lördag 14 januari 2012

Öppet brev till politiker och journalister i Sverige

Öppet brev till politiker och journalister i Sverige

Öppet brev till politiker och journalister i Sverige

INSÄNDARE Ja, jag vet att ni läser Avpixlat och jag vill ställa er till svars för en sak. Hur ända in i glödheta kan ni stillatigande, utan att ifrågasätta, låta Posten i Malmö avsvära sig sitt uppdrag i samarbete med kommunledningen, med orsaken att brevbärare utsätts för hot och våld?

Att hota och trakassera statligt anställda är illa och även om hot och trakasserier inte är rätt mot någon, så är det ett allvarligt angrepp på demokratin att hota de som är representanter för samhällsbärande institutioner. Men vad denna åtgärd till syvende och sist demonstrerar är att samhället har gett upp och att den rosa drömmen om multikultur har spruckit som ett troll i solen. Ser ni inte följande: Kan inte postens anställda röra sig fritt inom vissa områden utan att bli hotade och trakasserade så innebär ju det att de allmänna medborgarna inte heller kan göra det.

Vi har alltså fått en situation där jag och alla andra med mig inte längre har den demokratiska rättigheten att gå på vilka gator vi vill. Nå, rättigheten kanske finns kvar i teorin, men inte i praktiken, för gör vi det blir vi hotade, trakasserade och misshandlade. Vem vågar leva upp till ”reclaim the streets” i detta läge? När det inte finns något som helst skydd från de som ytterst är de som ska uppehålla våra lagar – polisen. När denna myndighet har gett upp. När alla har gett upp. Förutom polisen regering, riksdag, kommunledning och nu Posten.

Postens distriktschef Rolf Wieffert säger att Posten ser positivt på det hela som en möjlighet att lösa situationen. Stadsdelschefen Anders Malmquist säger:

”Det här kommer skapa möjligheter och sysselsättningar för fler. Unga vuxna kommer få en inblick i hur det är att jobba inom Posten och hela grundidén är att skapa förståelse för Posten.”

Då frågar jag mig – är det så här vi ska ha det? Enklaver där människor har sina egna regler och lagar, långt från Sveriges lands lagar, där de styr själva och hindar andra människor att komma in? För i logikens namn bör väl det som händer inte bara gälla Posten. Man kastar sten mot polis-, brandkår- och ambulanspersonal. Nu väntar jag bara på att invånarna ska få ta över också dessa samhällsfunktioner. Så att Rolf Wiefferts ord kan gälla också dem: ”Det här kommer att skapa möjligheter och sysselsättningar för fler. Unga vuxna kommer få en inblick i hur det är att jobba inom polisen/brandkåren/ambulansen.”

Ser inte ni politiker och journalister hur samhället har gett upp? Hur kan ni ha sådana skygglappar och fortsätta ert önsketänkande om multikulturen? När multikulturen nu visar sitt sanna jag – parallella samhällen. Varför kräver inte ni på kommunledningsnivå att polisen ska göra sitt arbete, att se till att människor, oavsett om det är brevbärare eller de allmänna medborgarna, ska kunna gå säkra till liv och egendom på vilken gata som helst i vårt land? Varför kräver ni inte detta av polisen som innebär att ni i förlängningen också kräver det av regering och riksdag, att de ska göra allt de kan för att upprätthålla lag och ordning för det är i lag och ordning demokratin bor?

Det är trakasserier, hot och våld mot samhället och medborgarna som är det allvarliga i att Posten gett upp sitt uppdrag, men det har också andra komplikationer. Vad händer med brevhemligheten? Vad ska man göra om någon ”postutdelare” öppnar brev och använder det som står i dem till utpressning? Till exempel en kallelse till rättegång eller en tid på psykiatriska kliniken. Eller om man struntar i att dela ut brev. En hemförsäkring med olycks- och drulleförsäkring inbakad, och så händer något som kräver försäkring. Vem ska man ställa till svars för att ett brev inte kommer fram som det ska?

Utopin om det multikulturella samhället krackelerar mer och mer och ni vägrar se det. Ni vågar inte kommentera det, inte ifrågasätta det. Ni är ja-sägare som bräker och ger efter för krafter som inte har något annat mål än egenmakt och egen vinning. Seved är bara början. Snart, med en fortsättning av nuvarande invandring och ökad segregering – en segregering som inte kommer att enligt ert önsketänkande upphöra bara svenskarna blir mindre ”främlingsfientliga” och att då som ett trollslag alla får jobb – kommer detta att vara en verklighet som finns i alla städer i vårt land.

I varje stad kommer det att finnas ett eller fler områden där medborgarna inte kan utnyttja sin demokratiska rättighet att gå var de vill. Områden där samhället gett upp lag och ordning och låter de som har makten i dessa områden styra efter eget gottfinnande. Och dessa som har makt är de kriminella och de fundamentalistiskt religiösa. De svenskar och invandrare som bara vill leva sitt liv i fred och ro utsätts för de starkares och ondsintas makt och framlever sitt liv i rädsla och förtryck. Var är försvaret av dessa människor?

Fega politiker och fega journalister – jag skäms för mitt land som är så långt gånget i att montera ner demokratin. Den dag samhället fallit samman och anarki råder, vill jag att ni minns dessa ord jag skriver idag! Men det är väl fåfängt att tro att ni då ska ha ett samvete, syndamedvetande och ångerkänslor. Inser ni inte vilket stort ansvar ni bär för framtidens utveckling?

V.L.

Inga kommentarer: