onsdag 4 januari 2012

Kastade brandbomber mot moské | blogghelvetet

Kastade brandbomber mot moské | blogghelvetet: Kastade brandbomber mot moské
Posted on januari 4, 2012 by Roger Sahlström

flattr this!

PKmedia, med hjälp av Expo basunerar ut:
Kastade brandbomber mot moské

En man greps på tisdagen för att bland annat ha kastat brandbomber mot en moské och ett hem där hinduer höll ett religiöst möte.
En man kunde gripas och togs in för förhör efter att övervakningskameror fångat hans bil på bild vid två av de fem platser där bomberna kastats. Även ögonvittnen har lämnat uppgifter som ledde fram till omhändertagandet. Mannen har i förhör erkänt dåden och förklarat dem med att han ogillade ställena, rapporterar TT-Reuters.

Angreppen har fördömts av religiösa ledare och utreds som hatbrott. Vem den misstänkte mannen är ville polisen inte uppge på tidsdagen, enligt TT-Reuters.

Ja detta är hemskt. Men det känns som om man inte berättar hela sanningen här.

Så då beger vi oss då ut i världen, för att läsa lite om det hela. Anade oråd på en gång, eftersom man till att börja med lyfte fram att det var ett hatbrott emot muslimer. Inte ett ord nämns knappt om att förövaren med gav sig på hinduer och kristna. Är det måhända som så att de inte kan utsättas för hatbrott?

Självklart finns det signalement på en misstänkt. Men du kommer nog inte få se den hos Expo eller hos gammelmedia. De skulle nämligen sätta rasera hela deras världsbild.

Amerikansk media har en skiss på den misstänkte.













Amerikans polis säger

The suspect, who is originally from Guyana and lives in the Jamaica section of Queens where four of the attacks took place, also made ”broadly anti-Muslim statements” during questioning, the official said.

Det ser alltså ut som om en person från en kränkt minoritetsgrupp, gett sig på en annan kränkt minoritetsgrupp. Är det någon form av dubbelkränkning nu då? Är det ett värre hatbrott, eller bara ett brott nu då? Va fan är det?

Om det nu hade varit en vit man, så hade man självklart vrålat på i finaste Anders Breivik ala SDhatnazistrasism. Men nu är det istället ganska lågmält om detta. Varför?

Att det är en snubbe som bara lackat på en massa människor, religioner, omständigheter är man inte villig att ta upp. Man trycker stenhårt på att det är ett hatbrott emot muslimer, att andra människor från andra religioner med drabbades är det lite väl tyst kring. Eller det att han med bröt sig in i ett hem, där han trodde det bodde en missbrukare.

Det gäller som sagt var att odla den där myten om rasism. Är det inte en vit man bakom det hela. Ja då behöver man ju inte berätta hela sanningen, så kan man ändå mellan raderana få fram att det är en vit hatisk man bakom det hela.

SvD

DN

Expo

Media focuses on Mosque firebombed in Queens, Ignores Multi-Pronged Firebombing against Hindus, Christians, Homes UPDATE: Target was the Deli

NY Arsonist Apprehended: Targeted Places that Pissed Him Off

Man confesses to bombing NY mosque
Bookmark/FavoritesFacebookPrintTwitterTechnorati Favorites

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: