torsdag 3 november 2011

Stökigt efter SD-besök på Seved - Malmö - Skånskan.se

Stökigt efter SD-besök på Seved - Malmö - Skånskan.se: Stökigt efter
SD-besök på Seved
Skriv ut
Av Lennart Larsson, lennart.larsson@skd.se
Tona Ishaq, tona.ishaq@skd.se 2 NOVEMBER 16.11

MALMÖ. Tumult uppstod i Sevedsområdet på onsdagseftermiddagen. Bland annat attackerades en polispiket med stenar av ungdomar i området.
Orsaken till oroligheterna antas ha varit ett besök tidigare på dagen av SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth.

Kent Ekeroth besökte Sevedsområdet vid 14-tiden på onsdagen för att “träffa boende och polis för att skapa mig en bättre bild av problemen i området”.
– Vid 14-tiden ringer folk och berättar att man skjutit smällare på platsen och att där blivit en folksamling som tolkas som en demonstration, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

Efter hand spärrade polisen av ett kvarter runt Sevedsplan där det samlats folk. Dessutom omhändertog och avlägsnade man flera personer eftersom att de betett sig störande. Bland annat sköts det raketer och det skedde även en del skadegörelse på gatan. Bland annat vältes soptunnor.
Trots oroligheterna hävdes avspärrningarna kring Rasmusgatan 15.30. När SkD anlände till Rasmusgatan fanns fortfarande en polispiket kvar tillsammans med ett 70-tal människor från området.

En större grupp ungdomar höll till mitt på Rasmusgatan, några som stod i närheten av piketbilen uppmanade poliserna att åka därifrån. “Ni skapar bara problem här”.
– När jag kom hem var det fullt av poliser här, sex poliser till häst och flera piketbilar. Nu är det konstigt nog bara en kvar, sa närboende Alex.
När den ensamma polispiketen började köra längs Rasmusgatan attackerades den med flera stenar. Kravallutrustad polis gjorde ett utfall mot några i stenkastargruppen, men avlöstes en stund senare av sex poliser som lugnt kom inpromenerande i området från parkeringen vid Köpmansgatan.

Polisen spred sig långsamt längs gatan, pratade med flera av dem som stod där. Efter ett tag blev stämningen märkbart lugnare.

Twitter Facebook Pusha Tipsa

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: