måndag 19 december 2011

Regeringen: ”Invandringen är en myt”. Sverigedemokraterna anmäler till KU - Fria Tider

Regeringen: ”Invandringen är en myt”. Sverigedemokraterna anmäler till KU - Fria Tider: Många eller få? Regeringen ger besked.

MytMånga eller få? Regeringen ger besked.
Regeringen: ”Invandringen är en myt”. Sverigedemokraterna anmäler till KU
Publicerat 19 december 2011 kl 12:03
Integrationsminister Erik Ullenhag och statsminister Fredrik Reinfeldt har trimmat sitt budskap till svenska folket: Massinvandringen är inte bara bra. Den finns inte! På en ny web-sajt slår regeringen hål på ett antal oroande fakta om invandringen, som de kallar för myter.
Gilla på Facebook

I en artikel i dagens DN lanseras ett nytt desinformationscentrum på nätet, regeringen.se/tolerans. Håll tillgodo.

Myt 1: Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.
”Påståendet är direkt felaktigt.” Man konstaterar att vi har ”knappt 15%” utlandsfödda i landet, eller en dryg miljon människor. Eftersom denna siffra inte väntas öka är påståenden om att svenskarna kan komma i minoritet en myt.

Den ”myt” som regeringen slår hål på torde vara myten att utländska familjer i Sverige, liksom svenska familjer i utlandet, föder barn som upplever sig som samma landsmän som sina föräldrar – samt att invandrarbefolkningen, per familj, föder betydligt fler barn än svenskarna.

Enligt Statistiska Centralbyrån räknas ”utländsk bakgrund” som de utlandsfödda, plus de vars båda föräldrar är utlandsfödda. (Tidigare räknade man även dem vars ena förälder var utlandsfödd, men dessa ca. 565 000 personer försvann ur statistiken 2003).

Regeringen vill nu räkna även barn som fötts i Sverige av utländska föräldrar till svenskbefolkningen. Och därmed är det normala beräkningssättet ”direkt felaktigt”. Vi får hoppas att SCB hänger med i svängarna.

Om ett par år kanske även detta invandrarbegrepp (att vara utlandsfödd) blir mytförklarat. Förslagsvis kan regeringen förklara alla för svenskar redan efter den 3-åriga väntetiden för medborgarskap. Inte för att Mohammed blir svenskare för det och inte för att Avpixlat eller Fria Tider plötsligt blir lögnare och mytspridare för det heller. Men det är en sysselsättning för regeringen, medan den väntar på att ”myten” äntligen skall bli verklighet så att man inte behöver vara rädd för de förkättrade majoritets-svenskarna längre.

Myt 2: De flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl.
Enligt regeringen har 91% av asylsökarna antingen skyddsskäl eller flyktingskäl.

Chefen för FN:s flyktingkommissariat, (UNHCR) Sadako Ogata är en bland många inom ”branschen” som sagt att flyktingverksamhet är komplex. Och skälet till att den är komplex är enligt Ogata att ”befolkningsströmmarna ofta beror på att ekonomiska migranter tillgriper asylvägen, eftersom denna ofta är enda vägen att få anställning i de industrialiserade länderna.”

Vad Ogata säger är en uppenbar sanning. Detta har konstaterats och diskuterats av i stort sett alla svenska partier, medier och experter. Att övervägande delen av asylsökarna egentligen är att betrakta som ekonomiska migranter har behandlats som ett uppenbart faktum i Sverige under minst 10 år.

Regeringen fastslår nu med hela sin trovärdighet att detta är en myt. Ambitiöst.

Myt 3: Sverige är på väg att bli ett muslimskt land.
Enligt regeringen har Sverige ”bara” drygt 100 000 muslimer. Detta är nämligen antalet muslimska församlingsmedlemmar som registrerat sig i ett register hos staten.

Att ensidigt fokusera på en siffra i ett register är inte det normala sättet att kvantifiera religiösa trender och demografisk utveckling. Men vår regering är inte heller normal. Regeringens ordförande, Fredrik Reinfeldt, har tidigare sagt att det bor fyra gånger så många, ca. 400 000 muslimer i landet. Vad gäller?

Att räkna registrerade muslimer och sedan jämföra med antalet medlemmar i Svenska Kyrkan leder inte rätt.

Antalet medlemmar i Egyptens Muslimska Brödraskap är kring två miljoner. Egypten har 81 miljoner invånare. En lägre andel muslimer än Sverige alltså, om vi går på Fredrik Reinfeldts siffra. Muslimska Brödraskapet har också bara 20% av det egyptiska parlamentets ledamöter. Sjuklövern, med åtskilliga muslimska riksdagsmän, har 94% av den svenska riskdagen. Sverige är inte muslimskt. Är Egypten muslimskt? Bäst att fråga regeringen, kanske även detta är en myt.

Den dåvarande ministern Jens Orback sade för några år sedan att svenskarna bör vinnlägga sig om att gå muslimerna till mötes, eftersom dessa kanske kommer att hamna i majoritet ”en dag”. Orback menade att muslimerna i så fall kan förmodas återgälda vänligheten, när de själva har makten över oss. De kristna kopterna, som tidigare var Egyptens majoritetsbefolkning, kan berätta massvis för Orback om den saken.

Så här fortsätter det på regeringens nya web-sida, ända till Myt nummer 13.

Sverigedemokraterna KU-anmäler
Sverigedemokraterna meddelade idag att de kommer att formulera en anmälan till Konstitutionsutskottet.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson: ”Innehållet på sidan är inte bara grovt vinklat utan innehåller i många fall direkt vilseledande uppgifter för att inte säga rena lögner. Jag tycker att det är osmakligt att regeringen använder sin webbplats på detta sätt. Partierna har egna hemsidor för att föra ut uppenbar opinionsbildning där samma krav inte nödvändigtvis måste ställas på faktagranskningen.”
Skribent

Carl Lundström
+41 767 448 997
carl@lundstrom.com
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Regeringen säger att invandringspolitiken är en myt5 timmar sedan GalaXyBloggen.se
Ullenhag följer sin Bibel9 timmar sedan Adderat

0
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 28 kommentarer

elfyma
Statsminister Reinfeldt säger i detta TV-inslag att det finns en stor marknad för halalslaktat kött i Sverige med 400 000 muslimer.
http://www.youtube.com/watch?f...

Under valrörelsen vallfärdade partiledarna till landets imamer som utlovade 400 000 muslimska röster om de fick igenom sina krav.
Avanza Bank skapade Shariafonder och fjäskade för imamer för att locka till sig 400 000 muslimer.
http://varjager.wordpress.com/...

Vad är dessa 400 000 muslimska väljare om inte invandrare och muslimer ?
Eller försvann de på något mirakulöst sätt efter valet 2010 ?
Gilla
Svara
22 minuter sedan
1 Gilla
bogartius
Vi får kalla på Räddningstjänsten och jourhavande präst till Rosenbad.

Regeringen har tappat sitt förstånd och behöver tvångsomhändertas!
Gilla
Svara
25 minuter sedan
1 Gilla
bowlaren
Nu ser vi att Reinfeldt försöker bli en Diktator, med lögner och censur.
http://svenssonsfunderingar.wo...
Gilla
Svara
40 minuter sedan
1 Gilla
Observanten
Ullenhag lider av runkfantasier, någon har skitit i hans hjärna och glömt att spola!!
Gilla
Svara
48 minuter sedan
3 Likes
Elbolaget
Men nu har de fullständigt spårat ur.

Gilla
Svara
3 timmar sedan
5 Likes
BirgerZorro
Håhåjaja! De förnekar sig aldrig; våra kära politiker. Detta utspel visar snarare på paniktillstånd istället för det påstådda.....

De har tappat greppet om invandringen och den illegala flyktingpolitiken, vilka stolpskott. Jag längtar redan till nästa val...... :)
Gilla
Svara
3 timmar sedan
4 Likes
loofon
Mycket bra SD!
Ni måste, som de enda som gör det i invandrarfrågor, stå upp för sanningen.
Det är extremt viktigt för landets fortlevnad att detta vansinniga experiment, där Sverige ligger i potten, stoppas snarast!

Sedan kan man ju undra om man får kommentera på den nya lögnarsidan ...
Gilla
Svara
3 timmar sedan
5 Likes
nuvetvi
Statsministern höll tal från Skansen idag. Ämnet var våldet i samhället.
Han har ju kritiserats för att inte bry sig. Nu lät han som en Sdare eller den "värsta" hemsida som diskuterat och skällts för högerextrem och annat liknande. Kände sig väl pressad? Ett bra tal. Berörde det mesta, sakligt, insiktsfullt. Försiktigt. Drabbats själv. Talade om miljöer man inte tror att det sker i och ingen därför tror att det kan ske där.

Han hänvisade till Birger Jarl och Kvinnofridslagen. Som man diskuterat sedan länge på olika hemsidor som stämplas som högerextrema, främlingsfientliga, rasistiska annars. Av de, som han sagt får skylla sig själva och han inte vill ta i med tång och bara vill se sig som offer och njuter av att göra. Nu använder han "deras" argument. Plockar upp andras. Sent ska syndaren vakna.

Han nämnde att i Sverige är man tillsammans med vem man vill. Avslutar om man vill. Före äktenskap. Gäller både män och kvinnor. Gifter sig med vem man vill.

Kunde han inte låta bli att ta in så många från länder med kulturer, som inte accepterar de svenska levnadsreglerna de flytt till och ger dem skydd? Det borde vara lätt, att se på klädseln och helgedomar de bygger hur de menar, att man ska leva och de regler de tänker följa. Borde väl ge en tydlig varningssignal? Så att det inte blir som på universitet i Egypten. Först inga med hijab, sedan ett fåtal, sedan flera och sedan samtliga kvinnor. Vill vi ha det så i Sverige? Skulle deras seder komma hit och vi förändras efter dem? " Flykt undan förföljelse" menar väl just "flykt undan förföljelse" och inget annat. Alltså att de ska slippa förtrycket i sina länder och inte att det förs in hit? Annars har de inget här att göra. Var ju inte deras länders styre, seder och kultur vi skulle skydda. Det är de - och vi - , som ska skyddas från deras politiska system, kulturer, religioner och länder. Talet om Birger Jarl faller och blir ju bara tomt prat annars.

Vilka skapar spänningar och ökar på? Inte perfekt någonsin, men hur har det blivit så mycket? 23.000 anmälningar om våld mot kvinnor i hemmet nämnde han.

Hans förslag om åtgärder. 1. Utredning. 2. En miljard. 3. 3 poliser. 4. Information, möten o.s.v.
Men inget om stopp för eller begränsning av invandringen. Våld som våld menar han. Hänvisade till forskare. Men de kommer aldrig med åtgärder. Våldet har ju bara ökat och ökat. Tystar ner och bortförklara. Inget som har minskat. Samma politik val efter val. Snacka bort. Rädd att det här talet av statsministern också var ämnat för att snacka bort. Ville bara ta initiativet från kritiken. Bra om dubbelspelet kan diskuteras.

Tillägg: Idag sörjer vi den store ledaren Kim Jong - Il. Han som levererade komponenter till atomvapen i Iran. Nåja, sörjer och sörjer. Gråter väldeliga i NordKorea.Skrämda för vad som ska bli när hans son tar över.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
2 Likes
niklasr
Reinfeldt gråter säkert över Kim Il Sung, hans stora förebild.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till nuvetvi
2 Likes
nuvetvi
Kim Jong - Il, heter han visst, som dog senast. Pappan var Kim Il Sung. Jag skrev fel. Rättade. Ursäkta. Men i sak samma. Säkert förebilder.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till niklasr
2 Likes
niklasr
Precis, vill de ljuga så får de göra det under egna färger/ loggor inte försöka gömma sig och legitimera dessa lögner med Regeringsemblemet.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
2 Likes
affehund
Säger det än en gång: Om nu invandringen är obefintligt och i det närmaste en guldgruva....varför redovisar ni inte vinsten i kronor och ören så vi dumskallar kan jämföra era siffror med de siffror som RUT tog fram åt SD
Gilla
Svara
4 timmar sedan
4 Likes
Tjatte
Eller hur!

Så här skriver de själva
"Myt 9: Invandringen kostar Sverige tiotals miljarder kronor varje år."
Jag hade väntat mig att läsa hundratals miljarder, men nej, så dumma var de inte. De skriver istället att vi invandringskritiker påstår att det bara skulle kosta tvåsiffrigt antal miljarder per år!

Det löjeväckande, för oss som har lite koll, är att "deras" egen "expert", desinformatören Jan Ekberg, pratar om kostnader på 40 - 60 miljarder per år. Det är till honom media alltid vänder sig, om de nu tänkt skriva en artikel där de faktiskt erkänner att invandringen kostar (lite) pengar.
Ekberg är så finurlig och snäll, så att utlänningarna i hans beräkningar i princip bara behöver vara med och betala transfereringarna till sina egna. Vi svenskar ska ensamma stå för all infrastruktur, skolor, rättsväsende m.m. Det är som att invandrarna aldrig använder allt detta.
Detta erkänns här
http://www.svd.se/opinion/leda...
Ekberg räknar vidare in alla invandrare i samma grupp om jag inte har helt fel, och ja, jag behöver inte tala om vad det får för konsekvenser.
Gilla
Svara
18 minuter sedan
som svar till affehund
hollandska
När 7-klövern utreder begrepen om den rådande massinvandringen, ja då slår en annan sig för pannan.

Svenskar, som de tidigare sagt öht inte finns, och importerade genier från 3:e världen, vilka som skall rädda den svenska välfärden. Det verkar ha slagit slint totalt hos dessa genier på ministerposterna.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
4 Likes
vanlade
Nu ljuger dom oss rakt i ansiktet, inga skrupler alls.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
5 Likes
Lars-Ivar Carlsén
Snälla regering! Om nu Myt 9: Invandringen kostar Sverige tiotals miljarder kronor varje år är felaktig varför presenterar ni inga siffror från en gjord utredning?

Nähä? Ni har inte gjort nån utredning? Så ni ljuger för oss i vanlig ordning och den som inte tänker kritiskt sväljer detta med hull och hår.

Så som Sveriges regering gör är precis så som man gör i diktaturstater där man vill hålla folket i schack med halvsanningar och försäkringar om att allt är så bra så du lille Pelle kan lugnt gå till jobbet så löser vi i regeringen alla andra problem.

Sån tur då att jag och många med mig kan tänka själva för visst är det väl nått fel när ungdomsarbetslösheten i Sverige konstant ligger på 27% så även under den senaste högkonjunkturen? Källa se http://www.ekonomifakta.se/sv/...

Men oj regeringen glömde ni den myten? Att ungdomsarbetslösheten beror på den höga invandringen? Eller insåg ni att den var för lätt att kontrollera så ni vågade inte ta med det påståendet?
Gilla
Svara
4 timmar sedan
6 Likes
Tjatte
De har faktiskt rätt, på sätt och vis. Det kostar inte några tiotals miljarder per år.
Det är garanterat tresiffrigt. Sen om det är 130, 210
eller
380 miljarder spelar egentligen inte så stor roll.
Även om situationen varit den motsatta, att landet tjänat pengar på invandringen, hade det varit fel. Svenskarna ska inte bytas ut.
Gilla
Svara
14 minuter sedan
som svar till Lars-Ivar Carlsén
kolkirsh
De försöker pressa fram en terminologi som gör det omöjligt att granska invandringen på något annat sätt än deras.
Gilla
Svara
5 timmar sedan
7 Likes
pkgulag
Precist beskrivet.

De vill verkligen pressa på oss falska förställningar. Säkert kommer de senare som svar på legitim kritik hänvisa till samma felaktigheter. Likt en propagandistisk cirkulär terminologi.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till kolkirsh
1 Gilla
Farliga Tankar
Regeringen presenterar här en ny syn på begreppet motsägelser. Vi kan läsa:

"I grunden bygger myten på att personer med utländsk bakgrund aldrig blir svenskar och att det skulle vara ett problem om människor har en bakgrund i ett annat land"

Längre upp kan vi läsa:

"I dag är 14,7 procent av svenskarna utlandsfödda. Dessutom finns det grupper som har en lång historia i landet: samer, tornedalingar, finnar, romer och judar räknas som nationella minoriteter i Sverige."

Om nu alla som bor i Sverige är svenskar, vilka är dessa "grupper"? Det verkar inte vara ett problem för regeringen att dela upp människor i grupper, ett sorts vi-och-dom-tänkande, som dessutom illustreras med en skylt på webbsidan.


Vi kan även läsa:
"Myt 11: Invandrarna tar jobben från svenskar."

Frågan blir då: Vilka jobb tar invandrarna? Är det helt andra jobb de tar?

Svaret får vi i brödtexten:
" I dag kan vi exempelvis se att ungefär en av fyra läkare och tandläkare i Sverige är födda i ett annat land."

Om jag förstår saken rätt så finns det med andra ord cirka 75% läkare och tandläkare som är svenskar, vilket betyder att det är arbeten vi svenskar alltså klarar av. Då skulle vi förmodligen klara av att ha svenskar i ännu högre utrstäckning inom denna yrkeskategori.
Eller är det så, att vissa etniska grupper är bättre än svenskar på vissa arbetsuppgifter, och att det i så fall beror på etnicitet eller hudfärg?

---------

Kommentar:
Det är bra att regeringen är öppen och tydlig med sina myter. Nu har vi en hemsida att hänvisa till. Regeringen hade kunnat göra det enkelt för sig med devisen "alla som bor i Sverige är svenskar". Då hade det inte blivit detta vi-och-dom-tänkande som präglar hela webbsidan. Men då hade det blivit besvärligt att förklara det ekonomiska stödet till alla föreningar och organisationer med olika etniska grupper, som alltså inte verkar vara svenskar enligt dem själva.
Gilla
Svara
5 timmar sedan
13 Likes
Pressure_Suit
Rätt man på rätt plats. 100% falsk.
Gilla
Svara
5 timmar sedan
6 Likes
loofon
Tillkomsten av detta nya desinformationscentrum är ett klockrent bevis på att Fria Tider, Snaphanen.dk och Avpixlat.info gör stor nytta i arbetet med att sprida sanningen, den sanning som etablissemanget gör allt för att dölja.
Gilla
Svara
6 timmar sedan
13 Likes
Denoroligedemokraten
Samma Ullenhag som tyckte att lotsjobben för 600 mille, som hittills gett 46 jobb på 5500 invandrare, var ett bra resultat. Bagdad Bob hade blivit avundsjuk på Ullenag.
Gilla
Svara
6 timmar sedan
17 Likes
Gamlestan
Gött att du e tyken också!
Gilla
Svara
6 timmar sedan
Icefrontier
Mycket välskriven artikel precis som vanligt av Carl Lundström.
Gilla
Svara
6 timmar sedan
12 Likes
HemligaArne
Snacka om att de är desperata när deras egna myter spricker en efter en.. Då gäller det att saluföra dom ännu hårdare! "Det du kallar verklighet, dina iakttagelser och upplevelser är myt och rasistisk propaganda, vi vet sanningen här i regeringen, allt är jättebra och vi behöver meeer invandring!"
Gilla
Svara
6 timmar sedan
16 Likes
Handskakning
Haha, ja. Hela lögnverket håller på att rasa samman som det fuskbygge det är. Man kan lura en del av folket hela tiden, och man kan lura hela folket en del av tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden. Framför allt så kan ett system inte vara särskilt överlevnadsdugligt när dess enda drivmedel är lögn och bluff och båg och propaganda.

Allt som det nuvarande etablissemanget kan leverera är egalitära floskler, alltmedan samhället faller samman p.g.a. massinvandring och kulturradikal fientlighet mot människans biologiska natur.

Handskakning
Gilla
Svara
6 timmar sedan
som svar till HemligaArne
10 Likes
Handskakning
"Bara två saker är oändliga, universum och mänsklig dumhet. Och jag är inte säker på det förstnämnda."
-Albert Einstein

Det här var löjeväckande. Ungefär som all annan smörja politiker och massmedia pumpar ut var dag. Fördumningen är total. Ullenhag bör ha klarat av grundskolematematiken bättre än vad hans uttalande låter påskina.

En antropologisk slutsats kan man dra från den offentliga degenerationen: Det krävs en viss intelligensnivå för att lyckas bli helt dum i huvudet. Det finns naturlig dumhet, och så finns det konstgjord dumhet. Uppenbarligen är den konstgjorda kapabel att gå mycket längre än den naturliga, vilket påvisas dagligen så fort man läser vad folket i toppen kläcker ur sig...

Handskakning
Gilla
Svara
7 timmar sedan
15 Likes

M Prenumerera via e-post
S RSS

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: