måndag 30 januari 2012

Kvinnor våldtas verkligen på löpande band | blogghelvetet

Kvinnor våldtas verkligen på löpande band | blogghelvetet: Statistiken över antalet anmälda våldtäkter i Sverige 2011 har släppts. Det är visserligen preliminär statistik, men det ska nog inte bli några stora skillnader när siffrorna spikas. Summeringen ger vid handen att Sverige återigen belägger en skamlig plats på topplistan.

Brottsförebyggande Rådet, BRÅ (av vissa kallat Brottsförnekande Rådet för sin vana att skylla alltför tråkiga siffror på ”ökad anmälningsbenägenhet”), uppger att inte mindre än 6.509 kvinnor i Sverige anmälde att de blivit våldtagna under förra året. Det betyder att i Sverige blir 17,8 flickor och kvinnor våldtagna varje dag. Ursäkta, jag måste skriva VARJE DAG! Nej, det får bli VARJE DAG!

Det är fler än 2007 (4.749), fler än 2008 (5. 446), fler än 2009 (5.937), och fler än 2010 (5.960). Det är framförallt fler än i Danmark (392) och i Norge (109).



Om det verkligen görs något från regering och polis för att avhjälpa den här epidemin av våldtäkter (och det kan diskuteras), så är det uppenbarligen inte rätt saker som görs. Eller kan förklaringen ligga i det där, du vet, som man inte får prata om? Är siffrorna ännu en av Ullenhags myter? Vad säger Jerzy Sarnecki?
Mats Odell, kvinnor våldtas på löpande band

Snaphanen

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: