fredag 28 oktober 2011

Tvingades spela utvecklingsstörd i 10 år « Avpixlat

Tvingades spela utvecklingsstörd i 10 år « Avpixlat: Tvingades spela utvecklingsstörd i 10 år

MALMÖ En ny skandal med assistansersättning har uppdagats. En sjuårig flicka tvingades att spela infantil och funktionshindrad av pappan i tio år. Pappan erhöll 25.000 kr – i veckan! Flickan fick inte gå i skolan utan var instängd och isolerad i hemmet. Nu har bidragsfusket uppdagats.

Flickan instruerades noggrant hur hon skulle bete sig mot socialtjänst, läkare och psykiater för att göra ett trovärdigt intryck. Då flickan hunnit bli 17 år rymde hon hemifrån. Hon anmälde pappan till polisen för olaga hot och blev därefter placerad på ungdomshem. Socialtjänsten gjorde en grundlig undersökning på henne och det visade sig att hon hade en hög funktionsnivå. Pappan är nu gripen och anklagas för grovt bedrägeri och bidragsbrott.

Fusket med assistansersättning uppgår till mångmiljonbelopp. Förra året upptäcktes bedrägerier på 316 miljoner kr, hittills i år har man avslöjat assistsansfusk för 194 miljoner.

På Försäkringskassan säger man:

Vi ifrågasätter inte diagnoser. Vi tittar på vilket hjälpbehov som finns utifrån olika diagnoser. Man kan göra en ny medicinsk utredning om de uppger en försämring, men inte om tillståndet är varaktigt.

Detta är mycket märkligt. För en vanlig sjukskrivning utreder FK:s egen förtroendeläkare om skälen för sjukskrivningen är tillräckliga. Och i fallet med den utnyttjade flickan så är det likaså märkligt att pappan inte är anklagad för barnmisshandel och grovt utnyttjande av underårig.

GP
Share
2011-10-27, 18:21 (uppdaterat 2011-10-27, 18:21) | Kategori(er): Brott, Inrikes

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 21 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
87 kommentarer 986 gillar received
Dela på
Visar 80 av 257 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
3 new comments were just posted. Visa


Lukas Sexfyraett 17 timmar sedan
Hallå asså varför skriver ni inte ut etniciteten, pk-jävlar?
39 people gillar det här.

frustreradtomte 17 timmar sedan som svar till Lukas Sexfyraett
Lugna dig, etnicitet är väl inte känt helt enkelt, har inte kommit fram på ex. flashback heller. hela bidragssamhället är sjukt och enligt mig är personliga assistenter till höger och vänster och utpytsandet och klappande på huvudet av alla "stackare", dvs. handikappade, invandrare, knarkare, kriminella, ohållbart. har man ett handikappat barn får man högre ersättning än till vanliga barn, bara för att, ungefär som att säga "stackars er, här får ni pengar för att ni fått ett handikappat barn" (som aaaldrig kommer vara ett plus/tillgång för samhället). varför ska detta premieras, medans braindrainet av utbildat folk ökar, vem vill stanna i sverige, blir bara bidragsparasiter kvar till slut.
aja, en gissning på juggar/zigenare är väl inte allt för vågat, bevisas gång på gång att invandring och välfärdssamhället inte går ihop..
10 people gillar det här.

razzamatazz 17 timmar sedan
Ser fram emot publiceringen av asets foto och personnummer.
223 people gillar det här.

rinkeby 16 timmar sedan som svar till razzamatazz
Gärna pixlad då vi inte vill bidra till att sprida ickerelevant information... ;-) Eller så är det bara fram med namn och bild, gärna innan aftonlögnen kommer med en pixlad snyfthistoria.
58 people gillar det här.

Caucasius 4 timmar sedan som svar till rinkeby
Här ska inte pixlas någon, vare sig kvinna eller man, oavsett ursprung.
Visa upp kräken bara.
Häng ut dem till allmän beskådning så att vi, det självrättfärdigade fåtalet, kan gotta oss åt andras idiotiska gärningar.
7 people gillar det här.

rinkeby 4 timmar sedan som svar till Caucasius
Exakt... Det var det jag menade... Fram med bild och namn så att de får någon form av straff som känns... Rättssystemet i övrigt har alldeles för många batik människor för att utdöma kännbara straff.
6 people gillar det här.

Erik 14 minuter sedan som svar till Caucasius
>Så du tycker att det ska hemlighållas för allmänheten vilka som begår brott?

IngeVidare 13 timmar sedan som svar till razzamatazz
Kan det tänkas att namnet börjar med Mo- och slutar med -mmed?
20 people gillar det här.

pinkgoblin 12 timmar sedan som svar till IngeVidare
Nu är du fördomsfull, det kan lika gärna vara en zigenare (mitt huvudtips). :)
12 people gillar det här.

ann444 12 timmar sedan som svar till pinkgoblin
så även min ...
erfarenhet, tänk bara ett fall inte så längesen
visserligen pappan har blivit friad eftersom läkaren har förklarat att en som är psyksjuk kan uppföra sig normalt i vissa fall
tex när h*n snattar i affärer?
4 people gillar det här.

SVF68 3 timmar sedan som svar till ann444
Normalt, snatta i affärer?
2 people gillar det här.

Kollen 5 timmar sedan som svar till IngeVidare
På TV4 nämnde man inte att det var en berikare,endast att han lämnade landet för att senare återkomma. Han hade väl placerat pengarna säkert!-.
10 people gillar det här.

beettaan 17 timmar sedan
Pappan skulle tydligen ha fått 25.000:- i veckan för att sköta sin egen dotter.Verkar bättre att anställa 4 sjuksköterskor för dessa pengar-dom hade ju förhoppningsvis upptäckt bluffen något tidigare så att flickan inte fått sitt liv förstört och vi skattebetalare hade sparat åtskilliga miljoner.
Helt osannolika belopp som betalas ut -utan att någon kontroll görs tydligen-men svårt cancersjuka skall jagas till att arbeta-då är kontrollapparaten på tårna.
277 people gillar det här.

AnnaF3 Top 10 15 timmar sedan som svar till beettaan
Undrar om någon fick pengar under bordet för att titta bort. Kan inte vara så, inte i Sverige eller? #svpol
71 people gillar det här.

-45 14 timmar sedan som svar till AnnaF3
Jag misstänker att utifrån ett sådant här fall finns det många förgreningar, säkert ända in till FK, betänk hur stor släkt som enbart en person kan ha i landet som infiltrerat både här och där, från tolkar och uppåt!
59 people gillar det här.

beettaan 14 timmar sedan som svar till -45
Tolkar kan vi aldrig få för många av-finns säkert fler än det finns läkare och sjuksköterskor numer-och aldrig kommer dom att få sparken.Bara man behärskar något av världsspråken urdu-pashto-hausa-yourumba-amhariska-fula-oromo-igbo-somaliska-akan o.s.v.har man en ljus framtid i Sverige.Hur det står till med kunnigheten i svenska är en annan historia bara felöversättningarna gynnar den som tolkas är det säkert ok-vi arma svenskar tar notan.
61 people gillar det här.

Malaccasea 14 timmar sedan som svar till beettaan
Man ska inte bli förvånad, vi befinner oss i herr Reinfeldts Sverige. Där skördar dårskapen
triumf på triumf. Vad håller dom på med egentligen? Som sagt, trampa på svårt sjuka, det
går bra. Man blir mörkrädd, faktiskt.
51 people gillar det här.

monamuslim 2 timmar sedan som svar till beettaan
Lite mer cirkus i PK-pressen angående fadern Josef Fritzl, men det var ju Österrike
3 people gillar det här.

rover220 46 minuter sedan som svar till beettaan
Det kom tydligen en rättning efter programmet vad gäller summan, det skulle vara 25,000:- per månad, inte vecka. Fortfarande mycket pengar men ändå

skanemicke 17 timmar sedan
jag undrar lite kring brottsrubriceringarna...pappan har begått ett grovt brott gentemot Sveriges skattebetalare och dessa har nämnts ("grovt bedrägeri" och "grovt bidragsfusk") vilket är helt i sin ordning. Men hans brott gentemot sin dotter? Borde bli "grov egenmäktighet med barn" och/eller "grov frihetskränkning"? Allt för att maxa straffet och ge livstids utvisning.
137 people gillar det här.

1Trigger2 14 timmar sedan som svar till skanemicke
Då lär väl kräket få mängdrabatt och endast fällas för t ex fortkörning.
8 people gillar det här.

razzamatazz 17 timmar sedan
Om skatterna i Sverige legat på en vettigare nivå så skulle alla de instanser som matas med skattemedel tvingas att skärpa upp kontroll och effektivitet. Som det är nu så är det knappt någon i ansvarig ställning som bryr sig, pengar rullar in som de ska ändå.
20 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 17 timmar sedan
helt otroligt att man överhuvudtaget kan tjäna så mycket pengar på att ha en handikappad anhörig. Visst skall handikappade ha all hjälp de behöver, men det måste väl ändå hållas inom rim och reson. Att man sedan inte kontrollerar dessa, so kräver så mycket resurser är ju en skandal utan dess like. Nu vet jag inte var denna familj kommer ifrån, men de som föds i Sverige har ju en journal ända sedan födseln, där allt är registrerat och där kan man väl knappast fuska till sig dessa astronomiska belopp. En helt annan fråga är ju om svenska skattebetalare har en skyldighet att stå för så höga ersättningar till folk som inte har arbetat och betalat skatt i Sverige.

Det finns ju dessutom en uppenbar risk att man adopterar handikappade från andra länder eftersom det ger mer pengar än högsta vinsten på lotteriet. Vi skall väl inte möjliggöra att handikappade människor används som vinstgenerator.
183 people gillar det här.

kallemllberg 17 timmar sedan som svar till Anna Svensson
Du har faktiskt rätt. Det är som bästa vinsten i Triss månadsklöver.
64 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 16 timmar sedan som svar till kallemllberg
och det är inte ens tidsbegränsat till ett visst antal år! Det är ju ofattbart att man skall kunna bli mångmiljonär för att man har en handikappad anhörig
69 people gillar det här.

AliasDL 15 timmar sedan som svar till Anna Svensson
De pengar han fått ska tydligen gå till lön, skatt, sociala avgifter och administrationskostnader. Så förmodligen har han inte fått 25 000 kr i fickan varje vecka. Dessutom får han inte jobba mer än heltid.

Dock är det fruktansvärt att dottern tvingades spela utvecklingsstörd. Stackars flicka. Dessutom, vem blir utvecklingsstörd först vid sju års ålder?

Beträffade tidsbegränsning så läste jag i en tråd på Flashb*ck att assistansersättningen omprövas vartannat år och att FK numera är nitiska i överkant.
17 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 15 timmar sedan som svar till AliasDL
det blir ändå en massa pengar, mer än en vanlig lön, för att inte tala om en pension. Och det nitiska tillämpas säkert bara på svenskar, annars skulle det ju inte hela tiden avslöjas fler storfuskare
31 people gillar det här.

AliasDL 15 timmar sedan som svar till Anna Svensson
Rätt. Det är antagligen lättare för FK att "spela tuff" mot en svensk klient vid en tvåårsomprövning. På internet finns det gott om tidningsartiklar om svenskar som helt blivit av med sin assistans.
26 people gillar det här.

beettaan 14 timmar sedan som svar till AliasDL
Eftersom dottern inte var utvecklingsstörd har han väl inte jobbat överhuvudtaget........så lite sociala avgifter kunde han ju kosta på sig-stackarn....
6 people gillar det här.

frustreradtomte 16 timmar sedan som svar till Anna Svensson
nu är det så att föräldrar till handikappade barn får mer pengar än de till vanliga barn. min moster fick ca 5000 i månaden för min (lindrigt) cp-skadade kusin, (och hon hade inget inkostbortfall/stannade hemma med honom) och detta var iaf 15 år sedan..

och en på jobbet fick ny dörr (samma som den gamla ekporten) betald efter att deras autistiska son slagit sönder den. helt sjukt, klart det ska vara hyfsat jämställt men varför premiera det, finns väl fullt med ungar som sparkar sönder dörrar, ritar på tapeter osv, ingen ersättning för det?

kanske skulle försöka hålla fler på gemensamma boenden osv, skulle ju tex. inte kunna/ha råd att ha varsin vårdare till de på ålderdoms/demenshemmen, även om det många gånger skulle behövas, men till vissa går det bra. ja, inte i "nivå" med ensamkommande "flyktingbarn" såklart, men tkr inte dagens system är ok ngnstans.. :(
32 people gillar det här.

Chilenaren 16 timmar sedan som svar till frustreradtomte
Ca: 30 mrd /år kostar de personkretsar som omfattas av LSS oss skattebetalare Det är alltså mer en vad skola, polis eller tex försvaret(?) kostar oss / år.

Så det är av yttersta vikt att denna obskyra bransch också får ett regelverk som faktiskt omöjliggör bedrägerierna som har pågått sedan starten 1994.
46 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 16 timmar sedan som svar till Chilenaren
ja, det är inte klokt hur makthavarna handskas med våra skattepengar
50 people gillar det här.

kalle008 16 timmar sedan som svar till Chilenaren
Försvaret är en aning dyrare, men inte mycket.
13 people gillar det här.

Chilenaren 15 timmar sedan som svar till kalle008
OK!
Jag garderade mig med en (?) då jag var lite osäker på just den punkten. Det var ett tag sedan jag kikade på siffrorna, men rätt ska vara rätt : )

M.v.h
4 people gillar det här.

kellyfighter 13 timmar sedan som svar till kalle008
sociala utgifter är dyrt...113 miljarder kr per år...
5 people gillar det här.

AliasDL 15 timmar sedan som svar till Chilenaren
Är du möjligen den chilenare som praktiserade på FK i Göteborg och lyckades betala ut ett antal miljoner i assistanspengar till dig själv och dina närmaste? ;-)

Edit: Inget ont om Chile, men han råkade vara landsman till dig.
7 people gillar det här.

Chilenaren 14 timmar sedan som svar till AliasDL
Hehe...
Nej, det var inte jag, men det är naturligtvis genant att en landsman gjort bort sig (igen) men glädjande att denne åkte dit (?) Jag arbetar som lärare i Stockholm sedan en tid tillbaka och kan mycket väl ha fått med mig en och annan blyertspenna hem : P
22 people gillar det här.

AliasDL 13 timmar sedan som svar till Chilenaren
Gott så. Det var inte meningen att klanka ner på ditt ursprung, Chilenaren! Rötägg finns överallt.

Edit: Han köpte hus med strandtomt och två lyxbilar, det var det som avslöjade honom. Dömdes till fängelse.
14 people gillar det här.

Chilenaren 12 timmar sedan som svar till AliasDL
Inga problem alls vännen ; )
2 people gillar det här.

SVF68 3 timmar sedan som svar till Chilenaren
Och fler lär det bli. se på MENA folket ! Kusingiften i massor + undernäring =
psykskadade ! Tack Rheinfeldt
4 people gillar det här.

Chilenaren 2 timmar sedan som svar till SVF68
En del egenföretagare har börjat söka "kunder" i sina hemländer (jag tror det gällde de områden du refererade till) något jag tror PI tog upp tidigare. Det är lite svårare att undersöka dessa personers sjukdomshistorik (speciellt om man inte ens frågar) och så får vi betala för att dessa skall ha personal, sjukpension o.s.v. Det blir många miljoner...
3 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 16 timmar sedan som svar till frustreradtomte
just det, man ser ju dagligen exempel på missbruk och onödiga kostnader. Hela lagen verkar vara helt oigenomtänkt och har en massa kryphål som borde tätas med en gång, särskilt nu när man dagligen avslöjar fusk i miljonklass
23 people gillar det här.

Andy2222 16 timmar sedan som svar till Anna Svensson
Det var Bengt Westerberg som var initiativtagare till den reformen. Tänk att en enda person kan ställa till med så mycket sk*t!
59 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 15 timmar sedan som svar till Andy2222
ja, det är ofattbart va denne "aktade" politiker har ställt till med hittills och fortfarande försöker ställa till med
29 people gillar det här.

niblic 15 timmar sedan som svar till Anna Svensson
Han samlar på hög. Likt Joakim von Anka. Han blir aldrig mätt.
8 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 14 timmar sedan som svar till niblic
och Röda Korset och dess anseende har han också kört totalt i botten
18 people gillar det här.

Kollen 4 timmar sedan som svar till niblic
Det var väl samme Westerberg som fp-ledare yttrade att"det får inte finnas något tak för invandringen"!.
3 people gillar det här.

AliasDL 15 timmar sedan som svar till Andy2222
Ändå är assistansreformen faktiskt det "bästa" som Vet Bästerberg genomfört. Kostnaden för LSS är dock en droppe i havet om man jämför med det som han antagligen är mest stolt över.

Westerberg hotade att avgå och fick därigenom Bildt att riva upp den s k Decemberöverenskommelsen mellan (s) och (m) från december 1989 rörande reglerad invandring. I den värsta svenska lågkonjunkturen sedan depressionen ställdes Sveriges gränser på vid gavel och invandringen nådde oanade höjder. Invandringskostnaden måste sedan dess ha varit astronomisk.
35 people gillar det här.

Johan J 15 timmar sedan som svar till Andy2222
Ja, han är nog en av Sveriges dyraste politiker. Det där på Röda Korset är bara kaffepengar i jämförelse med vad han ställt till med på andra håll. Fast Röda Korset lär ju ha betalat för att få hit anhöriga somalier så det blev rätt dyrt där också.

Det var för väl att den där Donner förskingrade så att RK fick dra ner på tempot.

18 people gillar det här.

Vielfras 12 timmar sedan som svar till Andy2222
Jovisst . . Bengan W igen , "fin grabb" det där . . X( !
2 people gillar det här.

BaconPiskan 12 timmar sedan som svar till Andy2222
Bengt Bästerb..., usch säg inte sådär! Allvarligt talat, den mannen har en stor skuld till svenskarna och är en av de farligaste nu levande individerna!
6 people gillar det här.

Elbolaget 7 timmar sedan som svar till Andy2222
Westerberg är psykopat. Någon annan förklaring är inte rimlig.

2 people gillar det här.

AliasDL 15 timmar sedan som svar till frustreradtomte
Dörren gick nog på hemförsäkringen, tror inte att sådant går på skattepengar.

Edit: idag hade nog din moster inte fått sådan ersättning, regelverket ska ha hårdnat betydligt. En unge med hela alfabetet som diagnos är nog inte det lättaste att ta hand om, det är därför de får ersättning. Men naturligtvis ska det vara inom det rimligas gräns.
3 people gillar det här.

modernghost 14 timmar sedan som svar till AliasDL
För en alfabet-unge får man (en svensk iaf) ca 1500:-/mån netto. Lätt eller inte, är det den månadsbelopp som en svensk alfabetare får nöja sig med.
5 people gillar det här.

AliasDL 13 timmar sedan som svar till modernghost
Ja, det är inga stora pengar för det arbete som föräldern besparar samhället.
2 people gillar det här.

oren_felt 17 timmar sedan
Nybyggarlandet Sverige sväljer de företagsamma och kreativa berikarnas rövarhistorier. En bekant med leukemi och 80 i blodvärde jagades med blåslampa av försäkringskassan fastän killen var så klen att han knappt orkade hasa sig till toan. Han var ju svensk förstås.
Välfärden urholkas ytterligare med alla dessa bedrägerier, naturligtvis importerad begåvning eftersom barnhälsovården följer barnets utveckling från vaggan och härfödda med BVC historik inte kan luras..
51 people gillar det här.

Castaldo 16 timmar sedan som svar till oren_felt
Ja, och en sjukskriven svensk utreds av läkare som aldrig träffa honom.
39 people gillar det här.

SkorpioSSS 17 timmar sedan
En effektiv behandlingsmetod är att ta bort alla bidragen. Då blir många friska igen!
53 people gillar det här.

Professorn 17 timmar sedan
Jag litar på skinnskallen Reinfeldt:

Pappan är bara en av alla dessa
invandrare som "berikar" vårt land.
Och att begå brott mot en dotter är
helt naturligt i en muslimsk familj.
62 people gillar det här.

lasse1 16 timmar sedan som svar till Professorn
Vad jag har hört skvallervägen, så är det Reinfeldts farfars farfar... som lär ha kommit från Afrika.... Somalia eller Etiopien...
26 people gillar det här.

R. v. Frensen 17 timmar sedan
Fruktansvärt! Arma flickan!
Men detta, om något, visar, hur sjuk den svenska "välfärden" är, inga proportioner, naivitet, godtycklighet, eller i motvikt övernitiskt, gränsande till grymhet ("arbetsdugliga" canserpatienter)....
Bidrags och trygghetssystemet är upplagt för fusk. Bara pursvenskar och gamla Sverigebor utnyttjar systemet försiktigt. Men nybyggare saknar dessa sociala koder och samhörighetskänslan med landet. De ser systemet, som den är, och tar, vad de bara kan. Inte alla, men stor del av dem.
De är ju integrerats väl i bidrags- och trygghetssystemet. Från första dagen.
61 people gillar det här.

modernghost 16 timmar sedan som svar till R. v. Frensen
De flesta pursvenskar och europeiska invandrare har faktiskt ingen aning om vilka bidrag och andra sociala förmåner dom är berättigade till, för det är ingen som upplyser dem om sådant - tvärtom, myndigheter gör allt för att du och jag aldrig skulle få reda på vilka rättigheter vi har. Annat är det med skyldigheter, dessa varslas vi om från dag 1!
De s.k. flyktingar, däremot, upplyses om samtliga möjligheter så fort dom har satt sina fötter på socialkontoret och var och en får en förhandlare som ser till att samtliga deras rättigheter följs samt att alla deras bidrag och dess tillägg blir utbetalda till punkt och pricka.
Sverige är fantastiskt, om man har rätt bakgrund och hudfärg, vill säga!
32 people gillar det här.

R. v. Frensen 15 timmar sedan som svar till modernghost
Du har alldeles rätt. Bra sagt. På pricken :-)
Rätt hudfärg och bakgrund öppnar många dörrar och möjligheter.

Intressant är att notera, att om invandrare inte utnyttjar trygghetssystemet, men tar snabbt själv ansvar för sitt liv och sitt uppehälle, så förlorar den direkt alla förmåner, vilka den kunde ha, om man bara suttit kvar i trygghetssystemet och varit det minsta "kreativ".

Sveriges ekonomiska och sociala systemet är på grunden socialistisk/kommunistisk.
Det finns oerhört stora likheter tex med förra Sovjet.

Offermentalitet, angiveri, köer, byråkrati, politiker som social och ekonomiskt elit, att arbete och strävande inte lönar sig, individens osund beroende av staten och institutioner osv.

I Sverige finns 3 kategorier, som kan leva bra:
1. Bidragsflyktingar, som direkt assimileras i bidragssystemet. Ingen kräver fr dem något, de väntar som fågelungar, att staten ska tillsätta utredningar, lägga upp olika projekt för deras "sysselsättning", ordna deras liv fr smått till stort.
2. Politiker, vem tjänar bäst och har egentligen ingen ansvar, dock stora möjligheter och insiderinformation om ett och annat matnyttigt.
3. Stora, riktigt rika eller multinationella företag och personer, vem har råd att planera skatter, få allt möjligt förmånligare och inför vem staten buggar och ger förlättnader, bara de inte lämnar Sverige, som de flesta andra....

Alla övriga har full ansvar inför staten och för sitt liv, de måste kämpa och avnjuter nästan inga eftergifter och hjälp.

16 people gillar det här.

modernghost 14 timmar sedan som svar till R. v. Frensen
Nog vet jag hur det går för invandrare som själva vill ta ansvar för sitt liv, för jag är en sådan. :) Tycker det är pinsamt att bli försörjd utan anledning och ser samtliga likheter mellan dagens Sverige och gamla Sovjet (som jag hoppades bli kvitt från när jag flyttade hit för länge sedan).
Det som slår mig mest är att strävsamma invandrare motarbetas av systemet något enormt. Undrar vad man får ut av att lägga en massa energi på sådant???? Vill man inte ha några invandrare, borde man stänga gränser och förbjuda samtliga svenskar att gifta sig med utlänningar, så aningslösa stackare slipper hamna i det svenska fördärvet. :)
4 people gillar det här.

-45 15 timmar sedan som svar till modernghost
Jag tror året var mellan -83-85 som jag på min arbetsplats blev tillfrågad av en kollega vad en enkel förfrågan till en advokat kunde gå på."200 tror jag utifrån det häfte vi fick i brevlådan för ett antal år sedan och gick under namnet från A till Ö " svarade jag henne, men lovade ta reda på det mer exakt vid hemkomsten.Jag hittade aldrig häftet utan ringde kommunen som även dom kom ihåg häftet och kommit från Socialdepartementet.Sagt och gjort så ringde jag departementet som sa att den inte längre gavs ut då det blivit alldeles för dyrt!

Kan aldrig tänka mig svarade jag att distributionen till de svenska hushållen blev för dyrbart utan det måste ha varit just detta att svenska folket för första gången blev upplyst om sina lagstiftade rättigheter och kassan sinade snabbt för att sedan aldrig fyllas på. Han blev tyst några sekunder och sedan tillstod han att det var så det förhöll sig och nämnde att jag inte varit den enda som frågat efter häftet och även han tillstod häftets förträfflighet.

Redan samma kväll tog Aktuellt upp att Advokatsamfundet gick till storms över hur urholkat systemet blivit och det från början låga självkostnadspriset på 200 kr nu stigit till bortåt 1800 och mer för en simpel frågeställning.Vad det kostar idag har jag ingen aning om och som du så korrekt säger, att allt av sociala förmåner går oss förbi pga att ingen upplyser oss, till skillnad mot dessa batiktanter som står på Arlanda och omedelbart förpassar dom in i de lagstiftade sociala rättigheterna som man undanhåller de vanliga skattebetalarna.

Vad som återstår idag skulle vara mycket intressant och vore förträffligt om någon kunde lägga upp! Ju mindre vi vet och tar ut, ju mer kan batiktanterna få tillgång till och spendera på utrikes födda.
15 people gillar det här.

modernghost 14 timmar sedan som svar till -45
Dra inte alla utlänningar över samma kam! Skulle du tex. gifta dig med en utlänning och ta gemålen hit, blir inte han/hon upplyst, och råkar sedan något hända dig, då står den arma kraken där ensam med era ungar för allmän bespottaning...
Tror du att din andra hälft blir möjligen upplyst då? - Glöm det! Mycket allehanda skit kommer man dock ösa över stackaren... om han/hon inte råkar vara muslim, vill säga. :D
1 person gillar det här.

-45 12 timmar sedan som svar till modernghost
Då handlar prioriteringen enbart om muslimer om jag fattat dig rätt.Vad jag utifrån din kommentar ville belysa och som du själv tillstår så är det den totala bristen på upplysningar som gäller för svensken.Man får kanske syn på någon skrift som gör att man reflekterar över bristande information, en förmån man borde haft och tar upp det med en handläggare som man haft kontakt med länge och först vid ett påpekande visar det sig att "jo visst har du rätt till det" och man inser att detta varit något man avsiktligt undanhållit att berätta under många år, helt enkelt satt det i system.

Jag känner flera kvinnor som kommit hit och deras nya sambo/äkta man har redan första veckan slussat in dom i det svenska sociala systemet FK och AF, känner inte alls igen din beskrivning,låter som om du talar om någon som tagits hit illegalt och hamnat utanför systemet.
1 person gillar det här.

modernghost 4 timmar sedan som svar till -45
De kvinnor som kommer hit med medelålders svenska män har det förmodligen lättare än dom som jag dagligen har att göra med - män och kvinnor som kom hit med unga svenskar och som av olika anledningar hamnat i utsatt läge. Trots inskrivningar på både FK och AF, snabb svenska, studier och arbetsvilja kan man hamna åt fanken.
Unga svenskar är inte upplysta om varken sina rättigheter eller vad som händer deras utländska efterlevande ifall att dom förolyckas. Och europeisk-ättade efterlevande försöker fixa allt själva innan dom ens kommer på tanken att söka hjälp, vilket då kan visa sig vara sent påtänkt. Finns det dessvärre ingen svensk släkt att kunna luta sig emot i svåra stunder, blir man definitivt utsatt för allskönans godtycke - jag skulle kunna berätta några riktiga rysare...

Leifegubben 17 timmar sedan
Vilket land kommer den här fina familjen ifrån?
61 people gillar det här.

quinna 17 timmar sedan som svar till Leifegubben
Det var jag som tipsade AP om detta. Pappan 45 år förbjöds efter avslöjandet att ha kontakt med dottern och försvann då utomlands. Men i somras återvände han och greps. Brottstiden är december 2003 till augusti 2010. Det framgår inte vilken etnicitet han har. Men får jag reda på det, får ni reda på det.
78 people gillar det här.

AliasDL 15 timmar sedan som svar till quinna
Bra tips. Pappans agerande verkar synnerligen "osvenskt".
14 people gillar det här.

sorjav 12 timmar sedan som svar till quinna
Bra quinna skickade oxå in tipset på fm idag.
2 people gillar det här.

quinna 55 minuter sedan som svar till sorjav
Då är det kanske ditt tips dom läst/hörsammat ?! Har en fråga. Får du ett mejl -svar som bekräftelse på att du skickat? Det fick man alltid på PI-sidan, men inte här på AP!

Jag skickade även ett (några dagar sedan) tips om den för våldtäkt och andra sexuella trakasserier häktade läkaren Lukman Ersan. Han häktades i Januari i år och PI hade en artikel om detta. Han är nu åtalad och jag tycker det är viktigt att följa upp den här historien. Jag vill bl.a veta om HSAN låter honom behålla läkarlegitimationen om han blir dömd. Ett annat ä*kel är plastikkirugen Carl-Åke Troilius som drogade och våldtog kvinnor. Han dömdes 2007 till 3,5 års fängelse och skulle ha blivit villkorligt frigiven Februari 2010. Men få känner till att han avtjänade straffet på sin systers gård.

stefan4343 16 timmar sedan som svar till Leifegubben
det kommer vi tyvärr aldrig att få veta och just därför kommer alla till slut att få veta det. Det låter paradoxalt men tänk efter lite grann...


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: