fredag 23 december 2011

Välkommet att Hägglund ryter till om skolavslutningar i kyrkan « Avpixlat

Välkommet att Hägglund ryter till om skolavslutningar i kyrkan « Avpixlat: Välkommet att Hägglund ryter till om skolavslutningar i kyrkan

OPINION Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund höll på onsdagen i en debattartikel i Aftonbladet ett försvarstal för den svenska traditionen att hålla skolavslutning i kyrkan. Vårt land har en kultur och människosyn präglad av kristendomen, menar Hägglund och anser att vi bör “gilla läget”. Samtidigt har integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i samma regering lanserat en ny sajt om “nätmyter” kring invandrare och minoriteter där det slås fast att något skolavslutningsmissnöje bland svenska elever och föräldrar alls icke finns, det är blott en myt skapad av rasister.

Kristdemokraternas partiledare hänger löst. Faktum är att hela partiet hänger på gärsgårn. De spretiga utspelen har avlöst varandra och för att använda en i ett kristet sammanhang lättfunnen metafor har det varit ömsom vin och ömsom vatten i Hägglunds famlande efter en ny kristdemokratisk identitet och profilfrågor att driva. Att stå upp för svenska skolelevers och föräldrars önskan om en stämningsfull skolavslutning i kyrkan får dock definitivt hänföras till den förstnämnda kategorin, även om det knappast är en valvinnare i klass med att säga det folk vill höra om jobben, ekonomin och välfärden.

Oskicket att kulturneutralisera våra traditioner är ett exempel på den mångkulturella sociala ingenjörskonsten i dess allra värsta klåfingrighet. Redan för många decennier sedan hade vi i Sverige hittat en god balans mellan sund sekularisering och avslappnad attityd till vårt kristna arv. Det som nu sker är att jämföra med den sovjetiska kulturbolsjevismen eller kinesiska kulturrevolutionen. En självutnämnd upplyst elit har bestämt att svensk identitet ska utplånas och ersättas med något som bara kan betraktas som värdenihilism.

Eller som Hägglund formulerar det:

Debatten verkar främst drivas av värde­relativister och vänster­radikaler som ivrigt slår menings­motståndarna i huvudet med resonemang om att personer med annan religion kan känna sig kränkta och med Skolverkets uttolkningar av lagstiftningen. Ingenting, tycks det, är lika farligt som kristna ­traditioner.

Att det verkligen förekommer såväl att svenska elever nekas hålla skolavslutning i kyrkan som en livlig debatt kring detta, långt utanför sådana mytskapande främlingsfientliga fora som integrationsminister Erik Ullenhag vill hänföra den till, det kan var och en förvissa sig om genom att googla på skolavslutning i kyrkan. I samband med lanseringen av regeringens nya uppmärksammade hemsida om “nätmyter” skrev Ullenhag i en DN-artikel så här för att vederlägga denna så kallade “myt”:

Vad gäller skolavslutning i kyrkan är det rektorn som beslutar…

Ministern anser alltså att problemet inte finns endast därför att regeringen formellt har lagt över beslutsansvaret på de enskilda skolornas rektorer. Som om det inte spelade någon roll vad dessa rektorer sedan faktiskt beslutar. Som om det inte funnes ett demokratiproblem i denna beslutsordning. Skolavslutning har inget med skolans kärnverksamhet att utbilda eleverna att göra. Det finns därför inga argument för att enväldigt lägga makten i denna fråga hos skolans rektor. Beslutet bör i stället fattas i demokratisk ordning, i första hand av eleverna.

Är det så att det finns många elever som av olika skäl inte vill hålla avslutning i kyrkan kan man enkelt lösa detta genom att låta dem hålla en separat avslutning i en annan lokal. För muslimska elever skulle denna alternativa lokal rentav kunna vara en moské. Detta skulle visserligen ytterligare bidra till den redan påtagliga segregationen i samhället men det är åtminstone en bättre lösning än den att frånta svenska elever rätten till sina traditioner.

På regeringens mytsajt antyds också att den här diskussionen inte skulle ha något med sentida invandring att göra. Man hänvisar till att det länge föreskrivits i läroplanen att undervisningen skall vara icke-konfessionell. Ändå är det nästan alltid argument relaterade till just invandring och elever med annan trosuppfattning som anförs i de fall en rektor valt att flytta skolavslutningen från kyrkan till en annan plats.

Verkligheten motsäger Ullenhag och regeringen och visar att påståendet om att eleverna i allt större utsträckning inte tillåts hålla skolavslutning i kyrkan a) är sant och b) beror på hänsyn till elever med invandrarbakgrund, i första hand muslimer. Desto mer paradoxalt blir förstås argumentet om icke-konfessionalitet vid skolavslutningar när det samtidigt är tillåtet att driva skolor med konfessionell inriktning i Sverige där sådana inslag – brasklappen om att dessa inslag enligt läroplanen skall vara frivilliga till trots – är närvarande varje skoldag. Om regeringen var angelägen om att hålla en rågång gentemot konfessionella inslag i skolan, då vore förstås ett förbud mot konfessionella friskolor det logiska beslutet. I stället hanterar man frågan om ett par timmars skolavslutning i kyrkan ett par gånger om året som en het potatis och skyfflar över den på respektive skolas rektor. Det är ett groteskt exempel på myggsilande och kamelsväljande.

Det är lovvärt att Göran Hägglund som minister i regeringen tar bladet från munnen i denna fråga. Därmed dödar han slutgiltigt de argument om kopplingar till främlingsfientlighet som så flitigt och bekvämt har använts för att avfärda denna diskussion när Sverigedemokraterna som ensamt parti vågat ta strid för våra traditioner. Frågan är om kuraget räcker hela vägen till att baxa det till ett skarpt regeringsförslag i riksdagen. KD:s facit så här långt på det området i allianssamarbetet är allt annat än imponerande. Man kan samtidigt undra om ministrarna Hägglund och Ullenhag briefar varandra där på regeringskansliet. De båda herrarnas utspel är knappast vad man skulle karakterisera som i skön harmoni med varandra.

Hägglund formulerar också en principiellt viktig frågeställning:

Jag har till dags ­datum aldrig träffat en ­utövare av någon av de stora världsreligio­nerna som upplevt sig kränkt av att vi firar de svenska traditionerna. Men låt oss för ett ögonblick ­anta att de debattörer som varnar för sommarpsalmen och julhälsningen faktiskt har rätt. Att en del människor, i det här fallet barn, upplever sig kränkta, diskriminerade och förtryckta. Är det då verkligen skolans uppgift att bejaka barnens upplevelse?

Detta är ett perspektiv som för sällan diskuteras. Är principen “berg sjunken, djup stån opp” verkligen den vi bör tillämpa så snart en invandrad elev känner sig lite obekväm med något svenskt? Hur rustar vi med det förhållningssättet invandrarelever för ett liv i det svenska samhället? Vad skickar det för signaler till och vad danar det för karaktär hos våra unga nysvenskar när skolan på bästa curlingföräldravis alltid står beredd att sopa isen för att de inte ska behöva konfronteras med minsta knagglighet? Och vad gör det med de svenska barnens självuppfattning och identitet och för återväxten av den svenska folksjälen och den nationella stoltheten?

Hur rimligt och demokratiskt är det att sätta skolans värdenormerande uppgift i händerna på en ickerepresentativ elit av sociala ingenjörer med vision om att kulturneutralisera Sverige? Är detta skolansvar något som vi bör anförtro den marginalklick av oikofoba självspäkare som tillsammans med genusvetare, HBT- och queerteoretiker med flera obskyra pseudodiscipliners utövare förefaller ha mutat in landets lärarhögskolor och diverse andra akademiska fakulteter som sitt revir?

Sedan ett antal decennier har denna sorts akademiker i sin yrkesutövning haft ett oproportionerligt stort inflytande över våra barns normbildning, från förskolan och fram till högskoleexamen. Vill vi verkligen ha det så? Att inte få hålla skolavslutning i kyrkan är bara ett bland många symptom på en djupare och bredare problematik där en från början god tanke om att fostra eleverna i demokratiska grundvärderingar har perverterats till oigenkännlighet.

Naturligtvis går det att förena en grundläggande upplysningsanda med att bevara trevliga traditioner, även om dessa råkar ha ett kristet ursprung. Det vet Göran Hägglund (även om han hittills fegat med det i sin kapacitet som statsråd), det vet du och det vet jag. Att hävda något annat är att uttrycka förakt för svenska skolelevers intelligens. Skulle den elev som läst Darwin hela terminen i skolans naturorienterande ämnen, riskera att räddningslöst falla offer för religiös vidskepelse på grund av ett par timmars skolavslutning i kyrkan? Tanken är närmast befängd. Frågan är varför vi låter dem som uttrycker dessa befängda idéer styra vårt land.

Mats Dagerlind – Demofon

Aftonbladet
Print Friendly
Share
2011-12-23, 01:56 (uppdaterat 2011-12-23, 02:30) | Kategori(er): Debatt / krönika, Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam/religion, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 68 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 80 av 215 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
4 new comments were just posted. Visa


Rawhide 31 minuter sedan
Regeringens frontfigurer i frågan om skolavslutningar i kyrkan har formulerat det hela såhär:

"Minoriteterna skall ha rätt att bestämma vad majoriteten får göra".

Var brukar man finna detta resonemang? Jo, t.ex i Nord-Korea där familjen Kim sedan efter Koreakriget på femtiotalet lagt beslag på makten och styrt enväldigt.

Sedan är det faktiskt så att oberoende av vad rektor beslutar kan, om det finns majoritet för det, föräldrarna vända sig direkt till kyrkan och organisera en avslutning där.

Ingen kan stoppa detta. Ännu!



2 people gillar det här.

Castaldo 46 minuter sedan
Jag kan gå in i en moské. Jag tror inte jag dör av det. Inte heller tror jag att den Gud jag bekänner mig till förkastar mig för det. Men si muslimerna kan inte vara med på en skolavslutning som hålls i kyrkan, för då skulle de bli förtappade.

Vilka traditioner är dåliga? Jo, de svenska, för de är inte mångkulturella. Detta daltande med invandrarna och detta kapitulerande för deras ständiga krav, det ena mera löjligt än det andra, blir Sveriges undergång, tro mig.
3 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 1 timme sedan
Göran Hägglund.... too little and too late
2 people gillar det här.

Calle86 1 timme sedan
Väldigt bra sagt Göran hägglund! Finns ingen annan i 7klövern som hade vågat säga detta. Tråkigt att kd ligger under spärren i de flesta mätningarna. Det borde vara Annie Lööf och hennes hemska parti som borde åka ur riksdagen med dunder och brak! Jag har alltid gillat Göran hägglund.
4 people gillar det här.

Borgaren 1 timme sedan
Hur länge kommer den här obegåvade fjanten ullenhag(FP) att ha något att säga till om? Jag har alltid ansett att FP är inget mer än glorifierade såcialdemokrater. Bort med fanskapet snarast möjligt! Han tycks inte ha an aning om vad som försiggår. Han kan ju kontaka mig så ska jag ta honom på en promenad. Han kanske kan lära sig något? För nu kan han tydlgen ingenting.
7 people gillar det här.

Ahmed 1 timme sedan
Snart kommer kristdemokraterna kanske t o m att hävda att kristendom är att föredra framför islam ...
5 people gillar det här.

aryballus 2 timmar sedan
Bravo Mats! Rabulisterna tål verkligen inte sansad debatt. Man undrar när Göran Hägglund tvingas pudla.God Jul på er alla!
5 people gillar det här.

Rolexus 2 timmar sedan
Wow? En PK-politiker med åsikter som sammanfaller med vad normala mäniskor tycker! En KDSare som sätter värde på kristna värderingar, jag trodde de hade glömt bort sådant. Ja, de får nog skynda på med att köra lite folkliga frågor på ett rätt sätt, innan dörren stängs och går i baklås för dem. Allt att vinna och inget att förlora, hehe...
4 people gillar det här.

T3xas 2 timmar sedan
"Frågan är varför vi låter dem som uttrycker dessa befängda idéer styra vårt land." Säger allt egentligen.Bra skrivet Mats.
5 people gillar det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till T3xas
För att 95% av svenska folket är idioter.
3 people gillar det här.

oldwitch 2 timmar sedan
Skönt att kristdemokraterna kommer ihåg då och då att de är just KRISTdemokrater...
3 people gillar det här.

Svamp_Bob 2 timmar sedan
Stakars Göran, tycker synd om honom... Men bra försök iaf att rädda kvar de sista 3% av väljare som fortfarande anser att förnedringar fr "allianskollegor" är ok.
2 people gillar det här.

Shakanda 2 timmar sedan
Jag hoppas de får sl- r -- på väljarna nästa val

Shakanda 2 timmar sedan
Ja, 7 klövern bör tänka till inför nästa val, tror de får det svårt med tanke på vad de hittills har presterat enbart för inkommande, muslimer, islamister och svek mot folket och landet
tyst medgivande ang rasism mot etniska svenska av svenskar och islamister, muslimer
2 people gillar det här.

Shakanda 2 timmar sedan
Det är sjukt att folket och landet har avsvenskats och islamiserats mot folkets vilja och folkets val, beslut.
1 person gillar det här.

elvert 2 timmar sedan
Att Göran Hägglund nu visar lite kämparglöd för de kristna samfunden och Sveriges kulturarv är endast de sista nervryckningarna i ett av de partier som i allt för hög grad har gått Reinfeldts ärenden och jamat med i den fullständigt absurda invandrarpolitik, som alliansen står för. KD:s dåliga siffror i väljarundersökningarna kan inte brytas så enkelt.
5 people gillar det här.

mittmotto Top 10 2 timmar sedan
En i 7-klövern som börjat vakna?

Tyvärr, sent skall syndaren vakna.
5 people gillar det här.

argdansk Top 10 2 timmar sedan som svar till mittmotto
Septetten som sprängdes?? Bara en sextett kvar då?? och sen en kvintett och sen.....

Vi är snart av med f.nskapen - hurrah

Och God Jul och Gott Nytt År från en invandrarj.vel

<:o)>
2 people gillar det här.

akii_bua 3 timmar sedan
Kan man inte hålla två tankar i huvudet samtidigt?

Tanke 1: Massinvandring av individer med starkt avvikande kulturell identitet är problematisk.

Tanke 2: Ett sekulärt samhälle är att föredra framför ett som styrs av religiösa hänsyn.

Utifrån tanke 1 kan man komma till slutsatsen att kyrkliga ceremonier vid riksdagens öppnande eller skolterminens slut är en bra sak, därför att man håller fast vid något som de nyinvandrade inte är bekväma med. De kyrkliga ceremonierna blir en form av motstånd mot massinvandringen, om än lamt.

Men utifrån tanke 2 blir slutsatsen att kyrkliga ceremonier inte bör vara kopplade till riksdagens eller skolans verksamet. Det är lika självklart som att religiösa hänsyn inte ska väga tyngre än små barns rätt till sin egen kropp eller att rättsväsendet inte ska influeras av Mormons bok, Gamla Testamentet eller Koranen.

Alltså: sträva mot en sekulär skola (tanke 2) men vägra acceptera massinvandringen (tanke 1)!
2 people gillar det här.

argdansk Top 10 2 timmar sedan som svar till akii_bua
Jepp - precis!!

ledsenfarmor 3 timmar sedan
Har han kommit på att det snart är val igen? Han är ett riktigt nöt, ett riktigt stopskott, var själv med om att besluta bl.a sådana här saker. Han sitter ju i regeringen.
7 people gillar det här.

Funtaren 3 timmar sedan
Hägglund lovar runt men håller extremt tunt. Detta är samma sak som folkpartiets språktest. Blir inget av i slutänden. Bara ett sätt att försöka sno åt sig lite röster.
13 people gillar det här.

SkorpioSSS 3 timmar sedan som svar till Funtaren
Jo, det blev bonus till SFI...

machiavelli78 3 timmar sedan
Det är det enda Hägglund kan göra så är det att återta initiativet i frågor som rör kristna värderingar det vae ju tänkt som deras profilfråga de kommer inte finnas om de endast svansar efter M. Man kan ju tycka att någon mer än SD borde värna om vårt ursprung det är ju inte precis oviktigt.
6 people gillar det här.

För Sverige i Tiden 3 timmar sedan
Nu fick dom lite rim

Nu är det mycket "myt" och skämt men vad regeringen bestämt är sällan nämt

Invandring är framtiden ja bätte än för sverige i tiden

För det kungen säger passar inte regeringens lakejer

Dags för reinfeldt att ta av sin clownkostym och inta en verklighetssyn.

För sveriges framtid blir inte som förr törs jag gå utanför min dörr


Nej rövare och banditer som kommer hit och skiter medans vi svenskar sliter.


Vi betalar regeringens existens men jag tror reinfeldt har mens

Ty svenskar har ingen rätt att strida för sin jordplätt ja vara politiker är inte lätt när man har ett sånt sätt.


Era myter? Är det första april nej din dumma sill du kan inte lura oss vart du vill.


Sälj ut vårat land ja sätt bilar i brand.


Men integrera mera så blir vi flera alla kan ju leka med lera men det är dumt och diskutera nej nu orkar jag inget mera.

Fortsätt med eran politik och skapa mer lik för ni tål inte kritik
8 people gillar det här.

peternordquist 3 timmar sedan som svar till För Sverige i Tiden
Skriv ditt rim här :)
http://www.dalademokraten.se/O...
2 people gillar det här.

För Sverige i Tiden 2 timmar sedan som svar till peternordquist
Redan klart!!!!!
1 person gillar det här.

ddayperspective 3 timmar sedan
Ansluter mig helt till frågan: Varför har vi tillåtit OCH TILLÅTER??? att de som håller på att förstöra demokratin Sverige får fortsätta med det? Sista chansen att ändra på det kommer 2014! Tänk på det... Ni som har röstat på S, V och MP och ni som röstat på allianspartierna M, C, FP och KD ta till er att regeringarnas målsättning har varit att få oss medborgare att A. bibehålla tron på "den goda staten" och metodiken för de först nämnda ge sken av en ansvarsfull statsledning som bibehållet skattetryck garanterat fördelningspolitik, bidrag(sberoende), välfärd och för de senare egentligen samma, men med den förrädiska 100-lappsmetodiken för arbetsinkomstförbättringar som i praktiken pensionärer och sjuka fått betala, dvs utslitna åldriga föräldrar, vi själva som sjuka men i form av höjda avgifter som arbetande och med i övrigt en politik (flyktingpolitiken o anhöriginvandringens galenskaper) som skickar "framtidsfakturan"till våra barn och barnbarn som inte längre går att blunda för att ett i alla avseenden betydligt svårare liv väntar... Jag föraktar de politiker i regeringar och riksdagen som uppfört sig som lydiga knapptryckare, bara intresserade av att uppnå kvalificeringstiden för riksdagspension och som när dessa nötter (också i kommuner och landsting) mer än gärna hänvisat till att de skulle vara "folkvalda" men sällan eller aldrig kunnat prestera ett enda hållbart argument till varför de tryckt på ja- eller nej-knappen i Sveriges riksdag. Vår svenska representativa parlamentarism fungerar naturligtvis inte med den politik som förts och som banat väg för inte bara analfabeter, helt outbildade och underutbildade som inte skulle haft en chans i i-världen ens under 1900-talet och som packats in på både bredden och höjden i enklaver i de s k miljonprogramsområdena, de som kanske aldrig får en chans om inte högutbildade att assimileras, utan reduceras till röstboskap och bidragsberoende fram till livets sista stund.. SKULLE DET VARA FRÄMLINGSVÄNLIGT?

Slutligen. låt er INTE imponeras av moderaterna, Reinfeldt och Borg som i praktiken trots att de representerar en minoritetsregering inte visar att de tar ansvar för Sverige, svenskarna och i praktiken styr helt över lydpartierna FP, C och KD trots att det utåt sett kan uppfattas som annorunda. Jag kommer aldrig acceptera att Sverige har en statsminister som uppfört sig så ruskigt illa mot svenska folket och som i intervjun hos Sydsvenskan förklarar sig H-A-T mot Sveriges enda demokratiska riksdagsparti som vill värna nationens intressen genom att hänvisa till en kringresande svart vaudevillartist med bas i den engelska delen av Storbritannien som levde för hundratals år sedan... Nej svälj inte dessa försök till bländverk som i sig indikerar behov av att Reinfeldt behöver underkastas en grundligare analys med flera specialiteter inblandade...
LÄS GÄRNA "Knapptryckarkompaniet" om Moderaterna inifrån av Anne-Marie Pålsson http://www.bokus.com/bok/97891...
och GLÖM INTE Julia Caesars "Världsmästarna..." m fl på http://www.bokus.com/cgi-bin/p...

LÄS, begrunda och besinna! Något alternativ till SD finns absolut inte! Inte om vi tänker, bryr oss om oss själva på ett sunt vis och framförallt inte om vi vill våra barn och barnbarn, Sveriges framtid väl...
18 people gillar det här.

SkorpioSSS 2 timmar sedan som svar till ddayperspective
Värdsmästarna är definitivt slut. Var kan man få tag i en?

Mats500 2 timmar sedan som svar till SkorpioSSS
Ja - du kan ju pröva på Books-on demand - eller CDON som också har böcker, eller Adlibris.

SkorpioSSS 2 timmar sedan som svar till Mats500
Har hittat och köpt båda!
2 people gillar det här.

argdansk Top 10 3 timmar sedan som svar till ddayperspective
Och om inte det hjälper - om islamismen får lov att välla in, då får du ändra "smeknamn" här - för då kommer det att bli en S-Day - dagen då svensken med erforderliga medel påbörjar återerövringen av det egna landet. - eller hur framtida "sdayperspective" hehe......
3 people gillar det här.

leif clavenheim 3 timmar sedan som svar till ddayperspective
Hej,ddayperspective.Tack!Det här är ord och inga visor.Det är väl "bara"en tidsfråga innnan Europa eller Sverige får sitt eget Ground Zero.
1 person gillar det här.

Storskruven 3 timmar sedan
KD....jag ställer mig tveksam till att vi skall ha folkvalda som nu inför år 2012 tror på andar vare sig det är Gud eller Allah eller någon annan. Det är idag inte rimligt att tro att någon "övernaturlig kraft" styr och ställer med vad som händer i världen. Det är människan och ingen annan som påverkar och givetvis naturen.
2 people gillar det här.

Misslyckande Top 10 4 timmar sedan
När jag var och handlade i centrum där jag bor såg jag väl ca 200 etniska pursvenskar. Såg inte en enda invandrare. Ja det är vissa saker som skiljer sig etniskt?

Tänk så hemskt det är att bo homoget genuint bland etniska pursvenskar? För att inte tala om rasistiskt och främlingsfientligt?
3 people gillar det här.

tokigare 3 timmar sedan som svar till Misslyckande
Ja, ni borde skämmas ;)

Jag bor likadant men kanske lite annorlunda, ute på landet lite i skogen.
Ett mindre samhälle i stort sett utan kriminalitet och i stort sett utan invandrare.
Den lokala pizzerian ägs och drivs naturligtvis av utlänningar.
Deras barn går i skola som alla andra barn.
Färsklagad Thaimat finns att avnjuta på orten.
Ja, vi är ganska exotiska av oss.
Men dessa invandrargrupper som vi utbyter kultur och matkultur med har aldrig varit vårt lilla samhälle till last.
De sköter sig själva och ses som vilken medelsvensson som helst.
Här pratar vi om total assimilering i samhället med en 100% bibehållning av den egna kulturen.
Hur är det möjligt tror ni?
Italienarna på pizzan är katoliker, men jag har sett att de tar prästen i hand utan att hota honom till livet.
Och en gång såg jag prästen buga artigt på buddistvis mot en av thailändskorna.
Vi har också en muslimsk familj på orten, men de vill inte att fler muslimer flyttar hit, för då blir det alltid tråkigheter säger de.
De har också setts till i en av våra lokala kyrkor och de mådde inte dåligt av att vara med på barnens avslutning.
-
Som sagt, vi har ingen invandring eller kriminalitet att tala om.
Här är alla Svenskar och beter sig som Svenskar, vi följer Svenska lagar ,seder och bruk.
Kanske är det så pga. att det bor fler etniska Svenskar här som invandrarna trivs och är så glada.
De har kommit till ett nytt land ,med nya människor som har en positiv framtidssyn.
Vi smittar nog av oss skulle jag tro.
Skulle det över huvudtaget fungera om de etniska Svenskarna var i minoritet?
Åå, jag glömde..... God Jul.
14 people gillar det här.

argdansk Top 10 3 timmar sedan som svar till tokigare
Och så - precis så vill vi det skall vara i vårt långa land!

En God Jul och ett Gott Nytt År

önskas er alla i ert fina samhälle

från en dansk invandrare
2 people gillar det här.

För Sverige i Tiden 3 timmar sedan som svar till argdansk
God Jul och Gott Nytt År på dig med. (glöm inte gammeldansken till jul)

Från (barbaren)
2 people gillar det här.

argdansk Top 10 3 timmar sedan som svar till För Sverige i Tiden
Tack så mycket - och tillåt mig önska det samma tillbaka

Glædelig Jul og Godt Nytår

(Jag skall komma ihåg både Gammel Dansk och Nordsøolie).

Från en annan barbar!!

tokigare 3 timmar sedan som svar till argdansk
Min mor är dansk.... Så det blir grönkål, sockerpotatis, och en massa invandrarmat på Julafton =D
F-n va gott.
1 person gillar det här.

argdansk Top 10 3 timmar sedan som svar till tokigare
Flæskesteg og ris-ala Mande - det är gott att vara nordbo vid julatid. Jag tycker Frans G Bengtsson beskriver julagillet hos kung Harald Blåtand så otroligt verklighetstroget så man nästan ser de vilda vikingarna sitta och äta med erforderlig ölstånk i ena näven ;o)

Hälsa mamma din - och God Jul och Gott Nytt År på Dig och dina.

svennebanan1963 4 timmar sedan
Oj oj,nu har väl Hägglund skitit i det blå skåpet!
Har vi en kultur,och dessutom en kristen sådan?
Nu blir stormullan F.Ibn.Reinfeldt inte glad.
Det finns ju ingen tjäle i marken,kanske blir en stening av Hägglund.
Var fanns Helin,när det tryckte detta i Aftonhoran?
Nere i vinkällaren med AFA-terroristerna?
Blir nog stening av några tryckeriarbetare också.
9 people gillar det här.

arch_a 3 timmar sedan som svar till svennebanan1963
Det blå skåpet (M) är redan fullt av sk.t. Snart dags att städa ur det skåpet.
4 people gillar det här.

svennebanan1963 3 timmar sedan som svar till arch_a
;-) du har rätt,glömde av att det är ett latrinskåp nu för tiden.
2 people gillar det här.

ReKa1971 4 timmar sedan
Häggglunds låga siffror skrämmer honom, därav uttalandet. Om/när siffrorna stiger tar han tillbaka sitt uttalande.

Jag minns inte när men FP:s ledare gjorde ju samma sak när de hade katastrofsiffror. De tog dåvarande Sverigepartiets punkt att kunna svenska språket som krav för medborgarskap.Siffrorna steg och FP tog tillbaka sitt uttalande.Jag tror inte svenskarna är så dumma att vi går på samma mina 2 ggr.
9 people gillar det här.

Bajen666 4 timmar sedan
Bra artikel som vanligt Mats.......men i rubriken,,ryter till...Hägglund?

Nää, han är livrädd för 4% spärren och Odell, så nu fiskar han i grumliga vatten(Som PK-dårarna kommer att säga)och vill ha SD-röster, men kan inte tänka mig att nån går på den lätta, ifrån den gummiryggen.
10 people gillar det här.

peternordquist 4 timmar sedan
Bättre sent än aldrig.. KD har varit för mångkulturen och för att ta hit muslimer. De vill dela kyrkan med muslimer m.m. Men nu när de ser hur muslimerna börjar ta över och hur KD förlora röster börjar de komma med sanningen.

Men de är alldeles för sent ute.
12 people gillar det här.

rensaren 4 timmar sedan
Dock heder åt Hägglund.
4 people gillar det här.

farang38 4 timmar sedan
Lysande som vanligt.
2 people gillar det här.

rensaren 4 timmar sedan
Jag har en känsla av att det är kulturmarxismen, genustramset o. dyl tänkande,
som i sin iver att fördärva all normalitet och sunt förnuft finns i bakgrunden och
till en början med små, små steg men nu med stora kliv sätter fram sina positioner.
Snart lever vi alla i ett förvirrat och kaotiskt samhälle.

Helmer_Bryd 4 timmar sedan
Först under dubbla hot, att åka ur regeringen och dessutom nu hårt ansatt inom det egna partiet, går Göran Hägglund ut med denna för Kristdomokraterna självklara ståndpunkt. Tidigare har ha vikt ned sig på punkt efter punkt för den store Allianshärskaren med resultatet av en snar förintning av det egna partiet. Vem är förvånad? Vem behöver ett sådant parti och sådana nickedockor mer än Reinfeldt.

Kd är inte ensam i sin marginaliserade roll i lydregeringen. Vem känner idag igen det växande multikultivansinnet inom c, vilken roll spelar fp?. Och inför hotet att åtminstone kd hamnar utanför riksdagen nästa gång vädrar Reinfeldt nu morgonluft hos växande mp. Flirten mellan dessa tycks vara ömsesidig och i fulmedia har man redan börjat jobba hårt för att kurtiserandet skall leda längre än så fram till valet 2014.
Allt för ett status quo i den svenska politiken och därmed ännu en tung spik i kistan på det som en gång var Sverige.

Hoppet står som vanligt till sd. Den enda oppositionen värd namnet i detta land.

Stort tack till Mats Dagerlind som ännu en gång på ett lysande sätt klargör detta faktum.
6 people gillar det här.

19841 4 timmar sedan
Lite som: "Musen som röt."
Men det är dock ändå, en indikation på att en viss reaktion på det ständiga förnekandet av svenska traditioner.
Så jag applåderar Hägglund. (Och det är inte ofta.)
3 people gillar det här.

sorjav 4 timmar sedan
Måste ge sign Viksjö en eloge för hans eminenta rim i DD:

Ja, mera "vidsynthet" borde Åkesson ha
förstår han inte att massinvandring är bra?

Så välkomna hit alla världens analfabeter
Lämna kvar passen, vi struntar i vad ni heter"

Gör inget att många är kvinnohatande islamister"
säger Sveriges resignerade feminister

Sundberg/Greider ignorerar mordet i Ludvika
fortsätter istället att gnälla på de rika

Mordet skedde utanför Dalademokratens lokalredaktion
men föranleder ingen socialdemokratisk reaktion

Så, på med skygglapparna, huvudet i sanden
"Åsikter från läsarna ger vi kalla handen"

"Att stänga ner kommentarsfält tycker vi är kul
och önskar er alla en mångkulturell jul"
11 people gillar det här.

argdansk Top 10 3 timmar sedan som svar till sorjav
Den är p r a k t f u l l ! ! ! ! Någon borde skicka den till mufti-aspirant Frede Ibn Aswad då kan han läsa den om och om igen medan han tuggar på sin katt (eller stavas det khat?).
1 person gillar det här.

kirre 4 timmar sedan
Kanske lika bra att KD lägger ned partiet. KD befinner sig på ett sluttande plan utför, vilket alla opinionsundersökningar visar. KD-s medlemmar och väljare kan med fördel ansluta sig till SD, som för en politik som i mångt och mycket stämmer överens med vad KD-s väljare har för åsikter.
3 people gillar det här.

KasperSekiyama 4 timmar sedan
Hägglund är ju i princip en Sverigedemokrat som står upp för de kristna värderingarna. Bra jobbat
5 people gillar det här.

sorjav 4 timmar sedan
OT: Från Malmö
1. Julgransförsäljare som sov i sin lastbil överfölls av 2 rånare och sprayades med tårgas/pepparspray men rånförsöket misslyckades. Polisens talesman fällde en inelligent kommentar:
– Sådana här händelser är väldigt säsongsbetonade. På sommaren kan det vara jordgubbsförsäljare som drabbas, säger Cindy Schönström-Larsson på pollsen.

2. Stökigt på Rosengård. Polisen satte in 3 patruller, 2 till häst.
Orsak folk störda av fyrverkerier. Det är säkert ett understatement. Skulle tro att det sköts med raketer i trapphus och liknande eller riktade mot olika mål...
3 people gillar det här.

1Bohuslanforever1 4 timmar sedan
En sann folkpartist är en utopist som med alla medel skall ha just sin upplysta vision förverkligad - även om det måste ske på alla andras bekostnad. Folkstyre á la Folkpartiet.

Och Dagerlind - välskrivet, som vanligt.
8 people gillar det här.

Viksjo 4 timmar sedan
Hej Avpixlats läsare

Dalademokratens ledarskribent rimmar i dagens tidning, och påminner om att svenskarna faktiskt INVANDRADE till Sverige efter inlandsisen.
Åkesson borde därmed vara med "vidsynt"...(!)Alltså, ni är härmed inbjudna till rim-tävling. Se kommentarsfältet. Jag har redan börjat;-)
Men sköt er, annars släcker de ner.
http://www.dalademokraten.se/O...
8 people gillar det här.

SkorpioSSS 4 timmar sedan som svar till Viksjo
Bra! Tack för tipset!
1 person gillar det här.

Emse1 5 timmar sedan
Givetvis är det VALFLÄSK! ;-))
3 people gillar det här.

argdansk Top 10 4 timmar sedan som svar till Emse1
Han får väl ge en skiva till Waberi
4 people gillar det här.

deceived 5 timmar sedan
Mats Dagerlind, saklig och skärpt som vanligt!
Jag reagerade starkt på "myten" om att man inte får ha skolavslutningar i kyrkan. Hur många artiklar har det inte skrivits i alla möjliga tidningar om föräldrar och elever som är upprörda över att man bryter denna tradition "av hänsyn till icke kristna".
Flyttar man till ett annat land så får man väl räkna med att de kan ha andra trditioner än i det lans man kommer ifrån.
8 people gillar det här.

Emse1 5 timmar sedan
Instämmer till fullo,med sign "FG2"

Må Mats orka fortsätta röra om i grytan,sticka hål på varbölden från
flera håll så den läcker som ett såll,gömma antibiotikan så de inte kan
läka ihop utan ständigt "blöda".

Vi övriga får göra så gott vi kan för att upplysa om hans alster likväl som att upplysa om avpixlats existens!Jag brukar lägga in blänkare på bl.a FB och j*klar anamma ,då får man se hur PKrådisarna krälar fram o vrålar,jättebra tycker jag eftersom de där och då bara visar hur indoktrinerade de är med sina ständigt rapande klyshor lika ihåligt som en rutten trästam.
5 people gillar det här.

Emse1 5 timmar sedan
Som jag saft tidigare,varenda förälder som anser att deras barn skall ha rätten att i Sverige,som svenskt barn ,skall få gå ,i svenska kyrkan, på avslutningar skall gå emot rektorn och redan på det sedvanliga föräldramötet under vardera termin ta upp frågan till diskussion mellan föräldrarna så alla vet var de står.

Vad läraren protesterar om kan föräldrarna högaktningsfullt negligera och be denne att vidarebefordra budskapet till rektorn,eller så bjuder man in rektorn till föräldramötet och gör henne/honom varse att kristet troende eller ej vill vi följa svensk tradition och att om rektorn "hotar" med ogiltig frånvaro/anmälan så svarar föräldrarna dels med överklagande av beslut samt anmälan till DO för kränkande behandling. Finns något som incitament som funkar för en polisanmälan dessutom så in med en sådan varenda gång också.

Glöm inte att meddela PKblaskorna om "tilltaget" likväl att tipsa avpixlat om detsamma! Det får vara nog nu !
5 people gillar det här.

Stefan K 5 timmar sedan
I 11:e timmen går alltså Hägglund ut och försvarar de värderingar som Kristdemokraterna grundades efter. Varför och varför just nu? Vill de locka tillbaks eller behålla väljare som ser SD vara det enda parti som står upp för de värderingar och traditioner Sverige byggts runt i decennier?

När det gäller traditioner, seder och kultur är det som händer i Sverige ett klart bevis på att mångkultur har svårt att fungera när befolkningen består av allt för många kulturer och inte minst när de består av kulturer som står väldigt långt ifrån varandra. Plötsligt ska alla anpassa sig efter varandra, det inkräktar på inpräntade värderingar och skapar i slutändan problem som kan vara olösliga. Se bara hur det ser ut i länder från 3:e världen där mångkulturen ligger bakom majoriteten av de oroligheter som skapar flyktingströmmarna till den mer demokratiska och lugna västvärlden.
Hur länge dröjer det innan dessa oroligheter sätter spår i vår del av världen, för ingen tror väl att osämjan försvinner bara för att man tar klivet över nationsgränsen?
13 people gillar det här.

argdansk Top 10 4 timmar sedan som svar till Stefan K
Det är ett, i mina ögon, fåfängt försök att rädda KD kvar som riksdagsparti - hans värderingar som så har ju vid åtskilliga tillfällen uppenbarats i hans attityd mot SD.

Problemet med mångkulturen är ju just att många kulturer skall komma överens - och jag vet inte om tjockskallarna inom regimen hade tänkt sig att kulturerna skulle fördelas enligt antal medlemmar av varje - eller om man helt har sålt sig till islamisterna. Jag håller det senare för absolut troligt.
Något så självklart som att det är landets urbefolknings kultur, traditioner och lagar som gäller verkar inte regimen fatta överhuvudtaget - därför fortsätter man inbitet med pladdranden om spännan experiment etc - något som fosterlandssvikaren Reinfeldt definitivt inte fått de svenska väljarnas mandat att hålla på med. Bara tanken att en politiker anser att man kan använda sitt land till ett experiment borde ju belöna f.nskapet med en tvångströja och inspärring på en psyk-klinik.
Oroligheterna har väl egentligen börjat? Kraftigt ökad brottslighet som direktresultat av en fullständigt felslagen invandringspolitik - utomparlamentariska motdemonstrationer utförda av vänsterpack - nermontering av rättssamhället - mörkläggning av de förhållanden som bara blir sämre och sämre - bakbindning av polis, åklagare för att hindra islamisterna i landet blir arga - frågan är bara: När kommer svensken att tröttna och använda lyktstolparna utanför Rosenbad till alternativt bruk?
5 people gillar det här.

För Sverige i Tiden 4 timmar sedan som svar till argdansk
Sen kan ju problemet bli som jag tror också att får vi majoritet på muslimer här kan vi hälsa hem för dom har inställningen att ta över världen. Och som sagt varför vill dom hållas i sverige, danmark, finland, norge. För och bygga moskeer och annat. räcker det inte med ett land. Nej just det vad hade dom för inställning som danmark, finland, norge har fattat.

Och du som är dansk själv hur lätt tror du att det är att integrera en muslim i danmark och lära den danska för att klara sig i arbetslivet. När jag får prata engelska i danmark fast jag bott i sverige i 40år.

argdansk Top 10 2 timmar sedan som svar till För Sverige i Tiden
Den islamitiska fundamentala delen av de muslimska ledarna har helt klart givit uttryck för en aggresiv hållning i frågan om hur islam skall spridas - och man har ju, i samarbete med vissa Koranskolor omarbetat och ändrat i delar av Koranen så innehållet passar bättre överens med denna rabiata inställning.
Västvärlden har inget demokratiskt sätt att stå emot detta - det enda som dessa fanatiker förstår - även om de inte fruktar att bli dödade - är ren och skär övermakt, där antalet vapen och dessas slagkraft möjliggör ett hart nära utrotande av de fundamentalistiska islamitiska nationerna.

Jag har själv sett hur svårt det är att få somliga utifrånkommande att assimilera sig i Danmark - det konstiga är egt att det är 2a och 3e generationens invandrare som ställer till med störst problem. Den tidigare regeringen, som var nån urvattnat form för borgerligt misstyre hade en lika ödesdiger attityd-typ som den svenska nuvarande regimen. Detta ändrades dock efter Muhammad-teckningarna och de nya social-demokratiska?? regeringen med en lätt kriminell statsminister vid rodret tar redan betydligt hårdare tag mot bråk från icke-dansker.
Att du pratar engelska i Danmark kan jag klart acceptera, särskilt som jag förstår att du inte är infödd svensk - inte ens de förstår danska, och väljer ofta samma utväg som du.
Jag är förstås jävig och fattar inte varför - det måste vara för att små danska barn är mera intelligenta än vuxna svensker?? Små danska barn både förstår och talar danska, ju??
(Skojar bara - danska är ett mycket svårare språk än svenska eller norska, trots likheterna då är ju t ex danska uttalet helt olika - vi sväljer en del av orden, uttalar ord helt annorlunda än de stavas, etc.).
1 person gillar det här.

walborg 5 timmar sedan
Lade in hans brev till mig ang. detta.. i går! Där han förklarade samma sak..

Redigerat skickat detta brev till rektorer i närheten av mig även till Media ca en månad FÖRE JUL:
Gör ni likadant (bifoga AB länken)! :

Brevväxlat med G Hägglund ang. detta.
Har lagt ut det förut: Det är SKOLAN .. som gör detta
Tack
för mejl daterat 11 01 17.
Här kommer svar på ditt mejl om kristna jultraditioner, daterat 101219.
Beklagar att svaret dröjt

Just det du skriver om är ju också den inställning vi Kristdemokrater står
för, tillsammans med övriga allianskollegor – utbildningsminister Jan Björklund
har exempelvis tagit tydlig ställning för att jul- och sommaravslutningar ska
kunna hållas i en kyrka. Däremot finns det skolledare som varit rädda för att
diskriminera vissa elever, utifrån skriverier och de ärenden som
Diskrimineringsombudsmannen arbetade med för något år sedan. Det utmynnade dock
i att det är ok med traditionella terminsavslutningar i kyrkans rum.


På regeringsnivå är frågan därför utagerad, men på lokalplanet kan det
fortfarande finnas anledning att föräldrar och skolpersonal får kunskap om vad
som verkligen gäller juridiskt!

Vänliga hälsningar,
Göran Hägglund
5 people gillar det här.

FG2 5 timmar sedan
Mats Dagerlind, som så många före mig har sagt är du sanslöst bra på att formulera dig och sätta fingret på det synnerligen bisarra som pågår i vårt samhälle. ”Gud ska veta” att den spjutspets som du utgör behövs för att sticka hål på denna varböld till samhälle. Stort tack, och jag hoppas verkligen du orkar fortsätta!
29 people gillar det här.

MattiasS 5 timmar sedan
"det är blott en myt skapad av rasister."
De är ju ett lättlöst problem. DE är ju bara att deklarera att Hägglund är en rasist så har de löst de problemet.

Ska bli intressant om Hägglund står på sig lite om de ger någon effekt på opinjonen? Skulle kunna tänka mig att FP och C folk som inte vågar röstar på SD, eller är för hårt indoktrinerade för att läsa om SD, helt enkelt tar KD som alternativ
5 people gillar det här.

LeffeF 5 timmar sedan
Åter en utmärkt kanonisk dissekering av sakförhållandena av Mästare Mats Dagerlind! Vi borde kunna konstatera att Sverige är ett kristet land, även om det kan dröja ända tills vi ska gå ur tiden för att inträda i evigheten för att den djupaste sanningen ska träda fram. Få vill ännu lämna denna tillvaro utan att först ha gett tillkänna en önskan om att bli uppväckta till slutlig dom över livet av Gud på den yttersta dagen, oftast också i en kyrklig miljö.
När det sedan gäller KD:s förvaltning av vårt kristna arv så tycks man under många år ha vilja gjort allt för att förklara att det inte ens ska förknippas med partiet. Det har skett på många sätt, som säkerligen många av de övriga skribenterna kan illustrera. Jag kan bara nämna en bland många saker som utspelade sig i samband med ett val, där man lät några ungdomar embarkera entrén till partimötet genom att demonstrativt stå och röka när journalisterna kom för att bevaka mötet. Detta gjordes fullt medvetet för att på något sätt illustrera hur sekulärt och brett partiet blivit och vill framstå som framledes. Det var vid den tiden det enda parti som förväntades försvara våra kristna traditioner, men ändå valde att svika denna uppgift totalt, för att man inte orkade ta debatten och vinna den, vilket man säkert hade gjort på sikt och så även vunnit all den respekt man då förtjänat.
Nu har ljusstaken flyttats till ett annat ungt och klokt parti, som på ett mycket mera trovärdigt sätt vill förvalta de verktyg som, trots många och illvilliga attacker från sekulär-humanistiskt håll, ännu gör Sverige till ett gott land att leva i.
4 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 5 timmar sedan
As I have pointed out, it is the Christian tradition
that is the most fundamental element in Western culture. It lies at the
base not only of Western religion, but also of Western morals and
Western social idealism.


Christopher Dawson


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: