måndag 12 december 2011

Statens utredningar ger SD rätt - Fria Tider

Statens utredningar ger SD rätt - Fria Tider: Statens utredningar ger SD rätt
Publicerat 11 december 2011 kl 23:47

Ej i DN. Massmedia brukar rapportera generöst om statliga utredningar av hur Sverige skall ta emot migranter från tredje världen. Ingen utredning verkar diskutera OM Sverige skall ta emot sådana. Detta beror på redaktörerna systematiskt undanhåller sina läsare och tittare de offentliga dokument som ifrågasätter invasionspolitiken.
Gilla på Facebook

Propagandistiska utredningar med idiotiska namn (Mångfald mot enfald SOU 1989:13, Räkna med mångfald SOU 1997:174) får vi läsa mer än nog om. Men de utredningar som gjorts av hederliga svenska statstjänstemän skall prenumeranterna inte bry sig om.

Finansminister Anders Borg spelar ibland förvånad över vilken hopplöst bidragsberoende invandrad underklass som hans parti råkat skapa. Faktum är att Sjuklöver-regeringarna genom utredningar, forskning och rapporter från generaldirektörer ända sedan 1990-talet varit fullständigt informerade om att invandringen är ohållbar på alla sätt. Några av utredarna skulle inte ens vilja ta emot de 10% av invandringen som SD accepterar. Nedan ett axplock framgrävt av Inger-Siw Mattson.

Invandrarna en börda och belastning för samhället
Anders Westerberg, regiondirektör vid dåvarande Invandrarverket rapporterade i en bok 1996 det katastrofala resultatet av invandringen ditintills: ”Om man ser till situationen för den stora majoriteten av de 400 000 som kommit hit det senaste decenniet har de, om man ser till realiteter, inte bidragit till att utveckla Sverige. De har inte ens bidragit genom att försörja sig själva . En förfärande stor del är arbetslösa och lever på socialbidrag. /…/ Kriminaliteten är större än bland majoritetsbefolkningen och utvecklingen mot segregation i boende och kultur blir allt tydligare och närmar sig ghettostrukturer. I verkligheten tycks det senaste decenniets invandring inte vara någon resurs – snarare en börda för samhället.”

Westerberg skrev vidare att ”Det finns en tendens i svensk debatt att blunda för problemen /../. Det sker bl a när invandrarna framställs som en resurs som skulle kunna utnyttjas – om vi inte vore så fördomsfulla och okunniga. Eller när vi officiellt säger till invandrarna att deras arbetskraft och kunskaper är efterfrågade och ett tillskott till det svenska samhället. /…/ De är inte efterfrågade och de är inte önskade i Sverige. Och de är inte idag och för den överblickbara framtiden någon en resurs som lätt kan utnyttjas i det svenska samhället. Om man ser till arbetsmarknad och ekonomi är de tvärtom en belastning.”

Stryp bidragen till invandrare om fler skall få komma
Kjell Öberg, Invandrarverkets generaldirektör, varnade 1994 för konsekvenserna av en oplanerad invandring: ”I en situation med stort invandringstryck och en begränsad social kapacitet att ta emot utlänningar kommer några slags begränsningar i migrationspolitiken att bli nödvändiga. Valet står då mellan att antingen släppa in fler invandrare men i gengäld utestänga dem från tillgången till sociala nyttigheter, alternativt låta färre eller inga nya invandrare komma men ge dessa (och de i landet redan befintliga invandrarna) större tillgång till samhällsnyttigheterna.”

Inga skäl att tillåta mer invandring
Professor Jan Ekberg bekräftade i ESO-rapporten 2009:3 att underskottet av invandringen i de offentliga finanserna översteg 40-60 miljarder kr årligen. Ekbergs slutsats blev att det ”således inte finns några särskilt starka offentligt finansiella skäl för framtida invandring.”

Invandring ingen lösning på flyktingproblem
SOU 1995:75 fordrade att ”invandringen av asylsökande och anhöriga måste begränsas med hänsyn till de stora kostnaderna.” I utredningen underströks också att ”tillströmningen av asylsökande till stor del utgjordes av människor med relativt svaga skyddsbehov” och att det inte var rimligt att ”försöka lösa världens flyktingproblem genom invandring till industriländerna.”

Stöd istället återvandring
I utredningsdirektiven till SOU 1990:42 konstaterades att ”Det är inte rimligt att, på det sätt som nu sker, söka lindra den materiella och sociala nöden för migranter som ser sig tvungna att lämna sina hemländer och kommer hit under åberopande av asylskäl, genom att ta emot den i de västliga industriländerna.” För att möta denna massinvandring/massflykt föreslogs
* skärpt gränskontroll
* obligatorisk fotografering av och fingeravtryck på alla asylsökande
* ökade möjligheter till direktavvisning
* tillfälliga uppehållstillstånd i stället för permanenta
* ökat stöd i närområdet
* fördubblade straff för flyktingsmuggling.
* stöd till återvandring

Genomgripande negativa förändringar av samhället
I SOU 1993:89 konstaterades att ”Samhället är utsatt för en lång rad påfrestningar och risker.” Som exempel nämnde utredarna
* stigande spänningar mellan olika grupper i samhället eller allmänna sociala spänningar
* förändringar i normer eller grundläggande värderingar som strider mot vårt rättssystem eller vårt sätt att se på problemen
* växande problem med missbruk av droger
* ökande brottslighet, särskilt bland ungdomar
* drastisk uppgång i antalet långvarigt arbetslösa
* ökande utbredning av epidemiska eller andra allvarliga sjukdomar
* långsiktiga förändringar i den inre eller yttre miljön
Utredarna betonade att ”det kan bli särskilt allvarligt om inflytelser utifrån förändrar normer och värderingar som strider mot vårt rättssystem eller vårt sett att se på problemen”. De konstaterade att ”genomgripande förändringar i samhället riskerar att radikalt påverka förutsättningarna för många människors liv och välfärd.”

Okända konsekvenser för individ och samhälle
I direktiven (Ku 1993:1) till den stora utredningen 1993 om migrationspolitiken skrev den borgerliga regeringen: ”De riktlinjer som antogs av riksdagen 1975 banade väg för framväxten av ett mångkulturellt samhälle. Någon närmare precisering av vad för slags samhälle som skulle kunna eller skulle få växa fram har emellertid aldrig gjorts. Än mindre har konsekvenserna för individ och samhälle belysts.”
Skribent

Carl Lundström
+41 767 448 997
carl@lundstrom.com
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Storasyster Åsa Nöt6 timmar sedan Nya Gotiska Klubben

2
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 25 kommentarer

Grodman
Att medvetet gå bort ifrån ett bättre samhälle, ett bättre Sverige. Att skapa motsättningar och friktion som man ser idag.....finns det inte ett ord för dessa personer, en stämpel som passar ?
Gilla
Svara
39 minuter sedan
katarina broman
Suveränt bra skrivet!
Gilla
Svara
1 timme sedan
2 Likes
pkgulag
Utredningar som dessa kommer till användning vid framtida sanningskommissioner.
Gilla
Svara
1 timme sedan
8 Likes
Misslyckande
Utredning varnade för arbetslösa invandrare 1997

http://7misslyckande.wordpress...

Fakta massinvandringen 2011

http://22misslyckande.wordpres...

35% utlandsfödda arbetslösa

40% saknar gymnasietillbehörighet

67% går på långvarigt socialbidrag

Hur kan någon vara stolt över detta? VAD är det för sjuka agendor ideologier visioner och dagordningar som måste genom föras? VAD är konspirationerna?
Gilla
Svara
1 timme sedan
7 Likes
Misslyckande
Läs debatten migrationsverket kör över bygd på 1500 med 200 "flyktingar"

https://www.flashback.org/t173...

Migrationsverket har system att köra över glesbygd kommuner
Gilla
Svara
1 timme sedan
4 Likes
Eric Schneboll
Onekligen ritas en bild av att våra politiker inte vill se deras ansvarslöshet. Måste dock fråga om detta är ren idioti eller om man räknat på en lönedumpningspolitik som bland annat Jimmie Åkesson i riksdagen påpekade. Är det en finansiell plan, som arbetar emot inflation - men är förskräcklig socialt?

Reinfeldts utspel om att han är 32-dels mörkhyad (som om det spelar roll?) verkar agera på att han köpte konceptet att man måste hjälpa flyktingar från andra sidan jorden i sitt egna hemland. Med miljoner och åter miljoner av skattebetalarnas pengar. Men känner man de flesta politiker rätt är de inte sällan tvetydliga skojare.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
7 Likes
SM811
Mycket bra. Detta skall alla läsa.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
11 Likes
MetalHeadViking
1975. Det var året då landsförrädarna fick igenom det mesta av sin sk*t.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
10 Likes
DenRiktigaAteisten
Och när tror ni vi får se en artikel om detta i DN, SvD m fl?

2075?
Gilla
Svara
2 timmar sedan
9 Likes
modernghost
Kanske. Kanske aldrig.
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till DenRiktigaAteisten
1 Gilla
Farliga Tankar
Bra artikel. Borde vara obligatorisk att läsa.

Många gånger fantiserar jag om vad vi skulle kunna ha gjort med alla de pengar vi låter regna över bidragstörstande invandrare som visar sin beroendeställning till oss svenskar. Vi skulle kunna ha låtit exportera rikedom istället för att importera fattigdom. Det tror jag hela världen hade mått bättre av. Men Sverige valde en annan väg och satsade istället resurser på de allra rikaste, de som har råd att komma hit. Så ser den moderna solidariteten ut.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
14 Likes
Mikael Sjödin
Uppgifterna i denna artikel skulle verkligen bli slagkraftiga om även ordentliga referenser gavs till citaten. Inte bara hänvisning till "rapporterade i en bok 1996". Jag vill gärna veta VILKEN bok!
Gilla
Svara
4 timmar sedan
2 Likes
Golgor
Precis! Såna här saker men en liten sammanfattning av hela utredningen hade varit guld värt vid debatter med naivt vänsterfolk. Kan man få tag i dessa utredningar som privatperson? Går det via nätet eller måste man beställa och betala?
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till Mikael Sjödin
2 Likes
Carl Lundström
Du kan ju kontakta fru Mattson - hon har uppenbarligen fått tag i dem. Skicka mig Din e-postadress så sätter jag er i kontakt.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till Golgor
4 Likes
Carl Lundström
Boken heter Bota eller skrota invandringspolitiken och kapitlet heter ”Invandrarpolitik – eklut eller social ingenjörskonst”
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till Mikael Sjödin
7 Likes
ZvenneZvenzk
Finns på biblioteket, sök efter "bota" och "skrota" så borde den hittas.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
som svar till Carl Lundström
hollandska
Varför ser folk inte igenom lögnen att invandrare räddar välfärden. Var och en måste ju se att just välfärden så gott som är avskaffat. Om invandrare nu verkligen bidrog till välfärden skulle det inte behövas neddragningar i de sociala systemen, A-kassa, sjukpenning, vård och omsorg. Pensioner skulle inte sänkas, istället skulle de höjas. Varför ser inte folk orsak och verkan.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
14 Likes
pkgulag
"Varför ser inte folk orsak och verkan"

Bra fråga.
Nog ser allt fler igenom lögnen. Det är utrymmet för denna förståelse som saknas eller medvetet undertrycks av ägda opportunistiska politiker och ett ideologiskt infekterat massmedia. Det är av naturliga skäl också svårt för folk utan rätt information att tro de flesta politikerna (höger som vänster) arbetar för en demontering av välfärden (massinvandringen), när de givits mandat att bevara den. En insikt som många inte klarar hantera mentalt, vilket då leder till ett självbedrägeri.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
som svar till hollandska
3 Likes
Eric Schneboll
"Varför ser folk inte igenom lögnen att invandrare räddar välfärden."

Vill påstå de flesta som inte ser lögnen är dåliga människokännare. Ett tankesätt jag stött på själv är:

"Men om jag var flykting i ett annat land skulle jag göra allt för att bli självständig och jobba ordentligt. Göra rätt för mig."

Man sätter sig i skorna på människor man inte vill tro ont om.. Det är naivt.
Gilla
Svara
2 timmar sedan
som svar till hollandska
3 Likes
gotiskaklubben
Vilka vill oss illa? Att det finns grupper som medvetet förstör Sverige är idag en realitet.
Gilla
Svara
4 timmar sedan
3 Likes
Gaikokujin, Svensk som bott i Japan och numera känner sig som utlänning i Sverige...
Väldigt intressant sammanställning!

En annan blogg med liknande sammanställning: http://demokratbloggen.blogspo...
Gilla
Svara
4 timmar sedan
6 Likes
Peter Winberg
Ni som bara läser det här och tycker att "tja" det låter som vanligt skall nog rösta på Reinfedt en gång till, ty efter det valet lär det inte finnas någon Svensk kvar...Lycka till!
Gilla
Svara
10 timmar sedan
18 Likes
micke_bra
alla deras farhågor har nu blivit våran verklighet.. suck
Gilla
Svara
11 timmar sedan
13 Likes
Elbolaget
Att fråga "varför" och "om" är själva roten rasismen, intoleransen och västerlandets filosofi. Se bara på Platons dialoger! Där ställer Sokrates dessa frågor ständigt. Extremt intolerant av Sokrates. De framsynta människorna i antikens Grekland kände "obehag", blev "mörkrädda" och blev "arga och ledsna" samtidigt och lät döda Sokrates.

Så ere serru, min gode Carl!

Gilla
Svara
13 timmar sedan
12 Likes
Carl Lundström
Om några årtionden är det som Du skriver kanske inte längre ett skämt. I musselmanska länder är faran definitivt inte ett skämt. Inte här heller egentligen, se på Lars Vilks.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till Elbolaget
8 Likes

M Prenumerera via e-post
S RSS

Trackback-länk
Senaste nyttMest lästMest kontroversiellt

12:51
Människor som älskar staten ”mer nöjda med sina liv”

11 dec
Statens utredningar ger SD rätt

11 dec
Migrationsdomstolen i Stockholm: Falskt pass och estnisk låtsashustru – nemas problemas

11 dec
Gyllene hat mot ”blattar”

11 dec
Gingrich: Palestinier finns inte

10 dec
Inte hets mot folkgrupp säga att ”Syrianska har apor på läktarna”

10 dec
YLE anklagar Expos Daniel Poohl för förtal

9 dec
Finlandssvenskt ”kulturcentrum” vill se finländskt Expo

8 dec
Amerikanska regeringen låg bakom vapensmuggling

8 dec
Migrationsöverdomstolen: Mehari pendlade mellan Eritrea och Etiopen – då upptäckte han Sverige

7 dec
”Valde” att leva på dig – kan inte utvisas

7 dec
Fängelse för framställning av industrihampa

Visa fler nyheter
Annons
Till Inkorrekta Butiken
Statistik
Gilla oss på Facebook
Senaste webbtv
Vi tackar
Holländska · Erik B · Curator · Marcus Aurelius · Loffe · dacke · Clarkkent · fr.oskar h · Figaro · Fj5glqs3br · Stefan · Jern&betong · Gunnar l · · Ejron · Åke · Pontus å · Jan Georgsson · Grettir · Bo Johannes · Taxiåkaren · Erik Bergstr · Håkan · Tomas Omaely · Vikingen · Slasher · Magnus · jakob d · Tyr · Jörgen · Gåva · Curator · Ensamstående · Fingal O · NudasVerit · HonestJohn · sexleksaker · Nisse12 · Ålkraft · FredrikR · Suverän! · Broozooz · Nils A · Jan Lillie · Mats Bern · Bo Str. · Hemförsäkring · Bob · loqu · S.Lind · BLE · Joel · Pettson · Tjalle · Thord B · Robban · Erik Andersson · Mrmadmax · Rutger · Patrik b · Peterb dk · Witold · Casper · Näcken · Oxy · Surfa Anonymt · goderian2 · Sätermannen · Christian · Kalle · Markus · karan49 · teura.org · Julia Caesar · Nicke
TV just nu


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: