torsdag 8 december 2011

Mona Sahlin på finländsk demokratiturné « Avpixlat

Mona Sahlin på finländsk demokratiturné « Avpixlat: FINLAND Mona Sahlin, före detta partiledare för Socialdemokraterna och nu bland annat styrelseledamot i vänsterextremistiska Expo, är på besök i Finland där hon deltar i en debatt om den svenska blockpolitiken. Hon passar på att dela med sig av sina anti-demokratiska metoder för att hålla invandringskritiska partier utanför maktens korridorer.

- I Sverige behövs ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna för att Sverigedemokraterna inte ska ges spelrum att växa, säger hon.

Tydligare kan det inte sägas: vad som helst kan offras, bara inte Sverigedemokraterna ges någon makt. Allt annat är underordnat den mångkulturella ideologin som blivit den nya inofficiella svenska statsreligionen. Sahlin menar till och med att de “invandrarfientliga och nationalistiska rörelser som rider på en missnöjesvåg i Europa” är politikens allra största problem just nu.

Vidare menar Sahlin att värsta tänkbara scenariot skulle vara att Sverigedemokraterna blir en politisk maktfaktor liknande den Dansk Folkeparti är i Danmark eller Sannfinländarna i Finland.

- Vi ska ta debatten med Sverigedemokraterna, men vi ska aldrig släppa in dem i regeringen. Det är de stora partierna som ska bestämma den politiska agendan. Sverigedemokraterna ska inte ges någon martyrroll, säger Sahlin.

Hon gör dock skillnad på Sverigedemokraterna och Sannfinländarna, bara det förstnämnda menar hon kan kallas “högerextremt”.

- Deras roll är ändå påfallande lik, även om bakgrunden skiljer sig.

Vasabladet
Print Friendly
Share
2011-12-08, 01:05 (uppdaterat 2011-12-08, 01:30) | Kategori(er): Politik, Utrikes

2
Disqus

Gilla
Dislike
and 9 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
94 kommentarer 1039 gillar received
Dela på
Visar 80 av 218 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Lapplaenning 5 minuter sedan
Ämnet togs upp i de finska nyheterna igår:

http://svtplay.se/v/2633915/uu...

(ca. 1.05 min och framåt, textat på svenska)

Nostradamustheone 9 minuter sedan
Mona Muslim är medlem i ett parti som allt sedan Palmes dagar gjort allt för att toppstyra och bestämma över våra liv. Hon har inget att komma med vad gäller demokrati.

Ser man sen på hennes arroganta uppträdande så kan man inte ta henne för annat än omogen. hennes nivå är fortfarande på det stadiet där hon började, dvs som ordförande i Barbie-klubben.

Hon är en sann verklighetsförnekare och bör även i fortsättningen bara hålla på och leka med dockor.
2 people gillar det här.

swebyggare 14 minuter sedan
Missnöjesvåg i Europa; Hur ser det ut i Europa, nästa steg blir nattligt utegångsförbud på grunda av att kriminella har fått härja fritt över länders gränserna. Den dagen kommer och är inte långt borta, och finns redan nu undermedvetet eftersom vanligt folk inte går ut efter mörkrets inbrott.
Vad har detta med rasism att göra, att SD vill stäva landet för en säkrare demokratisk framtid utan Socialdemokraterna och kulturmaximalistiska valskolor för de rätta åsikterna.
Vad kostar det att få ordning på de Europeiska länderna, inte bara i pengar, människors liv och hälsa står på spel.
Liknande personer som Salin som i stort sett aldrig har haft ett jobb, utan endast levt på andras skattepengar hela sitt liv borde portas från all offentlighet, något eget förstånd lär hon inte ha.
Det är dumma politiker som har format länders tidigare utveckling i tron att mångkultur skapar en stabil framtid, detta endast för att göra sig själva till ikoner.
2 people gillar det här.

Swede9999 18 minuter sedan
Jag tycker tjuven och landsförrädaren mona muslim ska fortsätta sin resa österut, och aldrig mer komma tillbaka till Sverige.
6 people gillar det här.

LasseG 22 minuter sedan
"Vi ska ta debatten med Sverigedemokraterna, men vi ska aldrig släppa in dem i regeringen. Det är de stora partierna som ska bestämma den politiska agendan."

Det utesluter vål då även Centerpartiet, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet.
9 people gillar det här.

Misslyckande 23 minuter sedan
Hur kan man påstå man är demokratiskt genom att säga "vi ska ta debatten med våra få inövade argument som 600.000 invandrare går till arbetet varje dag"

Men inte släppa in i Regeringen?

Det är väldigt demokratiskt eller hur?
5 people gillar det här.

Misslyckande 24 minuter sedan
Stora skillnaden mellan Sverige och Finland

Sverige vek sig för nazisterna och därför har vi den påtvingade sk mångkultur hon själv flyr ifrån

Finland vek sig inte för varken nazister och kommunister och har ingen "skam" för dom är finnar!

Måna måste ha känt sig obekväm i WASA som skapades av pursvenskar!
8 people gillar det här.

Bumbuli 27 minuter sedan
Sahlilns hysteriska vendetta gentemot SD framstår som en sjuk människas övertygelse om att demokrati är mindre värd än hennes obildade verklighetsuppfattning och tro på att Sverige är någon sorts godhetsförebild för resten av världen. Denna ständiga "vi kan bäst"-attityd är inte bara tröttsam, den är pinsam!

Jag vågar knappt föreställa mig vad M- och S-väljare tycker om hennes absurda förslag, men som f.d. M-väljare skulle jag inte tro att deras reaktion är alltför munter.

Vem tror Sahlin egentligen att hon är? Vem kan hennes ilska och inkompetens egentligen övertyga?
9 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist 16 minuter sedan som svar till Bumbuli
Tror nog hennes partivänner tyckte detsamma Varför åkte hon ut så fort tro
Men jugholt sitter kvar ännu som gjort värre saker än henne

denaknakejsarna 31 minuter sedan
Att det fortfarande klyschas på med "missnöje" och "martyrroll". När SD började bli en snackis uppfattade jag de aldrig som några martyrer, det är något andra verkar ha skapat åt dem.
Visst är svenskarna välprogrammerade sömngångare (nu går nog Torbjörn Jerlerup i taket över den grova generaliseringen), men om debatten tas med SD är det inte omöjligt att de blir just ett stort parti och kan sätta agendan. Om så sker borde Sahlin vara nöjd, eftersom allt då gått rätt till enligt henne.

19841 37 minuter sedan
Demokratiturné för Sahlin? - "I Sverige behövs ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna för att Sverigedemokraterna inte ska ges spelrum att växa, säger hon."
Med ett sådant uttalande måste hon helt tappat fotfästet i verkligheten, eller totalt missförstått ämnet. Och det kan ju inte vara första gången!
2 people gillar det här.

Magentan 43 minuter sedan
Läs här om hur Sveriges Radio och lärarna vill bestämma över vilket parti eleverna INTE ska rösta på i svenska skolvalen!

I förra höstens skolval hade Sverigedemokraterna stora framgångar, och i Älvdalen i Dalarna fick SD 45% (störst i landet) när eleverna fick välja.

Vad gör man då? Ropar efter Expo så klart.

"Och det är inte bara i Älvdalen som skolan har börjat jobba hårdare för att prata om främlingsfientlighet och kultur. Jonathan Leman på Expo märker av ett ökat intresse från skolledningar som vill prata om såna här frågor ... ".

http://sverigesradio.se/sida/a...
4 people gillar det här.

lattolagom 46 minuter sedan
Det värsta tänkbara scenariot hade varit/ skulle vara om Mona Sahlin skulle bli en politisk maktfaktor. Jag skulle inte ta i henne med tång.
1 person gillar det här.

raimo svensson 49 minuter sedan
ho ho mona i suomi desamma som ryssen kommer
1 person gillar det här.

JanEriks 54 minuter sedan
Tips till SD!
Varför inte byta namn till SANN-SVENSKARNA?
2 people gillar det här.

griffin11 30 minuter sedan som svar till JanEriks
Ide´n är inte dum, men namnvalet är inte det primära. Jag har funderat över ifall det skulle vara någon förtjänst i att SD, Dansk folkeparti, Norska famskridtspartiet och Sannfinnarna slagit sina påsar ihop, i varje fall delvis, "under ett paraply", sedan kan det ju vara upp till varje land att ha lite autonomitet. Sammantaget tror jag det hade funnits ett och annat att vinna. Jag menar, Socialdemokrater finns ju i alla länder, så varför inte "Nationaldemokrater". Dom kan ju då träffas och prata gemensamma problem och det hela hade ju blivit en smältdegel där man kunde hjälpas åt med problemlösningar etc. Ni fattar galoppen.

MrNail 48 minuter sedan som svar till JanEriks
Tycker PURSVENSKARNA skulle passa ypperligt ;)
2 people gillar det här.

mrMadmax 59 minuter sedan
Ett väldigt konstigt sätt att resonera. Tex om jag har gillar en viss sak alltid, men ser att min granne gillar samma sak. Ska jag då gå mot min egna vilja för jag vill inte att jag och min granne ska gilla samma sak!!! Tycker synd om s som inte verka ha ett eget partiprogram.
2 people gillar det här.

Joacim Björk 1 timme sedan
Finns det förövrigt några finlandssvenska tidningar som rapporterat om hennes turne? Skulle vara intressant läsning.
7 people gillar det här.

DenRiktigaAteisten 1 timme sedan som svar till Joacim Björk
Hittade ingenting i Hufvudstadsbladet (http://www.hbl.fi/).
Och då är ändå HBL otäckt lik de svenska tidningarna när det gäller om vad och hur saker och ting ska skrivas...
2 people gillar det här.

Joacim Björk 1 timme sedan
Senaste gången socialdemokraterna hade en egen politik var under Persson. I förra valet var de enbart ett missnöjesparti som sa i klartext: Nej till alliansen och SD. Den egna politiken lös dock med sin frånvaro, liksom den gör idag("Vi lägger en miljard extra på välfärden oavsett hur mycket Alliansen lägger" är kanske det tydligaste exemplet). Det kanske var därför de samarbetade med MP och VPK, partier som faktiskt fört en egen politik (vad denna politik innehåller och vad det skulle innebära för Sverige är en annan sak).

S har ju en tendens att vända kappan efter den opinionsvind som för tillfället starkast blåser. Det är kanske detta man nu vill gå ifrån och som man kallar för #Nystart...

Jag är glad att jag inte är Sosse.
9 people gillar det här.

niklasr 1 timme sedan
Förhoppningsvis så får hon massor av obekväma frågor om hur demokratiska sossarna och Sverige egentligen är när de sätter partipolitik framför nationens och svenskarnas bästa.
6 people gillar det här.

Stefan K 1 timme sedan
Låt oss slippa se, höra och läsa om Mona Sahlin, nu och för all framtid.
Vilka tar den tanten på fullt allvar? Uppenbart inte ens hennes egna väljare och partikamrater. Hon är förbrukad.

Jag undrar ibland om vår s.k. statsminister, Fredrik Reinfeldt, bedriver den politik han gör för att straffa Sverigedemokraterna?

Om du Fredrik eller någon på ditt partikansli läser detta, så vill nog fler än jag ha svar på detta:
Bygger din invandringspolitik på att du i grunden avskyr SD så mycket, att du vill straffa dem genom att släppa alla hämningar och finansiera detta på bekostnad av vår välfärd, våra jobb och våra framtida pensioner?
Om så är, sätt dig ned och fundera ett tag. De som drabbas hårdast är nämligen "vanligt folk" som inte har din höga lön, dina förmåner, din pensionsförmån och samma möjligheter att klara vardagen både nu och framöver. Det är "vanligt folk" som tvingas vända på varje krona, som inte får något arbete, som blir av med de jobb de har, som inte får någon bostad, som inte har råd att gå till tandläkaren, som behandlas illa på äldreboenden, som misshandlas, som våldtas, som rånas, som nedvärderas och som hamnar sist när prioriteringar och projekt ska sättas i hamn.
Sätt dig ned med Filippa och resonera om avskyn till SD är så bergfast att du är beredd att sänka de människor som betalar skatt och förväntar sig att DU ska prioritera dem och deras vardag...och ja Fredrik, bland dem finns också personer med utländsk bakgrund som hamnar mellan stolarna när Ditt Nya Sverige ska prioriteras före allt annat.

Mona Sahlin har jag gett upp hoppet om, men jag misstänker och hoppas att det någonstans i Fredrik Reinfeldts inre, finns en strimma av hopp och en förståelse för alla de svenska skattebetalare som dagligen oroas över sin nutid och sin framtid.
28 people gillar det här.

lattolagom 44 minuter sedan som svar till Stefan K
Skicka frågan direkt till partikansliet. Ett stort kors i taket om du får svar :).

Sanningen vinner Top 10 1 timme sedan
Den enda(!!) fördelen med detta är at Mona inte gör dumheter i Sverige just under denna resa.
8 people gillar det här.

GudrunSpyman 1 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: