torsdag 13 oktober 2011

Utställning om begreppet Politiskt Korrekt - Studio Ett | Sveriges Radio

Utställning om begreppet Politiskt Korrekt - Studio Ett | Sveriges Radio: Definition av begreppet Politiskt Korrekt

Poltiskt Korrekt åsikter är framför allt åsikter som aldrig behöver beläggas eller underbyggas för att accepteras av den förhärskande poltiska och kulturella eliten.

Media granskar inte eller förljer inte upp Politisk Korrekta uppfattningar

Ej politiskt Korrekta åsikter däremot ifrågasätts alltid av media.
Gräsroten,
2011-10-11 17:42
Anmäl
Lustig twist...

...när Stefan påstår att politiskt inkorrekta försöker tysta debatten :)

Ungefär som när Fox News kolumnist ansåg att pro choice-rörelsen i USA försökte tvinga på andra dess åsikter.

Per definition är ju PK att sålla bort och ignorera för att komma fram till en önskad slutsats. Kärnan är här att man anser att ståndpunkten är viktigare än att den stöds av någon form av verklighet eller fakta.
David,
2011-10-11 17:37
Anmäl
PK

" PK "-rådande,bestämda, av politiska eliten normen under en viss tidsperiod.
demos,
2011-10-11 17:37
Anmäl
Diktat från DN

I min värld så startade fenomenet politisk korrekthet i o m Olof Lagerkrantz utrensningar på DN under 60-talet. Sedan dess har denna tidnings kultursida tillåtits bestämma dagordningen för vad som är "rätt och riktigt" att tycka och tänka.
Den som trampade "fel" åkte obönhörligt ut i kylan - en form av yrkesförbud.
Idag utgår samma elitskikt från media- och förlagskvarteren i Stockhoms innerstad. Alla skriver och säger samma sak. Vi får enfald istället för den mångfald man säger sig värna. Allt annat är rasism eller någon form av fobi i dagens Sverige. Tack Gode Gud för befriaren - internet.
Konstantin,
2011-10-11 17:32
Anmäl
SV:Just nu

Till Kallebulingen:
"Lite mysko detta att just SD väcker så många känslor. Varför? "

Jag tror det kan bero på att de etablerade parierna vet att de är ute på lösa boliner när det gäller mångkulturen och brottsligheten. Och de gillar inte att SD påpekar detta. Mångkulturen är inte den framgångssaga som de etablerade vill ge sken av. Samtidigt har man drivit detta i 20-30 år med ofattbara kostnader. Nu kommer SD och synar bluffen. Då svarar man inte med fakta, för i en faktadebatt förlorar man, istället försöker man misskreditera motståndaren, kalla dem nazister, rasister, hänsynslösa, okunniga m fl.

Notera hur Reinfledt snäste av Åkesson i partiledardebatten i Agenda. Statsministern vägrade ge sig in i en faktadiskussion. Istället snäser han av och kallar motståndarnas budget som "orealistisk" utan att specificera på vilket sätt.
medborgare,
2011-10-11 17:30
Anmäl
Visa allaVisa 5 till

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: