydligt att sådana som Stefan bidrar till detta "vi och dom"-tänkande genom sådana uttalanden :(
5 people gillar det här.

LeffeF 3 dagar sedan
Är det någon som vet hur de lokala sossarnas visioner för Malmö ser ut? Hur det än är så vet vi samtidigt att de nationella är av samma art, för att aldrig kunna skyllas för att vara rasister och främlingsfientliga. Nästa fråga är om ett politiskt parti har rätt att pantsätta alla medborgares framtida inkomster, för att slippa kallas för det värsta de själva har hittat på om sina politiska motståndare. När ska äntligen den S-märkta röstboskapen ge upp sin tro på detta hönshjärneri till ledarskap, får bli sista frågan.
4 people gillar det här.

-45 3 dagar sedan som svar till LeffeF
Förmodligen då någon skrider till verket och rullar dom i tjära, finns inte fängelser att förvara en uppretad stor skara skattebetalare som blir bestulna.
1 person gillar det här.

LeffeF 2 dagar sedan som svar till -45
He he! ;-)

SM811 3 dagar sedan
När Fredrik gör upp med MP ang invandring endast för att SD inte skall få något inflytande på invandringen får de stå sitt kasst. Kanske är den endaste lösningen att det brakar lös så mycket det går.
Tvivlar på att sjuk(k)klövern förstår ända?
2 people gillar det här.

fotbollsliv 3 dagar sedan
Jag vill inte tro det och gör det inte heller, men ibland undrar man om folket i Malmö är dummare en snittet eller också har dom väldigt mycket "otur när dom tänker", SÄTT NER FOTEN nuuuu, annars er ni snart ett minne blott.
3 people gillar det här.

Reactions

MarMag_86 3 dagar sedan
From twitter
Den ohållbara utvecklingen fortsätter. " Socialbidragen skenar i Malmö" http://t.co/jAMerHFG #svpol
olofpalmskrutt 3 dagar sedan
From twitter
Socialbidragen skenar i Malmö http://t.co/skptuOYa #svpol
MrSwensson 3 dagar sedan
From twitter
Socialbidragen skenar i Malmö: http://t.co/F8FcSWUa #svpol
memohitch 3 dagar sedan
From twitter
#PKmedia #struts plan ger Socialbidrags sken i Malmö #Rich http://t.co/NWcfBDjr #svpol #Fi #kvinnofälla Nej då!
AnnaFIII 3 dagar sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: