fredag 20 januari 2012

Dansk Folkeparti polisanmäler rappare efter dödshot « Avpixlat

Dansk Folkeparti polisanmäler rappare efter dödshot « Avpixlat: Dansk Folkeparti polisanmäler rappare efter dödshot

DANMARK Dansk Folkeparti polisanmäler rapparen Kidd från ökända Nørrebro efter att denna uttalat dödshot mot Pia Kjærsgaard och Morten Messerschmidt från partiet i samband med en bloggintervju.

Kidd, som egentligen heter Nicholas Westwood, sade i en intervju med bloggen A Machine Life att han spottar Kjærsgaard och Messerschmidt i ansiktet och att han hoppas att någon mördar dem.

DF uppger att anmälningar till säkerhetspolisen PET är praxis då hot som dessa kommer, även om just detta anses vara ovanligt grovt.

På Twitter skriver Westwood att Kjærsgaard anmält honom för uttalandet på en blogg som några tonårspojkar driver, att han var rejält full men ändå står för vad han sagt.

Intervjun, som filmades och lades upp på Youtube, är nu borttagen och bloggen förklarar tilltaget på sin Facebook-sida med att man valt att agera så efter uppmärksamheten i media. Vidare menar de att bloggen inte är en debattsida, att de aldrig sagt att de var eniga – eller oeniga – med Kidd och hans uttalanden samt att de håller sig till mode och musik.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: